spring it 2015

72

Upload: andreea-maria-ionescu

Post on 08-Apr-2016

239 views

Category:

Documents


11 download

DESCRIPTION

Revista Spring IT însoțește proiectul cu nume omonim, organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Această revistă oferă studenților informații despre modul în care pot începe o carieră de succes, prezintă oportunitățile de dezvoltare în cadrul companiilor partenere proiectului și facilitează contactul între studenți și angajatori. Pentru mai multe informații despre proiect, vizitați site-ul www.springit.sisc.ro.

TRANSCRIPT

Page 1: Spring IT 2015
Page 2: Spring IT 2015
Page 3: Spring IT 2015

Cuvântulcoordonatorilor

"Succesul pentru mine înseamnă alegere și șansă" - Harrison Ford. Cu toate că studenții sunt o resursă extrem de valoroasă,

oportunitățile oferite acestora nu se ridică la nivelul scontat. Adaptabilitatea, energia, deschiderea și optimismul de care dau dovadă sunt atuuri ce îi recomandă pentru proiecte pe termen lung. Totodată, lipsa de experiență și nesiguranța reprezintă impedimente cu care orice tânăr se confruntă atunci când dorește să își înceapă o carieră.

Dacă luăm în considerare și faptul că, de multe ori, studenții simt că mediul academic nu îi sprijină pe plan profesional, prin a-i pregăti pentru nevoile pieței muncii, devine de la sine necesară o schimbare în sensul construirii unei punți de legătură între studenți și mediul business.

Spring IT a apărut din necesitatea de a-i ajuta pe tineri să intre mai ușor în contact cu viitori angajatori, încă de pe timpul facultății. Proiectul încurajează fundamentarea relațiilor între cele două medii, propune atingerea unui ideal benefic de ambele părți, în care tinerii au șansa de a acumula experiența necesară și a se forma pentru viitor, iar angajatorii beneficiază de forță de muncă instruită, motivată și capabilă să contribuie activ la obiectivele firmei.

Investind în resurse umane, construim un viitor sustenabil. În această manieră, orice inițiativă ce își propune dezvoltarea tinerilor trebuie încurajată, susținută și exploatată la adevăratul potențial.

Prin intermediul acestui proiect, studenții au șansa de a lua pulsul tendințelor actuale, ajung să ia la cunoștință nevoile angajatorilor, interacționează în mod direct cu aceștia și sunt îndrumați să acționeze în așa fel încât să își ușureze pătrunderea pe piața IT.

Echipa Spring IT și-a asumat să ofere calitate, să reprezinte nevoile studenților și speră ca ediția din 2015 să rămână în memoria tuturor ca un exemplu de bună practică.

În încheiere, vă așteptăm în număr cât mai mare să beneficiați de oportunitățile ce vă sunt oferite pentru că Spring IT dă startul carierei tale!

Cu prietenie,Coordonatorii Spring IT,

Marius Bălțoi și Alexandru Obretin

Page 4: Spring IT 2015

DESPRE PROIECT

TESTIMONIALE

PRIMUL JOB

LIMBAJE DE PROGRAMARE

Q&A

CUPRINS

1

4

14

32

26

REDACTARE CV

22

Page 5: Spring IT 2015

DOMENII DE ACTUALITATE

ATUURILE UNUI

ANALIST

FII VOLUNTAR!EQ

33

44

CALITĂȚILE UNUI BUN

PROGRAMATOR

46

50

54

POVEȘTI DE SUCCES

58

LINKEDIN

56

Page 6: Spring IT 2015

200 de studenți în cadrul activităților organizate: întâlnire Ubisoft cu studenții, workshop Ubisoft, workshop IBM și conferință de job-uri și internship-uri. Mai mult decât atât, 11 echipe s-au întrecut temeinic pentru a câștiga premiile puse la bătaie în cadrul Treasure Hunt-ului. În perioada 8-19 aprilie 2013 a avut loc cea de-a II-a ediție a proiectului, care a constat de asemenea într-o serie de conferințe și workshop-uri ținute de către firme de renume din branșă și într-un concurs de tip Treasure Hunt, menit să stârnească apetitul competitiv al studenților participanți. La finalul concursului, primele 3 echipe au fost premiate cu jocuri sau alte accesorii de la partenerii noștri.

În momentul actual, există o serie de discrepanțe între cererile firmelor şi nivelul de informare al studenților. Dornici de a-şi găsi un job corespunzător nivelului lor de pregătire, studenții întâmpină adesea dificultăți care le îngreunează drumul spre o carieră de succes. Spring IT îşi propune să le ofere studenților o viziune mai amplă asupra cerințelor potențialilor angajatori, organizând conferințe, workshop-uri, evenimente de tip career day.

Iar dacă nu v-am convins încă de importanța proiectului nostru, vă invităm să citiți retrospectiva edițiilor anterioare. Prima dintre acestea a avut loc in aprilie 2012 și s-a bucurat de vizita a aproximativ

Despre proiectEdiții anterioare

Spring IT este un proiect aflat la cea de-a IV-a ediţie şi are ca principal scop facilitarea contactului între studenţii pasionaţi de IT şi reprezentanţii celor mai importante companii din acest sector.

Page 7: Spring IT 2015

1

realizate. A urmat apoi profilul candidatului entry-level pe partea tehnică precum și a celui pe partea funcțională și așteptările pe care le au Hiring Managerii. ”How to apply at Misys” și ”Internal mobility and Career Path with Misys” au fost topicurile dezbătute în continuare. La final, studenții au susținut un test tehnic, respectiv funcțional. Prezentarea celor de la P&G a constat în două workshop-uri: primul, pe Logistică, iar cel de-al doilea pe Vânzări.

În ultima zi cei de la TMF Romania au susținut activitatea ”Cum să dezlegi ”misterul” balanței contabile de verificare în câțiva pași simpli”, iar cei de la Oracle workshop-ul ”Let`s Talk Oracle!”.

La sfârşitul fiecărei zile din cadrul evenimentului au avut loc două extrageri: primul extras era premiat cu un tricou Spring it și un stick, iar cel de-al doilea doar cu un stick. Evenimentul s-a încheiat cu extragerea finală în cadrul căreia au fost oferite două premii: o tabletă şi un kindle.

Acestea fiind spuse, vă așteptăm și în acest an cu firme importante ce-și caută angajați sau interni în rândul nostru și cu numeroase alte surprize.

Evenimentul propriu-zis a început cu o serie de conferințe ținute de către firme de prestigiu precum IBM, Zitec, Ubisoft, APT. Career Day IBM a constat în două workshop-uri consecutive pe temele “An IBMer’s perspective on career orientation” și “Foundation Communication Skills”. Nici cei de la Ubisoft nu au fost mai prejos. Career day-ul acestora a cuprins detalii cu privire la companie, atmosfera de lucru și oferta lor de job-uri și internship-uri. În ultima zi au avut loc două workshop-uri susținute de Qualitance și Zitec. Primul a constat în prezentarea generală a companiei și câteva detalii despre testarea software, acompaniată de exemple practice, iar cel de-al doilea, ținut de un reprezentant Zitec, a fost prezentat sistemul Drupal, de asemenea folosind exemple practice. Ediția trecută și-a deschis porțile cu o conferință în cadrul căreia au participat IBM, Optaros, Misys, Best Web Image, Procter & Gamble și Oracle. Cei de la IBM au ținut încă o dată două workshop-uri interesante ”The Blue Internship Experience” și ”The Power of Questions”. Misys a organizat un eveniment de tip career day. Pentru început a fost prezentată compania și câteva dintre aplicațiile

300 participanți/ediție

7 parteneri/ediție

Page 8: Spring IT 2015
Page 9: Spring IT 2015
Page 10: Spring IT 2015

4

“Am susținut un test în cadrul Career Day Misys organizat de Spring IT, pe baza căruia am fost selectat să trimit un CV. În urma analizării CV-ului și a testului am fost chemat la un interviu individual la sediul firmei și apoi am fost angajat ca intern pentru 6 luni.”

“Ca toti studenții, timpul, evident, nu îți permite să ajungi la evenimentele din fiecare zi, lucru pe care acum l-aș face, deoarece constat că ai ocazia să vorbești direct atât cu HR-ul, cât și cu angajații ce îti pot împărtăși într-un timp scurt, desigur, puțin din experiența lor și ce presupune postul pentru care și tu ai vrea să aplici. Firmele își trimit recruterii, deoarece și ei sunt interesați la rândul lor să aibă un prim contact cu studenții/ absolvenții în cadrul unui astfel de eveniment, organizat direct în facultate. Sfatul meu: participați, întrebați, aplicați să vă angajați!”

“Două colege de grupă mi-au prezentat proiectul și privit din perspectiva unui student în anul II, acesta a părut a fi o oportunitate perfectă de integrare pe piața muncii. Am urmărit apoi pagina de Facebook, precum și site-ul proiectului pentru a fi la curent cu toate detaliile de desfășurare a evenimentului propriu-zis. Aceasta a fost, de asemenea, o ocazie de a afla părerile altor colegi mai mari legate de internship-uri, job-uri, piața muncii, pros & cons angajatori, prin intermediul testimonialelor promovate în media de Spring IT.”

Ștefan DinuAnul 3, Informatică

Economică, internship MISYS România, 6 luni

“O experiență nouă, o oportuni-tate de a cunoaște oameni noi și de a învăța de la ei. Toți erau foar-te ok și au făcut ca integrarea în echipă să fie foarte ușoară. În cazul în care aveam întrebari, mă ajutau cu plăcere.”

Cum ai auzit de Spring IT?

Ce ne poți spune despre participarea la evenimente și primul contact cu viitorul angajator?

Cum a decurs procesul de angajare?

Cum a fost prima lună cu noii colegi?

Page 11: Spring IT 2015

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

TESTIMONIALE STUDENȚI

angajați în urma Spring IT

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

TESTIMONIALE STUDENȚI

angajați în urma Spring IT

5

Iulia DoboșAnul 3, Informatică

Economică, internship MISYS România

Am ales să urmez un internship pentru că, să fim sinceri, toți îți spun că fără experiență îți va fi greu să îți găsești un loc de muncă după absolvire. Dar până să aleg această experiență, am avut de trecut peste multe piedici din mintea mea, piedici setate chiar de mine.

La Misys am ajuns după participarea la ediția Spring it 2014. În cadrul Career Day, cei din HR au anunțat poziții libere și au adus cu ei un test pentru toți cei interesați. Sincer, nu am vrut să dau testul, pentru că eram convinsă că nu m-ar alege pe mine și că oricum nu m-aș descurca, dar mai ales, din comoditate. Dar văzând că eram singura care a refuzat, am luat o foaie și am început să scriu. Ca să am surpriza ulterior să primesc feedback-ul pozitiv pe email, precum și o cerere de CV și o invitație la interviu (primul din viața mea și care totodată s-a dovedit a fi și o experiență frumoasă).”

“Spring it este proiectul meu de suflet, cel care m-a convins să mă alătur familiei SiSC și cel din echipa căruia am fă-cut parte. Participa-rea la eveniment m-a făcut să înțeleg cât este de important să te gândești la viitor încă de pe băncile facultății.

Page 12: Spring IT 2015

6

Iulia GhindeanuAnul 3, Informatică

Economică, Traineeship Metro Systems România, 6 luni

Faptul că m-am intersectat și cu un nou domeniu pentru mine și că am intrat în contact cu noi tehnologii nu poate fi decât un plus.

Acum, când lucrez pe proiecte reale și sunt tratată de la egal la egal, fiind în discuții pentru o poziție de junior, pot să vă dau două sfaturi: nu vă fie teamă să renunțați la comoditate pentru un internship și cel mai important, aveți încredere în voi! Dacă ați ajuns în stadiul în care vă interesează cu adevărat un internship, deja puteți spune că sunteți pregătiți. Restul, e doar adaptare. Mult succes!”

Bianca DeneșAnul 3, Informatică

Economică, Traineeship Metro Systems România, 6 luni

“Nu mi-a venit să cred când m-au sunat să îmi facă oferta. Deși îmi era din nou teamă că nu mă voi descurca, am acceptat-o, luând întâmplarea ca pe o provocare personală. Și acum, 9 luni după ce am ajuns în familia Misys Financial Software, consider că a fost cea mai bună decizie. Am ajuns într-un mediu tânăr, efervescent, care m-a ajutat să îmi dezvolt atât abilitățile dobândite în facultate (da, unele lucruri chiar sunt de folos), cât și noi abilități (time management, presentation skills, debugging skills, communication skills).

“Am ales internship-ul ca prim pas în carieră, deoarece cunoștințele dobândite în facultate nu sunt suficiente pentru poziția de junior și un internship reprezintă o legatură între planul universitar și o poziție de junior într-o companie.”

“Am aflat de la colegi despre existența programului de internship, am aplicat prin trimiterea CV-ului, iar în urma interviului telefonic am fost chemată pentru a susține un test tehnic, dat fiind faptul că poziția pentru care candidam era de Java Developer. După testul tehnic a avut loc un Open Day în cadrul companiei unde am lucrat la un proiect în echipă. După acest eveniment am fost selectați pentru internship.”

De ce ați ales internship-ul ca prim pas în carieră?

Page 13: Spring IT 2015

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

TESTIMONIALE STUDENȚI

angajați în urma Spring IT

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

TESTIMONIALE STUDENȚI

angajați în urma Spring IT

7

“Deși a trecut mai puțin de o lună de la începerea internship-ului, mi-am întărit cunoștințele deținute și am dobândit altele într-o mult mai mare măsură. Trainerii noștri sunt experimentați și ne împărtășesc o grămadă de tips&tricks pe lângă noțiunile noi, ce trebuie învățate legate de Java Developing. Este un oarecare avantaj să lucrezi într-o multinațională, întrucât nu ești presat de multe task-uri și timp scurt, ci accentul se pune și pe calitate, dacă asta urmărești și tu, bineînțeles. Poate într-o companie mai mică ar fi fost mai multe de făcut, mai ales la început de drum, când experiența tinde către zero. Până acum nu regret alegerea făcută și sper ca în final să fiu foarte mulțumită și de ce nu, poate să activez pe un post full-time după încheierea celor 6 luni de Traineeship.”

“Un internship vă sfătuiesc să îl acceptați, indiferent dacă este plătit sau nu, în special dacă nu ești constrâns financiar. Remunerarea nu va fi poate materială, dar atmosfera de lucru în echipă și faptul că înveți multe noțiuni tehnice și practice, că faci și altceva pe lângă facultate (și voluntariat) îți vor fi de folos, iar mai târziu îți vei aprecia singur „efortul”. Cât despre companie: mică sau multinațională, tot ce vă pot spune este că dacă vrei, înveți oricum, oriunde și oricând.”

Cum vi s-a părut experiența în com-panie? Ce ați învățat? Cum v-ați dez-voltat în perioada internship-ului?

Ce le recomandați studenților care vor să urmeze un internship?

Page 14: Spring IT 2015
Page 15: Spring IT 2015

Join Accenture Technology to get access to the next wave of disruptive technologies as you drive innovation and client value. You’ll help clients across all industries harness the power of technology to innovate, grow and improve their operations.

Want to start your career in .NET or JAVA?Accenture is the place to be!

Send your CV to [email protected]

Key Responsibilities:•Design,code,andtestsoftwareprogramsandmaintain

custom-built solutions•Create,executeanddocumentteststoensureapplicationand

environment performance•Helpintegratebothtechnicalandapplication-specific

components•Designandimplementthetechnicalinfrastructure•Maintain,tuneandrepairapplications•Provideusersupport

No previous work experience? No worries!

You will have access to extensive training programs and plenty of opportunities to learn by doing.

accenture.ro/TechnologyCareer

facebook.com/accentureinromania

Page 16: Spring IT 2015

10

Dragoș .NET Senior Developer,

Accenture

CosminJava Senior Developer,

Accenture

“Am început să lucrez în Accenture în anul 2006. Pe vremea aceea compania era la început în România – erau în jur de 15-20 de angajați, iar noi am format o echipă de 7 programatori, toți veniți în aceeași zi. Era totul la început, iar primul proiect în care ne-am implicat a fost coordonat de colegi din altă țară. Fiind la început de carieră și lucrând, până atunci doar pentru companii românești, primele lucruri remarcate la Accenture au fost: modul de organizare profesionist, atitudinea specială față de oameni, procedurile complexe. În timp, am ajuns să apreciez în mod deosebit calitatea umană și atmosfera de lucru relaxantă. Acum sunt printre cei mai vechi din echipa mea și mă implic în proiecte de dezvoltare de software pe platforma Java pentru clienții externi, în echipe coordonate la nivel

regional și global. O zi obișnuită are o dinamică ce include, pe lângă munca efectivă de

programare, și schimburi de e-mail-uri, discuții pe platforma de mesagerie instant a companiei sau discuții periodice de status de proiect cu toți membrii echipei. Dacă ar fi să dau un sfat unui nou-venit, atunci i-aș spune să nu se sfiască să ceară ajutor. Accenture este o organizație foarte mare, care are toate mecanismele pregătite să îi ofere sprijin în munca de zi cu zi. Astfel, înainte de a acționa într-o situație și ori de câte ori are o nevoie, primul lucru pe care ar trebui să îl facă este să comunice cu supervizorul direct și să ceară ajutor tuturor celor abilitați să îl ofere.”

“Am venit la Accenture din 2012, la recomandarea unui prieten. Încă din timpul interviurilor de angajare, m-a surprins faptul că cineva – nu doar o persoană, ci chiar o companie, se gândește la valorile în care cred sau după care mă ghidez. Interesant și surprinzător! Veneam dintr-o companie mai mica, cu circa 40 de angajați, nu prea înțelegeam ce înseamnă o companie multinațională, iar de Accenture nu auzisem până atunci. Acum fac parte dintr-o echipă de programare și sunt implicat în toate etapele de dezvoltare a aplicațiilor, de la proiectare, apoi implementare, testare și, în final, lansare. Consider că munca mea de zi cu zi este o provocare continuă, iar rolul meu, pe care mi-l asum cu mare plăcere, presupune să identific soluții, folosind cele mai avansate tehnologii Microsoft.

Un alt element definitoriu pentru motivația mea este faptul că mă dezvolt profesional și personal, prin interacțiunea zilnică cu oameni din toate colțurile lumii, ce provin din culturi total diferite de a mea. Cel mai bun sfat pe care l-aș da unui nou-venit este să fie foarte deschis spre comunicare, pentru a împărtăși cât mai mult cu colegii din experiențele profesionale sau personale.”

Page 17: Spring IT 2015

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

11

TESTIMONIALE PARTENERI

Spring IT

“Eram în anul 2 și deja aveam în minte că vara ce va urma n-o voi mai petrece acasă. Era timpul să fac ceva diferit, ceva pentru mine, ceva care să mă dezvolte pe plan profesional și nu numai. Voiam să învăt lucruri noi și să-mi lărgesc perspecti-va. Era timpul să mă gândesc la startul carierei mele.

Agnes BolovanAnul 3, Informatică

Economică, internship Teamnet

Așa că am căutat pe diferite site-uri oferte de internship și după mai multe săptămâni de căutare și interviuri am ajuns în locul potrivit, la momentul potrivit. M-am integrat într-un colectiv frumos, am învățat multe lucruri noi și am acumulat un bagaj de cunoștințe, care s-au dovedit a-mi fi utile și la facultate ulterior, ceea ce m-a bucurat enorm. Am învățat să lucrez eficient într-o echipă, să cer ajutor când nu mă descurcam și să ofer la rândul meu atunci când mi se cerea. Am învățat să-mi asum responsabilități; poate părea pueril, dar trezitul la 07:30 în fiecare dimineață nu era un obicei pentru mine pe timpul vacanței. Ei bine, m-am acomodat cu programul și am asimilat destul de rapid aceste lucruri noi care au apărut deodată în rutina unei zile de vară. Îmi plăcea ce fac; în fiecare dimineață în drumul meu cu RATB-ul pâna la sediu mă gândeam: Oare ce-o să mai învăț azi? Cum o să fie ziua? Și, de fiecare dată, dimineața mea începea într-o notă optimistă. Pentru mine, experiența intership-ului a fost una frumoasă și benefică, ce m-a inițiat în cariera de software developer.”

Page 18: Spring IT 2015

12

Page 19: Spring IT 2015

13

Page 20: Spring IT 2015

14

Primele zile sunt foarte impor-tante, așa că trebuie să fii punctual și atent la tot ce mișcă în companie. Încearcă să îți faci cunostințe printre colegii tăi, pentru că ei vor fi cei care îți vor da toate detaliile și te vor ajuta atunci când vei avea nevoie. Și cu siguranță vei avea. Trebuie să fii amabil, să te faci plăcut, să te prezinți tuturor, fără a fi lingușitor sau prea “lipicios”.

Programul de lucru poate fi pentru mulți dintre noi o adevărată problemă. Chiar dacă multe companii oferă angajaților un program flexibil, există un anumit standard în ceea ce privește această flexiblitate. Dacă optezi pentru un job part-time într-o multinațională, programul de lucru este, de obicei, bătut în cuie. Adică, dacă trebuie să mergi la serviciu de la 9:00 la 13:00, așa vei merge, chiar dacă joia ai seminar sau laborator în acest interval.

Cu siguranță îți pui un milion de întrebări legate de primul tău job, poate nu ai curaj să aplici deoarece nu te consideri suficient de pregătit sau te sperie ideea de a merge la interviu. Nu te panica, pentru că sunt stări prin care trec toți tinerii de vârsta ta și nu numai. Pentru a veni în ajutorul tău, vreau să îți ofer câteva ponturi, pe care, dacă le urmezi, cu siguranță vei face o impresie bună atât șefilor tăi cât și colegilor de serviciu și vei începe cu dreptul cariera ta.

Ești student sau proaspăt absolvent și te bate gândul să “dai startul carierei tale”? Poate vrei să ai proprii bănuți pentru a fi cât mai independent faţă de părinții tăi sau, pur și simplu, vrei să aplici ceea ce înveți în facultate la locul de muncă. Gândurile tale sunt îndreptățite, deoarece acum este momentul oportun de a lua contact cu piața muncii, cu angajatorii, implicit de a avea prima experiență în cadrul unei companii.

Ce trebuie să știidespre primul job?

Page 21: Spring IT 2015

Ce trebuie să știi despre

PRIMUL JOB

Mai permisive sunt companile mici, care îți oferă posibilitatea de a-ți fixa programul singur.

Atitudinea contează enorm atunci când faci parte dintr-un colectiv. Atunci când o companie recrutează un membru în echipa sa, se urmărește ca acea persoană să se potrivească nu numai cerințelor din job description, ci și cu restul persoanelor care lucrează deja acolo. Contează foarte mult ca angajații să aibă trăsături asemănătoare atunci când lucrează pentru un proiect comun. Dacă ai fost deja angajat, înseamnă că ești deja considerat potrivit din acest punct de vedere, dar ca lucrurile să decurgă fără probleme, este nevoie ca și tu să cunoști cultura în care tocmai ai fost inclus. De aceea, este bine să tratezi lucrurile pozitiv, să ceri sfaturi și să pui întrebări dacă ai nelămuri. Primul job poate fi o provocare, dar dacă ești pasionat de munca pe care o faci și ești dispus să te dedici activităților care îți revin, ai toate șansele să depășești orice obstacol. Adaptarea depinde de tine, iar tranziţia de la statutul de student sau masterand la cel de angajat poate fi mult mai ușoară decât pare dacă atitudinea ta este cea corectă.

Este important ce fel de job îți vei alege în timpul facultății, însă cel mai mult con-tează faptul că ai decis să-ți începi cariera de acum. Celelalte lucruri sunt detalii pe care le vei descoperi de-a lungul vieții. Lavinia Stoica

15

Page 22: Spring IT 2015
Page 23: Spring IT 2015
Page 24: Spring IT 2015

Te-am convins sa aplici pentru un internship?

Sonia TicheleaIntern - IBM Romania

Delivery Center

“O zi tipică de internship începe foarte relaxant, cu un mediu propice pentru cafeaua de dimineață, persoane cu care să povestești şi să împarţi informaţii. Apoi, cât e ziua de lungă (cu toate că de fapt ți se va părea foarte scurtă – timpul trece neaşteptat de repede, într-un mediu așa dinamic), mai înveți câte ceva, mai un training, mai un meeting, mai o pauză, mai rezolvi un task sau îți creezi tu unul.

E important să fii creativ și să îți dai seama cât de important e să investești în tine și de cât de mult ajutor ai nevoie la început de drum. Și ajungi în fiecare seară acasă gândindu-te că îți umpli ziua făcând ceva util pentru tine și că ai ajuns într-un loc bun.”

“Un internship la IBM este ca o poartă deschisă spre informație și spre oameni foarte competenți, care mai au și people skills pe deasupra (combinație destul de rară, în opinia mea).”

Ce înseamnă pentru mine IBM Internship?

“Când ajungi prima oară aici, te simți un pic copleșit de tot ce se întâmplă în jurul tău. Primești o mulțime de informații, ești introdus în “cultura organizațională” și devii și tu parte din aceasta mare familie.”

Prima mea impresie

Scopul acestui stagiu, în vi-ziunea mea

“Scopul tău în aceste trei luni este să asimilezi cât mai multă informație, și, foarte important, să faci “networking”. Cu învățarea nu este problemă, informația vine la tine, trebuie doar să ai ochii şi urechile deschise şi să gândești. Traininguri peste traininguri, plus IBM-eri desemnați special să te îndrume și să îți facă un fel de learning plan.”

O zi de Internship

18

Page 25: Spring IT 2015

19

Page 26: Spring IT 2015
Page 27: Spring IT 2015
Page 28: Spring IT 2015

22

• Experienţa de muncă în ordine invers cronologică

• Internship-uriAcademia de Studii Economice

din București are pentru fiecare program de licență și master, practica obligatorie în programa de studiu. În acest caz, poate fi trecut în CV stagiul de practică urmat, responsabilitățile asumate și abilitățile dobândite în toată această perioadă. De asemenea, atât pentru CV cât și pentru dezvoltarea personală și profesională, este foarte important voluntariatul, acest lucru reprezentând totodată un atu în momentul în care un angajator ajunge la capitolul „Experiență”.

• Nume și prenume • Data naşterii • Adresa • Telefon, e-mailÎn ceea ce privește scrierea CV-

ului, numele şi prenumele trebuie scrise cu bold. În schimb, adresa şi contactele trebuie scrise normal.

Așa cum știm cu toții, CV-ul reprezintă primul contact cu viitorul angajator. Știm să scriem CV-ul potrivit, acela care ne va asigura postul dorit? CV-ul este scris pentru viitorul angajator, nu pentru noi personal, de aceea el trebuie să fie, în primul rând, bine structurat, concis și relevant. Am făcut o listă cu punctele esențiale care trebuie avute în vedere atunci când ne decidem să ne redactăm CV-ul:

Cum să......redactezi un CV

DETALII PERSONALE

EDUCAȚIE• Informaţii despre educaţie,

cursuri de instruire şi programe de studiu în străinătate (după caz).

Cel mai probabil la vârsta aceasta, educația este cel mai important atu. Sugestia noastră ar fi expunerea realizărilor din domeniul educației în ordine invers cronologică realizării lor având în vedere că este mai importantă facultatea studiată (sau absolvită) sau masteratul terminat în comparație cu liceul. Indiferent de ordinea aleasă, e important să fie păstrată aceeași abordare pe tot cuprinsul CV-ului.

EXPERIENȚĂ

Page 29: Spring IT 2015

A nu se uita faptul că pentru fiecare experință scrisă în CV trebuie scrise re-sponsabilitățile avute, poziția, departa-mentul și munca depusă efectiv în acea perioadă. Descrierea trebuie să fie cât mai amănunțită, iar cu cât mai multe de-talii cu atât mai bine.

23

Andreea Ioana

Tomescu

REDACTARE CV

LIMBI STRĂINECompetențele lingvistice sunt foarte

important de menționat, tocmai de aceea trebuie trecute toate, nivelul conversațional, scriere, înțelegere și eventual, certificatul care atestă acest lucru.

ABILITĂȚI COMPUTER• Cunoştinţe de folosire a computerului• Limbaje de programare• Medii de programare

De asemenea, mai pot fi adăugate rubrici ca:

HOBBY-URIPREMII PRIMITEOBIECTIVE

Page 30: Spring IT 2015

24

Fii punctual! Mai bine să ajungi mai devreme cu 20 de minute decât să întârzii 10. Când ajungi la interviu strânge mâna intervievatorului cu putere și privește-l în ochi. Studiile arată că prima impresie este dată în primele 10 secunde.

Vestimentația este, de asemenea, unul dintre aspectele importante atunci când te prezinți la un interviu. Informează-te cum se îmbracă cei care lucrează în firma respectivă (în cazul în care nu au o uniformă specifică) și îmbracă-te la fel. Chiar dacă stilul e neoficial, îmbracă-te decent. Un costum se potrivește oricărei ocazii.

Contactul vizual este obligatoriu și indică faptul că ești o persoană încrezătoare, sinceră, că nu ai nimic de ascuns. Evită să îți atingi fața sau urechile pentru că acest lucru indică faptul că ești evaziv sau că minți. Încrucișarea picioarelor sau a mâinilor te face să pari inabordabil. Stai drept dar relaxat. Încearcă să folosești aceeași tonalitate a vocii cu a interlocutorului și fii atent la cuvintele pe care le accentuează, ca mai târziu să le folosești și tu.

Primul lucru care trebuie luat în considerare este atitudinea, deci fii sigur că te prezinți la interviu cu o atitudine corespunzătoare.

Trebuie să gândești pozitiv! Cu o zi înainte de interviu, gândește-te că te vei descurca foarte bine la interviu, că vei da răspunsuri pertinente, că vei fi relaxat și încrezător.

Ți-ar fi mult mai ușor dacă te-ai pregăti din timp pentru interviu. Gândește-te la ce ar vrea să știe angajatorul si pregătește câteva răspunsuri. Firmele vor oameni optimiști și motivați, așadar fii sigur că răspunsurile tale reflectă aceste calități. Chiar dacă fiecare interviu e diferit, există întrebări care apar mereu, iar un răspuns pregătit din timp te va transforma într-o persoană încrezătoare și îl va impresiona pe angajator.

Pentru cei mai mulți dintre noi, interviurile reprezintă cel mai intimidant element. Dacă știm la ce să ne așteptăm și dacă suntem pregătiți pentru orice, nu trebuie să ne îngrijoreze nimic.

Cum să......te prezinți la un interviu

Page 31: Spring IT 2015

25

SUSȚINEREA UNUI INTERVIU

• Lucrează într-un mediu productiv. Te ajută să te concentrezi la ceea ce ai de făcut, așa că dă la o parte toate „obstacolele” din drumul tău;

• Fii realist. Evită să te sabotezi propunându-ți așteptări nerealiste;

• Gândește pozitiv. Încurajează-te să-ți atingi țelurile;

• Nu-ți programa riguros timpul. Schemele rigide te pot face să te simți copleșit, așa că adoptă un program flexibil, în care, pe lângă teme și proiecte, să ai parte și de timp liber;

• Ia în calcul și situațiile neprevăzute sau obstacolele. Dacă vrei să lași totul pe mai târziu, ar trebui să te gândești și la faptul că se poate întâmpla ceva care să te țină ocupat;

• Îmbunătățește-ți comportamentul legat de învățat. Nu trebuie să te mulțumești cu ceea ce ai învățat până la momentul actual, ci concentrează-te pe ceea ce poți învăța de acum înainte;

• Ajută-te singur. Roagă-ți colegii de cameră sau familia să nu-ți accepte obiceiul de a tărăgăna lucrurile, în caz contrar să te descurci singur cu consecințele;

• Premiază-ți progresul. Crează-ți un sistem de premiere pentru a celebra succesul. De asemenea, pentru nereușite un sistem de pedepse.

Cum să......treci peste procrastinare

Andreea Ioana

Tomescu

Page 32: Spring IT 2015

26

mic de 3.000 de euro. Cât oferiţi?“3. Care sunt punctele tale forte? La această întrebare,

intevievatorul dorește să afle despre abilităţile tale concrete şi demonstrabile, prin exemple, relevante postului, de exemplu: „Am capacitatea de a genera vânzări: am reuşit să aduc 10 clienţi noi la compania anterioară, respectiv o creştere a volumului de încasări cu 10% peste target.” Nu spune că „Lucrez bine în echipă, sunt sociabil... etc.”, deoarece aceste calități sunt supra-utilizate, au devenit goale de conţinut şi sunt greu de exemplificat.

4. Care sunt punctele tale slabe? Poți prezenta un exemplu de

abilitate pe care ai dezvoltat-o în timp şi care a reprezentat o provocare la începutul carierei, sau poți menționa o calitate dusă la extrem: „sunt extraordinar de răbdător”. Evită răspunsurile de

1. Spune-mi ceva despre tine. Este o afirmație prin care

angajatorul doreşte să audă un sumar al experienţei tale şi motivele pentru care ești candidatul potrivit pentru post. Te poți gândi, în avans, la un scurt „advertorial” al experienței tale, care poate cuprinde studii, certificate, abilități și realizări relevante postului.

2. Care sunt aşteptările tale salariale?

Este recomandat să eviți răspunsul imediat, dacă această întrebare intervine devreme în procesul de selecție; te poți arăta flexibil şi interesat mai degrabă de oportunitatea de carieră reprezentată de postul vacant. Dacă totuși ești nevoit să oferi o informație, raportează-te la un interval mai larg, precizând că eşti dispus să discuţi la momentul ofertei. Nu răspunde cu „Nu sunt dispus să accept un salariu mai

Întrebările îți ridică semne de întrebare???

Mereu ai fost pus la încercare de întrebări de toate felurile: întrebările tale, ale prietenilor, întrebările familiei și ale sistemului de învățământ sau chiar ale vechiului job. Încă nu s-a terminat! Fiecare interviu, mai mult decât un set de întrebări, reprezintă o ocazie nouă de angajare, iar reținerile nu te ajută în niciun fel. De aceea, întrebările care îți sunt adresate sunt menite să te aducă mai aproape de locul de muncă dorit și de simpatia intervievatorului, dacă știi cum să le folosești:

Page 33: Spring IT 2015

27

Q&A

genul „Nu am niciun punct slab” sau “Sunt perfecţionist, am prea multă încredere în oameni”, deoarece sunt suprautilizate.

5. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la postul pe care l-ai ocupat anterior?

Fă o legatură între răspunsul tău şi nevoile companiei şi/sau prezintă un exemplu de iniţiativă sau o serie de rezultate extraordinare pe care le-ai obţinut. Nu răspunde fără să te gândeşti la nevoile companiei. Dacă spui că ţi-a plăcut independenţa pe care ţi-o oferea postul anterior iar compania pentru care candidezi are nevoie de persoane care să se integreze într-un sistem foarte strict de organizare, acest lucru te poate descalifica.

6. Unde te vezi peste 5 ani? „Mi s-a spus că am potenţial să ocup

un post de conducere, de aceea aş dori să îmi dezvolt în timp aceste abilităţi” sau „Doresc să devin un expert în zona de risk management, să dezvolt procese şi proceduri care să aducă rezultate importante companiei pentru care lucrez”. Sunt de ocolit răspunsurile de tipul: „În postul pe care îl ocupaţi dumneavoastră în prezent” sau „Nu ştiu”.

7. Ce ţi-a displăcut la postul anterior?

Un exemplu de răspuns poate fi: „Deşi mi-au plăcut majoritatea aspectelor care ţineau de job, o limitare a fost că nu mai aveam oportunităţi de a învăţa ceva nou sau de a prelua noi responsabilităţi”. Nu oferi aspecte subiective, referitoare la relaţia cu ceilalți colegii sau şefii.

8. Cât de repede crezi că te vei putea adapta pentru a contribui în compania noastră?

„Cred că mă pot adapta într-un timp foarte scurt. În posturile pe care le-am ocupat anterior a trebuit să acumulez foarte multe informaţii într-un timp

MădălinaBurcuși

Page 34: Spring IT 2015

28

Acestea sunt întrebări folosite la interviuri, pentru a găsi candidatul ce întrupează aproape toate calitățile de care compania are nevoie, de la un angajat. Mulți intervievatori însă, obișnuiesc să pună și întrebări la care nu te aștepți, pentru a evita răspunsurile gândite dinainte și astfel, ei te pot cunoaște mai bine. Nu există raspunsuri perfecte, acestea doar ajutându-i să își dea seama de modul în care gândește candidatul.

Câteva exemple pot fi:1. “Ești în competiție la un

maraton, la care participă și prietenul tău cel mai bun, iar câștigătorul primește 1000 de dolari. Ajungi în fruntea competiției, iar când ești la câteva secunde de linia de finish, prietenul tău, care este și el la câteva secunde de tine, își luxează glezna și cade. Trebuie să ai în vedere faptul că ceilalți concurenți se află la o diferență foarte mică de voi și ai foarte puțin timp să iei o decizie. Ce faci?”

2. „Ești sigur că ai citit anunțul cu atenție și că știi la ce job aplici?” Interviu pentru copywriter la ZET Communications.

3. „Dacă spun „mint”, mint sau spun adevărul?” Interviu pentru copywriter la ZET Comunications.

4. “Ai 30 de secunde la dispoziție să găsești cât mai multe utilități unei bâte de baseball.” (pentru o poziție de PR)

5.“Învață-mă ceva. Orice.” (pentru o poziție de consultant de marketing)

6. “Scrie un pseudocod pentru orice, iar apoi creează o bază de date pentru scenariul gândit.”

foarte scurt şi m-am adaptat rapid. De exemplu…” şi poți oferi un exemplu concret. Chiar dacă postul pentru care candidezi este într-o industrie total diferită de industria în care ai activat, identifică acele abilităţi transferabile şi oferă-le ca exemplu. Dă dovadă de iniţiativă şi motivaţie. Nu transmite un răspuns ca acesta: „Din moment ce nu am experienţă în această industrie, probabil că voi avea nevoie de ceva mai mult timp să mă adaptez.”

9. De ce ai părăsit compania anterioară?

Dacă este vorba despre o reorganizare, spune exact care a fost realitatea: „Compania a trecut printr-o reorganizare la nivelul mai multor departamente şi postul pe care îl ocupam, împreună cu altele, au fost desfiinţate. Acest lucru nu a avut legatură cu performanţa individuală.” sau: „Simţeam că am realizat tot ce puteam să realizez în acea companie şi sunt în căutarea unui post care să îmi permită să mă dezvolt în continuare”.

10. “De ce vrei să lucrezi aici?” sau “De ce te-am angaja pe tine?”

La această întrebare poți sumariza motivele pentru care eşti potrivit pentru post. Nu te arăta interesat doar de aspectele financiare sau de beneficiile pe care le oferă compania.

Page 35: Spring IT 2015

29

(pentru o poziție de consultant în IT)7. “Ești micșorat până ai înălțimea

unei monede și aruncat într-un blender. Masa ta e micșorată pentru ca densitatea să fie aceeași. Lamele încep să se rotească în 60 secunde. Ce faci?”

8. “Poți folosi doar o clepsidră de 4 minute și o alta de 7 minute. Va trebui să măsori exact 9 minute. Cum procedezi?”

9. “Imaginează-ți o țară în care toți părinții vor să aibă băiat. Fiecare familie face copii până cand apare un băiat. Apoi soții se opresc. Care este proporția băieților și fetelor în această țară?”

10. “Vrei să te asiguri ca Bob are numărul tău de telefon. Nu poți să-l întrebi pe el direct, ci trebuie să îi scrii un mesaj pe o bucată de hârtie și să i-l dai lui Eve, care va fi intermediar. Eve îi va da mesajul lui Bob, iar el îi va da o foaie de hârtie lui Eve, pe care aceasta ți-o va da ție. Nu vrei ca Eve să știe numărul tău. Ce îl întrebi pe Bob?”

11.“Ai de ales între două variante. Prima: ți se dă o minge de baschet și ai o șansă să o scufunzi în apă, pentru 1000 de lire sterline. A doua: trebuie să reușești asta de două ori din trei încercări, tot pentru 1000 lire sterline. Ce alegi?”

12.“Lucrezi într-o clădire de 100 etaje și primești două ouă identice. Trebuie să determini cel mai înalt etaj de la care un ou cade fără să se spargă. Ai dreptul să spargi ambele ouă. De câte aruncări ai nevoie?”

13.“Imaginează-ți că ești la ultimul etaj al unei clădiri de 100 de etaje. Această clădire este incendiată. Ce preferi? Să cobori scările și să riști să

fi îngropat în dărâmături, sau să să te arunci de la etajul la care te afli?”

14. “Ce te poate face să fii fericit dacă trebuie să lucrezi vineri seara până târziu?”.

Așadar, cea mai simplă soluție pentru a face față întrebărilor unui interviu este să te gândești anterior la toate experiențele și capacitățile tale profesionale, iar când ai reușit să te convingi că postul pentru care candidezi îți este cel mai potrivit, vei știi sigur că și pe intervievator îl vei convinge, pentru că de fiecare dată, cei mai mari critici ai noștri suntem chiar noi înșine.

Page 36: Spring IT 2015

30

Page 37: Spring IT 2015

31

Page 38: Spring IT 2015

Dana Ilie

Cele mai utilizate LIMBAJE DE

PROGRAMARE

32

Ți-ar plăcea să programezi, dar nu știi încă ce limbaj ți s-ar potrivi mai bine? Fiind la început de drum, ar fi folositor să știi că limbajele de programare cerute în job-urile IT variază în funcție de sectorul de activitate. În domeniul financiar, partea de software trebuie să îndeplinească funcții extrem de complexe, dar și să mențină un grad de organizare foarte înalt, fapt care necesită limbaje de programare cum ar fi Java și C#. Pe de altă parte, partea de software pentru mass-media și web design necesită limbaje de programare dinamice, versatile și funcționale, cu un grad minim de codificare, cum ar fi Ruby, PHP, JavaScript și Objective-C.

În rândurile următoare vom detalia puțin cel mai utilizat limbaj din fiecare sferă.

Java este unul dintre cele mai solicitate limbaje de programare și a devenit un software standard pentru dezvoltarea de jocuri și aplicații mobile, dar și pentru sistemul de operare Android. Java este conceput pentru a funcționa pe mai multe platforme software, ceea ce înseamnă că un program dezvoltat pentru Mac OS X, de exemplu, ar putea rula și pe Windows.

Fiind un limbaj managed (gestionat), necesită un runtime/framework pentru ca aplicațiile să poată rula, ceea ce crește considerabil consumul de resurse. Din păcate, JRE (Java Runtime Environment), cât și modul de gestiune al memoriei, par gândite mai de grabă pentru mediul Linux, motiv pentru care, pe celelalte platforme (OXS/Windows), aplicațiile Java ar putea rula greoi.

PHP (Hypertext Processor sau Hypertext Pre-Processor) este un limbaj de scripting server-side gratuit, conceput pentru crearea website-urilor dinamice și pentru dezvoltarea de aplicații. Acesta poate fi integrat direct într-un document HTML, fapt care l-a făcut sa devină cel mai renumit limbaj de programare pentru dezvoltatorii web. Peste 200 de milioane de website-uri din întreagă lume sunt create cu ajutorul PHP, inclusiv WordPress și Facebook.

În concluzie, rămâne ca tu să alegi limbajul care te atrage cel mai mult, în funcție de domeniul în care vrei să te dezvolți.

Page 39: Spring IT 2015

33

INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ

și impactul ei în cariera ta (EQ)

MădălinaBurcuși

Făcând parte dintr-o lume în care afirmarea părerilor constructive este mai puțin frecventă decât a celor formale, neglijente sau chiar demoralizatoare, dezvoltarea temerilor și a nesiguranței este din ce în ce mai probabilă. Ea te poate afecta în viața de zi cu zi, cât și profesional. Acest lucru se întâmplă, deoarece acțiunile pe care le întreprinzi sunt influențate de emoții și de cele mai multe ori, simți, înainte de a gândi.

De aceea este importantă gestionarea emoțiilor, iar aici intervine inteligența emoțională (EQ). Ea se referă la capacitatea unei persoane de a-și cunoaște propriile emoții, cât și pe ale celorlalți și de a le folosi în atingerea scopurilor sale. Astfel, inteligența emoțională te ajută să îți conștientizezi propriul potențial, să relaționezi cu ușurință și să iei decizii cât mai raționale, oriunde și oricând.

Cum te ajută inteligența emoțională în obținerea locului de muncă dorit?

Un nivel ridicat al EQ-ului a creat oamenilor abilități ce depășesc gradul de reușită al celor cu un IQ dezvoltat, IQ care nu a fost niciodată suficient pentru a reuși în viață. Oamenii cu rezultate școlare exemplare nu au fost mereu cei cu succes în carieră.

Aristotel menţiona: „Oricine poate deveni furios - e simplu. Dar să te înfurii pe cine trebuie, cât trebuie, când trebuie, pentru ceea ce trebuie şi cum trebuie - nu este deloc uşor”. Fiind capabil să înțelegi emoțiile celorlalți, vei ști cum să îți adaptezi atitudinea în orice situație. Astfel, o glumă plasată la momentul potrivit poate schimba favorabil sensul unui interviu de angajare, deoarece o companie este interesată de optimismul și atitudinea generală a viitorului colectiv, mai mult decât de capacitatea individuală.

Trebuie să fii pozitiv: „Orice plantăm în subconștientul nostru și hrănim prin repetiție și emoții va deveni într-o zi realitate.” - Earl Nightingale. De aceea, este foarte important că inteligența emoțională (EQ) poate fi îmbunătățită semnificativ, indiferent de vârsta la care ne aflăm. Tot ceea ce ține de partea emoțională presupune mult efort și consecvență. Se spune chiar că gestionarea emoțiilor „reprezintă o slujbă non-stop!”.

Page 40: Spring IT 2015

34

Page 41: Spring IT 2015

35

Page 42: Spring IT 2015

36

Be part of our wonderful

TEAM!

TotalSoft is one the most important providers of business software in Central and Eastern Europe, and the leading ERP producer in Romania, with a constant presence in Top 5 largest software companies nationwide.

With more than 20 years experience in the IT market, TotalSoft is a mature and highly competent company in designing, developing and implementing software solutions for medium and large companies. Currently, TotalSoft’s team counts more than 440 specialists, with a portfolio of over 1,500 customers and projects in 36 countries on 4 continents.

Charisma is the brand that promoted TotalSoft, in the last five years, on the first position in the top of Romanian ERP suppliers and among the first 5 international suppliers of software solutions for the leasing industry. The company has an undeniable expertise in 11 verticals, focusing on retail and distribution, financial services, agriculture, healthcare, telecom, energy and oil&gas.

TotalSoft Services is TotalSoft’s Software Development division, knowledgeable in developing custom web-based solutions and mobile applications for industries like telecom, media, market research, healthcare, pharma and utilities, as well as for the public sector. TotalSoft Services has successfully delivered 300+ offshore projects in 28 countries.

Since 2005 TotalSoft is part of the Global Finance, one of the largest private investment firms in South-Eastern Europe.

All these achievements have been possible due to the most important value, the TEAM. Continuously concerned by innovation and technology, TotalSoft has established a powerful business environment for new employees and also for specialists interested in expanding their professional horizons.

Be part of our wonderful TEAM and achieve your career in TotalSoft, where is opportunity, dedication and a professional community that offers intelligence, passion and respect.

Page 43: Spring IT 2015

37

Page 44: Spring IT 2015

38

Page 45: Spring IT 2015

39

Page 46: Spring IT 2015

40

Page 47: Spring IT 2015
Page 48: Spring IT 2015
Page 49: Spring IT 2015

Jr. System Analyst What it takes to be a Junior System Analyst? You are eager to learn, have analytical thinking, want to become part of a team (aka team player) and you are passionate by new technology; every technical problem represents a challenge. Main responsibilities are to collect, understand and analyse business needs and issues and also to implement, maintain and test products and processes developed within a business management tool. Jr. Quality Assurance What it takes to be a Junior Quality Assurance? You are eager to learn, have analytical thinking, want to become part of a team (aka team player) and you are passionate by new technology; every technical problem represents a challenge. Main responsibilities are to design, creates and executes automation scripts and to be involved in the development, deployment, and administration of QA process, tools, and supporting technologies. Jr. System Support Specialist Data Warehouse – temporary 1 year If you know SQL and you’re passionate about data, want to learn about Data Warehousing and BI, you will find a friendly environment and a welcoming team. Your main responsibilities will be the delivery of reports extracted from the Data Warehouse, investigating ETL and data quality issues, system test new developments. Work environment This position is within the IT department, in a software development team of products and processes used by ING Bank Romania. As a Jr. Analyst Programmer, you will work on multiple and various projects using latest Microsoft technologies, in relation with front or back office applications, complying with several business needs. Expand your know-how! Join a high-tech environment! Enroll at: [email protected]

Page 50: Spring IT 2015

44

Unde ne angajăm în următorii ani?

Societatea în care trăim se află într-o continuă evoluție, ceea ce influențează domeniile de interes de pe piața muncii. Ceea ce astăzi este considerat ca un domeniu de actualitate, mâine ar putea deveni un domeniu al trecutului, învechit. Câteva sfaturi cheie în carieră: sincronizează-te foarte bine cu dinamica evoluției pieței muncii și nu uita că informația înseamnă putere.

Urmărind trend-urile de pe piața muncii, ne putem da seama de domeniile care sunt în expansiune și dintre care poți alege unul în care să îți construiești o carieră de succes.

Zona software se află în continuă creștere. Odată cu evoluția tehnologiei, va fi nevoie și de oameni calificați care să îi „stăpânească secretele”. În România domeniul IT este încă în topul celor care angajează și pe timp de criză. Cele mai importante companii din domeniu, respectiv Google, Intel, Microsoft, IBM au anunțat că recrutează sau că vor să intre pe piața națională și să facă angajări de specialiști. Cele mai frecvente poziții sunt cele de programator de sistem, web developer, consultant IT, tester de software și aplicații, analist de business.

Este foarte important să nu vă limitați, să corelați acest domeniu cu unul în care sunt căutați specialiști IT, cum ar fi domeniul bancar, medical sau cel al telecomunicațiilor. Deoarece multe baze de date existente vor fi transferate în sistem computerizat, cei ce în prezent se axează pe acest domeniu, nu

vor duce lipsă de oferte de job în viitor. Mai mult, în acest domeniu, evoluția înseamnă crearea de noi oportunități!

Vânzările reprezintă un sector de activitate dinamic, cu necesitate crescută de personal, mai ales într-o economie care se află în continuă schimbare. Ceea ce face domeniul vânzărilor unul accesibil, este faptul că el corelează cunoștințele tale cu abilitatea de comunicare și convingere. Astfel, foarte mulți angajați în domeniu au alte specializări și nu explicit vânzările. Fiind un domniu de actualitate, concurența este foarte mare, deoarece aici se înregistrează cel mai mare număr de aplicări per job, însă diferența dintre angajat și „te sunăm noi” o face calitatea candidatului. Acest domeniu caută adesea juniori, pe poziții cum ar fi: agent vânzări, consilier vânzări, sau key account manager.

Vânzări

IT

Page 51: Spring IT 2015

DOMENII DE ACTUALITATE

pentru o cariera de succes

Online-ul este domeniul care va fi într-o

continuă creștere, de acum înainte. Se vor găsi întrebuințări noi pentru acest mediu, ceea ce înseamnă că se vor crea noi locuri de muncă. Foarte multe companii vor fi prezente și în viitor pe Internet, asta datorită faptului că audiența s-a mutat parțial în domniul virtual. Pentru a menține acest contact, companiile vor fi mereu în căutarea de candidați pentru pozițiile de: web developer, web designer, specialist SEO, redactor de conținut online. Mediul virtual oferă locuri în domeniul publicității, cum ar fi job-urile de online media planner și online media buyer, dar și joburi în zona de securitate a datelor. În concluzie, online-ul oferă de toate pentru toți.

În acestă perioadă companiile doresc

un maxim de profit și îndeplinirea tuturor obiectivelor. Astfel, analiștii au un număr foarte mare de oportunități din care pot alege. Funcția de analist financiar este de actualitate într-o gamă variată de domenii, cum ar fi: cel bancar, asigurări, consultanță, producție și marketing, investiții la bursă, servicii de logistică și pentru consumatori, etc. (Pe același subiect, citește și articolul: „Ce înseamnă să fii analist”).

În concluzie, este important să alegi un domeniu de actualitate pentru viitorul job, dar succesul în carieră va fi asigurat de alegerea unui domeniu potrivit ție, pentru care să îți dorești să te trezești dimineață și să mergi la serviciu.

Internet

Analiștii

Roxana Elena Florescu

45

Page 52: Spring IT 2015

46

Aceasta se referă la totalitatea tehnicilor de programare folosite și modul cum acestea sunt aplicate. Pentru ca un programator să devină tehnic, este neapărată nevoie de multă muncă și studiu (individual sau de grup).

ExperiențăNu ne putem aștepta ca, peste

noapte, să căpătăm experiență. Aceasta se acumulează pe parcurs, odată cu trecerea anilor de muncă în domeniul programării.

 Capacitate de abstractizareAbstractizarea este un proces al

gândirii, constând în deprinderea însușirilor esențiale și comune ale unui grup de obiecte sau de fenomene. Din generalizarea lor se urmăreste formarea unor noțiuni și categorii logice, descoperindu-se, în același timp, legi generale ale existenței și dezvoltării fenomenelor.

  Logică Logica este o calitate absolut

necesară pentru a putea înțelege ușor și corect un raționament într-o situație dată. Reducând programarea

la esență, o caracterizare precisă ar fi că aceasta este gândirea logică pusă în practică. Orice secvență de cod pe care o scriem este un proces logic în sine: avem un scop final (concluzie), iar ca să îndeplinim acest scop final, alăturăm o serie de premise.

InteligențăInteligența poate fi definită ca

acea abilitate a individului de a se adapta la împrejurări noi, de a sesiza relațiile esențiale, de a găsi o ieșire în condiții extreme și de a dobândi rapid cunoștințe noi. De aceea, programatorul are absolută nevoie de această calitate în vederea finalizarii cu succes a diverselor aplicații informatice.

“Un bun programator trebuie să fie înzestrat cu tehnică, experienţă, capacita-te de abstractizare, logică, inteligenţă, creativitate şi talent”. (Timothy Budd, Professor of Computer Science, Oregon State University)

Conform citatului de mai sus, printre aptitudinile unui bun programator ar trebui să se regăsească următoarele:

Calitățile unui bunprogramator

Tehnică 

Page 53: Spring IT 2015

47

CALITĂȚILE UNUI BUN

PROGRAMATOR

CreativitateA fi creativ în viața de zi cu zi înseamnă

a face ceva nou și original, iar în viața de programator se traduce prin capacitatea de găsire a unei soluții noi, unice, sau adaptarea uneia existente într-un context total diferit.

TalentUltima, dar nu cea din urmă abilitate a

unui programator, talentul este o calitate nativă care există sau nu, în funcție de fiecare om. Această calitate nu este primordială, dar aduce totuși un mare atuu celui care o posedă.

În concluzie, pentru a fi un bun programator este nevoie de aceste calități menționate, adăugând faptul că talentul poate fi completat de ambiție și perseverență.

Diana-Maria Ciucă

Page 54: Spring IT 2015
Page 55: Spring IT 2015
Page 56: Spring IT 2015

50

Atuurile unuiIT Analyst

De ce să alegem o carieră în domeniul IT?

Specialiştii în HR o spun de mult: unele dintre cele mai mari salarii din România se dau în companiile IT, care caută specialişti în informatică.

În astfel de condiţii, alegerea unei facultăţi cu profil IT pare una inspirată. Pentru cei care îşi doresc o carieră în acest domeniu, specializarea Informatică Economică pare cea mai bună alegere!

Recomandată celor pentru care petrecutul timpului in fața calculatorului este o pasiune, această specializare asigură cele mai multe oportunităţi de viitor: baze de date, testare software, configurare hardware, logistică, expertiză fiscală şi statistică, e-learning.

Un job precum cel de IT Analyst ce se axează pe partea de software vă poate aduce un salariu între 1000 și 1800 de euro, în România; în alte țări salariul crește considerabil în funcție de nivelul de dezvoltare al țării respective.

Care sunt facilitățile unui IT Analyst?

Page 57: Spring IT 2015

51

TESTIMONIALE STUDENȚI

ce au obținut un Internship

TESTIMONIALE STUDENȚI

angajați în urma Spring IT

Care sunt facilitățile unui

IT ANALYST?

Ștefan Badea

Pentru a deveni un IT analyst de succes, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele atribuții:

• Definește, dezvoltă, configurează toate aplicațiile informatice;

• Supraveghează și controlează imple-mentarea și suportul de aplicații;

• Dezvoltă și implementează cele mai eficiente și rentabile soluții;

• Evaluează specificații de sistem pentru cerințele de afaceri.

Ce îți trebuie pentru a deveni un IT Analyst de succes?

• Abilități de comunicare puternice, atât

în scris cât și verbal;• Înțelegere solidă a practicilor de

afaceri cu o pricepere fundamentală a metodologiei de management de proiect;

• Competențe și cunoștințe excelente în domeniul IT.

51

Page 58: Spring IT 2015

52

Page 59: Spring IT 2015

53

Page 60: Spring IT 2015

Voluntariatul te conectează, voluntariatul creează legături

Voluntariatul apare ca o alternativă pentru studentul timid și neîncrezător, nevoit să pășească spre o nouă etapă a vieții: facultatea.

Acest nou drum implică, însă, o schimbare absolut necesară pentru a deveni responsabil. De fapt, schimbarea, alegerea de a fi voluntar, nu înseamnă decât decizia de a se schimba pe sine, prin implicarea și seriozitatea demonstrată odată cu realizarea activitaților de voluntariat.

Odată luată această decizie, de a fi voluntar, se răspunde numai decât nevoii sociale a studentului, întrucat din momentul pătrunderii în mediul academic, acesta simte inevitabil dorința de a cunoaște oameni noi, de a socializa și de a fi parte a unui grup. Conform piramidei lui Maslow, nevoia de apartenență, situată pe treapta a treia, ocupă un rol esențial în viața fiecărei ființe umane. În urma satisfacerii acestei nevoi, fiecare dintre noi poate avea acces la valori morale precum prietenie, sprijin, afecțiune.

Mai mult decât atât, prin cadrul proiectelor, se încurajează munca în echipă, prin care se testează

abilitatea studentului de a asculta, de a comunica, de a se exprima pe sine, de a analiza. Aceasta a devenit astăzi cheia succesului pe plan profesional deoarece, omul, prin definiție, este o ființă neîncrezătoare și simte de multe ori nevoia de a fi încurajat să își exprime o idee și chiar să o dezvolte. Feedbackul primit poate avea un impact puternic asupra acestuia: îi da motivație și îl face proactiv. În plus, lucrul în echipă conduce la o creștere a eficienței: desfășurarea activităților pe divizii (departamente) este, spre exemplu, un mod de a oferi fiecăruia posibilitatea să se perfecționeze în domeniul ales. În plus, “voluntariatul te conectează la lume” prin simplul contact cu profesorii, de cele mai multe ori deschiși în a te ajuta în dezvoltarea proiectelor, dar și prin contactul cu firmele existente pe piață, prin intermediul cărora sunt realizate proiectele.

Voluntariatul te dezvoltă

• Pe plan personal:Interviul cu angajatorul te

sperie? Te intimidezi atunci când trebuie sa porți un discurs, iar comunicarea nu este punctul

Fii voluntar!

54

Page 61: Spring IT 2015

55

tău forte? Problema ta se poate rezolva! Voluntariatul implică foarte multă socializare

și pe măsură ce timpul se va scurge, vei realiza că “a vorbi” va deveni o plăcere, fie că o vei face în fața unui grup restrâns de persoane sau din contră, în fața unuia mare.

Mai mult, crește încrederea în propriile forțe odată cu înmulțirea responsabilităților. A fi responsabil nu este deloc ușor, dar este o provocare. Tocmai din această cauză, îți vei dori să faci față cu brio acestei provocări și să demonstrezi că ești capabil să îndeplinești cu succes task-urile cerute. Pe măsură ce timpul va trece, vei fi mai încrezător în ceea ce vei realiza, fiindcă vei căpăta mult așteptata experiență ce îți va oferi acea certitudine că lucrurile vor ieși la fel de bine ca dățile precedente.De asemenea, modul de a gândi se schimbă. Voluntariatul spune “stop” deciziilor pripite pe care obișnuiai să le iei, deoarece ai dobândit acel spirit analitic în rezolvarea unei probleme.În plus, voluntariatul reprezintă tranziția de la adolescență la maturitate. Fie că vorbim de comportament, de vestimentație, de limbaj, toate conduc în același punct: schimbare.

• Pe plan profesional:Asemănarea task-urilor realizate și a

modului de organizare cu cele din cadrul unei firme contribuie la o mai ușoară acomodare în compania în care vei lucra și la o mai mare încredere în finalizarea proiectelor. Prin voluntariat vei învăța să respecți deadline-uri. Cum? În momentul în care vei primi un task, vei dezvolta și un oarecare simț al responsabilității de a termina acel task la o dată stabilită anterior. Chiar dacă la început ți va părea puțin mai dificil, prin perseverență și seriozitate vei reuși.Totodată, interacțiunea cu firmele, invitațiile de a participa la evenimentele acestora și chiar organizarea unor evenimente asemănătoare vor indica spre același lucru: familiarizarea cu atmosfera de lucru și deci, primii pași în carieră.

Voluntariatul te conectează. Voluntariatul

creează legături

55

Diana-Maria Ciucă

Page 62: Spring IT 2015

56

nu vei lăsa nicio oportunitate să îți scape.

2.LinkedIn te ajută să îți cunoști potențialii angajatori

În momentul în care mergi la un interviu, angajatorul va fi curios să afle ce știi despre afacerea lui. O documentare prealabilă despre produsele vândute, respectiv serviciile prestate va constitui un mare avantaj pentru tine, mai ales că acesta va aprecia interesul tău față de activitatea companiei. Mai mult, poți afla detalii precum: numărul de angajați ai firmei, realizări, obiective, dar și informații despre profilul angajatorului.

3.LinkedIn creează legăturiCa și Facebook, LinkedIn îți oferă șansa de a rămâne conectat cu di-versele persoane pe care le întâlneș-ti, fără să existe neapărat o „relație” socială. Printre aceste persoane se pot număra și profesioniști din sfera ta de interes, astfel că te vei învârti într-un cerc al specialiștilor. Nu uita să înveți de la aceștia cât mai multe lucruri și arată-te constant interesat și curios! Mai mult, gândește-te că există șansa ca ei să dorească să scrie diverse recomandări despre tine, lu-cru ce ar capta atenția unui potențial angajator de elită.

.De ce rețelele de socializare?Conform unui studiu realizat de

Myjob.ro, peste 65% din companii folosesc site-urile de socializare în procesul de recrutare al noilor angajați. Cum se explică acest lucru? Pe de o parte, timpul petrecut de fiecare dintre noi pe internet a crescut considerabil și orice profil online poate fi considerat o nouă carte de vizită. Pe de altă parte, angajatorii economisesc bani și resurse, au posibilitatea de recrutare a unor persoane foarte bine pregătite care poate nu ar fi aplicat pentru acel job, dar nu în ultimul rând, accesul la informațiile despre candidați este rapid și eficient.

LinkedIn - instrumentul principal în procesul de angajare

Conform marketingportal.ro, com-paniile își caută potențiali angajații prin intermediul LinkedIn într-o spec-taculoasă proporție de 95%, în com-parație cu Facebook unde pragul atins este de numai 33%.

De ce trebuie să ai cont pe Linke-dIn?

1.LinkedIn te informează Prin intermediul acestei rețele de socializare, vei avea șansa de a fi la curent cu noile oferte de joburi care apar și astfel vei fi mereu informat și

Sigur ați remarcat faptul că micile și marile companii s-au mutat în mediul online, astfel că selecția și recrutarea de personal se realizează astăzi din ce în ce mai des prin intermediul rețelelor de socializare.

Job-urile și rețelelede socializare

Page 63: Spring IT 2015

57

• Fă-ți contul vizibil!Astfel, există o probabilitate mare ca

profilul tău să fie vizualizat de cât mai multe persoane din domeniul tău de activitate.

• Completează-ți profilul 100%!Completează toate informațiile

necesare ca și cum ai completa în totalitate un CV. Menționează inclusiv locurile de muncă din trecut, proiecte realizate, cât și aptitudinile tale în domeniul pentru care prezinți interes.

• Atașează o imagine profilului tău!Angajatorii prezintă mai multă

încredere în a chema la interviu persoane pe care le pot recunoaște după aspectul fizic.

• Atenție la contactele alese!Persoanele cu care alegem să

creăm o conexiune reprezintă indirect imaginea pe care o promovăm despre noi, valorile și intențiile noastre. De aceea, nu este recomandat să exagerăm cu cererile de prietenie profesională.

• Promovează pagina ta!O idee de promovare constă în

postarea link-ului paginii tale de LinkedIn în profilul de Facebook, astfel încât toți cunoscuții tăi, în special cei din aceeași sferă de interes, să o vadă și astfel, numărul tău de contacte de pe LinkedIn să crească. A nu se recurge, însă, la un mod de promovare agasant și exagerat!

57

LinkedIn

Diana-Maria Ciucă

Cum poți utiliza acest cont în avantajul tău?

Încă nu ți-ai făcut cont pe LinkedIn? O poți face acum! Urmează cu strictețe pașii mai sus menționați și drumul către cariera mult visată este mai scurt decât ți-ai fi putut imagina!

Page 64: Spring IT 2015

58

prin sistemul de update din oră în oră și tehnologia antispam proprietară.

În prezent, Bitdefender protejează mai bine de 400 milioane de utilizatori din întreaga lume, cu alte cuvinte o populație de 22 de ori mai mare decât populația actuală a României. Specialiștii noștri în soluții antivirus sunt acum numărul 1 în lume în ceea ce privește calitatea softurilor pe care le construiesc, produsele lor fiind considerate mai bune decât cele realizate de Kaspersky, ESET, Symantec sau McAfee. Prestigioasele laboratoare independente de testare AV-Comparatives din Austria și AV-TEST din Germania le-au oferit premiul “Produsul anului” pentru suita de securitate 2013, un rezultat care se bazează pe 20 de ani de muncă.

Una dintre poveștile de succes cu care trebuie să ne mândrim este povestea lui Florin Talpeș, fondatorul AVX, cunoscut acum sub numele de Bitdefender. Totul a început în anul 1989 când, alături de soția sa, acesta a fondat firma Softwin. Din cauza atacurilor informatice tot mai dese din acea perioadă, programatorii au început să-și dezvolte softuri pentru a se proteja. Florin Talpeș a decis să ofere antivirusul dezvoltat în compania sa și altor firme din țară, ce se confruntau cu aceeași problemă, iar în scurt timp acest soft devenise cel mai cerut produs al organizației.

Bitdefender apare pe piață abia în 2001, ca urmare a unor probleme financiare întâmpinate pe piața americană. A fost nevoie de un rebranding, iar AVX devine astfel Bitdefender, un concept bazat pe „inovație”. Antivirusul este primul din lume ce oferă un update inteligent și firewall, însă inovația nu și-a încetat cursul ascendent, românii de la Bitdefender revoluționând piața prin MIDAS (Malware Intrusion Detection Advanced System), iar apoi

Succesul reprezintă un obiectiv pe care cu toții dorim să-l atingem, însă puțini dintre noi au curajul să-și asume visele și să le transpună în realitate. Cariera ta de succes trebuie să îmbine plăcerea absurdă de a lucra la ceea ce îți place și o doză de curaj pentru a te arunca în jocurile afacerilor.

Povești de succesautohtone

Page 65: Spring IT 2015

O altă poveste, mai recentă și încă la început de drum este cea a trei tineri de excepție, studenți la Universitatea din București și Politehnica, ce au lansat pe piață o aplicație care “previne conexiunile pierdute” între persoanele ce se întâlnesc întâmplător pe stradă. Este vorba de aplicația Wabbit, ce reține datele utilizatorilor aplicației pe lângă care treci în fiecare zi. Astfel dacă ai trecut pe lângă cineva ce ți-a atras privirea, dar ai suferit de un acces de timiditate și nu i-ai spus nimic, ai șanse să o găsești prin intermediul aplicației Wabbit. Antonio Nicolae (19 ani), Laurențiu Ion (20 de ani) si Bogdan Țîrcă (22 de ani) sunt creierele din spatele aplicației ce se bucură deja de un real succes, având la activ câteva zeci de mii de utilizatori. Povestea care stă la baza acestui concept este una tipică, prin care am trecut probabil cu toții într-un moment al vieții noastre: “Iarna trecută, la metrou, am văzut o fată superbă. Ne-am zâmbit și am vrut să o cunosc, dar metroul a ajuns în stație și am pierdut-o în mulțime, probabil pentru totdeauna. Atunci m-am hotarat să fac Wabbit cu Antonio si Bogdan” povestește Laurențiu.

59

POVEȘTI DE SUCCES

Roxana Elena Florescu

Sunt doar două exemple de povești de succes ce au la bază o idee simplă, în care s-a investit muncă și timp pentru a fi materializate. Nu uita că orice idee este de succes, atâta timp cât crezi în ea, și cel mai important: “Cea mai buna metodă să-ți prezici viitorul este să-l creezi” (Peter Druker).

Page 66: Spring IT 2015
Page 67: Spring IT 2015

61

COORDONATORI

MULȚUMIRI SPECIALE

MARIUS BĂLȚOI

ALEXANDRUOBRETIN

EMILIA POPA

RAMONA GRĂDINARU

ȘTEFAN BADEA

MIHAELA GĂLII

IOANA STAMA

VICTOR BOLOG

NICOLETA DAVIDICĂ

RALUCA GRIGORE

ADELINA CIOCOIU

TEODORA LUNGU

ILEANA CARTIANU

ROCSANA ZBRANCA

LAURA PAVLIUC

ANDREI BUMBU

ANA ZAMFIRESCU

NARCISA BRĂILOIU

Page 68: Spring IT 2015

62

PREZENTAREA ECHIPEI

LAVINIA STOICA

DIANA CIUCĂ

ANDREEA TOMESCU

ALINATODOR

MĂDĂLINA BURCUȘI

CORINACOMAN

ROXANA FLORESCU

CRISTINA NIȚĂ

AURAMIHAI

ALEXANDRA STOIAN

DANA ILIE

MIHAELA BOTEA ANDRADA

CIU

RUXANDRA NEGOI

CLAUDIANEGRILĂ

HR

PR

ED

U

Page 69: Spring IT 2015

63

GABRIEL DRĂGAN

ANCA DUMITRESCU

ALEXANDRU CRîJMAN

DANIELA TOMOIAGĂ

ALEXANDRU CONSTANTIN

FLORENTINA BADEA

ȘTEFAN BADEA

ANDREEA MARIA

IONESCU

RĂZVAN MARALES

CĂTĂLIN BEȘLEAGĂ

GEORGESIN

BIANCA DENEȘ

ALEXANDRA STOICA

ALEXANDRA DEACONESCU

IULIA GHINDEANU

CELINA AVRAM

THEODORA DOBRE

FRIT

Page 70: Spring IT 2015

64

Page 71: Spring IT 2015

65

Page 72: Spring IT 2015