solutii de reglaj pentru instalatii de incalzire · pdf filesolutii de reglaj pentru...

of 4 /4
SOLUTII DE REGLAJ PENTRU INSTALATII DE INCALZIRE IN PARDOSEALA Utilizarea unui sistem de încălzire în pardoseală, pe lângă faptul că garantează confortul termic şi economia de energie, permite obţinerea unor beneficii specifice legate de tipurile de construcţii cel mai des întâlnite: - La casele noi sau renovate evită instalarea radiatoarelor, având drept consecinţă pereţi mai curaţi şi o libertatea mai mare de amenajare a spaţiului. - La clădiri de interes istoric asigură o funcţionare silenţioasă şi nu afectează aspectul estetic, acestea păstrându-şi valoarea artistică. - La clădiri de cult permite concentrarea confortului în zonele unde stau credincioşii. - La centrele sportive garantează un gradient termic scăzut (şi deci o economie de energie la clădirile înalte) şi pardoseli uscate (în cazul piscinelor). Confortul termic Poziţionarea panourilor radiante la sistemul de încălzire în pardoseală permite să se menţină aerul mai cald în apropierea pardoselii în concordanţă cu curba ideală de “temperatură / grad de confort termic”. Căldura este de asemenea cedată mai ales prin iradiere evitând formarea curenţilor de aer cald la tavan şi reci la pardoseală. Economia de energie La aceeaşi senzaţie de căldură, instalaţiile de încălzire în pardoseală permit să se menţină aerul ambient la o temperatură mai joasă cu circa 1 - 2 °C. Randamentul creşte dacă sunt conectate sisteme de generare cum ar fi pompele de căldură, panourile solare şi microcentralele în condensaţie. INSTALAŢII DE ÎNCĂLZIRE ÎN PARDOSEALĂ IMPORTANŢA REGLAJULUI

Author: trinhdung

Post on 06-Feb-2018

237 views

Category:

Documents


8 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • SOLUTII DE REGLAJ PENTRU INSTALATII DE INCALZIRE IN PARDOSEALA

  Utilizarea unui sistem de nclzire n pardoseal, pe lng faptul c garanteaz confortul termic i economia de energie, permite obinerea unor beneficii specifice legate de tipurile de construcii cel mai des ntlnite:- La casele noi sau renovate evit instalarea radiatoarelor, avnd drept consecin perei mai curai i o libertatea mai mare de amenajare a spaiului.- La cldiri de interes istoric asigur o funcionare silenioas i nu afecteaz aspectul estetic, acestea pstrndu-i valoarea artistic.- La cldiri de cult permite concentrarea confortului n zonele unde stau credincioii.- La centrele sportive garanteaz un gradient termic sczut (i deci o economie de energie la cldirile nalte) i pardoseli uscate (n cazul piscinelor).

  Confortul termicPoziionarea panourilor radiante la sistemul de nclzire n pardoseal permite s se menin aerul mai cald n apropierea pardoselii n concordan cu curba ideal de temperatur / grad de confort termic.Cldura este de asemenea cedat mai ales prin iradiere evitnd formarea curenilor de aer cald la tavan i reci la pardoseal.

  Economia de energieLa aceeai senzaie de cldur, instalaiile de nclzire n pardoseal permit s se menin aerul ambient la o temperatur mai joas cu circa 1 - 2 C.Randamentul crete dac sunt conectate sisteme de generare cum ar fi pompele de cldur, panourile solare i microcentralele n condensaie.

  INSTALAII DE NCLZIRE N PARDOSEAL IMPORTANA REGLAJULUI

 • Cele dou fenomene principale de care trebuie inut cont la gestionarea unei instalaii de nclzire n pardoseal, sunt variaia condiiilor climatice i aporturile termice gratuite. Un alt aspect semnificativ la gestionarea unei instalaii de nclzire n pardoseal este mprirea casei n diverse zone. Aceste zone pot fi caracterizate, n funcie de expunerea lor, de diverse aporturi termice gratuite cum ar fi acelea solare care pot crea diferene apreciabile ntre ambiente diferite, fiind deservite de o instalaie de nclzire n pardoseal cu temperatur uniform.

  Un sistem bun de reglare pentru nclzire n pardoseal trebuie s aib capacitatea de a:1) minimaliza ineria termic a pardoselii2) garanta nedepirea temperaturii limit de siguran.

  Prima cerin poate fi satisfcut prin reglaje de tip climatic. Aceste reglaje permit ntr-adevr s se trimit spre panourile sistemului de nclzire n pardoseal agentul termic la temperatura minim necesar pentru a face fa necesarului termic cerut. Din aceast cauz permit i s se menin la minim cldura care se acumuleaz n pardoseal. Se pot adopta n mod convenabil att sisteme cu reglaj climatic simplu, ct i sisteme cu reglaj climatic completat cu robinei termoelectrici n circuitul de nclzire n pardoseal.Desigur, reglajele care funcioneaz cu temperatur fix n regim on-off nu au capacitatea de a minimaliza ineria termic a pardoselii. ntr-adevr cu aceste reglaje, se poate ceda cldur numai aducnd fluidul la temperatura maxim prevzut (aceea de proiect).La un sistem de reglare pentru nclzire n pardoseal este necesar i capacitatea de a garanta nedepirea temperaturii limit de siguran. Aceast funcie servete pentru a evita ca neregulariti de funcionare ale sistemului de reglare s poat permite s ajung la panourile din sistemul de nclzire n pardoseal agent termic la temperaturi prea ridicate.

  REGLAJUL DIN CENTRAL

  REGLAJUL

 • Reglaj termostatic seria 166

  0860

  213R

  O

  Caleffi S.p.A. S.R. 229 n. 25 28010 Fontaneto dAgogna (NO) ItalyTel. +39 0322 8491 Fax +39 0322 863723 [email protected] www.caleffi.ro

  Copyright 2013 Caleffi

  NE REZERVM DREPTUL N ORICE MOMENT I FR O INFORMARE PREALABIL DE A ADUCE MBUNTIRI I MODIFICRI LA PRODUSELE

  DESCRISE I LA DATELE TEHNICE AFERENTE.

  REGLAJUL DIN CASET

  Reglaj modulant seria 167 + 161 Reglaj climatic seria 167 + 1520

  Reglaj termostatic seria 182 Reglaj modulant seria 171 Reglaj climatic seria 174