smart energy

of 18 /18
SMART ENERGY Numele elevilor:Neagu Marius Musetoiu Jenica Socol Cristian

Upload: alexandra-musetoiu

Post on 04-Dec-2015

240 views

Category:

Documents


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

smart energy

TRANSCRIPT

Page 1: Smart Energy

SMART ENERGYNumele elevilor:Neagu Marius Musetoiu Jenica Socol Cristian

Page 2: Smart Energy

Circuitul de tip x10

X10 este un protocol de comunicare între dispozitive electronice pentru automatizare. Acesta utilizează în principal linie cabluri de alimentare pentru semnalizare și control, în cazul în care semnalele implica scurte rafale de frecvențe radio reprezintă informații digitale.

Page 3: Smart Energy

Circuitul de tip x10

Page 4: Smart Energy

Utilizare

  Un transport protocol bazat radio fără fir este, de asemenea, definit. X10 a fost dezvoltat în 1975 de către Pico Electronics a Glenrothes, Scoția, în scopul de a permite un control de la distanță a dispozitivelor și electrocasnice. Acesta a fost primul de uz general tehnologia de rețea domotic și rămâne cel mai disponibile pe scară largă.

Page 5: Smart Energy
Page 6: Smart Energy

Deși un număr de alternative de lățime de bandă mai mari există, X10 rămâne popular în mediul de acasa cu milioane de unități în uz la nivel mondial, și disponibilitatea ieftin de noi componente.

Page 7: Smart Energy

Aparitia sistemului x10

În 1970, un grup de ingineri au început o companie în Glenrothes, Scoția numit Pico Electronics. Compania a revolutionat industria de calculatoarelor prin dezvoltarea primului calculator cu un singur cip. Atunci când Calculator preturile au IC început să scadă, Pico s-a reorientat spre produse comerciale, mai degrabă ICS simple. În 1974, inginerii Pico dezvoltat în comun un vinil LP placă turnantă.

Page 8: Smart Energy

Utilizare

Utilizarea de materiale piezoelectrice pentru dezvoltarea de dispozitive de recoltare de energie a fost în mare măsură studiat în ultimul deceniu (Sodano, Inman și Park, 2004). Motivația pentru utilizarea de materiale, cum ar fi dispozitive de recoltare de energie se bazează pe ocuparea forței de muncă lor majoritate ca senzori și actuatori distribuite din cauza mare coeficient de cuplare electromecanic.

Page 9: Smart Energy
Page 10: Smart Energy

Materiale piezoelectrice pot fi găsite sub formă de patch-uri monolitice subțiri sau compozite din fibre armate, care pot fi integrate cu ușurință în structuri flexibile, fără creșterea semnificativă a masei (Sodano, Lloyd și Inman, 2006; Trindade și Benjeddou, 2012).

Page 11: Smart Energy
Page 12: Smart Energy

 Astfel, conversia energiei vibratorii în energie electrică prin cuplarea electromecanic de materiale piezoelectrice ar putea fi utile în mai multe aplicații (Roundy, 2005; Beeby, Tudor și alb, 2006).

Page 13: Smart Energy
Page 14: Smart Energy

Energii regenerabile sunt considerate în practică, energiile care provin din surse care fie că regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile. Termenul de energie regenerabilă se referă la forme de energie produse prin transferul energetic al energiei rezultate din procese naturale regenerabile.

Page 15: Smart Energy

Astfel, energia luminii solare, a vânturilor, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale pot fi captate de către oameni utilizând diferite procedee.

Page 16: Smart Energy

Energia luminii solare

Page 17: Smart Energy

Energia oferita de apa

Page 18: Smart Energy

Sfarsit !

Va multumim pentru timpul acordat ! Si speram ca va placut !