senior voyage - tara bascilor 2015/ 2016

4
spania Ţara Bascilor Burgos - Santander - Bilbao - Rioja - Vitoria - Gijon - Oviedo - San Sebastian - Biarritz - Pamplona - Guernica - Valladolid - Palencia - Santillana del Mar 395 +125€ taxe de aeroport

Upload: christian-tour

Post on 22-Jul-2016

230 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Brosura Senior Voyage - Tara Bascilor 2015/ 2016

TRANSCRIPT

Page 1: Senior Voyage - Tara Bascilor 2015/ 2016

spaniaŢara BascilorBurgos - Santander - Bilbao - Rioja - Vitoria - Gijon - Oviedo - San Sebastian - Biarritz - Pamplona - Guernica - Valladolid - Palencia - Santillana del Mar

395€ +125€ taxe de aeroport

Page 2: Senior Voyage - Tara Bascilor 2015/ 2016

2

Începând de la primii regi spanioli şi întâlnirile lor mai mult sau mai puţin

prietenoase cu conducătorii mauri, la legendarul El Cid, la regatul Navarrei şi intrigile născute aici, până la dezvoltarea staţiunilor de pe coastă în destinaţii de lux, preferate ale caselor regale din Europa şi nu numai, regiunea oferă o istorie bogată şi complexă, cu o constantă regală de-a lungul secolelor.

Ţara Bascilor oferă celor care o vizitează istorie şi civilizaţie, cu unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice, cum ar fi Peştera Altamira şi ale sale picturi rupestre foarte bine conservate. Îmbrăţişată de peisaje mirifice, parfumată de aromele delicateselor culinare şi iubită de milioane de turişti din întreaga lume… nu este o descriere desprinsă din poveşti, ci o destinaţie de vacanţă ideală pentru care nu există grad de comparaţie: Ţara Bascilor. Pe principiul că “esenţele tari se ţin în sticluţe mici”, Ţara Bascilor, în pofida suprafeţei sale de doar 8.218 km pătraţi, se individualizeaza prin vinurile roşii şi seci de Rioja, prin gastronomia deosebită în care

piesa de rezistenţă este coada de taur (“rabo de torro”), dar şi prin pasiunea locuitorilor din Bilbao care a trecut de graniţele ţării (echipa de fotbal Bilbao).

De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată şi plină de culoare. În antichitate, se crede că ţara lor ar fi fost populată de o rasă de giganţi numită „jentillak”, care a trăit alături de localnici pană la venirea lui Hristos. La acea vreme au disparut, lăsand în urmă doar unul dintre ei pe nume Olentzero. Astăzi, Olentzero este un fel de simbol sau mascotă a ţării care apare sub formă de păpuşi în procesiuni, case şi uneori biserici.

Bilbao - Oraşul Bilbao este reprezentantul modern al Ţării Bascilor. Acesta a reuşit cu succes să combine cultura tradiţională bască cu noua viziune pentru viitor. Este o destinaţie obligatorie pentru iubitorii de design şi cultură şi este o destinaţie îndrăgită datorită locaţiei sale apoape de mare şi a dealurilor verzi care o înconjoară.

Bilbao este inima Ţării Bascilor şi cel mai mare oraş din aceasta regiune. Este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din zonă şi se află într-o continuă evoluţie. Printre cele mai noi proiecte din planul de dezvoltare al oraşului se regăseşte apreciatul Muzeu Gunggenheim, proiectat de către arhitectul Frank Gehry. Astăzi, Bilbao este sofisticat şi vibrant. Indiferent ce anume iţi doreşti, fie că e bucătăria savuroasă bască, cultura bască, shopping, viaţă de noapte, artă etc., aici le vei găsi pe toate.

Biarritz - La fel de strălucitor precum sugerează numele, acest orăşel de coastă plin de stil şi-a pornit aventura ca staţiune turistică începând cu sfârşitul secolului 18, când Napoleon III şi soţia sa de origine spaniolă, Eugenie, îl vizitau cu regularitate. De-a lungul ţărmului dantelat se regăsesc mărci arhitecturale din epoca de aur a staţiunii şi din perioadele „la belle epoqe” şi „art deco” care i-au urmat.

Preţul include•  Bilet de avion Bucureşti-Madrid-

Bucureşti•  Transfer aeroport– hotel– aeroport•  7 nopţi de cazare hotel 4*•  Mic dejun + cină + 1 pahar de apă şi vin

la masă•  1/2 zi excursie opţională (Burgos cu

prânz inclus)•  Asistenţă turistică pentru întreaga

perioadă

Ţara Bascilor, romantismul clasic pe plajele regilorSenior Voyage vă oferă posibilitatatea să vizitaţi una dintre regiunile romantismului clasic, frecvent menţionată în marile opere literare şi nu numai – Ţara Bascilor, Pais Basque cum e cunoscută în limba franceza, sau Euskadi Herral în dialectul spaniol basc. În prezent, acoperind nord-vestul Spaniei şi zona de coastă din sud-vestul Franţei, Ţara Bascilor este o destinaţie ce îşi atrage şi păstrează turiştii prin poveşti surprinzătoare, peisaje superbe, mâncăruri delicioase şi vinuri bune.

Burgos – Santander – Bilbao – Rioja – Vitoria – Gijon – Oviedo – San Sebastian - Biarritz – Pamplona – Guernica – Valadolid – Palencia – Santillana del Mar

Date de plecare:2015: 01.10, 04.10, 08.10, 12.10, 15.10, 19.10, 22.10, 29.10, 02.11, 16.11, 23.112015: 07.03, 14.03, 04.04, 11.04, 14.04, 18.04, 21.08, 28.04, 05.05, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05

Peisaj Țara Bascilo

Page 3: Senior Voyage - Tara Bascilor 2015/ 2016

Excursii opţionale neincluse în preţ

Bilbao - Guggenheim -Guernica Durată: o zi

Muzeul Guggenheim, Bilbao La numai 14 km de Oceanul Atlantic, se află Bilbao, unul dintre cele mai moderne oraşe din Europa. Intr-un tur panoramic de-a lungul apei vom admira podurile, Universitatea Deusto, Primaria, cartierul cel mai vechi numit “Las siete calles” – cele 7 strazi. Vom continua pe Gran Via, ne oprim apoi la Muzeul Guggenheim, un edificiu emblematic. Guernica – Pablo Picasso a prezentat în tabloul cu acelaşi nume masacrul produs de aviaţia germană asupra nord-estului Spaniei.

Vitoria, Rioja, Pamplona „In vino veritas”Durată: o zi

Cursa Taurilor in PamplonaVitoria - Capitala celei mai mari provincii basce Alava, este sediul oficial al Parla-mentului şi al instituţiilor regiunii autonome basce Euskadi. Intrăm în oraşul vechi, în Plaza Virgen Blanca – centrul oraşului – şi admirăm casele nobiliare cu faţadele impodobite cu blazoane, cu “miradores” (verande) şi cu vitralii, biserica San Miguel, sub porticul căreia se află statuia protectoarei oraşului, Maria Blanca. Ajungem apoi în Plaza de Espana sau Plaza Nueva. Una dintre cele mai importante construcţii este Casa Consistorial. Vinurile Rioja sunt vinuri uşor aromate cu un buchet excelent şi se obţin din podgoriile ce se află în regiunile autonome La Rioja, Pais Basco şi Navara. Degustarea la una din crame vă confirmă calitatea deosebită a acestor vinuri. Continuăm excursia cu Pamplona – renumită pentru coridele de San Fermino (luna iulie).

„Capitalele regionale”Durată: o zi

Academia Cavaleriei, ValladolidÎncepem excursia noastră cu vizitarea oraşului Valladolid. Capitală a Castiliei y Leon, şi, timp de cinci ani, capitala Spaniei,

Valladoid este azi o metropolă modernă şi Comercială. Palencia, capitala provinciei cu acelaşi nume, aşezată la 750 m altitudine, este unul dintre cele mai sustenabile şi curate oraşe din Spania. În Plaza de la Immaculada se află Catedrala San Antolin, una dintre cele mai mari din Spania, Calle Mayor şi Plaza Mayor, Palacio de la Diputacion, Casa del Cordon – unicul monument civil renascentist din oraş. Cristo de Otero este o sculptură de mari dimensiuni, reprezentandu-l pe Isus.

Oviedo, Gijon, Santillana del Mar „Descoperind coasta Cantabrică”Durată: o zi

Cetatea veche Santillana del MarÎncepem excursia cu vizita oraşului Oviedo, capitala economică şi culturală a Asturiei. Casco Antigo, zona veche a oraşului, acolo unde aroma trecutului şi a istoriei vă imbie să fotografiaţi unul dintre cele mai frumoase oraşe asturiene. Catedrala San Salvador, Palacio de Valdecarzana, sediul pentru Audiencia Provincial, vechea universitate, fondată de inchizitorul general al Spaniei. Oraşul Gijon este considerat a fi capitala maritimă a Asturiei. Aici vom vizita cartierul Cimadevilla, o zonă pietonală în partea istorică a oraşului, situat pe o colină Între plaja San Lorenzo şi portul sportiv. Încheiem ziua cu vizita satului Santillana Del Mar, de pe Coasta Cantabrică, cu palate nobiliare, o faimoasă Collegiata şi, la o distanţă de mai puţin de 2 km, peştera Altamira, declarată de UNESCO patrimoniu al umanităţii.

San Sebastian şi Biarritz “Pe plaja Regilor”Durată: o zi

Plaja La Concha din San SebastianSan Sebastian, sau „Donostia”, în limba bască este cunoscut drept „perla Cantabriei”. Aşezat într-un golf în formă de scoică, străjuit de munţi, acesta are două plaje cu nisip fin, care formează o curbă aproape perfectă: Concha şi Ondarreta. După o plimbare pe malul oceanului, vom urca pe muntele Igueldo din apropiere, pentru o panoramă deosebită. Biarritz - la mai puţin de 25 km de graniţa cu Spania, aşezată pe malul Oceanului Atlantic, eleganta staţiune balneară din sud-vestul Franţei era altădată locul de vilegiatură preferat de nobili, oraş imperial cu palatul dăruit impărătesei Eugenie de către Napoleon III, azi – capitală europeană pentru surf. Stanca Fecioarei este una dintre emblemele oraşului, o pasarelă lucrată în atelierele Eiffel, leagă ţărmul de stancă. Cazinoul este în stil Art Deco şi este aşezat aproape de plajă.

3

Excursii gratuite

„Ţărmul Castelelor” - Burgos Durată: o jumătate de ziBurgos a fost fondat în 884 şi moştenirea sa istorică este imediat evidentă vizitatorilor. Este un oraş monumental şi fermecător prin acea atmosferă medievală nord-castiliană. Extraordinara catedrală gotică din Burgos este una dintre bijuteriile cele mai apreciate ale Spaniei în materie de arhitectură religi-oasă. La suprafaţă, conservatorul Burgos pare să deţină toate stereotipurile unui oraş spaniol din zona central-nordică, dar acest oraş îşi recompensează exploratorii şi există şi un iz de legendă al acestui loc: sub maiestuasele coloane ale catedralei se află unul dintre cei mai apreciaţi fii ai săi, El Cid.*Această minunată excursie va fi efectuată în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în funcţie de orarul de zbor.

Santander Durată: o jumătate de zi

Palatul Magdalena, SantanderAcest modern şi popular oraş spaniol este locaţia unuia dintre cele mai aglomerate porturi, însă cele care atrag atenţia şi turiştii sunt frumoasele plaje. Un incediu a devastat oraşul medieval din centru în 1941, rămânând în urma sa foarte puţine clădiri istorice care să amintească de trecutul bogat al oraşului. Însă aceasta a fost şi o ocazie de care Santander a profitat pentru a se dezvolta, începând cu construirea reşedinţei de vară a monarhiei spaniole, comandată de regele Alfonso XIII la începutul secolului XX. Palatul de la Magdalena rămâne unul dintre principalele obiective de vizitat.* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  O excursie opţională de o jumătate de

zi pentru posesorii de senior voyage club card (Santander).

•  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card.

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

•  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Foto coperta: Statuia lui El Cid; Burgos; Regiunea viticolă Rioja; Vedere staţiunea Biarritz; Muzeul Guggenheim - Bilbao; Catedrala din Oviedo şi statuia Regenta

Page 4: Senior Voyage - Tara Bascilor 2015/ 2016

Hotel Santos Santemar ● ● ● ● ( s a u s i m i l a r )

demipensiunewww.hotelsantemar.com

localizareLocalizat lângă exclusivista plajă El Sardinero, Hotel Santemar combină stilul tradiţional cu celmodern, experienţa cu eficienţa şi este deosebit prin stilul nord-spaniol. Hotelul se află foarteaproape de plaja a cărui nume îl poartă, dar şi de Palatul Magdalena şi de cazinou. Mulţumităcapacităţii mari pe care o are, este cel mai mare hotel din nordul Spaniei. Din acest motiv,reprezintă locul ideal pentru organizarea oricărui tip de eveniment.

Facilități hotelPrintre facilităţile oferite de către acest hotel este Grădina Japoneză, o oază de linişte pentruplimbări, restaurantul care oferă mâncăruri din zona Cantabria pregătite cu produse localeşi regionale, un cafe-bar cu băuturi şi gustări. La recepţie se pot închiria maşini sau se potachiziţiona bilete la spectacole locale. Parcarea este disponibilă contra cost.

Facilități camereHotelul a fost amenajat cu grija pentru a oferi comfort şi relaxare în camerele sale elegante şicontemporane, echipate complet cu tot ce este necesar pentru a transfora vacanţa într-unaodihnitoare. Facilităţile camerelor includ aer condiţionat individual, telefon, muzică, seif, TVsatelit, mini bar, birou, posibilitate conexiune internet wi-fi, baie complet echipată cu cadă,oglindă de machiaj, uscător de păr, telefon şi articole de baie.

5 lucruri care nu trebuie ratate

1 Muzeul Guggenheim, un edificiu emblematic al oraşului Bilbao, situat pe malul apei Nervion. Proiectată de către arhitectul american Frank O. Gehry, clădirea insăşi este o combinaţie extraordinară de forme interconectate.

2 San Sebastian. Se spune că nimic nu e imposibil, dar este greşit. Este imposibil să vezi San Sebastian (Donostia, cum e denumit local) şi să nu te indrăgosteşti nebuneşte de acest oraş. San Sebastian se regăseşte frecvent în listele cu cele mai bune localuri unde să mănanci din intreaga lume. Dar la fel de apreciată ca mancarea, este distracţia din timpul verii, în special pe Playa de Gros.

3 Biarritz. Localizată pe coasta franceză, cu ieşire la Oceanul Atlantic, staţiunea se află în regiunea franceză Aquitania, parte din zona denumită Ţara Bascilor Franceză. A devenit celebră când Împărăteasa Eugenie, soţia lui Napoleon III, şi-a construit un palat pe plajă în 1854, acum cunoscut ca Hotel du Palais. Familiile regale ale Europei, au fost vizitatori frecvenţi ai acestuia.

4 Vinurile de Rioja. Dacă ajungi aici, neapărat trebuie degustat vinul de Rioja, un vin cu stil franc, care nu încearcă niciodată să pară mai mult decat ceea ce ar trebui să fie: arome proaspete de strugure, de fructe roşii şi note discrete de tabac, uşor vanilate.

5 Pintxos. Ceea ce în restul Spaniei este cunoscut sub termenul generalist de tapas, adică gustări delicioase, în Ţara Bascilor le regăsim sub titulatura de pintxos, dovezi apetisante ale dragostei bascilor pentru arta gastronomică.

Observaţii•  Persoanele care nu au însotitor cu vârsta peste

55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur.•  BONUS! Pentru posesorii Senior Voyage Club

Card nu se percepe acest supliment.•  Excursiile opţionale pot suferi modificări,

iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie.

•  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în funcţie de orarul de zbor.

•  Grupul minim pentru a se organiza excursiile opţionale este de 20 persoane.

•  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

•  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

•  Toţi turiştii care vor călători pe acest program vor achita direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi.

Suplimente şi reduceri•  Supliment SGL 150 euro•  Reducere a 3-a persoană 30 euro•  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de

aeroport 95 euro•  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în

cameră cu doi adulţi•  Supliment plecare Paşte (28.04) –

50 euro/persoană•  Pentru plecările din luna mai se va achita

un supliment de 30 euro/persoană

Tariful nu include•  Taxele de aeroport - 145 euro/ persoană•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe

şi cheltuieli personale.

Polita valabilă de asigurare este afişată pe pagina web a agenţiei de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moşilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442Branch Office - Vitan Mall0374 913 443

Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi031 710 55 20Nou! Branch Office – Băneasa031 710 56 20Nou! Branch Office – MegaMall031 710 55 22Nou! Branch Office – Universitate021 314 14 92Nou! Branch Office – Gara de Nord021 211 11 49Branch Office - Banat0256 240 321

Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298Branch Office - Iaşi0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focşani033 371 06 05

Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieşti0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310Nou! Branch Office – Chişinău+37 32 227 00 90