sa seo sau ppc 15.06

12
Sa SEO sau PPC? www.etiquettes.ro [email protected]

Upload: etiquette

Post on 22-Jun-2015

227 views

Category:

Technology


1 download

TRANSCRIPT

Page 2: Sa seo sau ppc 15.06

Comunitatea online este cu siguranta o piata pe care nu trebuie sa o ignori, cu atat mai mult daca ai si un business online. Exista mii, chiar milioane de potentiali consumatori la care poti sa ajungi pe Internet.

Page 3: Sa seo sau ppc 15.06

Trebuie sa iti faci site-ul cat mai vizibil, cat mai cunoscut, trebuie sa fie cat mai accesat de potentiali clienti.

Page 4: Sa seo sau ppc 15.06

Investeste in promovarea site-ului! Ai in principiu doua optiuni pentru promovare: SEO si PPC. Acestea doua sunt probabil metodele cele mai eficiente si care iti pot aduce rezultatele pe care le doresti pentru business-ul tau.

Page 5: Sa seo sau ppc 15.06

1. SEO

SEO este procesul care te poate ajuta ca utilizatorii de internet sa iti gaseasca pagina ta atunci cand cauta informatii despre domeniul in care activezi. In acest mod te asiguri ca ai o vizibilitate cat mai buna si ca ai un avantaj fata de competitori.

Page 6: Sa seo sau ppc 15.06

Avantajul SEO este ca nu trebuie sa platesti pentru “click-uri” cu toate ca este nevoie de destul de mult timp pentru a fi pe “placul motorului de cautare” si sa fii afisat pe prima pozitie in rezultate. Este nevoie de cel putin 6 luni pentru ca rezultatul sa fie pe deplin atins.

Page 7: Sa seo sau ppc 15.06

2. PPC PPC reprezinta Pay Per Click. Este o metoda

platita de publicitate pe un motor de cautare.

Page 8: Sa seo sau ppc 15.06

Anunturile PPC reprezinta afisari sponsorizate care apar ce fiecare data cand pornesti o cautare. Vei plati de fiecare data cand un vizitator sau utilizator de internet iti acceseaza un anunt. Va fi la inceput un proces de licitare. Cel care ofera suma cea mai mare pe un cuvant cheie va fi primul afisat in rezultatele motorului de cautare.

Page 9: Sa seo sau ppc 15.06

Exista anumite beneficii garantate pe care le ai la folosirea PPC:

Publicitatea PPC poate parea o alternativa costisitoare, dar beneficiile merita investitia.

PPC iti ofera posibilitatea sa iti promovezi afacerea intregii comunitati online.

Page 10: Sa seo sau ppc 15.06

Poti stabili un buget fix pentru o perioada pe care o alegi. In momentul in care ai epuizat bugetul alocat, anuntul nu va mai fi postat pana in perioada cand vei dori sa revii cu campania PPC.

Vei putea sa te pliezi usor prin actiunile de

promovare la schimbarile si trendurile pietei.

Page 11: Sa seo sau ppc 15.06

In momentul cand alegi pe care din cele doua strategii o vei folosi pentru business-ul tau, gandeste-te la obiectivele pe care le ai si la resursele de care dispui.