romanian den newsletter 3 (romanian)

6
DEN Conferința Virtuală de Toamnă a DEN Notați-vă în calendare data de 20 octombrie ! Este ziua când va avea loc Conferința Virtuală de Toamnă a Discovery Educator Network – una dintre cele mai bune oportunități de dezvoltare profesională, în care pe întreg parcursul zilei se vor face prezentări. Profesorii vor face schimb de experiență cu colegi din întreaga lume, iar sesiunile de lucru vor fi transmise online live, începând cu ora 9:00, conform orei de pe Coasta de Est a SUA. În România va fi deja seară la momentul respectiv, însă vestea cea bună este că toate sesiunile vor fi arhivate, iar înregistrările vor fi disponibile în ziua următoare. În plus, pe lângă prezentările live, vor avea loc și întâlniri față în față. Încurajăm orice profesor din România să găzduiască propriul eveniment de acest tip. O modalitate ar fi să găsiți o locație în care să vă întâlniți cu mai mulți colegi. Puteți să vizionați prezentările împreună, să discutați ce ați aflat și cum puteți încorpora aceste aspecte noi în informația predată la clasă. Cea mai bună variantă pentru fiecare dintre noi este să învețe împreună cu colegii săi, iar Conferința Virtuală de Toamnă a DEN este o ocazie excelentă de a ne întâlni și a învăța împreună. Cătălin și Institutul de Vară DEN Cătălin Ciupala, câștigătorul tragerii noastre la sorți, s-a bucurat din plin de perioada petrecută în Montana împreună cu alți membri DEN din America de Nord, la Institutul de Vară DEN. După părerea lui, acest eveniment a fost o excelentă ocazie de a se întâlni cu profesori din SUA și a înțelege cum funcționează sistemul educativ din

Upload: chad-lehman

Post on 01-Nov-2014

627 views

Category:

Education


5 download

DESCRIPTION

Romanian DEN Newsletter #3 in Romanian

TRANSCRIPT

Page 1: Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

DEN

Conferința Virtuală de Toamnă a DEN

Notați-vă în calendare data de 20 octombrie ! Este ziua când va avea loc Conferința Virtuală de Toamnă a Discovery Educator Network – una dintre cele mai bune oportunități de dezvoltare profesională, în care pe întreg parcursul zilei se vor face prezentări. Profesorii vor face schimb de experiență cu colegi din întreaga lume, iar sesiunile de lucru vor fi transmise online live, începând cu ora 9:00, conform orei de pe Coasta de Est a SUA. În România va fi deja seară la momentul respectiv, însă vestea cea bună este că toate sesiunile vor fi arhivate, iar înregistrările vor fi disponibile în ziua următoare. În plus, pe lângă prezentările live, vor avea loc și întâlniri față în față. Încurajăm orice profesor din România să găzduiască propriul eveniment de acest tip. O modalitate ar fi să găsiți o locație în care să vă întâlniți cu mai mulți colegi. Puteți să vizionați prezentările împreună, să discutați ce ați aflat și cum puteți încorpora aceste aspecte noi în informația predată la clasă. Cea mai bună variantă pentru fiecare dintre noi este să învețe împreună cu colegii săi, iar Conferința Virtuală de Toamnă a DEN este o ocazie excelentă de a ne întâlni și a învăța împreună.

Cătălin și Institutul de Vară DEN

Cătălin Ciupala, câștigătorul tragerii noastre la sorți, s-a bucurat din plin de perioada petrecută în Montana împreună cu alți membri DEN din America de Nord, la Institutul de Vară DEN. După părerea lui, acest eveniment a fost o excelentă ocazie de a se întâlni cu profesori din SUA și a înțelege cum funcționează sistemul educativ din această țară și cum fac față profesorii necesităților elevilor din secolul 21. Cătălin și-a făcut acolo mulți prieteni, cu care speră să păstreze legătura, pentru a derula în viitor proiecte de colaborare între școala lui și școlile lor. Călătoria a fost o experiență benefică pentru el, fiindcă a reușit să își exerseze cunoștințele de limbă engleză, să cunoască oameni deschiși și să găsească modalități de a clădi punți de legătură între școlile din România și cele din Statele Unite. În mod deosebit, Cătălin a remarcat importanța comunității DEN. Deja a discutat cu mai mulți colegi ai săi despre această experiență, însă va relua aceste discuții în detaliu după începerea noului an școlar, pe 17 septembrie.

Cătălin Ciupala și Lance Rougeux, Vicepreședinte Discovery Education

Page 2: Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

STEM în centrul atenției

Iată o resursă excelentă oferită de unul dintre partenerii noștri Discovery, în dorința de a susține educația pentru STEM – Science, Technology, Engineering & Maths (Ştiință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Curiosity in the Classroom – Teacher Resources

Curiozitatea la clasă – Resurse pentru profesori

Upgrade gratuit Photopeach

Ne dorim să îmbunătățim comunicarea și schimbul de idei între membri DEN din SUA și din România. O modalitate excelentă de a face acest lucru ar fi să intrați în grupul nostru Edmodo. În cadrul acestei comunități educaționale, veți avea șansa să intrați în legătură cu alți profesori, pentru a face schimb de experiență și de idei. În fiecare lună, ne concentrăm asupra unui subiect și organizăm discuții pe tema respectivă, ajutându-ne astfel reciproc să ne bucurăm de mai mult succes, ca factori de educație.

Dacă participați la grupul Edmodo, vă oferim un upgrade GRATUIT PhotoPeach Premium. PhotoPeach este un instrument online excelent, cu ajutorul căruia puteți crea slideshow-uri cu muzică, titluri și comentarii. Iată un program tutorial și o mostră de proiect. Nu trebuie decât să vă creați un cont propriu și să vă alăturați discuțiilor. Lăsați restul în seama noastră.

Pentru a intra în grup, logați-vă pe www.edmodo și creați-vă un cont. Căutați apoi în partea stângă a ecranului secțiunea Groups. Dați click pe Join și, când sistemul vă cere codul de grup, tastați 80p2ff. După tastarea codului deveniți membru al grupului și astfel puteți să citiți informații postate de alți membri sau să vă postați propriile informații.

Page 3: Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

Sfaturi oferite de echipa DEN

În fiecare buletin informativ, am dori să împărtășim cu dv. câteva dintre website-urile și resursele noastre preferate, disponibile gratuit.

Dean Shareski – www.bighugelabs.com Lui Dean îi place foarte mult acest site fiindcă este un instrument excelent pentru crearea de proiecte cu imagini. Încărcați-vă propriul proiect și folosiți-vă fotografiile de pe Facebook sau flickr. Puteți crea coperte de reviste, afișe motivaționale sau carduri cu diverse imagini.

Steve Dembo – eduTecher – Obiectivul acestui website este să ajute profesorii și școlile din întreaga lume să integreze eficient tehnologia și instrumentele de pe web în munca lor la clasă. La ora actuală, eduTecher oferă link-uri către mii de instrumente web, furnizând totodată și informații concise asupra modului în care acestea ar putea fi utile la clasă.

Chad Lehman – Gooru – Acest nou motor de căutare pentru învățare ajută profesorii să găsească atât conținut aliniat la anumite standarde, cât și ghiduri de studiu. Sunt acoperite subiecte de matematică și alte științe pentru clasele 5-12 și, în plus, găsiți aici resurse cum ar fi manuale digitale, animație și materiale video de îndrumare.

Jannita Demian – LiveBinders – Dacă tocmai căutați o modalitate simplă de a colecta, organiza și oferi și altora resurse, LiveBinders este o opțiune excelentă. Un exemplu foarte bun de LiveBinder cu resurse pentru matematica de liceu puteți găsi aici.

Page 4: Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

FACEŢI SCHIMBURI DE IDEI

Aveți o idee sau ceva ce ați dori să le spuneți și altora, prin buletinul informativ ? Ați dori să găsiți în acest buletin ceva anume ? Trimiteți-ne un e-mail cu informațiile respective pe adresa: [email protected]

”ȘCOALA DISCOVERY” SE ÎNTOARCE

La începutul noului an școlar, Şcoala Discovery se întoarce cu programe noi, disponibile pe Discovery Channel, dar și – în premieră absolută – online.

Lansat la începutul lui 2012 și dezvoltat în parteneriat de Discovery Education, MECTS și Discovery România, Şcoala Discovery este un proiect care își propune să susțină educația pentru știință în România și să îi încurajeze pe profesori și elevi atât să utilizeze noile resurse media la clasă, cât și să învețe acasă, apelând la Discovery Channel.

Noul sezon din ”Şcoala Discovery” aduce peste 20 de ore noi de programe educative, care vor fi difuzate zilnic de la ora 15.00 pe Discovery Channel, începând din 10 septembrie, pe teme științifice din diverse domenii cum ar fi: matematică, fizică, chimie, biologie și alte științe, inclusiv genetică și geologie. Mai mult, pe baza feed-back-ului primit de la profesorii din România, anumite programe vor putea fi vizionate și online, pe scoaladiscovery.ro. Primele 10 ore vor fi disponibile începând din 10 septembrie, cu subiecte din chimie, biologie și fizică.

”Încă de la lansarea acestui proiect, ne-am dorit ca ”Şcoala Discovery” să fie o resursă la care să aibă acces cât mai multe persoane, iar faptul că Discovery Channel este vizionat în aproape toate locuințele din România ne-a ajutat să reușim. Acum facem un pas mai departe și punem acest conținut video educativ și la dispoziția utilizatorilor online, astfel încât profesorii și elevii să îl poată accesa oricând doresc. Mai mult, adăugăm în grila noastră educațională noi programe, pentru a spori interesul copiilor față de matematică, fizică și chimie,” a declarat Ada Rosetti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.