raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

117
RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI -2007- 1 RAPORT DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

Upload: dinhnhan

Post on 29-Jan-2017

260 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

1

RAPORT DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI

MUNICIPIULUI IASI

Page 2: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

2

CUPRINS

CUVANT INAINTE PAG. 3

PPAARRTTEEAA II -- MMIISSIIUUNNEEAA,, SSTTRRUUCCTTUURRAA OORRGGAANNIIZZAATTOORRIICCAA SSII AACCTTIIVVIITTAATTIILLEE PPRRIIMMAARRIIEEII MMUUNNIICCIIPPIIUULLUUII IIAASSII PAG. 5

CAP. I: REALIZARI IN CARTIERE PAG. 5

CAP. II: ACTIVITATILE SPECIFICE PAG. 8

CAP. III: DEZVOLTARE LOCALA SI REGIONALA DURABILA PAG. 13

CAP. IV: SERVICII PUBLICE PAG. 23

CAP. V: ADMINISTRAREA PATRIMONIULUI LOCAL PAG. 34

CAP. VI: IMPLEMENTAREA SISTEMULUI NATIONAL

DE ASISTENTA SOCIALA PAG. 37

CAP. VII: INVATAMANT SI TRADITII CULTURALE;

ACTIVITATI RECREATIVE PAG. 41

CAP. VIII: SIGURANTA CETATEANULUI PAG. 46

CAP. IX: COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI IMPLICAREA

CETATENILOR IN PROCESUL DECIZIONAL PAG. 51

CAP. X: GESTIONAREA BUGETULUI DE VENITURI SI CHELTUIELI PAG. 54

CAP. XI: ALTE ACTIVITATI PAG. 56

Page 3: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

3

PPAARRTTEEAA AA IIII--AA –– AACCTTIIVVIITTAATTEEAA CCOONNSSIILLIIUULLUUII LLOOCCAALL PAG. 59

Page 4: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

4

IASUL – ORAS EUROPEAN Municipiul Iasi se inscrie in arhitectura economica, sociala si culturala europeana, atat prin traditie, cat si prin vointa locuitorilor de a pastra, sustine si dezvolta aceasta traditie, inscriind firesc Iasul in cotidianul european.

In anul 2007 s-a continuat politica de modernizare a infrastructurii (strazi, linii de tramvai), a retelei de termoficare, a transportului in comun, precum si de ameliorare a conditiilor de viata in municipiul Iasi. Principalele realizari ale municipalitatii sunt: ♦ reabilitarea infrastructurii prin modernizarea cailor de rulare pentru tramvaie si modernizare, intretinere si reparatii curente la strazi, alei si trotuare, lucrari in valoare de 42.770.387,80 lei;

♦ achiziţionarea a 30 de autobuze şi 41 tramvaie second-hand; ♦ demararea lucrărilor pentru proiectul de modernizare, cu finanţare din împrumutul BERD, prin efectuarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de distribuţie aferente a 21 puncte termice; ♦ obtinerea a 7.000.000 euro fonduri nerambursabile pentru reabilitarea CET (Centrala de Energie Termica); ♦ contractarea a doua imprumuturi de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare: unul pentru reabilitarea CET (Centrala de Energie Termica) – 20.000.000 euro si altul pentru imbunatatirea conditiilor de transport in comun – 15.000.000 euro; ♦ demararea lucrarilor de organizare de santier in cadrul proiectului Palas, care are ca obiectiv principal punerea in valoare a Palatului Culturii, emblema Iasului, prin transformarea zonei din jurul sau printr-un concept urbanistic deosebit. Principalele investitii ce se vor realiza aici vor fi cele legate de consolidarea versantului, reabilitarea zonei din fata Palatului Culturii, modernizarea infrastructurii zonale de utilitati, constructia a 2.500 locuri de parcare, realizarea a 45.000 mp de spatiu verde, a 25.000 mp de alei pietonale si piatete, precum si a unor constructii cu diverse functiuni economice; ♦ realizarea demersurilor necesare pentru finantarea gropii ecologice, in valoare de 29.604.571 euro, din care 22.000.000 euro finantare nerambursabila; ♦ incheierea contractului de finantare in valoare de aproximativ 64 milioane euro, cu banca austriaca Dexia Kommunalcredit Bank, pentru realizarea unor importante proiecte de infrastructura; ♦ asigurarea, cu titlu gratuit, a unui abonament pe toate liniile de transport urban de calatori pentru toti pensionarii de peste 65 de ani din municipiul Iasi; ♦ semaforizarea celor mai importante intersectii din Iasi; ♦ amenajarea de noi spatii de joaca si repararea celor degradate; ♦ plantarea a 2.500.000 flori.

Page 5: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

5

In cursul anului 2007 autoritatea publica locala a actionat cu prioritate in vederea ameliorarii situatiei economice (prin dezvoltarea investitiilor la nivel local, in mod special prin atragerea fondurilor structurale), precum si prin imbunatatirea mediului de afaceri, (prin incurajarea intreprinderilor mici si mijlocii), imbunatatirea conditiilor de educatie (prin implicarea activa a Primariei Iasi in organizarea activitatii scolilor, gradinitelor si creselor prin Directia de Investitii Invatamant), pentru asigurarea unui climat social sanatos (prin reducerea grupurilor de risc social, odata cu infiintarea si implicarea sustinuta a Directiei de Asistenta Comunitara in rezolvarea problemelor sociale) si asigurarea unor conditii decente de petrecere a timpului liber (amenajarea si intretinerea unor spatii generoase de agrement).

Gheorghe NICHITA PRIMARUL MUNICIPIULUI IASI

Page 6: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

6

PPAARRTTEEAA II

MISIUNEA, STRUCTURA ORGANIZATORICA SI ACTIVITATILE PRIMARIEI MUNICIPIULUI IASI

Misiunea noastră include oferirea de servicii publice de calitate în domeniul administratiei publice locale. Primaria Municipiului Iasi, ca membră a Asociatiei Muncipiilor din Romania are ca viziune satisfacţia permanentă a clienţilor (persoane fizice si juridice), a angajaţilor, apreciaţi ca şi colaboratori şi a societăţii civile, urmărind să devină un lider regional si national.

Structura organizatorica (organigrama) este prezentata in ANEXA 1- PAG. 63. CAP. I: REALIZARI IN CARTIERE Activitatea de investiţii s-a desfăşurat în anul 2007, avîndu-se în vedere: - continuarea lucrărilor începute în anii anteriori şi recepţionarea acestora, potrivit graficelor contractuale de execuţie; - promovarea lucrărilor noi, aprobate de Consiliul Local; - pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru aprobarea unor noi obiective, potrivit strategiei multianuale de dezvoltare; - achiziţionarea de dotări independente şi alte mijloace fixe. - reabilitarea termică a clădirilor din municipiu Astfel, conform bugetului aprobat şi listei obiectivelor de investiţii proprii ale Primăriei Iaşi, au fost realizate următoarele obiective: 1. ZONA DE CARTIER PĂCURARI: -Continuarea şi finalizarea lucrărilor de montare a ascensorului la blocul 481B Păcurari. -Finalizarea lucrărilor de amenajare a Centrului de Cartier Păcurari. -Finalizarea lucrărilor de folosinta generala la Blocul ANL din strada Nicolau, respectiv alimentarea cu apă şi canalizarea, alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu gaze naturale, amenajarea aleilor şi acceselor pietonale. -Finalizarea proiectării Pasajului Superior Octav Bancila. 2. ZONA DE CARTIER DACIA – ALEXANDRU CEL BUN – MIRCEA CEL BĂTRÎN – GALATA: -Cofinanţare pentru plata lucrărilor de modernizare a bazei de tratament a Spitalului de Recuperare, -Finalizarea lucrărilor la spaţiile de joacă pentru copii, -Demararea aprobărilor pentru dotarea cu centrale termice pe gaze naturale a pieţei agroalimentare „Dacia” ; -Finalizarea lucrărilor de amenajare la Centrul de Cartier din str. Tabacului, cartier Alexandru cel Bun. - Demararea lucrarilor la semaforizarea intersecţiei Calea Galata – str.Crişului-str.P.Halippa; b-dul Al cel Bun; Piaţa Voievozilor, şos. Naţională - Extindere bazei nautice Cicoarei - Reabilitare termică, expertiza tehnică, audit energetic la unele blocuri din zonă.

Page 7: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

7

- Extinderea iluminatului public în str. Cicoarei. - Montarea liftului la bloc B1-2, zona Tigarete. 3. ZONA DE CARTIER NICOLINA – FRUMOASA – C.U.G.: - Execuţia lucrarilor de semaforizare a intersecţiei Soseaua Nicolina – b-dul Poitiers. - Reabilitarea, modernizarea şi extinderea iluminatului public. - Execuţia lucrărilor la spaţiul de joacă pentru copii în str. Frumoasa, Lunca Cetăţuii. - Reabilitarea infrastructurii rutiere Nicolina I, Nicolina II , CUG, Frumoasa, Manta Roşie. - Reabilitarea termică,expertiza tehnică şi auditul energetic la blocurile din zonă. - Modernizarea iluminatului în zona Cetăţuia - Intocmirea proiectului de reabilitare a monumentului Crucea lui Ferentz. 4. ZONA DE CARTIER PODU ROŞ – SOCOLA – BUCIUM – BULARGA – ZONA INDUSTRIALĂ: - Demararea şi finalizarea lucrarilor la semaforizarea Căii Chişinăului - începerea execuţiei lucrărilor la Locuinţele sociale si de urgenţă din zona „Grădinari” (224 apartamente) - Începerea lucrărilor de excuţie privind „Amenajare sediu DAC” - Finalizarea lucrarilor la semaforizarea intersecţiei Soseaua Nicolina – Aleea Rozelor. - Finalizarea lucrarilor la semaforizarea intersecţiei Soseaua Bucium – b-dul Poitiers. - Execuţia lucrărilor la spaţiul de joacă pentru copii în str. N. Iorga. - Reabilitarea iluminatului public în zona str. Ţutora – bd. Chişinău 5. ZONA DE CARTIER TĂTĂRAŞI – AVIAŢIEI – TUDOR VLADIMIRESCU: - Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public şi ornamental. - Dotări Ateneu Tătăraşi - Continuarea lucrărilor de folosinţă generală în Cartierul ANL Moara de Vînt, respectiv alimentarea cu apă şi canalizarea, amenajarea aleilor şi acceselor pietonale. - Execuţia lucrărilor de consolidare a versantului Tătăraşi Sud. - Continuarea lucrărilor de modernizare a aleilor în Cimitirul Eternitatea. - Lucrări tehnico-edilitare la bloc ANL din str. Vasile Lupu. - Întocmirea proiectului de amenajare şi asanare a albiei pîrîului Moldova. - Reabilitarea infrastructurii străzilor din zona Aviaţiei şi cartierul Moara de Vînt. - Demararea proiectării pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe. 6. ZONA DE CARTIER COPOU - SĂRĂRIE: - Asigurarea cofinanţării pentru continuarea lucrărilor de consolidare şi modernizare la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, - Finalizarea lucrărilor la Seminarul teologic „Sf. Vasile cel Mare”, - Finalizarea şi receptionarea amenajării terenului de sport cu suprafată sintetică din str. Dumbrava Roşie ; - Finalizarea şi recepţionarea amenajării şi modernizării pistei de atletism a stadionului „E. Alexandrescu”, -Finalizarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a nocturnei stadionului E Alexandrescu. - Refacerea suprafaţei de joc a stadionului Emil Alexandrescu. - Amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii în str. Macazului. 7. ZONA DE CARTIER CENTRU – GARĂ: - Continuarea lucrărilor de amenajare şi modernizare a Pieţei Unirii, inclusiv reabilitarea statuii Al. I. Cuza.

Page 8: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

8

- Finalizarea lucrărilor de consolidare a versantului şi reabilitarea ansamblului monumental „Rîpa Galbenă”. - Cofinanţarea execuţiei lucrărilor de consolidare la spitalul „Sf. Spiridon”, - Cofinanţare pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de consolidare şi modernizare Clinica ORL. - Cofinanţare pentru continuarea lucrărilor de consolidare a Clinicii I Chirurgie şi Clinica III Chirurgie. - Demararea şi finalizarea lucrărilor de modernizare a incintei de primire a urgenţelor SMURD. - Finalizarea lucrărilor de consolidare şi amenajare a imobilului din str. V. Alecsandri. - Finalizarea lucrărilor la semaforizarea intersecţiilor b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Trei Ierarhi, str. col. Langa, str. Horia. - Continuarea lucrărilor la Pasajul Pietonal, bd. Anastasie Panu. - Reabilitarea şi modernizarea fîntînilor arteziene. - Reabilitare iluminat public zona Rîpa Galbenă şi b-dul Independenţei. - Întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru reparaţia capitală a imobilului din str. Agatha Bârsescu 8. ALTE OBIECTIVE: - Continuarea dotărilor şi lucrărilor pentru „Cadastrul general şi realizarea băncii de date

urbane”, cu fonduri de la bugetul local şi fonduri MTCT. - Continuarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a iluminatului public din municipiu. - S-au întocmit documentaţiile de atribuire pentru realizarea serviciilor de proiectare străzi din

municipiul Iaşi. - Achiziţionarea de dotări necesare bunului mers al activităţii Primăriei - Achiziţionarea de proiecte pentru viitoarele obiective şi plata taxelor aferente avizelor şi

autorizaţiilor necesare. - Întocmirea proiectului de consolidare a sediului Primăriei – componente arhitecturale, investitie derulată cu finanţare de la Banca Mondială. - Întocmirea Studiului de stabilitate unitar în zona Copou. - Realizarea expertizelor tehnice la unele imobile aparţinând statului - Întocmirea studiilor de fezabilitate pentru 46 blocuri din municipiul Iaşi în vederea reabilitării termice. - Demararea execuţiei bustului Alexandru Lăpuşneanu. - Continuarea promovării proiectului privind managementul deşeurilor. Conform Listei obiectivelor de investiţii proprii a Primăriei Municipiului Iaşi pe anul 2007 sunt nominalizate obiectivele de investiţii proprii precum şi sursele de finanţare pe fiecare obiectiv: BUGET APROBAT: 34.653.170 lei, din care : 8.068.720 lei buget local 19.193.000 lei buget de stat 7.391.450 lei fond de rulment.

Page 9: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

9

CAP. II: ACTIVITĂŢILE SPECIFICE Pentru îndeplinirea misiunii asumate Primăria Iaşi desfăşoară, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, următoarele activităţi specifice unităţilor ierarhice: DDDIIIRRREEECCCŢŢŢIIIAAA TTTEEEHHHNNNIIICCCĂĂĂ • Controlează modul de executare a serviciilor publice de către unităţile specializate. • Coordonează şi execută controlul asupra activităţii edilitar-gospodăreşti. • Urmăreşte ca regiile şi societăţile comerciale din subordine (S.C. CET Iasi S.A. – UFET,

S.C. „TERMOSERVICE” S.A., S.C. Citadin S.A., D.S.P.M., S.C. SALUBRIS S.A., S.C. AUTOBUZUL S.A., R.AT.P IAŞI), precum si ceilalti prestatori de servicii publice către populaţie (S.C. E-ON S.A.; S.C. „DISTRIGAZ NORD S.A. – Sucursala Iasi; S. N. Tc. ROMTELECOM; R.A.J.A.C.) să asigure funcţionarea la parametri nominali şi contractuali a serviciilor;

• Avizează comerţul de produse şi servicii de piaţă de pe raza municipiului Iaşi (în zone publice : bazar, tîrguri, obor, pieţe agroalimentare, tonete capsulate omologate, terase sezoniere, comercianţi flori,etc.);

• Urmareste respectarea hotararilor Consiliului Local Municipal si alte acte cu caracter normativ care vizeaza activitatea Directiei Tehnice;

• Executa in baza hotararilor Consiliului Local si/sau Dispozitii ale Primarului, sarcinile stabilite prin acestea;

• Urmareste aplicarea in teren a H.C.L. nr.172/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pe sectoarele de activitate, raporteaza problemele aparute si urmareste remedierea deficientelor semnalate;

• Urmareste solutionarea in termen legal a solicitarilor si reclamatiilor primite de la cetateni, analizeaza si verifica situatia, urmarind realizarea celor stabilite in masura competentelor care ii revin;

• Se conformeaza dispozitiilor date de sefii ierarhici cu exceptia cazurilor cand considera ca sunt ilegale, in acest ultim caz motivand in scris decizia luata;

• Asigura respectarea normelor de protectia muncii si PSI; • Executa si alte sarcini incredintate de conducere; • Raspunde disciplinar, contraventional, material, civil sau penal, dupa caz, pentru

incalcarea cu vinovatie a indatoririlor de serviciu. • Transmite propuneri si colaboreaza la solutionarea problemelor privind sistematizarea

municipiului. Primeste studii si proiecte cu privire la activitatea Directiei tehnice publice; • Coordoneaza, avizeaza si controleaza periodic activitatile enumerate in scopul activitatii

postului • Analizeaza si propune elementele tehnico-economice necesare alcatuirii proiectului de

buget si verifica executia bugetara pe capitolele ce revin activitatii Directiei Tehnice • Intocmeste si transmite informari si dari de seama cu privire la activitatea Directiei • Coordoneaza si controleaza in colaborare cu Directia Dezvoltare Urbana amplasarea in

intravilanul municipiului Iasi a retelelor tehnico-edilitare prin corelarea celor proiectate si reteaua de drumuri publice, spatii verzi si suprafete cu alta destinatie;

• intocmeste si supune spre aprobare, planul de coordonare al executiei lucrarilor tehnico-edilitare pe raza teritoriala a municipiului Iasi.

Page 10: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

10

DDDIIIRRREEECCCŢŢŢIIIAAA DDDEEE IIINNNVVVEEESSSTTTIIITTTIIIIII • Intocmeste propuneri de plan de investitii • Urmareste si coordoneaza activitatea de realizare a programelor de investitii de la

Regiile Autonome subordonate PMI precum si de la Directiile Descentralizate ale PMI • Intocmeste documentatiile necesare pentru lucrarile de demolare la constructiile ce

urmeaza a fi dezafectate • Intocmeste si urmareste planul anual de investitii din reteaua de invatamant

preuniversitar • Propune spre aprobare Consiliului Local planul anual de cheltuieli de capital si cheltuieli

materiale aferent fiecarui Centru Financiar • Asigura asistent a tehnica necesara intocmirii documentat iilor de achizit ii publice la

lucrarile de investit ii si reparatii la Centrele Financiare din retea • Asigura coordonarea dirigintilor de santier • Asigura supravegherea lucrarilor de constructii si reparatii la Centrele Financiare • Participa la receptia lucrarilor executate • Asigura demararea si derularea procedurilor de achizitii publice din cadrul PMI, in baza

legislatiei in vigoare cu privire la achizitiile publice • Asigura respectarea etapelor de desfasurare a achizitiilor publice conform legislatiei in

vigoare; • Intocmeste contractile de achizitii publice pentru care s-au demarat proceduri; • Asigura demararea procedurilor de achizitii publice, servicii si lucrari; • Asigura demararea procedurii de concesionare si de inchiriere; • Asigura realizarea programului anual de achizitii publice. DDDIIIRRREEECCCŢŢŢIIIAAA DDDEEE DDDEEEZZZVVVOOOLLLTTTAAARRREEE UUURRRBBBAAANNNAAA • Intocmeste fisele cu suprafetele primite in proprietate pe care la prezinta la O.C.P.I. si

ridica titlurile de proprietate; • Elibereaza titluri de proprietate; • Intocmeste contracte de folosinta pentru cai de acces, pentru montarea panourilor

publicitare agricola si stupine de albine si contracte de concesionare; • Intocmeste proiecte de hotarari pentru concesionari, inchirieri, schimburi de teren

precum si pentru trecerea terenurilor din domeniul public in domeniul privat; • Intocmeste ridicari topografice, planuri de situatie si schite necesare pentru proiectare; • Verifica situatia juridica a terenurilor; • Elibereaza certificate de urbanism; • Elibereaza autorizatii de construire; • Asigura relatiile de lucru cu proiectantii planurilor urbanistice: generale, zonale si de

detaliu (referate, prezentari in Comisia de Urbanism, eliberari avize); • Raspunde de aplicarea prevederilor PUG in municipiul Iasi; • Raspunde de aspectul orasului in domeniul reclamei comerciale, a aspectului vitrinelor,

firmelor comerciale si a afisajului; • Face propuneri de amplasamente; • Repartizeaza categoriile de impozitare dupa strazi si numere postale; • Elibereaza avize, certificate de urbanism, acorduri unice si autorizatii de construire

pentru retele tehnico-edilitare (apa, canalizare, gaze naturale, energie termica, energie

Page 11: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

11

electrica, telefonie, transport urban, retea de drumuri publice, retele de televiziune prin cablu si transmisie date, etc.) – atat pentru racorduri (bransamente), lucrari noi cat si pentru reparatii capitale;

• Obtine, in numele investitorului, avizele tehnice (de la R.A.J.A.C., SC “Electrica Moldova” S.F.D.E.E. Iasi, S.C. Distrigaz Nord S.A. – Sucursala Iasi, S.C. Romtelecom S.A. – Directia de Telecomunicatii Iasi, S.C. C.E.T. S.A., U.F.E.T. IasI, R.A.T.P. IasI, Agentia de Protectia Mediului, Inspectorat de Protectie Civila a Judetului Iasi, Directia de Sanatate Publica a Judetului Iasi, Grupul de Pompieri “M. Sturdza” Iasi), aferente FISELOR TEHNICE necesare proiectarii lucrarilor solicitate prin certificatul de urbanism;

• Asigura buna functionare a Comisiei Municipale de Acorduri Unice, redacteaza Acordul Unic, inainte de eliberarea autorizatiei de construire;

• Coordoneaza activitatea edilitara la nivelul municipiului Iasi, functionand ca un serviciu de sinteza, evidenta si control pentru lucrarile de construire retele de apa potabila, canalizare – epurare, energie electrica, gaze naturale, retele telefonice, de transmitere de date, televiziune CATv, retea transport public urban, transport si furnizare a energiei termice si a apei calde menajere, reparatii capitale si constructii strazi;

• Coordoneaza si controleaza amplasarea in intravilanul municipiului Iasi a retelelor tehnico-edilitare prin corelarea lucrarilor proiectate si reteaua urbana de drumuri publice, spatii verzi si suprafete cu alta destinatie, schimbarea amplasamentelor, etc. Deasemeni participa ca reprezentant al administratiei publice locale la predarea-primirea amplasamentelor inainte de inceperea lucrarilor si la punerea lor in functiune sau receptiile partiale sau finale;

• Intocmeste documentatii pentru sistematizarea orasului, planuri de urbanism: de detaliu, zonale de nivel mic si mediu precum si proiecte de reparcelari;

• Intocmeste teme de proiectare pentru sistematizare si pentru obiective de investitii ale Primariei supuse licitatiilor pentru proiectare;

• Se ocupa de proiectarea si realizarea tuturor documentatiilor de proiectare: studii de prefezabilitate, fezabilitate, proiecte tehnice si de detaliu pentru toate investitiile Primariei;

• achizitia, prelucrarea, gestionarea si diseminarea informatiei georeferentiate; • constituirea si tinerea la zi a entitatilor topografice; • conceptia, realizarea si intretinerea sistemului de informatie al BDU precum si a acelora

adiacente, respectiv al cadastrului imobiliar-edilitar, al cadastrului de specialitate; • crearea de aplicatii si programe de interes general in mediu GIS pentru serviciile

tehnice si directiile primariei; • alinierea informatiei grafice georeferentiale la standardele interne si internationale in scopul compatibilizarii sistemelor de informatie intersectoriale; • verifică şi îşi asumă întreaga responsabilitate asupra respectării autorizaţiilor de construire eliberate pentru construcţiile din sectorul repartizat. DDIIRREECCTTIIAA EECCOONNOOMMIICCAA SSII FFIINNAANNTTEE PPUUBBLLIICCEE LLOOCCAALLEE • asigura de legalitatea operaţiunilor economice şi respectarea disciplinei financiare; • asigura de deschiderea de conturi bugetare, extrabugetare şi speciale; • asigura de decontarea sumelor prin bancă şi prin casierie, întocmind instrumentele de

plată, pentru plăţile pe care le efectuează în cadrul serviciului, cu ordin de plată sau cu

Page 12: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

12

numerar; • asiura aplicarea prevederilor legale privind ajutorul de stat cu modificarile si completarile ulterioare ; • organizeaza evidenta specifica a sumelor primite/acordate reprezentand ajutor de stat ; • raspunde de urmarirea si intocmirea executiei bugetului local pe parcursul unui an

bugetar in conditiile de echilibru bugetar pe subdiviziunile clasificatiei bugetare ; • asigura deschiderea si repartizarea de credite bugetare ; • asigura modificarea repartizarii pe trimestre si pe subdiviziuni ale clasificatiei bugetare,

a creditelor aprobate inclusiv prin virari de credite in conditiile legii ; • asigurara evidenta creditelor pentru deschideri si finantari lucrari si obiective prevazute

a se suporta din fondurile de investitii ; • verifica notele contabile si asigura transpunerea datelor in calculator pentru prelucrarea

automata ; • stabileste la finele anului sinteza incasarii veniturilor pe surse si a cheltuielilor pe

capitole ; • asigura elaborarea si centralizarea proiectelor, bugetelor de venituri si cheltuieli ale

unitatilor din subordine precum si a bugetelor de venituri si cheltuieli pe activitati autofinantate ;

• verifica intocmirea materialelor si anexelor pentru rectificarile de buget din cursul anului si pentru aprobarea executarii bugetului de cheltuieli pentru anul precedent;

• verifica centralizarea trimestriala a situatiilor financiare ale: activitatii proprii a Primariei Municipiului Iasi, Directia de Servicii Publice Municipale, Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi, Sanatate – Directia Crese, Directia de Asistenta Comunitara, Politia Comunitara, Casa de Cultura a Municipiului Iasi, Editura ”Junimea”, Ateneul Tatarasi;

• solicita si centralizeaza proiectele bugetelor de venituri si cheltuieli pentru unitiile subordonate si finantate din bugetul local;

• asigura transmiterea bugetelor de venituri si cheltuieli unitatilor subordonate Primariei Municipiului Iasi;

• privind gradul de indatorare • raspunde de intocmirea documentatiei de contractare a imprumuturilor in conditiile HG

nr. 158/2005, în vederea avizării de către Ministerul Finanţelor Publice; • îndruma, controleaza si analizeaza activitatea de analiza si avizare preturi si tarife

pentru produsele si serviciile practicate de catre directiile Primariei Municipiului Iasi pentru activitatile desfasurate de acestea si prezinta propuneri comisiei economice si Consiliului Local pentru aprobare.

• raspunde de corectitudinea preturilor si tarifelor inscrise in facturi, pentru achizitii bunuri si servicii prestate in baza licitatiilor organizate in acest scop si certifica prin aplicarea vizei de compartiment ;

• asigura activitatea de verificare a incadrarii in limita creditelor bugetare, a legalitatii si regularitatii operatiunilor efectuate pe seama fondurilor publice sau a patrimoniului public, inainte de aprobarea acestora de catre ordonatorul de credite;

• asigura ca inregistrarile contabile sa fie facute pe baza de documente justificative, inaintate de compartimentele de specialitate cu vizele si aprobarile persoanelelor autorizate si cu respectarea normelor interne privind angajarea, lichidarea si ordonantarea cheltuielilor ;

Page 13: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

13

• asigura inregistrarea cronologica, sistematica si prelucrarea documentelor in programul contabil potrivit planului de conturi si normelor emise de ministerul finantelor publice, folosind modelele registrului si formularelor comune privind activitatea contabila, respectind normele metodologice pt.intocmirea si utilizarea acestora ;

• asigura inregistrarea tuturor operatiunilor contabile privind stocurile achizitionate, plata acestora, cheltuielile d e capital si plata subventiilor, potrivit bugetului aprobat,

• organizeaza si raspunde de evidenta contractelor de folosinta teren, a contractelor de concesionare, a contractelor de asociere si realizeaza intocmirea actelor aditionale la contractele de folosinta teren , in conditiile legii;

• organizeaza si raspunde de verificarea si colectarea creantelor bugetare individualizate ca fiind taxe de folosinta teren pentru spatii comerciale, cai de acces, panouri publicitare , parcari si garaje , tonete capsulate precum si redeventele pentru terenuri concesioanate;

• pentru toate creantele bugetare datorate si neachitate la termen de catre debitori , dispune , in conditiile legii masuri de executare silita;

• organizeaza si raspunde de inventarierea materiei impozabile in termenul prevazut de lege si in conformitate cu prevederile legale;

• asigura baza de date pentru transpunerea in sistem informatic a tuturor datelor ce privesc activitatea gestionata;

• coordoneaza si raspunde de aplicarea procedurilor de lucru specifice privind impunerea, controlul fiscal, executarea silita conform legislatiei in vigoare;

• organizeaza si controleaza activitatea de constatare si asezare a impozitelor si taxelor locale pentru contribuabilii – persoane juridice;

• verifica la contribuabilii – persoane juridice care detin bunuri sau venituri supuse impozitelor si taxelor, corectitudinea documentelor si declaratiilor privitoare la impunere si sanctioneaza nedeclararea in termenul legal a veniturilor, impozitelor sau bunurilor supuse impozitelor si taxelor;

• intocmeste si asigura gestionarea dosarelor fiscale si a celorlalte documente referitoare la impunerea, controlul fiscal, executarea silita a contribuabililor – persoane juridice;

• aplica procedurile de lucru specifice Biroului Impunere persoane juridice conform Regulamentului de Organizare si Functionare a serviciilor administratiei publice locale din cadrul Primariei Municipiului Iasi pe anul 2005;

• verifica intocmirea si depunerea la termenele prevazute de lege a documentelor referitoare la impunere de catre contribuabili persoane juridice;

• verifica, la persoanele juridice detinatoare de bunuri sau venituri supuse impozitelor si taxelor modul de completare a declaratiilor privitoare la impunere si calculul impozitelor si taxelor locale cu respectarea O.G. 36/2002 republicata, H.G. 1278/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, H.G. nr.44/2004, O.G. nr.83/20004, Legea nr.494/2004 si H.G. nr.84/2005 privind modificarea si completarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal aprobate prin H.G. nr.44/2004;

• sanctioneaza declararea peste termenul legal a impozitelor sau a bunurilor supuse impozitelor si taxelor;

Page 14: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

14

• intocmeste si asigura gestionarea dosarelor fiscale si a celorlalte documente referitoare la activitatea de impunere pentru persoanele juridice;

• intocmeste si verifica situatiile statistice si informarile privitoare la activitatea de stabilire a impozitelor si taxelor datorate de persoane juridice;

• intocmeste evidentele privind debitele la impozite si taxe pe baza declaratiilor de impunere depuse de contribuabili si raspunde de realitatea acestora;

• aplica procedurile de lucru si control specifice biroului Control Fiscal Persoane Juridice si Persoane Fizice conform legislatiei in vigoare;

• organizeaza si realizeaza activitatea de urmarire si incasare a veniturilor din amenzi conform OG nr. 92/2003

• organizeaza, realizeaza si raspunde pentru stingerea creantelor fiscale prin executarea silita a veniturilor si bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, si procedeaza la valorificarea acestora in masura necesara realizarii creantelor fiscale nechitate in termen si constatate prin titluri executorii, precum si a cheltuielilor de executare;

• realizeaza si coordoneaza activitatea de contabilitate a veniturilor in baza normelor si instructiunilor specifice in baza procedurilor de lucru si control specifice;

• organizeaza si coordoneaza activitatea de casierie in baza normelor si instructiunilor specifice, precum si in baza legislatiei in vigoare.

DDIIRREECCTTIIAA DDEE CCOONNTTRROOLL Are urmatoarele atributii principale: • urmăreşte aplicarea şi respectarea hotărîrilor consiliului local cît şi a legislaţiei emise

de forurile superioare privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, protecţia consumatorilor, asigurarea normelor de protecţia mediului, gospodărire şi menţinere a curăţeniei în municipiul Iaşi;

• controlează activitatea serviciilor, direcţiilor primăriei ori societăţilor / regiilor din subordinea consiliului local iaşi, în limita competenţelor;

• soluţionează petiţiile persoanelor fizice şi juridice privind respectarea legilor şi reglementărilor în vigoare enumerate mai sus, în baza cărora sunt obligaţi să intervină;

• ţine evidenţa agenţilor economici controlaţi şi a sumelor încasate de consiliul municipal ca urmare a amenzilor aplicate;

• urmărirea respectării prevederilor hcl 609/2003, modificată cu hcl 96/2005, a hg 955/2004 si a regulamentului de publicitate exterioară;

• soluţionează în termen legal solicitările şi reclamaţiile primite de la cetăţeni, analizează şi verifică în teren situaţia, urmărind realizarea celor stabilite, în măsura competenţelor care îi revin;

• întocmeşte documentaţia necesară organizării de licitaţii (referate, caiete de sarcini, studii de oportunitate) pentru noi amplasamente de panouri publicitare pe domeniul public sau privat al consiliului local;

• îndrumă şi sprijină asociaţiile de proprietari pentru îndeplinirea atribuţiilor ce le revin prin lege;

• organizează, în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale, cursuri şi seminarii de instruire a administratorilor şi preşedinţilor de asociaţii;

Page 15: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

15

• organizează şi asigură controlul financiar-contabil şi gestionar asupra activităţii asociaţiilor de proprietari, în condiţiile legii;

DDIIRREECCŢŢIIAA DDEE CCOOMMUUNNIICCAARREE Are urmatoarele atributii principale:

• implementează şi gestionează strategiile, programele şi tehnicile de comunicare cu diverse grupuri de audientă (cetăţeni, instituţii publice, agenţi economici, asociaţii, organizaţii ş.a.) la Primăria municipiului Iaşi – la nivel interdepartamental şi la nivel extern (local, naţional şi internaţional);

• coordonează aplicarea strategiei Guvernului României privind reforma relaţiei dintre administraţie şi cetăţean şi pentru instituţionalizarea transparenţei;

• gestionează capitalul de imagine al instituţiei şi al oraşului, în ţară şi în străinătate, asigură consultanţă pe acest domeniu, prin departamentele pe care le are în componenţă, pentru alte departamente ale municipalităţii;

• coordonează toate activităţile prevăzute de lege, care organizează activitatea de relaţii publice în administraţia publică locală.

BBIIRROOUULL SSEECCRREETTAARRIIAATT TTEEHHNNIICC CCLL -- AARRHHIIVVAA Are urmatoarele atributii principale:

• asigura pregatirea materialelor pentru sedintele consiliului local; • gestionează întocmirea copiilor de pe orice act din arhiva municipalităţii, în condiţiile

prevăzute de legile specifice, şi le trimite pentru eliberare centrului de informaţii pentru cetăţeni.

BBIIRROOUULL RREEGGIISSTTRRUU AAGGRRIICCOOLL Are urmatoarele atributii principale:

• inregistreaza in registrele agricole terenurile agricole si animalele domestice pe care le poseda gospodariile populatiei pe raza municipiului Iasi;

• verifica si contrasemneaza biletele de proprietate a animalelor si certificatele de producator agricol.

SSEERRVVIICCIIUULL JJUURRIIDDIICC Are urmatoarele atributii principale:

• avizeaza asupra legalitatii proiectele de hotarari ale consiliului local, contractele economice, contractele de inchiriere, de concesiune, de asociere si alte acte care angajeaza raspunderea patrimoniala a organelor respective;

• asigura, potrivit legii, reprezentarea Consiliului Local si Primarului municipiului Iasi in fata organelor judecatoresti, precum si in raporturile cu persoanele juridice si fizice;

• tine evidenta tuturor cauzelor aflate in curs de judecata; • ia masurile necesare pentru realizarea creantelor, obtinerea titlurilor executorii si

sprijina executarea acestora; • verifica si avizeaza sub aspectul legalitatii privind atestarea dreptului de proprietate

asupra terenului. DDIIRREECCŢŢIIAA DDEE PPRROOGGRRAAMMEE ŞŞII SSEERRVVIICCIIII PPEENNTTRRUU CCOOMMUUNNIITTAATTEE Are urmatoarele atributii principale:

• studierea surselor de finanţare pentru care administraţia publica este solicitant eligibil; • iniţierea si dezvoltarea de proiecte pentru toate tipurile de programe specifice

municipalitatii, in vederea atragerii finanţărilor nerambursabile si a fondurilor operaţionale regionale si sectoriale;

Page 16: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

16

• identificarea modului in care sursele se pliază pe proiectele Primăriei Municipiului Iaşi; • construirea portofoliului de proiecte al municipalitatii in concordanta cu nevoile

specifice ale direcţiilor Primăriei Municipiului Iaşi si a instituţiilor din subordinea Consilului Local si in conformitate cu:

� Planul naţional de dezvoltare � Planul regional de dezvoltare � Programele de dezvoltare elaborate pe termen lung � Necesitatile si obiectivele de dezvoltare si reforma ale municipalitatii.

DDIIRREECCŢŢIIAA PPIIEEŢŢEE � Pune la dispoziţia comercianţilor proprietari de mărfuri, funcţie de specificul autorizat al

pieţei, tîrgului sau oborului, spaţii de depozitare, cîntare, halate, ustensile specifice comerţului, alte servicii (acces la surse de utilităţi), pe baza de taxe. Taxele pentru folosirea spaţiilor destinate comercializării produselor în incinta pieţelor agroalimentare, tîrgurilor şi oboarelor se aprobă de către Consiliul Local în conformitate cu prevederile legislative în vigoare privind impozitele şi taxele locale şi se încasează de către organele administraţiei pieţelor agroalimentare, tîrgurilor şi oboarelor.

� Repartizează spaţiile la tarabe sau ţarcuri îngrădite în ordinea sosirii proprietarilor de mărfuri, în funcţie de specificul lor şi în limita de locuri disponibile.

� Asigură condiţii pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat în pieţele agroalimentare, tîrguri şi oboare intervenind pentru păstrarea unor raporturi corecte între producători, vînzători şi clienţi.

� Afişează taxele şi tarifele şi asigură încasarea corectă a lor pe bază de documente legale, de la toţi agenţii economici care desfăşoară acte de comerţ în perimetrul pieţei agroalimentare, tîrguri şi oboare.

� Avizează cererile contractelor de închiriere cu societăţile comerciale pentru spaţiile comerciale ale pieţei pe o perioadă de timp limitată (săptămîni, luni, ani).

� Asigură şi urmăreşte respectarea zonării pieţei agroalimentare, tîrgului şi oborului potrivit schiţei de zonare aprobate de Consiliul Local.

� Aplica pe întreg perimetrul pieţei agroalimentare, tîrgului şi oborului prevederile legale care sunt specifice desfăşurării activităţii pieţei agroalimentare, tîrgului si oborului si sprijină toate organele de control abilitate de lege să acţioneze în pieţele agroalimentare, tîrguri şi oboare.

� Asigură aplicarea măsurilor dispuse de organele de inspecţie şi control. � Organizează evidenţă şi rezolvarea sesizărilor şi reclamaţiilor cumpărătorilor. � Dispune masuri de protecţia muncii, de prevenire şi stingere a incendiilor ca şi de

evitare sau limitare a unor pagube ce s-ar produce asupra patrimoniului pieţei agroalimentare, tîrgului şi oborului.

DDIIRREECCTTIIAA DDEE AADDMMIINNIISSTTRRAARREE AA PPAATTRRIIMMOONNIIUULLUUII PPUUBBLLIICC SSII PPRRIIVVAATT • Tine evidenţa patrimoniului public şi privat al municipiului Iaşi, privat al statului; • Administrzeaza bunuri din patrimoniului public şi privat al municipiului Iaşi, privat al

statului; • Administreaza creanţele bugetului general al municipiului Iaşi, gestionate funcţie de

legislaţia în domeniu. SSEERRVVIICCIIUULL AASSIIGGUURRAARREEAA CCAALLIITTĂĂŢŢIIII

Page 17: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

17

Prin Sistemul de Management al Calitatii care a fost implementat si certificat, conform misiunii si obiectivelor strategice al top managementului, municipalitatea ieseana actioneaza pe toate planurile pentru satisfacerea cerintelor clientilor acesteia. Implementarea si Certificarea Sistemului de Management al Calitatii va crea un peisaj economic si social realmente civilizat in sfera serviciilor prestate de aceasta. SSEERRVVIICCIIUULL IINNFFOORRMMAATTIIZZAARREE

• Coordonează şi asigură implementarea Strategiei Guvernului de Informatizare a Administraţiei Publice Locale.

• Coordoneaza si asigura implementarea Sistemului Informatic Integrat. • Coordonează activitatea de definire de proceduri şi instrucţiuni de lucru specifice

activităţii de informatizare, a lucrului cu echipamentele IT, securitatea datelor, etc. • Coordonează activitatea de instruire a personalului în utilizarea tehnicii de calcul şi al

aplicaţiilor informatice. • Asigură legătura cu partenerii furnizori de echipamente de calcul şi de produse

program. • Coordonează analiza activităţilor serviciilor publice ţn vederea proiectării aplicaţiilor

necesare informatizării. • Coordonează activitatea de service calculatoare şi imprimante din cadrul

municipalităţii. SSEERRVVIICCIIUULL AAUUDDIITT PPUUBBLLIICC IINNTTEERRNN Auditul public intern reprezintă o activitate funcţional independentă şi obiectivă, care dă asigurări şi consiliere conducerii instituţiei publice pentru buna administrare a veniturilor şi cheltuielilor publice, perfecţionînd activităţile acesteia. CCAABBIINNEETT PPRRIIMMAARR

• Asigură legăturile şi transmite dispoziţiile Primarului, luand masuri pentru indeplinirea lor;

• Controleaza desfasurarea activitatilor programate; • Asigura legaturile Primarului cu alte institutii, regii si agenti economici de pe raza

Municipiului Iasi; • Asigura reprezentarea institutiei prin delegarea unui salariat din acest compartiment

de cate ori este necesar. AACCTTIIVVIITTAATTIILLEE DDIIRREECCTTIIIILLOORR SSII RREEGGIIIILLOORR SSUUBBOORRDDOONNAATTEE CCOONNSSIILLIIUULLUUII LLOOCCAALL

Regiile si directiile aflate in subordinea Consiliului Local Iasi sunt: REGIA AUTONOMA DE TRANSPORT PUBLIC- asigura transportul public urban; CENTRALA DE PRODUCERE A ENERGIEI TERMICE- asigura producerea si distributia agentului termic; SC TERMOSERVICE SA- ofera servicii de administrare asociatii proprietari; SC SALUBRIS SA- asigura curatenia si servicii de hingherit; SC CITADIN SA – asigura intretinerea drumurilor publice; DIRECTIA DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE- asigura intretinerea spatiilor verzi, producere si montare mobilier urban; POLITIA COMUNITARA- asigura un climat de siguranta publica; DIRECTIA DE EVIDENTA A PERSOANELOR- ofera serviciile de evidenta a populatiei si stare civila; DIRECTIA DE ASISTENTA COMUNITARA- ofera sevicii de asistenta sociala.

Page 18: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

18

CAP. III: DEZVOLTARE LOCALA SI REGIONALA DURABILA Pentru o dezvoltare durabila a municipiului Iasi in perspectiva integrarii europene, Primaria Municipiului Iasi a urmarit realizarea, in anul 2007, a mai multor obiective: III.1. ASIGURAREA ACCESULUI LA FONDURILE STRUCTURALE

• Elaborarea „Strategiei de dezvoltare economico-socială durabilă a Municipiului Iaşi – Orizont 2020”.

Acest document descrie cadrul strategic posibil în care Municipiul Iaşi poate susţine şi implementa acţiuni în vederea stimulării dezvoltarii economice a oraşului, pe termen mediu şi lung si contine analiza SWOT a Municipiului, Starea la zi a Municipiului, Analiza şi viziunea urbanistică asupra acestuia şi de asemenea, Portofoliul de Proiecte pentru dezvoltarea durabilă a Municipiului Iaşi pînă în anul 2020.

Scopul acestui document este de a oferi un plan strategic pentru dezvoltare şi prezintă ţintele strategiei de dezvoltare, expunerea celor mai relevante idei, propuneri de proiecte şi planuri de afaceri; mai mult de atît Strategia a urmărit sa ofere recomandări asupra modului de implementare a diferitelor idei şi propuneri de proiecte. Documentul conţine 123 de idei de proiecte pe care Municipiul Iaşi le are în vedere pentru dezvoltarea economico-socială în următorii 13 ani. Pentru 10 dintre acestea sunt elaborate planuri de afaceri, conform anumitor criterii: realizabile din punct de vedere financiar, implementare pe termen scurt sau mediu, compatibile cu sinteza dezvoltării.

Strategia descrie care sunt paşii de urmat pentru o dezvoltare armonioasa a oraşului în care trăim. In capitolul 1 este descrisă abordarea necesară pentru construirea unei noi imagini a Municipiului Iaşi. In următorul capitol sunt descrise cele 4 obiective economice strategice: primul - Iaşul să deţină o industrie şi servicii bazate pe cunoaştere şi antrenate pe activităţi ITC; următorul obiectiv -Iaşul să îşi folosească cunoştinţele şi talentele pentru industrii inovativ – creative; cel de al treilea obiectiv - Iaşul să fie cunoscut drept capitală culturală şi turistică a României; ultimul obiectiv - oraşul Iaşi să devină centru de serviciii pentru Regiunea Nord-Est. In cel de al treilea capitol sunt evidenţiate şi descrise scopurile, măsurile şi proiectele pe cele 4 domenii importante pentru dezvoltarea Municipiului: urbanistic, social, cel de infrastructură şi mediu. În ultimul capitol al lucrării sunt propuse măsuri potrivite pentru consolidarea administraţiei locale, fiind prezentate recomandări referitoare la programele de managemnt şi la obţinerea finanţărilor din Fondurile Structurale. • Analiza şi redactarea planurilor de atragere de finanţări pentru proiecte de interes

public local din fondurile U.E. şi din cele ale altor instituţii internaţionale, precum şi implementarea proiectelor care au obţinut finanţare nerambursabilă (ex. Centrul Expozitional Moldova, Manastirea Golia, “L.G.U. Wealth Network”, „Beautiful Moldova”, „S.T.E.P. in Tourism”, „Social Work for Better Life”).

• Realizarea profilului pe domeniile de interes indicate de POR – Regiunea Nord - Est. • Realizarea „Profilului” direcţiilor şi instituţiilor din subordinea Consiliului Local (ex: S.C.

SALUBRIS S.A. , D.A.C., R.A.T.P.) în vederea realizării de propuneri de proiecte pentru Fondurile Structurale în conformitate cu priorităţile din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare

Page 19: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

19

2007-2013, Programului Operaţional Regional 2007-2013, Programului Complement , Planului Naţional Strategic, Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Nord - Est etc.

• Studiere şi conformitate cu: Planul Naţional de Dezvoltare 2007-2013, Programul Operaţional Regional 2007-2013, Programul Complement, Planul Naţional Strategic, Strategia de Dezvoltare a Regiunii Nord – Est;

• Promovarea pachetului de proiecte “Iaşul – Poarta Europei”, proiecte finanţabile din Fonduri Structurale şi cuprinse în P.O.R. 2007-2013. III.2. CONTINUARE PROIECT „ZONA METROPOLITANA” Zona metropolitana presupune abordarea în parteneriat a dezvoltarii pe termen mediu si lung. În contextul propriilor argumente în dezvoltare si a problemelor pe care le confrunta în prezent, Zona Metropolitana Iasi constituie un raspuns organizat si o varianta de parteneriat în care aceste probleme pot fi rezolvate, în care îsi poate asuma roluri la nivel regional, national si european si valorifica din plin sansele de dezvoltare. Începînd cu 8 aprilie 2004, Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Primariile Comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Letcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomesti, Victoria, Valea Lupului, Ungheni au devenit parteneri în planificarea si implementarea dezvoltarii integrate a potentialului Zonei Metropolitane Iasi, prin înfiintarea Asociatiei Zona Metropolitana Iasi. Proiecte si programe in cadrul asociatiei Zona Metropolitana Iasi:

- Alimentarea cu apa si canalizare in Zona Metropolitana - Regenerare zone cu potential agro-industrial - Managementul deseurilor - Soseaua ocolitoare a municipiului Iasi - Planul de amenajare a teritoriului metropolitan.

III.3. INCUBATORUL DE AFACERI “TEHNOPOLIS” Scopul INCUBATORULUI DE AFACERI "TEHNOPOLIS" consta in sprijinirea initiativelor antreprenoriale generate, cu precadere, de catre colectivele de cercetatori, cadre didactice si/sau studenti din cadrul institutiilor de invatamant superior ce fac parte din randul membrilor asociati la P.S.T. "TEHNOPOLIS", precum si de alte persoane fizice care fac dovada, pe baza unui plan de afaceri si documente specifice, ca pot dezvolta o afacere rentabila, care pe parcursul a 3 ani sa ajunga la un stadiu ce-i va conferi posibilitatea de sustenabilitate in alte spatii oferite de P.S.T. TEHNOPOLIS sau in afara acestuia. Afacerea trebuie sa aiba ca scop final transferul tehnologic de rezultate ale cercetarii pe piata interna sau externa. In cursul anului 2007 au fost incubate un numar de 8 firme nou infiintate. III.4. PROIECTUL “PALAS- ORASUL VERDE” "PALAS este primul proiect complex care va demonstra că avem la Iaşi o viziune modernă, europeană în ceea ce priveşte arhitectura urbană."

Gheorghe Nichita Primarul Municipiului Iaşi

Proiectul presupune o investitie de peste 200 milioane de euro, suportata in intregime de IULIUS GROUP, iar ansamblul urmeaza a fi dezvoltat pe o intindere de 120 000 mp, in perioada 2007 – 2010. Cu o suprafata construita de numai 37385 mp si cu un parc de 44437 mp, proiectul promite a fi unul dintre cele mai “verzi” ansambluri edilitare de mari dimensiuni din Romania. O suprafata de 26389 mp va fi destinata circulatiei pietonale, 12188 mp fiind

Page 20: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

20

alocati altor functiuni. Spatiul destinat constructiilor este repartizat echilibrat intre parcaje (37,7%), spatii comerciale, de servicii si administrative (34,35%) si locuinte (28%). Din ratiuni ce tin de congruenta cu spatiul istoric, zona construita este repartizata periferic, structura ansamblului urmand in linii mari zidurile vechii Curti Domnesti.

REPARTIZAREA SUPRAFETEI TOTALE

mp

spatii verzi 44437,5 suprafata construita 37385 circulatie pietonala 26389,84 alte functiuni 12188,81

Page 21: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

21

REPARTIZAREA SUPRAFETEI CONSTRUITE

% parcaje subterane 37,77 rezidential 28,04 comercial 17,07 birouri 5,43 hoteluri 7,30 alte functiuni 4,39

In cursul anului 2007 s-a semnat contractul pentru demararea lucrarilor si s-a realizat organizarea de santier pentru acest proiect, ce se va finaliza in 2010. III.5. STABILIREA STRATEGIEI DE DEZVOLTARE URBANA PENTRU PERIOADA 2007 - 2013 Proiectele de dezvoltare vizează următoarele domenii: TRANSPORTURI, DRUMURI, SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI � Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi municipale, inclusiv prin depunerea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile � Reabilitarea şi modernizarea transportului cu tramvaiul în Municipiul Iaşi:

Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: � etapa I: modernizarea căilor de rulare; � etapa II: achiziţia de tramvaie noi Data estimativă de începere a proiectului şi durata de implementare a acestuia:

Page 22: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

22

� etapa I: 2007 – 2009; � etapa II: 2010 - 2013 Beneficii: � creşterea vitezei de deplasare a autovehiculelor în condiţii de siguranţă sporită, ca urmare a modernizării infrastructurii de transport; � creşterea vitezei de deplasare a tramvaielor în condiţii sporite de siguranţă; � creşterea frecvenţei de succedare a tramvaielor şi scăderea timpului de aşteptare în staţii, precum şi a duratei călătoriei; � creşterea confortului călătorilor şi a siguranţei traficului � etapa I: studiu de fezabilitate aprobat prin HCL pentru 29,128 Km c.s. la o valoare de 30.730.475 Euro; � etapa II: 42.000.000 euro.

• Achiziţionarea a 30 de autobuze şi 41 tramvaie • Demararea proiectelor de regenerare urbană pe strada Cuza Vodă şi Strada Lăpuşneanu

Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: � Obiectivul general al proiectului: reabilitarea părţii vechi a oraşului Iaşi � Obiectivul specific: reabilitarea şi consolidarea clădirilor vechi de pe străzile Cuza Vodă şi Lăpuşneanu Beneficii: � Revitalizarea unora dintre cele mai vechi zone ale oraşului, prin: - creşterea calităţii vieţii locuitorilor; - stimularea activităţilor economice şi sociale din zonă; Cost total estimativ în EUR: 20.000.000 Euro.

UTILITĂŢI PUBLICE si PROTECŢIA MEDIULUI � MANAGEMENTUL DEŞEURILOR SOLIDE ÎN ZONA METROPOLITANĂ IAŞI.

Reabilitarea / ecologizarea zonei Ţuţora Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: Structural, proiectul este alcătuit din următoarele componente: � Componenta A – cuprinzînd două subcomponente: închiderea actualului depozit Tomeşti şi realizarea primului compartiment al viitorului depozit la Ţuţora; � Componenta B – realizarea în vecinătatea noului depozit a staţiei de sortare a deşeurilor şi a staţiei de compost; � Componenta C – organizarea unui sistem performant de colectare selectivă şi transport a deşeurilor Beneficii: � Creşterea caltăţii veiţii cetăţenilor municipiului; � Reducerea problemelor de mediu şi a riscului poluării; � Crearea unei industrii de valorificare a deşeurilor. Cost total estimativ în EUR: 29.604.571 Euro.

� MODERNIZAREA SISTEMULUI DE TERMOFICARE Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: � Reabilitarea sistemului de termoficare pentru obţinerea unui raport optim cost / beneficiu Beneficii:

Page 23: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

23

� creşterea eficienţei energetice prin reabilitarea şi modernizarea centralelor termice existente, în vederea obţinerii energiei termice pentru încălzirea locuinţelor şi prepararea apei calde de consum; � modernizarea sistemului centralizat de termoficare al municipiului Iaşi; � îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi de viaţă pentru oraş şi locuitori; � reducerea cheltuielilor de întreţinere pentru căldură şi apă caldă menajeră ale utilizatorilor; � creşterea gradului de accesibilitate a populaţiei la acest serviciu; � implicaţii pozitive asupra mediului; � asigurarea confortului. Cost total estimativ în EUR: 124.000.000 Euro, din care: - 32.000.000 Euro în curs de finanţare prin: 20.000.000 BERD şi 7.000.000 Grant SECO, alte 5.000.000 Euro fiind surse proprii ale CET.

INVESTIŢII GENERALE � LOCUINŢE SOCIALE.

Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: � Se are în vedere construirea a 7 blocuri P+3 cu cîte două tronsoane fiecare dispuse în adîncime, plecînd de la frontul fostelor sere “Grădinari” � Se propune construirea de locuinţe cu două camere şi o cameră, cîte 2 unităţi pe fiecare nivel de tronson Cost total estimativ în EUR: 10.200.000 Euro.

� SISTEM INFORMATIC INTEGRAT DE MANAGEMENT Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: Obiective propuse: � Crearea unui mediu instituţional propice dezvoltării organizaţiilor economice locale, creşterii confortului cetăţenilor şi implicării responsabile a acestora în deciziile publice; � Modernizarea infrastructurilor şi a serviciilor publice la un standard cît mai apropiat de cel al comunităţilor urbane europene Beneficii:

• Standardizarea procedurilor de lucru şi consolidarea structurilor de date, • Creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile şi serviciile publice, • Promovarea culturii informatice în rîndul cetăţenilor, cu implicarea acestora în actul decizional şi procesul democratic Cost total estimativ în EUR: 2.500.000 Euro.

� SISTEM INTEGRAT DE INFORMARE ŞI ORIENTARE A CETĂŢENILOR Scurtă descriere a obiectivelor proiectului: � Prin implementarea unui Sistem Integrat de Informare şi Orientare a cetăţenilor, Primăria Iaşi are în vedere facilitarea accesului cetăţenilor la informaţiile de interes public Data estimativă de începere a proiectului şi durata de implementare a acestuia: � 2010-2012 (2 ani); � Proiectul este inclus în “Programul Operaţional Regional” – perioada 2010 - 2013 Beneficii: � Acces direct şi instantaneu la informaţie; � Reducerea cozilor şi a blocajelor la ghişeu;

Page 24: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

24

� Scurtarea timpului procedurilor de rutină; � Rezolvare rapidă şi interactivă a problemelor şi cererilor; � Informaţia este întotdeauna actuală; � Reducerea reală a costurilor interne; � Reducerea timpului de aşteptare şi de acces la informaţie Cost total estimativ în EUR: 4.200.000 Euro.

Page 25: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

25

CAP. IV: SERVICII PUBLICE

IV.1. MODERNIZARE, INTRETINERE SI REPARATII CURENTE LA STRAZI, ALEI SI TROTUARE Orasul Iasi are particularitati ce-l deosebesc de alte mari orase, fiind necesara protejarea vestigiilor, dar asigurand si conditii pentru dezvoltarea armonioasa a constructiilor sociale si culturale. Infrastructura rutiera din municipiul Iasi s-a modernizat partial, in limita mijloacelor financiare aprobate, dar este necesar sa se continue acest proces, atragandu-se in acest scop fonduri de dezvoltare structurala. LUCRARI DESFASURATE IN ANUL 2007: Comparativ cu anul 2006, situatia asfaltarilor se prezinta astfel:

TOTAL 2006 24.370.455,05 2007

42.770.387,80 ACTIVITATI CONEXE: SEMNALIZARE RUTIERA Lucrarile de semnalizare rutiera cuprind urmatoarele: - semnalizare rutiera - indicatoare de circulatie: montat – 3894 buc., reparat, vopsit indicatoare – 2580 buc., tevi indicatoare – 2.041 buc., confectionat indicatoarea noi – 2822 buc., panouri de orientare (vopsit si reparat) 22 buc., reparat, vopsit, refugii pietonale - 52 buc., garduri pietonale (panou confecţionat si vopsit) 520 buc, stîlpi - dirijare circulatie si blocare acces trotuar (confectionat, montat, vopsit) - 865 buc., bariere - 70 buc., alte activităţi. Valoarea totala a lucrarilor este de 2.385.596,40 LEI - marcaje rutiere: transversale 25.390,00 mp si longitudinale 226,90 km echivalenti, in valoare totala de 1.324.204,07 LEI - intretinere semafoare si lampi cu intermitenta revizii tehnice la aparatele de dirijare trafic, ornare festiva cu ocazia sarbatorilor, la care se adauga si consumul de energie electrica pentru functionarea acestora, confectionat aparate dirijare trafic, montat noi lampi cu intermitenta, modernizarea intersectiilor cu leduri si numaratoare, toate aceste lucrari sin valoare totala de 576.009,93 LEI. În anul 2007 au fost semaforizate 7 noi intersecţii: Alexandru cel Bun, Minerva, Palat-Sf. Andrei, E. Doamna-Gr.Ghica Vodă-Ornescu, şos. Nicolina-Sălciilor -Frumoasa, bd. I ndependenţei-Bălcescu-şos. Nicolina-şos. 42 N.Iorga, str. Bucium-Calea Chişinăului Comparativ cu anul 2006, situatia la capitolul semnalizare rutiera este:

2006 2007 TOTAL 2.353.945,46 4.285.810,40

MOBILIER URBAN, SPATII DE JOACA, ALTE ACTIVITATI In cursul anului 2007 a fost urmarita executarea urmatoarelor lucrari:

Page 26: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

26

- confectionat, reparat, vopsit, montat cosuri (tip parc si stîlp)- 2.650 buc., confecţionat, montat banci (lemn cu picioare de fontă, metalice) 387 buc., reparat banci metalice fără spătar 40 buc., mese de sah (confectionat si montat) 35 buc., - reparat si vopsit mobilierul urban din parcurile de agrement şi alte locaţii: Parcul Expoziţiei, Parcul Copu, bd. Carol, Al. Gr. Ghica Vodă, esplanadă Teatrul Luceafărul, esplanadă C. Negri, esplanadă Teatrul Naţional, Casa Sindicatelor, Palatul Culturii, bd. Independenţei, Piaţa Naţiunii, Mitocul Maicilor, Piaţa Voievozilor, Piaţa Unirii, etc. Valoarea totala a lucrarilor la mobilier urban este de 1.286.364,35 lei. - reparat si vopsit parcuri de joaca cu fonduri de la bugetul local in toate cartierele din municipiu 54 spaţii de joacă, valoarea lucrărilor fiind de 1.039.957,14 lei: Parc BICAZ in spatele librariei Junimea, B-dul Stefan cel Mare nr. 5, Str. C. Negri nr. 60, Str. C. Negri nr.37, bl.P1, Bd. T. Vladimirescu 11, bl. P12, Str. P. Ispirescu nr. 3, bl. A3, Str. Stejar nr.55, bl. M1, Str. Ciric nr. 54, bl.Q6, Str. Ciurchi nr. 26-28, Str.Ciurchi nr.109, bl.B2, Bd. Primaverii nr. 13, bl.D1, Str.Tutora nr. 6,bl.P2-P3, Bd. Socola nr.17, bl.D7, B-dul Poitiers nr. 51, bl. B2, Bd. N. Iorga nr.59B, bl.R1, Bd. N. Iorga nr. 10, bl. C5, Str. Nicolina, bl. 1001 Articole, All. Rozelor nr. 15, bl. Z2, Bd. N. Iorga nr.51B, bl.R3, Str. Ipsilanti, Str. Nicolina nr.15, bl.K1, Str. Carpati nr. 8, bl. 908-910, Str.Clopotari nr. 27 sin spatele bl.616, Str. Hlincea nr. 31, bl. 1051, sc C, Şos. Nicolina nr. 93, bl.988, sc.D, Str. Hlincea nr. 43, bl. 1052, Str. Hlincea nr.34, bl.1002, sc.B, Aleea T. Neculai nr.107, bl.995, sc.C, Aleea T. Neculai nr.15, bl.943, sc.D, Str. Minervei, bl.843, Al. Rozelor nr.12, bl.B8, Sos. Nationala nr.184 A, bl.A14, Splai bahlui nr. 33, bl. B3, Str. Palat, Str. Musatini nr.41, sc.A, Bd. Alexandru cel Bun nr.29, bl. X5, Str. Bistrita nr. 7, bl.B13, Str. Bistrita nr.11, bl.B15, B-dul ACB nr. 60, bl. G12, Şos. Nationala nr. 46A, bl. D5, Aleea Sucidava nr.13, bl. 259, sc.A, Str. Amurgului nr.10, bl.258, sc.B, Aleea Sucidava nr.1, bl.Q3, Str. Buridava nr. 10, bl. R7, B-dul Dacia nr. 36, bl. SC7, B-dul Dacia nr. 40, bl. ANL, Str. Columnei nr. 3, bl. R1, Şos. Pacurari nr.77, bl. 477, Şos. Pacurari nr.67, bl. 478, Str. Canta nr.57, bl. 521, Str. Canta nr.58, bl.480, sc. A, Str. Canta nr. 11, bl. 454, Str-la Canta nr. 3-5, bl. 459, Str. Pacurari nr.179, bl. B1, Şos. Moara de Foc nr.16 – 18, bl.408, Str. Bacinschi nr. 5, bl. CL4, Str-la Grădinari nr. 27, Str-la Cetatuia nr. 11, bl. 756, Bd. ACB nr. 70 locuinte ANL, Str. Frumoasa nr. 15, bl. 646, Str. Săulescu, Grădinita pp9 – str. Otilia Cazimir. - au fost modernizate 10 spaţii de joacă: Ciurchi nr. 26-28, Bd. N. Iorga nr. 59B, Str. Buridava nr. 10, bl. R7, Str. Clopotari nr. 27 sin spatele bl.616, Aleea Sucidava nr.13, Str. Canta nr.58, bl.480, sc. A, Str-la Canta nr. 3-5, bl. 459, Bd. ACB nr. 70 locuinte ANL, Str. Frumoasa nr. 15, bl. 646, Grădinita PP 9 – str. Otilia Cazimir, lucrări în valoarea de 385.000 lei. - au fost modernizate 2 spaţii de joacă cu sprijinul agentilor economici în str. C.Negri 37 şi str. Săulescu.

Valoarea totala a lucrarilor la spaţii de joacă este de 1.424.957,14 lei La toate lucrarile amintite mai sus s-au intocmit masuratori, devize estimative, s-a asigurat dirigentia de specialitate prin supraveghere, verificare a calitatii, dar si din punct de vedere economic prin situatiile de lucrari lunare.

Alte activitati cu ocazia Sarbatorile Iasilor, Sarbatorile de iarna, Oraselul copiilor, dezafectări şi transport tonete, alte activităţi şi evenimente, 737.470,86 LEI. Comparativ cu anul 2006, situatia la capitolul mobilier urban se prezinta astfel:

2006 2007 TOTAL 1.210.883,99 2.711.321,49

Page 27: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

27

IV.2. ILUMINAT PUBLIC URBAN Intretinerea/mentinerea sistemului de iluminat public pe raza municipiului Iasi s-a

executat in conformitate cu prevederile contractelor de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public incheiate cu societatile S.C. Luxten Lighting Co S.A. Bucuresti pentru Sectorul I si S.C. Flash Lighting Services S.A. Bucuresti pentru Sectorul II: Intretinerea si mentinerea retelei de iluminat public urban a necesitat urmatoarele costuri: Valoarea lucrarilor de intretinere/mentinere 1.339,00 mii lei. Reabilitarea retelei de iluminat public Activitate: In anul 2007au fost reabilitate pe cele doua sectoare, un numar de 320 strazi si alei (205 pe Sectorul I si 115 pe Sectorul II). Au fost inlocuite un numar de 4459 corpuri de iluminat stradale. Costuri: Valoarea lucrarilor de reabilitare 4.496,94 mii lei (1.280.936,69 Euro). Instalatie nocturna stadion „Emil Alexandrescu” Activitate: Au fost finalizate lucrarile de executie a instalatiei de nocturna a stadionului „E. Alexandrescu”. Costuri: Valoarea lucrarilor de reabilitare in anul 2007 a fost de 4.258.297,00 Euro (fara TVA). Iluminat ornamental festiv Activitate: Iluminat festiv Pentru Sarbatorile de Iarna 2007 - 2008 s-au executat lucrari de iluminat festiv in urmatoarele zone: Sector I: strada A. Panu, strada Arcu, bd. Carol I, strada Cucu, strada Stihii, strada E. Doamna, bd. Independentei, bd. Metalurgiei, strada Palat, strada Pictorului, rond Agronomiei, bd. Socola, bd. Stefan cel Mare, strada Tatarasi, bd. T. Vladimirescu, strada V. Lupu, strada G. Muzicescu, Piata Palatului, Rond M. Eminescu. Sector II: strada si soseaua Pacurari, pasaj Pacurari, Piata Unirii, bd. Dacia, bd. Alexandru Cel Bucium, pasaj Alexandru cel Bun, soseaua Nicolina, pasaj Poitiers, pasaj Bucium, strada Sf. Lazar, bd. Cantemir, parc Teatrul National, strada Garii, strada Arcu (partial), sediu Primaria Iasi, Hala Centrala, rond Podu Rosu, Piata Palatului Culturii. IV.3. TRANSPORT PUBLIC LOCAL DE CALATORI Transportul public local de călători este asigurat de către Regia Autonomă de Transport Public Iaşi şi societăţi comerciale cu capital privat. Numărul total al mijloacelor de transport utilizate in anul 2007 a fost de 358 vehicule, din care: TRAMVAIE 82 AUTOBUZE 94 MICROBUZE 182

Page 28: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

28

tramvaie

autobuze

microbuze

În 2007 la transportul public local de călători au fost realizaţi următorii parametri:

Km. realizaţi 13.725.560 TOTAL GENERAL

Venituri din încasări 38.233.383 IV.4 ACTIVITATEA DE SPATII VERZI

Suprafaţa totală de spaţii verzi existentă in oraşul Iaşi este de 649 hectare, administrate astfel: -349 ha în administrarea Primăriei Iaşi, prin Directia de Servicii Publice Municipale ; -150 ha în întreţinerea Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari ; -150 ha Păduri şi Livezi. Pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi din oraşul Iaşi s-au executat o serie de lucrări strict necesare, dupa cum urmeaza: - Proiectare spatii verzi: conceperea de solutii de amenajare a spatiilor verzi in deplina

armonie cu arhitectura zonei (cladiri, monumente, geometrie stradala, unghi de vizibilitate, vedere aeriana) ; amenajarea, reamenajarea si intretinerea spatiilor verzi pe parcursul unuui an (plantarea florilor sezoniere, arbori, arbusti, trandafiri in parcuri, paduri publice, aliniamente stardale, esplanade, jardiniere etc).

- Operatiuni in intretinerea spatiilor verzi (cosiri, pliviri) - Producerea materialului dendro floricol necesar plantarilor

• arbori ornamentali – diferite specii • arbusti ornamentali – diferite specii • trandafiri • flori sezoniere, anuale, bianuale

- Taierea de arbori si arbusti; tunderea gardurilor vii, doborarea arborilor uscati sau care prezinta pericol de prabusire

- Salubrizare gradini publice, parcuri, cimitire, locuri de agrement, care presupune maturarea, strangerea deseurilor, golirea cosurilor stradale, precum si indepartarea zapezii si a ghetii de pe alei in perioada de iarna.

Page 29: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

29

Comparativ cu anul 2006, in anul 2007 valoarea lucrarilor efectuate de sectia Spatii Verzi este:

2006 2007 9274679.99 12705230.39

0

5000000

10000000

15000000

valoare

1 2

anul

Comparativa valoare productie Sectia Spatii Verzi

valoare

IV.5. ACTIVITATEA DE SALUBRITATE Procesul de salubrizare consta in: - precolectarea, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor municipale, inclusiv deşeuri toxice din deşeuri menajere , cu excepţia celor cu regim special; - înfiinţarea şi administrarea depozitelor ecologice de reziduuri şi producerea de compost; - preselectarea şi organizarea reciclǎrii deşeurilor; - mǎturatul şi spǎlatul cǎilor publice; - preselectarea şi organizarea reciclǎrii deşeurilor; - confecţionarea şi repararea containerelor şi pubelelor; - activitǎţi auxiliare, coloana auto, activitǎţi de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor din dotare; - dezinfecţie , dezinsectie şi deratizare. S.C. Salubris S.A. desfǎşoarǎ activitatea de salubrizare în baza celor 59.818 contracte de prestǎri servicii încheiate cu beneficiarii serviciului , numǎrul contractelor noi încheiate în anul 2007 fiind de 6.060 contracte - cu 46% mai multe decît în anul 2006, cînd au fost încheiate 4.163 de contracte. Producţia fizicǎ realizatǎ pe parcursul anului 2007,concretizatǎ în deşeuri menajere transportate şi depozitate, mǎturat manual şi mecanic , deszǎpezirea şi întreţinerea carosabilului şi a rigolelor depǎşeşte cu 45% cea realizatǎ în anul 2006, obţinîndu-se venituri în sumǎ totalǎ de 26.969.304 lei. Creşterea volumului de activitate , cît şi monitorizarea permanentǎ a costurilor, a dus la realizarea în anul 2007 a unui profit net de 1.449.209 lei - din a cǎrui repartizare 50% va reveni acţionarului unic, respectiv Consiliului Local Municipal Iaşi. Realizarea acestor venituri a fost posibilǎ şi prin creştrea numǎrului de personal (cu 30% fata de anul 2006) la secţiile de producţie în special muncitori necalificaţi. Astfel, numǎrul mediu de personal a fost în anul 2007 de 655 persoane.

Page 30: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

30

Cu toate acestea productivitatea muncii realizatǎ în anul 2007 a fost cu 34% mai mare faţǎ de anul 2006, respectiv 3.422,72 lei /persoanǎ/lunǎ. Indicatorii manageriali buni au permis realizarea în anul 2007 de investiţii totale de 6.976.835 lei. LUCRĂRI DE HINGHERIT Lucrările de hingherit au fost executate in tot timpul anului 2007 de către echipe specializate aparţinînd SC SALUBRIS SA.. Conform legislaţiei in vigoare, s-a creat un nou complex de adăposturi în comuna Miroslava. De asemenea s-a colaborat cu asociaţiile de ocrotire a animalelor fără stăpîn. SITUATIE CENTRALIZATA PRIVIND ACTIVITATEA DE HINGHERIT IN ANUL 2007 Cheltuieli hingherit Primărie 904.700,05 lei

Inca din anul 2005 s-a iniţiat un proiect de hotărîre privind regulamentul de desfăşurare a activităţilor de capturare şi punere la adăpost temporar, sub control, a cîinilor comunitari în municipiul Iaşi. Gestionarea problemei cîinilor comunitari pe aria administrativ teritorială a Municipiului Iaşi s-a realizat de către S.C. Salubris S.A. pe bază de contract încheiat cu Consiliul Local Iaşi si cu Asociaţia de Ocrotire a Animalelor fără Stăpîn ”Mc. Trifon” in baza H.C.L nr. 331/2004. In medie, lunar, au fost prinsi 673 cîini, in timp ce in tot anul 2007 au fost prinsi 8.076 caini.

ACTIVITATE DE ÎNTREŢINERE ZONĂ AGREMENT CIRIC În anul 2007, Primăria Municipiului Iaşi a preluat de la Apele Române Iaşi, Lacurile Ciric I şi Ciric II, iar de la Regionala Naţională a Pădurilor Romsilva, pădurea aferentă lacurilor Ciric. Avînd în vedere acest lucru prin Direcţia de Servicii Publice Municipale s-au executat lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi şi a luciului de apă, iar prin S. C.Salubris S.A, lucrări de întreţinere a curăţeniei. IV.6. LUCRARI SPECIALE (Versanti, Monumente, Fantani arteziene, Poduri) VERSANŢI Procesul de întreţinere a sistemului lucrărilor de consolidare amplasate pe cele 10 grupe de versanţi ale municipiului, Copou Est, Copou Vest, Ţicău, Brînduşa, Păcurari, platou central, Tătăraşi, Bucium, Galata, Cetăţuia, se execută permanent, în scopul asigurării stabilităţii acestor zone şi reducerii riscului fenomenului de alunecare. Cele 3 formaţii, cu un număr mediu scriptic de 60 muncitori, lucrează în regie proprie conform H.C.L. nr. 114/2000 şi au avut în vedere lucrările de asanare a apei din pînza freatică, colectarea şi evacuarea acesteia şi întreţinerea elementelor de sprijinire. Operaţiile au fost executate conform graficului aprobat prin nota de comandă anuală. Valoarea lucrărilor executate este de 1.751 mii lei. PODURI În anul 2007 s-au întocmit documentaţiile pentru autorizare gospodăria apelor, pentru un număr de 7 poduri, în vederea obţinerii autorizaţiilor de la Administraţia Apele Române pentru podurile: Podu Roş vechi, pe rîul Bahlui, Nicolina, CUG Sud, Galata, pe pîrîul Nicolina, Bucium, I.V.V., Plopii fără Soţ, pe pîrîul Vămăşoaia si s-a emis 1 aviz pentru înlocuire şi traversare cu cablu de energie electrică, podul N. Iorga.

Page 31: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

31

S-a instituit urmărirea specială prin achiziţia serviciului, pentru un număr de 5 obiective: pasaj Alexandru cel Bun, pasaj superior Nicolina, Podu Roş Vechi, pod Metalurgie, pod Tudor Vladimirescu. Au fost achiziţionate expertiza tehnică şi documentaţia de execuţie pentru Podul de Piatră vechi. Volumul cheltuielilor materiale a fost de 317 mii lei. MONUMENTE Activitatea de întreţinere monumente cuprinde un număr de 85 statui, busturi şi ansambluri statuare amplasate în ambientul exterior. Lucrările care s-au executat în anul 2007 conform notei de comandă aprobată, constau în: curăţirea soclurilor şi a pieselor de bronz, refacerea inscripţionărilor, reparaţii la socluri (fisuri, fragmente lipsă), înlocuire elemente degradate, reparaţii platforme, căi acces şi împrejmuire. Evidenţiem monumentele din zona centrală, Copou, Piaţa Independenţei, Piaţa Naţiunii, şos. Galata, şos. Bucium. O noutate pentru întreţinerea monumentelor, în anul 2007, a fost curăţirea statuii Mihai Eminescu din piaţa cu acelaşi nume, printr-un procedeu modern, nedistructiv, cu zăpadă carbonică. În anul 2007 s-au urmărit procedurile etapelor de realizare a monumentului Alexandru Lăpuşneanu, prin întocmirea caietului de sarcini, recepţia pe faze a obiectivului. S-a asigurat achiziţionarea proiectului „Reabilitare Crucea lui Ferentz”, în vederea execuţiei. Pentru lucrările de întreţinere s-a consumat un fond de 46 mii lei. FÎNTÎNI ARTEZIENE S-au executat lucrări de întreţinere şi reparaţii la bazinele şi instalaţiile hidroelectrice la un număr de 9 fîntîni arteziene pentru care s-a asigurat exploatarea, iar in toamna anului 2007 au intrat în funcţiune cele 3 fîntîni din Piaţa Unirii, supuse lucrărilor de reparaţii capitale. Valoarea totala a lucrarilor - 235 mii lei. V. LUCRĂRI SPECIALE În anul 2007 s-au executat lucrări de reparaţii la rampe şi trepte de acces în cartierul D. Cantemir, străzile: Romană, Dacia, I. Neculce şi în zona Copou, la fostul supermagazin. De asemenea s-au executat diverse activităţi pentru organizarea festivităţilor prilejuite de „Sărbătorile Iaşilor”. Valoarea totală a lucrărilor executate la această poziţie a fost de 42 mii lei. Comparativ cu anul 2006, valoarea lucrarilor efectuate este:

2006 2007 1410064.5 LEI 2391000 LEI

IV.7. INCALZIREA IN SISTEM CENTRALIZAT Din analiza indicatorilor de plan şi a celor realizaţi rezultă următoarele: A. VENITURI

TOTAL VENITURI DIN EXPLOATARE Mii lei 286,358.38 296,693.29 10,334.91

Page 32: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

32

B. CHELTUIELI TOTAL CHELTUIELI DIN

EXPLOATARE Mii lei 282,894.67 286,894.21 3,999.54

PROGRAMUL DE INVESTIŢII Valoarea programului de investiţii aprobat prin Hotărîrea C.A. nr. 15/20.12.2007 a fost de 32.590.000,75 lei din care: surse proprii 3.800.000 lei, subvenţii (O.G. 48/2004) 19.500.000 lei, finanţare BERD 7.290.000,75 lei şi 2.000.000 lei finanţare ARCE. Din surse proprii S.C. “CET IAŞI“ S.A. a executat următoarele lucrării : • Lucrări conformare mediu: - modernizare instalaţii de separare a cenuşii din gazele de ardere (ELF) de la CET II • Modernizare sistem de termoficare: s-au executat şi finalizat următoarele lucrări: - modernizarea unui număr de patru racorduri primare; - montare echipamente în punctele termice UFET (electropompe de circulaţie încălzire, electropompe pentru ridicarea presiunii apei reci, convertizoare de frecvenţă, electrovane cu două căi pentru încălzire; electrovane cu trei căi pentru apă caldă de consum, schimbătoare de căldură în plăci, contoare de apă caldă de consum şi încălzire, regulatoare de presiune diferenţială, robinete de echilibrare hidraulică); - dezafectare a 2 km din magistrala de legătură DN 500; - achiziţii – s-au achiziţionat diverse utilaje şi dotări pentru buna funcţionare a societăţii. Sumele provenite din subvenţii conform OG 48/2004 au fost folosite pentru următoarele lucrări: - modernizare instalaţii de separare a cenuşii din gazele de ardere (ELF) de la CET II - modernizarea unui număr de patru racorduri primare (achiziţia elementelor de sistem preizolat); - achiziţia echipamente în punctele termice UFET (electropompe de circulaţie încălzire, electropompe pentru ridicarea presiunii apei reci, convertizoare de frecvenţă, electrovane cu două căi pentru încălzire; electrovane cu trei căi pentru apă caldă de consum, schimbătoare de căldură în plăci, contoare de apă caldă de consum şi încălzire, regulatoare de presiune diferenţială, robinete de echilibrare hidraulică); - modernizarea reţelelor de termoficare primare (porţiuni din magistrala I, magistrala II şi magistrala V) Lucrările executate în sistemul de termoficare în anul 2007 au fost in valoare de 5.199.864 EURO. Detaliarea acestor lucrari este prezentata in tabelul de mai jos.

DENUMIRE LUCRARE SURSA DE FINANŢARE

VALOARE lei

Reamplasare cămin CII-3 magistrala II a.f. zona Tudor Vladimirescu

Subvenţii Surse Proprii

855.417

Lucrări de C+M – racord PT Chimie – zona Tudor Vladimirescu

Subvenţii 84.672

Lucrări de C+M pentru modernizare PT1 Gară Străpungerea Silvestru şi PT1Gară Zugravi (finalizare lucrări şi PIF)

Subvenţii Surse Proprii

1.542.091

Page 33: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

33

Lucrări de C+M pentru modernizarea reţelelor termice aferente PT 1 şi 2 Socola

Subvenţii 2.825.255

Lucrări de C+M pentru modernizarea reţelelor termice aferente PT 3 şi 4 Socola

Subvenţii Surse Proprii

1.802.206

Lucrări de C+M pentru modernizarea reţelelor termice aferente PT 5 şi 7 Socola

Subvenţii Surse Proprii

2.854.801

Lucrări de C+M pentru modernizare mag. V – tronson cuprins între racord PR Ţigarete – racord PT IFTE

Subvenţii Surse Proprii

523.803

Lucrări de C+M – Breteaua de legătură Dn600, mag. II cu mag. V, zona subterană-intrarea în subteran zona IMA şi ieşirea în suprateran curte Baia Populară (zona vanelor de secţionare)

Subvenţii Surse Proprii

363.584

Montare modul termic la blocurile D6,D7,D8 şi Q2, zona Ciurchi

Subvenţii Surse Proprii

137.605

Reabilitare racord primar PT Primărie Subvenţii Surse Proprii

66.830

Montare modul termic la blocul 651, zona Nicolina Subvenţii Surse Proprii

110.347

Montare modul termic la blocurile 593,594,595 zona Păcurari

Surse Proprii 116.150

Montare modul termic la Prefectură Surse Proprii 48.134 Montare modul termic de 0,3 Gcal la PT Orizont Subvenţii

Surse Proprii 62.206

Procurare şi montare echipamente (electropompe încălzire circulaţie, electropompe recirculare, convertizoare de frcvenţă) la PT - UFET

Subvenţii Surse Proprii

700.039

Procurare şi montare electropompă zona Păcurari Subvenţii Surse Proprii

97.440

Lucrări de finalizare la PT 10A Cantemir (procurare şi montare pompă ptr. ridicarea prisiunii apei reci), PT 102 T. Vladimirescu, PT 8 Cantemir, PT 1 Canta, PT 6 Socola, PT3 Canta (procurare şi montare echipament dispecer zonal)

Surse Proprii 18.775

Lucrări de modernizare reţea termoficare secundară: PT-bloc 1-4 Independenţei; PT 2 Gară-de la bloc L2 la bloc T1; PT 11 Daci-ramura R6,R7 şi R7bis; PT9 Cantemir de la blocul P6 la blocul A12

Surse Proprii 118.217

Achiziţie şi montare contori de energie termică Subvenţii Surse Proprii

4.063.971

Page 34: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

34

Proiectare – 38 puncte termice Surse proprii 1.080.000 TOTAL Lei 17.471.543 TOTAL Euro (1 Euro = 3,36 lei) 5.199.864

PROIECTUL DE MODERNIZARE A SISTEMULUI DE TERMOFICARE DIN MUNICIPIUL IAŞI În anul 2007, BERD a aprobat demararea lucrărilor pentru proiectul de modernizare, cu finanţare din împrumutul BERD, prin efectuarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de distribuţie aferente a 21 puncte termice. În anul 2007 s-au organizat două licitaţii pentru achiziţie şi montaj elemente de sistem preizolat după regulile şi procedurile de achiziţie BERD. S-au încheiat patru contracte pentru modernizarea a 21 Puncte Termice, dintre care unul pentru Achiziţia de elemente sistem preizolat (conducte) si servicii asociate şi trei pentru Procurarea de lucrări de instalare si construcţie pentru elementele sistem preizolat. Contractele sunt în derulare. Scopul lucrărilor de modernizare constă în : Etapa I - Înlocuirea conductelor de termoficare aferente celor 21 de puncte termice situate in zonele Cantemir, Alexandru cel Bun, Dacia cu conducte preizolate - Instalarea de circuite de recirculare a apei calde menajere - Contorizarea fiecărei scări de bloc racordate la sistem şi prevederea de regulatoare de presiune diferenţială care menţin echilibrul static în condomenii Etapa II - Înlocuirea echipamentelor din interiorul punctelor termice cu echipamente de ultimă generaţie - Montarea de module termice de bloc - Reamenajarea spaţiilor interioare şi exterioare a punctelor termice Avantaje: - Reducerea pierderilor de energie termică în sistemul de distribuţie şi din punctul termic - Îmbunătăţirea parametrilor pentru apa caldă menajeră furnizată consumatorilor - Plata consumului de energie termică la valoarea reală - Creşterea gradului de siguranţă în alimentare a consumatorilor - Creşterea satisfacţiei clienţilor - Stagnarea debranşărilor şi atragerea de noi consumatori Contractul de furnizare a elementelor de sistem preizolat a demarat la începutul lunii iulie 2007, se află în derulare iar termenul final de livrare a bunurilor este 30.01.2008. Cantitatea de furnitură livrată pînă la finele anului 2007 este de circa 60%. Contractele de execuţie lucrări construcţii montaj au demarat la sfîrşitul lunii august 2007, sunt în derulare iar termenul de finalizare prevăzut este 28.02. 2008. Cantitatea de lucrări executată pînă la finele anului 2007 este de circa 20%. În anul 2007 CET Iaşi împreună cu Primăria municipiului Iaşi au depus eforturi susţinute în vederea îndeplinirii condiţiilor precedente pentru prima tragere stipulate în contractul de împrumut BERD şi a celor suplimentare solicitate de bancă, eforturi ce s-au concretizat prin : - Semnarea contractului de garantare a împrumutului de către Primăria municipiului Iaşi - Semnarea contractului de susţinere a Proiectului de către Primăria municipiului Iaşi

Page 35: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

35

- Semnarea contractului privind contul de rezervă al serviciului datoriei - Semnarea contractului de garanţie reală mobiliară a conturilor bancare - Desemnarea agentului de procese la Londra - Elaborarea, de către CET, a Planului de măsuri pentru redresarea situaţiei economico - financiare a S.C. CET Iaşi S.A. pe termen scurt şi mediu, incluzînd modalităţile de sprijin din partea Primăriei Municipiului Iaşi, plan ce a fost aprobat de Consiliul Local al municipiului Iaşi Prima tragere din creditul BERD s-a realizat pe 27.12.2007. Facturile furnizorului de ţeavă şi a contractorilor de lucrări au fost achitate conform condiţiilor contractuale. PROGRAMUL DE REPARAŢII • Biroul Planificare Urmărire Reparaţii a executat în anul 2007 activităţi de planificare/control şi urmărire a reparaţiilor evidenţiate în categoria cheltuielilor cu reparaţiile din B.V.C., pentru mijloacele fixe din subunităţile S.C. "CET IAŞI" S.A. cît şi prestaţiilor de servicii către terţi în vederea obţinerii de venituri. • Valoarea programului de reparaţii S.C. "CET IAŞI" S.A pe anul 2007 a fost de 2.569.100 lei. Pe parcursul exerciţiului bugetar, s-au executat lucrări de reparaţii in valoare totala de 2.152.318 lei, realizîndu-se economii de 416.782 lei. UZINA DE FURNIZARE A ENERGIEI TERMICE Principalele criterii de performanţă pentru UFET au fost : • Satisfacerea cerinţelor consumatorilor finali • Rata de încasare a contravalorii energiei termice livrate Pentru satisfacerea cerinţelor consumatorilor finali, pe lîngă efortul investiţional realizat în anul 2007, menţionat la capitolul Investiţii, SC CET Iaşi SA prin Programul de Reparaţii, a efectuat toate lucrările necesare de remediere a defecţiunilor şi de creştere a gradului de siguranţă în exploatare a echipamentelor precum şi lucrări ce au dus la creşterea gradului de satisfacţie prin: • montarea a 6,6 km reţea recirculare apă caldă menajeră Rata de încasare a contravalorii energiei termice livrate de UFET calculată la finele anului 2007 este de 106,85 % la facturi emise către populaţie, la preţ aprobat pentru populaţie şi încasat de la populaţie în cursul anului (fără subvenţii cuvenite şi încasate ), depăşindu-se astfel criteriul specificat în contractul de performanţă (82,5%). Numărul de clienţi UFET este de 2322 asociaţii de proprietari/locatari, 1105 agenţi economici şi 8072 clienţi cu contracte individuale. Contorizarea la nivel de condominiu este finalizată. Contorizarea la nivel de scară a apei calde de consum şi a încălzirii este realizată la finele anului 2007 în proporţie de 90% urmînd ca aceasta să se finalizată odată cu realizarea lucrărilor de modernizare cu finanţare BERD. ACTIVITATEA DE PROTECŢIA MEDIULUI În anul 2007 au fost realizate o serie de lucrări şi măsuri pe parte de protecţia mediului, în vederea reducerii impactului celor două centrale asupra mediului şi a conformării la legislaţia de mediu a UE. Aceste lucrări şi proiecte sunt următoarele: Proiect de Joint Implementation cu DEPA Danemarca cu privire la „ Creşterea eficienţei cazanelor de abur de 420 t/h de la CET Iaşi 2” – în derulare

Page 36: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

36

Proiectul se bazeaza pe injectia unui produs chimic lichid numit Therma Chem FS 12 in timpul functionarii cazanelor, in vederea cresterii eficientei termice a acestora si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Mai mult, proiectul prevede realizarea unui nou sistem de evacuare a cenusii zburatoare, in stare uscata. În septembrie 2007 s-a realizat de către firma daneză Grue & Hornstrup o instruire pentru proiectul JI de la CET Iaşi 2. S-a demarat proiectul de reabilitare şi modernizare a electrofiltrelor la CET Iaşi 2. De asemenea în cursul anului 2007 s-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiilor de gaze cu efect de seră pentru CET 1 şi CET 2 pentru perioada 2008-2012. Prin Planul Naţional de Alocare SC CET Iaşi SA a obţinut certificate de emisii de gaze cu efect de seră. IV.8. DEZVOLTARE URBANA CADASTRU GENERAL

a) Activităţi în cadrul proiectului „Cadastru General şi constituirea băncii de date urbane”:

1. Crearea Registrului Permanent al Populaţiei Municipiului Iaşi (RPPM) 2. Crearea Registrului Permanent al Agenţilor Economici Social (RPAES) 3. Crearea Planului de Adrese Unic al Municipiului Iaşi (PAUN) 4. Integrarea reţelelor tehnico-edilitare în sistemul GIS a Primăriei Municipiului Iaşi 5. Lucrări de reperaj aerofotogrammetric şi aerotriangulaţie pentru municipiul Iaşi.

b) Activităţi GIS 1. Lucrări de încărcare Banca de Date Urbane 2. Lucrări de Cartografie computerizată , ediţie, elaborare hărţi, planuri cadastrale pentru compartimentele funcţionale ale Primăriei 3. Lucrări de proiectare şi de realizare programe de aplicaţii, instrumente de lucru, proceduri automate 4. Lucrări de integrare sisteme informaţionale specifice domeniilor de activitate 5. Ţinerea la zi a hărţii digitale municipale 6. Concepţia şi structurarea Bazelor de Date grafice şi non-grafice ale proiectului GIS 7. Instalare produs program „Registratura V2.01” la serviciile funcţionale ale Primăriei

Municipiului Iaşi şi instruire. 8. Lucrări de sectorizare a municipiului Iaşi 9. Lucrări de vectorizare a ortofotoplanului 10. Integrare date în GIS.

IV.9. ADMINISTRAREA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI

La data de 31.12.2007, SC Termo Service SA prezenta în portofoliu un număr de 541 clienţi, asociaţii de proprietari / locatari, aflaţi în administrare reprezentînd 21990 apartamente respectiv 48237 persoane. Comparativ cu sfarsitul anului 2006 (533 de asociaţii administrate) se constată o uşoară crestere a portofoliului privind activitatea de administrare.

1. Principalul obiectiv a fost creşterea calităţii serviciilor oferite si atragerea de noi clienti Acest lucru s-a realizat prin: • Aducerea cu plata la zi a unui procent de 60% din numarul de clienti.

Page 37: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

37

• Cresterea calitatii serviciilor conexe – reparatii si intretinere instalatii, repararea teraselor si intretinerea condominiului Se constată , la nivelul anului 2007 o reducere a datoriilor către furnizori cu 21,07 % fata de anul 2006. Fata de sfarsitul anului 2006 cand 55% din cei cu restante mai mari de trei luni aveau dosare pe rol, la sfarsitul anului 2007 procentul celor actionati in instanta, cu datorii mai mari de trei luni este de 74%.

2. Perfecţionarea activităţii de administrare

676.317

5.700.441

7.277.006

2005 2006 2007

Situatia recuperarii debitelor pe cale juridica

3. Creşterea calităţii serviciilor conexe.

4. Rezultatele financiare In urma activitatii desfasurate in anul 2007 SC Termo-Service SA a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 11.15%- de la 4.006.159 lei in 2006 la 4.452.675 lei in 2007, crestere superioara indicelui general de crestere a preturilor (6.57%).

3.333.066 4.006.159 4.452.675

2005 2006 2007

Evolutie cifrei de afaceri

Page 38: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

38

CAP. V: ADMINISTRAREA PATRIMONIULUI LOCAL V.1. ADMINISTRARE SPATII CU DESTINATIE DE LOCUINTA

Situatia solicitarilor de spatii locative la 1 ianuarie 2007: � 3.173 solicitari pentru locuintele construite prin ANL, destinate inchirierii tinerilor cu vîrsta pîna in 35 ani. � 3.889 solicitari pentru locuintele sociale şi din proprietatea privată a statului sau a Municipiul Iaşi (convenabile). In cursul anului 2007 s-au inregistrat: � 208 solicitări locuinţe convenabile şi sociale; � 161 solicitări locuinţe construite prin ANL; Prin comisiile de specialitate s-au repartizat: � 22 locuinţe din fondul locativ de stat sau proprietatea privata a municipiului Iasi; � 6 locuinţe sociale; � 3 locuinţe de necesitate;

V.2. ADMINISTRARE SPATII CU ALTA DESTINATIE DECAT LOCUINTA 1. SPATII COMERCIALE - Închirierea de spaţii comerciale - în evidenţă 488 spaţii. S-au supus licitaţiei de închiriere 42 de spaţii din proprietatea publică sau privată a Consiliului Local Iaşi şi au fost adjudecate 30 de spaţii pentru care s-au obţinut tarife cuprinse între 14,95 lei – 252,00 lei /mp, respectiv chirii lunare în valoare totală de 51.875 lei. Au fost organizate 3 licitaţii publice pentru concesionarea a 18 cabinete medicale, au fost adjudecate 14 cabinete medicale perfectîndu-se tot atîtea contracte de concesionare, rezultînd o redevenţă anuală de 29.692 euro. - Vînzarea de spaţii comerciale: În anul 2007 nu au fost vîndute spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă. S-au mai încasat ultimele rate de la 8 de spaţii vîndute în cursul anului 2002 şi au fost perfectate 6 acte adiţionale la contractele de vînzare-cumpărare pentru proprietarii care au achitat ratele şi accesorile aferente. III. Vînzarea de spaţii comerciale conform HG 505/1998 În anul 2007 nu au mai fost vîndute spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă, această lege fiind abrogată de Legea 550/2002. S-au mai încasat rate de la 18 de spaţii vîndute în cursul anului 2002 şi au fost perfectate 10 acte adiţionale la contractele de vînzare-cumpărare, pentru proprietarii care au achitat ratele şi accesorile aferente. IV. Vînzarea de spaţii comerciale conform Legii 550/2002 A fost negociat preţul de vînzare pentru 5 spaţii comerciale, perfectîndu-se tot atîtea contracte de vînzare cumpărare cu plata în rate sau plată integrală. Au fost întocmite 42 acte adiţionale la contractele de vînzare-cumpărare cu plata în rate ce au fost perfectate în anul 2004 şi care au achitat ratele şi accesorile aferente. 2. PLAJA NICOLINA

Înainte de începerea sezonului s-au efectuat lucrari de reparatii, amenajari si igienizari. Au fost inregistrate urmatoarele venituri si cheltuieli: - venituri : 282.481,16 lei - cheltuieli: - 32.464,66 lei 3. PATINOARUL ARTIFICIAL

Page 39: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

39

Patinoarul a functionat in perioada 1.01.2007 – 30.03.2007. 4. STADIONUL TINERETULUI La acest obiectiv s-a asigurat, prin personalul existent, desfăşurarea antrenamentelor pentru echipele de rugby şi fotbal juniori, a competiţiilor sportive. 5. STRANDUL MUNICIPAL La inceputul lunii august s-a deschis acest obiectiv in noua locatie din zona Cicoarei. - venituri: 52.335 lei - cheltuieli: - 98.382 lei 6. PARTIA DE SCHI

Pîrtia de schi a fost pregătită astfel: s-a curăţat vegetaţia uscată, s-au astupat gropile, s-a nivelat porţiunea unde urma să fie montată instalaţia de tractare schiori. La cabana de schi s-a refăcut instalaţia electrică, s-au lăcuit pereţii exteriori, s-au montat ornamente luminoase şi instalaţia de sonorizare. A fost vopsit gardul de împrejmuire şi grupul sanitar.

Au fost înregistrate urmatoarele venituri si cheltuieli: - venituri: 6.880 lei - cheltuieli: 4.500 lei 7. PARCĂRILE CU TAXA

Parcările cu plată exploatate în cursul anului au fost: B-dul Ştefan cel Mare şi Sfînt (Cinema Victoria), Armeană, Hala Centrală, Ghica-Vodă, Agatha Bârsescu, Mitocul Maicilor, Independenţei, Piaţa Unirii, A.Panu, Lăpuşneanu (Cinema Republica), Piata Nicolina, Podu’ Ros.

S-au inregistrat urmatoarele venituri si cheltuieli: - venituri: 468.574,33 lei - cheltuieli: 14.538,02 lei 8. BAIA PUBLICA Baia Publica, situata pe str. Petru Movila, a fost renovata si modernizata devenind un obiectiv in care publicul poate beneficia de momente de recreere si relaxare cum ar fi: masaj, sauna, dusuri, înot în bazin, cursuri de înot pentru copii. - venituri: 153.502,15 lei - cheltuieli: 148.316,93 lei 9. GRUPURI SANITARE (publice) Au fost inregistrate urmatoarele venituri si cheltuieli: - venituri: 41.663 lei - cheltuieli: 7.360 lei

V.3. ADMINISTRAREA PIEŢELOR AGROALIMENTARE, A TÎRGULUI DE MAŞINI,

A TÎRGULUI DE CHERESTEA ŞI A TÎRGULUI DE ANIMALE DE COMPANIE ŞI PĂSĂRI EXOTICE, A OBORULUI, BAZARULUI ŞI TALCIOCULUI Suprafaţa totala a acestor spatii este de cca 72.300 mp.

Principala ţintă, respectiv atragerea veniturilor, cel puţin la nivelul asumat la începutul anului bugetar, către bugetul local şi încadrarea în bugetul de cheltuieli aprobat, a fost depăşită în cursul anului 2007, Direcţia Pieţe atrăgînd un total venituri de 5.653.160 RON cu un nivel total al cheltuielilor de 4.342.361 RON, rezultînd un sold pozitiv de 1.310.799 RON.

Pe parcursul anului 2007, cuantumului cheltuielilor s-a majorat cu 30,44 % faţă de anul 2006, într-un ritm mai mare decît creşterea veniturilor (8,24 %), rezultînd astfel o

Page 40: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

40

scădere a profitului de 30,78 %. În valori absolute, în anul 2007 profitul a fost de 1.310.799 RON, faţă de 1.893.803 RON în anul 2006.

Anul 2006 2007 %

Venituri 5.222.702 5.653.160 108,24 Cheltuieli 3.328.899 4.342.361 130,44 Sold 1.893.803 1.310.799 69,22

Page 41: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

41

CAP. VI: IMPLEMENTAREA SISTEMULUI NATIONAL DE ASISTENTA SOCIALA Activitatile desfasurate in sensul implementarii sistemului national de asistenta de catre Directia de Asistenta Comunitara:

Principala activitate desfasurata consta in “acordarea de prestatii sociale”, in sensul definit de Legea nr.47/2006 privind sistemul national de asistenta sociala, iar in subsidiar, este reprezentata si prin activitati/actiuni de “mentinere, refacere si dezvoltare a capacitatilor individuale pentru depasirea unei situatii de nevoie sau de urgenta, in cazul in care persoana sau familia este incapabila singura sa o solutioneze.

VI.1. ACTIVITATI SPECIFICE LEGISLATIEI IMPLEMENTATE: 1. Acordarea de ajutoare sociale, ajutoare de urgenta, ajutoare pentru incalzirea locuintei (lemne, carbuni si combustibili petrolieri) Beneficiari: persoane singure/familii (varstnice, cu mai multi copii, persoane cu handicap, etc.) cu venituri reduse pana la nivelul venitului minim garantat stabilit de lege.

A. Situatia platilor ajutoarelor sociale:

Anul 2007- lei Anul 2007 - beneficiari TOTAL 1201620 8940 B. Ajutoare de urgenta C. Ajutoare de inmormantare

2006 29.150 lei 2006 4.050 lei

2007 145050 lei

2007 6973 lei

D. Ajutoare pentru incalzirea locuintei cu lemne SITUATIE COMPARATIVA

Sezon rece 2007-2008-(estimat)

Sezon rece 2006-2007 Sezon rece 2005-2006

101250 178354.46 212400

0

50000

100000

150000

200000

250000

sezon 2005-2006 sezon 2006-2007 sezon 2007-2008

Page 42: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

42

2. Stabilirea modalitatii de plata a indemnizatiei cuvenite parintilor sau reprezentantilor legali ai copilului cu handicap grav, precum si adultului cu handicap sau reprezentantului legal Situatia platilor indemnizatiei cu persoane cu handicap: Anul 2007 TOTAL 96000 lei 3. Stabilirea modalitatilor de acordare a gratuitatilor si facilitatilor pentru transportul in comun pe raza municipiului Iasi - pentru un numar de 23926 beneficiari: - pensionari cu varsta peste 65 ani 16422 - persoane cu handicap, insotitori ai acestora 4185 - beneficiari prin legi speciale 3319 4. Acordarea laptelui praf gratuit pentru copii cu varste cuprinse intre 0-12 luni 5. Acordarea facilitatilor la tariful de salubritate Pentru anul 2007 s-au acordat unui numar de 19.476 beneficiari, suma totala fiind 34.104 lei. VI.2. ASISTAREA DIVERSELOR CATEGORII DE PERSOANE 1. Persoane virstnice: A. Evaluarea primara a situatiei solicitantilor - 162 cazuri; B. Asistarea persoanelor virstnice la incheierea unor acte notariale - 10 cazuri; 2. Persoane cu handicap: Copii: - anchete sociale: - 1125 anchete Adulti: anchete sociale - 4391 anchete 3. Familii aflate in dificultate: - 970 cazuri 4. Minori: anchete sociale – 846. 5. Masuri de ocrotire • monitorizarea situatiei socio-economica a copiilor ocrotiti prin tutela sau curatela - 15 cazuri curatele minori + 25 cazuri tutela minori • Pentru persoanele care sunt diagnosticate cu afectiuni psihice, s-au instituit masuri de ocrotire (curatela provizorie). De asemenea, se instrumenteaza dosare pentru emiterea de dispozitii de numire a unor curatori pentru a reprezenta interesele unor persoane care, desi capabile, se afla in imposibilitatea de a se reprezenta singure - 50 cazuri tutela interzisi + 200 cazuri curatele adulti; • intocmirea dosarului pentru instituirea curatelei speciale si a proiectului de dispozitie in cazurile minorilor care necesita reprezentare sau asistenta la Notarul public - 155 cazuri; • dispozitii de stabilire nume si prenume pentru copiii abandonati in maternitatile din municipiul Iasi - 5. VI.3. ACORDAREA ALOCAŢIILOR:

1) Alocaţii familiale complementare / susţinere familii monoparentale: � Acordari: 240 � Modificări: 304 � Suspendari: 787 � Reluări: 367 � Încetări plăţi: 1643 Total Dispozitii: 3341

Page 43: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

43

2) Alocaţii de stat: 3530 3) Alocaţii copii nou-născuţi: 2682

� Negaţii pentru alocaţii copii nou-născuţi 4049 5) Trusou nou-născuţi: 2625

� Negaţii pentru trusou nou-născuţi 2823

Indemnizaţie / stimulent creştere copil pînă la 2 ani, resp. pînă la 3 ani 1) Indemnizaţii – dosare noi: 2077 2) Stimulent – dosare noi: 89

Total: 2166 � Modificări / completări dosare indemniz./stimulent: 551

C) Indemnizatie/ajutor conf. Legii 448/2006 27 VI.4. ASISTAREA VARSTNICILOR IN CAMINUL DE BATRANI SF. CONSTANTIN SI ELENA SI CAMINUL DE PENSIONARI „SF. CUVIOASA PARASCHEVA” Activitatile desfasurate in cadrul acestor asezaminte sunt: - gazduire permanenta - hrana - asistenta sociala si ingrijire medicala - asistenta paleativa - consiliere psihologica - asistenta spiritual-religioasa - socializare si petrecere a timpului liber. Finantarea cheltuielilor Caminului de Batrani se asigura din : - sume alocate din bugetul administratiei publice locale ; - contributii proprii ale beneficiarilor sau ale intretinatorilor acestora,care potrivit legislatiei in vigoare sunt varsate in contul caminului ; - alte venituri realizate in conditiile legii (donatii ,sponsorizari). VI.5. SERVICII OFERITE PRIN CANTINA DE AJUTOR SOCIAL Obiectul de activitate îl constituie prestarea de servicii sociale gratuite sau contra cost către categoriile de persoane cele mai defavorizate din Municipiul Iaşi, aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite. ACTIVITATI/MASURI ALTERNATIVE CU SPECIFIC DE ASISTENTA SOCIALA DESFASURATE IN CURSUL ANULUI 2007 : “Programul anticanicula – perioada iulie 2007”

� beneficiari: persoane varstnice, persoane singure/familii aflate in situatie de dificultate, datorita unor afectiuni medicale etc;

� masuri intreprinse: identificarea nevoilor grupului tintă si acordarea de sprijin, respectiv preluarea apelurilor de urgenta si redirectionarea acestora catre institutiile abilitate (politie, salvare, ONG-uri partenere), deplasarea la domiciliul beneficiarilor si acordarea de servicii sociale (medicamente, apa potabila, alimente).

“Prima zi de scoala” � Activitatea 1: prin serviciile specializate ale Directiei

Page 44: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

44

o beneficiari: 115 copii proveniti din familii paupere, elevi in scolile de pe raza municipiului Iasi;

o masuri intreprinse: acordarea de ajutoare in bunuri, respectiv rechizite scolare, articole de imbracaminte si incaltaminte, ghiozdane si obiecte de igiena corporala.

� Activitatea 2: in parteneriat cu Asociatia „Misiunea Crestina Armata Salvarii din Romania”

o beneficiari: 6 copii proveniti din familii paupere, inscrisi in clasa I, cu risc crescut de abandon scolar;

o masuri intreprinse:acordarea de sprijin material “Zilele Iasului”

� actiune desfasurata prin serviciile specializate ale Directiei � beneficiari: persoane varstnice/familii cu venituri reduse, cu risc crescut de

marginalizare sociala, aflate in evidenta serviciului public de asistenta sociala; � masuri: acordarea de sprijin financiar pentru procurarea de medicamente si alimente,

in conformitate cu prevederile legale. “Ziua de caritate pentru persoanele varstnice” – 16.11.2007

� beneficiari: persoane varstnice cu venituri reduse; � activitati: program artistic si acordarea de cadouri surpriza. � parteneri: Casa de Cultura a Municipiului Iasi, Asociatia „Misiunea Crestina Armata

Salvarii din Romania”.

Page 45: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

45

CAP. VII: INVATAMANT SI TRADITII CULTURALE; ACTIVITATI RECREATIVE VII.1. INVESTITII IN INVATAMANT Activitatea de investiţii s-a desfăşurat în anul 2007, avîndu-se în vedere: - continuarea lucrărilor începute în anii anteriori şi recepţionarea acestora, potrivit graficelor contractuale de execuţie; - promovarea lucrărilor noi, aprobate de Consiliile de Administrare ale Centrelor Bugetare; - pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru aprobarea unor noi obiective, potrivit strategiei multianuale de dezvoltare; - achiziţionarea de dotări independente şi alte mijloace fixe. Astfel, conform bugetelor aprobate Centrelor Bugetare din Municipiul Iaşi , au fost realizate următoarele obiective: 1.ZONA DE CARTIER PĂCURARI: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007 RON

1 Sc nr 9 Elena Cuza Rep capitale instalatii tamplarie 650 100 % 2 Grad. pp 14 Rep instal.subsol 300 100 %

2. ZONA DE CARTIER DACIA – ALEXANDRU CEL BUN – MIRCEA CEL BĂTRÎN – GALATA: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007 RON

1 Liceul „M. Costin’ Rep capitale scoala- tamplarie+fatada

250 100 %

Proiectare corp nou conf.HG 919/2007

100 100 %

2 Liceu Economic de Turism

Rep capitale corp scoala 300 100 %

Reabilitare conf. HG 919/2007, HG 1285/2007

450 100 %

3 Grad pp 16 Rep capitale fatada 150 100 % 4 Grad pp 21 Reabilitare cladire conf.HG

1285/2007 285 100 %

3. ZONA DE CARTIER NICOLINA – FRUMOASA – C.U.G.: Nr cr

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007

Page 46: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

46

t 1 Scoala 42 „N. Iorga” Rep.tamplarie 44.45 100 % 2 Gr. Sc. ‘’NICOLINA’’ Rep. instal termica, invelitoare 166.58 100% 3 Grad. pn 12+10 Dotare mobilier 20 100% 4 Grad pn 25 Proiect si executie cladire noua ,

conform HG 300/2007 500 50%

5 Grad.pp 12 Rep. capitale conf.HG 300/2007 352 100% 6 Grad.pp 3 Rep. capitale conf.HG

300/2007, 555/2007, 1285/2007 640 100%

7 Grad.pn 26 Rep. capitale conf.HG 300/2007 200 100% 8 Grad pp 1 Demolare corp vechi, proiectare

si executie corp nou, conf.Hg 1285/2007

300 50%

9 Grad.pp 2 Rest contract rep capitale 35 100% 10

Scoala 43 „D.Sturdza” Reabilitare scoala conf.HG 555/2007

90 100%

11

Grad.pn 17 Imprejmuire, modernizare centrala termica

133 100%

12

Grup Sc.Mangeron Rep cap.tamplarie, sarpanta , reabilitare conf.HG 1285/2007

389 100%

4. ZONA DE CARTIER PODU ROŞ – SOCOLA – BUCIUM – BULARGA – ZONA INDUSTRIALĂ: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007

1 Col. „ Emil Racovita” Extindere scoala 610 95 % Rep cap. corp vechi- buget local

si HG 919/2007 400 100%

2 Grup Sc „ M. Sturza” Rep. instal. termice 173 100 % Consolidare camin HG 300 si

1285/2007 1160 100 %

3 Sc.23 „T.Maiorescu” Rep tamplarie 188 100 % Proiectare refunctionalizare, HG

919/2007 100 100 %

4 Gr. SC.” I.C. Stefanescu”

Rep camin 471 100 %

Grad pp 29 Rep cap.conform HG 300. 919, 1285/2007

863 100 %

5 Gr.Sc.Procopiu Rep camin si tamplarie 727 100 % Rep capitale conf HG 300 si

1285/2007 550 100 %

6 Gradinita pp23 Cuv.Parascheva

Rep corp scoala 100 100 %

Page 47: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

47

7 Grad pp 18 Rep capitale cladire 767 100 % 8 Grad. pp 26 Rep capitale cladire 228 100 % 9 Sc.11 „O.Cazimir” Rep capitale 300 90 % 10

Grad. pp 11 Reabilitare conf. HG 300/2007 270 100 %

11

Sc.24 „I.Ghica” Consolidare 200 100 %

12

Sc.2 „V.Micle” Rep sala sport 32 100 %

5.ZONA DE CARTIER TĂTĂRAŞI – AVIAŢIEI – TUDOR VLADIMIRESCU: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007

1 Scoala 22 „B.P.Hasdeu” Consolidare si rep capitale corp D

250 100 %

Rep capitale conform HG 300, 919/2007

450 100 %

Sala gimnastica 130 80 % Folosinta generala 65 100 % 2 Lic. „A.I.Cuza” Rep capitale conf.HG 919,

1285/2007 250 100 %

Rep grupuri sanitare 50 100 % 6. ZONA DE CARTIER COPOU - SĂRĂRIE: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007

1 Col.”C.Negruzzi” Modernizare CT, monate modul termic

164 100 %

Reabilitare camin conf.HG 300/2007

1680 100 %

Rep si dotari sala festivitati conf.HG 1285/2007

540 100 %

2 Scoala Normala „V.Lupu’

Consolidare conf.HG 300/2007 2230 20 %

Consolidare camin conf.HG 919/2007

910 100 %

Dotari bucatarie 50 100 % Rk sala sport 30 100 % 3 COL TEHNIC ’G.

ASACHI’’ Consolidare camin 200 100 %

Imprejmuire 100 100 %

Page 48: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

48

Dotari campus conf.HG 454/2007

673 100 %

Protocol Banca Mondiala 300 100 % Reabilitare corp vechi conf.HG

919, 1285/2007 550 100 %

4 LIC. „G. IBRAILEANU” Proiect si reabilitare conf.HG 300/2007

350 50 %

5 Sc.33 „M.Kogalniceanu” Rep capitale Sc.33 HG 1426/2006 - proiect

100 84 %

6 Liceul de Informatica Rep capitale camin conf.HG 300/2007

436 100 %

Rep grupuri sanitare 200 100 % 7 Lic.sportiv Proiect reabilitare corp vechi

conf.HG 300/2007 250 50 %

7. ZONA DE CARTIER CENTRU – GARĂ: Nr crt

Denumire unitate invatamant Obiectiv investitii

Buget 2007

mii ron

Realizat 2007

1 Gpp 5 „Sf.Sava” Modernizare cladire conf.Hg 300, 1285/2007

936

100 %

2 LIC ‘’V ALECSANDRI’’ Rep capitale conf HG 300/2007 250 100 % Proiectare modernizare 80 100 % 3 Gpp 4 Proiect cladire noua 85

100 %

4 Grup Sc.Ec.2 Proiect campus conf.HG 454/2007

270

100 %

5 Lic.”M.Eminescu” Rep. fatada, tamplarie, centrala termica

385 100 %

6 Col.National Modernizare cladire Sc.31 conf.HG 300, 919, 1285/2007

1670 100 %

Buget aprobat: 38 869.27 mii RON. VII.2. MANIFESTARI ARTISTICE În anul 2007, s-au organizat manifestări culturale şi artistice in toate domeniile artistice in colaborare cu institutiile de cultura si arta (studiourile de Radio şi Televiziune Iaşi, Uniunea Scriitorilor Iaşi, Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară, Ziarul de Iaşi, Muzeul etnografic, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Universitatea "Al. I. Cuza", British Council, Penitenciarul Iaşi, Universitatea "Petre Andrei", Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Filarmonica de stat "Moldova" Iaşi, Liceul de artă "Octav Băncilă" Iaşi, şcoli, licee, grădiniţe etc.), asigurandu-se locatia si sprijinul logistic necesar prin asezamintele culturale aflate in patrimoniul Consiliului Local (Casa de Cultura “Mihai Ursachi”, editura “Junimea” si Ateneul Tatarasi). Manifestarile organizate s-au adresat tuturor categoriilor sociale.

Page 49: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

49

Un alt segment al manifestarilor publice il constituie organizarea unor evenimente devenite traditionale in cadrul acestora Primaria Iasi contribuind ca si organizator, sponsor, colaborator. TARGURI SI FESTIVALURI • Sărbătorile Iaşului • Tîrgul Naţional de Carte LIBREX 2006 - ediţia a XV-a • Tîrgul Meşteşugarilor, ediţia a VIII-a • Tîrg de textile şi încălţăminte „TEXIN” - ediţia a XXXV-a • Salonul Naţional de Agricultură Iaşi - ediţia a V-a • „Salonul Internaţional de Carte Românească”, ediţia a XVI-a • Tîrgul de ceramică „CUCUTENI 5000”, ediţia a XXV-a • „Tradiţii culinare. Secolul al XIX-lea” • Tîrgul de Paşti „Ce ne aduce iepuraşul” • Tîrgul de Toamnă • Sărbătoarea Vinului • Festivalul internaţional de folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” • Serbări în cartiere • Sărbători de Iarnă. VII.3. ASIGURAREA UNOR CONDITII DECENTE PENTRU PETRECEREA TIMPULUI LIBER Primaria municipiului Iasi se preocupa de intretinerea parcurilor municipale, a gradinii botanice, a spatiilor verzi, a spatiilor de recreere aflate in jurul primetrului orasului precum si a celor doua lacuri: Ciric I si Ciric II. In anul 2007 s-a amenajat si dat in folosinta noul strand municipal din Strada Cicoarei. O alta componenta importanta o constituie modernizarea bazelor sportive si sprijinirea manifestarilor sportive.

Page 50: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

50

CAP. VIII: SIGURANTA CETATEANULUI VIII.1. ACTIVITATEA POLITIEI COMUNITARE

Asigurarea ordinii si siguranţei cetăţeanului, pazei si supravegherii obiectivelor, bunurilor de interes public si privat, precum si îndeplinirea indicatorilor de eficienta a muncii au reprezentat principalele priorităţi ale politiştilor comunitari în anul 2007.

Politistii comunitari au actionat in vederea depistarii, in zonele de competenta, a deficientelor reclamate de cetateni privind caliatatea serviciilor publice (salubritate, drumuri publice, transport in comun, spatii verzi, locuri de joaca, piete publice) si semnalarii acestora la furnizorii de servicii.

Aceste obiective au fost realizate, pe raza municipiului Iasi, în cooperare cu Politia Nationala, Jandarmeria, Politia de Frontiera si cu firme specializate de paza, în vederea prevenirii faptelor comise prin violenţă. 1. Infracţiuni constatate …………………………………………………... 184 2. Infractori prinşi.................................................................................... 272 3. Sancţiuni contraventionale aplicate................................................ .18561 4. Valoarea sanctiunilor aplicate.....................................................3600000 lei 5. Valoarea bunurilor confiscate........................................................37899 lei 6. Urmăriţi prinsi................................................................................. … .26

In anul 2007 se observa, in comparatie cu anul 2006 o scadere a infractionalitati in orasul nostru, dupa cum se poate vedea in graficul de mai jos.

0

50

100

150

200

250

300

Infractiuniconstatate

Infractoriprinsi

Urmaritiprinsi

anul 2006

anul 2007

De asemenea, se observa o preocupare sporita a Politiei Comunitare de a se

implica activ in viata cetatii, in scopul asigurarii unui climat social si public in care cetateanu sa fie protejat.

VIII.2. ACTIVITATEA DE CONTROL - Urmărirea respectării disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii:

Page 51: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

51

1. Soluţionarea problemelor semnalate de cetăţeni în limitele prerogativelor conferite de cadrul legal, în termen de 30 zile: În cursul anului 2007 au fost soluţionate 1246 de petiţii formulate de populaţie în scris, 200 sesizări telefonice şi 59 sesizări formulate în cadrul audienţelor la membrii executivi ai Primăriei. Comparativ cu anii precedenţi se constată că numărul de reclamaţii şi sesizări formulate în scris de către populaţie se menţine destul de ridicat, după cum reiese şi din grafic:

1000

1050

1100

1150

1200

1250

1300

anul 2004 anul 2005 anul 2006 anul 2007

În urma acţiunilor de control au fost încheiate 2.030 procese verbale de contravenţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 1.164.760 lei, în medie 145.595 de lei / funcţionar. Este important de amintit că sumele provenind din amenzile aplicate se constituie în întregime ca venituri ale bugetului local. Comparativ cu anul 2006, s-a înregistrat o creştere atît a numărului de sancţiuni aplicate cît şi a valorii amenzilor. Creşterea indică o intensificare a activităţii, prin luarea în considerare a unei palete mai largi a obiectivelor supuse controlului şi organizarea în acest sens a unor acţiuni de control pe tematici date. - Urmărirea şi controlul societăţilor comerciale în ceea ce priveşte autorizarea şi plata taxelor de reclamă şi publicitate: - Număr somaţii/înştiinţări înregistrate: 772 buc. - Număr mijloace publicitare demontate în urma somării societăţilor: 179 buc. - Număr de cereri depuse pentru eliberarea certificatelor de urbanism, în urma somaţiilor, respectiv avize pentru instalare bannere sau pentru evenimente speciale: 456 buc. - Mijloace de publicitate în faza de autorizare (certificate de urbanism eliberate):492 buc.

Page 52: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

52

- Număr de mijloace publicitare verificate şi pentru care existau autorizaţii de construire la data controlului: 165 buc. - Valoarea taxelor de firmă şi publicitate achitate ca urmare a somaţiilor date: 152045,87 lei - Procese verbale întocmite pentru mijloace publicitare amplasate fără aviz: 33 buc. - Valoare totală amenzi aplicate : 50.000 lei - Urmărirea aplicarii şi respectarea hotărîrilor Consiliului Local cît şi a legislaţiei in

vigoare privind desfăşurarea transportului public de persoane, - Urmărirea aplicarii şi respectarea hotărîrilor Consiliului Local cît şi a legislaţiei in

vigoare privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite si comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă - Urmărirea aplicarii şi respectarea hotărîrilor Consiliului Local cît şi a legislaţiei in

vigoare privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei În urma controalelor realizate S-au aplicat 700 de sancţiuni în valoare de 530.626,

astfel împărţite pe categorii: � 325 pentru expunerea mărfurilor în afara tonetelor capsulate, în sumă de 162.102 lei; � 184 pentru lipsa contractelor de folosinţă a terenului, în sumă de 174.061 de lei � 73 pentru lipsa contractelor de prestări servicii pentru salubritate în sumă de 111.576 de

lei. � 41 pentru expunerea de afişe prin lipire în locuri neautorizate, în sumă de 36.780 lei; � 77 pentru alte contravenţii, în sumă de 46.107 lei.

În urma acţiunilor de control efectuate in anul 2006 au fost încheiate 1.490 procese verbale de contravenţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 883.003 lei, în medie 110.375 de lei / funcţionar. Este important de amintit că sumele provenind din amenzile aplicate se constituie în întregime ca venituri ale bugetului local. Activitatilor de control se pot vizualiza in graficele urmatoare:

Sancţiuni aplicate, după tematica controlului

443, 22%

414, 20%

425, 21%

748, 37%

Transport public de persoane

Reguli generale de comerţ

Pieţe agroalimentare

Gospodărirea şi menţinereacurăţeniei

Page 53: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

53

Numarul sanctiunilor aplicate,comparativ 2006 - 2007

0

50

100

150

200

250

300

2006 56 138 164 151 129 102 127 119 113 91 226 74

2007 125 136 165 168 238 197 255 103 120 134 259 130

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec

Valoarea sanctiunilor aplicate,comparativ 2006 - 2007

0

50 000

100 000

150 000

200 000

2006 29 623 57 489 102 522 60 450 63 037 72 156 77 571 63 200 71 480 61 780 182 955 40 740

2007 54 490 97 390 106 980 89 640 135 480 120 070 124 740 58 700 60 970 95 940 150 440 69 920

Ian Feb M ar Apr M ai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec

In diagrama de mai jos se poate observa chiar si repartizarea pe zone a sanctiunilor aplicate.

Page 54: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

54

Sanctiunile contraventionale,pe zone de aplicare

7%

27%

31%

7%

12%

5%11%

Pacurari

Dacia, ACB, MCB, Galata

Nicolina, Frumoasa, CUG

Podu Ros, Socola, Bucium,Bularga, Zona Industriala

Tatarasi, Aviatiei,T.Vladimirescu

Copou, Sararie

Centru, Gara

Activitatea de control si consultanta in domeniul functionarii asociatiilor de proprietari este asigurata de serviciul Asociatii Proprietari. Astfel, in anul 2007 s-au inregistrat: 1. Participări la adunări generale 95 2. Consiliere şi îndrumare în cadrul programului zilnic 1.135 3. Deplasări în teren 146 4. Administratori atestaţi 40 5. Situaţii ale elementelor de activ şi de pasiv inregistrate 79 6. Consiliere telefonică 2.522 7. Sancţiuni 67

Page 55: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

55

CAP. IX: COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI IMPLICAREA CETATENILOR IN PROCESUL DECIZIONAL

In contextul procesului de globalizare si a integrarii Romaniei in tendintele europene si mondiale de circulatie tot mai rapida a informatiei este important pentru institutiile publice sa formuleze si sa puna in practica o strategie coerenta de comunicare si relatii publice. Primaria municipiului Iasi a impus respectarea urmatoarelor principii in relatia dintre institutie, pe de o parte, si cetateni, organizatii nonguvernamentale sau alte institutii publice, de cealalta parte: - respectarea dreptului la informatie; - institutionalizarea transparentei decizionale si combaterea coruptiei; - consultarea si implicarea cetatenilor in procesul decizional; - dezvoltarea unui parteneriat cu societatea civila; - realizarea de materiale de promovare a imaginii municipalităţii.

IX.1. RESPECTAREA DREPTULUI LA INFORMATIE

In anul 2007, prin intermediul Centrului de Informatii pentru Cetateni, cat si prin intermediul celor patru Centre de Cartier (Tatarasi, Nicolina, Pacurari si Alexandru cel Bun) s-au oferit informatii privind activitatea Primariei municipiului Iasi unui numar de aproximativ 106.000 de cetateni; s-au inregistrat un numar de 96714 de petitii scrise; s-a raspuns in proportie de 100% la cererile de informatii de interes public; s-a oferit asistenta si materiale informative cetatenilor in rezolvarea problemelor privind serviciile oferite de institutie; s-a gestionat contul de e-mail [email protected], oferindu-se informatii in format electronic si site-ul www.domnuleprimar.ro. O alta dimensiune a respectarii dreptului la informatie este conferita de operarea posturilor telefonice: numar scurt – 0232 984 „Telefonul Cetateanului” si TelVerde 0 800 801 008 (cu apel gratuit), functionare unui Infochiosc (un monitor) care constituie o sursa de informaţie pusa la dispozitia cetăţeanului.

IX.2. INSTITUTIONALIZAREA TRANSPARENTEI DECIZIONALE SI COMBATEREA CORUPTIEI

Anul 2007 a insemnat un pas important in sporirea gradului de transparenta a procesului decizional prin: - aducerea la cunostinta publicului a proiectelor de hotarare cu caracter normativ initiate. In anul 2007 s-au publicat 168 de proiecte de hotarare (pe site, la sediu si in presa); Cresterea numarului de proiecte de acte normative aduse la cunostinta cetatenilor se poate observa pe graficul de mai jos.

Page 56: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

56

0

20

40

60

80

100

120

140

160

180

anul 2005 anul 2006 anul 2007

- aducerea la cunostinta publicului a actelor cu caracter normativ emise de Consiliul Local Iasi prin afisarea la sediul institutiei, afisarea pe site-ul www.primaria-iasi.ro si prin publicarea in presa locala a principalelor acte normative. Astfel, in anul 2007 Consiliul Local s-a reunit in 16 sedinte (toate publice) si a adoptat un numar de 542 de hotarari- dintre care 168 cu caracter normativ.

IX.3. CONSULTAREA SI IMPLICAREA CETATENILOR IN PROCESUL DECIZIONAL

Pentru consultarea si implicarea cetatenilor in procesul decizional, precum si pentru inlocuirea procesului unilateral (Institutie publica→ cetatean) cu un feedback activ intre institutie si cetatean, Primaria Iasi a realizat patru Centre de Cartier, facand astfel posibila implicarea comunitatilor zonale in procesul decizional. In cadrul Centrelor de Cartier se organizeaza sedintele Consiliilor Consultative de Cartier, in cursul carora reprezentantii comunitatilor locale identifica principalele probleme, dezbat modul de rezolvare a acestora si propun reprezentantilor Primariei si Consiliului Local solutiile discutate. Programele derulate in anul 2007 sunt:

- iulie 2007 – consultare publică prin formular de propuneri privind proiectele Strategiei „Orizont 2020”;

- septembrie 2007 – consultare publică prin formular de propuneri privind idei de acţiuni în cadrul programului „Iaşi 600”;

- octombrie 2007 – campania de informare publică „Europa din cartierul tău”; - decembrie 2007 – consultare a cetăţenilor, privind serviciile oferite de

municipalitate si modul de comportare a funcţionarilor publici in relaţia cu cetăţeanul, prin chestionare „Parerea ta conteaza” 1414 persoane din totalul de 1704 au apreciat că s-a îmbunătăţit calitatea serviciilor asigurate de CIC, ceea ce reprezintă un procent de 83%. IX.4. REALIZAREA DE MATERIALE DE PROMOVARE A IMAGINII MUNICIPALITĂŢII

- S-a editat şi tipărit”Curierul de Iaşi”, publicaţie lunara gratuită a municipalităţii prin care se aduc la cunostinta publicului principalele evenimente si acte normative;

Page 57: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

57

- S-au redactat si tiparit materiale informative pentru promovarea serviciilor oferite de municipalitate;

- S-a editat şi redactat Buletinul Informativ on-line al Primăriei Municipiului Iaşi; - S-a promovat o noua imagine electronica a Primariei Iasi, prin imbunatatirea site-ului

propriu, chiar la sugestia utilizatorilor. Un rol important in imbunatatirea circulatiei informatiei atat in interiorul institutiei, cat si cu publicul il are asigurarea unui suport electronic functional si implementarea SISTEMULUI INFORMATIC INTEGRAT.

Page 58: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

58

CAP. X: GESTIONAREA BUGETULUI DE VENITURI SI CHELTUIELI Fundamentarea veniturilor bugetului local se bazează pe constatarea şi evaluarea materiei impozabile şi a bazei de impozitare în funcţie de care se calculează impozitele şi taxele, evaluarea serviciilor prestate şi a veniturilor obţinute de acestea, precum şi pe alte elemente specifice în scopul evaluării corecte a veniturilor. Cadrul legal de administrare a impozitelor şi taxelor este reglementat de Legea nr.571/2003 privind codul fiscal modificat şi completat şi OG nr.92/2003 privind codul de procedură fiscală modificat şi completat, coroborat cu prevederile Legii nr.2/1968- privind organizarea administrativă a teritoriului României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Legii nr.351/2001-privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional cu modificările ulterioare.

Contul de Execuţie a bugetului local – venituri, la nivelul anului 2007, reprezină: I. VENITURI Venituri Venituri Diferente de Grad de An 2007 conform buget local realizate încasat in plus-minus realizare Venituri totale (lei) 491977300 461173498 30803802 93,74% din care: 1. Venituri fiscale 397276880 391460403 5816477 98,53% 2.Venituri nefiscale şi de capital 369459690 34995762 1949928 94,72% 3. Subvenţii de la bugetul de stat 57754730 34717333 23037397 60,11%. Fundamentarea, dimensionarea şi repartizarea cheltuielilor bugetului local pe ordonatori de credite, pe destinaţii, respectiv pe acţiuni, activităţi, programe, proiecte, obiective, se efectuează în concordanţă cu atribuţiile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale, cu priorităţile stabilite de acestea, în vederea funcţionării lor şi în interesul colectivităţilor locale respective. Aprobarea cheltuielilor bugetului local se efectuează în strictă corelare cu posibilităţile reale de încasare a veniturilor estimate a se realiza.

Plăţile au fost efectuate în limita creditelor bugetare, pe destinaţiile stabilite respectîndu-se prevederile Legii nr.500/2002 privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor şi Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale. Sumele aprobate la partea de cheltuieli, prin buget în cadrul cărora s-au angajat, ordonanţat şi lichidat plăţi, au reprezentat limite maxime care nu pot fi depăşite. Angajarea cheltuielilor din buget s-a făcut numai în limita creditelor bugetare aprobate.

Contul de Execuţie a bugetului local – cheltuieli, la nivelul anului 2007, reprezinta:

II. CHELTUIELI

Page 59: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

59

Nr. crt.

Denumire cap. bugetar

Credite bug. trim. definitive

Angajamente legale

Plăţi efectuate

Grad de realizare

0 1 2 3 4 5 Total (1-14), din care: 491977300 1578635039 456186773 92,73% 1. Autorităţi publice şi

acţiuni externe 30180830 31100525 29813293 98,78%

2. Alte servicii publice generale din care: 2583450 2356911 2201897 85,23%

3. Tranzacţii privind datoria publică şi imprumuturi din care:

1896050 1894036 1894036 99,89%

4. Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale

administraţiei

1328110 1326678 1326678 99,89%

5. Ordine publică şi siguranţă naţională 9546810 10784252 9530056 99,82%

6. Învăţămînt 181678210 176805096 168478740 92,73% 7. Sănătate 3578000 3576099 3576099 99,95% 8. Cultura, recreere şi

religie 24316860 25939097 24185017 99,46%

9. Asigurări şi asistenţă socială 30609070 29885656 28606779 93,46%

10. Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică 24072880 36825787 22654174 94,11%

11. Protecţia mediului 27045500 97510817 13349492 49,36% 12. Combustibil şi energie 98767000 104427792 94451647 95,63% 13. Transporturi 55954530 90869066 55698865 99,54% 14. Alte acţiuni economice 420000 420000 420000 100%

Executia bugetara este prezentata in ANEXA 2 – PAG. 73.

Page 60: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

60

CAP. XI: ALTE ACTIVITATI XI.1. EVIDENTA PERSOANELOR SI STARE CIVILA

Activitatea serviciului de evidenţă a persoanelor a fost concentrată prioritar pe operaţiunile legate de rezolvarea operativă a solicitărilor cetăţenilor privind eliberarea actelor de identitate, a cărţilor de alegător pentru persoanele majore, concomitent cu actualizarea în timp real a bazei de date informatice locale cu toate informaţiile privind modificările intervenite în statutul civil al persoanelor (schimbări de nume, decese, etc),domiciliul sau reşedinţa acestora.

Au fost organizate şi executate un număr de de 76 deplasări cu camera mobilă, ocazie cu care au fost puse în legalitate 258 de persoane ce nu s-au putut prezenta la sediul instituţiei pentru depunerea documentelor, din motive de boală sau invaliditate. Activitatea de luare în evidenţă a populaţiei la naştere s-a concretizat prin implementarea în evidenţa informatică, într-un termen minimal (5 zile) de la primirea comunicărilor de la Starea Civilă a unui număr de 5697 nou-născuţi. De asemenea persoanele decedate au fost operate în baza de date automată imediat după primirea comunicărilor de la Starea Civilă.

O altă direcţie de acţiune a fost cea de menţinere a ritmului în rezolvarea cererilor de eliberare a actelor de identitate. Astfel, s-a reuşit prelucrarea datelor personale şi eliberarea unui număr de 6342 acte de identitate într-un termen mediu de 14 zile de la data înregistrării cererii, faţă de 30 zile, maximum 45 zile, termen prevăzut e lege. S-au eliberat, de asemenea, un număr de 5175 cărţi de alegător. Serviciul Starea Civilă şi-a realizat principalele atribuţii conferite de lege, şi anume: întocmirea, ţinerea evidenţei şi eliberarea certificatelor de stare civilă, înregistrarea actelor şi faptelor de stare civilă, precum şi a menţiunilor intervenite în statutul civil al persoanei, întocmirea şi păstrarea actelor de stare civilă, întocmirea , completarea, rectificarea, anulare sau reconstituirea actelor de stare civilă şi a menţiunilor efectuate pe actele de stare civilă, în condiţiile legii. Astfel, au fost înregistrate un număr de 8292 acte de naştere, un număr de 2897 de acte de căsătorie şi un număr de 3852 acte de deces, fiind întocmite şi certificatele de stare civilă aferente, precum şi comunicările de menţiuni, buletinele statistice prevăzute de lege. S-a oficiat un număr de 100 căsătorii cu persoane de altă cetăţenie decît cea română, s-a efectuat un număr de 8 menţiuni de renunţare la cetăţenia română şi s-a eliberat un număr de 3138 livrete de familie. S-a operat un număr de 387 sentinţe judecătoreşti privind divorţuri, rectificări acte de stare civilă, tăgada paternităţii, încuviinţare purtare nume, stabilire filiaţie şi s-au afectuat operaţiunile prevăzute de lege într-un număr de 51 schimbări de nume/prenume pe cale administrativă. Începînd cu data de 01.01.2007, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, la Serviciul Stare civilă au fost primite şi soluţionate un număr de 1783 cereri pentru acordarea sprijinului familial reprezentînd echivalentul în lei a 200 euro.

Page 61: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

61

IX.2. ELIBERARE DOCUMENTE ADMINISTRATIVE

CERTIFICATE, AVIZE, AUTORIZATII EMISE IN ANUL 2007 96714

Abonament tineta capsulata 609

Autorizatie de functionare 1392

Autorizare activitate mici intreprinzatori 1142

Autorizatie de construire 2319

Autorizatie executie pentru activitatea de taximetrie 2041

Aviz comisia de circulatie 188

Aviz comisie urbanism 35

Aviz de principiu 2446

Aviz PUD 408

Aviz PUZ 12

Aviz « Sarbatorile Iasului » 219

Aviz comisie versanti 334

Certificat urbanism 7120

Contracte tonete capsulate 143

Contracte concesionare 56

Contracte inchiriere teren 73

Inmatriculari vehicule lente 55

Atribuire numar stradal 705

Prelungire autorizatie construire 77

Prelungire certificat urbanism 302

Page 62: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

62

Prelungire contract toneta capsulata 1280

Reclamatii, sesizari 749

Viza anuala autorizatie functionare 195

(Re)constituire drept de proprietate 107

Certificate de producător agricol 254

Contractele de folosinţă agricolă 94

Contracte de păşunat 21

Contracte de arendare 1

Declaratii de sortiment viticol 544

Contracte de folosinţă căi de acces 152

Contracte de închiriere folosinţe agricole 52

Caiete de sarcini pt. concesionari 135

Avizare certificate de urbanism, studii de volumetrie,concesionare 889

Copii documentatii tehnice 1412

Acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei 36647

Altele 35115

Page 63: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

63

PPAARRTTEEAA AA IIII--AA

ACTIVITATEA CONSILIULUI LOCAL IASI Consiliul Local Iasi este compus din 27 de consilieri locali, avand urmatoarea componenta:

Anghel Ficu P.N.L Angheluta Cristian P.D Axinia Constantin Marian P.D Bojor Marius Daniel P.N.L Botez Radu P.N.L Brailean Tiberiu P.D Busoi Aurel P.D Carp Petra P.S.D Ciubotariu Petru P.S.D Caliman Adrian Constantin P.N.L Dasu Antimir P.S.D Dumitriu Vasile P.S.D Gavrila Camelia P.N.L Giosanu Sorina Marilena P.C Iacoban Sorin Avram P.S.D Ivan Catalin Sorin P.S.D Jeflea Vita Alexandrina P.S.D Jitareanu Gerard P.S.D Manolache Aneta P.S.D Munteanu Vasile P.S.D Nazarie Elena Eliza P.S.D Nedelcu Adrian P.S.D Oajdea Daniel P.D Oancea Corneliu Ionel P.C Olteanu Romeo P.S.D. Stadoleanu Ovidiu Virgil P.N.L Talpalaru Seryl P.S.D

Page 64: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

64

Consiliul Local Iasi functioneaza in conformitate cu prevederile Legii 215/2001, republicata. Consilierii locali se constituie in comisii de specialitate, dupa cum urmeaza:

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL IASI - COMISIILE DE SPECIALITATE

I. Comisia de protectia mediului, turism, agricultura:

1. Jităreanu Gerard - presedinte

2. Nedelcu Adrian - secretar

3. Botez Radu - membru

4. Angheluţă Cristian - membru 5. Buşoi Aurel - membru 6. Ciubotariu Petru - membru 7. Giosanu Sorina Marilena - membru 8. Iacoban Sorin-Avram - membru 9. Stadoleanu Ovidiu Virgil - membru II.Comisia economico – financiara : 1. Munteanu Vasile - presedinte 2. Carp Petra - secretar 3. Nazarie Elena-Eliza - membru 4. Dumitriu Vasile - membru 5. Oancea Ionel-Corneliu - membru 6. Stadoleanu Ovidiu Virgil - membru 7. Bojor Marius Daniel - membru 8. Axinia Constantin - membru 9. Brăilean Tiberiu - membru III. Comisia social culturala, Invatamant, culte: 1. Talpalaru Seryl - presedinte 2. Jeflea Vita-Alexandrina - secretar 3. Anghel Ficu - membru 4. Brăilean Tiberiu - membru 5. Ciubotariu Petru - membru 6. Gavrilă Camelia - membru 7. Jităreanu Gerard - membru 8. Manolache Aneta - membru 9. Nazarie Elena-Eliza - membru IV. Comisia de sanatate si familie, protectie copii: 1. Ivan Catalin Sorin - presedinte 2. Manolache Aneta - secretar 3. Anghel Ficu - membru 4. Angheluta Cristian Marian - membru 5. Buşoi Aurel - membru 6. Gavrilă Camelia - membru 7. Giosanu Sorina Marilena - membru 8. Jeflea Vita-Alexandrina - membru 9. Nedelcu Adrian - membru V.Comisia de amenajarea teritoriului si urbanism:

Page 65: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

65

1. Oancea Corneliu-Ionel - presedinte 2. Dasu Antimir - secretar 3. Romeo Olteanu- membru 4. Caliman Adrian - membru 5. Botez Radu - membru 6. Buşoi Aurel - membru 7. Dumitriu Vasile - membru 8. Munteanu Vasile - membru 9. Oajdea Daniel - membru VI.Comisia de munca si protectie sociala: 1. Nedelcu Adrian - presedinte 2. Manolache Aneta - secretar 3. Romeo Olteanu- membru 4. Axinia Constantin - membru 5. Carp Petra - membru 6. Caliman Adrian - membru 7. Bojor Marius Daniel - membru 8. Nazarie Elena-Eliza - membru 9. Oajdea Daniel - membru VII. Comisia pentru tineret si sport: 1. Iacoban Sorin-Avram - presedinte 2. Giosanu Sorina Marilena - secretar 3. Botez Radu - membru 4. Caliman Adrian - membru 5. Jităreanu Gerard - membru 6. Oajdea Daniel - membru 7. Talpalaru Seryl - membru VIII.Comisia juridica si de disciplina: 1. Dumitriu Vasile - presedinte 2. Ivan Catalin – Sorin - secretar 3. Angheluta Cristian Marian - membru 4. Anghel Ficu - membru 5. Daşu Antimir - membru 6. Gavrilă Camelia - membru 7. Jeflea Viţa-Alexandrina - membru 8. Munteanu Vasile - membru 9. Oancea Ionel-Corneliu - membru

Page 66: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

66

In a

nul 2

007

Con

siliu

l Loc

al Ia

si s

-a in

trun

it in

16

sedi

nte

publ

ice,

in c

adru

l car

ora

s-au

ado

ptat

542

de

hota

rari,

din

tre

care

168

cu

cara

cter

no

rmat

iv. P

e do

men

ii de

inte

res,

hot

arar

ile C

L Ia

si s

e gr

upea

za a

stfe

l: �

Indi

vidu

ale

– 50

,67%

Dez

volta

re u

rban

a -

8,04

%

De

natu

ra e

cono

mic

a –

7,1%

Cu

cara

cter

inte

rn –

6,0

6%

Din

dom

eniu

l soc

ial –

10,0

8%

Adm

inis

trar

ea s

ervi

ciilo

r pu

blic

e –

13,0

5%

Alte

le –

5%

.

indi

vidu

ale

dezv

olta

re u

rban

a

de n

atur

a ec

onom

ica

cu c

arac

ter

inte

rn

din

dom

eniu

l soc

ial

adm

inis

trar

ea s

ervi

ciilo

rpu

blic

e

alte

le

Page 67: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

67

A

NE

XA

1- S

TR

UC

TU

RA

OR

GA

NIZ

ATO

RIC

A A

PR

IMA

RIE

I IA

SI

PR

IMA

R G

HE

OR

GH

E N

ICH

ITA

D

IRE

CTIA

EC

ON

OM

ICA

SI F

INA

NTE

PU

BLIC

E L

OC

ALE

ACTIVITATEA ECONOMICA

S

ER

VIC

IUL

FIN

AN

CIA

R

Com

part

imen

t Aju

tor

de S

tat

B

IRO

UL

AN

ALI

ZA

EC

ON

OM

ICA

SI A

VIZ

AR

I TA

RIF

E

S

ER

VIC

IUL

CO

NT

AB

ILIT

AT

E

S

ER

VIC

IUL

BU

GE

T

ACTIVITATEA FINANTE PUBLICE LOCALE

S

ER

VIC

IUL

CO

NS

TA

TA

RE

, IM

PU

NE

RE

, CO

NT

RO

L F

ISC

AL

SI E

XE

CU

TA

RE

CR

EA

NT

E B

UG

ET

AR

E

PE

RS

OA

NE

JU

RID

ICE

B

iroul

Con

trol

Fis

cal P

ers.

Jur

idic

e

B

iroul

Con

stat

are,

Impu

nere

Per

s. J

ur. 1

B

iroul

Con

stat

are,

Impu

nere

Per

s. J

ur. 2

B

iroul

Exe

cuta

re C

rean

te B

uget

are

Per

s. J

ur. 1

B

iroul

Exe

cuta

re C

rean

te B

uget

are

Per

s. J

ur. 2

S

ER

VIC

IUL

CO

NS

TA

TA

RE

, IM

PU

NE

RE

, CO

NT

RO

L F

ISC

AL

SI E

XE

CU

TA

RE

CR

EA

NT

E B

UG

ET

AR

E

PE

RS

OA

NE

FIZ

ICE

B

iroul

Con

trol

Fis

cal P

ers.

Fiz

ice

Biro

ul C

onst

atar

e, Im

pune

re P

ers.

Fiz

. 1

Biro

ul C

onst

atar

e, Im

pune

re P

ers.

Fiz

. 2

Biro

ul E

xecu

tare

Am

enzi

Per

s. F

iz.

Biro

ul E

xecu

tare

Tax

e si

Impo

zite

Per

s. F

izic

e

SE

RV

ICIU

L IN

CA

SA

RE

NU

ME

RA

R

S

ER

VIC

IUL

CO

NT

AB

ILIT

AT

EA

VE

NIT

UR

ILO

R

S

ER

VIC

IUL

VE

NIT

UR

I DIN

CO

NT

RA

CT

E

Page 68: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

68

DIR

EC

TIA

CO

NTR

OL

Ser

vici

ul C

orp

Con

trol

Prim

ar

S

ervi

ciul

Con

trol

Pub

licita

te E

xter

ioar

a

Ser

vici

ul A

soci

atii

de P

ropr

ieta

ri

D

IRE

CTIA

CO

MU

NIC

AR

E

C

EN

TR

UL

DE

INF

OR

MA

TII

PE

NT

RU

CE

TA

TE

NI

Com

part

imen

t Rel

atii

cu P

ublic

ul

Com

part

imen

t Aud

ient

e

B

irou

Dem

ocra

tie P

artic

ipat

iva

Loca

la

B

IRO

UL

OR

GA

NIZ

AR

E E

VE

NIM

EN

TE

SP

EC

IALE

SE

RV

ICIU

L R

ELA

TII

INT

ER

NA

TIO

NA

LE S

I IN

TE

GR

AR

E E

UR

OP

EA

NA

SE

RV

ICIU

L D

E C

OM

UN

ICA

RE

SI D

OC

UM

EN

TA

RE

AD

MIN

IST

RA

TIV

A

DIR

EC

TIA

DE

SE

RV

ICII

SI P

RO

GR

AM

E P

EN

TR

U C

OM

UN

ITA

TE

S

ER

VIC

IUL

MA

NA

GE

ME

NT

UL

PR

OIE

CT

ELO

R

S

ER

VIC

IUL

DE

IMP

LEM

EN

TA

RE

PR

OG

RA

ME

SE

RV

ICIU

L D

E D

OC

UM

EN

TA

RE

AD

MIN

IST

RA

TIV

A

S

ER

VIC

IUL

DE

RE

LAT

II C

U S

OC

IET

AT

EA

CIV

ILA

BIR

OU

L C

ULT

UR

A, S

PO

RT

, CU

LTE

, ON

G-u

ri

BIR

OU

L D

E P

RO

MO

VA

RE

TU

RIS

TIC

A

B

IRO

UL

DE

RE

LAŢ

II C

U S

TR

UC

TU

RIL

E A

SO

CIA

TIV

E

ALTE

SE

RV

ICII

SU

BO

RD

ON

ATE

DIR

EC

T P

RIM

AR

ULU

I

SE

RV

ICIU

L A

SIG

UR

AR

EA

CA

LIT

AT

II

SE

RV

ICIU

L IN

FO

RM

AT

IZA

RE

B

iroul

Adm

inis

trar

e In

fras

truc

tura

si E

chip

amen

te IT

B

iroul

Adm

inis

trar

e B

aze

de D

ate

si A

plic

atii

Info

rmat

ice

Com

part

imen

t Im

plem

enta

re s

i Dez

volta

re S

iste

me

Info

rmat

ice

S

ER

VIC

IUL

RE

SU

RS

E U

MA

NE

SE

RV

ICIU

L A

UD

IT P

UB

LIC

INT

ER

N

C

AB

INE

T P

RIM

AR

CO

NS

ILIE

RI P

RIM

AR

Page 69: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

69

V

icep

rim

ar in

g. C

onst

antin N

EC

ULA

U

D

IRE

CTIA

TE

HN

ICA

SE

RV

ICIU

L A

VIZ

E M

ICI I

NT

RE

PR

INZ

AT

OR

I

SE

RV

ICIU

L C

OM

UN

ITA

R D

E U

TIL

ITA

TI P

UB

LIC

E

Biro

ul R

egle

men

tare

Tra

nspo

rtur

i Urb

ane

Biro

ul A

dmin

istr

are

Med

iu U

rban

B

iroul

Ver

sant

i si M

onum

ente

B

iroul

Str

azi M

unic

ipal

e

BIR

OU

L IN

SP

EC

TO

RA

T P

RO

TE

CT

IE C

IVIL

A

SE

RV

ICIU

L LO

GIS

TIC

A

DIR

EC

TIA

INV

ES

TIT

II

BIR

OU

L A

CH

IZIT

II P

UB

LIC

E

S

ER

VIC

IUL

INV

ES

TIT

II P

RO

PR

II

SE

RV

ICIU

L IN

VE

ST

ITII

INV

AT

AM

INT

D

IRE

CTIA

DE

ZV

OLTA

RE

UR

BA

NA

SE

RV

ICIU

L C

ON

TR

OL

UR

BA

NIS

M

S

ER

VIC

IUL

GIS

SE

RV

ICIU

L C

AD

AS

TR

U

S

ER

VIC

IUL

UR

BA

NIS

M

Com

part

imen

t reg

lem

enta

re m

onito

rizar

e ur

bani

sm

Com

part

imen

t avi

ze a

cord

uni

c

IN

VA

TA

MA

NT

S

PIT

ALE

C

ET

S

C S

ALU

BR

IS S

A

SC

TE

RM

OS

ER

VIC

E

CIT

AD

IN

V

icep

rim

ar C

onst

antin

AD

AS

CA

LIT

EI

B

IRO

UL

PR

OT

EC

TIA

MU

NC

II

D

IRE

CTIA

DE

AD

MIN

ISTR

AR

E A

PA

TR

IMO

NIU

LU

I PU

BLIC

SI P

RIV

AT

Page 70: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

70

S

ER

VIC

IUL

EV

IDE

NT

A P

AT

RIM

ON

IU

B

IRO

U T

EH

NIC

SE

RV

ICIU

L A

DM

INIS

TR

AR

E P

AT

RIM

ON

IU P

UB

LIC

SI P

RIV

AT

B

iroul

par

cari

cu p

lata

si d

e re

sedi

nta

S

ER

VIC

IUL

AD

MIN

IST

RA

RE

VE

NIT

UR

I SI E

XE

CU

TA

RI S

ILIT

E

S

ER

VIC

IUL

AD

MIN

IST

RA

RE

SP

AT

II C

U A

LTA

DE

ST

INA

TIE

DE

CIT

LO

CU

INT

A

S

ER

VIC

IUL

GE

ST

ION

AR

E F

ON

D IM

OB

ILIA

R

S

ER

VIC

IUL

EV

IDE

NT

A S

OLI

CIT

AR

I LO

CU

INT

E

S

ER

VIC

IUL

VIN

ZA

RI L

OC

UIN

TE

D

IRE

CTIA

PIE

TE

SE

RV

ICIU

L A

DM

INIS

TR

AR

E P

IET

E

Biro

u T

ehni

c A

dmin

istr

ativ

P

iete

, tar

guri,

obo

r, b

azar

, tal

cioc

CO

MP

LEX

HO

TE

LIE

R M

UN

ICIP

AL

Hot

el M

unic

ipal

R

esta

uran

t Mun

icip

al

Hot

el A

lexa

ndru

cel

Bun

R

ATP

E

DIT

UR

A J

UN

IME

A

CA

SA

DE

CU

LTU

RA

„M

IHA

I UR

SA

CH

I”

ATE

NE

UL T

ATA

RA

SI

DS

PM

P

OLIT

IA C

OM

UN

ITA

RA

D

IRE

CTIA

CR

ES

E

S

ecre

tar

cons.

jr. L

acra

mio

ara

VE

RN

ICA

BIR

OU

L S

EC

RE

TA

RIA

T C

L

C

ompa

rtim

ent A

rhiv

a

BIR

OU

L R

EG

IST

RU

AG

RIC

OL

S

ER

VIC

IUL

JUR

IDIC

D

IRE

CTIA

LO

CA

L D

E E

VID

EN

TA

A P

ER

SO

AN

ELO

R

Page 71: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

71

DIR

EC

TIA

AS

ISTE

NTA

CO

MU

NIT

AR

A

Page 72: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

72

AN

EX

A 2

– E

XE

CU

TIA

BU

GE

TA

RA

- A

NU

L 2

007

C

ON

TU

L D

E E

XE

CU

TIE

AL

BU

GE

TU

LUI L

OC

AL-

VE

NIT

UR

I -LA

31.

12.2

007

D

reptu

ri c

onst

atat

e

Den

um

irea

indic

atorilo

r C

od

indic

ator

Pre

veder

i buget

are

in

itia

le

Pre

veder

i buget

are

trim

estr

iale

/ def

initiv

e

Tota

l,

din

car

e:

din

anii

pre

ceden

ti

din

anul

cure

nt

Inca

sari

real

izat

e

Stinger

i pe

alte

ca

i dec

at

inca

sari

Dre

ptu

ri

const

atat

e de

inca

sat

A

B

1 2

3=4+

5

4 5

6 7

8=3-

6-7

VE

NIT

UR

I – T

OTA

L

00.0

1 38

0,28

2,80

0 49

1,97

7,30

0 56

4,13

2,74

8 7

1,14

1,78

2 49

2,99

0,96

6 46

1,17

3,49

8 4,

024,

649

98,9

34,6

01

V

EN

ITU

RI P

RO

PR

II 48

.02

227

,337

,880

600

,000

268

,407

,710

0 3

71,7

90,2

99 0

71,

141,

782

300,

648,

517

268,

831,

049

4,02

4,64

9 98

,934

,601

I.

VEN

ITU

RI C

UR

EN

TE

00.0

2 37

2,26

7,88

0 42

9,74

2,88

0 52

2,36

0,32

4 6

7,53

5,23

4 45

4,82

5,09

0 42

1,87

8,98

4 3,

213,

920

97,2

67,4

20

A.

VEN

ITU

RI F

ISC

ALE

00

.03

335,

134,

880

397,

276,

880

440,

774,

540

38,5

58,6

10 4

02,2

15,9

30 3

91,4

60,4

03 2

,238

,835

47,

075,

302

165,

458,

815

17

7,68

7 16

5,28

1,12

8 16

5,30

9,08

6 5,

178

144,

551

A1.

IMPO

ZIT

PE V

EN

IT, P

RO

FIT

SI

CA

STIG

UR

I DIN

CA

PIT

AL

00.0

4 12

8,53

4,00

0 16

5,23

7,00

0

A1.

1. IM

PO

ZIT

PE V

EN

IT, P

RO

FIT

SI

CA

STIG

UR

I DIN

CA

PIT

AL D

E L

A

PER

SO

AN

E J

UR

IDIC

E

00.0

5

1,15

0,00

0 0

202,

000

0 20

1,86

7 0

0 20

1,86

7 20

1,86

7 0

0

Impozi

t pe

pro

fit

01.0

2 1,

150,

000

202,

000

201,

867

0 20

1,86

7 20

1,86

7 0

0

Im

pozi

t pe

prof

it de

la a

gent

ii ec

onom

ici

01.0

2.01

1,15

0,00

0

202,

000

20

1,86

7 0

201,

867

201,

867

0 0

A1.

2. IM

PO

ZIT

PE V

EN

IT, P

RO

FIT

ŞI

CÎŞ

TIG

UR

I DIN

CA

PIT

AL D

E L

A

PER

SO

AN

E F

IZIC

E

1

27,3

02,0

00

0 16

5,00

7,00

0 0

165,

081,

035

0 0

165,

081,

035

165,

081,

035

0 0

Impozi

t pe

venit

03.0

2

14,0

00,0

00

0 9,

195,

000

9,

268,

952

0

9,26

8,95

2 9,

268,

952

0 0

03.0

2.18

14,0

00,0

00

9,

195,

000

9,

268,

952

0

9,26

8,95

2 9,

268,

952

0 0

I

mpo

zit p

e ve

nitu

rile

din

tran

sfer

ul

prop

rietă

ţilor

imob

iliar

e di

n pa

trim

oniu

l pe

rson

al

Page 73: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

73

Cote

si s

um

e def

alca

te d

in im

pozi

tul

pe

venit

(cod

04.0

2.01

+04.

02.0

4)

04.0

2 1

13,3

02,0

00

0 15

5,81

2,00

0 0

155,

812,

083

0 0

155,

812,

083

155,

812,

083

0 0

Cot

e de

falc

ate

din

impo

zitu

l pe

veni

t 04

.02.

01

111

,200

,000

152,

305,

000

15

2,30

5,08

3 0

152,

305,

083

152,

305,

083

0 0

Sum

e al

ocat

e de

con

siliu

l jud

etea

n pe

ntru

ech

ilibr

area

bug

etel

or lo

cale

04

.02.

04

2,

102,

000

3,

507,

000

3,

507,

000

0 3,

507,

000

3,50

7,00

0 0

0

A1.

3. A

LTE IM

PO

ZIT

E P

E V

EN

IT,

PR

OFIT

SI C

ASTIG

UR

I DIN

C

AP

ITA

L(c

od 0

5.02

) 00

.07

82

,000

0

28,0

00

0 17

5,91

3 0

177,

687

-1,7

74

26,1

84

5,17

8 14

4,55

1

Alte

impozi

te p

e ve

nit, p

rofit si

ca

stig

uri

din

cap

ital

de

la p

erso

ane

fizi

ce (co

d 0

5.02

.50)

05

.02

82

,000

0

28,0

00

0 17

5,91

3 0

177,

687

-1,7

74

26,1

84

5,17

8 14

4,55

1

A

lte im

pozi

te p

e ve

nit,

prof

it si

ca

stig

uri d

in c

apita

l 05

.02.

50

82

,000

28,0

00

17

5,91

3 17

7,68

7 -1

,774

26

,184

5,

178

144,

551

A2

IMPO

ZIT

PE S

ALA

RII

- TO

TA

L

(cod 0

6.02

) 00

.08

0

130,

390

0 0

130,

511

12

9,88

9 62

2 5,

647

1,14

3 12

3,72

1

Impozi

t pe

sala

rii (

cod 0

6.02

.02)

06

.02

0

130,

390

0 0

130,

511

0 12

9,88

9 62

2 5,

647

1,14

3 12

3,72

1

Cot

e de

falc

ate

din

impo

zitu

l pe

sala

rii

06

.02.

02

0

130,

390

0

130,

511

129,

889

622

5,64

7 1,

143

123,

721

A3.

IMPO

ZIT

E S

I TA

XE P

E

PR

OPR

IETA

TE (co

d 0

7.02

) 00

.09

39,1

65,8

80

44,7

14,8

80

84,7

05,3

50

31,

476,

719

53,2

28,6

31

45,5

64,9

56 1

,617

,995

37,

522,

399

Impozi

te s

i tax

e pe

pro

pri

etat

e

(c

od

07.0

2.01

+07.

02.0

2+07

.02.

03+0

7.02

.50)

07

.02

39

,165

,880

0

44,7

14,8

80 0

84,

705,

350

0 31

,476

,719

53,

228,

631

45,5

64,9

56 1

,617

,995

37,

522,

399

Impo

zit ş

i tax

a pe

cla

diri

(cod

07

.02.

01.0

1+07

.02.

01.0

2)

07.0

2.01

29,1

04,8

80

0 33

,604

,880

0 6

1,90

5,35

4 0

21,6

26,6

41 4

0,27

8,71

3 34

,248

,145

1,2

14,4

11 2

6,44

2,79

8

Impo

zit p

e cl

adiri

de

la p

erso

ane

fizic

e 07

.02.

01.0

1 11

,604

,880

12

,104

,880

20

,450

,139

7,

646,

622

12,8

03,5

17

12,6

15,6

02

299,

746

7,53

4,79

1

Impo

zit ş

i tax

a pe

cla

diri

de la

pe

rsoa

ne ju

ridic

e 07

.02.

01.0

2

17,5

00,0

00

21

,500

,000

41,4

55,2

15

13,9

80,0

19 2

7,47

5,19

6 21

,632

,543

91

4,66

5 18

,908

,007

Impo

zit ş

i tax

a pe

tere

n (c

od

07.0

2.02

.01

la 0

7.02

.02.

03)

07.0

2.02

6,

000,

000

7,29

0,00

0 18

,753

,174

9

,642

,927

9,

110,

247

7,46

5,63

8 39

6,39

2 10

,891

,144

Page 74: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

74

Im

pozi

t pe

tere

nuri

de la

per

soan

e fiz

ice

07.0

2.02

.01

1,90

0,00

0 1,

950,

000

5,78

8,40

8 3,

201,

764

2,58

6,64

4 2,

091,

547

80,7

29

3,61

6,13

2

Im

pozi

t şi t

axa

pe te

ren

de la

pe

rsoa

ne ju

ridic

e 07

.02.

02.0

2

4,00

0,00

0

5,25

0,00

0

12,8

32,1

74

6,42

8,66

5 6,

403,

509

5,28

5,60

3 31

9,46

0 7,

227,

111

Im

pozi

tul p

e te

renu

l din

ext

ravi

lan

07.0

2.02

.03

10

0,00

0

90,0

00

13

2,59

2 12

,498

12

0,09

4 88

,488

-3

,797

47

,901

Tax

e ju

dici

are

de ti

mbr

u si

alte

taxe

de

timbr

u 07

.02.

03

4,

000,

000

3,

780,

000

3,

806,

878

2,96

2 3,

803,

916

3,80

5,06

0 0

1,81

8

Alte

impo

zite

si t

axe

pe p

ropr

ieta

te

07.0

2.50

61,0

00

40

,000

239,

944

204,

189

35,7

55

46,1

13

7,19

2 18

6,63

9

A4.

IMPO

ZIT

E S

I TA

XE P

E B

UN

UR

I SI S

ER

VIC

II

(c

od 1

1.02

) 00

.10

156,

989,

000

178,

125,

000

178,

989,

184

5,

204,

515

173,

784,

669

170,

919,

659

200,

499

7,86

9,02

6

Sum

e def

alca

te d

in T

VA

(co

d

11.0

2.01

la 1

1.02

.06)

11

.02

147,

240,

000

165,

559,

000

157,

418,

750

0

157,

418,

750

157,

418,

750

0 0

Sum

e de

falc

ate

din

taxa

pe

valo

area

ad

auga

ta p

entr

u fin

anta

rea

chel

tuie

lilor

de

scen

tral

izat

e la

niv

elul

jude

telo

r

11.0

2.01

0

0 0

0

0 0

0 0

Sum

e de

falc

ate

din

taxa

pe

valo

area

ad

auga

ta p

entr

u fin

anta

rea

chel

tuie

lilor

de

scen

tral

izat

e la

niv

elul

com

unel

or,

oras

elor

, mun

icip

iilor

, sec

toar

elor

şi

Mun

icip

iulu

i Buc

ures

ti

11.0

2.02

13

9,63

2,00

0 13

6,06

6,00

0 12

7,92

5,75

0 0

127,

925,

750

127,

925,

750

0 0

Sum

e de

falc

ate

din

taxa

pe

valo

area

ad

auga

ta p

entr

u su

bven

tiona

rea

ener

giei

term

ice

livra

te p

opul

atie

i 11

.02.

03

0

0

0

0 0

0 0

0

S

ume

defa

lcat

e di

n ta

xa p

e va

loar

ea

adau

gata

pen

tru

sist

emel

e ce

ntra

lizat

e de

pro

duce

re s

i dis

trib

utie

a e

nerg

iei

term

ice

11.0

2.04

0 ##

####

## 1

9,50

0,00

0

19,5

00,0

00

0 19

,500

,000

19

,500

,000

0

0

S

ume

defa

lcat

e di

n ta

xa p

e va

loar

ea

adau

gata

pen

tru

drum

uri

11.0

2.05

0

0

0

0 0

0 0

0

S

ume

defa

lcat

e di

n ta

xa p

e va

loar

ea

adau

gata

pen

tru

echi

libra

rea

buge

telo

r 11

.02.

06

7,

608,

000

9,

993,

000

9,

993,

000

0 9,

993,

000

9,99

3,00

0 0

0

Page 75: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

75

loca

le

Sum

e de

falc

ate

din

taxa

pe

valo

area

ad

auga

tă p

entr

u pr

ogra

mul

de

dezv

olta

re a

infr

astr

uctu

rii d

in s

paţiu

l ru

ral

11.0

2.07

0

0

0 0

0 0

0 0

Alte

impozi

te s

i tax

e gen

eral

e pe

bunuri s

i ser

vici

i

(co

d

12.0

2.07

) 12

.02

0

0 0

0 0

0 0

0 0

0 0

T

axe

hote

liere

12

.02.

07

0

0

0

0

0 0

0 0

Tax

e pe

serv

icii

spec

ific

e (c

od

15.0

2.01

+15.

02.5

0)

15.0

2

432,

000

0 48

6,00

0 0

1,04

1,63

0 0

434,

652

606,

978

530,

742

6,50

4 50

4,38

4

I

mpo

zit p

e sp

ecta

cole

15

.02.

01

86

,000

55,0

00

17

3,62

4 78

,595

95

,029

73

,193

4,

091

96,3

40

A

lte ta

xe p

e se

rvic

ii sp

ecifi

ce

15.0

2.50

346,

000

43

1,00

0

868,

006

356,

057

511,

949

457,

549

2,41

3 40

8,04

4

Tax

e pe

utiliz

area

bunurilo

r,

auto

riza

rea

utiliz

arii

bunurilo

r sa

u p

e des

fasu

rare

a de

activi

tati

(cod 1

6.02

.02+

16.0

2.03

+16.

02.5

0)

16.0

2

9,31

7,00

0 0

12,0

80,0

00 0

20,

528,

804

0 4,

769,

863

15,7

58,9

41

12,9

70,1

67

193,

995

7,36

4,64

2

Impo

zit p

e m

ijloa

cele

de

tran

spor

t (co

d 16

.02.

02.0

1+16

.02.

02.0

2)

16.0

2.02

5,70

0,00

0 0

6,95

0,00

0 0

14,3

32,6

39 0

4,4

83,6

10

9,84

9,02

9 7,

326,

142

168,

149

6,83

8,34

8

Im

pozi

t pe

mijl

oace

le d

e tr

ansp

ort

detin

ute

de p

erso

ane

fizic

e 16

.02.

02.0

1

3,20

0,00

0

3,10

0,00

0

7,25

4,92

5 2,

161,

690

5,09

3,23

5 3,

363,

947

39,1

08

3,85

1,87

0

Im

pozi

t pe

mijl

oace

le d

e tr

ansp

ort

detin

ute

de p

erso

ane

jurid

ice

16.0

2.02

.02

2,

500,

000

3,

850,

000

7,

077,

714

2,32

1,92

0 4,

755,

794

3,96

2,19

5 12

9,04

1 2,

986,

478

Tax

e si

tarif

e pe

ntru

elib

erar

ea d

e lic

ente

si a

utor

izat

ii de

func

tiona

re

16.0

2.03

217,

000

58

0,00

0

1,21

0,40

3 28

0,46

8 92

9,93

5 67

4,66

7 19

,238

51

6,49

8

Alte

taxe

pe

utili

zare

a bu

nuril

or,

auto

rizar

ea u

tiliz

arii

bunu

rilor

sau

pe

desf

asur

are

de a

ctiv

itati

16.0

2.50

3,40

0,00

0

4,55

0,00

0

4,98

5,76

2 5,

785

4,97

9,97

7 4,

969,

358

6,60

8 9,

796

A6.

ALTE IM

PO

ZIT

E S

I TA

XE

FIS

CA

LE

00.1

1 10

,446

,000

9,

200,

000

11,4

90,6

80

1,5

69,8

00

9,92

0,88

0 9,

661,

055

414,

020

1,41

5,60

5

Page 76: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

76

Alte

impozi

te s

i tax

e fisc

ale

(cod

18.0

2.50

) 18

.02

10,4

46,0

00

9,20

0,00

0 11

,490

,680

1

,569

,800

9,

920,

880

9,66

1,05

5 41

4,02

0 1,

415,

605

Alte

impo

zite

si t

axe

18.0

2.50

10

,446

,000

9,

200,

000

11,4

90,6

80

1,56

9,80

0 9,

920,

880

9,66

1,05

5 41

4,02

0 1,

415,

605

C.

VEN

ITU

RI N

EFIS

CA

LE

00.1

2 37

,133

,000

32

,466

,000

81

,585

,784

2

8,97

6,62

4 52

,609

,160

30

,418

,581

97

5,08

5 50

,192

,118

C

1. V

EN

ITU

RI D

IN P

RO

PR

IETA

TE

(cod 3

0.02

+31.

02)

00.1

3 31

,063

,000

25

,490

,000

40

,092

,018

1

8,58

8,77

1 21

,503

,247

23

,475

,548

46

7,90

2 16

,148

,568

Ven

ituri d

in p

ropri

etat

e (c

od 3

0.02

.01

la 3

0.02

.50)

30

.02

31

,063

,000

0

25,4

90,0

00 0

40,

092,

018

0 18

,588

,771

21,

503,

247

23,4

75,5

48

467,

902

16,1

48,5

68

V

arsa

min

te d

in p

rofit

ul n

et a

l reg

iilor

au

tono

me,

soc

ieta

tilor

si c

ompa

niilo

r na

tiona

le

30.0

2.01

0

0 0

0

0 0

0 0

R

estit

uiri

de fo

ndur

i din

fina

ntar

ea

buge

tara

a a

nilo

r pr

eced

enti

30.0

2.03

10

0,00

0 59

6,00

0 59

8,23

4 21

59

8,21

3 59

8,22

9 0

5

V

enitu

ri di

n co

nces

iuni

si i

nchi

rieri

30.0

2.05

27

,663

,000

22

,344

,000

36

,537

,149

18

,588

,750

17,

948,

399

21,1

89,1

15

240,

515

15,1

07,5

19

Ven

ituri

din

divi

dend

e 30

.02.

08

3,25

0,00

0

2,48

0,00

0

2,86

6,46

0 0

2,86

6,46

0 1,

598,

029

227,

387

1,04

1,04

4

A

lte v

enitu

ri di

n pr

oprie

tate

30

.02.

50

50,0

00

70

,000

90,1

75

0 90

,175

90

,175

0

0

Ven

ituri d

in d

oban

zi (co

d 3

1.02

.03)

31

.02

0 0

0

0 0

0 0

0

A

lte v

enitu

ri di

n do

banz

i 31

.02.

03

0

0

0 0

0 0

0 0

C2.

VA

NZA

RI D

E B

UN

UR

I SI

SER

VIC

II

(co

d

33.0

2+34

.02+

35.0

2+36

.02+

37.0

2)

00.1

4 6,

070,

000

0 6,

976,

000

0 41

,493

,766

0 1

0,38

7,85

3 31

,105

,913

6,

943,

033

507,

183

34,0

43,5

50

Ven

ituri d

in p

rest

ari d

e se

rvic

ii si

al

te a

ctiv

itat

i

(co

d

33.0

2.08

la 3

3.02

.50)

33

.02

17,0

00

0 18

,000

0

67,6

91

0 50

,480

17

,211

19

,696

44

0 47

,555

Ven

ituri

din

pres

tari

de s

ervi

cii

33.0

2.08

0

0

0

0 0

0 0

0

Con

trib

utia

par

intil

or s

au s

ustin

ator

ilor

lega

li pe

ntru

intr

etin

erea

cop

iilor

in

cres

e 33

.02.

10

0

0

0 0

0 0

0 0

Con

trib

utia

per

soan

elor

ben

efic

iare

al

e ca

ntin

elor

de

ajut

or s

ocia

l 33

.02.

12

17,0

00

17

,000

18,8

46

0 18

,846

18

,846

0

0

Page 77: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

77

Tax

e di

n ac

tivita

ti ca

dast

rale

si

agric

ultu

ra

33.0

2.24

0

0

0

0

0 0

0 0

C

ontr

ibut

ia lu

nara

a p

arin

tilor

pen

tru

intr

etin

erea

cop

iilor

in u

nita

tile

de

prot

ectie

soc

iala

33

.02.

27

0 0

0

0 0

0 0

0

V

enitu

ri di

n re

cupe

rare

a ch

eltu

ielil

or

de ju

deca

ta, i

mpu

tatii

si d

espa

gubi

ri 33

.02.

28

0 1,

000

48,8

45

50,4

80

-1,6

35

850

440

47,5

55

A

lte v

enitu

ri di

n pr

esta

ri de

ser

vici

i si

alte

act

ivita

ti 33

.02.

50

0 0

0

0 0

0 0

0

Ven

ituri d

in tax

e ad

min

istr

ativ

e,

elib

erar

i per

mis

e

(c

od

34.0

2.02

+34.

02.5

0)

34.0

2 2,

863,

000

2,92

3,00

0 2,

967,

360

16

8 2,

967,

192

2,96

7,19

2 0

168

Tax

e ex

traj

udic

iare

de

timbr

u 34

.02.

02

1,72

3,00

0 1,

723,

000

1,78

8,85

3 16

8 1,

788,

685

1,78

8,68

5 0

168

Alte

ven

ituri

din

taxe

adm

inis

trat

ive,

el

iber

ari p

erm

ise

34.0

2.50

1,

140,

000

1,20

0,00

0 1,

178,

507

0 1,

178,

507

1,17

8,50

7 0

0

Am

enzi

, pen

alitat

i si c

onfisc

ari

(c

od 3

5.02

.01

la 3

5.02

.50)

35

.02

3,15

0,00

0 3,

654,

140

38,0

98,9

20

10,

334,

555

27,7

64,3

65

3,61

6,36

6 50

6,74

3 33

,975

,811

V

enitu

ri di

n am

enzi

si a

lte s

anct

iuni

ap

licat

e po

triv

it di

spoz

itiilo

r le

gale

35

.02.

01

3,15

0,00

0

3,65

0,00

0

38,0

94,7

75

10,3

34,5

13 2

7,76

0,26

2 3,

612,

221

506,

743

33,9

75,8

11

P

enal

itati

pent

ru n

edep

uner

ea s

au

depu

nere

a cu

inta

rzie

re d

ecla

ratie

i de

impo

zite

si t

axe

35.0

2.02

0

0

0

0 0

0 0

0

In

casa

ri di

n va

lorif

icar

ea b

unur

ilor

conf

isca

te, a

band

onat

e si

alte

sum

e co

nsta

tate

oda

ta c

u co

nfis

care

a po

triv

it le

gii

35.0

2.03

0

4,14

0 4,

145

42

4,10

3 4,

145

0 0

A

lte a

men

zi, p

enal

itati

si c

onfis

cari

35.0

2.50

0

0 0

0

0 0

0 0

Div

erse

ven

ituri (co

d 3

6.02

.05

la

36.0

2.50

) 36

.02

0

0 12

5,00

0 0

153,

429

0 2,

650

150,

779

133,

413

0 20

,016

V

arsa

min

te d

in v

enitu

rile

si/s

au

disp

onib

ilita

tile

inst

itutii

lor

publ

ice

36.0

2.05

0

0

0

0 0

0 0

0

V

enitu

ri di

n aj

utoa

re d

e st

at

36.0

2.11

0

0 0

0

0 0

0 0

Page 78: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

78

recu

pera

te

A

lte v

enitu

ri 36

.02.

50

0 12

5,00

0 15

3,42

9 2,

650

150,

779

133,

413

0 20

,016

Tra

nsf

eruri v

olu

nta

re, a

ltel

e dec

at

subve

ntiile

(co

d

37.0

2.01

+37.

02.5

0)

37.0

2

40,0

00

0 25

5,86

0 0

206,

366

0 0

206,

366

206,

366

0 0

D

onat

ii si

spo

nsor

izar

i 37

.02.

01

40

,000

255,

860

20

6,36

6 0

206,

366

206,

366

0 0

A

lte tr

ansf

erur

i vol

unta

re

37.0

2.50

0

0

0 0

0 0

0 0

II. V

EN

ITU

RI D

IN C

AP

ITA

L

(cod 3

9.02

) 00

.15

2,35

0,00

0 4,

479,

690

7,05

5,09

1

3,60

6,54

8 3,

448,

543

4,57

7,18

1 81

0,72

9 1,

667,

181

Ven

ituri d

in v

alorifica

rea

unor bunuri

(cod 3

9.02

.01

la 3

9.02

.07)

39

.02

2,

350,

000

0 4,

479,

690

0 7,

055,

091

0 3,

606,

548

3,44

8,54

3 4,

577,

181

810,

729

1,66

7,18

1

Ven

ituri

din

valo

rific

area

uno

r bu

nuri

ale

inst

itutii

lor

publ

ice

39.0

2.01

0

16

,980

41,8

24

0 41

,824

41

,824

0

0

Ven

ituri

din

vanz

area

locu

inte

lor

cons

trui

te d

in fo

ndur

ile s

tatu

lui

39.0

2.03

35

0,00

0 36

5,00

0

932,

241

437,

361

494,

880

399,

438

13,9

66

518,

837

Ven

ituri

din

priv

atiz

are

39.0

2.04

0

97,7

10

97

,708

0 97

,708

97

,708

0

0

Ven

ituri

din

vanz

area

uno

r bu

nuri

apar

tinan

d do

men

iulu

i priv

at a

l sta

tulu

i 39

.02.

07

2,00

0,00

0 4,

000,

000

5,

983,

318

3,16

9,18

7 2,

814,

131

4,03

8,21

1 79

6,76

3 1,

148,

344

III.O

PER

ATIU

NI F

INA

NC

IAR

E (co

d

40.0

2)

0

0

0

0 0

0 0

0

Inca

sari d

in r

amburs

area

im

pru

mutu

rilo

r ac

ord

ate

(cod 4

0.02

.06

la 4

0.02

.50)

40

.02

0

0 0

0 0

0 0

0 0

0 0

Inc

asar

i din

ram

burs

area

im

prum

utur

ilor

pent

ru in

fiint

area

uno

r in

stitu

tii s

i ser

vici

i pub

lice

de in

tere

s lo

cal s

au a

uno

r ac

tivita

ti fin

anta

te

inte

gral

din

ven

ituri

prop

rii

40.0

2.06

0

0

0

0 0

0 0

0

Page 79: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

79

Inc

asar

i din

ram

burs

area

m

icro

cred

itelo

r de

la p

erso

ane

fizic

e si

ju

ridic

e 40

.02.

07

0

0

0

0

0 0

0 0

Im

prum

utur

i tem

pora

re d

in tr

ezor

eria

st

atul

ui *

) 40

.02.

10

0

0

0

0

0 0

0 0

S

ume

din

fond

ul d

e ru

lmen

t pen

tru

acop

erire

a go

luril

or te

mpo

rare

de

casa

*)

40.0

2.11

0

0

0

0 0

0 0

0

In

casa

ri di

n ra

mbu

rsar

ea a

ltor

impr

umut

uri a

cord

ate

40

.02.

50

0

0

0

0

0 0

0 0

IV. S

UB

VEN

TII

(cod 4

2.02

+43.

02)

00.1

7 5,

664,

920

600,

000

57,7

54,7

30

34,

717,

333

0

34,7

17,3

33

34,7

17,3

33

0 0

SU

BVEN

TII

DE

LA

ALTE N

IVELE

ALE

AD

MIN

ISTR

ATIE

I PU

BLIC

E

00.1

8 5,

664,

920

600,

000

57,7

54,7

30

34,

717,

333

0

34,7

17,3

33

34,7

17,3

33

0 0

Subve

ntii d

e la

buget

ul d

e st

at

42.0

2

5,66

4,92

0 60

0,00

0 57

,754

,730

0 3

4,71

7,33

3 0

0 34

,717

,333

34

,717

,333

0

0

A. D

e ca

pital

(co

d 4

2.02

.01

la

42.0

2.12

) 00

.19

0

600,

000

38,2

10,0

00 0

19,

423,

227

0 0

19,4

23,2

27

19,4

23,2

27

0 0

Ret

ehno

logi

zare

a ce

ntra

lelo

r te

rmic

e si

ele

ctric

e de

term

ofic

are

42.0

2.01

0

0

0 0

0 0

0 0

Inv

estit

ii fin

anta

te p

artia

l din

im

prum

utur

i ext

erne

42

.02.

03

0

0

0

0

0 0

0 0

Aer

opor

turi

de in

tere

s lo

cal

42.0

2.04

0

0

0

0 0

0 0

0

P

lanu

ri si

reg

ulam

ente

de

urba

nism

42

.02.

05

0 0

0

0

0 0

0 0

Str

azi c

are

se v

or a

men

aja

in

perim

etre

le d

estin

ate

cons

truc

tiilo

r de

cv

arta

le d

e lo

cuin

te n

oi

42.0

2.06

0

0

0

0 0

0 0

0

Fin

anta

rea

stud

iilor

de

feza

bilit

ate

afer

ente

pro

iect

elor

SA

PA

RD

42

.02.

07

0

0

0

0

0 0

0 0

Page 80: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

80

Fin

anta

rea

prog

ram

ului

de

piet

ruire

a

drum

urilo

r co

mun

ale

si a

limen

tare

cu

apa

a sa

telo

r 42

.02.

09

0

0

0

0

0 0

0 0

Fin

anta

rea

actiu

nilo

r pr

ivin

d re

duce

rea

riscu

lui s

eism

ic a

l con

stru

ctiil

or

exis

tent

e cu

des

tinat

ie d

e lo

cuin

ta

42.0

2.10

0

0

0

0 0

0 0

0

Sub

venţ

ii pe

ntru

rea

bilit

area

term

ică

a cl

ădiri

lor

de lo

cuit

42.0

2.12

0 60

0,00

0 60

0,00

0

363,

405

0 36

3,40

5 36

3,40

5 0

0

Sub

venţ

ii pe

ntru

fina

nţar

ea

prog

ram

elor

mul

tianu

ale

prio

ritar

e de

m

ediu

şi g

ospo

dărir

e a

apel

or

42.0

2.13

0

10,5

00,0

00

0

0 0

0 0

0

Fin

anţa

rea

unor

che

ltuie

li de

cap

ital

ale

unită

ţilor

de

învă

ţăm

înt

preu

nive

rsita

r 42

.02.

14

0

25

,585

,000

18,3

34,8

22

0 18

,334

,822

18

,334

,822

0

0

Sub

venţ

ii pr

imite

din

Fon

dul N

aţio

nal

de D

ezvo

ltare

42

.02.

15

0

1,

525,

000

72

5,00

0 0

725,

000

725,

000

0 0

B.

CU

REN

TE (co

d 4

2.02

.21

la

42.0

2.29

) 00

.20

5,

664,

920

0 19

,544

,730

0 1

5,29

4,10

6 0

0 15

,294

,106

15

,294

,106

0

0

F

inan

tare

a dr

eptu

rilor

aco

rdat

e pe

rsoa

nelo

r cu

han

dica

p 42

.02.

21

0

0

0

0

0 0

0 0

S

ubve

ntii

prim

ite d

in F

ondu

l de

Inte

rven

tie

42.0

2.28

0

0

0

0 0

0 0

0

F

inan

tare

a lu

crar

ilor

de c

adas

tru

imob

iliar

42

.02.

29

0

70

,000

41,9

97

0 41

,997

41

,997

0

0

S

ubve

nţii

pent

ru c

ompe

nsar

ea

creş

teril

or n

epre

vizi

onat

e al

e pr

eţur

ilor

la c

ombu

stib

ili

42.0

2.32

5,65

8,00

0

17,7

08,0

00

13

,533

,538

0

13,5

33,5

38

13,5

33,5

38

0 0

S

priji

n fin

anci

ar la

con

stitu

irea

fam

iliei

42

.02.

33

6,

920

1,

150,

000

1,

109,

853

0 1,

109,

853

1,10

9,85

3 0

0

S

ubve

nţii

pent

ru a

cord

area

aju

toru

lui

pent

ru în

călz

irea

locu

inţe

i cu

lem

ne,

cărb

uni,

com

bust

ibili

42

.02.

34

0

22

8,96

0

228,

952

0 22

8,95

2 22

8,95

2 0

0

Page 81: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

81

S

ubve

nţii

din

buge

tul d

e st

at p

entr

u fin

anţa

rea

unită

ţilor

de

asis

tenţ

ă m

edic

o-so

cial

e 42

.02.

35

0

0

0

0 0

0 0

0

S

ubve

nţii

pent

ru a

cord

area

trus

oulu

i pe

ntru

nou

-năs

cuţi

42.0

2.36

0

387,

770

37

9,76

6 0

379,

766

379,

766

0 0

Subve

ntii d

e la

alte

adm

inis

trat

ii

(c

od 4

3.02

.01

la 4

3.02

.08)

43

.02

0

0 0

0 0

0 0

0 0

0 0

S

ubve

ntii

prim

ite d

e la

bug

etel

e co

nsili

ilor

jude

tene

pen

tru

prot

ectia

co

pilu

lui

43.0

2.01

0

0

0

0 0

0 0

0

Sub

vent

ii de

la b

uget

ul a

sigu

raril

or

pent

ru s

omaj

cat

re b

uget

ele

loca

le,

pent

ru fi

nant

area

pro

gram

elor

pen

tru

ocup

area

tem

pora

ra a

fort

ei d

e m

unca

şi

sub

venţ

iona

rea

locu

rilor

de

mun

43.0

2.04

0

0

0

0 0

0 0

0

Sub

vent

ii pr

imite

de

la a

lte b

uget

e lo

cale

pen

tru

inst

itutii

le d

e as

iste

nta

soci

ala

pent

ru p

erso

anel

e cu

han

dica

p 43

.02.

07

0

0

0

0

0 0

0 0

Sub

vent

ii pr

imite

de

la b

uget

ele

cons

iliilo

r lo

cale

si j

udet

ene

pent

ru

ajut

oare

in s

ituat

ii de

ext

rem

a di

ficul

tate

43

.02.

08

0

0

0

0

0 0

0 0

Page 82: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

82

CO

NT

UL

DE

EX

EC

UT

IE A

L B

UG

ET

ULU

I LO

CA

L- C

HE

LTU

IELI

-LA

31.

12.2

007

Den

um

irea

indic

atori

lor

Cod

Cre

dite

buget

are

Angaj

amen

te

Angaj

amen

te

Pla

ti

Angaj

amen

te

Chel

tuie

li

in

dic

ator

initia

le

trim

estr

iale

/d

efin

itiv

e

buget

are

legal

e ef

ectu

ate

legal

e de

pla

tit

efec

tive

A

B

1 2

3 4

5 6=

4-5

7 TO

TA

L C

HELTU

IELI

(c

od 5

1.02

+54.

02+5

5.02

+56.

02+6

0.02

+61.

02+6

5.02

+ 66

.02+

67.0

2+68

.02+

70.0

2+74

.02+

80.0

2+81

.02+

83.0

2+

84.0

2+ 8

7.02

+97.

02)

50.0

2 38

0,28

2,80 0

491,

977,

300

477,

062,

197

613,

721,

812

456,

186,

773

157,

535,

039

421,

589,

557

Auto

rita

ti p

ublic

e si

act

iuni e

xter

ne

(cod 5

1.02

.01)

51

.02

30,4

00,5

00

30,1

80,8

30

29,9

21,3

54

31,1

00,5

25

29,8

13,2

93

1,28

7,23

2 28

,381

,772

A

utor

itati

exec

utiv

e si

legi

slat

ive

(cod

51.

02.0

1.03

) 51

.02.

01

30,4

00,5

00

30,1

80,8

30

29,9

21,3

54

31,1

00,5

25

29,8

13,2

93

1,28

7,23

2 28

,381

,772

A

utor

itati

exe

cutiv

e 51

.02.

01.0

3 30

4005

00

3018

0830

29

9213

54

3110

0525

29

8140

94

1287

232

2838

1772

A

lte

serv

icii

public

e gen

eral

e (c

od 5

4.02

.05

la

54.0

2.50

) 54

.02

12,6

17,0

00

2,58

3,45

0 2,

580,

450

2,35

6,91

1 2,

201,

897

155,

014

2,25

3,91

4

F

ondu

l de

reze

rva

buge

tara

la d

ispo

zitia

aut

orita

tilor

lo

cale

54

.02.

05

9,82

2,00

0

0

Fon

d pe

ntru

gar

anta

rea

impr

umut

urilo

r ex

tern

e,

cont

ract

e/ga

rant

ate

de s

tat

54.0

2.06

0

F

ond

pent

ru g

aran

tare

a im

prum

utur

ilor

exte

rne,

co

ntra

cte/

gara

ntat

e de

adm

inis

trat

ie p

ublic

e lo

cale

54

.02.

07

0

Ser

vici

i pup

lice

com

unita

re d

e ev

iden

ta a

pe

rsoa

nelo

r 54

.02.

10

1,38

4,00

0 1,

644,

000

1,64

4,00

0 1,

506,

191

1,35

1,17

7 15

5,01

4 1,

413,

560

A

lte s

ervi

cii p

ublic

e ge

nera

le

54.0

2.50

1,

411,

000

939,

450

936,

450

850,

720

850,

720

0 84

0,35

4

Tra

nza

ctii

privi

nd d

atori

a public

a si

impru

mutu

ri

55.0

2 7,

757,

700

1,89

6,05

0 1,

896,

050

1,89

4,03

6 1,

894,

036

0 1,

894,

036

Tra

nsf

eruri

cu c

arac

ter

gen

eral

intr

e difer

ite

niv

ele

ale

adm

inis

trat

iei (

cod 5

6.02

.06+

56.0

2.07

) 56

.02

1,21

8,11

0 1,

328,

110

1,32

6,67

9 1,

326,

678

1,32

6,67

8 0

1,32

6,67

8

Tra

nsfe

ruri

din

buge

tele

con

silii

lor

jude

tene

pen

tru

finan

tare

a ce

ntre

lor

pent

ru p

rote

ctia

cop

ilulu

i 56

.02.

06

1,06

7,15

0 1,

067,

150

1,06

7,15

0 1,

067,

149

1,06

7,14

9 0

1,06

7,14

9

Page 83: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

83

T

rans

feru

ri di

n bu

gete

le lo

cale

pen

tru

inst

itutii

le d

e as

iste

nta

soci

ala

pent

ru p

erso

anel

e cu

han

dica

p 56

.02.

07

150,

960

150,

960

150,

960

150,

960

150,

960

0

150,

960

T

rans

feru

ri di

n bu

gete

le lo

cale

cat

re b

uget

ul fo

ndul

ui

de a

sigu

rari

soci

ale

de s

anat

ate

56.0

2.09

0

110,

000

108,

569

108,

569

108,

569

0 10

8,56

9

Apar

are

(cod 6

0.02

.02)

60

.02

0 0

0 0

0 0

0

A

para

re n

atio

nala

60

.02.

02

0

O

rdin

e public

a si

sig

ura

nta

nat

ional

a

(c

od 6

1.02

.03

la 6

1.02

.50)

61

.02

9,89

5,50

0 9,

546,

810

9,54

5,84

9 10

,784

,252

9,

530,

056

1,25

4,19

6 9,

067,

723

Ord

ine

publ

ica

(cod

61.

02.0

3.04

) 61

.02.

03

8,85

0,00

0 9,

415,

000

9,41

5,00

0 10

,332

,266

9,

399,

370

932,

896

9,04

7,43

5

P

oliti

e co

mun

itara

61

.02.

03.0

4 8,

850,

000

9,41

5,00

0 9,

415,

000

10,3

32,2

66

9,39

9,37

0 93

2,89

6 9,

047,

435

Pro

tect

ie c

ivila

si p

rote

ctia

con

tra

ince

ndiil

or

(pro

tect

ie c

ivila

non

mili

tara

) 61

.02.

05

1,04

5,50

0 13

1,81

0 13

0,84

9 45

1,98

6 13

0,68

6 32

1,30

0 20

,288

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l ord

inii

publ

ice

si

sigu

rant

ei n

atio

nale

61

.02.

50

0

In

vata

man

t

(cod

65.0

2.03

+65.

02.0

4+65

.02.

05+6

5.02

.07+

65.0

2.11

+

65.0

2.50

)

65.0

2 15

8,94

4,00 0

181,

678,

210

171,

634,

355

176,

805,

096

168,

478,

740

8,32

6,35

6 15

5,62

5,88

0

Inva

tam

ant p

resc

olar

si p

rimar

(c

od 6

5.02

.03.

01+

65.0

2.03

.02)

65

.02.

03

49,6

42,6

40

55,1

18,1

80

52,5

25,6

91

53,7

45,3

05

51,3

87,2

42

2,35

8,06

3 45

,987

,926

In

vata

man

t pre

scol

ar

65.0

2.03

.01

25,8

04,5

50

30,8

97,4

60

30,0

99,5

61

30,4

02,4

60

29,2

63,3

52

1,13

9,10

8 23

,518

,197

In

vata

man

t prim

ar

65.0

2.03

.02

23,8

38,0

90

24,2

20,7

20

22,4

26,1

30

23,3

42,8

45

22,1

23,8

90

1,21

8,95

5 22

,469

,729

Inva

tam

ant

secu

ndar

(co

d 65

.02.

04.0

1 la

65

.02.

04.0

3)

65.0

2.04

10

9,30

1,36 0

126,

560,

030

119,

108,

664

123,

059,

791

117,

091,

498

5,96

8,29

3 10

9,63

7,95

4

Inva

tam

ant s

ecun

dar

infe

rior

65.0

2.04

.01

40,8

63,6

10

44,6

08,0

50

44,5

24,2

59

44,6

27,1

70

44,5

17,6

15

109,

555

42,0

25,2

42

Inva

tam

ant s

ecun

dar

supe

rior

65.0

2.04

.02

54,8

43,1

20

59,4

79,5

30

58,6

36,8

32

62,3

15,5

79

58,3

60,1

14

3,95

5,46

5 56

,501

,387

Page 84: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

84

Inva

tam

ant p

rofe

sion

al

65.0

2.04

.03

13,5

94,6

30

22,4

72,4

50

15,9

47,5

73

16,1

17,0

42

14,2

13,7

69

1,90

3,27

3 11

,111

,325

Inva

tam

ant p

ostli

ceal

65

.02.

05

0

In

vata

man

t ned

efin

ibil

prin

niv

el (

cod

65.0

2.07

.04)

65

.02.

07

0 0

0 0

0 0

0

I

nvat

aman

t spe

cial

65

.02.

07.0

4

0

Ser

vici

i aux

iliar

e pe

ntru

edu

catie

(cod

65.

02.1

1.03

la 6

5.02

.11.

30)

65.0

2.11

0

0 0

0 0

0 0

I

nter

nate

si c

antin

e pe

ntru

ele

vi

65.0

2.11

.03

0

Alte

ser

vici

i aux

iliar

e 65

.02.

11.3

0

0

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l inv

atam

antu

lui

65.0

2.50

0

San

atat

e (co

d 6

6.02

.06+

66.0

2.50

) 66

.02

3,90

0,00

0 3,

578,

000

3,57

6,23

3 3,

576,

099

3,57

6,09

9 0

3,57

6,09

9

S

ervi

cii m

edic

ale

in u

nita

ti sa

nita

re c

u pa

turi

(c

od 6

6.02

.06.

01la

66.

02.1

1.30

) 66

.02.

06

3,35

0,00

0 3,

568,

000

3,56

8,00

0 3,

567,

866

3,56

7,86

6 0

3,56

7,86

6

S

pita

le g

ener

ale

66.0

2.06

.01

3,35

0,00

0 3,

568,

000

3,56

8,00

0 3,

567,

866

3,56

7,86

6 0

3,56

7,86

6

Uni

tati

med

ico-

sani

tare

66

.02.

11.0

3

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l san

atat

ii (c

od 6

6.02

.50.

50)

66.0

2.50

55

0,00

0 10

,000

8,

233

8,23

3 8,

233

0 8,

233

A

lte in

stitu

tii s

i act

iuni

san

itare

66

.02.

50.5

0 55

0,00

0 10

,000

8,

233

8,23

3 8,

233

0 8,

233

Cultura

, rec

reer

e si

rel

igie

(c

od 6

7.02

.03+

67.0

2.05

+67.

02.0

6+67

.02.

50)

67.0

2 21

,558

,970

24

,316

,860

24

,314

,541

25

,939

,097

24

,185

,017

1,

754,

080

25,6

04,7

28

Ser

vici

i cul

tura

le (

cod

67.0

2.03

.02

la 6

7.02

.03.

30)

67.0

2.03

1,

707,

770

1,27

3,58

0 1,

272,

268

1,36

0,20

6 1,

262,

314

97,8

92

1,02

7,72

0

B

iblio

teci

pub

lice

com

unal

e, o

rase

nest

i, m

unic

ipal

e

67.0

2.03

.02

0

Muz

ee

67.0

2.03

.03

0

Inst

itutii

pub

lice

de s

pect

acol

e si

con

cert

e 67

.02.

03.0

4

0

Sco

li po

pula

re d

e ar

ta s

i mes

erii

67.0

2.03

.05

0

Page 85: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

85

Cas

e de

cul

tura

67

.02.

03.0

6 1,

097,

770

1,04

8,58

0 1,

047,

268

1,06

3,14

1 1,

037,

314

25,8

27

1,02

7,72

0

Cam

ine

cultu

rale

67

.02.

03.0

7

0

Cen

tre

de c

onse

rvar

ea s

i pro

mov

area

cul

turii

tr

aditi

onal

e 67

.02.

03.0

8

0

Con

solid

area

si r

esta

urar

ea m

onum

ente

lor

isto

rice

67.0

2.03

.12

610,

000

225,

000

225,

000

297,

065

225,

000

72,0

65

0

Alte

ser

vici

i cul

tura

le

67.0

2.03

.30

0

Ser

vici

i rec

reat

ive

si s

port

ive

(cod

67.

02.0

5.01

la 6

7.02

.05.

03)

67.0

2.05

15

,457

,500

20

,121

,990

20

,121

,607

20

,170

,035

20

,089

,079

80

,956

21

,930

,227

Spo

rt

67.0

2.05

.01

7,05

7,50

0 3,

755,

600

3,75

5,54

6 3,

803,

974

3,75

5,48

1 48

,493

5,

585,

556

Tin

eret

67

.02.

05.0

2

0

In

tret

iner

e gr

adin

i pub

lice,

par

curi,

zon

e ve

rzi,

baze

sp

ortiv

e si

de

agre

men

t 67

.02.

05.0

3 8,

400,

000

16,3

66,3

90

16,3

66,0

61

16,3

66,0

61

16,3

33,5

98

32,4

63

16,3

44,6

71

Ser

vici

i rel

igio

ase

67.0

2.06

2,

000,

000

2,00

0,00

0 2,

000,

000

2,00

0,00

0 2,

000,

000

0 2,

000,

000

Alte

ser

vici

i in

dom

eniil

e cu

lturii

, rec

reer

ii si

rel

igie

i 67

.02.

50

2,39

3,70

0 92

1,29

0 92

0,66

6 2,

408,

856

833,

624

1,57

5,23

2 64

6,78

1

Asi

gura

ri s

i asi

sten

ta s

oci

ala

(cod 6

8.02

.04+

68.0

2.05

+68.

02.0

6 +6

8.02

.10+

68.0

2.11

+ 68

.02.

15+6

8.02

.50)

68.0

2 30

,502

,920

30

,609

,070

30

,411

,676

29

,885

,656

28

,606

,779

1,

278,

877

24,3

88,1

46

Asi

sten

ta a

cord

ata

pers

oane

lor

in v

arst

a 68

.02.

04

3,20

0,00

0 3,

416,

150

3,41

5,31

2 3,

650,

795

3,41

4,90

8 23

5,88

7 3,

337,

614

Asi

sten

ta s

ocia

la in

caz

de

boli

si in

valid

itati

(cod

68.

02.0

5.02

) 68

.02.

05

11,1

11,0

00

9,16

1,00

0 9,

161,

000

8,32

3,23

8 7,

814,

801

508,

437

7,82

7,93

7

A

sist

enta

soc

iala

in c

az d

e in

valid

itate

68

.02.

05.0

2 11

,111

,000

9,

161,

000

9,16

1,00

0 8,

323,

238

7,81

4,80

1 50

8,43

7 7,

827,

937

Asi

sten

ta s

ocia

la p

entr

u fa

mili

e si

cop

ii 68

.02.

06

6,92

0 1,

537,

770

1,53

7,77

0 1,

498,

372

1,49

7,62

2 75

0 1,

498,

384

Aju

toar

e pe

ntru

locu

inte

68

.02.

10

0

Cre

se

68.0

2.11

4,

200,

000

4,53

9,50

0 4,

342,

944

4,34

2,94

4 4,

116,

228

226,

716

3,54

5,17

5 U

nita

ti de

asi

sten

ta m

edic

o-so

cial

e 68

.02.

12

Page 86: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

86

Pre

veni

rea

excl

uder

ii so

cial

e (c

od

68.0

2.15

.01+

68.0

2.15

.02)

68

.02.

15

5,03

5,00

0 4,

603,

150

4,60

3,15

0 4,

542,

904

4,41

4,06

2 12

8,84

2 4,

478,

925

A

juto

r so

cial

68

.02.

15.0

1 4,

125,

000

3,66

9,96

0 3,

669,

960

3,55

5,83

5 3,

485,

138

70,6

97

3,53

7,56

3

C

antin

e de

aju

tor

soci

al

68.0

2.15

.02

910,

000

933,

190

933,

190

987,

069

928,

924

58,1

45

941,

362

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l asi

gura

rilor

si a

sist

ente

i so

cial

e 68

.02.

50

6,95

0,00

0 7,

351,

500

7,35

1,50

0 7,

527,

403

7,34

9,15

8 17

8,24

5 3,

700,

111

Locu

inte

, ser

vici

i si d

ezvo

ltar

e public

a

(c

od

70.0

2.03

+70.

02.0

5+70

.02.

06+7

0.02

.07+

70.0

2.50

)

70.0

2 19

,633

,000

24

,072

,880

24

,026

,527

36

,825

,787

22

,654

,174

14

,171

,613

42

,204

,538

Lo

cuin

te (

cod

70.0

2.03

.01+

70.0

2.03

.30)

70

.02.

03

370,

000

2,16

2,30

0 2,

162,

225

1,72

3,74

8 1,

125,

534

598,

214

8,01

1,32

6

Dez

volta

rea

sist

emul

ui d

e lo

cuin

te

70.0

2.03

.01

0 1,

525,

000

1,52

5,00

0 72

5,00

0 72

5,00

0 0

8,01

1,32

6

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l loc

uint

elor

70

.02.

03.3

0 37

0,00

0 63

7,30

0 63

7,22

5 99

8,74

8 40

0,53

4 59

8,21

4 0

Alim

enta

ri cu

apa

si a

men

ajar

i hid

rote

hnic

e

(cod

70.

02.0

5.01

+70

.02.

05.0

2)

70.0

2.05

0

0 0

0 0

0 0

A

limen

tare

cu

apa

70.0

2.05

.01

0

A

men

ajar

i hid

rote

hnic

e

70.0

2.05

.02

0

Ilum

inat

pub

lic s

i ele

ctrif

icar

i rur

ale

70.0

2.06

6,

512,

000

6,09

4,14

0 6,

062,

394

16,1

33,2

46

6,06

2,39

4 10

,070

,852

18

,052

,293

Alim

enta

re c

u ga

ze n

atur

ale

in lo

calit

ati

70.0

2.07

0

Alte

ser

vici

i in

dom

eniu

l loc

uint

elor

, ser

vici

ilor

si

dezv

olta

rii c

omun

ale

70.0

2.50

12

,751

,000

15

,816

,440

15

,801

,908

18

,968

,793

15

,466

,246

3,

502,

547

16,1

40,9

19

Pro

tect

ia m

ediu

lui (

cod 7

4.02

.05+

74.0

2.06

) 74

.02

11,0

32,0

00

27,0

45,5

00

27,0

45,0

86

97,5

10,8

17

13,3

49,4

92

84,1

61,3

25

9,63

0,99

6 S

alub

ritat

e si

ges

tiune

a de

seur

ilor

(cod

74.

02.0

5.01

+74

.02.

05.0

2)

74.0

2.05

10

,882

,000

27

,045

,500

27

,045

,086

97

,406

,400

13

,349

,492

84

,056

,908

9,

630,

996

S

alub

ritat

e 74

.02.

05.0

1 7,

400,

000

10,0

47,5

00

10,0

47,0

86

10,0

46,0

29

10,0

46,0

29

0 9,

630,

996

C

olec

tare

a, tr

atar

ea s

i dis

trug

erea

des

euril

or

74.0

2.05

.02

3,48

2,00

0 16

,998

,000

16

,998

,000

87

,360

,371

3,

303,

463

84,0

56,9

08

0

Can

aliz

area

si t

rata

rea

apel

or r

ezid

uale

74

.02.

06

150,

000

0 0

104,

417

0 10

4,41

7 0

Page 87: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

87

Act

iuni g

ener

ale

econom

ice,

com

erci

ale

si d

e m

unca

(

cod 8

0.02

.01)

80

.02

0 0

0 0

0 0

0

A

ctiu

ni g

ener

ale

econ

omic

e s

i com

erci

ale

(cod

80.

02.0

1.06

la 8

0.02

.01.

30)

80.0

2.01

0

0 0

0 0

0 0

Pre

veni

re s

i com

bate

re in

unda

tii s

i ghe

turi

80.0

2.01

.06

0

Stim

ular

e in

trep

rinde

ri m

ici s

i mijl

ocii

80.0

2.01

.09

0

Pro

gram

e de

dez

volta

re r

egio

nala

si s

ocia

la

80.0

2.01

.10

0

Alte

che

ltuie

li pe

ntru

act

iuni

eco

nom

ice

si

com

erci

ale

80.0

2.01

.30

0

Com

bust

ibili

si e

ner

gie

(co

d 8

1.02

.06

la 8

1.02

.50)

81

.02

32,9

87,0

00

98,7

67,0

00

94,4

51,6

47

104,

427,

792

94,4

51,6

47

9,97

6,14

5 67

,921

,050

Ene

rgie

term

ica

81.0

2.06

32

,987

,000

98

,767

,000

94

,451

,647

10

4,42

7,79

2 94

,451

,647

9,

976,

145

67,9

21,0

50

Alti

com

bust

ibili

81

.02.

07

0

Alte

che

ltuie

li pr

ivin

d co

mbu

stib

ili s

i ene

rgia

81

.02.

50

0

Agri

cultura

, silv

icultura

, pis

cicu

ltura

si v

anat

oar

ea

(cod 8

3.02

.03)

83

.02

0 0

0 0

0 0

0

Agr

icul

tura

(co

d 83

.02.

03.0

3+83

.02.

03.3

0)

83.0

2.03

0

0 0

0 0

0 0

Pro

tect

ia p

lant

elor

si c

aran

tina

fitos

anita

ra

83.0

2.03

.03

0

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l agr

icul

turii

83

.02.

03.3

0

0

Tra

nsp

ort

uri (co

d 8

4.02

.03+

84.0

2.06

+84.

02.5

0)

84.0

2 39

,416

,100

55

,954

,530

55

,911

,750

90

,869

,066

55

,698

,865

35

,170

,201

49

,293

,997

Tra

nspo

rt r

utie

r (c

od 8

4.02

.03.

01 la

84.

02.0

3.03

) 84

.02.

03

37,9

46,1

00

54,7

08,6

30

54,6

66,1

35

89,0

95,6

57

54,4

54,0

56

34,6

41,6

01

48,6

31,5

21

Dru

mur

i si p

odur

i 84

.02.

03.0

1 99

0,00

0 1,

130,

030

1,08

7,54

5 1,

168,

106

966,

623

201,

483

379,

553

Tra

nspo

rt in

com

un

84.0

2.03

.02

22,9

56,1

00

28,7

04,7

80

28,7

04,7

70

63,0

53,7

31

28,6

37,1

92

34,4

16,5

39

23,5

30,5

77

S

traz

i 84

.02.

03.0

3 14

,000

,000

24

,873

,820

24

,873

,820

24

,873

,820

24

,850

,241

23

,579

24

,721

,391

Tra

nspo

rt a

eria

n (c

od 8

4.02

.06.

02)

84.0

2.06

0

0 0

0 0

0 0

Page 88: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

88

A

viat

ia c

ivila

84

.02.

06.0

2

0

Alte

che

ltuie

li in

dom

eniu

l tra

nspo

rtur

ilor

84.0

2.50

1,

470,

000

1,24

5,90

0 1,

245,

615

1,77

3,40

9 1,

244,

809

528,

600

662,

476

Alte

actiuni e

conom

ice

(cod 8

7.02

.01

la 8

7.02

.50)

87

.02

420,

000

420,

000

420,

000

420,

000

420,

000

0 42

0,00

0 F

ondu

l Rom

an d

e D

ezvo

ltare

Soc

iala

87

.02.

01

0

Z

one

liber

e 87

.02.

03

0

T

uris

m

87.0

2.04

20

,000

20

,000

20

,000

20

,000

20

,000

0

20,0

00

Pro

iect

e de

dez

volta

re m

ultif

unct

iona

le

87.0

2.05

0

Alte

act

iuni

eco

nom

ice

87.0

2.50

40

0,00

0 40

0,00

0 40

0,00

0 40

0,00

0 40

0,00

0 0

400,

000

Rez

erve

97

.02

0

Exc

eden

t 98

.02

0

Def

icit

99.0

2

0

Page 89: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

89

Page 90: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

90

ANEXA 3 – LISTA HCL ADOPTATE IN ANUL 2007 Hotararile Consiliului Local adoptate in anul 2007: 1 HOTĂRÎRE privind alegerea PREŞEDINTELUI DE ŞEDINŢĂ 2 HOTĂRÎRE prin care se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Anchidin Dumitru şi declararea ca vacant a locului de consilier municipal ca reprezentant al Partidului Social Democrat 3 HOTĂRÎRE, privind organizarea manifestărilor omagiale dedicate zilei de 24 ianuarie 1859 4 HOTARÎRE privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale aparatului propriu de specialitate al Consiliului Local Iaşi pe anul 2007 5 HOTĂRÎRE privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare la Direcţia Creşe Iaşi pe anul 2007 6 HOTĂRÎRE privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, a Organigramei şi a Statului de Funcţii pentru anul 2007, ale Direcţiei de Asistenţă Comunitară 7 HOTĂRÎRE privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii şi R.O.F. ale Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor, valabile începînd cu data de 1.01.2007 8 HOTĂRÎRE privind aprobarea Statului de funcţii şi a Organigramei Regiei Autonome de Transport Public Iaşi 9 HOTĂRÎRE privind aprobarea Organigramei, Statului de funcţiuni al Casei de Cultură a Municipiului Iaşi - “MIHAI URSACHI” 10 HOTĂRÎRE privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Poliţiei Comunitare, începînd cu 01.01.2007 11 HOTARARE privind trecerea din domeniul public local în domeniul privat al Municipiului Iasi a terenurilor situate în Iasi: str. V. Alecsandri nr. 8 ( lîngă Starea Civilă ) în suprafata de 2.500 mp şi Bd. Independentei (lîngă statuia Independentei) în suprafată de 5.500 mp, precum si concesionarea prin licitatie publică a acestor terenuri pentru construirea a două parcări subterane şi / sau supraterane 12 HOTĂRÎRE privind implementarea proiectului ,, Informarea şi pregătirea cetăţenilor Municipiului Iaşi privind protejarea mediului înconjurător- Colectarea selectivă a deşeurilor în Municipiul Iaşi” 13 HOTĂRÎRE privind aprobarea înregistrării şi ţinerea evidenţei vehiculelor pentru care nu există obligaţia înmatriculării 14 HOTĂRÎRE privind modificarea art.21 din HCL 198/2000, referitor la stabilirea traseelor pentru şcolile de şoferi pe raza Municipiul Iaşi 15 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 40,00 mp situat în Iaşi - Str. Nicolina nr.11, bl. A5, sc.B, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către dl. Panainte Constantin, în vederea extinderii spaţiului existent 16 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 10,88 mp situat în Iaşi - Şos. Nicolina, nr. 131, bl. 968, parter, şi concesionarea directă către Societatea Cooperativă Meşteşugărească de Gradul 1 Prestaţiunea (SCM) Iaşi, în vederea extinderii spaţiului existent prin închidere portic 17 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 30,24 mp situat în Iaşi - Str. Socola nr.57, bloc A, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. OVIMAR TRANS S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent

Page 91: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

91

18 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 22,70 mp situat în Iaşi - Esplanada Oancea, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. CESA S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent 19 HOTĂRÎRE, privind trecerea din domeniul public de interes local al municipiului Iaşi în domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 12,75 mp, situat în Iaşi - Pasaj Cuza Vodă nr.6, precum şi concesionarea directă a acestui teren către dl. Ciubotaru Constantin, în vederea extinderii construcţiei existente 20 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 71,50 mp situat în Iaşi - B-dul Tudor Vladimirescu nr.83, sc.B, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către Cabinet Individual “LAUDERMA” în vederea extinderii spaţiului existent 21 HOTĂRÎRE, pentru prelungirea valabilităţii contractelor de asociere dintre Consiliul Local Iaşi şi societăţile de publicitate licenţiate : EUROMEDIA GROUP S.A., ROMANIAN BILLBOARD NETWORK S.A., ITINERIS MEDIA S.R.L., NEWS OUTDOOR ROMANIA S.R.L. şi ULTRAVISION S.R.L. 22 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării pentru sustenabilitatea proiectului RO 4616 SS 12 şi a Contractului de parteneriat dintre Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Fundaţia Solidaritate şi Speranţă pentru acest proiect 23 HOTĂRÎRE privind aprobarea acordului de parteneriat pentru participarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară la realizarea proiectului “Dezvoltarea serviciilor specializate de îngrijire la domiciliu a vîrstnicilor din Municipiul Iaşi”, cofinanţarea salariilor îngrijitorilor formaţi prin acest proiect şi continuarea finanţării posturilor de îngrijitori pentru vîrstnici la domiciliu 24 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării pentru sustenabilitatea proiectului RO 4616 SS 13 Centrul de Asistenţă Socială şi Ingrijire la Domiciliu pentru Vîrstnici şi a Contractului de parteneriat dintre Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Fundaţia Solidaritate şi Speranţă pentru acest proiect 25 HOTĂRÎRE privind modificarea HCL 363/2006 26 HOTĂRÎRE privind modificarea HCL nr. 272/2006 27 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA HLINCEA, CVARTAL 68, PARCELA 1(3574/5) întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiunea de sediu firmă, birouri, locuinţă de serviciu şi împrejmuire teren aflat în proprietate privată persoane fizice 28 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA ALEEA TUDOR NECULAI NR.94-98 intocmit in vederea construirii unei locuinte colective pe teren aflat in proprietate privata persoana juridica 29 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IAŞI, STRADA SPLAI BAHLUI MAL STÎNG NR.33ª întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de sediu birouri şi spaţiu comercial pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 30 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobarii Planului Urbanistic Zonal -IAŞI - ZONA BUCIUM, CVARTAL172 PARCELELE Vn3/2(7383/1/2), Vn 5/2(7395/3/2), DE11(7391/1), Vn 3/3(7383/1/3), Vn 5/1(7395/3/1) 31 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA MALU NR.10 întocmit în vederea mansardarii unui imobil existent situat pe teren aflat în proprietate privată persoană Juridică

Page 92: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

92

32 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, SOS BUCIUM NR.69 întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiunea de locuinţe colective pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 33 HOTĂRÎRE întocmit îî vederea aprobarii Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM, CVARTAL149 PARCELELE VN 1(5963/1/1), DE 2(5995/1/1), VN 3(5963/1/2) 34 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA GRĂNICERI NR.14 întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privata persoane fizice 35 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobarii Planului Urbanistic Zonal -IAŞI, STRADA DEALUL ZORILOR NR.6 36 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru străzile din municipiul Iaşi, conform Anexei 1 37 HOTĂRÎRE privind revocarea H.C.L. nr.470/09.11.2004 38 HOTĂRÎRE privind modificarea componenţei COMISIEI DE AMENAJAREA TERITORIULUI ŞI URBANISM 39 HOTĂRÎRE privind aprobarea preluării obligaţiilor de plată a Consiliului Judeţean Iaşi de către Consiliul Local Iaşi pentru finalizarea statuii ecvestre „M. Viteazul” 40 HOTĂRÎRE privind transmiterea unui imobilul din domeniul public al statului şi din administrarea Direcţiei pentru Sport a Judeţului Iaşi în domeniul public al municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local al municipiului Iaşi 41 HOTĂRÎRE privind acordarea în folosinţă gratuită a imobilului situat în Iaşi, str. Sf. Sava nr.19, către DIRECŢIA PENTRU SPORT A JUDEŢULUI IAŞI 42 HOTĂRÎRE ,privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 276,00 mp situat în Iaşi - Şos. Păcurari,nr. 85,bloc 475,sc. A,parter,şi concesionarea directă către S.C. INTERCONT S.R.L.,în vederea extinderii spaţiului existent. 43 HOTĂRÎRE privind atribuirea în folosinţă gratuită către Compania Naţională de Investiţii S.A.Bucureşti a terenului în suprafaţă de 900 mp. din incinta Liceul “V.Alecsandri” în vederea construirii obiectivului “ Sală de gimnastică” , pe durata de execuţie a lucrărilor de construcţie 44 HOTĂRÎRE privind Bugetul General al Municipiului Iaşi pe anul 2007 45 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea H.C.L.nr.462/2006 46 HOTĂRÎRE privind aprobarea “contractului de credit” şi “contractului privind proiectul” , între Consiliul Local al Municipiului Iaşi, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Regia Autonomă de Transport Public Iaşi, pentru reabilitarea căii de rulare linii tramvai în Municipiul Iaşi 47 HOTĂRÎRE privind aprobarea ACORDULUI DE AMENDAMENT la CONTRACTUL DE CREDIT NR. 35162 încheiat la data de 20 decembrie 2005 între S.C. CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE IAŞI (CET) S.A. şi BANCA EUROPEANĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE 48 HOTĂRÎRE, privind înhumarea a 5 cadavre cu identitate necunoscută sau cu susţinători legali, fără posibilităţi financiare 49 HOTĂRÎRE privind aprobarea contractelor de credit, garanţie, intermediere de obligaţiuni municipale şi cont escrow 50 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2007 51 HOTĂRÎRE privind aprobarea Organigramei şi Statului de funcţiuni al Direcţiei de Servicii Publice Municipale Iaşi

Page 93: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

93

52 HOTĂRÎRE privind completarea art.4 din H.C.L.nr.387/2002 şi a art.6 din HCL nr.394/2003 53 HOTĂRÎRE privind aprobarea casării unor mijloace fixe uzate din punct de vedere fizic şi moral, cu durata normată depăşită şi valoare de inventar amortizată din patrimoniul DIRECŢIEI DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE 54 HOTĂRÎRE privind aprobarea rezervării parcelei nr.36 din cimitirul “Sf.ap.Petru şi Pavel” pentru a concesiona locuri de înhumare de către membrii asociaţiilor de militari rezervişti, în retragere şi veterani de război 55 HOTĂRÎRE privind transmiterea concesiunii terenului în suprafaţă de 9.15 mp, situat în Iaşi - Aleea Plăieşilor nr.3, bloc V1, sc.C, parter, apt.4, proprietatea municipiului Iaşi, de pe Nicolau Georgeta pe Negrei Vasile şi Luminiţa 56 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 7.58 mp situat în Iaşi - Aleea Rozelor nr.14A, bl. A10, parter, apt.1, precum şi concesionarea directă a acestui teren către soţii Telesa Gheorghe şi Elena , în vederea extinderii spaţiului existent 57 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 7.58 mp situat în Iaşi - Aleea Rozelor nr.14A, bl. A10, parter, apt.1, precum şi concesionarea directă a acestui teren către soţii Telesa Gheorghe şi Elena , în vederea extinderii spaţiului existent 58 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 21,00 mp situat în Iaşi - Şos. Nicolina nr.89, bloc 988A, sc.C, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. ANA-PHARM S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent 59 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 15,85 mp situat în Iaşi - Şos. Păcurari adiacent blocului 541, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. ROVALIS COM S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent 60 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul public al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 8.00 ha, situat în Iaşi - Zona Şes Bahlui, sector cadastral 56, parcelele 1771/2 şi 2261/1, precum şi atribuirea în folosinţă gratuită a acestui teren Ministerului Sănătăţii Publice prin Autoritatea de Sănătate Publică Iaşi, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgenţă 61 HOTĂRÎRE privind aprobarea contractului de asociere între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi S.C. ALVEC&TAG COMPANY S.R.L. 62 HOTĂRÎRE privind propunerea unor denumiri de străzi în zona Bucium, zona Galata şi zona Tătăraşi 63 HOTĂRÎRE privind asocierea între Consiliul Local Municipal Iaşi şi Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie - Iaşi, în vederea exploatării în comun a terenului în suprafaţă de 26,12 mp, situat în zona Târgu Cucu, conform planului anexat 64 HOTĂRÎRE privind modificarea H.C.L. nr.176/05.06.2006 65 HOTĂRÎRE privind asocierea între Consiliul Local Municipal Iaşi şi S.C. STALMI IMPEX S.R.L. în vederea instalării unei unităţi de desfacere provizorie, pentru desfăşurarea activităţii de desfacere produse comerciale 66 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 54 mp, situat în Iaşi - str. Titu Maiorescu nr.22-24, conform planului anexat, precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea a trei locuri de parcare

Page 94: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

94

67 HOTĂRÎRE privind darea în folosinţă gratuită a turnului clopotniţă din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” către Parohia “Sf. Spiridon” 68 HOTĂRÎRE privind aprobarea scoaterii la licitaţie publică pentru închiriere a unor spaţii situate în imobilul din Iaşi, str. Toma Cozma nr. 4 69 HOTĂRÎRE privind darea în administrare a clădirii punctului termic nr. 5A din str. Aleea Nicolina către Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” 70 HOTĂRÎRE privind atribuirea in folosinta gratuita a imobilului situat in str. M. Varlaam nr. 54 si darea in administrare a bransamentului si instalatiei de gaze, aferente Adapostului de noapte din str. C.A.Rosetti nr. 30, catre Directia de Asistenta Comunitara 71 HOTĂRÎRE privind evacuarea persoanelor care ocupă fără forme legale spaţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în administrarea D.A.P.P.P. 72 HOTĂRÎRE privind acordarea în folosinţă gratuită a spaţiului cu altă destinaţie decît locuinţa situat în Iaşi, B-dul Poitiers nr.20-22, bl.750, sc.D, parter către Direcţia de Comunicare în vederea amenajării Centrului de cartier Frumoasa II-Bdul Poitiers 73 HOTĂRÎRE privind scoaterea din circuitul locativ a imobilului din Iaşi str. Căpşunelor nr.9 şi desfiinţarea totală a construcţiei 74 HOTĂRÎRE privind însuşirea propunerii de executare a demolării imobilului situat în Iaşi Şoseaua Sărărie nr.13 administrat de D.A.P.P.P. 75 HOTĂRÎRE privind schimbarea destinaţiei a unui spaţiu de folosinţă comună, situat în imobilul proprietatea privată a Consiliului Local Iaşi, din Şos.Nicolina nr.105-107, bloc 1004, tronson 1, parter, în spaţiu cu altă destinaţie decît locuinţă 76 HOTĂRÎRE privind modificarea Anexei nr. 1 la contractul de acordare a dreptului de acces încheiat între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi S.C. ROMTELECOM S.A. autentificat sub nr. 2815/29.09.2006 77 HOTĂRÎRE privind aprobarea sporurilor salariale ce se acordă personalului Poliţiei Comunitare începînd cu 01.01.2007 79 HOTĂRÎRE privind transformarea funcţiilor publice în personal contractual la Serviciul Management Resurse Umane - Compartiment Protecţia Muncii din Statul de funcţii al Poliţiei Comunitare Iaşi, pentru anul 2007 80 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IAŞI, CVARTAL 127, PARCELA 1(4643) întocmit în vederea construirii unei baze de producţie, clădiri birouri, hală reparaţii şi întreţinere şi depozit materiale pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 81 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI,ZONA BUCIUM, CVARTAL 149, PARCELELE Vn1/1/4(6042/1/1/1/4), Vn1/1/5(6042/1/1/1/5), Vn1/1/6(6042/1/1/1/6), Vn1/1/7(6042/1/1/1/7), Vn1/1/8(6042/1/1/1/8), Vn1/1/9(6042/1/1/1/9), Vn1/2/8(6042/1/1/2/8), Vn1/2/7(6042/1/1/2/7), Vn1/2/6(6042/1/1/2/6), Vn1/2/5(6042/1/1/2/5), Vn1/2/4(6042/1/1/2/4), Vn1/2/3(6042/1/1/2/3), Vn1/1/2(6042/1/1/1/2), Vn1/2/1(6042/1/1/2/1), Vn1/2/2(6042/1/1/2/2), DR 1(5994/2-6006/1-6046/1-6056/1), Fn1/2/2(5999/1/3/2/2), Vn1/2/9(6042/1/1/2/9) întocmit în vederea extinderii intravilanului municipiului Iaşi pentru construire locuinţe şi funcţiuni complementare 82 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI,ZONA BUCIUM, CVARTAL 155, PARCELELE A1(6430/1/12), A1(6430/1/13), A1(6430/1/14) întocmit în vederea extinderii intravilanului municipiului Iaşi pentru construire locuinţe 83 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM, CVARTAL143 PARCELELE 1(5274/3), 2(5262/2), 3(5269)

Page 95: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

95

84 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI, ZONA BUCIUM, STRADA PLOPII FARA SOT NR.3, cvartal 19, parcelele 724/5, 724/1 întocmit în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe colective 85 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI, STRADA CICOAREI NR.2, întocmit în vederea construirii unui ansamblu cu spaţii de recreere, alimentaţie publică şi birouri pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 86 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IASI-STRADA FÎNTÎNILOR NR.25 elaborat în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 87 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA STOICESCU NR.3 întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 88 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA TĂIETOAREI NR.16 întocmit în vederea construirii unui imobil D+P+7E+M cu funcţiuni de locuinţe şi spaţii comerciale la parter şi împrejmuire teren aflat în proprietate privată persoană juridică 89 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, CVARTAL 127, PARCELA 1(4650/1) întocmit în vederea construirii unui depozit materiale de construcţii, sediu firmă, funcţiuni complementare, racorduri la utilităţi şi împrejmuire teren aflat în proprietate privată persoane fizice 90 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA PERJU NR.1 întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 91 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADELA TUDOR VLADIMIRESCU NR.5° întocmit în vederea construirii unei locuinţe individuale prin demolare imobil situat pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 92 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA VASILE LUPU NR.160, BLOC G3-1, PARTER întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial pe teren aflat în proprietate municipiului Iaşi 93 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI-ZONA TĂTĂRAŞI, STRADA AEROPORTULUI, SECTOR CADASTRAL 5, PARCELA 1/1(226/8/1/1) elaborat în vederea construirii unui cartier de locuinţe colective şi dotări pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 94 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IASI-STRADA CANTA NR.68 întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de prestări servicii, spaţii comerciale, birouri pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 95 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, ZONA BUCIUM CVARTAL 20 PARCELA 1(742/2) întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 96 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, PIATA VOIEVOZILOR NR.5, BL.A 10, PARTER întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial pe teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 97 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA NICOLINA NR.11, BLOC A5 întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinţe pe terenul adiacent aflat în proprietatea municipiului Iaşi

Page 96: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

96

98 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, FUNDAC SOCOLA NR.2 întocmit în vederea construirii a două locuinţe individuale pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 99 HOTĂRÎRE privind transformarea unor posturi din cadrul aparatului propriu al Consiliului Local Municipal Iaşi 100 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea H.C.L. nr.154/22.05.2006 de aprobarea concesionării serviciului public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice produsă în sistem centralizat în municipiul Iaşi şi a H.C.L. nr.433/18.12.2006 de aprobarea studiului de oportunitate şi a Contractului cadru de concesionare a serviciului public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice produsă în sistem centralizat în municipiul Iaşi 101 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării pentru implementarea proiectului Phare/2004/016-772.04.02.03.02.01.125 Centrul de Asistenţă Socială şi Ingrijire la Domiciliu pentru Vîrstnici 102 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru lucrările de amenajare a spaţiilor de joacă pentru copii propuse a fi înfiinţate sau modernizate în cursul anului 2007 103 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IAŞI,STRADA SPLAI BAHLUI NR.21-23-25,întocmit în vederea construirii unui service auto şi imprejmuire teren,aflat in proprietate privată persoană juridică şi teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 104 HOTĂRÎRE privind premierea de către Municipiul Iaşi a studenţilor ieşeni medaliaţi la Olimpiada Internaţională Studenţească SEEMOUS 2007 şi a cadrelor didactice universitare coordonatoare ale echipei participante 105 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu REABILITAREA PĂRŢII SUDICE A ZONEI CENTRALE SUD A MUNICIPIULUI IAŞI 106 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu REABILITAREA PĂRŢII VESTICE A ZONEI CENTRALE SUD A MUNICIPIULUI IAŞI 107 HOTĂRÎRE privind participarea Municipiului Iaşi ca membru fondator la constituirea Fundaţiei Sportului Ieşean (F.S.I.) 108 HOTĂRÎRE privind înfiinţarea unei comisii pentru atragerea capitalului privat în finanţarea S.C.FOTBAL CLUB POLITEHNICA IASI S.A 109 HOTĂRĂRE privind aprobarea membrilor Consiliilor de Administraţie şi ai membrilor A.G.A. la societăţile comerciale şi regiile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi şi la societăţile comerciale la care Consiliul Local al Municipiului Iaşi este acţionar 110 HOTĂRÎRE privind aprobarea organizării concursului de soluţii cu tema “CONSTRUIRE BAZĂ AGREMENT BĂILE NICOLINA” 111 HOTĂRÎRE privind atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren de 500 mp, situat în Iaşi, la intersecţia str. I.C. Brătianu cu str. Cuza Vodă, către Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” 112 HOTARARE privind aprobarea documentaţiei şi indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul “Pasaj superior Octav Băncilă” 113 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării pentru implementarea proiectului depus la Ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei CENTRULUI DE GĂZDUIRE ŞI REABILITARE SOCIALĂ A PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST DE PE RAZA MUNICIPIULUI IAŞI 114 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării pentru implementarea proiectului ATELIERE DE TERAPIE OCUPAŢIONALĂ

Page 97: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

97

115 HOTĂRÎRE privind acordarea în folosinţă gratuită a imobilului situat în Iaşi, str. Sf. Sava nr.19, către DIRECŢIA PENTRU SPORT A JUDEŢULUI IAŞI 116 HOTĂRÎRE privind completarea art.7 din H.C.L.nr.11/2007 privind aprobarea concesionării prin licitaţie publică a terenurilor situate în Iaşi: str.V.Alecsandri nr.8(lîngă Starea Civilă) în suprafaţă de 2.500 mp. şi Bd.Independenţei (lîngă statuia Independenţei) în suprafaţă de 5.500 mp., pentru construirea a două parcări subterane şi/sau supraterane 117 HOTĂRÎRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al DIRECŢIEI DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE IAŞI pentru anul 2007 118 HOTĂRÎRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al DIRECŢIEI DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE IAŞI pentru anul 2007 119 HOTĂRÎRE pentru analiza şi aprobarea bugetelelor de venituri şi cheltuieli 2007 al Asocierii în Participaţiune pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis şi al SC Tehnopolis SRL 120 HOTĂRÎRE privind reglementarea autorizării comerţului de produse şi servicii de piaţă pe raza Municipiului Iaşi 121 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru scutirea de la plată a impozitului pe teren conform art. 286 alin. (6) din Legea 571/2003 modificată şi completatată prin Legea nr. 343/2006, pentru S.C. HIPROMA S.A. IASI 122 HOTĂRÎRE privind aprobarea schimbului de terenuri între Municipiul Iaşi şi S.C. EURO MARKET JUNIOR S.R.L 123 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 6.16 mp situat în Iaşi - al. Tudor Neculai, nr.107, la parterul blocului 995, sc. C, şi concesionarea directă către domnii Grigoraş Ştefan şi Barbacariu Gheorghe, în vederea extinderii spaţiului existent 124 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 36 mp, situat în Iaşi - Bd.Alexandru cel Bun, în apropierea blocului 1212, conform planului anexat, precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea a două locuri de parcare 125 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 10,00 mp situat în Iaşi - Str. Bucium nr.19, bl.B2-1, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. MARTEX S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent 126 HOTĂRÎRE privind acordarea către UPC România a dreptului de acces pe unele terenuri aflate în domeniul public al municipiului Iaşi, în suprafaţă de 12 mp 127 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 53,00 mp situat în Iaşi - B-dul Tudor Vladimirescu nr.3, bl.C9, sc.A, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. NEW FORM S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent 128 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Iaşi a unor active corporale situate în incinta Ştrandului Municipal, Teatrului de Vară şi Patinoarului Artificial şi aprobarea casării acestora 129 HOTĂRÎRE privind transformarea unui post contractual din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor 130 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI, SOS IASI CIUREA CVARTAL 1, PARCELA 10(44/2) întocmit în vederea introducerii în intravilan pentru construire locuinţe şi funcţiuni complementare pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice

Page 98: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

98

131 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, ALEEA TUDOR NECULAI NR.44 întocmit în vederea construirii unei locuinţe şi a unei anexe gospodăreşti pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 132 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA GÎNDU NR.1 întocmit în vederea extinderii unei locuinţe existente pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 133 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA DEALUL BUCIUM NR.6B întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoana fizică 134 HOTĂRÎRE întocmit în vederea construirii unui imobil de locuinţe colective cu parter comercial şi prestări servicii 135 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADELA ST. O. IOSIF NR.18 CVARTAL 44 PARCELA (2-2)/2(1.416/1-1.416/2)/2 întocmit în vederea construirii unei locuinţe individuale pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 136 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADELA ST. O. IOSIF NR.18 CVARTAL 44 PARCELELE (1-1)/2 (1413/1-1413/2) si (2-2)/1(1.416/1-1.416/2)/1 întocmit în vederea construirii unei locuinţe individuale pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 137 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA GHEORGHE GHIBANESCU NR.1° întocmit în vederea construirii unei locuinţe individuale pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 138 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA STEJAR NR.111 – 113 întocmit în vederea construirii unui imobil de birouri şi sediu firmă pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 139 HOTARARE întocmit în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal -IASI-ZONA VITICULTORI CVARTAL 62 PARCELELE 11/5(2415/1/1/5), 11/4(2415/1/1/4), 11/3(2415/1/1/3), 11/2(2415/1/1/2) 140 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA LIPOVANA NR. 27 CVARTAL 15, PARCELA 1(292/1) întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de spaţii comerciale, birouri şi locuinţă pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 141 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobarii Planului Urbanistic de Detaliu -IASI- BULEVARDUL TUDOR VLADIMIRESCU NR.39 întocmit în vederea construirii unui ansamblu de trei imobile cu funcţiuni de spaţii comerciale, locuinţe şi birouri pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică şi pe teren aflat în proprietatea Municipiului Iaşi 142 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobarii Planului Urbanistic de Detaliu -IASI- ZONA BUCIUM, CVARTAL 165, PARCELA (1/3-1/4)1/2(6818/2/1/3-6818/2/1/4) întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 144 HOTĂRÎRE privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice cu plată şi de reşedinţă aflate pe raza Municipiului Iaşi 145 HOTĂRÎRE privind alegerea PREŞEDINTELUI DE ŞEDINŢĂ 146 HOTĂRÎRE privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2007 al REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI 147 HOTĂRÎRE privind aprobarea modificării şi completării contractului de asociere în participaţiune încheiat la 18.07.2003 şi a contractului de administrare nr.10510/2004

Page 99: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

99

148 HOTĂRÎRE privind trecerea din administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Spiridon” Iaşi în administrarea D.A.P.P.P. a imobilului situat în Iaşi, şos. Manta Roşie nr. 17 149 HOTĂRÎRE privind aprobarea scoaterii la licitaţie publică pentru închiriere a unor spaţii aflate în domeniul public al municipiului Iaşi şi în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Spiridon” Iaşi 150 HOTĂRÎRE privind aprobarea listei de prioritate care stabileşte ordinea în soluţionarea cererilor de locuinţe construite prin ANL, destinate tinerilor spre închiriere 151 HOTĂRÎRE privind aprobarea solicitărilor locative propuse de Comisia socială constituită în condiţiile Legii 114/1996 152 HOTĂRÎRE privind atribuirea unor locuinţe construite prin ANL, destinate închirierii tinerilor cu vîrstă pînă în 35 ani 153 HOTĂRÎRE privind prelungirea termenului de folosinţă gratuită a imobilului-corp A situat in Iasi, str. Codrescu nr.6 de către Centrul Diecezan Caritas Iaşi 154 HOTĂRÎRE privind evacuarea persoanelor care ocupă fără forme legale spaţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în administrarea D.A.P.P.P. 155 HOTĂRÎRE privind reglementarea acordarii ajutoarelor de urgenta si ajutoarelor de inmormantare 156 HOTĂRÎRE privind transformarea a două posturi contractuale din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi 157 HOTĂRÎRE privind transformarea a şase funcţii publice de execuţie vacante, existente în Statul de Funcţii valabil în anul 2006 şi 2007 din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, în sensul modificării calităţii posturilor, în conformitate cu dispoziţiile art.46 din O.G.nr.6/2007 158 HOTĂRÎRE privind împuternicirea Primarului Municipiului Iaşi să semneze Procesele-verbale de vecinătate şi planurile anexate acestora, necesare întocmirii documentaţiilor conform H.G. nr. 834/2001 şi a Legii 7/1996 159 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 162 mp, situat în Iaşi - Aleea Sucidava, în apropierea blocului 259, conform planului anexat, precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea a nouă locuri de parcare 160 HOTĂRÎRE privind aprobarea prelungirii Fundacului Theodor Pallady, pentru a se permite accesul la imobilele limitrofe 161 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public de interes local al municipiului Iaşi în domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 40,95 mp, situat în Iaşi - Str. Dr. Cehac nr.17, precum şi concesionarea directă a acestui teren către dl. Drăgan Vasile, în vederea extinderii construcţiei existente 162 HOTĂRÎRE privind revocarea H.C.L. nr. 322/30.06.2003 şi trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 3.700 mp situat în Iaşi, şos. Nicolina, nr. 171 163 HOTĂRÎRE privind avizarea propunerii de modificare şi completare a structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf.Spiridon” Iaşi 164 HOTĂRÎRE privind aprobarea documentaţiei şi indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul COLECTOR CANALIZARE STRADA AVIATIEI 165 HOTĂRÎRE privind aprobarea documentaţiei şi indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul EXTINDERE COLECTOR CANALIZARE STRADA SI STRADELA ST.O.IOSIF

Page 100: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

100

166 HOTĂRÎRE Privind propunerea unor denumiri de strazi în zona Bucium, zona Galata şi zona Păcurari 167 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai obiectivului MODERNIZAREA ALEE ACCES CIMITIR ETERNITATEA 168 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai obiectivului WC PUBLIC GRADINA COPOU 169 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI,SOSEAUA NICOLINA NR.155 intocmit in vederea construirii unui sediu admnistrativ firma pe teren aflat in proprietate privata persoana juridica si amenajarii accesului auto pe terenul adiacent aflat în proprietatea municipiului Iasi 170 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, STRADA ADUNATI NR.19 intocmit in vederea construirii unei locuinte pe teren aflat in proprietate privata persoane fizice 171 HOTĂRÎRE, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal IASI, STRADA AEROPORTULUI NR.13, CVARTAL 5, PARCELELE 1/1(226/5/1), 1/2(226/5/2), 1/3(226/5/3) intocmit in vederea construirii de locuinte si functiuni complementare pe teren aflat in proprietate privata persoane fizice 172 HOTĂRÎRE,privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADELA UZINEI NR.4,VARIANTA UZINEI NR.16, întocmit în vederea extinderii unui atelier de creaţie existent pe teren,aflat în proprietate privată persoană juridică 173 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA PODISULUI NR.10-12-14,întocmit în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe pe,teren aflat în proprietate privată persoană juridică 174 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, FUNDAC SOCOLA NR.5, întocmit în vederea construirii unei locuinţe,pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 175 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA PERJU NR.10,întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren,aflat în proprietate privată persoană fizică 176 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 9,70 mp situat în Iaşi - Şos Nicolina nr.133,la parterul blocului 968,şi concesionarea prin licitaţie publică a terenului respectiv pentru amenajare agenţie loto,prin închidere portic. 177 HOTĂRÎRE,privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM,TARLALELE 135,136,PARCELELE1/1(4832/2/1),1/2(4832/2/2),4832/1,2/2(4828/4/2),2/1(4828/4/1),1/1(4828/3),1/3(4828/1/3),2(4828/2),1/2(4828/1/2),1/1(4828/1/4),1(4826/1/4),1(4826/1/5),1(4826/1/3),1(4826/1/5) 178 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 176,PARCELELE A1(7656/2),V2(7656/1),Dr 3(7655/1),V4/1(7654/1/1),V4/2(7654/1/2),Dr 5(7653/1) 179 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA CIURCHI NR.30, intocmit in vederea construirii unei pensiuni studentesti cu spatiu de alimentatie publica, (fast-food) la parter pe teren aflat in proprietate privata persoana juridica

Page 101: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

101

180 HOTĂRÎRE privind aproabarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 172,PARCELELE 1(7375/2/1),1(7375/2/2),1(7375/2/3),1(7375/2/4),1(7375/2/5) 181 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA CICOAREI, intocmit in vederea amenajarii unei baze nautice, pe teren aflat in proprietatea privata a municipiului Iasi 182 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, SOSEAUA NICOLINA, NR.1, BL.928B, intocmit in vederea extinderii unui spatiu comercial existent, pe teren aflat in proprietatea municipiului Iasi 183 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA GRADINARI NR.7, intocmit in vederea construirii unui spatiu comercial,salon de infrumusetare si locuinta de serviciu,pe teren aflat in proprietate privata persoana fizica si teren aflat in proprietatea municipiului Iasi 184 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,FUNDAC ARMEANA NR.6B,intocmit in vederea construirii a doua imobile cu functiuni de locuinte colective si spatii cu alta destinatie ,pe teren aflat in proprietate privata persoana fizica 185 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA CODRESCU NR.6,intocmit in vederea extinderii unui imobil cu functiunea de tipografie pe teren concesionat 186 HOTĂRÎRE,privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -,IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 136,PARCELELE7/1(4844/1/1/1),1/6/2(4849/1/2/6/2),6/2(4846/1/2),6/1(4846/1/1),7/2(4844/1/1/2),1/6/1(4849/1/2/6/1),1/5/2(4849/1/2/5/2),1/5/1(4849/1/2/5/1) 187 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA MR. EREMIA POPESCU NR.35,intocmit in vederea construirii unei locuinte pe teren aflat in proprietate privata persoana fizica 188 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,SOS. IASI-CIUREA,TARLAUA 2,PARCELA 16/4/4/3,întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privata persoane fizice 189 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,CVARTAL 132,PARCELELE 4693/1 SI 4693/3,intocmit in vederea construirii unui sediu de firma,hale de productie pe teren aflat in proprietate privata persoana juridica 190 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -,IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 170,PARCELA L1(7298/6/3) 191 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu,IASI,STRADA VASILE LUPU NR.78,intocmit in vederea construirii unui ansamblu de locuinte colective pe teren aflat in proprietate privata persoana juridica 192 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -,IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 164,PARCELELEV1(6698/1/1),V1(7003/1),V6/2(6980/2/3/2),V6/1(6980/2/3/1),V4(6980/2),Cc1(6980/2/1),Vn1(6705/1/1),Vn(6705/1/2),Vn1(6705/1/3),Vn1(6709/1/1),Vn1(6709/1/2),Vn1(6709/1/3),Vn1(6709/1/4),Vn3(6713/1),A4(6797/3),A5(6797/2),V2(6755/1),V3(6773/3),A1(6799) 193 HOTĂRÎRE privind modificarea anexei 2 a Hotararii Consiliului Local nr.451 din 5 decembrie 2005 194 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 72 mp,situat în Iaşi - între şos. Arcu şi str. Zugravi, conform planului anexat, precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru închirierea a patru locuri de parcare.

Page 102: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

102

195 HOTĂRÎRE privind aprobarea organizării unei licitaţii publice pentru terenul în suprafaţă de 10,00 mp,situat în Iaşi - Str. Arapului intersecţie cu str. Bularga,în vederea construirii unui spaţiu comercial provizoriu. 196 HOTĂRÎRE,privind aprobarea concesionării directe către S.C. RODIPET S.A. Bucureşti,a terenurilor pe care sunt amplasate punctele de vînzare a presei,în suprafaţă totală de 144 mp. 197 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 340 mp, situat în Iaşi - Zona Bucium,tarla 160,parcela 6509,conform planului anexat,precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru închirierea acestui teren,în vederea amplasării unei staţii emisie-recepţie pentru telefonie mobilă. 198 HOTĂRÎRE,privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 72 mp,situat în Iaşi - între str. Canta şi s-dela Canta,conform planului anexat,precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru închirierea a patru locuri de parcare 199 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea H.C.L. nr.24/28.02.2000. 200 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public de interes local al municipiului Iaşi în domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 47,83 mp,situat în Iaşi - str. Sărăriei nr.103,precum şi concesionarea directă a acestui teren către d-na Marciuc Săndica, în vederea extinderii construcţiei existente. 201 HOTĂRÎRE privind atribuirea gratuită a unui loc de veci la cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel domnului HÂNCU VALERIAN MARCEL,din Iaşi,str.Buridava nr.22,bl.G7-8,sc.B,et.3,ap.1 202 HOTĂRÎRE privind închirierea prin licitaţie publică a spaţiilor necesare instalării unor,aparate de autoservire a băuturilor calde în diverse locaţii aparţinînd proprietăţii publice a Municipiului Iaşi 203 HOTĂRÎRE privind aprobarea contribuţiei de 3.000 euro a Consiliului Local al Municipiului Iaşi la implementarea proiectului "Sistem integrat de servicii de asistenţă şi recuperare pentru vîrstnici marginalizaţi - Iaşi" contract de finanţare Phare nr.2003/005-551.01.05/05/47 204 HOTĂRÎRE privind darea în folosinţă gratuită a unor locuinţe din proprietate publică,către Fundaţia Hecuba 205 HOTĂRÎRE privind inchirierea prin licitaţie publică a unor locaţii situate în incinta, Parcului Copou,pentru desfaşurarea activitaţii de cafenea literară 206 HOTĂRÎRE privind aprobarea criteriilor de determinare a zonelor de impozitare pentru terenurile aflate în extravilanul municipiului Iaşi 207 HOTĂRÎRE privind modificarea Anexei 8.4 a Hotărîrii Consiliului Local nr. 443/2005 de modificare şi completare a H.C.L. 409/2005 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2006 şi modificarea H.C.L. 172/2002 privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi 208 HOTĂRÎRE privind suplimentarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 209 HOTĂRÎRE privind restaurarea mormintelor comemorative din Cimitirul Eroilor căzuţi în cel de-al II - lea Război Mondial în cadrul Cimitirului "Eternitatea" Iaşi 210 HOTĂRÎRE privind modificarea H.C.L.nr.399/2005 211 HOTĂRÎRE privind înfrăţirea dintre oraşul Portland din Statele Unite ale Americii cu oraşul Iaşi 212 HOTĂRÎRE privind numirea unui reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C.Salubris S.A.

Page 103: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

103

213 HOTĂRÎRE privind scutirea la plata a dobînzilor şi penalităţilor de întîrziere aferente obligaţiilor bugetare restante pentru,STATIUNEA DE CERCETARE - DEZVOLTARE BOVINE DANCU 214 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai obiectivului de investiţii "Centru Rezidenţial pentru mame şi copii - strada Sărăriei - municipiul Iaşi" 215 HOTĂRÎRE privind aprobarea Statului de funcţii şi a Organigramei Regiei Autonome de Transport Public Iaşi 216 HOTĂRÎRE privind deplasarea Primarului Municipiului Iaşi, domnul Gheorghe Nichita,la Washington,S.U.A.,in perioada 1- 9 august 2006 217 HOTĂRÎRE privind stabilirea reprezentantului Consiliului Local Municipal Iaşi la S.C.Fotbal Club Politehnica Iaşi S.A. 218 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 420,00 mp,situat în Iaşi - Bd. T. Vladimirescu, conform planului anexat, precum şi aprobarea unui schimb de teren pe acest amplasament. 219 HOTĂRÎRE privind scoaterea la licitaţie a Caietului de sarcini vizînd elaborarea şi implementarea STRATEGIEI DE DEZVOLTARE ECONOMICO - SOCIALA A MUNICIPIULUI IASI - "ORIZONT 2020",conform Caietului de sarcini realizat de Comisia de elaborare 220 HOTĂRÎRE privind aprobarea parteneriatului dintre Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi la proiectul privind dezvoltarea SMURD Iaşi 221 HOTĂRÎRE pentru modificarea şi completarea Hotărîrii Consiliului Local nr. 72/2004 privind aprobarea formei de contract de asociere între Consiliul Local Municipal Iaşi şi Societăţile Comerciale care desfăşoară activitate de publicitate exterioară pe raza municipiului Iaşi 222 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 223 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA GRĂNICERI NR.16B, întocmit în vederea construirii unei hale de depozitare pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 224 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA SĂLCIILOR NR.40, întocmit în vederea construirii a două locuinţe pe terenuri aflate în proprietate privată persoane fizice 225 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 168,PARCELELEL1(6907/1/4/2),F2/1(6924/1/2/2/1),F2/2(6924/1/2/2/2),L1(6907/1/4/3),PS2(6924/1/2/3),L2(6907/1/3/1),F1( 6924/1/1),L1/1(6907/1/3/2/1),L1/2(6907/1/3/2/2),L1/3/2(6907/1/3/2/3),P2/3/2(7063/5/2/3) 226 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, ŞOSEAUA NICOLINA NR.110, BLOC 1005A, SCARA A, întocmit în vederea amenajării sediului Asociaţiei de Proprietari, bl.1005A pe teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 227 HOTĂRÎRE privind aprobarea documentaţiei întocmite în vederea stabilirii tramei stradale şi a regimului construcţiilor care se vor executa în zona Galata tarlalele 46,48,49,50 228 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA PACURARI,TARLAUA 62,PARCELELE1(2400/8),2(2402/2),1(2403/1/1),1(2403/1/4),1(2400/5),1(2403/1/2),1(2400/7),1(2400/6),1(2403/1/3),1(2401),1(2402/1),1(239/1) 229 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI - ŞOS BUCIUM,NR.100bis 230 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 170,PARCELA 7314

Page 104: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

104

231 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA PĂCURARI NR.128-130 BLOC 586 PARTER, întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial existent, pe teren aflat în proprietatea publică a municipiului Iaşi 232 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA PĂCURARI NR.9, întocmit în vederea mansardarii unui imobil existent (cămin studenţesc) aflat în proprietatea Universităţii " Alexandru Ioan Cuza " 233 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,ŞOS UNGHENI NR.2,întocmit în vederea construirii unui sediu birouri, hală de depozitare pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 234 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA 176,PARCELELEL1/6(7626/3/2/6),Ps1/3(7667/2/7/3),Cc1/1/1(7666/1/1),L1/3/1(7626/3/1/3/1),L1/3/2(7626/3/1/3/2),L1/1/2(7626/3/1/1/1/2),L1/1/1(7626/3/1/1/1/1),Cc1(7664/3) 235 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IASI - ŞOS.BUCIUM,NR.109 236 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, BULEVARDUL SOCOLA NR.3,BL.D2,SC.A-B, întocmit în vederea extinderii unor spaţii comerciale existente pe, teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 237 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA MIHAI VODA NR.8, întocmit în vederea extinderii unui depozit existent pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică şi pe teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 238 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public de interes local în domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 66.00 mp,situat în Iaşi - str.V. Lupu fn,precum şi aprobarea unui schimb de teren pe acest amplasament 239 HOTĂRÎRE privind aprobarea ACORDULUI DE SPRIJIN MUNICIPAL între MUNICIPIUL IAŞI,CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE IAŞI (CET) SA şi BANCA EUROPEANĂ PENTRU ,RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE 240 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru închirierea prin licitaţie publică a locurilor de parcare de reşedinţă,din diverse locaţii aparţinînd domeniului public al municipiului Iaşi 241 HOTĂRÎRE privind modificarea art.1 din H.C.L.nr.229/2002,în sensul diminuării suprafeţei de 3500 mp. la 2365 mp.,în vederea realizării unei alei de acces şi locuri de rezervă,în cimitirul "Eternitatea" 242 HOTĂRÎRE privind trecerea la destinaţia de locuinţe,a unor spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă (comerciale) din patrimoniul privat al statului 243 HOTĂRÎRE privind transformarea postului de inspector clasa I - grad superior,treapta 3,din cadrul Biroului de Proiectare,în post de referent clasa III - grad superior,treapta 3 244 HOTĂRÎRE privind aprobarea solicitărior locative propuse de Comisia socială ,constituită în condiţiile Legii 114/1996 245 HOTĂRÎRE privind aprobarea vînzării unor imobile naţionalizate, către actualii chiriaşi 246 HOTĂRÎRE privind aprobarea "CONTRACTULUI ÎNTRE SECRETARIATUL DE STAT ELVEŢIAN PENTRU PROBLEME ECONOMICE (SECO) ŞI CONSILIUL LOCAL IAŞI asupra acordării de asistenţă financiară pentru Proiectul Sistemului de Termoficare din Iaşi" 247 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA GRĂDINARI NR.13, întocmit în vederea construirii unui sediu firmă, hală de producţie pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică. 248 HOTĂRÎRE privind aprobarea "AMPLASAMENTELOR DE DEPOZITARE A DEŞEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI ELECTRONICE".

Page 105: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

105

249 HOTĂRÎRE privind aprobarea "ATRAGERII DE FONDURI ÎN VEDEREA REALIZĂRII PROIECTULUI HARTA DE ZGOMOT A MUNICIPIULUI IAŞI" 250 HOTĂRÎRE privind participarea municipalităţii ieşene, la programul «TOWN TWINNING» cu finanţare europeană,cu proiectul «Politicile oraşului: viitorul oraşului european » 251 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea, Comisiei de Relaţii cu Societatea Civilă şi Evaluare a Proiectelor 252 HOTĂRÎRE privind propunerile de criterii şi punctaje pentru stabilirea ordinii de prioritate a cererilor de locuinţe construite prin ANL în municipiul Iaşi,destinate închirierii tinerilor cu vîrsta pînă în 35 ani 253 HOTĂRÎRE privind aprobarea completării obiectului de activitate a S.C.TEHNOPOLIS S.R.L.Iaşi, societatea administrator a Parcului Ştiinţific şi Tehnologic "TEHNOPOLIS" 254 HOTĂRÎRE privind obiectivul "Modernizare Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi –“Baza comună de tratament" 255 HOTĂRÎRE privind aprobarea scoaterii la licitaţie pentru închiriere, a unor spaţii aflate în patrimoniul public al municipiului Iaşi şi în administrarea consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţămînt 256 HOTĂRÎRE privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 418/2003 privind atribuirea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de 520 mp,situat în Iaşi,str. Petru Rareş, nr. 10-12, către Centrul Cultural Elen "PANELLINION" Iaşi. 257 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 158,21 mp,situat în Iaşi - Splai Bahlui Mal Stîng,nr. 21-23 şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. EUROTECH S.R.L.,în vederea extinderii construcţiei existente. 258 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici,pentru străzile din municipiul Iaşi, conform Anexei 1 259 HOTĂRÎRE privind stabilirea destinaţiei pentru spaţiul situat in incinta centralei termice Aurora 260 HOTĂRÎRE privind mandatarea domnului VICTOREL LUPU de către CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL IASI în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C.Fotbal Club "POLITEHNICA" Iaşi S.A.,în scopul de a aproba majorări de capital social de pînă la 49% 261 HOTĂRÎRE Intocmit in vederea aprobarii Planului Urbanistic Zonal - IASI ZONA BUCIUM, TARLAUA 166, PARCELELE 1(6884), 2(6882/1), 3(6866/1),4(6883/1/1), 5(6879/1), 6(6884/2), 7(6884/1), 8(6875/2), 1(6883/1/2), 1(6924/1/4), 2(6920/1) 262 HOTĂRÎRE privind aprobarea listei spaţiilor medicale care urmează a fi vîndute în conformitate cu Legea 236/2006 care aprobă O.U.G. nr. 110/14.07.2005 privind vînzarea spaţiilor cu destinaţie de cabinete medicale şi a celor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical 263 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public al Municipiului Iasi in domeniul privat al Municipiului Iasi a unor obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe amortizate, mijloace fixe de natura obiectelor de inventar amortizate si neamortizate, mijloace fixe amortizate si neamortizate aflate in administrarea S.C."CET IASI" S.A. - UFET Iasi, (conform HCL 133, 136/2002 si 390/2003 RADET Iasi a fuzionat prin absorbtie cu S.C."CET IASI" S.A.), ce urmeaza a fi casate 264 HOTĂRÎRE privind atribuirea în folosinţă gratuită,pe durata existenţei construcţiei, a terenului în suprafaţă de 4.706,48 mp situat în Iaşi, str. Cucu intersecţie cu str. Elena Doamna, către Curtea de Apel Iaşi, în vederea construirii unui sediu "Palat de Justiţie"

Page 106: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

106

265 HOTĂRÎRE privind înfiinţarea COMISIEI PENTRU ANALIZA SOLICITĂRILOR FORMULATE IN TEMEIUL LEGII NR.341/2004 legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 266 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI - ZONA COPOU, TARLAUA 84, PARCELELE 1(3232/3),1(3232/1) 267 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 1.173,31 mp,situat în Iaşi - str. Fagului,f.n.,conform planului anexat,precum şi aprobarea unui schimb de teren pe acest amplasament. 268 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, ŞOS. IAŞI-CIUREA, TARLAUA 2, PARCELA 1(16/4/4/2), întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 269 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA VASILE LUPU NR.95, întocmit în vederea etajarii şi mansardării unui spaţiu comercial existent situat pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 270 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA UZINEI NR.52, întocmit în vederea construirii a două locuinţe cuplate pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 271 HOTĂRÎRE privind revocarea H.C.L.nr.86/2002 privind atribuirea în administrare a stadionului Emil Alexandrescu către RAJAC Iaşi 272 HOTĂRÎRE privind prelungirea perioadei de administrare gratuită de către R.A.J.A.C.Iaşi,a unor bunuri aflate în domeniul public al municipiului Iaşi 273 HOTĂRÎRE privind acordul de principiu pentru co-finanţarea,de către Consiliul Local Iaşi a salarizării unui număr de 12 îngrijitori la domiciliu formaţi şi angajaţi de Fundaţia Păpădia în baza proiectului Dezvoltarea Serviciilor de Îngrijire la Domciliu pentru Persoanele Vîrstnice Dependente din Municipiul Iaşi,depus la Ministerul Muncii,Solidarităţii Sociale şi Familiei 274 HOTĂRÎRE privind aprobarea acordului de parteneriat pentru participarea Directiei de Asistenta Comunitara la realizarea proiectului "Dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire la domiciliu a varstnicilor din Municipiul Iasi.", cofinantarea salariilor ingrijitorilor formati prin acest proiect si continuarea finantarii posturilor de ingrijitori pentru varstnici la domiciliu 275 HOTĂRÎRE privind aprobarea contractului de acordare a dreptului de acces ce se va încheia între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi S.C.ROMTELECOM S.A. 276 HOTĂRÎRE privind "FINANŢAREA EXECUTĂRII UNUI PARC DE JOACĂ ÎN COMUNA CIUREA CU NUMELE LARISA CHELARU" 277 HOTĂRÎRE privind înfiinţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe al Municipiului Iaşi 278 HOTĂRÎRE privind repartizarea unor spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă către organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale 279 HOTĂRÎRE privind aprobarea,"Studiului de fezabilitate - Modernizarea CET II Iaşi, în vederea optimizării funcţionării şi încadrării centralei în programele de mediu" 280 HOTĂRÎRE, întocmit în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal - IAŞI, ALEEA SADOVEANU, CVARTALELE 25 SI 26, PARCELELE 1(1076), 2(1103/1),3(1103/3),4(1103/5),5(1070),6(1072),7(1074),8(1078/1),9(1078/2),10(1108),11(1110/1),12(1115),13(1117),14(1100),15(1104),16(1106),17(1105),18(1099),19(1069/1),20(1069/2),21(1069/3),22(1071),23(1073),24(1075),25(1077),26(1079/1),27(1079/2),28(1102),29(1103/2),30(1103/4),31(1103/6),32(1107/1),33(1109),34(1114/1),35(1116), 36(1118) 281 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal - IAŞI, ZONA ŢICĂU - C.A.ROSETTI,TARLAUA 92, PARCELA PD (1/1-1/2/1)(3705/1/1-3705/1/2/1)

Page 107: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

107

282 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal - IAŞI, ZONA ŢICĂU - C.A.ROSETTI,TARLAUA 92,PARCELA (1/3-1/2/2),(3705/1/3-3705/1/2/2) 283 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA PETRE ISPIRESCU NR.1, întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 284 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobării Planului Urbanistic de Detaliu - IAŞI,STRADA SĂRĂRIEI NR.38, întocmit în vederea construirii unui centru medical pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 285 HOTĂRÎRE întocmit în vederea aprobarii Planului Urbanistic Zonal - IASI ZONA BUCIUM,TARLAUA176,PARCELELE1/1/1(7629/1/2/1/1),1/1/2(7629/1/2/1/2),4/1(7636/1/1/1),4/2(7636/1/1/2),1/2(7638/1/1/2),1/3(7638/1/1/3) 286 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, SOSEAUA IASI-TOMEŞTI, TARLAUA 127,PARCELELE 1/5(4606/2/5) şi 1/4(4602/2/4), întocmit în vederea construirii unui club pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 287 HOTĂRÎRE privind aprobarea transformării unui post de auditor clasa I grad superior treapta 3 în auditor clasa I grad asistent treapta 3 288 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului,"Sistem iluminare stadion Emil Alexandrescu - racord electric" 289 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului,"Sistem ventilaţie Baia Comunală" 290 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru scoaterea la licitaţie publică pentru concesionarea administrării luciului de apă şi a zonei de protecţie a lacurilor Ciric I şi Ciric II 291 HOTĂRÎRE privind atribuirea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de 715 mp situat în Iaşi - Str. Lăpuşneanu nr.14,către MUZEUL UNIRII - Iaşi,din cadrul Complexului Muzeal Naţional "Moldova" în vederea protejării monumentului şi de punere în valoare a sitului arheologic. 292 HOTĂRÎRE privind transmiterea concesiunii terenului în suprafaţă de 2000 mp, situat în Iaşi- Str. Silvestru,proprietatea Consiliului Local al Municipiului Iaşi,de pe SHELL ROMANIA S.R.L. ,pe S.C. MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L. 293 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 294 HOTĂRÎRE privind exercitarea dreptului de preemţiune al Consiliului Local asupra imobilului situat în municipiul Iaşi,str.N.Gane nr.7 295 HOTĂRÎRE privind aprobarea asocierii în participaţiune între Municipiul Iaşi,Judeţul Iaşi şi S.C.Fotbal Club Politehnica Iaşi S.A. 296 HOTĂRÎRE privind revocarea art.3 din H.C.L.nr.162 din 5 iunie 2006 şi aprobarea încheierii unui contract de finanţare cu Federaţia Română de Tenis 297 HOTĂRÎRE privind realizarea obiectivului "Centrul Rezidenţial pentru mame şi copii în dificultate" din strada Sărăriei nr.143 298 HOTĂRÎRE privind alegerea PREŞEDINTELUI DE ŞEDINŢĂ 299 HOTĂRÎRE privind încetarea mandatului de consilier municipal ,al domnului COZMANCIUC CORNELIU MUGUREL 300 HOTĂRÎRE,prin care se ia act de validarea mandatului de consilier municipal ,în Consiliul Local Municipal Iaşi al domnului CĂLIMAN ADRIAN 301 HOTĂRÎRE privind atribuirea contractului de prestări servicii financiare S.C.V.M.B.Partners S.A. 302 HOTĂRÎRE,privind modificarea art.2 din H.C.L.nr.217/28 iunie 2006

Page 108: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

108

303 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea H.C.L.nr.295/29 august 2006 304 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,ŞOSEAUA BUCIUM NR.82, întocmit în vederea construirii unei locuinţe,pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 305 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA ŞIPOŢEL NR.1A, întocmit în vederea executării lucrărilor de reparaţii capitale, extindere şi supraetajare imobil existent, pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 306 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, BULEVARDUL POITIERS NR.30, întocmit în vederea supraetajarii imobilului existent situat pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică şi pe teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 307 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ŞOS. PĂCURARI NR.130, întocmit în vederea construirii unui spaţiu comercial pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 308 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA FRUMOASA NR.2, întocmit în vederea construirii unui sediu de firmă pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 309 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ŞOSEAUA NICOLINA NR.150, întocmit în vederea construirii unui complex turistic pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 310 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA LIBERTĂŢII NR.34, întocmit în vederea extinderii imobilului existent pentru amenajare cabinete medicale pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 311 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, BULEVARDUL POITIERS NR.18,întocmit în vederea construirii unui depozit materiale de construcţie pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 312 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA CLOŞCA NR.13, întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de locuinţe colective şi spaţii cu altă destinaţie pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 313 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA AEROPORTULUI, CVARTAL 5 PARCELELE 226/2/10,226/1/4, întocmit în vederea construirii unei locuinţe şi garaj, pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 314 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA MOLDOVEI NR.46, 315 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu reactualizat IAŞI, STRADELA IPSILANTE NR.2, întocmit în vederea supraetajarii unui imobil existent pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 316 HOTĂRRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA ROŞCANI NR.50, întocmit în vederea modernizării şi extinderii unei locuinţe situate pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 317 HOTĂRĂRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA RĂZBOIENI NR.3, BLOC 453, PARTER,întocmit în vederea extinderii unui sediu de societate comercială pe teren aflat în proprietatea privată a Municipiului Iaşi 318 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ŞOS.PĂCURARI NR.63 BLOC 549, PARTER,întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial prin concesionare teren, aflat în proprietatea privata a Municipiului Iaşi

Page 109: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

109

319 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA PĂCURARI, NR.2A, BL.590C, PARTER, întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial pe teren aflat în proprietatea Municipiului Iaşi 320 HOTĂRÎRE privind modificarea articolului 1 a Hotărîrii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr.281 din 29.08.2006 321 HOTĂRÎRE privind modificarea articolului 1 a Hotărîrii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr.282 din 29.08.2006 322 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul public al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 362 mp, situat în Iaşi - str. Decebal nr.11B, precum şi atribuirea în folosinţă gratuită a acestui teren Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în vederea amenajării unui spaţiu verde la Parohia "Sf. Mahramă a Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni" 323 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 151,85 mp, situat în Iaşi - Şos. Naţională, conform planului anexat, precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea a şase locuri de parcare. 324 HOTĂRÎRE privind atestarea la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 18 mp,situat în Iaşi - Şos. Naţională nr.194, conform planului anexat,precum şi organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea unui loc de parcare. 325 HOTĂRÎRE privind trecerea temporară în administrarea Inpesctoratului Şcolar al Judeţului Iaşi a unor imobile ce aparţin unităţilor de învăţămînt preuniversitar, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare/consolidare/reparaţii capitale finanţate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în baza H.G.nr.615/2006 şi H.G.1001/2006 326 HOTĂRÎRE pentru aprobarea modificării Metodologiei de constituire şi utilizare a fondului pentru acordarea de stimulente personalului cu atribuţii în administrarea creanţelor bugetului local conform modificărilor din O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală 327 HOTĂRÎRE pentru modificarea şi completarea HCL nr.431/2004,privind "Codul de proceduri privind administrarea creanţelor", utilizat de Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat în calitate de organ de executare 328 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public al Municipiului Iaşi în domeniul privat al Municipiului Iaşi a imobilului din str. Toma Cozma nr. 4 în care funcţionează Centrul Medical pentru Studenţi "Copou" şi concesionarea spaţiilor medicale 329 HOTĂRÎRE privind aprobarea completării HCL nr. 262/2006 330 HOTĂRÎRE privind aprobarea modificării tarifului de călătorie pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Public Iaşi 331 HOTĂRÎRE privind aprobare reabilitare termică blocuri de locuinţe municipiul Iaşi 332 HOTĂRÎRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru lucrările de amenajare a spaţiilor de joacă pentru copii propuse a fi înfiinţate noi sau modernizate în cursul anului 2006 333 HOTĂRÎRE privind completarea HCL nr. 272/28 iulie 2006 334 HOTĂRÎRE privind aprobarea ca spaţiul de 951,44 mp,situat în str. V. Conta nr. 2,et. IV,să fie dat în comodat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" către U.M.F. "Gr. T. Popa", pe o perioadă de 3 ani 335 HOTĂRÎRE privind prelungirea duratei contractului de asociere nr. 13092/10.07.2003 încheiat între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi S.C.TELE'M S.A. Iaşi 336 HOTĂRÎRE privind organizarea,"SĂRBĂTORILOR IAŞULUI" 2006 337 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ,pentru străzile din municipiul Iaşi, conform Anexei 1

Page 110: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

110

338 HOTĂRÎRE privind aprobarea Regulamentului de organizare şi functionare a spatiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi 339 HOTĂRÎRE privind repartizarea unor spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă către partide politice 340 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea H.C.L. nr.167/05.06.2006 341 HOTĂRÎRE privind evacuarea unor persoane juridice care ocupă fără forme legale spaţii cu altă destinaţie decît locuinţă aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Iaşi 342 HOTĂRÎRE privind evacuarea persoanelor care ocupă fără forme legale spaţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în administrarea D.A.P.P.P. 343 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 344 HOTĂRÎRE privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Iaşi a unor active corporale situate în incinta Băii Comunale şi a Grădinii Zoologice în vederea casării acestora 345 HOTĂRÎRE privind criteriile şi punctajele pentru stabilirea ordinii de prioritate a cererilor de locuinţe construite prin ANL în municipiul Iaşi,destinate închirierii tinerilor cu vîrsta pînă în 35 ani 346 HOTĂRÎRE privind aprobarea finanţării Galei Finale a Campionatului Naţional de Box Seniori, ediţia 2006, organizate de Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi 347 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 113 mp situat în Iaşi - Str. Sf. Lazăr,conform planului anexat,precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. TERRAMOLD INVEST S.R.L.,în vederea extinderii construcţiei existente. 348 HOTĂRÎRE privind aprobarea amenajării unei pîrtii de săniuş pe suprafaţa de 0,9954 ha. situată în Zona Ţicău,tarlaua 88,parcela 3369/2 349 HOTĂRÎRE privind modificarea,H.C.L.nr.340/29 iunie 2004 şi a H.C.L.nr.251/28 iulie 2006,art.2 350 HOTĂRÎRE,prin care se ia act de demisia domnului Căliman Adrian Constantin,consilier local în Consiliul Local Municipal Iaşi, din Consiliul de Administraţie al S.C.CET IASI S.A. şi desemnarea domnului Cozmanciuc Corneliu Mugurel,reprezentantul Partidului Naţional Liberal în Consiliul de Administraţie al S.C.CET IASI S.A. 351 HOTĂRÎRE pentru respingerea solicitării privind exercitarea dreptului de preemţiune asupra imobilului din Iaşi,str.Vasile Conta nr.9 352 HOTĂRÎRE privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi, domnului SERGIU TUDOSE, actor excepţional al Teatrului Naţional Iaşi 353 HOTĂRÎRE privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi, domnului acad.prof.dr.VALERIU D.COTEA, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a Academiei Române 354 HOTĂRÎRE privind implementarea proiectului, Managementul Integrat al Deşeurilor în Iaşi 355 HOTĂRĂRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2006 356 HOTĂRÎRE privind aprobarea preţului local al energiei termice facturată populaţiei în Municipiul Iaşi 357 HOTĂRÎRE privind aprobarea studiului "ACTUALIZAREA STRATEGIEI DE ALIMENTARE CU ENERGIE TERMICĂ A MUNICIPIULUI IAŞI" 358 HOTĂRÎRE privind inventarierea locuinţelor din blocul 482D, situat în Iaşi,şos. Rediu Tătar,nr. 8A,tr. III

Page 111: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

111

359 HOTĂRÎRE privind aprobarea tarifelor pentru serviciile prestate la Baia publică şi,a Regulamentului de funcţionare a acestui obiectiv 360 HOTĂRÎRE privind însuşirea propunerii de executare a demolării spaţiului de locuit administrat de D.A.P.P.P. situat în imobilul din Iaşi,str.Aurel Vlaicu nr.35 361 HOTĂRÎRE privind închirierea prin licitaţie publică a spaţiilor necesare instalării unor bancomate în diverse locaţii aparţinînd proprietăţii publice a Municipiului Iaşi 362 HOTĂRÎRE privind atribuirea în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei, a terenului în suprafaţă de 2 mp situat în Iaşi, str. General Berthlot, nr. 6,către Organizaţia judeţeană "Henri Coandă" a cadrelor militare în rezervă şi în retragere Iaşi, în vederea amplasării unei plăci comemorative. 363 HOTĂRÎRE privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a Comisiei pentru vînzarea spaţiilor cu destinaţia de cabinete medicale conform Legii 236/2006 - Regulamentului de desfăşurare a vînzării directe- Regulamentului de desfăşurare a vînzării prin licitaţie publică cu strigare,- modelului cadru al contractului de vînzare cumpărare cu plata in rate/integrala,al referatului de specialitate privind stabilirea preţului de vînzare,al procesului verbal de vînzare directă/licitatie publica cu strigare 364 HOTĂRÎRE privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor în activitatea asociaţiilor de proprietari 365 HOTĂRÎRE privind interzicerea expunerii spre vînzare a autovehiculelor pe domeniul public din Municipiul Iaşi 366 HOTĂRÎRE privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de artificii în Municipiul Iaşi 367 HOTĂRÎRE,privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai obiectivului "Amenajare Centre Cartier" 368 HOTĂRÎRE privind aprobarea transformării unui post de inspector clasa I, grad principal, treapta 1 în consilier clasa I, grad superior, treapta 1 la Biroul Organizare Evenimente Speciale 369 HOTĂRÎRE privind completarea art.2 din H.C.L.nr.471/2005 privind vînzarea vehiculelor abandonate sau fără stăpîn ridicate de pe raza administrativă a municipiului şi trecute în domeniul privat al Primăriei Municipiului Iaşi 370 HOTĂRÎRE privind aprobare documentaţie şi indicatori tehnico-economici pentru obiectivul, "Consolidare şos. Ştefan cel Mare şi Sfânt" 371 HOTĂRÎRE privind aprobarea solicitărilor locative propuse de Comisia socială constituită în condiţiile Legii 114/1996 372 HOTĂRÎRE privind modificarea art. 23 din contractul de asociere în participaţiune încheiat în baza H.C.L. 303 din 12 septembrie 2006 373 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 85,44 mp situat în Iaşi - Bd. Socola nr.3, sc.A, apt. 3,4 şi sc.B,apt.1,parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. OTIOLA S.R.L., în vederea extinderii spaţiului existent. 374 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 43,50 mp situat în Iaşi - Străpungere Silvestru nr.7,bl. I5,sc.D,apt.2, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. A&A LONGAVIT S.R.L.,în vederea extinderii spaţiului existent. 375 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 30,33 mp situat în Iaşi - Str. Nicolina nr. 9,la parterul blocului A4, şi concesionarea directă către S.C. SERYON FASHION S.R.L.,în vederea extinderii spaţiului existent.

Page 112: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

112

376 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA OANCEA NR.11,întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiunea de locuinţă,spaţii prestări servicii şi cabinet stomatologic pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 377 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA SĂLCIILOR NR.8, întocmit în vederea construirii unei locuinţe,pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 378 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ŞOSEAUA PĂCURARI NR.178,BL.B1, întocmit în vederea extinderii spaţiului comercial existent pe, teren aflat în proprietatea Municipiului Iaşi 379 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ZONA BUCIUM, CVARTAL 21, PARCELA 1/2(750/9/2), intocmit in vederea construirii unei locuinte,anexa gospodareasca si imprejmuire,teren aflat in proprietate privata persoane fizice 380 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,ZONA BUCIUM,TARLAUA 135,PARCELA 1/2(4828/1/2),întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 381 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA MUNTENI NR.17, întocmit în vederea construirii unei locuinţe semicolectivă pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 382 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, ŞOSEAUA NICOLINANR.105, întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 383 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA STEJAR NR.75B, întocmit în vederea construirii unei locuinţe,pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 384 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA HORIA NR.3, întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de sediu firmă, birouri şi locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 385 HOTĂRÎRE privind finanţarea activităţii sportive din trimestrul IV al anului 2006, a clubului de handbal feminin LPS Iaşi 386 HOTĂRÎRE privind acordarea în folosinţă gratuită a spaţiului cu alta destinaţie decît locuinţă situat în Iaşi, str. Pinului nr.6 către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei - Protopopiatul Iaşi I 387 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STRADA TREI FÎNTÎNI, CVARTAL 132 PARCELELE 1/1/2(4697/17/1/2),1/1/1-1/2-1/2-1/2-1/1/2-1/1-1/2-1/2(4697/19/1/1-4697/27/2-4697/24/2-4697/18/3-4697/19/1/2-4697/18/2-4697/17/2-4697/19/2), întocmit în vederea construirii unei staţii de incinerare a deşeurilor industriale şi spitaliceşti periculoase de tip "hoval multizone" cu o capacitate totală de incinerare de 11.300 tone/an,pe teren aflat în proprietate private persoană juridică 388 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru străzile din Municipiul Iaşi, conform Anexei 1 389 HOTĂRÎRE privind aprobarea contractării unui împrumut privind reabilitarea căii de rulare linii tramvai în Municipiul Iaşi 390 HOTĂRÎRE privind finanţarea prin împrumut a unor obiective de investiţii de interes local din Municipiul Iaşi 391 HOTĂRÎRE pentru aprobarea documentaţiilor tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul în Municipiul Iaşi 392 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2006

Page 113: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

113

393 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2006 394 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru "Alimentare cu energie electică blocuri locuinţe construite prin credit ipotecar în zona Moara de Vînt" 395 HOTĂRÎRE pentru modificarea anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 444/2004 - privind aprobarea planului de măsuri privind restructurarea transportului în comun în Municipiul Iaşi 396 HOTĂRÎRE la proiectul de hotărîre pentru modificarea anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 246/30.05.2005 – privind aprobarea regulamentului pentru blocarea/deblocarea roţilor autovehiculelor sau remorcilor oprite,staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public din municipiul Iaşi. 397 HOTĂRÎRE privind înfraţirea oraşului Veliko Turnovo din Bulgaria cu Municipiul Iaşi 398 HOTĂRÎRE privind finanţarea proiectului socio - cultural Festivalul Itinerant de Film "Privind Copiii", organizat de Centrul Diecezan CARITAS în parteneriat cu UNICEF România şi SIGNIS România 399 HOTĂRÎRE privind organizarea Sărbătorilor de Iarnă 2006 400 HOTĂRÎRE privind aprobarea regulamentului pentru execuţia de lucrări pe domeniul public al municipiului Iaşi privind intervenţii la reţelele îngropate 401 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru acordarea de înlesniri la plată conform Legii nr.190/2004,cu modificările şi completările ulterioare,S.C.VINIFRUCT COPOU S.A.IASI 402 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 30,00 mp situat în Iaşi - B-dul N. Iorga nr.34, la parterul blocului T5, precum şi concesionarea directă a acestui teren către S.C. ADRIAN & TIBERIU S.R.L.,în vederea extinderii spaţiului existent. 403 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru străzile din municipiul Iaşi, conform Anexei 1 404 HOTĂRÎRE privind modificarea articolului 1 din Hotărîrea Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr.311 din 28.09.2006 405 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IASI - ZONA BUCIUM, CVARTAL149 PARCELELE 1/1/2(6042/1/1/1/2),1/2/1(6042/1/1/2/1),1/2/2(6042/1/1/2/2) 406 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STR.CIURCHI nr.114 - întocmit în vederea construirii unui spaţiu comercial şi spaţiu de producţie pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 407 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, STR URSULEA NR.8, întocmit în vederea construirii unei locuinţe şi împrejmuirii terenului aflat în proprietate privată persoana fizica 408 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, ZONA TĂTĂRAŞI, STRADA VÎNTU NR.1,întocmit în vederea extinderii şi modificăii unei locuinţe situate pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică 409 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, BULEVARDUL TUDOR VLADIMIRESCU NR.83, întocmit în vederea extinderii unui cabinet dermatologic pe teren aflat în proprietatea Municipiului Iaşi 410 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STR SPITAL PAŞCANU NR 13, întocmit în vederea construirii unui imobil de locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 411 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,STRADA OŢELULUI NR.3 TARLAUA 8 PARCELA 1/2(1644/2/2), întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni compatibile instituţiilor învecinate pe teren aflat în proprietate privată persoană fizică

Page 114: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

114

412 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IAŞI, ŞOSEAUA NAŢIONALĂ NR.36-40, întocmit în vederea construirii a trei imobile cu funcţiuni de sedii firme, servicii profesionale, agenţii, spaţii comerciale, alimentaţie publică pe terenuri aflate în proprietate privată persoane fizice 413 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA CAZABAN NR.3A-5-7, întocmit în vederea construirii unei hale de producţie cofetarie-patiserie şi sediu firmă pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 414 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IAŞI - ZONA BUCIUM, CVARTAL176 PARCELELE V 2/6/2(7650/1/6/2),V 2/6/3(7650/1/6/3),V 2/6/1/1(7650/1/6/1/1) 415 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IASI, CVARTAL 189, PARCELA 1(1153/9/1), întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 416 HOTĂRÎRE pentru completarea articolelor 1si 2 ale Hotărîrii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr.11 din 31.01.2006 417 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI, STRADA PĂCURARI NR.110, întocmit în vederea construirii unui imobil de birouri pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 418 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal,IASI, ZONA SES BAHLUI TARLALELE 39,40PARCELELE1(1751/2/1),1(1751/7/1),1(1751/7/2),1751/3,1(1751/2/3),1(1751/7/3),1(1751/7/4),1(1751/5),1(1751/4),1(1751/6),1(1751/8),1(1751/9),1(1751/10),1(1751/11),1(1751/12),1(1751/15),1(1755),2(1757),3(1758/1),4(1758/2) 419 HOTĂRÎRE privind modificarea art.1 al H.C.L. nr.348/28.09.2006 420 HOTĂRÎRE privind completarea si modificarea Hotărîrii Consiliului Local nr. 389/09.11.2006 421 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 154,40 mp. situat în Iaşi, B-dul Alexandru cel Bun, zona Minerva, conform planului de situaţie anexat şi concesionarea prin licitaţie publică a acestui teren pentru construire spaţii comerciale - farmacie, P+(4-5)E 422 HOTĂRÎRE privind numirea unui reprezentant al Consiliului Local Municipal Iaşi în Consiliul Etic al Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi 423 HOTĂRÎRE privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere pentru persoanele vîrstnice îngrijite în CĂMINUL DE PENSIONARI "SF.CUV.PARASCHEVA" 424 HOTĂRÎRE privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere pentru persoanele vîrstnice îngrijite în CĂMIN BATRÎNI "SF.CONSTANTIN ŞI ELENA" 425 HOTĂRÎRE privind modificarea Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale aparatului propriu ,al Primăriei Municipiului Iaşi pe anul 2006 426 HOTĂRÎRE privind aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice pentru aparatul propriu de specialitate precum şi pentru Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Asistenţă Comunitară şi Poliţia Comunitară,pentru anul 2007 427 HOTĂRÎRE privind repartizarea unui spaţiu cu altă destinaţie decît locuinţă către Asociaţia "Patronatul Judeţean al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii" Iaşi 428 HOTĂRÎRE privind aprobarea contractului de finanţare încheiat între Municipiul Iaşi şi Ministerul Integrării Europene 429 HOTĂRÎRE privind modificarea şi completarea art.3 din H.C.L.nr.3/17 ianuarie 2005 430 HOTĂRÎRE privind alegerea PREŞEDINTELUI DE ŞEDINŢĂ

Page 115: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

115

431 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre prin care se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Anchidin Dumitru şi declararea ca vacant a locului de consilier municipal ca reprezentant al Partidului Social Democrat 432 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2006 433 HOTĂRÎRE privind aprobarea studiului de oportunitate şi a Contractului cadru, de concesionare a serviciului public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice produsă în sistem centralizat în Municipiul Iaşi 434 HOTĂRÎRE privind aprobarea listelor de prioritate cuprinzînd solicitanţii care au depus cereri, pînă la data de 01 noiembrie 2006, în vederea acordării unei locuinţe din proprietatea publică sau privată a Consiliului Local al Municipiului Iaşi sau din proprietatea privată a statului 435 HOTĂRÎRE privind aprobarea solicitărilor locative propuse de Comisia socială constituită în condiţiile Legii 114/1996 436 HOTĂRÎRE privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a licitaţiei publice cu strigare în vederea închirierii spaţiilor cu altă destinaţie decît locuinţă, aflate în administrarea Consiliului Local Municipal Iaşi 437 HOTĂRÎRE privind evacuarea persoanelor care ocupă fără forme legale spaţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în administrarea D.A.P.P.P. 438 HOTĂRÎRE privind scoaterea din circuitul locativ a imobilului din Iaşi str. Păcurari nr.75A şi desfiinţarea totală a construcţiei 439 HOTĂRÎRE privind cofinanţare reţea gaze naturale zona Moara de Vînt 440 HOTĂRÎRE privind respingerea proiectului de hotărîre pentru organizarea unei licitaţii publice pentru amenajarea unei parcări cu 25 locuri, pe terenul în suprafaţă de 512 mp, situat în Iaşi - Str. Cronicar Mustea nr.5, conform planului anexat. 441 HOTĂRÎRE privind co-finanţarea activităţilor desfaşurate de către Fundaţia HECUBA, în anul 2007, pentru populaţia oraşului Iaşi 442 HOTĂRÎRE privind închirierea terenului în suprafaţă de 27,50 mp. către S.C. STALMI IMPEX S.R.L. în vederea instalării unei unităţi de desfacere provizorie, pentru desfăşurarea activităţii de desfacere produse comerciale precum şi renegocirea chiriei 443 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 23,76 mp situat în Iaşi - B-dul Tudor Vladimirescu, cămin T17, parter, precum şi concesionarea directă a acestui teren către BANCA TRANSILVANIA S.A. - Sucursala Iaşi,în vederea extinderii spaţiului existent. 444 HOTĂRÎRE privind aprobarea tarifelor pentru activitatea de salubritate 445 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA GĂRII NR.5, întocmit în vederea construirii unui sediu de firmă, birouri pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 446 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,ALEEA SADOVEANU-SECTOR CADASTRAL 2,PARCELA 1/2(70/4/2), întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 447 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal, IAŞI, STRADA AEROPORTULUI, SECTORCADASTRAL5,PARCELELE1(226/2/6),1(226/2/8),1(226/2/9),1(226/2/11),1(226/2/5/1),1(226/1/3/5),1(226/2/10/2), întocmit în vederea construirii unui cartier de locuinţe medii şi mici

Page 116: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

116

448 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, BULEVARDUL POITIERS NR.13-13A-13B, întocmit în vederea extinderii unui imobil existent cu funcţiuni de spaţiu comercial şi locuinţă de serviciu pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 449 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA TĂTĂRAŞI NR.20, întocmit în vederea modernizării şi reabilitarii staţiei de alimentare cu carburanţi situate pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică şi amenajării accesului auto pe terenul adiacent aflat în proprietatea municipiului Iaşi 450 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STR VĂSCĂUŢEANU NR.20, întocmit în vederea construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 451 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA TABACULUI NR.9, întocmit în vederea modernizării,extinderii şi reabilitării staţiei de alimentare cu carburanţi situate pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică şi amenajării accesului auto pe terenul adiacent aflat în proprietatea municipiului Iaşi 452 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IASI, BULEVARDUL SOCOLA NR.57, întocmit în vederea extinderii unui spaţiu comercial pe teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi 453 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu IAŞI, STRADA PICTORULUI NR.9, întocmit în vederea demolării locuinţei existente şi construirii unei locuinţe pe teren aflat în proprietate privată persoane fizice 454 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - IAŞI - ZONA BUCIUM,TARLAUA IAŞI - ZONA BUCIUM,CVARTAL172 PARCELELE Vn 4(7428/1),Vn 9(7370/1),F 6(7370/2),Dr1(7429/1),Dr 2(7422/1),Dr3(7426/2),Dr5(7427/1),Dr7(7426/1),Dr8(7318/1),Dr10(7368/2),Tf11(7368/2),SI CVARTAL 170 PARCELELE L 1(7316/1/2),L 1(7314/1/3) 455 HOTĂRÎRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -IAŞI - ZONA BUCIUM, CVARTAL 136 PARCELA 1/1(4856/1/2/1/1) 456 HOTĂRÎRE,privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, IAŞI,ŞOSEAUA NAŢIONALA NR.25, întocmit în vederea construirii unui imobil cu funcţiuni de sediu firmă, birouri pe teren aflat în proprietate privată persoană juridică 457 HOTĂRÎRE privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 154,40 mp situat în Iaşi - B-dul Alexandru cel Bun, zona Minerva, conform planului de situaţie anexat şi concesionarea prin licitaţie publică a acestui teren pentru construire spaţii comerciale, P+(4-5)E. 458 HOTĂRÎRE privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru străzile din municipiul Iaşi, conform Anexei 1 459 HOTĂRÎRE privind prelungirea convenţiei de parteneriat între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Fundaţia "Păpădia", precum şi includerea în acest parteneriat a Asociaţiei Internationales Bildungs - und Sozial Werk din Germania,în cadrul Proiectului de Asistenţă la Domiciliu pentru Persoanele Vîrstnice din Municipiul Iaşi 460 HOTĂRÎRE privind participarea municipalităţii ieşene la programul PHARE CBC 2004/Tacis CBC AP 2004 - Neighbourhood Project Facility Component, cu proiectul L.G.U.Wealth Network/Reţeaua APL de dezvoltare 461 HOTĂRÎRE, privind participarea municipalităţii ieşene la programul "PHARE CBC 2004/Tacis CBC AP 2004 - Neighbourhood Project Facility Component" , cu proiectul "Beautiful Moldova" 462 HOTĂRÎRE *) privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2007

Page 117: raport de activitate al primarului municipiului iasi - 2007

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI IASI

-2007-

117

463 HOTĂRÎRE privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2006.