raport 2017 web - asociația niciodata singur · românia. Începând cu toamna anului 2017, am...

4
Raport Anual 2017 PRIETEN AL VÂRSTNICILOR Împreună dăruim bătrâneți frumoase!

Upload: others

Post on 24-Dec-2019

10 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: raport 2017 web - Asociația Niciodata Singur · România. Începând cu toamna anului 2017, am început să dezvoltăm noi activități prin care să putem oferi vârstnicilor modalități

Raport Anual2017

P R I E T E N A L V Â R S T N I C I L O R

Împreună dăruim bătrâneți frumoase!

Page 2: raport 2017 web - Asociația Niciodata Singur · România. Începând cu toamna anului 2017, am început să dezvoltăm noi activități prin care să putem oferi vârstnicilor modalități

3

2

1

Servicii și activități în beneficiul vârstnicilor

Strângere de fonduri și comunicare

Resurse umane și furnizori de servicii

Costuri administrative

1

2

3

4

Totalul cheltuielilor : 164,593 €

Finanțări Les Petits Freres des Pauvres și Fundația Principesa Margareta a României

Donații și contribuții individuale (inclusiv 2%)

Sponsorizări ale companiilor

1

2

3

Totalul veniturilor : 217.502 €

2017 a însemnat al doilea an de activitate din viața Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. Preocuparea noastră continuă a fost perfecționarea serviciilor oferite pentru a dărui cât mai multe momente de sprijin de

calitate pentru vârstnicii aflați în situații de izolare socială sau de sărăcie. Activitățile noastre au vizat de asemenea, dezvoltarea echipelor de voluntari din cele 5 județe în care asociația era deja prezentă (București, Prahova, Argeș, Brăila și Constanța) dar și extinderea ajutorului oferit bătrânilor in județul Dâmbovița, la Târgoviște, începând cu 01 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. În 2017, am fost alături de bătrânii beneficiari pe tot parcursul anului, prin vizite la domiciliu, activități de socializare și interacțiune în căminele de bătrâni, ajutor practic și material pentru cei aflați în nevoie, excursii și sejururi de 2 zile în timpul verii sau prin sărbători și aniversări petrecute împreună. De asemenea, campania de tricotat Fularul de la Bunica a continuat cu succes pe tot parcursul anului, prin cele 12 șezători de tricotat organizate în București și în țară, iar, ca de obicei, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, de 1 Octombrie, am tras un semnal de alarmă privind situația vârstnicilor din România, organizând, alături de partenerii noștri, peste 70 de evenimente în 28 de județe în care peste 6500 de vârstnici au primit o gândurile noastre bune și „Flori pentru Suflet”. În 2018, o mare parte a eforturilor noastre au mers către vârstnicii greu încercați de sărăcie. Alături de partenerii, donatorii și sponsorii noștri, am reușit să oferim constant pachete de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare sau lemne de iarnă pentru peste 400 de bătrâni din România. Începând cu toamna anului 2017, am început să dezvoltăm noi activități prin care să putem oferi vârstnicilor modalități variate de petrecere a timpului liber. Dincolo de seri petrecute la teatru sau la operă, vizite la muzee sau la diverse instituții de cultură, am lansat Șezătoarea literară „Niciodată Singur” - o activitate care valorizează amintirile și experiența de viață a vârstnicilor noștri, menită sa păstreze vie o epoca ce va dispare odată cu trecerea timpului. Începând cu 2018, aceasta activitate se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Anul 2017 a fost un an complicat, care ne-a pus la încercare. Un an în care obstacolele și piedicile de tot felul ne-au obligat să punem în valoare tot ce am știut să facem mai bine. Un an în care experiența noastră a avut de câștigat și în care ne-am apropiat de beneficiarii noștri. Anul trecut ne-am format și dezvoltat ca echipă și am descoperit prieteni noi, oameni care au înțeles că, mai presus de orice, e nevoie de un suflet mare pentru a „dărui bătrâneți frumoase”.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără aportul valoroșilor noștri voluntari, fără generozitatea și seriozitatea cu care susțin cauza vârstnicilor în comunitățile din care fac parte, fără respectul pe care aceștia îl manifestă față de generațiile atât de greu încercate ale bunicilor noștri!

În aceeași măsura, datorăm realizările noastre susținătorilor, sponsorilor și donatorilor organizației, cărora le suntem recunoscători și pe care ne dorim să îi păstram mereu aproape de cauza în care credem și pe care o slujim cu onestitate.

În ceea ce ne privește, vom rămâne mereu deschiși oricăror provocări, vom fi transparenți în modul în care folosim resursele financiare primite în dar și vom rămâne mereu devotați cauzei, încercând în fiecare zi să arătăm bunicilor că bătrânețea nu trebuie să fie sumbră și tristă! Ne vom păstra speranța că, oricât ar fi de greu, nimic nu este imposibil dacă ne dorim ceva cu adevărat!

Vă așteptăm oricând să ne vizitați, să participați la acțiunile noastre și vă încurajăm să puneți orice întrebare legată de activitatea asociației noastre.

Anca ZăvădescuPreședinte

Niciodată Singur este o mare familie de voluntari inimoși! 2017

50%29,5%

1

2

3

4

47,2%26,6%

12,2%

14%

38,1% 38%

23,9%

Page 3: raport 2017 web - Asociația Niciodata Singur · România. Începând cu toamna anului 2017, am început să dezvoltăm noi activități prin care să putem oferi vârstnicilor modalități

Pentru a putea oferi vârstnicilor servicii de calitate, voluntarii Niciodată Singur beneficiază de formare continuă. De asemenea, căutăm constant voluntari noi. Doar în 2017 au fost realizate 7 sesiuni de informare și recrutare.

Totodată, am fost alături de voluntarii noștri organizând mai multe traininguri tematice și motivaționale și un team-building pentru echipa din Brăila. În luna decembrie, de Ziua Internațională a Voluntarilor, am organizat Gala Voluntarilor Niciodată Singur, în care cei mai implicați voluntari au fost recunoscuți și premiați simbolic pentru munca depusă în cadrul organizației.

La nivel de management al asociației, au existat 5 participări la conferințe tematice, o participare la un congres internațional și un seminar de dezvoltare al echipei, organizat în Franța, de către partenerul Asociației. Costurile deplasărilor internaționale au fost acoperite de Federația Les Petits Freres des Pauvres, a cărei membru suntem.

Pentru o organizație relativ tânără, ca a noastră, recunoașterea este deosebit de importantă. În anul 2016, datorită eforturilor și a implicării constante depuse de voluntarii noștri, Niciodată Singur s-a putut bucura de mai multe nominalizări și premii.

La Gala Națională a Voluntarilor, am avut bucuria de a avea două nominalizări importante. Campania Flori pentru Suflet a fost finalistă la categoria „Proiectul de Voluntariat al Anului”, iar colega noastră Dana Popescu a primit nominalizarea la secțiunea „Cel mai bun voluntar în domeniul Social”.

De asemenea, la Gala Voluntarilor Constanța a fost recunoscută cu premii speciale implicarea voluntarilor Roberta Mergiani, Maria Niculae, Andreea Chirea, Ana-Maria Niculae, Adina Varadi, Raluca Martoiu și Costel Alexandru.

Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor caută constant metode variate de creștere a vizibilității și a capacității, atât la nivel național, cât și internațional. Ca membră a Federației Internaționale les Petits Freres des Pauvres, voluntarii asociației participă în mod regulat la întâlniri internaționale de perfecționare a competențelor și a modurilor de acțiune în sprijinul bătrânilor din România.

De asemenea, pe plan local, asociația dezvoltă parteneriate

cu instituții, ONG-uri și companii pentru a identifica resurse de intervenție eficiente de îmbunătățire a situației bătrânilor din România. Doar pentru campania „Flori pentru Suflet”, de exemplu, au fost mobilizați peste 70 de parteneri.

În vederea strângerii de fonduri, organizația participă la evenimente de vizibilitate (ONGFest, Femei pe Mătăsari, etc.) sau la întâlniri de networking din zona corporate.

Traininguri Premii

Participări și colaborări

Cifreîn 2017

812 beneficiari vârstnici au primit sprijin practic, moral sau material

166 de bătrâni au primit asistență, prietenie și vizite la domiciliu

635 de beneficiari, rezidenți ai căminelor de bătrâni

164 voluntari au oferit gratuit timpul și grija lor pentru cauza vârstnicilor

1974 de vizite la domiciliul vârstnicilor au fost realizate de voluntari în 2017

2977 de pachete cu alimente și produse de igienăau fost dăruite bătrânilor amărâți

482 de momente în care am fost alături de bătrâni prin sprijin practic

1214 de momente de recreere și interacțiune în căminele de bătrâni

6500 de bătrâni din 27 de județe ale țării au primit flori și felicitări de 1 Octombrie

9700 de ore de voluntariat au fost oferite cu generozitate de voluntarii asociației

520 de ocazii de a fi împreună, la ieșiri, mese de sărbători sau evenimente speciale

188 de bătrâni s-au putut bucura de o excursie gratuită la mare sau la munte

Page 4: raport 2017 web - Asociația Niciodata Singur · România. Începând cu toamna anului 2017, am început să dezvoltăm noi activități prin care să putem oferi vârstnicilor modalități

Mulțumește pentru implicare în anul 2017

Partenerilor

Partenerilor InstituționaliDGASMB sector 4-Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Speranța (București), DGASPC Sector 2- Complexul de Servicii Socio-Medicale Sf. Dimitrie (București), DGASPC Prahova, DGAS Argeș-Centrul de îngrijire și asistență Pitești, DGASPC Sector 6, Serviciul Public de Asistenta Sociala-Căminul de Varstnici

Constanța, Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfânta Elena (Târgoviște), Centrul de zi “Clubul Seniorilor Covasna”(București), Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice Vasarely (Ploiești), Căminul pentru

persoane vârstnice “Sfântul Alexandru” (Titu), Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași), Fundația Crucea Alb-Galbenă (București, Buzău, Constanța), Asociația Modelăm Inimi (Plopeni, Prahova), Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu Bălăceanca (București), Centrul de zi pentru persoane

vârstnice Galați, Lutz&Associates (Timișoara), Asociația Exista o Șansă (Buhuși, Bacău), Fundația Păpădia (Iași), Centrul Diecezan Caritas Iași, Crucea Roșie România Subfiliala Mediaș, Asociația Progenies (București),

APVCD Familia 2004 Blaj, Asociația Mansio (Baia Mare), Colegiul Național Gheorghe Lazăr (București), Asociația Serviciilor Sociale Tătărăni (Vaslui), Fundația People to people (Oradea), Direcția de Servicii Sociale

Brașov, Asociația Samarineni în Comunitate (Ialomița), Fundația Filantropica Omenia (Tg. Neamț), ArcelorMittal Galați, Centrul de resurse al comunității Aurul Negru (Telega, Prahova), Asociația Familie și

Educație pentru copii (Vaideiu/Ogra, Mureș), Fundația Sozialstation Metzingen-Sibiu, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Național

“Petru Rareș” Suceava, Consiliului Județean al Elevilor Suceava, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava, Asociația Tineri de Succes (Suceava), Primăria Șerbăuți (Suceava), Asociația SEVA (Suceava), Centrul

Generații (București), Fundația pentru sprijin comunitar Bacău, Fundația Ajutor Internațional Diaconia Brașov, Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan (București), Asociația Chance for Life (București).

Sponsorilor2 CONNECT, ADOBE ROMANIA, AGIGEA EXPRES, AGOTERM 93 SRL, AIR BP SALES MANIA SRL, AKA

AUTOMOTIV, AREON IMPEX SRL, ARLI CO SRL, ARQES SRL , ATT S.E.EUPE, AUTO GRUP CONSTRUCT,BACOMI SERV SRL, BEAUTY ONE COSMETICE EUPA, BEST COPIERS SERVICE SRL , BETA INTERTRANSSRL, BETTER BUSINESS PROMOTION SRL, BIADRIN IMPEX SRL, BIR.NOTARIAL BOAR ANA, BUNTALOZI,

CAMAREX, CARNSAN PD SRL, CESS PLUS SOLUNTIONS, CIKA MANIA SRL, CLEOPATRA CENTER,CLIMATERM 2000 SRL, CN ACN SA - Administratia Canalelor navigabile, COMIGA PD IMPEX SRL,

CORVEXIM SRL, CRISTIM, CRIOMEC SA, D&C OPTIK, DELTA GRUP , DINAMIC SRL, DINCO CONSULTINGINVEST, ECO LIFE STYLE SRL, ELECTROMEC SA, ENERGY SERV SRL, EUROMONTAJ INDUSTRIAL SRL,

EUROVET LOGISTICS SRL, FILDAS TRADING SRL, FM GUP COSMETICS SRL, GEORGIO FAST, GMC ENERGYENGINEERING , GRUPUL CEZ IN ROMANIA, GMP PUBLIC RELATIONS SRL, GENERAL PHARM, IAMSAT

MUNTENIA, IMPEX APOLLO, INFONOT SYSTEMS, INTERRELU SRL, KANTAR MILLWARD BWN, KOMAROMTRADE INVEST SRL, LAVMI PERLA SRL, LAVMI PERLA SRL, LIXLAND SRL, MACON GRUP SRL, MALEO SRL,MAURICE WARD & CO, MAVIPROD SRL, MIRAMARVET DISTRIBUTION, MONBAT RECYCLING, MONITORULOFICIAL, NAPOCA SOFTWARE, NEOTRONIX SR, NET TEAM, ORACLE ROMÂNIA, OK ALBASTRU ROSU SRL -

CASA PARIURILOR, OSIMO COM, PANEMAR MORARIT SI PANIFICATIE SRL, PAPILLON LABORATOIRESCOSMETIQUES , PYRAMID AGREGATE COMPANY, QUICKWEB INFO SRL, ROM WASTE SOLUTIONS SA, S GCOMERCIAL SRL, SELCAR INTERNATIONAL SRL, SEMPERFLORENS, SKY XS AIRCARGO SRL, SO &SO 2000IMPEX, SOFT VISION, STEDYAN, STEDYAN COM, STIL AURA SRL, TELEPRECISION SRL, TEMA ENERGY SRL,

TMF MANIA SRL, TODAY ADVERTISING, TOTAL CONTL SRL, TOTAL QUALITY CONS SRL, TRANS NOVAIMPEX SRL, TUNIC PD SRL, URO ANDROMED SRL, UV SERVICE, VALERIANA SRL, VITALIA K, VP LOGISTIC

DISTRIBUTION SRL, WORLD TRADING MARKETS, GENERAL NEXT PHARM, CRISTIM 2 PRODCOM, UZINSIDER GENERAL CONTRACTOR, HOCHLAND ROMANIA, EXPUR, ALKA TRADING CO

DonatorilorAchinca Zamfir Anne Marie, Adina Vasile , Adrian Lascu, Adrian Rus Komoder , Alexandra Colfescu,

Alexandru Garba, Alina Ciotârnel, Alina Diaconu, Alina Marchis, Alina Scornea, Alma Andronache, AnastasiaConstantin, Andra Amitroaie, Andreea Gheorghe, Andreea Maria Dumbraveanu, Anghel Daniela Monica,

Anne Marie Zamfir, Aprodu Natalia, Aura Luca, Beatrice Celina Smeu, Becheanu Cristina, Benchea Cornel,Bogdan Condrat , Calarasu Florenta, Carstian Mihaela , Cazan Adriana, Claudius Ferentz, ConstantinAndreea Aurelia, Constantin Manuela Elena, Constantin Matei, Constantinescu Monica-Ioana, Cornel

Benchea, Cosmin Hagiu, Cristina Adriana Becheanu, Cristina Constantin, Cristina Elena Socol, DalametraDaniela, Dana Dragomirescu, Daniela Astarastoaie, Daniela Bulboaca, Daniela Giurgiu, Daniela Martis,

Daniela Monica Anghel, Dentana Cas, Dinu Alexandra, Dorina-florenta Antohi, Doru Călin Hagiu, DoruțaCiorlău, Elena Badan, Elena Botica, Elena Georgina Anghel, Eliza Lia, Emilia Antoaneta Spuderca, FlorinMocanu, Ganovici Roxana, Gemescu Simona, Geta Bujor, Gheorghe Prisacaru, Gubandru Pavel Const, IToma, Iliescu Gabriela, Ilinca Ruxandra Maria, Intocmit Sandic Irina, Ionela Bălan, Ionelea Ifteni, Iovita

Nicoleta, Irenne Richarda Wagner, Irenne Wagner, Irina Batica , Irina Bristena Bacis, Irina Caplescu, IrinaFlorina Dima, Ivanov Simona Maria, Juncan Vioara, Laricea Roman, Larisa Constantinescu, Laura

Modrogeanu, Letitia Simona Vieru, Luisa Diana Popescu, Manuela Belciu, Marian Turbatu, Marinela Burada,Matei Constantin, Mihaela Olaru Pricope, Miruna Gaman, Nicolae Carstea/ifrim Ioana, Nicoleta

Costandache, Nicoleta Iovita, Nicolina Chelza, Oana Farcas, Oana Popescu , Olivia Georgiana Radu, OrosTeodora, Ovidiu Paul Ursan, Patrolea Rodica, Paula Ternauciuc , Popescu Oana, Preda Diana, Raiciu Anca,

Raiciu Anca Daniela, Ranete Ana Maria, Rotar Sergiu-vla, Ruxandra Grigoras, Ruxandra Morosan, RuxandraPopescu, Sandru Simona Carmen, Sava Amadeo Vasile, Sever Popa, Smeu Beatrice Celina, Socol Cristina

Elena, Spuderca Emilia-Antoaneta, Staicu Lucia, Staicu Lucia Eugenia, Stroia Norica,Teodora Mihaescu, Toader Anca-delia, Toma Sabina Alexandra, Velea Madalina, Victoria Preoteasa, Viorica

Nicoara, Vlad Ovidiu Popovici

Susținătorilor și PrietenilorVoluntarii și vârstnicii implicați in Șezătorile Fularul De La Bunica, Seneca Anticafe, Dey Prodcom, Angajații

Nielsen Romania, Asociația Optiplaza, Smart FM, CCIFER, Fotograf Andreea Condrat, Oracle Volunteers, Rețeaua City Grill, Hotel Siqua, Restaurant “La Bordei”, Cristina Profeanu, Ovidiu Patrascu, Anca Iortoman, Mihai Mihaita, Sorin Zileriu, Geanina Sandu, Stefania Oprina, Anca Bejan, Sorin Marinescu, Dinca Adrian,

Toma Combes, Ioana Moldovan, Costel Bojog,

Vă mulțumim că sunteți aproape de noi și ne susțineți în desfășurarea proiectelor dedicate

varstnicilor, cu sprijinul voluntarilor. Vă amintim că ne puteți susține în următoarele moduri:

Până la finalul lunii mai, orice contribuabil poate redirecționa gratuit 2% din impozitul pe venit către Asociația noastră. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul 200 sau 230, disponibil pe site-ul nostru și apoi să îl depuneți la ANAF sau să ne contactați pentru a-l depune noi.

În baza Codului Fiscal, companiile pot direcționa gratuit 20% din impozitul pe profit printr-un contract de sponsorizare, disponibil pe site-ul nostru.

Oricând puteți face donații individuale, recurente sau punctuale către asociația noastră. Fie on-line pe niciodatasingur.ro/doneaza, fie prin internet banking, fie direct la bancă.

Puteți achiziționa un „Fular de la Bunica”. Banii strânși vor susține proiectele asociației. Urmăriți site-ul nostru și pagina de Facebook pentru a vedea unde se organizează șezători de tricotat sau târguri cu vânzare.

În fiecare an, oameni inimoși si sufletiști participă la evenimente sportive sau inițiază campanii de strângere de fonduri pe platforma Galantom.ro. Puteți susține cauza prin donații sau puteți deveni ambasadorul asociației. De asemenea, ocazional organizăm colecte de alimente cu ajutorul partenerilor noștri.

Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor

Sediu Social: Calea Plevnei nr. 98, bloc 10 C, ap 8, sector 1, BucureștiAdresă de corespondență: Str. Carol Davila nr. 105-107, sc 1, ap. 2, S5, BucureștiCod fiscal: 35247128Cont RON: RO92 BACX 0000 0011 9496 3001Cont EURO: RO65 BACX 0000 0011 9496 3002deschise la Unicredit Bank, sucursala UniriiTelefon: 0753-174.604 (L-V, orele 09.00-17.30)Email: [email protected]: www.niciodatasingur.ro

/AsociatiaNiciodataSingur