r a p o r t privind starea ÎnvatamÂntului …scoala-carol-plopeni.ro/utile/raport stare invatamant...

57
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,CAROL I,, ORAȘUL PLOPENI TEL. 0244220021; FAX 0244220021 E-mail: [email protected] Website: http://www.scoala-carol-plopeni.ro Nr.2324/06.11.2018 Prezentat,dezbatut si avizat in Consiliul Profesoral din data de 06.11.2018 Aprobat in Consiliul de Administratie din data de 06.11.2018 R A P O R T PRIVIND STAREA ÎNVATAMÂNTULUI PREUNIVERSITAR LA NIVELUL SCOLII GIMNAZIALE „CAROL I” PLOPENI AN SCOLAR 2017-2018

Upload: others

Post on 12-Sep-2019

38 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

1

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,CAROL I,, ORAȘUL PLOPENI

TEL. 0244220021; FAX 0244220021

E-mail: [email protected]

Website: http://www.scoala-carol-plopeni.ro

Nr.2324/06.11.2018

Prezentat,dezbatut si avizat in Consiliul Profesoral din data de 06.11.2018 Aprobat in Consiliul de Administratie din data de 06.11.2018

R A P O R T PRIVIND STAREA ÎNVATAMÂNTULUI

PREUNIVERSITAR LA NIVELUL SCOLII GIMNAZIALE „CAROL I” PLOPENI

AN SCOLAR 2017-2018

2

INTRODUCERE:

Motto: Scopul educatiei ar trebui sa fie acela de a ne invata mai curand cum sa gandim decat ce sa gandim, sa ne imbunatateasca mai curand mintile, astfel incat sa ne faca capabili a gandi pentru noi insine decat sa ne umplem mintea cu gandurile altor oameni

Bill Beattie

Educația este un factor strategic pentru viitorul României. Elaborarea unor politici şi

strategii coerente de dezvoltare a educaţiei nu se poate face decât pe baza unei analize obiective şi transparente a sistemului.

Prezentul raport este o analiză a principalelor aspecte cantitative şi calitative din unitatea de invatamant, constatate în anul şcolar 2017-2018, şi a fost întocmit pe baza documentelor care descriu activitatea diferitelor compartimente. Este o prezentare sintetică în care sunt surprinse aspectele reprezentative şi care face referiri atât la latura pozitivă, cât şi la cea ameliorativă a activităţii Scolii Gimnaziale „CAROL I” Plopeni.

Raportul reflectă gradul în care, prin programele şi politicile sale, instituţia noastră a contribuit la îmbunătăţirea sistemului educativ, evidenţiind măsurile, activităţile, precum şi rezultatele obţinute.

Am urmărit să asigurăm un cadru motivant, stimulativ, care să conducă la un învățământ de calitate, prin valorificarea propriilor resurse umane și materiale. În vederea consolidării rolului școlii, ca principala instituție de educație și învățământ, Scoala Gimnaziala „CAROL I” Plopeni a acționat inovativ pentru o abordare integrată a învățării, pentru susținerea dezvoltării actului educațional, a competențelor profesionale și a promovării performanțelor.

Premisa fundamentală este aceea că învățământul trebuie să joace un rol fundamental în consacrarea unei economii globale, a unei societăți globale a cunoașterii și a unei societăți a învățării pe tot parcursul vieții, perfecționarea continuă a capitalului uman devenind factorul hotărâtor în crearea bogăției și bunăstării, în progresul durabil al omenirii.

Peste tot în lume, sistemul educațional este confruntat, pe de o parte, cu impactul noilor tehnologii de cunoaștere și comunicare, cu ritmul rapid al schimbărilor, pe de altă parte, cu efectul globalizării societății, al creșterii interdependențelor dintre culturi și națiuni. Misiunea sistemului educațional devine astfel o componentă esențială a strategiei schimbării în orice societate, cu atât mai mult în una aflată în transformare, cum este cea românească. Viitorul societății depinde de calitatea educației, de capacitatea factorilor de decizie din educație de a crea o cultură a calității care să pună pe primul plan binele elevilor.

Într-o lume a noului, a schimbărilor, a provocarilor continue, Scoala Gimnaziala „CAROL I” Plopeni își propune ca întregul sistem de educaţie şi formare profesională să asimileze principiile şi obiectivele dezvoltării durabile ca element integrator al ansamblului de cunoştinţe, aptitudini şi deprinderi necesare existenţei şi performanţei personale şi socio-culturale în contemporaneitate. Dorim să ne menținem drept garant al calității procesului educațional, urmărind promovarea unui învățământ de calitate, modern și flexibil, stimularea creativității, a muncii în echipă. Avem convingerea că o bună comunicare strategică interinstițională va conduce la dezvoltarea competențelor profesionale și transversale, care vor oferi un model educațional viabil.

PARTEA I. ÎNVĂȚĂMÂNTUL – SENSURI ȘI VALORI

I. 1. Contextul legislativ educațional În configurarea strategiei de lucru a Scolii Gimnaziale „CAROL I”Plopeni, pentru anul

şcolar 2017 - 2018, au fost analizate reperele legislative existente: Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionarea a unitatilor de invatamant preuniversitar, aprobat prin O.M.E.N.C.S. nr. 5079/2016, cu modificările şi completările ulterioare; Programul de Guvernare în vigoare; Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare; Strategia de descentralizare, aplicată începând cu anul 2005; Legea nr. 87/2006 privind asigurarea calităţii în

3

educaţie; O.M.E.N nr. 5144/26.09.2013 privind aprobarea Strategiei anticorupție în educație; Ordinul M.E.N. nr. 5113/2014 pentru aprobarea Metodologiei privind managementul riscurilor de corupție; ordinele M.E.N. care aduc completări Legii educaţiei naţionale. Analiza documentelor a fost făcută în contextul schimbărilor previzionate ale mediului economic, social şi cultural local, naţional şi european

I. 2. Viziune, misiune, ținte strategice

Viziune: Scoala Gimnazială „CAROL I” Plopeni urmareste prin activitatea sa realizarea

unui proces instructiv-educativ adecvat care sa asigure atat cunostinte si aptitudini operationale elevilor,cat si o dezvoltare permanenta a capacitatilor de adaptare a elevilor la noile cerinte de pe piata muncii. Scopul principal al Scolii este de a asigura o educatie diversificata si diferentiata elevilor sai, in contextul cerintelor si nevoilor educationale existente atat la nivel local cat si national, astfel incat la iesirea din sistem sa se finalizeze formarea personalitătii umane.

Misiune: Misiunea scolii reprezinta ratiunea de a fi o organizatie si exprima in mod explicit,

preocuparea constanta de a produce valori pentru societate. Fiecare scoala are o misiune pe care trebuie sa o explice si sa o transpuna in practica.

Scoala Gimnazială „CAROL I” din Plopeni urmareste prin activitatea sa, realizarea unui proces instructiv-edcativ adecvat, care sa asigure elevilor o educatie integrala si armonioasa, sa dezvolte dorinta de a initia activitati proprii, utile, producatoare de bunuri materiale si spirituale.

Scoala noastra trebuie sa-i ajute pe elevi in formarea capacitatilor afective prin asimilarea de cunostinte umaniste, stiintifice, tehnice si estetice; sa dezvolte priceperi si deprinderi care sa le permita elevilor integrarea pe piata muncii.

In contextul cerintelor si nevoilor educationale ale comunitatii locale, scopul scolii noastre este acela de a fi un centru pilot in raport cu activitatea culturala, sociala si economica a orasului Plopeni.

Principalul obiectiv al scolii este formarea tinerilor capabili sa duca la dezvoltarea si evolutia societatii romanesti astfel incat, scoala trebuie:

- sa satisfaca nevoia fiecarui elev de a se simti competent in a detine si utiliza informatia, care sa-i faca apti de a accede intr-o forma superioara de invatamant;

- sa identifice si sa-si asume ca obiective educationale, nevoile comunitatii si sa beneficieze de sprijinul comunitatii locale;

- sa atraga parintii, in calitate de parteneri principali pentru a contribui la dezvoltarea colaborarii intre scoala si comunitatea locala. Tinte strategice:

* Diversificarea curriculum-ului la decizia școlii și a ofertei educaționale în vederea atragerii elevilor și îmbunătățirii condițiilor de educație prin promovarea culturii calității..

* Asigurarea și modernizarea bazei material a școlii pentru derularea optimă a activităților și creșterea performanței elevilor prin participarea la concursuri și olimpiade școlare.

* Formarea cadrelor didactice prin participarea acestora la cursuri de formare și dezvoltare profesională pentru asigurarea calității proceselor de predare-învățare-evaluare în vederea dezvoltării armonioase a personalității elevilor.

* Reconsiderarea managementului la nivelul școlii pe baza valorilor promovate de școală în vederea adecvării la nevoile exprimate de beneficiari și deschiderii spre colaborarea cu partenerii educaționali.

* Promovarea imaginii școlii prin optimizarea relației școală-comunitate și a parteneriatelor existente, dar și prin derularea de noi proiecte și parteneriate la nivel local, național și european.

4

II. ORGANIGRAMA

Şcoala Gimnazială „CAROL I”, oraşul Plopeni ca instituţie complexă aflată în

subordinea Inspectoratului Şcolar Prahova , a funcţionat în anul şcolar 2017-2018 după o organigramă aprobată prin Statul de funcţii existent la 01.10.2017, stat de funcţii ce cuprinde un număr total de 37,45 posturi, din care:

1 post de conducere – director 1 post de conducere director adjunct 28,95 posturi didactice de executie 3.50 posturi personal didactic auxiliar de executie 5 posturi personal nedidactic

Şcoala gimnazială „CAROL I” Plopeni are relaţii de colaborare cu următoarele instituţii:

- Primaria Oraşului Plopeni

- Casa de Cultura Plopeni

- Poliţia Oraşului Plopeni

- Parohia Orașului Plopeni

- ISU ”Șerban Cantacuzino” Prahova

- CJRAE Prahova

- Școala Profesională Specială Plopeni

- Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

- Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

II.1. Efectivele şcolare Situaţia numerică a populaţiei şcolare cuprinsă în diferite forme de învăţământ, în anul

şcolar 2017-2018, se prezintă astfel :

Nivel Total Nr. Elevi înscrişi 2014-2015

Total Nr. Elevi înscrişi 2015-2016

Total Nr. Elevi înscrişi 2016-2017

Total Nr. Elevi înscrişi

2017-2018

Primar 314 291 273 252

Gimnazial 210 211 239 250

TOTAL 524 502 512 502

Proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2018-2019 s-a realizat pe baza unei

analize a evolutiei demografice, profilul economic al orasului si evolutiile de pe piata muncii.

Clasa pregătitoare în învăţământul primar

- 2 clase - 55 elevi inscrisi

5

III INDICATORI DE CALITATE A ÎNVĂŢĂMÂNTULUI III.1 Situaţia la învăţătură la sfârşitul anului şcolar 2017-2018 La sfârsitul anului şcolar 2016-2017, după susţinerea examenelor de corigenţă,

promovabilitatea la nivelul şcolii, pe nivele de învăţământ era următoarea:

Nivel Promovabilitate

2014-2015

Promovabilitate

înainte de

corigențe 2015-2016

Promovabilitate

după corigențe

2015-2016

Promovabilitate

după corigențe

2016-2017

Promovabilitate

după corigențe

2017-2018

In.Primar 98,04% 99,66% 100% 99,27% 99,59%

Inv.gimnazial 98,59% 85,51% 97,66% 97,47% 98,79%

INVATAMANT PRIMAR:

Clasa Elevi in evidenta la

sfarsit de an sc.

Elevi promovati Elevi repetenti Elevi cu situatia

scolara neincheiata

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

TOTAL 247 113 246 113 1 - - -

Pregatitoare 32 16 32 16 - - - -

I 55 25 55 25 - - - -

a II-a 52 24 52 24 - - - -

a III-a 47 22 46 22 1 - - -

a IV-a 61 26 61 26 - - - -

INVATAMANT GIMNAZIAL

Clasa Elevi in evidenta la

sfarsit de an scolar

Elevi promovati Elevi repetenti Elevi cu situatia

scolara neincheiata

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

Total Din care

feminin

TOTAL 248 126 245 126 3 - - -

a V-a 57 29 56 29 1 - - -

a VI-a 66 37 65 37 1 - - -

a VII-a 67 29 66 29 1 - - -

a VIII-a 58 31 58 31 - - - -

Din analiza datelor centralizate se desprind următoarele tendinţe: - Scăderea numărului de elevi cuprinşi în ciclul primar si cresterea nr.de elevi la ciclul gimnazial - O ușoară crestere a procentului de promovabilitate la ciclul primar si la ciclul gimnazial comparativ cu anul şcolar 2016-2017

6

III.2 Starea displinară a elevilor

Pentru a evalua starea disciplinară la Şcoala gimnazială „CAROL I” Plopeni se poate porni de la următoarele cifre: Nivel Nr. de

elevi cu

nota scăzută

la

purtare sub 7

Nr. elevi exmatriculaţi

din cauza absenţelor

Nr. elevi Exmatricu laţi

din alte motive

Nr. de sancţiuni

aplicate datorită

nerespectării

Regulamentului scolar, altele decât scăderea

notei la purtare sub 7

Nr. note scăzute la

purtare (nu se includ

cele de la punctul 1)

Nr. elevi care au

abandonat scoala

Nr. de elevi in

risc de abandon scolar

Inv.primar - - - - - - -

Inv.gimnazial - - - - 16 1 -

Actele de indisciplină cu un anumit nivel de gravitate au fost sancţionate prin scăderea notei la purtare . Practica şcolară a evidenţiat modalităţi diferite în care diriginţii şi învăţătorii tratează absenteismul şi actele de indisciplină, de la exigenţă extremă la o atitudine mult mai tolerantă, permisivă care determină atitudini diferite ale elevilor între un comportament rigid şi altul libertin, fără limitele pe care o educaţie sistemică începută în familie şi continuată în şcoala, le impun. Abandonul şcolar şi absenteismul, mai ales la învăţământul gimnazial se menţine la dimensiuni ce impun identificarea tuturor cauzelor care îl determină: slaba cooperare cu familia (uneori redusă la şedinţele semestriale cu părinţii), situaţia economică precară a unor familii, existenţa unor „alternative” de petrecere a timpului liber sau chiar a celui alocat programului şcolar mai tentante decât oferta instructiv-educativă a şcolii. Avem în vedere şi unele aspecte de multe ori nesancţionate privind ţinuta, lipsa uniformei şcolare,neefectuarea serviciului pe şcoală, grija faţă de mobilierul şcolar, de aparatura utilizată şi nu în ultimul rând atitudinea faţă de personalul didactic şi nedidactic, comportamentul în afara şcolii,etc.

Absenteismul si abandonul scolar

În anul scolar 2017-2018, fenomenul de absenteism s-a manifestat astfel:

Anul școlar Total absențe Absențe motivate Absențe nemotivate

2014-2015 9780 – 18.84/elev 6875 2905

2015-2016 9047 -17.87/elev 5019 4028

2016-2017 7282 -14.16/elev 4536 2746

2017-2018 8455 – 17.08/elev 5100 3355

Nr.mediu de absențe/elev a crescut în anul școlar 2017-2018 cu 2,92 față de anul

școlar 2016-2017 si a scazut cu 0,79 față de anul școlar 2015-2016. MĂSURILE aplicate pentru combaterea absenteismului / a abandonului

şcolar au fost derulate pe tot parcursul anului şcolar şi au vizat aspecte educative

(derularea unor programe / proiecte educaţionale care să atragă elevii spre şcoală, dezbateri, activităţi de consiliere psihopedagogică, adecvarea programului de activităţi în CDI etc.) şi administrative (avizarea părinţilor, trimiterea înştiinţărilor privind numărul de absenţe nemotivate).

7

Organizarea si desfăsurarea unor acţiuni de parteneriat cu poliţia în scopul susţinerii si reintegrării scolare si sociale a elevilor ce au săvârsit acte infracţionale, abateri disciplinare grave, abandon scolar, absenteism ridicat etc.

III.3 Evaluarea Naţională la clasele II, IV şi VI

În anul şcolar 2017/2018 s-a organizat Evaluarea Naţională la clasele a II-a şi a IV-a, în baza următoarelor acte normative:

Legea 1 /2011 (art 74 alin 2-4); Metodologia de organizare și desfășurare a EN aprobata prin OMENCS

Nr.3051/12.01.2016 Ordinul 4787/30.08.2017 privind aprobarea calendarului de administrare a

evaluarilor la finalul cls. a II-a, a IV-a si a VI-a Manulalul de proceduri pentru administrarea EN 2017-2018; Adresa MEN 2112/02.05.2018 Procedura 1652/11.05.2016 – privind regimul actelor și normelor de utilizare a

certificatului SSL Procedura 954/21.03.2016- privind transferul / preluarea arhivelor de subiecte

La clasele a II-.a şi a IV-a au fost inscrisi la evaluare un numar de 113 elevi dar au

participat 112 înregistrându-se 1 absent . Probele s-au desfăşurat în timpul orelor de curs, în zilele de 7,8 şi 9 mai la clasa a

II-a şi in zilele de 15 şi 16 mai la clasa a IV-a conform calendarului precizat în anexa metodologiei de organizare şi desfăşurare a EN la finalul claselor a II-a şi a IV-a. În cadrul acestora au fost folosite instrumente de evaluare elaborate de CNEE folosind un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi au vizat evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor scrise, evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise şi evaluarea competenţelor de matematică. Timpul de lucru alocat fiecărui test a fost de 30 de minute la clasa a II-a, respectiv 60 de minute la clasa a IV-a.

Rezultatele obţinute de elevi nu au fost publicate şi nici consemnate în catalog, dar au fost valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, ca instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare.

La EVALUAREA NAŢIONALĂ LA CLASA a VI-a, au fost inscrişi 66 elevi si au

fost prezenti toti elevii inscrisi la ambele probe. Probele scrise s-au desfăşurat astfel: - 23 mai 2018: Limbă şi comunicare - 24 mai 2018: Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Subiectele s-au elaborat la nivelul CNEE și au fost similare modelelor postate pe site-ul MEN. Timpul de rezolvare a subiectelor a fost de 60 de minute.

Rezultate la evaluare națională organizată la finalul clasei a II-a, a IV-a, a VI-a

Clasa a II-a: - 52 - de elevi inscrisi Testul CITIT: - prezenţi 52 de elevi. Au răspuns, la toți itemii, astfel : corect 88,81 %, parțial corect 5,07 %, răspuns incorect 6,12% și fără răspuns 0 %. Testul SCRIS: - prezenţi - 52 de elevi. Au răspuns la toți itemii, astfel: corect 52,17 %, parțial corect 30,05 %, incorect -14,42 % și fără răspuns 3,36%. Testul MATEMATICĂ: - prezenţi 52 de elevi. Au răspuns la toți itemii, astfel: corect 71,15%, parțial corect 4,81%, incorect 22,76% și fără răspuns 1,28%

8

Clasa a IV-a: - 61 de elevi înscrişi Testul LIMBA ROMÂNĂ: - prezenţi -60 de elevi; 82,11% din elevi au primit punctaj total, 7% din elevi au primit punctaj parțial, 10,56% au răspuns incorect și 0,33 % din elevi cu

răspuns lipsă. Testul MATEMATICĂ:- prezenţi 60 de elevi. 71,83% din elevi au primit punctaj total,5 % din elevi au primit punctaj parțial 22,50% au răspuns incorect și 0,67 % din elevi cu răspuns lipsă. Clasa a VI-a: - 66 de elevi înscrişi Testul LIMBĂ ŞI COMUNICARE: - prezenţi - 66- de elevi;. 41,21% din elevi au primit punctaj total, 40% din elevi au răspuns parțial corect, 18,79 % au primit punctaj 0. Testul MATEMATICĂ ŞI ŞTIINŢE: - prezenţi - 66- de elevi.; 49,70% din elevi au primit

punctaj total, 22,22% din elevi au primit punctaj parțial, 28,08% au primit punctaj 0 .

III.4 Evaluarea Naţională 2018

Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a la Scoala Gimnazială „CAROL I”, oraşul

Plopeni a fost organizată si s-a desfăsurat în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale, în vigoare conform OMENCS. nr. 4793/31.08.2017

S-a respectat Procedura operationala Nr.25744/02.02.2018 privind activitatea de supraveghere audio-video. Președintele comisiei a desemnat persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video .

S-a respectat Procedura Nr.31958/04.05.2018 privind transportul lucrarilor de la centrul de examen către comisia județeană de evaluare națională.

Nu s-au inregistrat incidente. Prezenţa elevilor la ambele probe a fost de 100% S-au inregistrat contestaţii un numar de 15 contestatii : 5 la Limba si literatura

romana si 10 la matematica. Rezultatele obţinute pe discipline:

LIMBA SI LITERATURA ROMANA

AN Nr.

elevi

înscrişi

Nr. elevi

prezenţi

Note

1-

1,99

Note

2-2,99

Note

3-3,99

Note

4-4,99

Note

5-5,99

Note

6-6,99

Note

7-7,99

Note

8-8,99

Note

9-9,99

Note

10

2018 46 46 - - - - - 1 6 13 23 3

Procente 100% - - - - - 2,18% 13,04% 28,26% 50% 6,52%

2017 35 35 - - - - 1 3 5 13 12 1

Procente 100% - - - - 2,86 8,57 14,28% 37,14% 34,29% 2,86

2016 29 29 - - - - 1 1 9 13 5 -

Procente 100% - - - - 3,45 3,45 31,03% 44,83% 17,24% -

2015 50 50 - - 1 1 3 9 12 15 9 - Procente 100% 2% 2% 6% 18% 24% 30% 18% -

9

MATEMATICĂ

AN Nr.

elevi

înscrişi

Nr. elevi

prezenţi

Note

1-1,99

Note

2-2,99

Note

3-3,99

Note

4-4,99

Note

5-5,99

Note

6-6,99

Note

7-7,99

Note

8-8,99

Note

9-9,99

Note

10

2018 46 46 0 0 4 5 3 11 8 6 8 1 Procente 100% - - 8,70% 10,87% 6,52% 23,91% 17,39% 13,05% 17,39% 2,17%

2017 35 35 - - - 2 2 4 7 5 11 4 Procente 100% - - - 5,71 5,71 11,43 20,00 14,29 31,43 11,43

2016 29 29 - - - 1 4 6 6 6 6 - Procente 100% - - - 3,45 13,79 20,69 20,69 20,69 20,69 -

2015 50 50 - - 2 6 9 5 8 7 12 1 Procente 100% - - 4% 12% 18% 10% 16% 14% 24% 2%

Concluzii

• Procentele de promovabilitate - La lb.romana: 100% note peste 5 față de 100% in 2017, 100% in 2016 si

96% in 2015 - Matematica: 80,43% note peste 5 fata de 94,29% in 2017, 96,55 in 2016 si

84% in 2015

10

- Procentul de promovare la Lb.romana s-a mentinut la nivelul anului 2017 si 2016 si a crescut cu 4 procente fata de 2015; la Matematică reflectă o scadere semnificativa fata de anii 2017,2016,2015.

III.5 Admiterea elevilor în clasa a IX-a

Admiterea elevilor în clasa a IX-a s-a făcut în baza Metodologiei de organizare si desfăsurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul scolar 2010-2011, aprobată prin OMECTS 4802 din 31.08.2010, respectiv Calendarul admiteri în

învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2018-2019, aprobat prin OMEN 4795 din 31.08.2017.

Admiterea elevilor în clasa a IX-a, învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, a

avut la bază Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, aprobată prin OMEN 5068/31.08.2016, respectiv

Calendarul admiterii în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani pentru anul

școlar 2018-2019, aprobat prin OMECS 4795/2017 .

Pregătirea/organizarea admiterii la nivelul unitatii scolare

Comisia de Admitere , numită prin decizia directorului Şcolii gimnaziale „CAROL I” Plopeni a coordonat întreaga activitate, a asigurat ritmic desfăşurarea acţiunilor specifice fiecărei etape, începând cu pregătirea admiterii. Astfel:

S-a elaborat planul de acţiune , prin care dirigintii claselor a VIII-a în colaborare cu directorul scolii au prevăzut măsurile privind:

- popularizarea documentelor care fundamentează procesul de organizare si desfăsurare a admiterii (metodologia, calendarul);

- prezentarea ofertelor educaţionale ale liceelor si grupurilor scolare pentru anul de învăţământ 2018-2019;

- informarea si consilierea părinţilor si elevilor claselor a VIII-a cu privire la problematica admiterii (completarea fiselor de opţiuni, participarea la probele de verificare a cunostinţelor de limbă modernă si a probelor de aptitudini, accesarea locurilor speciale pentru elevii romi sau a celor din învăţământul special).

Desfăşurarea admiterii pentru anul şcolar 2017 - 2018

În anul şcolar 2017-2018 au fost înscrişi în clasa a VIII-a un număr de 59 elevi . Au promovat clasa a VIII-a un număr de 46 elevi, 12 elevi au ramas corigenti si 1

elev a abandonat scoala. Pentru cei 46 de absolventi s-a calculat media de admitere,realizându-se la nivelul

jud. Prahova ierarhia, pe tranşe de medii. In prima etapa a ademiterii, un elev a fost admis la Colegiul National Militar

”Dimitrie Cantemir” Breaza .

Rezultatul admiterii prin repartiţie computerizată

Etapa I de repartiţie computerizată

S-au depus 45 fişe

Candidaţi admişi: 45

Etapa a II-a de admitere Din cei 12 elevi corigenti, 12 elevi au susţinut şi promovat examenul de corigenţă.

11 elevi au fost admisi in a II-a etapa de admitere pentru invatamantul liceal de stat si 1 elev a fost inscris pentru invatamantul liceal particular.

11

IV. RESURSE UMANE (cadre didactice,cadre didactice auxiliare, personal

nedidactic)existente în unităţile din învăţământul prahovean. Formare şi dezvoltare profesională

IV.1 Incadrarea cu personal didactic In anul şcolar 2017-2018 numărul total de posturi, pe toate formele de finanţare

este de 37,45 (față de 37,05 in 2016-2017 si fata de 35,47 în 2015-2016 ) din care :

- 28,95 norme didactice - 3,5 posturi didactice auxiliare ; - 5 posturi nedidactice

Raportul dintre numarul de elevi si numarul de cadre didactice pe fiecare nivel de clasa/ciclu de invatamant si raportul dintre numarul de elevi si personalul didactic auxiliar si

nedidactic

Nr.

crt.

Nivel/ciclu de invatamant Nr.elevi/nr.cadre

didactice

Nr.elevi/ nr.cadre

did.auxiliare

Nr.elevi/nr.personal

nedidactic

1 Inv.primar 21 126 100,4

2 Inv.gimnazial 15,62

Raportul dintre titulari si suplinitori:

An şcolar Titulari Suplinitori

2017-2018 26 (86,67%) 4 (13,33%)

2016-2017 24 (72,73%) 9 (27,27%)

2015-2016 27 (87,10%) 4 (12,90%)

2014-2015 28 (90,32%) 3 (9,68%)

Numărul normelor didactice ocupate prin sistemul plata cu ora/cumul

An şcolar Numar norme Procente

2017-2018 1,81 6,25

2016-2017 3,03 10,61

2015-2016 1,80 6,67

2014-2015 1,36 4,86

Cele 1,81 norme sunt distribuite astfel: - titulari la plata cu ora/cumul – 1,76 - suplinitori la plata cu ora/cumul – 0,05

12

IV. 2. Formarea şi dezvoltarea profesională IV.2.1 Formarea continuă a personalului didactic prin CCD

Situaţia înscrierii la cursuri de formare continua prin programe acreditate şi programe avizate în anul şcolar 2017-2018:

DENUMIRE Loc de

desfăşurare

NUME ŞI PRENUME

Perfectionarea cadrelor didactice care predau la clasa

pregatitoare

Sc.Gimnaz.

CAROL I

Plopeni

Rindasu Renata

Tudor Oana

Abilitare curriculara CCD PH Zahiu Emilia

Fornea Cristina

Instrumente multimedia in scoala CCD PH Anton Ana

Tudor Oana

Istoria recenta a Romaniei CCD PH Panaete Cristina

Formarea metodistilor CCD PH Anton Ana

Tehnici Inovative de educatie Asociatia

Romana pentru

cercetarde si

inovatie

Udrea Mihaela

Vijeu Viorica

Panaete Cristina

Dumitrescu Corina

Blanaru Adelina

Anton Ana Vasile Vasilica

Stan Andreea

Danes irina

Florian Nicoleta

Contributia structurilor infodocumentare la imaginea

institutionala

CCDPH Bordeanu Gabriela

IV.2.2 Formarea şi dezvoltarea profesională prin ISJ

În semestrul I al anului şcolar 2017-2018 (luna octombrie) au avut loc înscrierile pentru

gradele didactice, după cum urmează: definitivat - seria 2018 - 0 - cadre didactice gradul II – seria 2019 - 0 - cadre didactice gradul I - seria 2018-2020 1 - cadre didactice

Cereri de preînscriere și pentru efectuarea primei inspecții curente pentru:

- gradul II – seria 2020 - ______-____ cadre didactice - gradul I – seria 2019 – 2021 - ___-___ cadre didactice

Situaţia înscrierii la grade didactice:

GRADUL

DIDACTIC

2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

Definitivat 2 - - 1 2 - - -

Gradul II 2 - 1 1 - - - -

Gradul I 1 - - 1 - 1 - -

13

V. ACTIVITATEA EDUCATIVĂ ŞCOLARĂ ŞI EXTRAŞCOLARĂ COMISIA METODICA A DIRIGINTILOR şi-a desfăşurat activitatea în conformitate cu

Planul managerial si cu Graficului de activitati elaborat la începutul anului şcolar, dar şi ţinând

cont de cerinţele şi necesităţile educative ivite ulterior.

Activitati organizatorice:

Constituirea Comisiei Metodice a Diriginţilor-septembrie 2017,comisia cuprinde toti

profesorii diriginti ai claselor V-VIII si prof.consilier

Elaborarea planificărilor pentru consiliere si orientare conform curriculumului national

Planificarile au fost depuse la termen si au inclus ,conform programei o tematica variata

Au fost prezentate in cadrul comisiei informatii si noutati transmise de Inspectorul cu

probleme educative in cadrul Consfatuirilor cu consilierii educativi si in cadrul Cercului Pedagogic

al Consilierilor Educativi-septembrie 2017, responsabil comisie, prof.Panaete Cristina

Elaborarea de parteneriate cu factorii decizionali locali şi cu familia, în vederea evitării

abandonului şcolar, precum şi pentru monitorizarea şi oferirea de consiliere elevilor proveniţi din

mediu familial dezorganizat sau mono-parental

Au fost organizate sedinte cu parintii in cadrul carora ,la inceput de an scolar s-a prelucrat

Regulamentul de ordine interioara al scolii

Dirigintii au urmarit actiunea de monitorizare a absentelor elevilor,instiintand la timp

parintii asupra consecintelor datorate acumularii unui numar mare de absente.

Pofesorii diriginti au dezbatut cu elevii in cadrul orelor de dirigentie,temele propuse in

planificarile intocmite la inceput de an scolar.La toate clasele s-au derulat activitati specifice

combaterii violentei in mediul scolar si a prevenirii acestui fenomen.Problema violentei a fost

dezbatuta si in cadrul sedintelor cu parintii.

In cadrul orelor de dirigentie au fost dezbatute teme de educatie pentru sanatate,educatie

rutiera,prevenirea incendiilor, prin care s-a urmarit formarea unor deprinderi si comportamente

corecte,precum si teme ce au urmarit cultivarea patriotismului si atasamentului fata de valorile

culturale nationale.

In sedintele cu parintii ,lectorate sau discutii individuale,au fost facute cunoscute rezultatele

copiilor la invatatura si disciplina obtinute la sfrsitul primului semestru.Au fost instiintati in scris

parintii elevilor corigenti sau a celor cu media scazuta la purtatre

In cadrul orelor de Consiliere si Orientare s-au derulat activitati in care s-a urmarit

progresul elevilor in ceea ce priveste integrarea scolara si sociala.

Dirigintii au colaborat cu conducerea scolii,cu consiliul profesorilor pe clase,cu Cabinetul

Interscolar de Asistenta Psihopedagogica din scoala, prof.consilier, Bobe Marinela , cu Centrul de

Documentare al Școlii, prof.documentarist, Simu Anca.

ACTIVITATI METODICE:

Septembrie 2017

Participarea responsabilului comisiei la Consfatuirile județene ale coordonatorilor de proiecte si

programe educative-prof.Panaete Cristina

octombrie 2017

Informarea profesorilor diriginți cu privire la noutatile transmise in cadrul Consfatuirilor judetene

–prof.Panaete Cristina

Prezentarea Planului managerial al Comisiei metodice pe anul scolar 2017-2018,stabilirea

activitatilor metodice ce se vor derula pe sem.I

14

Noiembrie 2017

Participarea la Cercul pedagogic al Coordonatorilor Educativi-Școala ,,Eroilor” Lipanesti,

prof.Panaete Cristina

Masa rotunda cu tema,,Disciplinarea pozitivă –strategii, exemple de bună practică

Martie 2018

-Prezentarea Raportului de activitate al Comisiei Dirigintilor pe sem.I.Discutii,propuneri privind

imbunatatirea desfasurarii orelor de consiliere si orientare

Aprilie 2018

-Masa rotunda,discutii asupra modului in care se vor derula activitatile educative desfasurate in

Saptamana ,,Scoala Altfel”23-27 aprilie 2018

Mai 2018

–Participarea responsabilului comisiei la Cercul pedagogic educatie permanenta –Scoala

Gimnazială Blejoi

Iunie 2018

- Activitate educativă ,,Ultimul Clopotel” ,elevii claselor VIII A șiVIII B,diriginti,prof.Panaete

Cristina și prof.Păun Alis

Activitati desfasurate in parteneriat cu Cabinetul interscolar de asistenta

psihopedagogica,prof. consilier ,psiholog Bobe Marinela

Septembrie 2017-Iunie 2018

- Program ,,Eu sunt unic,eu sunt special'' clasele a-IV-a;

- Program ,,Cartea mea de vizita pasaport pentru gimnaziu'' clasele a-V-a A

- Program ,,Jurnal de elev,eu,tu si ceilalti” clasele a V a B

- Programul de dezvoltare a abilitatilor de invatare ,,Invata sa inveti „ si „Explorator pe tărȃmul

învățării” adresat elevilor din clasele a a-II-a,a-IV-a,a-VI-a,a-VIII-a

- Program ,,Autostrada educației o cursă cu obstacole între a dori,a ști și a deveni!’’ –Cls.VI-VIII

- Program ,,Decizia este a mea” , clasa a-VI-a A ,B

- Program de dezvoltare a abilităților de rezolvare creativă a conflictelor,,Corpul își amintește

ceea ce îl rănește’’(adresat elevilor de gimnaziu ,clasele I-VIII);

- “Stresul înainte de examen o cursă cu obstacole’’(cls.a-II-a,a-IV-a,a-VI-a,a-VIII-a).

- Pogram de prevenire a consumului de droguri ,,Necenzurat'' clasa a-VII-a,,A'';

- Program de prevenire a abandonului si absenteismului scolar V-VIII

- Program de prevenirea sigurantei in mediul on-line ,, Ora de net”' V-VIII

- Program,,Fii arhitectul viitorului tau’’adresat cls. I-VIII/program CAEJ avizat de ISJ Prahova.

- Program de orientare și consiliere în carieră clasele a-VIII-a A,B ; ,,O carieră de succes, de la

autocunoaștere la decizie!”

- Program de dezvoltare a abilitatilor socio-emotionale adresat elevilor din clasele pregatitoare

- Program ,,Dezvoltarea responsabilitatii sociale si formarea deprinderilor de interactiune sociala”,

clasele VII A,VII B

- Program ,,Eu calator in labirintul emotiilor”, clasele pregatitoare

- Programul ,,Alfabetizarea emotionala este la fel de importanta ca si invatarea matematicii si a

scrisului”

- Desfășurarea Programului de dezvoltare a abilităților de învățare ,,învață să înveti” /,,Explorator

pe tarȃmul învățării” adresat elevilor din clasele a-II-a, a-IV-a, a-VI-a, a-VIII-a

-Campania globală pentru educație (cls. III-VIII) - Program,,Să îți umpli rucsacul pentru o viață!’’

- Dezvoltarea responsabilității sociale și formarea deprinderilor de interacțiune socială.

* Program ,,Decizia este a mea” - clasa a-VI-a,,A’’,,B’’

* Program de dezvoltare a abilităților de rezolvare creativă a conflictelor,,Corpul își

amintește ceea ce îl rănește’’(adresat elevilor de la clasele I-VIII);

- Pregătirea psihologică a elevilor pentru evaluările naționale .

* ,,Stresul înainte de examen o cursă cu obstacole’’(a-IV-a,a-VI-a,a-VIII-a).

15

- Program ,,Autostrada educației o cursă cu obstacole între a dori,a ști și a deveni!’’Cls.VI-VIII

- Promovarea unui stil de viată sănătos prin:

•Activităti de educație pentru sănătate menite să identifice comportamente sănătoase și

nesănătoase.(,,ce este sănătatea”);

• Conștientizarea necesitătii adoptării unui program specific stilului sănătos de viată.

(,,programul meu zilnic”);

• Conștientizarea de către elevi a importanței stabilirii și respectării unor reguli la nivel de

școală și clasă(,,rolul regulilor”,,cum rezolvăm problemele din clasă”);

• Identificarea situațiilor în care putem cere și oferi ajutor.

• Discutarea și analizarea rolului pe care îl joacă grupul de risc.

• Prevenirea și diminuarea factorilor care determină tulburări comportamentale(fugă de

acasă,vagabondajul,abandonul școlar)

• Prevenirea consumului de substanțe interzise și etnobotanice

• Prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar și în societate.

* Proiect Național de prevenire a consumului de alcool,droguri,tutun adresat elevilor din

clasele a-VII-,C’’

* Proiect ,,Necenzurat”

* Program de prevenire a abandonului școlar și a absenteismului/permanent clasele I-VIII;

* Program CAEJ ,,Fii arhitectul viitorului tau’’adresat claselor I-VIII;

- Program de dezvoltare a abilităților socio-emoționale adresat elevilor din cls. pregătitoare

* Dezvoltarea inteligenței emoționale.

* Ințelegerea propriei persoane din perspectivă etapelor de schimbare,creștere și dezvoltare.

* Program ,,Eu-călător în labirintul emoțiilor”adresat claselor pregătitoare ;

*Proiect în parteneriat cu CPECA Prahova adresat claselor I A și I B: ,,ABC-ul emoțiilor”;

- Program de orientare și consiliere în carieră clasele a-VIII-a,,A”,,B”

*,,O carieră de succes,de la autocunoaștere la decizie!”

ACTIVITATI EDUCATIVE EXTRASCOLARE SI EXTRACURRICULARE

S-au proiectat și derulat unele activităţi extracurriculare în strânsă corelare cu obiectivele

curriculare şi instituţionale:

INVATAMANT PRIMAR

Toate cadrele didactice din învăţământul primar au proiectat și derulat activităţi

extracurriculare în strânsă corelare cu obiectivele curriculare şi instituţionale:

* 2 octombrie 2017 – „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” este sărbătorită în

fiecare an, în data de 1 octombrie. În parteneriat cu Casa de Cultură Plopeni, elevii claselor I A, I

B, a- III-a B, a-IV-a A și a- IV-a B ale Școlii Gimnaziale „Carol I” au omagiat această zi, cu un

program artistic, ce s-a desfășurat la Casa de Cultură Plopeni- Toate cadrele didactice din

învăţământul primar

* 5 octombrie 2017 – ”Ziua Internațională a Educației” – activitatea a avut ca scop

familiarizarea elevilor cu semnificația zilei de 5 octombrie, evidenţierea rolului dascălilor în

dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor şi

moralei unei societăţi- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 26 octombrie 2017- participare cu clasa de elevi la proiecția filmului ”LEGO MOVIE-

Marea Aventura Lego”– „Berzele”, 3 D – S.C. Teatrul PAS SRL, Galați eveniment ce s-a

desfășurat la Casa de Cultură Plopeni- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 23 noiembrie 2017- participare în cadrul Proiectului ”Săptămâna Globală a Educației” la

activitatea cu tema : ”Caruselul interculturalității”- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

16

* 6 decembrie 2017 – „Ghetuța lui Moș Nicolae” – confecționare de ghetuțe din carton

colorat, intonarea cântecului ”Ghetuțele”, ppt-uri despre însemnătatea acestei zile și prezentarea

legendei lui Moș Nicolae- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

*15 ianuarie 2018 –„Medalion literar aniversar- Mihai Eminescu”- prezentarea unui

material power-point despre viața și activitatea lui Mihai Eminescu, recitarea câtorva poezii din

opera marelui poet și dramatizare- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 23 ianuarie 2018 – „Unirea Principatelor Române” –“Uniţi pentru Unire!” marcarea

importanței acestei zile printr-un montaj literar- artistic desfășurat în colaborare cu elevii claselor

a-III-a A și a-IV-a B, bibliotecara şcolii și Casa de Cultură Plopeni- Anton Ana, Vasile Mădălina şi

Florian Nicoleta

* 30 ianuarie 2018 –moment comemorativ I.L.Caragiale marcat printr-un moment artistic

desfășurat în colaborare cu elevii claselor a- III-a A și a- IV-a B, bibliotecara şcolii și Casa de

Cultură Plopeni- Anton Ana,Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

* martie 2018 –participare la activitatea “Mărţişorul prieteniei” organizată în colaborare

cu Asociaţia “Frunza de stejar”, Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa

de Cultură Plopeni;- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 29 martie 2018 –participare la activitatea dedicată sărbătoririi marelui poet prahovean

Nichita Stănescu, activitate intitulată “Aproape de Nichita”- Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale”

Ploieşti;- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* mai 2018 – organizator proiect educațional „Europa, te iubim!” și tripla însemnătate

pentru români a zilei de 9 mai, proiect organizat în colaborare cu Asociaţia “Frunza de stejar”,

Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa de Cultură Plopeni;- Toate

cadrele didactice din învăţământul primar

*14 iunie 2018 – organizator serbare sfârşit de an şcolar - Toate cadrele didactice din

învăţământul primar

PREGĂTITOARE B

16 martie 2018 Etapa a II – a concursului Comper Comunicare

23 martie 2018 Etapa a II-a a Concursului Comper Matematică

28 martie 2018 Etapa a II-a a Concursului Gazeta Matematică (2 premii de excelență, 3

premii II, 1 premiu III, 2 Mențiuni)

24 mai 2018 – Etapa finală a Concursului de matematica Gazeta Matematică

SĂPTĂMÂNA 23 -27 APRILIE: Minte sănătoasă în corp sănătos, Joc de recunoaștere de

fructe după gust; Lecția la Muzeu – Pădurea, casa copacilor, Concurs de recitări și de

ghicitori, Atelier de creație cu tehnica șervețelului, Spectacol de magie – Cascada

surprizelor –Teatrul Rothini

CLASA I A

- 7 martie 2018 - ,,La mulți ani, mami! ”- prezentarea unui program artistic dedicat mamelor cu

ocazia acestei zile;

- 20 aprilie 2018 – excursie la București - Parcul Herăstrău, Muzeul Satului și Opera Comică

pentru Copii;

- 24 aprilie 2018 – excursie în cadrul săptămânii ”Școala Altfel” la Slănic- Muzeul Sării și

Mina Unirea;

- 25 aprilie 2018 – excursie în cadrul săptămânii ”Școala Altfel” la Ploiești- Muzeul Ceasului și

Muzeul Județean de Științele Naturii;

- 14 iunie 2017 – ,,Serbarea abecedarului”.

CLASA I C

17

Activități extracurriculare:

Club de Lectură – „Bucuria lecturii” ;

Activităti specifice lunii martie – „Mărțișorul”;

Proiect educațional: Aproape de Nichita;

JA in a Day – Educație anteprenorială;

9 Mai, Ziua Europei;

″Copile, azi e ziua ta!″ - Iunie 2018;

„Rămas bun, clasa I !” – Iunie 2018;

Coordonator Proiect Concurs Județean „Respectăm limba română!”

Am desfășurat activități în cadrul Programului „Şcoala Siguranţei Tedi”;

CLASA a-III-a A

A organizat și participat activități extracurriculare la nivelul școlii:

* 28 februarie 2018 – „Mărțișorul prieteniei” – ateliere de lucru

* 28 martie 2018 Etapa a II-a a Concursului Gazeta Matematică Junior

* 24 mai 2018 – Etapa finală a Concursului de matematică Gazeta Matematică Junior

* Săptămâna 23 -27 Aprilie:

- excursie de două zile la Drobeta-Turnu Severin,

- Atelier de creație - tehnica șervețelului,

- Spectacol de magie – „Cascada surprizelor” –Teatrul Rothini

* 14 iunie 2018 – „Bine-ai venit, vacanță!” - serbare

CLASA a-III-a B

* 23 februarie 2018 – „Magia experimentelor” - experimente

* 28 februarie 2018 – „Mărțișorul prieteniei” – ateliere de lucru

* 16 martie 2018 Etapa a II – a concursului Comper Comunicare

* 23 martie 2018 Etapa a II-a a Concursului Comper Matematică

* 28 martie 2018 Etapa a II-a a Concursului Gazeta Matematică Junior

* 24 mai 2018 – Etapa finală a Concursului de matematică Gazeta Matematică Junior

* Săptămâna 23 -27 Aprilie:

- „Fii isteț pe Internet” – activitate în laboratorul de Informatică

- excursie de două zile la Drobeta-Turnu Severin,

- Atelier de creație - tehnica șervețelului,

- Spectacol de magie – „Cascada surprizelor” –Teatrul Rothini

* iunie 2018 - Aplicații Îndreptar Digital – Stop Motion și Canva

* 14 iunie 2018 – „Bine-ai venit, vacanță!” - serbare

* 15 iunie 2018 – drumeție „Sănătatea pe primul loc”

18

CLASA a IV-a A

* martie 2018 –participare la activitatea “Mărţişorul prieteniei” organizată în colaborare cu

Asociaţia “Frunza de stejar”, Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa de

Cultură Plopeni;

* 29 martie 2018 –participare la activitatea dedicată sărbătoririi marelui poet prahovean

Nichita Stănescu, activitate intitulată “Aproape de Nichita”- Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale”

Ploieşti;

* mai 2018 – organizator proiect educațional „Europa, te iubim!” și tripla însemnătate

pentru români a zilei de 9 mai, proiect organizat în colaborare cu Asociaţia “Frunza de stejar”,

Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa de Cultură Plopeni;

*14 iunie 2018 – organizator serbare „Rămas bun, clasele primare!”

CLASA a IV-a B

* 1-8 martie 2018 –participare la expozitia de martisoare organizata de Casa de Cultura Plopeni

*29 martie 2018 –activitate în cadrul proiectului educațional “Aproape de Nichita”, organizat de Casa

de Cultură “ Ion Luca Caragiale” a municipiului Ploiești

* 9 iunie 2018- Activitate în cadrul proiectului educațional “Europa, te iubim!”

*9 iunie 2018- activitate la Casa de Cultura Plopeni in cadrul Proiectului “S.O.S., localitatea mea!”

* 14 iunie 2018 - sebare școlară “Adio, clasa a IV-a”, desfășurată la Casa de Cultură Plopeni

INVATAMANT GIMNAZIAL

* Ziua europeană a limbilor, Prof.documentarist, Simu Anca, prof.Simion Georgeta,

prof.Coman Octavia

* 5 octombrie 2017 Ziua Educației ,,Alimentaţia - O poartă deschisă a sănătăţii –

prof.documentarist Simu Anca, prof.Fornea Cristina, bibliotecar Bordeanu Gabriela

* 9 octombrie 2017 - Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale Emoţiile şi inteligenţa emoţională

Prof.documentarist,Simu Anca,prof.Zahiu Emilia,Bibliotecar Bordeanu Gabriela

* 12 octombrie,,Educație și educatori –prof.documentarist Simu Anca, prof.Opriș Eliza

* 16 octombrie Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale,

prof.documentarist Simu Anca, prof.Calin Violeta, prof.Zahiu Emilia

* 26 octombrie-Halloween,prof.documentarist Simu Anca, prof.Ioniță Alexandra

* 30 octombrie-Fantasticul Halloween şi divizibilitatea numerelor naturale, prof.Simu Anca,

prof.Dumitru Olguța

* 30 octombrie ,,Fantasticul Halloween-prof.documentarist Simu Anca,prof.Zahiu Emilia

* 31 octombrie-Ziua internaţională a Mării Negre,prof.Simu Anca, prof.Fornea Cristina

* 9 noiembrie- Anton Pann, prof.Simu Anca, prof..Opriș Eliza

* 13 noiembrie-Ziua Internațională a televiziunii,prof.Simu Anca,prof.Zahiu Emilia

* 20 noiembrie 2017 - Săptămâna globală a educaţiei « Piramida alimentelor » – prof.Simu

Anca, prof.Zahiu Emilia

* 21 noiembrie 2017 - Săptămâna globală a educaţiei – Românesc sau străin : ce este mai

valoros ? Prof.Simu Anca,prof.Dumitrecu Corina

* 27 noiembrie 2017-Călătorie în jurul Europei,prof.Simu Anca,prof.Calin Violeta

* 29.Noiembrie 2017 – Sărbătorirea Zilei Naționale a României- Eroi au fost, eroi sunt încă,

clasele a VII-a A și a VII-a B – prof. Panaete Cristina, prof.Plaiasu Corina, bibliotecar Bordeanu

Gabriela

* 5 decembrie-Stop accidentelor rutiere, prof.documentarist Simu Anca, prof.Ioniță Ștefan

19

* 15 decembrie 2017 – Activitate educativă la limba franceză - „Tradiţii şi obiceiuri de

Crăciun în Franţa” (prezentare ppt şi colinde în limba franceză) - cls. a VII-a A – prof. Vîjeu

Viorica;

* Decembrie 2017 – Activitate – Carols for Christmas – clasa a V-a prof. Simion Georgeta.

* Decembrie 2017 - „Colindele la români”, „Moș Crăciun” - activitate caritabilă - prof. Popa Sorin

* Decembrie 2017 - Program de colinde organizat de elevii claselor a VIII-a, la care au fost

invitați domnii profesori ai școlii, sub îndrumarea prof. Păun Alis si Panaete Cristina, în colaborare

cu Bibliotecar, Bordeanu Gabriela

* 15 Ianuarie 2018 – Activitatea – Dor de Eminescu – Prof. Opriș Eliza și prof. Udrea

Mihaela.

* 22 ianuarie 2018 -24 ianaurie - Unirea Principatelor Române, prof.Simu Anca, prof.Zahiu

Emilia, bibliotecar Bordeanu Gabriela

* 31 ianuarie 2018- I.L.Caragiale.La vremuri noi - tot noi, prof.Simu Anca, Pip..Anton Ana,

Florian Nicoleta, Vasile Madălina, bibliotecar Bordeanu Gabriela - colaborare Casa de cultura

Plopeni

* 27 martie 2018- Activitate educativa dedicată unirii Basarabiei cu România, desfășurată

în cadrul Parteneriatului ,,România –centenar – prof. Panaete Cristina

* Activitate creativa - Noi posibilități de decorare și ornamentare a produselordin lut ceramică

și sticlă, prof.Zahiu Emilia

* 23 aprilie 2018 – „Ziua internaţională a onestităţii”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof.

consilier Bobe Malilena, prof. Vîjeu Viorica, prof. Călin Violeta;

* 23 aprilie 2018 – Proiect „Micul francofon”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof. Vîjeu Viorica,

prof. Călin Violeta;

* 25 aprilie 2018 – Proiect realizat în parteneriat cu Biserica - „Învierea Domnului,

înviarea noastră”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - preot paroh Marius Miu, prof. Vîjeu Viorica, prof.

Călin Violeta;

* 16-18 mai 20178 – Participarea elevilor de clasa a VIII-a la Testarea Naţională la limbi

moderne pentru admitere la liceu la clasele bilingve, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploieşti -

prof. Vîjeu Viorica;

* 23 aprilie 2018- Activitate de orientare școlară-Vizită la Colegiul Gheorghe Lazăr

Plopeni - prof. Bobe Marinela, prof.Panaete Cristina,prof.Păun Alis

* 24.aprilie 2018- Activitatea educativă ,,Primul ajutor îti poate salva viata,activitate

desfășurată cu sprijinul reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță Prahova - prof.Panaete

Cristina,Prof.Păun Alis,Prof.Dumitrescu Corina,Prof.Fornea Cristina

* 25 aprilie 2018 - Activitatea educativă,,Viitorul tau contează,activitate de orientare

profesională –vizită la U.M.Plopeni cu elevii cld.VIIIA,VIIIB,VIA - prof.Panaete Cristina,

Prof.Păun Alis,Prof.Dumitrescu Corina,Prof.Fornea Cristina

* Activitatea practica - tip atelier - “ Sa mancam sanatos” - cls. a VII-a B, prof. Zahiu Emilia

* Activitatea “ Stop Bulling” in parteneriat cu Asociatia "MODELAM INIMI" - cls. a VI-a

A, cls. a VII-a C, prof. Fornea Cristina

* Activitatea “Sa ne cunoastem Orasul” Activitati in aer liber, drumetie in padure, picnic cu

scopul de socializare si de cunoastere a personalitatii elevilor in alte situatii decat cele scolare - cls.

a VI-a A prof. Dumitrescu Corina, cls. a VIII-a B prof. Paun

* 26 aprilie 2018 - ,,Să ne cunoaștem țara –excursie la Curtea de Argeș, Mausoleul de la

Mateiaș, Bran.Participă elevii cls.VIIIA și VI A - prof.Panaete Cristina,Prof.Dumitrescu Corina

* Mai 2018 - Participare Bursa Valorilor Educaționale Ploiești ,orientare școlară și

profesională cls VIII ,,A” VIII,,B” – prof. consilier Bobe Marinela,prof.diriginți-Panaete

Cristina,Păun Alis

* 21 mai 2018 - Ziua internațională a multiculturalității și a dialogului social ,clasele V-

VIII Școala Gimnazială ,,Carol I ” – prof. consilier Bobe Marinela

20

* Mai 2018 - prof. Păun Alis a participat cu elevii clasei a VIII-a B la activități de consiliere de

grup, pregatire emotionala, în parteneriat cu profesorul consilier Bobe Marinela – având tematica:

„Emotie si Stres”

* 4 iunie 2018 - Diseminare proiect prevenire absenteism și abandon școlar ,,Fii arhitectul

viitorului tău”,proiect CAEJ/Locație Shoping Mall City ,parteneriat CIAP Plopeni,C.N .,,Mihai

Viteazul ”Liceul de Artă ,,Carmen Silva ” – prof. consilier Bobe

* 4 iunie 2018 - Activitatea educativă ,,Ultimul clopoțel ,elevii claselor VIII A și VIII B,

prof.diriginți Panaete Cristina,Păun Alis

* 5 iunie 2018 - Activitate creativa - CONFECTIONAREA PRODUSELOR DIN

MATERIALE RECICLABILE IN CADRUL PROIECTULUI - “S.O.S. Localitatea mea” - prof.

Zahiu Emilia

*Activități extracuriculare la limba engleză – “ Wise Geeks “ – cls. a VIII-a B, “ Human

Health” – cls. a V-a A, “Easter tradition in our world” – cls. a VI-a A , C, “Historical characters

and their love” – cls. a VII-a B, C – prof. Simion Georgeta

* Saptamana globala a educatiei - VIATA SANATOASA SI DREPTURILE COPIILOR - prof.

Zahiu Emilia

* ALIMENTATIA TRADITIONALA VERSUS ALIMENTATIA MODERNA

- prof. Zahiu Emilia

* Drepturile copiilor - CONVENTIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI .

- prof. Zahiu Emilia

* Ziua mondiala a sanatatii mintale - EMOTIILE SI INTELIGENTA EMOTIONALA

- prof. Zahiu Emilia

* 15-21 iulie Tabără Școlară Gura Humorului,organizatori- prof.Popa Sorinel,Panaete Cristina

* 25-30 iulie Tabăra Școlară Oradea,organizator-prof.Călin Violeta , prof p.î.p.Stan Andreea,

Florian Nicolata

ANALIZA SWOT:

Puncte tari:

-O buna proiectare a programului activitatilor educative

-Diversitatea activitatilor activitatilor extracurriculare desfasurate in saptamana ,,Scoala Altfel”

-Desfasurarea unor activitati educative reusite in cadrul unor parteneriate intre cadrele didactice si

colectivele de elevi

-Colaborarea eficienta cu prof.consilier al scolii,prof.documentarist,dar si cu ceilalti parteneri

educationali la nivel local sau judetean

-Realizarea de activitati educative in parteneriat cu institutii locale

-Implicarea cadrelor didactice ale scolii in organizarea si desfasurarea unor concursuri cu

participare regionala si judeteana

-Cadre didactice bine pregatite din punct de vedere stiintific,cu experienta la nivelul

managementului clasei

Puncte slabe:

-Lipsa finantarii pentru sustinerea unor activitati si acordarea de premii elevilor merituosi

-Spatiul limitat oferit in scoala pentru derularea unor activitati simultane cu numar mare de elevi

-Implicarea limitata a parintilor datorata in mare masura timpului liber limitat

-Lipsa unor mijloace de stimulare a elevilor participanti la activitatile educative extracurriculare

Oportunitati:

-Realizarea unor partneriate educationale de calitate prin implicarea factorilor locali in sustinerea

actului educational

-Disponibilitatea partenerilor comunitatii de a sprjini derularea activitatilor educative

-Imbogatirea experientei didactice a cadrelor didactice implicate in diferite parteneriate

educationale

-Valorificarea potentialului creativ al elevilor prin implicarea acestora in diferite activitati

educative

21

Amenintari:

-Interesul scazut al unor familii fata de activitatile educative derulate in scoala

-Suprasolicitarea unor cadrelor didactice implicate intr-o multitudine de activitati

- Dezavantajul programului scolar incarcat ce nu permite dezvoltarea componentei educative

extrascolare

ANALIZA ACTIVITĂŢII CABINETULUI DE ASISTENŢĂ PSIHOPEDAGOGICA

AN ŞCOLAR 2017-2018

În anul școlar 2017-2018 conform raportului de activitate din semestrul I și a raportului de

activitate din semestrul II au fost consiliați :

-individual un număr de 67 de elevi în cadrul a 147 de ședințe;

-un număr de 845 elevi în cadrul a 72 de ședințe constituiți în 38 grupuri.

Problematica abordată în funcție de nevoile beneficiarilor a cuprins teme din domeniul

autocunoașterii și a dezvoltării personale,managementul învățării,comunicare și abilități sociale

calitatea stilului de viață, prevenire și diminuare a factorilor care determină tulburări

comportamentale, prevenirea comportamentelor de risc (alcool, drog, tutun), absenteism și

abandon școlar, precum și a violenței și agresivității în mediul școlar, delincvența juvenilă.

S-au derulat proiecte de consiliere în vederea prevenirii şi diminuării factorilor care determină

tulburările comportamentale,comportamentele de risc şi disconfort psihic .

În cadrul proiectului DIFERIT (proiect de prevenire a violentei în mediul școlar) au fost

implicați 12 elevi in cadrul a 12 ședințe individuale și 261 elevi /13 grupuri în 20 ședințe de

consiliere.

În vederea prevenirii comportamentelor de risc s-a derulat proiectul ,,Necenzurat” fiind implicați

un număr de 22 elevi în cadrul a patru ședințe de consiliere de grup.

De asemenea au fost desfășurate activități axate pe prevenirea traficului de persoane

precum și activități care vizează siguranța minorilor în mediul on-line.

S-a avut în vedere consilierea elevilor cu C.E.S :2 elevi,un număr de 12 ședințe, 6 ședințe cu

învățătorul de la clasă, 7 ședințe de consiliere cu părinții elevilor, 4 ședințe de consiliere cu

profesorul itinerant.

S-a efectuat orientarea în carieră a 3 elevi în cadrul a 5 întȃlniri individuale și a 86 de elevi

in cadrul a 20 ședințe de consiliere de grup ,fiind implicate 5 grupuri.

Au fost consiliate și asistate din punct de vedere psihopedagogic un număr de 19 cadre didactice în

cadrul a 26 întȃlniri și 48 de cadre didactice ,constituite în 4 grupuri în cadrul a 4 ședințe de grup.

Apreciind importanța parteneriatului cu familia s-au derulat un număr de ședințe de

consiliere individuală pentru un număr de 47 de părinți în cadrul a 56 de ședințe de consiliere și un

număr de 6 întȃlniri de grup pentru 78 de părinți din 3 clase.

În conformitate cu Planul managerial avizat pentru anul școlar 2017--2018 de conducerea

CJRAE și CJAP Prahova și cu sprijinul instituțiilor de învățămȃnt (conform deciziei) s-au

desfășurat următoarele proiecte educaționale axate pe consiliere și asistență psihopedagogică a

elevilor ,părinților și cadrelor didactice din învățămȃntul primar si gimnazial :

Septembrie 2017 - Iunie 2018

I.Facilitarea autocunoașterii și dezvoltării personale prin transmiterea de informații despre:

• Imaginea de șine

• Stimă de sine

• Aptitudini

• Motivație

• Competențe

• Interese

• Valori

• Personalitate

22

II.Desfășurarea Programului de dezvoltare a abilităților de învățare ,,învață să înveti” /

„Explorator pe tărȃmul învățării” adresat elevilor din clasele a a-II-a,a-IV-a,a-VI-a,a-VIII-a

Strategii de învățare

• Invățarea centrată pe elev

• Stabilirea stilurilor de învățare

• Diferențierea instruirii

• Tehnici de chestionare

• Strategii de predare care să corespundă stilurilor de învățare

III.Dezvoltarea responsabilității sociale și formarea deprinderilor de interacțiune socială.

Program ,,Decizia este a mea”

clasa a-VI-a,,A’’,,B’’

Program de dezvoltare a abilităților de rezolvare creativă a conflictelor,,Corpul își amintește ceea

ce îl rănește’’(adresat elevilor de gimnaziu ,clasele I-VIII);

IV.Pregătirea psihologică a elevilor pentru evaluările naționale .

,,Stresul înainte de examen o cursă cu obstacole’’(a-IV-a,a-VI-a,a-VIII-a).

Program,,Autostrada educației o cursă cu obstacole între a dori,a ști și a deveni!’’

Clasele VI—VIII

V.Promovarea unui stil de viată sănătos prin:

•Activităti de educație pentru sănătate menite să identifice comportamente sănătoase și

nesănătoase: (,,ce este sănătatea”);

• Conștientizarea necesitătii adoptării unui program specific stilului sănătos de viată. (,,programul

meu zilnic”);

• Conștientizarea de către elevi a importanței stabilirii și respectării unor reguli la nivel de școală

și clasăn(,,rolul regulilor”,,cum rezolvăm problemele din clasă”);

• Identificarea situațiilor în care putem cere și oferi ajutor.

• Discutarea și analizarea rolului pe care îl joacă grupul de risc.

• Prevenirea și diminuarea factorilor care determină tulburări comportamentale(fugă de

acasă,vagabondajul,abandonul școlar)

• Prevenirea consumului de substanțe interzise și etnobotanice

• Prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar și în societate.

- Program ,,Sănătatea mea este pretioasă’’adresat elevilor din clasă a-IV-a A, B .

- Program ,,Povești pofticioase’’ adresat elevilor din clasa pregătitoare și clasa I (În lumea lui

Fintifliușcă) /site ,,Copilul verde”.

- Proiect Național de prevenire a consumului de alcool,droguri, tutun adresat elevilor din clasele

a-VII-a Proiect ,,Necenzurat’’;

Program de prevenire a abandonului școlar și a absenteismului/permanent clasele I-VIII;

Program CAEJ ,,Fii arhitectul viitorului tau’’adresat claselor I-VIII;

Program de dezvoltare a abilităților socio-emoționale adresat elevilor din clasa

pregătitoare ,A’’,,B’’

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Ințelegerea propriei persoane din perspectivă etapelor de schimbare ,creștere și dezvoltare. Program ,,Eu-călător în labirintul emoțiilor”adresat claselor pregătitoare ; Proiect în parteneriat cu CPECA Prahova adresat claselor I,,A” și ,,B”:,,ABC-ul emoțiilor”;

Program de orientare și consiliere în carieră clasele a-VIII-a,,A”,,B”

,,O carieră de succes,de la autocunoaștere la decizie!”

23

Consilierea individuală a elevilor:

• Absenteism;

• Rezultate scăzute la învătătură;

• Deficiențe de comunicare în relația elevilor cu părintii, în relația elev-elev și a elevilor cu

profesorii;

• Dificultăti de învățare;

• Motivație scolară scăzută, management defectuos al învățării de tip școlar;

• Comportament violent în mediul școlar;

• Situații de criză familială – divorțul părintilor; elevi cu părinți plecați în străinătate;

• Comunicare ineficientă între părinti și elevi;

• Gestionarea neadecvată a comportamentelor problematice ale elevilor;

• Lipsa abilitătilor sociale ale elevilor;

• Deficit autoreglare emoțională;

• Anxietate de separare;

• Agresivitate verbală,

• Dificultăți de adaptare școlară și socială,

• Deficit de atenție, hiperactivitate,

• Managementul emoțiilor/ conflictelor,

• Relații defectuoase cu familia,

• Nevoie de autocunoaștere,

• Agresivitate,

• Adaptarea elevilor la mediul școlar,

• Nevoia de cunoaștere și autocunoaștere,

• Nevoia de sprijin emoțional,

• Optimizarea relației de comunicare cu părintii.

• cunoașterea și autocunoașterea, optimizarea relațiilor interpersonale;

26 Septembrie Ziua Mondială a contracepției

,,Contracepția:este viață ta ,este responsabilitatea ta’’

Ziua internațională a toleranței - ,,Toleranța este atributul umanitatii’’Voltaire

Ziua Mondială de luptă împotrivă HIV/SIDA

Ziua Internatională pentru Non-violență în Scoală

Asistența psihopedagogică a cadrelor didactice:

Comunicarea eficientă – cheia unor relaţii echilibrate

Program de dezvoltare a abilităţilor de comunicare,,Strategii de optimizare a comunicării în mediul

primar şi gimnazial’’/,,Decalogul comunicării!’’,,Să stăm de vorba fără catalog’’

Program,,Gestionarea eficientă a situaţiilor de criză educaţională’’

Campania,,Ceea ce ne răneşte!’’/aprilie2018;

Program de prevenire a violenţei în mediul şcolar: ,,Comportamentul violent între prevenţie şi

intervenţie”/ mai 2018;

Familiarizarea cadrelor didactice cu documente legislative în vigoare:

Ordinul 5805/ 23.11.2016,privind aprobarea Metodologiei pentru evaluarea și intervenția

integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilități în grad de handicap, a orientării

școlare și profesionale a copiilor cu cerințe educaționale speciale, precum și în vederea

abilitării și reabilitării copiilor cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale

Ordin 3124/februarie 2017, privind aprobarea Metodologiei pentru asigurarea suportului

elevului cu tulburări de îvățare.

Consilierea părinților:

1.Program de prevenire a absenteismului şi abandonului şcolar.,,Autostrada educaţiei şi regula de

24 de carate’’ ,,Motivaţia organizează timpul,lipsa ei îl lasă în derivă’’;

24

2.Program,,Disciplinarea pozitivă sau cum să disciplinezi fără să răneşti’’ ,,Copilul este copacul

,familia este vremea’’ adresat părinţilor elevilor din ciclul primar și gimnazial;

3.Program de orientare şcolară şi profesională - ,,Copilul meu , adultul de mâine ,încotro?!’’

(părinții elevilor din clasa a-VIII-a).

4.Curs de dezvoltarea inteligenţei emoţionale la adolescenţi,,Pregătiţi-va să creşteţi un adolescent

inteligent pe plan emoţional’’.

5.Program,,Disciplinarea pozitivă sau cum să disciplinezi fără să răneşti’’ ,,Copilul este copacul ,

familia este vremea’’ adresat părinţilor elevilor din ciclul primar și gimnazial;

6.Program de orientare şcolară şi profesională,,Copilul meu , adultul de mâine , încotro?!’’

(părinții elevilor din clasa a-VIII-a).

7.Curs de dezvoltarea inteligenţei emoţionale la adolescenţi,,Pregătiţi-va să creşteţi un adolescent

inteligent pe plan emoţional’’(aprilie-mai 2018).

ACTIVITATE METODICĂ

8.09.2017 - Comisie metodică CJAP

11.10.2017 - Comisie metodică CJAP ,,Instrumente de lucru ale consilierului școlar”

25.11.2017 - Comisie metodică Școala Gimnazială ,,Carol I”,catedra socio-umane

6.12.2017 - Comisie metodică ,,Acel moment potrivit” - Liceul teoretic Șerban Vodă

Aprilie 2018 - Ziua internațională a onestității - cls.VI-,,B”,VII,,A”

21.05.2018 - Ziua internațională a multiculturalității și a dialogului social”

31.05.2018 - Ziua mondială de luptă împotrivă fumatului - Casa de Cultură oraș Plopeni

Mai 2018 - Participare la Bursa Valorilor Educaționale Ploiesti

Participarea membrilor catedrei la acţiuni de perfecţionare organizate de ISJ PH, CCD,

cercuri pedagogice 20 10.2017 - Conferinţa ,,Incluziunea elevului cu CES în învățămȃntul de masă”,,Cooperarea

interinstituțională ,factor favorizant în incluziunea școlară a elevului cu CES ”moderator conferință

Bobe Marinela,Asociaţia Curcubeul Autismului,DGASPC Prahova

18-19 Noiembrie 2017,Facultatea de Psihologie și Științele Educației București/15credite

Participant/ Conferința internațională ,,Neuropsihologia Tulburărilor Specifice de Învățare”

7.12.2017,Asociația Forma PSY,Penitenciarul Ploiești

Participant/ Workshop Regional,,Modalități de investigare a personalității”

22.11.2017 - Cerc pedagogic,Colegiul Tehnic,,Spiru Haret” - ,,Analiza funcțională a

comportamentului”

21.02.2018

Participare comisie metodică profesori consilieri,,Profilul calificărilor din învățămȃntul liceal și

profesional CJRAE Prahova;

25.04.2018 Participare cerc pedagogic catedra de socio-umane,,Aspectele psiho-sociale ale

comunicării interpersonale și de grup în asistența psihopedagogică” ,,Vreau o virgulă în loc de

punct”Colegiul Național ,,Alexandru Ioan Cuza”Ploiești;

30 mai 2018 Comisie metodica consilieri scolari ,,Ziua Internațională a Multiculturalitatii si a

Dialogului Social ” -,,Sunt diferit și mă simt bine!”/parteneriat cu Colegiul Național Mihai

Viteazul Ploiesti,propunător Bobe Marinela;

4 iunie 2018 Participare comisia diriginților ,,Ultimul clopoțel”Școala Gimnazială ,,Carol

I”Plopeni;

14 iunie 2018 Particpare diseminare proiect,,Fii arhitectul viitorului tău”,elevi Liceul de Artă

,,Carmen Sylva”Ploiești,elevi Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”coordonator Bobe

Marinbela,Shoping City Ploiești Mall

18.06.2018

Evaluare anuală profesori consilieri

25

Cursuri de perfecționare profesională

Participare Curs psihologie Clinică /formare psiholog clinician în supervizare/ Octombrie 2017-

iulie 2018(140 ore)/ Centrul Național de Formare în Psihologie Clinică București;

Participare ,,Incluziunea financiară de la vorbe la fapte”Proiect Național Olimpiada Micilor

Bancheri /Săptămȃna Mondială a Banilor CAEN martie 2018;

Inspectoratul Școlar Prahova,Coordonatori proiecte educative în Parteneriat cu Agenția Prahova

BNR,Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație

Curs CCD Prahova ,,Fii Pro”/Mai 2018/formator

Participare workshop ,,Evaluarea clinică a adultului”, 10 ore,10 credite CPR/17 iunie 2018/

Societatea de Psihoterapie Experiențială București

Participare conferință internațională ,,Institutional change for inclusion in Higher

Education”/

Universitatea București ,Facultatea de Psihologie și Științele Educației în colaborare cu

Universitatea Autonomă din Barcelona (“Universitat Autonoma de Barcelona”),26-27 iunie 2018

Implicarea membrilor catedrei la organizarea şi desfăşurarea unor activităţi la nivelul

clasei/şcolii (supravegherea elevilor la simulări, probe de verificare, concursuri, serbări)

Ianuarie 2018 ,Testare cu instrument on line TOOLKIT/orientarea în carieră a elevilor din clasa a –

VIII-a-43 elevi /interpretare rezultate;

Evaluare psihosomatică 54 elevi 1-23 martie 2018;

Participare concurs național ,,Călătorie în lumea sentimentelor”,organizator CJRAE Hunedoara(trei

echipe ,clasa a –V-a,,A”a-VII-a,,A”,a-VIII-a,,A”),aprilie-mai 2018;

Particpare membru în juriu ,Festival Interjudețean ,, Frunza de Stejar”Plopeni,31 mai 2018

Protocoale si parteneriate

Protocol de colaborare CJPECA Prahova,proiect,,Necenzurat’’;

Asociația ,,Voluntarele Speranței”

Protocol de colaborare cu Always-seminar de educație privind igiena și sănătatea

adolescentelor;

Protocol de colaborare Centrul regional împotriva traficului de persoane Prahova

Protocol de colaborare A.J.O.F.M Prahova

26

VI RESURSE FINANCIARE ŞI MATERIALE

VI.1 Resurse financiare

1. Costuri/elev- reprezintă un indicator de fundamentare a bugetului care să asigure un sistem unitar de constituire a surselor de finanţare pentru fiecare unitate de învăţământ astfel încât să se asigure condiţii cel puţin decente pentru desfăşurarea procesului de învăţământ.

În anul financiar 2017 s-a alocat pentru Scoala Gimnazială „CAROL I” Plopeni suma de 2365,88 mii lei din care: 8,58 mii lei provin de la bugetul de stat şi 2357,30 mii lei de la bugetul local.

Costul mediu pe elev, la nivelul scolii a fost în anul 2017 de 4713 lei fată de 3563 lei în anul 2016. 2. Burse şcolare

În anul şcolar 2017-2018 bursele de ajutor social s-au acordat unui nr.de 21 elevi astfel:

- 11 elevi orfani sau diagnosticaţi cu TBC, boli maligne, hepatite, etc - 10 elevi au beneficiat de burse de merit

3.Rechizite

Au beneficiat de această facilitate: o 1 elev clasa pregatitoare o 1 elev clasa I o 1 elev clasa a VII-a

4. Situatia beneficierilor Programului Lapte si Corn

Conform Ordonanţei de Urgenţă 96/16.08.2002, privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie în anul şcolar 2017 – 2018, au beneficiat de acest program elevii claselor 0-VIII.

VII. Procesul de învăţământ

Încă de la începutul anului şcolar 2017 – 2018 s-a acţionat în direcţia asigurării condiţiilor optime (de siguranta a elevilor, a conditiilor ergonomice, igienico-sanitare, de utilare şi dotare) a tuturor spaţiilor de învăţământ.

Am obţinut autorizatia sanitară cu avizarea sanitara de funcţionare. Consfătuirile anuale cu toate categoriile de cadre didactice s-au constituit în prilej

de orientare metodologică privind aplicarea curricul-umului şcolar la toate nivelurile şi formele de învăţământ .

Inspectiile si asistentele la ore au fost planificate si organizate astfel incat sa acopere necesarul de control, sa surprinda aspecte ce se manifesta simptomatic şi care se impun a fi ameliorate sau , chiar eradicate.

Aspecte pozitive

• Întocmirea documentelor de proiectare în concordanță cu precizările MEN, remarcând o

corelație optimă între componentele de bază ale planificării calendaristice și proiecția unităților

tematice

27

Realizarea de proiecte detaliate pe unităţile de învăţare şi pe lecţii, conţinând şi unele elemente

de creativitate pe segmentele activităţi de invăţare, modalităţi şi instrumente de evaluare;

Realizarea pregătirii suplimentare a elevilor pentru examene conform unui program stabilit la

începutul anului școlar

Abordarea învăţării din perspectivă intradisciplinară şi interdisciplinară, predarea integrată

Insuşirea corectă a conţinuturilor predate şi utilizarea lor adecvată în rezolvarea sarcinilor de

învăţare;

Dobândirea deprinderilor de muncă independentă; însuşirea unor tehnici de autocontrol şi

autoevaluare

Identificarea de modalităţi adecvate de comunicare profesor-elev, prin utilizarea cărora se

realizează rezonanţe ştiinţifice si afective necesare în procesul de predare-învăţare-evaluare;

Evaluarea continuă, practicată de majoritatea cadrelor didactice, centrată pe obiective

/competenţă sarcină de lucru etc;

Aspecte negative

Prestaţie ezitantă, decurgând dintr-o pregătire superficială a lecţiilor;

Gestionarea defectuoasă a resurselor (manual, aparatură de laborator si alte mijloace de

învăţământ) –utilizate sporadic în unele lecţii;

Caracter practic-aplicativ scăzut al lecţiilor;

Potenţialul educativ al disciplinelor nu este suficient pus în valoare, în contexte precum:

protecţia mediului, siguranţa persoanei, integrarea în viaţa sociala etc.

Deficienţe în ritmicitatea notării;

Deseori, probleme în gestionarea timpului didactic;

Discontinuităţi şi exagerări în legătură cu aspectele calitative şi cantitative ale temelor pentru

acasă;

Insuficientă transparenţă în aprecierea şi evaluarea elevilor;

ACTIVITATEA PE COMISII METODICE

ACTIVITATEA CATEDREI INVATATORILOR DE LA CLASELE Pregătitoare – IV - responsabil Pîp. Vasile Vasilica Madalina Actiuni metodice :

* 22 noiembrie 2017 –participare la Cercul Pedagogic, nr. 11- Toate cadrele didactice din

învăţământul primar

* 20 decembrie 2017 – participare la lecţia deschisă la clasa a III-a B, p.i.p. Anton Ana, în

cadrul Comisiei Metodice a Învăţătorilor – Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 20 decembrie 2017- Anton Ana susţinere referat în cadrul Comisiei Metodice a

Învăţătorilor cu tema: “Experimentul în orele de Ştiinţe ale Naturii- metode de explorare a

realităţii”

* 17 ianuarie 2018- Tudor Ana- Maria Oana susţinere referat în cadrul Comisiei Metodice

a Învăţătorilor cu tema: “Din nou despre clasa pregătitoare şi clasa I- o nouă provocare pentru

dascăli”.

* 21 martie 2018 –participare la Cercul Pedagogic, nr. 11, clasa a IV -a , la Şcoal

Gimnazială, comuna Dumbrăveşti, având ca temă: „Călătorie în lumea cunoaşterii”- activitate

interdisciplinară de tip outdoor şi referatul “Integrarea elementelor de educaţie experenţială prin

intermediul activităţilor de tip outdoor”;- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 31 mai 2018 - am participat la activitatea metodică, în cadrul comisiei metodice,

propunător P.Î.P. Tudor Oana- Matematică și explorarea mediului- „Unităţi de măsură pentru

valoare - banii”- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

28

*Au participat în calitate de organizatori și coordonatori la activitățile din cadrul

proiectului „Vacanța, bucuria copilăriei mele“, aprobat în CAERI – realizarea expoziției, etapa

directă a concursului (9 iunie 2018), jurizare, întocmirea proceselor verbale, centralizărilor cu

participați și premianți, rapoartelor solicitate.- Tudor Ana- Maria Oana şi Anton Ana

Actiuni educative: Toate cadrele didactice din învăţământul primar au proiectat și derulat unele activităţi

extracurriculare în strânsă corelare cu obiectivele curriculare şi instituţionale:

*29 septembrie 2017 – participare la crearea Soft-ului Educațional în cadrul Proiectului

Educațional ”Portofoliul cadrului didactic” organizat de Editura Arabela în parteneriat cu Ziarul

Esențial în Educație- Vasile Mădălina

* 2 octombrie 2017 – „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” este sărbătorită în

fiecare an, în data de 1 octombrie. În parteneriat cu Casa de Cultură Plopeni, elevii claselor I A, I

B, a- III-a B, a-IV-a A și a- IV-a B ale Școlii Gimnaziale „Carol I” au omagiat această zi, cu un

program artistic, ce s-a desfășurat la Casa de Cultură Plopeni- Toate cadrele didactice din

învăţământul primar

* 5 octombrie 2017- – activitate de consiliere de grup desfășurată în colaborare cu

profesorul consilier Bobe Marinela de la CJRAE Prahova în cadrul programului de autocunoaștere

și dezvoltare personală - ”Explorator pe tărâmul educației! – Tema ”Pot, vreau, ce trebuie să

fac?”- Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

* 5 octombrie 2017 – ”Ziua Internațională a Educației” – activitatea a avut ca scop

familiarizarea elevilor cu semnificația zilei de 5 octombrie, evidenţierea rolului dascălilor în

dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor şi

moralei unei societăţi- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 26 octombrie 2017- participare cu clasa de elevi la proiecția filmului ”LEGO MOVIE-

Marea Aventura Lego”– „Berzele”, 3 D – S.C. Teatrul PAS SRL, Galați eveniment ce s-a

desfășurat la Casa de Cultură Plopeni- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 13 noiembrie 2017- – activitate de consiliere de grup desfășurată în colaborare cu

profesorul consilier Bobe Marinela de la CJRAE Prahova în cadrul programului de autocunoaștere

și dezvoltare personală - ”Explorator pe tărâmul educației! – Tema ”Obstacole în calea învățării”-

Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

* 23 noiembrie 2017- participare în cadrul Proiectului ”Săptămâna Globală a Educației” la

activitatea cu tema : ”Caruselul interculturalității”- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 24 noiembrie 2017- participare în cadrul Programului Cultural ”România mea” la

activitatea susținută de Agenția Itinera Nova pentru promovarea tradițiilor românești- Anton Ana,

Gîlia Gina şi Vasile Mădălina

* 6 decembrie 2017 – „Ghetuța lui Moș Nicolae” – confecționare de ghetuțe din carton

colorat, intonarea cântecului ”Ghetuțele”, ppt-uri despre însemnătatea acestei zile și prezentarea

legendei lui Moș Nicolae- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 17-19 decembrie 2017 – excursie organizată în parteneriat cu agenția de turism PLUS

COOL TOUR și asociația PLUS EDU CULTURAL la Mănăstirea Curtea de Argeș, la atelierul lui

Moș Crăciun și la Planetariul de la Pitești- Vasile Mădălina , Gîlia Gina şi Florian Nicoleta

*15 ianuarie 2018 –„Medalion literar aniversar- Mihai Eminescu”- prezentarea unui

material power-point despre viața și activitatea lui Mihai Eminescu, recitarea câtorva poezii din

opera marelui poet și dramatizare- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 23 ianuarie 2018 – „Unirea Principatelor Române” – “Uniţi pentru Unire!” marcarea

importanței acestei zile printr-un montaj literar- artistic desfășurat în colaborare cu elevii claselor

a- III-a A și a- IV-a B, bibliotecara şcolii și Casa de Cultură Plopeni- Anton Ana, Vasile Mădălina

şi Florian Nicoleta

* 30 ianuarie 2018 –moment comemorativ I.L.Caragiale marcat printr-un moment artistic

desfășurat în colaborare cu elevii claselor a- III-a A și a- IV-a B, bibliotecara şcolii și Casa de

Cultură Plopeni- Anton Ana, Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

29

* ianuarie 2018 – participare la Olimpiada de educație civică, faza locală- Anton Ana,

Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

* martie 2018 –participare la activitatea “Mărţişorul prieteniei” organizată în colaborare cu

Asociaţia “Frunza de stejar”, Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa de

Cultură Plopeni;- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* 29 martie 2018 –participare la activitatea dedicată sărbătoririi marelui poet prahovean

Nichita Stănescu, activitate intitulată “Aproape de Nichita”- Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale”

Ploieşti;- Toate cadrele didactice din învăţământul primar

* mai 2018 – organizator proiect educațional „Europa, te iubim!” și tripla însemnătate

pentru români a zilei de 9 mai, proiect organizat în colaborare cu Asociaţia “Frunza de stejar”,

Asociaţia “Modelăm inimi”, bibliotecar Bordeanu Gabriela şi Casa de Cultură Plopeni;- Toate

cadrele didactice din învăţământul primar

*14 iunie 2018 – organizator serbare „Rămas bun, clasele primare!”- Vasile Mădălina şi

Florian Nicoleta

*14 iunie 2018 – organizator serbare sfârşit de an şcolar - Toate cadrele didactice din

învăţământul primar

PREGĂTITOARE B

23 octombrie 2017 – REGULI SI SEMNE DE CIRCULAȚIE – activitate de educație

rutieră

5 octombrie 2017 DESPRE ȘCOALĂ ÎN CÂNTEC, POEZIE, JOCURI, GHICITORI,

activitate dedicată Zilei Educației

14 noiembrie 2017 – Vizionare spectacol de teatru – Căluțul cocoșat la Teatrul pentru

copii Ciufulici, Ploiești

14 decembrie 2017 – serbare de Crăciun – Nașterea Domnului. Am venit să colindăm –

spectacol prezentat părinților;

CLASA I A

- 27 octombrie 2017- ,,Hai într-o aventură istorică alături de romani și daci!”-Ploiești

Shopping City

-23 noiembrie 2017- Caruselul intercuturalității

- 25 noiembrie 2017 - Activitate extracurriculară ,,Prieteni dragi - plante și animale”

- 29 noiembrie 2017- Activitate extracurriculară ,, 1 Decembrie Ziua Națională a României”

CLASA I C

Activități extracurriculare: Culorile toamnei” – 27 Oct. 2017;

„Caruselul Interculturalității” – 23 Nov. 2017;

„Iarna – anotimpul bucuriilor” – Dec. 2017 – activități practice ;

„24 Ianuarie – Hai să dăm mână cu mână!” - 22.01 – 26.01.2018;

„Ziua Internațională a Cititului Împreună” – 1 Febr. 2018;

CLASA a-II-a B

octombrie 2017 – elevii au participat la activitatea “ Noi si mediul inconjurator “ ;

decembrie 2017 – program artistic “ Nasterea Domnului “

ianuarie 2018 – participarea elevilor la activitatea “ Un freamat de codru “

30

CLASA a-III-a A

A organizat și participat activități extracurriculare la nivelul școlii:

„Joaca de-a profesorul” pe 5 octombrie 2017,

Reguli și semne de circulație pe 22 octombrie 2017,

Siguranța in școală pe 23-24 septembrie 2017,

1 Decembrie, Ziua Naținală a României – program artistic ,

Fii tu Moș Crăciun pe 18 decembrie 2017.

SEMESTRUL al II –lea

* martie 2018 – Concurs național „Târg de mărțișoare”, ediția a VI-a,Galați:

- Premiul II: Voinea Bianca

* martie 2018 etapa a II-a concurs național Gazeta Matematică Junior

- Premiul I: Anghel Maria

* concurs Performer:

- Premiul I: Anghel Maria, Vasile Teodora, Voinea Bianca

- Premiul III: Ungureanu Rareș

* mai 2018 - Concurs Interjudețean „În lumea poveștilor”:

- Premiul II- Rusişoru Cristian, Voinea Bianca

* mai 2018 – Concurs național „Simfonia Primăverii”, ediția a IV-a, concurs de

creație literară și artistico-plastică, Plopiș, Sălaj:

- Mențiune: Drăghici Delia

* mai 2018 - Concurs Național „Proeducația”:

* mai 2018 – concurs național „Gazeta Matematică Junior”, etapa națională:

- Premiul : Anghel Maria

* iunie 2018 Concurs „S.O.S., localitatea mea!”, ediția a II-a:

- Premiul II– Baciu Ana – obiecte din materiale reciclabile;

- Premiul III – Istrate Teona – costum din materiale reciclabile.

CLASA a-III-a B

* octombrie 2017 – proiect interșcolar „Sărbătorile creștine prin ochi de copil” – parteneriat

Școala Gimnazială „Carol I”, orașul Plopeni și Școala Gimnazială „Sfântul Vasile”, orașul Ploiești,

P.Î.P. Anton Ana și P.Î.P. Marin Cristina

* 24 octombrie 2017 – Excursie la Ploiești (Ziua Porților Deschise Tribunalul Județean

Prahova –„Ziua Europeană a Justiției civile”, Muzeul Ceasului, expoziția „Hai într-o aventură

istorică alături de romani și daci!” – Ploiești Shopping City)

* octombrie 2017 – proiect interșcolar Școala Gimnazială „Carol I”, orașul Plopeni și

Școala Gimnazială, Liliești

* 22 decembrie 2017 – „Uite, vine Moș Crăciun!” – proiect pe grupe – montaj literar-

artistic

31

Actiuni de perfectionare:

*29 septembrie 2017 – participare la crearea Soft-ului Educațional în cadrul Proiectului

Educațional ”Portofoliul cadrului didactic” organizat de Editura Arabela în parteneriat cu Ziarul

Esențial în Educație- Vasile Mădălina

* 18-19 noiembrie 2017- participare la cursul de formare continuă: ”Tehnici inovative de

educaţie ” , organizat de Asociaţia Română pentru Cercetare şi Inovaţie Cluj- Napoca- 12 credite

transferabile- Anton Ana, Vasile Mădălina, Stan Andreea, Daneş Irina şi Florian Nicoleta

* decembrie 2017 –participare la proiectul de cercetare de tip exploratoriu realizat de

Asociaţia Română pentru Cercetare şi Inovaţie în vederea identificării nevoilor de formare a

cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din România- Anton Ana, Daneş Irina şi Vasile

Mădălina

* 20 februarie 2018- participare la Simpozionul Național cu tema: “Cei şapte ani de acasă!”

; - Anton Ana, Vasile Mădălina şi Gîlia Gina.

* martie- mai 2018- participare la cursul de formare continua: „Intervenția sistemică în

educație pentru sănătate – Abordare medicală, psiho-sociologică și pedagogică”- organizat de

ARCI CLUJ-18 CPT;- Anton Ana, Vasile Mădălina şi Florian Nicoleta

* 17 martie 2018- participare la Seminarul “Management personal-inteligenţa emoţională”,

organizat de Casa Corpului Didactic Prahova - durata activităţii 3 ore.- Anton Ana, Vasile

Mădălina şi Gîlia Gina

* 21 martie 2018- participare la Sesiunea de instruire prim-ajutor şi lansarea Broşurii

“Învăţ, ascult, respect!”, organizate de Inspectoratul pentru Sitaţii de urgenţă Prahova în colaborare

cu ISJ Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova şi Primăria Municipiului Ploieşti- durata

activităţii 2 ore.- Anton Ana, Vasile Mădălina şi Gîlia Gina

* 19 aprilie 2018- participare la activităţile prevăzute în Calendarul activităţilor metodice,

ştiinţifice şi culturale organizate de Casa Corpului Didactic Ploieşti în semestrul al II –lea al anului

şcolar 2017-2018 cu temele: “Strategii de tratare diferenţiată a elevilor în vederea combaterii

eşecului şcolar” (durata 1 oră); “Aspecte pozitive ale abordării interdisciplinare” (durata 1 oră);-

Vasile Mădălina şi Gîlia Gina

* 21 aprilie 2018- participare la atelierele din cadrul Festivalului de Ştiinţe – Ştiinţescu

Fest, eveniment desfăşurat la Palatul culturii Ploieşti;- Vasile Mădălina

* 9-10 iunie 2018 - participare la Festivalul Internaţional de Educaţi 2018-ediţia a III -a,

organizat de Casa Corpului Didactic Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Ministerul

Educației Naționale.- Anton Ana şi Vasile Mădălina

ANTON ANA

* septembrie 2017 – participare la Consfătuiri învățători, Casa de Cultură Breaza

* octombrie – participare la programul „Academia Experiențelor” – curs de pedagogie

experiențială pentru cadre didactice, organizat de Societatea pentru Tineret Outward Bound

Romania, jud. Buzău

* octombrie 2017 – participare cu lucrare la simpozionul Regional „Experiențe

educaționale nonformale”, ediția a XII-a, desfășurat la Școala Gimnazială „Sfânta Vineri”, Ploiești

* 1-4 noiembrie 2017 – participare la curs de formare internațional „Strategies for

Promoting National Culture in Schools”, organizat de Școala „Fryganiotis”, Thessaloniki, Grecia

*15 noiembrie 2017- susținere activitate metodico-științifică la CCD Prahova –

„Strategii de tratare diferențiată a elevilor din ciclul primar”

*15 noiembrie 2017 – participare la activitatea metodico-științifică la CCD Prahova –

„Abordarea integrată a disciplinei MEM – aspecte teoretice și practice”

* noiembrie 2017 – program de formare continuă „Formarea metodiștilor”, CCD Prahova

* noiembrie 2017- februarie 2018 – program de formare continuă „Instrumente multimedia

în școală”, CCD Prahova

32

* 22 noiembrie 2017 – participare la „Seminarul de management modern în educație” –

ediția a X-a și „Gala Edumanager 2017”, organizat de edumanager.ro Liderul informației în

educație, București

* 5 decembrie 2017 – participare la activitatea metodico-științifică „Pledoarie pentru

formarea personalului didactic în perspectivă interculturală”, susținută de dna insp. Matei Coralia,

desfășurată la CCD Prahova

* 5 decembrie 2017 – participare la activitatea metodico-științifică „Respect pentru

cântecul, dansul și portul popular românesc” – proiect european, susținută de dl. P.Î.P. Niță Eugen,

desfășurată la CCD Prahova

* 5 decembrie 2017 – participare la activitatea metodico-științifică „Lumea emoțiilor la

clasa pregătitoare”, susținută de dna P.Î.P. Iordache Cristina, desfășurată la CCD Prahova

* 5 decembrie 2017 – participare la activitatea metodico-științifică „Fundamentarea caracterului

prin joc în etapa școlarității mici”, susținută de dna P.Î.P. Duțu Silvia, desfășurată la CCD Prahova

Anton Ana a iniţiat proiecte interjudețene „Vacanța, bucuria copilăriei mele”- ediția a V-a

și „S.O.S., localitatea mea!”- ediția a II-a, proiectului județean ,,Stop violenței! Trăiască armonia!”

* martie 2018 – participare la prezentarea „Incluziunea financiară – de la vorbe la fapte, în

jud. Prahova”, în cadrul proiectului național „Olimpiada micilor bancheri”, CAEN 2018, IȘJ Ph;

* 22 martie 2018 – participare la activitatea „Aplicațiile Google în eficientizarea activității

directorului”, org. de CCD Ph;

* 15 aprilie 2018 – participare la activitatea „Ateliere Explo” din cadrul proiectului

județean „Român pe plaiuri mioritice”, Șc. Gimn. „Excelsis”, Ploiești;

* mai 18-20 mai 2018 – participare la atelierul Îndreptar Digital, Constanța

* martie 2018 – participare la prezentarea „Incluziunea financiară – de la vorbe la fapte, în

jud. Prahova”, în cadrul proiectului național „Olimpiada micilor bancheri”, CAEN 2018, IȘJ Ph;

Rezultate ale elevilor:

PREGĂTITOARE B

COMPER LIMBA SI COMUNICARE – etapa I

ILIESCU ALEX STEFAN 100 puncte Premiul I

RADU ANDREI GABRIEL 100 puncte Premiul I

SANDU COSTIN MIHAI 100 puncte Premiul I

SAVU LARISA MARIA 100 puncte Premiul I

ZATIC ISABELLE CRISTINA 100 puncte Premiul I

DAVID RAREȘ CONSTANTIN 90 puncte Premiul II

PETRE ANTONIA GABRIELA 90 puncte Premiul II

VILCEA LUCA THEODOR 90 puncte Premiul II

CHISCAN MARIA EMILIA 80 puncte Premiul III

DUMITRAȘCU MARIA LUISA 80 puncte Premiul III

MARINESCU ANDREI THEODOR 70 puncte Mentiune

PAULIUC VLAD 70 puncte Mentiune

VINTILĂ BOGDAN ANDREI 70 puncte Mentiune

VIANU MIHAELA CĂTĂLINA 40 puncte

COMPER MATEMATICA – etapa I

CHISCAN MARIA EMILIA 100 puncte Premiul I

CROITORU ANDREEA ANTONIA

MEDEEA

100 puncte Premiul I

33

DAVID RAREȘ CONSTANTIN 100 puncte Premiul I

ILIESCU ALEX STEFAN 100 puncte Premiul I

PETRE ANTONIA GABRIELA 100 puncte Premiul I

ZATIC ISABELLE CRISTINA 100 puncte Premiul I

RADU ANDREI GABRIEL 90 puncte Premiul II

SANDU COSTIN MIHAI 90 puncte Premiul II

SAVU LARISA MARIA 90 puncte Premiul II

VINTILĂ BOGDAN ANDREI 80 puncte Premiul III

VILCEA LUCA THEODOR 80 puncte Premiul III

MARINESCU ANDREI THEODOR 70 puncte Mentiune

PAULIUC VLAD 70 puncte Mentiune

VIANU MIHAELA CĂTĂLINA 70 puncte

30 ianuarie 2018 – participare la concursul organizat de Gazeta Matematică – 2 premii I,

Semestrul al –II-lea

COMPER LIMBA SI COMUNICARE – etapa II

NUMELE ȘI PRENUMELE PUNCTAJ PREMIU

DAVID RAREȘ CONSTANTIN2578480100 100 PREMIUL I

DUMITRAȘCU MARIA LUISA 100 PREMIUL I

ILIESCU ALEX STEFAN 100 PREMIUL I

RADU ANDREI GABRIEL 100 PREMIUL I

SANDU COSTIN MIHAI 100 PREMIUL I

VÎLCEA LUCA THEODOR 100 PREMIUL I

CHIȘCAN EMILIA 90 PREMIUL II

MARINESCU ANDREI THEODOR 90 PREMIUL II

PETRE ANTONIA GABRIELA 90 PREMIUL II

SAVU LARISA MARIA 90 PREMIUL II

VIANU MIHAELA CĂTĂLINA 90 PREMIUL II

PAULIUC VLAD 85 PREMIUL II

VINTILĂ BOGDAN ANDREI 70 MENȚIUNE

COMPER MATEMATICA – etapa II

NUME ȘI PRENUME PUNCTAJ PREMIU

CHIȘCAN MARIA EMILIA 100 PREMIUL I

DUMITRAȘCU MARIA LUISA 100 PREMIUL I

RADU ANDREI GABRIEL 100 PREMIUL I

SANDU COSTIN MIHAI 100 PREMIUL I

SAVU LARISA MARIA 100 PREMIUL I

ZATÎC ISABELLE CRISTINA 100 PREMIUL I

DAVID RAREȘ CONSTANTIN 95 PREMIUL I

ILIESCU ALEX ȘTEFAN 95 PREMIUL I

VÎLCEA LUCA THEODOR 95 PREMIUL I

PETRE ANTONIA GABRIELA 90 PREMIUL II

VIANU MIHAELA CĂTĂLINA 90 PREMIUL II

VINTILĂ BOGDAN ANDREI 90 PREMIUL II

MARINESCU ANDREI THEODOR 80 PREMIUL III

CROITORU ANDREEA ANTONIA MEDEEA 70 MENȚIUNE

PAULIUC VLAD 70 MENȚIUNE

34

CONCURSUL GAZETA MATEMATICĂ – ETAPA A II-A

NUME ȘI PRENUME PUNCTAJ PREMIU

CHIȘCAN EMILIA 100 DE EXCELENȚĂ

SAVU LARISA 100 DE EXCELENȚĂ

ZATĂC ISABELLE 95 II

ILIESCU ALEX ȘTEFAN 95 II

DAVID RAREȘ 95 II

SANDU MIHAI 92 III

DUMITRAȘCU MARIA LUISA 90 MENȚIUNE

RADU ANDREI GABRIEL 90 MENȚIUNE

CONCURSUL GAZETA MATEMATICĂ – ETAPA FINALĂ

ILIESCU ALEX ȘTEFAN – PREMIUL DE EXCELENȚĂ

CHIȘCAN MARIA EMILIA – PREMIUL DE EXCELENȚĂ

CONCURSUL „ÎN LUMEA POVEȘTILOR“ – organizat de Liceul Tehnologic „Constantin

Cantacuzino“, Băicoi:

Echipajul SAVU LARISA MARIA ȘI CHIȘCAN MARIA EMILIA – PREMIUL I

CONCURSUL VACANȚA, BUCURIA COPILĂRIEI MELE – Secțiunea de creații aristico

plastice – organizat de Școala Gimnazială carol I, Plopeni:

SAVU LARISA MARIA – PREMIUL I

DUMITRAȘCU MARIA LUISA – PREMIUL II

PETRE ANTONIA GABRIELĂ – PREMIUL III

CONCURSUL BUCURIILE SĂRBĂTORILOR DE PAȘTE – organizat de Școala

Gimnazială Nr. 2 Caracal, județul Olt

SAVU LARISA MARIA – MENȚIUNE

CLASA I A

- 3 noiembrie 2017– „Cu șevaletul în vacanță” – Concursul Național de desen și pictură cuprins

în C.A.E.N., avizat de M.E.N. documentul nr. 26402/ 16.02.20167, poziția 24 anexa 4, etapa a-

IV-a ,,Paleta toamnei” , ediția a- VII- a, 3 noiembrie 2017-organizat de Grădinița ,,Dumbrava

minunată”, Grădinița nr.3 și Grădinița nr.15 Tecuci, jud.Galați. Au participat 3 elevi, obținând

următoarele rezultate:

Premiul I: Denis-Mihai

Premiul II: Dumitru Ștefan-Bogdan

Premiul III: Cimpoier Robert-Florian

- 18 decembrie 2017- ,,Magia Crăciunului”- Festival- Concurs de arte vizuale- ediția a V-a-

înscris în CAERI la poziția 259/2017, obținând următoarele rezultate:

Premiul al III-lea - Cristache Daria- Andreea

Premiul al II-lea - Drăghici Maria-Miruna

Premiul al II-lea -Cimpoier Robert-Florian

Premiul al II-lea - Crăciun Denis-Mihai

- 19 ianuarie 2018 - Concursul Național „COMPER- COMUNICARE " - Etapa I- rezultate:

Premiul I: Crăciun Denis, Mocanu Daria

Premiul II: Petre Cătălin, Dumitru Ștefan

35

Premiul III: Angelian Bianca Cimpoier Robert, Drăghici Maria-Miruna, Jercălău Lidia-Andreea,

Veselu Amina

Mențiune: Beldiman Andrei-Daniel, Cristache Daria- Andreea, Hodor Rareș, Nicolae Samuel,

Ștefan Darius.

- 26 ianuarie 2018 - Concursul Național „COMPER MATEMATICĂ" - Etapa I- rezultate:

Premiul I : Petre Cătălin, Veselu Amina, Nicolae Samuel

Premiul II: Mocanu Daria, Crăciun Denis, Dumitru Ștefan

Premiul III: Angelian Bianca, Cimpoier Robert, Drăghici Maria-Miruna, Jercălău Lidia-Andreea,

Hodor Rareș

Mențiune: Beldiman Andrei-Daniel, Cristache Daria-Andreea, Ștefan Darius, Brînză Erika, Stan

Darius

- ianuarie 2018-,,Nașterea Domnului-Renașterea Bucuriei” cu participare internațională,

EDITIA a VII-a, Iași, 2017- Şcoala „Liteni” – IAŞI ; Şcoala ,,B. P.Hașdeu” Iaşi

Brînză Erika-Antonia

Drăghici Maria-Miruna

- ianuarie 2018- ,,Miracolul Crăciunului”- CONCURS REGIONAL cultural – artistic-ediția

aV-a înscris în CAER 2017 nr. 553-Școala Gimnazială,,Constantin Daicoviciu” Beriu-

Hunedoara

Cristache Daria-Andreea

Crăciun Denis-Mihai

Veselu Amina

- 30 ianuarie 2018- Concurs Gazeta Matematică Junior - Etapa I- rezultate:

Premiul II: Petre Mihai-Cătălin, Drăghici Maria-Miruna

Mențiune: Nicolae Samuel

Semestrul al II-ea

martie 2018 - Concursul Național „COMPER- COMUNICARE " - Etapa Județeană II-

rezultate:

Premiul I: Angelian Bianca, Crăciun Denis, Drăghici Maria-Miruna, Mocanu Daria

Premiul II: Cimpoier Robert, Cristache Daria- Andreea, Dumitru Ștefan, Nicolae Samuel, Petre

Cătălin, Ștefan Darius

Premiul III: Beldiman Andrei-Daniel, Jercălău Lidia-Andreea, Hodor Rareș

Mențiune: Nicolae Teodora

martie 2018 - Concursul Național „COMPER MATEMATICĂ" - Etapa Județeană II-

rezultate:

Premiul I : Angelian Bianca, Crăciun Denis, Nicolae Samuel

Premiul II: Cimpoier Robert, Mocanu Daria, Petre Cătălin, Ștefan Darius, Veselu Amina

Premiul III: Nicolae Teodora

Mențiune: Beldiman Andrei-Daniel, Cristache Daria-Andreea, Brînză Erika, Drăghici Maria-

Miruna, Dumitru Ștefan, Hodor Rareș, Jercălău Lidia-Andreea

martie 2018- ,,Desenăm, ne jucăm, circulație învățăm! ”-rezultate:

Mențiune: Cristache Daria-Andreea

17 martie 2018 - ,,Pe Aripile Muzicii”- ediția a II-a, C.A.E.R.I.-2018, nr.

24986/2/22.01.2018,poziția 935 -rezultate:

Mențiune: Cristache Daria-Andreea

martie 2018- ,,Târg de mărțișoare”- Concurs Național de creație artistico-plastică - ediția a

VI-a înscris în CAEN 2018 nr. 14-Școala Gimnazială nr. 7 Galați -rezultate:

36

Premiul II: Jercălău Lidia-Andreea

24 martie 2018 -Concurs Interjudețean ,,Micul pieton!”- ediția a II-a, C.A.E.R.I.-2018-

NR. 24986, poziția 1564- rezultate:

Premiul III: Ștefan Darius-Vasile

Mențiune: Beldiman Andrei-Daniel

28 martie 2018- Concurs Gazeta Matematică Junior - Etapa a II-a - rezultate:

Premiul II: Crăcin Denis-Mihai, Nicolae Samuel, Petre Mihai-Cătălin

Mențiune: Cimpoier Robert-Florian, Ștefan Darius-Vasile

30 martie 2018 – Concurs Interjudețean ,,Cele mai frumoase versuri”- ediția a VI-a, CAERI

-2018- NR. 826- rezultate:

Mențiune: Jercălău Lidia-Andreea

aprilie 2018 – Concurs Județean ,,Să știu, să aplic matematică!”- ediția a V-a, C.A.E.J. –

poziția 37-rezultate:

Premiul II: Petre Cătălin

Mențiune: Nicolae Samuel

21 aprilie 2018 – Concurs Județean ,,Turist în țara mea”- ediția a II-a, C.A.E.J. –poziția

98-rezultat:

Premiul II: Petre Cătălin

Premiul III: Nicolae Samuel

mai 2018- Concurs național de creație literară și artistico-plastică ,,Simfonia primăverii”-

ediția a IV-a, înscris în C.A.E.R.I. cu nr. 24986- rezultate:

Premiul III: Petre Mihai-Cătălin

19 mai 2018 – Concurs Interjudețean ,,În lumea poveștilor” din cadrul Proiectului

,,Lecturile copilăriei”, ediția a VI-a, CAERI 2018, poziția 829 - rezultate:

Premiul III: Mocanu Daria-Nicoleta, Drăghici Maria-Miruna

iunie 2018 – Concurs național de creație plastică derulatîn cadrul proiectului ,,Vacanța,

bucuria copilăriei mele”- ediția a V-a, înscris în C.A.E.R.I. 2018- rezultate:

Premiul II: Drăghici Maria-Miruna

CLASA I C

Concurs Național″ Autoportret″ –

Premul III – Demeș Lucia;

Concurs Interjudețean „Sărbătorile copilăriei” –

Premiul II – Vasilescu Andrei

Premiul III – Demeș Lucia

Concurs „Gazeta Matematică” –

Participare – Cristea Alexandra – 80 pct;

Concurs Comper – Participare

Semestrul al II –lea

Concurs Național″ Autoportret″ – Premul III – Demeș Lucia;

Concurs Interjudețean „Sărbătorile copilăriei” – Premiul II – Demeș Lucia

Premiul III –Vasilescu Andreea

Concurs „Gazeta Matematică” – Etapa I – Premiul I – Cristea Alexandra

Etapa a II – a – Premiul III - Cristea Alexandra;

Concurs Comper – Participare;

Concurs Educație Rutieră – Etapă Locală: Premiul al III – lea (Demeș Lucia)

Mențiune – Vasilescu Andreea

37

Concurs Județean Primăvara copiilor – Rusen Vlad – Premiul II

Vasilescu Andreea - Mențiune

Concurs Interdisciplinar Performer la școală și în viață – Cristea Alexandra: Premiul I

Doagă Izabela – Preliul II

Vasilescu Andreea -Mentiune

Concurs Județean Respectăm limba română! – Mențiuni: Cristea Alexandra,Doagă Izabela

Concurs Județean Educația e șansa ta – Cristea Alexandra – Premiul II

Doagă Izabela – Mențiune

Concurs Național Vacanța, bucuria copilăriei mele – Demeș Lucia – Mențiune

Vasilescu Andreea – Premiul II

Concurs Interjudețean S.O.S., localitatea mea! – Premiul III: Doagă Izabela, Vasilescu

Andreea, Rusen Vlad, Bobe Codruț, Răducu Raul;

CLASA a- II-a B

ianuarie 2018 concursul Comper – Limba si Literatura Romana ( Etapa I )

2 elevi au obtinut 100 puncte ( PREMIUL I )

1 elev a obtinut 95 puncte ( PREMIUL I )

4 elevi au obtinut 85 puncte ( PREMIUL II )

4 elevi au obtinut 80 puncte ( PREMIUL III )

6 elevi au obtinut 75 puncte ( PREMIUL III )

ianuarie 2018 concursul Comper –Matematica ( Etapa I )

1 elev a obtinut 90 puncte ( PREMIUL II )

2 elevi au obtinut 85 puncte ( PREMIUL II )

5 elevi au obtinut 75 puncte ( PREMIUL III )

CLASA a III –a A

* martie 2018 – Concurs național „Târg de mărțișoare”, ediția a VI-a,Galați:

- Premiul II: Voinea Bianca

* martie 2018 etapa a II-a concurs național Gazeta Matematică Junior

- Premiul I: Anghel Maria

* concurs Performer:

- Premiul I: Anghel Maria, Vasile Teodora, Voinea Bianca

- Premiul III: Ungureanu Rareș

* mai 2018 - Concurs Interjudețean „În lumea poveștilor”:

- Premiul II- Rusişoru Cristian, Voinea Bianca

* mai 2018 – Concurs național „Simfonia Primăverii”, ediția a IV-a, concurs de creație

literară și artistico-plastică, Plopiș, Sălaj:

- Mențiune: Drăghici Delia

* mai 2018 - Concurs Național „Proeducația”:

* mai 2018 – concurs național „Gazeta Matematică Junior”, etapa națională:

- Premiul : Anghel Maria

38

* iunie 2018 Concurs „S.O.S., localitatea mea!”, ediția a II-a:

- Premiul II– Baciu Ana – obiecte din materiale reciclabile;

- Premiul III – Istrate Teona – costum din materiale reciclabile.

CLASA a- III-a B

* noiembrie 2017, concursul LuminaMath

Premiul al III-lea: Aldea Bianca

* ianuarie 2018, concursul COMPER- limba romana

Premiul I: Aldea Bianca, Velcovici Alexandru

Premiul al II-lea: Bărbuceanu Monica,

Premiul al III-lea : Stan Ioana, Petrescu Ana Mihaela, Mîrzea Ionuț, Goia Andrei,

Mălureanu Gabriel, Șindrilaru Andrei, Dumitru David, Militaru Adyn

Mențiune: Tătuță Claudia, Enescu Alexandru, Badea Antonia, Tăbăcaru Vanesa, Lungu

Iuliana

* ianuarie 2018 , concursul COMPER – matematica

Premiul I : Aldea Bianca, Velcovici Alexandru, Bărbuceanu Monica, Goia Andrei,

Șindrilaru Andrei

Premiul al II-lea: Tăbăcaru Vanesa, Petrescu Ana Mihaela, Enescu Alexandru,

Premiul al III-lea : Mălureanu Gabriel, Tătuță Claudia, Stan Ioana, Militaru Adyn, Mîrzea

Ionuț, Badea Antonia, Lungu Iuliana, Dumitru David, Dumău Alexandra.

SEMESTRUL al II –lea

* martie 2018 – Concurs național „Târg de mărțișoare”, ediția a VI-a,Galați:

- Premiul II: Badea Antonia

* martie 2018 – Concurs COMPER Lb. și lit. română, ediția a II-a:

- Premiul I: Goia Andrei, Aldea Bianca,

- Premiul II: Bărbuceanu Monica, Lungu Iuliana, Velcovici Alexandru, Tătuță Claudia, Stan Ioana,

Mîrzea Ionuț, Mălureanu Gabriel, Enescu Alexandru, Dumitru David, Dumău Alexandra, Petrescu

Ana,

- Premiul III : Militaru Adyn, Badea Antonia, Tăbăcaru Vanesa

- Mențiuni: Șindrilaru Andrei

* martie 2018 – Concurs COMPER Matematică, ediția a II-a:

- Premiul I: Velcovici Alexandru, Bărbuceanu Monica,

- Premiul II: Aldea Bianca, Goia Andrei,

- Premiul III: Dumău Alexandra, Tăbăcaru Vanesa,

- Mențiuni: Enescu Alexandru, Badea Antonia, Șindrilaru Andrei

* martie 2018 etapa a II-a concurs național Gazeta Matematică Junior

- Premiul I: Velcovici Alexandru

- Premiul II: Aldea Bianca, Bărbuceanu Monica

- Premiul III: Dumitru David, Goia Andrei

- Mențiune: Enescu Alexandru, Lungu Iuliana, Oancea Ana-Maria

* aprilie 2018 – Concurs „Așii Cunoașterii”

- Premiul I – Velcovici Alexandru,

- Premiul II – Oancea Ana Maria

- Mențiune: Aldea Bianca, Bărbuceanu Monica

* mai 2018 – Concurs „Micii actori pe scenă”, Liliești:

- Premiul de interpretare – Stan Ioana;

- Premiul I – sceneta „Bubico”

39

* concurs Performer:

- Premiul I: Velcovici Alexandru

- Premiul III: Bărbuceanu Monica, Aldea Bianca,Dumitru David, Tătuță Claudia

* mai 2018 - Concurs Interjudețean „În lumea poveștilor”:

- Mențiune – Aldea Bianca și Tătuță Claudia;

* mai 2018 – Concurs național „Simfonia Primăverii”, ediția a IV-a, concurs de creație

literară și artistico-plastică, Plopiș, Sălaj:

- Mențiune: Petrescu Ana Mihaela

* mai 2018 - Concurs Național „Proeducația”:

- Premiul I Național– Aldea Bianca – Lb. Română;

- Premiul II Național – Bărbuceanu Monica – Lb. Română;

- Premiul III Național – Petrescu Ana Mihaela – Lb. Română;

- Premiul I Școală – Tătuță Claudia – Lb. Română;

- Premiul I Școală – Dumău Alexandra – Lb. Română;

- Premiul I Național – Velcovici Alexandru – Matematică;

- Premiul II Național – Aldea Bianca – Matematică;

- Premiul II Național – Bărbuceanu Monica – Matematică;

- Premiul III Național – Tăbăcaru Vanesa – Matematică;

- Premiul I Școală – Goia Andrei – Matematică.

* Concurs „Pe scena teatrului”, Brăila, CAERI:

- Premiul II- sceneta „Bubico” - Stan Ioana și Enescu Alexandru

* Concursul CAERI „Credința și literatura exprimate prin pictură”, Mizil:

- Premiul II - Lungu Iuliana

- Mențiune – Tătuță Claudia

* mai 2018 – concurs județean „Educația e șansa ta”, Slănic:

- Premiul I : Aldea Bianca

* mai 2018 – concurs național „Gazeta Matematică Junior”, etapa națională:

- Premiul : Velcovici Alexandru

* iunie 2018 - Concursul Județean Sportiv „sănătate, sport și voie bună!”, ediția I;

- Premiul III – proba sportivă „Viteză” ;

- Mențiune - proba sportivă „Îndemânare”;

- proba sportivă „Traseu aplicativ;

- Premiul I - proba sportivă „Fotbal/Handbal”;

* iunie 2018 Concurs „S.O.S., localitatea mea!”, ediția a II-a:

- Premiul I – Aldea Bianca – costum din materiale reciclabile;

- Premiul I – Stan Ioana – obiecte din materiale reciclabile;

- Premiul II – Tătuță Claudia – costum din materiale reciclabile;

- Mențiune – moment artistic

* iunie 2018 Concurs „Vacanța, bucuria copilăriei mele”, ediția a V-a:

- Premiul III – Petrescu Ana , creație literară;

- Mențiune - Bărbuceanu Monica, creație literară;

- Premiul III – Lungu Iuliana și Tătuță Claudia , creație artistico-plastică;

CLASA a- IV-a A

* 03 noiembrie 2017- Concursul Național de desen şi pictură „Cu şevaletul în vacanţă " – inclus în

C.A.E.N, avizat de M.E.N, documentul nr. 26402 din 16.02.2017, poziţia 24, Anexa A, etapa a- IV-a,”

Paleta toamnei” , ediţia a-VII-a, 03.11.2017, iniţiat de Şcoala Gimnazială “Gheorghe Petraşcu

“Tecuci.

Au participat 3 elevi, obținând următoarele rezultate:

Premiul I – Saulea Roberta Andreea- secțiunea pictură;

Premiul al – II- lea –Petruș Alessia Maria- secțiunea pictură; Premiul al – III- lea –Ardeleanu

Andreea Elena- secțiunea pictură;

40

* decembrie 2017- Concursul “Naşterea Domnului- Renaşterea Bucuriei”, cu participare

internatională, Ediţia a-VII-a, Iaşi, 2017, Şcoala” Liteni”- Iaşi, Şcoala” B.P. Haşdeu”, Iaşi

Au participat 2 elevi, obținând următoarele rezultate:

Premiul I–Neder Maria Georgiana - secțiunea pictură;

Premiul al III –lea –Petruș Ana Beatrice- secțiunea pictură;

* decembrie 2017, concursul „Miracolul Crăciunului”, ediția a V-a, CAERI,poziţia 553, Beriu,

Hunedoara,concurs de creație plastică şi literară:

- Premiul I – Petruş Alessia Maria- secţiunea felicitări

- Premiul al II-lea: Călţun Radu Ştefan- secţiunea felicitări

* 19 ianuarie 2018 – Concursul Național „COMPER- COMUNICARE " - Etapa I- rezultate:

Premiul I:Călțun Radu Ștefan,, Petruș Alessia Maria, Petruş Ana Beatrice, Saulea Roberta

Andreea, Neder Maria Georgiana.

Premiul al- II-lea:, Olaru Claudiu Valentin, Hodor Maria Eliza, Pîrvu George Ionuț,

Călina Delia Mihaela, Diaconu Ciprian Andrei, Lazăr Daniel Andrei, Stoica Daniela

Mihaela, Ardeleanu Andreea Elena

Premiul al-III- lea: Vlad Daria Nicoleta, Costache Daria Elena, Costache Eduard Gabriel,

Savu Darius Constantin, Nae Denisa Gabriela.

Menţiune: Mihăilă Dan Gabriel, Moldoveanu Dănuţ Constantin, Apostol Darius Flavian,

Năstase Georgiana Mariana, Zanfir Darius Robert.

* 26 ianuarie 2018- Concursul Național „COMPER MATE - 2000" - Etapa I- rezultate:

Premiul al- II-lea: Hodor Maria Eliza, Călina Delia Mihaela, Pîrvu George Ionuţ.

Premiul al- III-lea:, Călțun Radu Ștefan , Petruș Alessia Maria, Petruș Ana Beatrice, Diaconu Ciprian

Andrei, Saulea Roberta Andreea, Olaru Claudiu Valentin.

Menţiune:Vlad Daria Nicoleta, Neder Maria Georgiana.

* 30 ianuarie 2018 – Concursul “Gazeta Matematică”- rezultate:

Premiul al-III- lea:Petruş Ana Beatrice

SEMESRTUL al II –lea

* martie 2018 – Concurs național „Târg de mărțișoare”, creaţie artistico-plastică ” ediţia a

VI-a, organizat de Şcoala Gimnazială Nr. 7 Galaţi şi partenerii săi, aprobat în CAEN 2018, I

Domeniul cultural-artistic, arte vizuale, poz 14 pag 2:

- Premiul I : Petruş Alessia Maria

* martie 2018 etapa a II-a concurs național “Gazeta Matematică Junior”

- Premiul al II -lea: Petruş Alessia Maria, Petruş Ana Beatrice, Hodor Maria Eliza;

- Premiul al III -lea: Călina Delia Mihaela

-Menţiune: Călţun Radu Ştefan, Olaru Claudiu, Diaconu Ciprian Andrei

* martie 2018 Concursul Județean”Micul pieton”- Slănic cuprins în C.A.E.R.I 2018-

Nr.24986/2/22.01.2018, Poziția 1564 - Ediția a II-a. Au participat 3 elevi, obținând următoarele

rezultate:

Premiul al- II- lea- Călţun Radu Ştefan

Premiul al- III- lea – Petruş Ana Beatrice

Mențiuni: Petruş Alessia Maria

* martie 2018 Concursul interdisciplinar ”Performer la școală și în viață”, ediția a- VII-

a, poziția 1756 C.A.E.N. Nr.24986/2/22.01.2018 - premii obținute: Premiul I –Călțun Radu Ștefan.

41

Premiul al – II- lea –Lazăr Daniel Andrei,

Premiul al- III-lea- Vlad Daria Nicoleta, Saulea Roberta Andrea, Diaconu Ciprian

Andrei, Olaru Claudiu Valentin, Petruş Alessia Maria

Mențiune – Călina Delia Mihaela, Petruş Ana Beatrice

* 19 martie 2018 - Concurs „COMPER COMUNICARE “ – Etapa II- rezultate:

Premiul I: Vlad Daria Nicoleta, Nae Denisa Andreea, Lazăr Daniel Andrei, Petruş

Ana Beatrice.Neder Maria Georgiana, Călțun Radu Ștefan, Călina Delia Mihaela, Costache

daria Elena, Olaru Claudiu Valentin, Diaconu Ciprian Andrei, Petruş Alessia Maria, Pîrvu

George Ionuţ,Saulea Roberta Andreea.

Premiul al- II-lea: Iacob dragoş Florin, Stoica Daniela Mihaela,Mihăilă Dan

Gabriel, Savu Darius Constantin, Ardeleanu Andreea Nicoleta,Costache Eduard

Gabriel, Zanfir Darius Robert

Premiul al- III-lea Apostol Darius Flavian, Năstase Georgiana Mariana,

Moldoveanu Dănuţ Constantin, Hodor Maria Eliza

Mențiuni: Florea Mihai Georgian,Bălan Mario Andrei.

* 26 martie 2018 - Concurs „COMPER MATE – 2000” – Etapa II- rezultate:

Premiul I: Călțun Radu Ștefan, Costache Daria Elena.

Premiul al-II-lea: Petruş Ana Beatrice, Hodor Maria Eliza, Pîrvu George Ionuţ, Zanfir

Darius Robert

Premiul al- III-lea: Saulea Roberta Andreea, Călina Delia Mihaela, Neder Maria

Georgiana, Năstase Georgiana Mariana, Olaru Claudiu Valentin, Savu Darius Constantin,

Costache Eduard Gabriel, Vlad Daria Nicoleta, Stoica Daniela Mihaela

Menţiune: Lazăr Daniel Andrei, Diaconu Ciprian Andrei.

* 21 aprilie 2018 – concurs județean de cultură generală „Călătorie în ţinutul

cunoaşterii”, înscris în C.A.E.J. 2018, poziţia 30, Ediţia a IV-a:

Premiul al-II-lea- Petruş Alessia Maria

Mențiune- Petruş Ana Beatrice

* 21 aprilie 2018 – concurs județean de creaţie „Turist în ţara mea”, înscris în C.A.E.J.

2018, poziţia 98, Ediţia a II-a:

Premiul al-III-lea- Petruş Ana Beatrice – creaţie plastică

Mențiune- Neder Maria Georgiana- creaţie plastic

Premiul al-II-lea- Petruş Alessia Maria – creaţie literară

* aprilie 2018 –concursul “Credinţa şi literatura exprimate prin pictură ” Ediţia a VI-a

Mizil,2018 pozitia 375 , C.A.E.R.I.

Premiul al-III-lea- Călţun Radu Stefan

* 28 mai 2018 – concurs județean „Respetăm limba română!”, înscris în C.A.E.J. 2018,

poziţia 34, Ediţia I, Plopeni

Premiul al- II-lea- Saulea Roberta Andreea

Mențiune – Hodor Maria Eliza, Diaconu Ciprian Andrei.

* mai 2018 – concurs județean de cultură generală „Educația e șansa ta”, înscris în

C.A.E.J. 2018- Nr. 4095/260/16.01.2018, poziţia 5, Ediţia I ,Slănic:

Premiul al-III-lea- Petruş Ana Beatrice

Mențiune- Petruş Alessia Maria

42

* mai 2018 – Concurs național de creaţie literară şi artistico-plastică „Simfonia

Primăverii”, ediția a IV-a, Plopiș, Sălaj, ”, înscris în C.A.E.R.I. 2018- Nr. 24986/2/22.01.2018,

poziţia 398.

Premiul al- II-lea-Costache Daria Elena

* 19 mai 2018 - Concurs Interjudețean „În lumea poveștilor”, din cadrul proiectului

“Lecturile copilăriei”, ediţia a VI-a, cuprins în C.A.E.R.I. 2018, poziţia 829, Băicoi:

- Premiul II- Rusişoru Cristian, Voinea Bianca

Premiul al- II-lea-Costache Daria Elena, Călțun Radu Ștefan

Menţiune: Petruş Ana Beatrice, Petruş Alessia Maria

Saulea Roberta Andreea, Călina Delia Mihaela

* iunie 2018 Concurs „Vacanţa, bucuria copilăriei mele!”, ediția a V-a, cuprins în

C.A.E.R.I. 2018, Nr. 243/298/ 04.05.2018, Plopeni:

Premiul al- II- lea- Ardeleanu Andreea Elena- creaţie plastică

Premiul al- III- lea – Petruş Ana Beatrice- creaţie literară

Mențiune: Petruş Alessia Maria- creaţie literară

CLASA a- IV-a B

* 19 ianuarie 2018, concursul COMPER- Comunicare

Premiul I: Butuc Andrei, Geangu Raluca, Marinescu Maria, Necula Vlăduț,Tudor Alecsandra

Premiul II: Anton Elena, Dima Alexia, Dumitru Teodor, Ianculescu Octavian, Nicolae Alexandra,

Zamfir Gabriel, Stoica Ioana, Sava Andrei

Premiul III : Badea Darius, Ștefan Alexandru, Dragna Iulian, Nistor Raul, Predescu Irene

* 26 ianuarie 2018 , concursul COMPER - Matematica

Premiul I : Tudor Alecsandra, Necula Vlăduț, Geangu Raluca, Dima Alexia, Dumitru Teodor,

Marinescu Maria, Butuc Andrei

Premiul III : Badea Darius, Pătrașcu Robert, Popescu Alexia

SEMESTRUL al II –lea

- martie 2018-Concursul National “Umbrela Verde”

-17 martie 2018 - Concursul Naţional „Desenăm, ne jucăm, circulaţie învăţăm" - etapa zonală - rezultate

obţinute:

Premiul I: Dima Alexia

14 aprilie 2018

• etapa pe localitate (zonă / municipiu) - rezultate obţinute: Premiul al II-lea : Dima Alexia

-mai 2018-Concursul Interjudețean “Grigore Moisil”, ediția a XIII-a, Ploiești -rezultate obtinute:

Premiul al III-lea – Dumitru Teodor

- 19 mai 2018- Concursul Interjudețean ”În lumea poveștilor” din cadrul proiectului ”Lecturile

copilăriei”- Liceul ”Constantin Cantacuzino” Băicoi, ediția a VI-a. Rezultate obținute: Mențiune-

Ștefan Alexandru și Zamfir Gabriel Pieter

16.03.2018- Concurs „COMPER Comunicare" – Etapa a II-a rezultate:

43

Premiul I:Marinescu Maria Ruxandra, Butuc Andrei Daniel, Dima Alexia Maria, Dumitru Teodor

Nicolae, Necula Vlăduț Nicolae, Tudor Ștefania Alecsandra, Sava Andrei Cristian, Predescu Irene

Valentina, Anton Elena Mihaela, Geangu Raluca Elena, Pătrașcu Robert Mihai, Zamfir Gabriel Pieter

Premiul al II-lea:Costache Andreea, Dragna Iulian Gabriel, Popescu Maria Alexia

Premiul al III-lea: Stanciu Paul Fabian, Handoca Radu Andrei, Puiu Florina Adina, Ianculescu Vasile

Octavian, Mihai Alexandru Marian.

Mențiune: Badea George Darius, Stoica Saturno Robertino, Moise Antonio Florentin, Radu Valentin

Georgian, Ștefan Alexandru Ionuț, Nicolae Alexandra Ioana, Nistor Raul Ștefan.

23.03.2018- Concurs „COMPER Matematică" – Etapa a II-a rezultate:

Premiul I: Necula Vlăduț Nicolae, Dumitru Teodor Nicolae, Nicolae Alexandra Ioana, Butuc Andrei

Daniel, Dima Alexia Maria

Premiul al II-lea: Marinescu Maria Ruxandra, Tudor Ștefania Alecsandra, Predescu Irene Valentina,

Badea George Darius

Premiul al III-lea: Stanciu Paul Fabian, Pătrașcu Robert Mihai, Zamfir Gabriel Pieter

Mențiune: Mihai Alexandru, Ianculescu Vasile Octavian, Ștefan Alexandru Ionuț.

Gazeta Matematica junior – etapa a II-a

Rezultate: Mențiune- Dumitru Teodor Nicolae

28.04.2018 -Concursul Județean “ Respectăm limba română!”

Rezultate: Premiul al II-lea Dima Alexia Maria 9 iunie 2018- Concursul național de creație literară/plastică din cadrul proiectului “Vacanța, bucuria

copilăriei mele”

Rezultate:

Premiul I: creație literară- Dima Alexia Maria

Premiul al III-lea:creație plastică- Zamfir Gabriel Pieter

Mențiune: creație literară- Marinescu Maria Ruxandra

“S.O.S., localitatea mea!”, ediția a II-a

Premiul al II-lea: Stoica Ioana Daria Denisa

Premiul al III-lea: Dima Alexia, Nicolae Alexandra, Predescu Irene, Marinescu Maria

Concursul național de creație literară și artistico- plastică “ Simfonia primăverii”, ediția a IV-a,

loc. Plopiș, jud. Sălaj

Rezultate obținute:

Premiul I: Dima Alexia

Premiul al III-lea: Geangu Raluca Elena

Implicarea membrilor catedrei la organizarea şi desfăşurarea unor activităţi la nivelul clasei/şcolii: Membrii Comisiei Metodice învățători s-au implicat în organizarea și desfășurarea activităților la nivelul clasei sau al școlii, prin supravegherea elevilor la simulări, probe de verificare, concursuri, serbări organizate cu diferite ocazii:

*noiembrie 2017 – participare activă și eficientă în desfășurarea activităților din cadrul

Concursului Național Interdisciplinar Eurojunior” , organizat de Asociația pentru Tineret Olimp-

Vasile Mădălina

*19 ianuarie 2018– organizator, supraveghetor și evaluator la Concursul Național Comper –

Comunicare, etapa I- Anton Ana, Gîlia Gina, Daneş Irina, Tudor Ana –Maria Oana, Florian

Nicolta, Tudor Niculina, Stan Andreea, Rîndaşu Renata şi Vasile Mădălina

*26 ianuarie 2018– organizator, supraveghetor și evaluator la Concursul Național Comper –

Matematică, etapa I- Anton Ana, Gîlia Gina, Daneş Irina, Tudor Ana –Maria Oana, Florian

Nicolta, Tudor Niculina, Stan Andreea, Rîndaşu Renata şi Vasile Mădălina

44

27 octombrie 2017- coordonator al activității -Aventura fantastică printre romani și daci-

Gîlia Gina, Stan Andreea, Daneş Irina

18 decembrie 2017- îndrumător la Festivalul-Concurs de arte vizuale ,,Magia Crăciunului”-

Gîlia Gina

30 ianuarie 2018– organizator, supraveghetor și evaluator la Concursul Gazeta Matematică

Junior, etapa I- Anton Ana, Gîlia Gina, Daneş Irina, Tudor Ana –Maria Oana, Florian Nicolta,

Tudor Niculina, Stan Andreea, Rîndaşu Renata, Vasile Mădălina şi Anastase Lidia

* aprilie 2018 – organizator/ eveluator în cadrul activităţii aplivative : “Din suflet, pentru mama!”

organizată în parteneriat cu Esenţial Proiect Educaţional în cadrul Simpozionului Naţional : “Cei

şapte ani de acasă!” - Anton Ana, Gîlia Gina şi Vasile Mădălina

* aprilie 2018 – supraveghetor, evaluator , etapa locală – „Desenăm, ne jucăm, circulație-nvățăm”-

Toate cadrele didactice ale învăţământului primar

* Supraveghetor, evaluator Concurs Național PERFORMER- Toate cadrele didactice ale

învăţământului primar

* martie- mai 2018 - organizator, supraveghetor și evaluator la Concursul Național „Gazeta

Matematică Junior”, etapa a II-a - Toate cadrele didactice ale învăţământului primar

8 mai 2018 – coordonator concurs național „Simfonia Primăverii”, ediția a IV-a, Sălaj- Toate

cadrele didactice ale învăţământului primar

* mai 2018 – coordonator concurs Interjudețean „În lumea poveștilor” din cadrul proiectului

„Lecturile copilăriei” , ediția a VI-a- Toate cadrele didactice ale învăţământului primar

* martie 2018 – organizator serbare dedicată mamelor „8 Martie, ziua femeii”- Toate cadrele

didactice ale învăţământului primar

* mai 2018 – îndrumător și coordonator elevi la concursul județean „Respectăm limba română!” -

Toate cadrele didactice ale învăţământului primar

* mai 2018 – organizator proiect educațional „Europa, te iubim!” și tripla însemnătate pentru

români a zilei de 9 mai- Toate cadrele didactice ale învăţământului primar

* iunie 2018 – organizator serbare sfârşit de an şcolar- Toate cadrele didactice ale învăţământului

primar

COMISIA METODICA A PROFESORILOR DIN ARIA CURRICULARA « LIMBA SI COMUNICARE – OM ȘI SOCIETAte » condusa de

prof.Călin Violeta Anamaria

Acţiuni metodice 1. Ianuarie 2018 - Lecție deschisă la limba engleză, clasa a VII-a A, referat – tema Metoda directă

(Direct Method ) - prof. Ioniță Alexandra.

2. 17 noiembrie 2017 – lecție demonstrativă susținută în cadrul Cercului de Istorie –prof.

Panaete Cristina.

3. 17 noiembrie 2017 – susținere referat – tema Strategii de stimulare a creativității elevilor

prin utilizarea metodelor și tehnicilor moderne de predare ale istoriei – prof. Panaete

Cristina.

4. Membru în Comisia ISJ Prahova desemnată în vederea ocupării posturilor/catedrelor

vacante după începerea anului școlar la Colegiul Tehnic Gheorghe Lazăr (profesor

evaluator și elaborare subiecte) – prof.Panaete Cristina.

5. 21.februarie 2018 Participare comisie metodică profesori consilieri,,Profilul calificărilor din

învățămȃntul liceal și profesional - profesor consilier Bobe Marinela

6. 30 mai 2018 - Comisie metodica consilieri scolari -propunător Bobe Marinela ,Ziua

Internațională a Multiculturalitatii si a Dialogului Social ,, parteneriat cu Colegiul

Național,, Mihai Viteazul ”Ploiesti

7. 18 aprilie 2018 – susținere referat în cadrul cercului pedagogic de limba engleză - la

Colegiul Economic ˶Virgil Madgearu ̏- prof. Simion Georgeta

45

Acţiuni educative organizate de membrii catedrei – exemple:

1. 26 septembrie 2017 – Activitate educativă la limba franceză - „Ziua europeană a limbilor -

Multilingvismul” – cls. aVII-a A – prof. Vîjeu Viorica;

2. 5 oct. 2017 – Activitate educativă de Ziua Educaţiei - „5 Octombrie – Ziua mondială a

educaţiei” – cls. a VII-a A – prof. Vîjeu Viorica;

3. 18 noiembrie 2017 – Participare la concursul de recitări şi lectură în limba franceză, „Lire

en fête”, organizat de Alianţa franceză Ploieşti şi ISJ Prahova – prof. Vîjeu Viorica;

4. 5 octombrie 2017 – Activitate educativă de Ziua Educației- Educație și educatori – prof.

Panaete Cristina.

5. 9 octombrie 2017 – Comemorarea victimelor Holocaustului – Holocaustul, cum a fost

posibil?, clasa a VII-a A- prof. Panaete Cristina.

6. 16 Noiembrie 2017 – Activitate educativă de Ziua Toleranței – Toleranța, cheia

conviețuirii, clasa a VIII-a A – prof. Panaete Cristina.

7. Decembrie 2017 – Program artistic dedicat Sărbătorilor de iarnă și Secret Santa, cls a VIII-

a A – prof. Panaete Cristina.

8. Noiembrie 2017 – Activitate - English my love – clasele V A, IV B, IV A – prof. Simion

Georgeta.

9. Proiect educațional: Școala Gimnazială Carol I și Colegiul Tehnic Gheorghe Lazăr –

Celebrating Europe Day – French and English – prof. Simion Georgeta.

10. Halloween party- Trick or treat – prof. Simion Georgeta.

11. 23 aprilie 2018 – „Ziua internaţională a onestităţii”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof.

consilier Bobe Malilena, prof. Vîjeu Viorica, prof. Călin Violeta;

12. 23 aprilie 2018 – Proiect „Micul francofon”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof. Vîjeu

Viorica, prof. Călin Violeta;

13. 24 aprilie 2018 – Excursie la Rîşnov, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof. Vîjeu Viorica, prof.

Călin Violeta;

14. 25 aprilie 2018 – Proiect realizat în parteneriat cu Biserica - „Învierea Domnului,

înviarea noastră”, cls. a VII-a A şi a VI-a B - preot paroh Marius Miu, prof. Vîjeu Viorica,

prof. Călin Violeta;

15. 26 aprilie 2018 – Excursie la Comana, cls. a VII-a A şi a VI-a B - prof. Vîjeu Viorica,

prof. Călin Violeta;

16. 16-18 mai 20178 – Participarea elevilor de clasa a VIII-a la Testarea Naţională la limbi

moderne pentru admitere la liceu la clasele bilingve, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”

Ploieşti - prof. Vîjeu Viorica;

17. 27 martie 2018- Activitate educativa dedicată unirii Basarabiei cu România,

desfășurată în cadrul Parteneriatului ,,România –centenar – prof. Panaete Cristina

Activitatea s-a desfașurat la Scoala ,,Gheorghe Costescu Aluniș

18. 23 aprilie 2018- Activitate de orientare școlară-Vizită la Colegiul Gheorghe Lazăr

Plopeni - prof.Panaete Cristina, prof. Bobe Marinela

19. 24.aprilie 2018- Activitatea educativă ,,Primul ajutor îti poate salva viata,activitate

desfășurată cu sprijinul reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță Prahova -

prof.Panaete Cristina

20. 25 aprilie 2018 - Activitatea educativă,,Viitorul tau contează,activitate de orientare

profesională –vizită la U.M.Plopeni - prof.Panaete Cristina

21. 26 aprilie 2018 - ,,Să ne cunoaștem țara –excursie la Curtea de Argeș, Mausoleul de la

Mateiaș, Bran - prof.Panaete Cristina

22. Mai 2018 - Activitate de orientare școlară-,,Bursa liceelor - Palatul culturii Ploiești-

prof.Panaete Cristina

23. 4 iunie 2018 - Activitatea educativă ,,Ultimul clopoțel ,elevii clasei a VIII a A –

prof..diriginte Panaete Cristina

46

24. 4 iunie 2018 Participare comisia diriginților ,,Ultimul clopoțel”Școala Gimnazială ,,Carol

I”Plopeni - profesor consilier Bobe Marinela

25. 26. 23 aprilie 2018- Ziua Internațională a onestității ,cls VII ,,A”,VI ,,B – prof. consilier

Bobe Marinela

27. 21 mai 2018 - Ziua internațională a multiculturalității și a dialogului social ,clasele V-

VIII Școala Gimnazială ,,Carol I ” – prof. consilier Bobe Marinela

28. Participare Bursa Valorilor Educaționale Ploiești ,orientare școlară și profesională cls

VIII ,,A” VIII,,B” – prof. consilier Bobe Marinela

29. 4 iunie 2018 - Diseminare proiect prevenire absenteism și abandon școlar ,,Fii arhitectul

viitorului tău”,proiect CAEJ/Locație Shoping Mall City ,parteneriat CIAP Plopeni,C.N

.,,Mihai Viteazul ”Liceul de Artă ,,Carmen Silva ” – prof. consilier Bobe Marinela

30. Activități extracuriculare la limba engleză – “ Wise Geeks “ – cls. a VIII-a B, “ Human

Health” – cls. a V-a A, “Easter tradition in our world” – cls. a VI-a A , C, “Historical

characters and their love” – cls. a VII-a B, C – prof. Simion Georgeta

Participarea membrilor catedrei la acţiuni de perfecţionare organizate de ISJPH, CCD, cercuri pedagogoce:

1. Participare la cursul de formare continuă „ Tehnici inovative de educaţie” - în perioada

noiembrie 2017-martie 2018, program acreditat de Ministerul Educaţiei-Direcţia Formare

Continuă a Personalului din Învăţământul Preuniversitar - furnizor Asociaţia Română

pentru Cercetare şi Inovaţie – prof. Vîjeu Viorica; prof. Udrea Mihaela; prof.Panaete

Cristina

2. Adeverinţă de participare la Proiectul de cercetare de tip exploratoriu realizat de Asociaţia

Română pentru Cercetare şi Inovaţie în vederea identificării nevoilor reale de formare ale

cadrelor didactice - 19.12.2017 – prof. Vîjeu Viorica; prof.Panaete Cristina

3. Participare la Cercul predagogic de Limba engleză – Colegiul Național Alexandru Ioan

Cuza – prof. Simion Georgeta.

4. Participare la Cercul Pedagogic de Educație Socială – Colegiul Jean Monet Ploiești – 3

noiembrie 2017 – prof. Panaete Cristina.

5. Participare la Conferința Partimoniul la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră și a

monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din Județul Prahova, organizat de ISJ

Prahova și Asociația Eurocentrica – decembrie 2017 – prof. Panaete Cristina.

6. Participare la Activitatea metodico –stiințifică – Botezul Industriei Petroliere Românești,

desfășurată la CCD Prahova- ianuarie 2018 – prof. Panaete Cristina.

7. Participare în calitate de prof. asistenți și prof. evaluatori la faza locală a olimpiadei de

limba română, a olimpiadei Lectura ca abilitate de viață și a Concursului județean – 15

pentru Eminescu – prof. Opriș Eliza și prof. Udrea Mihaela.

8. Participare la Simpozionul Național – Spațiul îți ghidează pașii – cu lucrarea Protecția

stratului de ozon, condiție a existenței vieții pe Pământ, Prof. Călin Violeta

9. Participare la Simpozionul Național – Inițiative didactice, Ediția a II-a cu lucrarea –

Activitățile didactice de studiere și cunoaștere a orizontului local, Prof. Călin Violeta

10. Participare la Simpozionul Internațional- Click pe informație – cu lucrarea Utilizarea

calculatorului în procesul de evaluare a elevilor la clasă, Prof. Călin Violeta

11. Participare Proiect Național - Promovarea Imaginii Școlii, ediția a III-a – cu lucrarea

Coordonate educative într-o școală cu nume regal , Prof. Calin Violeta

12. Participarea la cercurile pedagogice şi la activităţile organizate de CCD la limba franceză -

prof.Vîjeu Viorica;

13. 14 martie 2018 – Evaluarea finală la cursul de perfecţionare „Tehnici inovative de

educaţie” - prof.Vîjeu Viorica;

47

14. Participarea la activitatea Cercului pedagogic al profesorilor de limba și literatura română –

prof. Opriș Eliza

15. Participarea în calitate de asistent la Olimpiada de Limbă și Literatură română și

Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață.” - etapa județeană – prof. Opriș Eliza

16. – 17 aprilie 2018 - Participare la cercul pedagogic susținut la Școala Gimnazială Bertea –

prof. Udrea Mihaela

17. Decembrie – martie 2018 - Participarea la cursul de formare ,,Istoria recentă a României -

CCD Prahova - prof.Panaete Cristina

18. Martie 2018 - Participarea la Activitătile metodice științifice organizate de CCD Prahova

Holocaustul sub Antonescu România mare-o nouă mentalitate – prof. Panaete Cristina

19. Mai 2018 - Participarea la Cercul pedagogic al prof.de istorie-Scoala Ștefești –prof. Panaete

Cristina

20. 25 aprilie 2018 Participare cerc pedagogic catedra de socio-umane,,Aspectele psiho-sociale

ale comunicării interpersonale și de grup în asistența psihopedagogică” ,,Vreau o virgulă în

loc de punct”Colegiul Național ,,Alexandru Ioan Cuza”Ploiești –prof. consilier Bobe

Marinela

21. Mai-iunie2018 Formator CCD - proiect de incluziune școlar,,Fii PRO”/Flexibilizare

curriculară – prof. consilier Bobe Marinela

22. .Participare Curs psihologie Clinică octombrie 2017 -iulie 2018,140 de ore,psiholog

clinician în supervizare – prof. consilier Bobe Marinela

23. 17 iunie 2018 Participare workshop ,,Evaluarea clinică a adultului”,Institutul de

Psihoterapie Experiențială București,10 ore,10 credite CPR – prof. consilier Bobe Marinela

24. 18 aprilie 2018 - participare la cercul de limba engleză - la Colegiul Economic ˶Virgil

Madgearu ̏- prof. Simion Georgeta ; prof. Ioniță Alexandra

18 mai 2018 – particpare la Cercul pedagogic nr. 4 al profesorilor de geografie, desfășurat la

Școala Gimnazială Comuna Berceni – prof. Călin Violeta

IX. Rezultatele elevilor la diferite concursuri, olimpiade: Concursul francofon „Lire en fête” 2017 – prof. Vîjeu Viorica:

Premiul special:

1. Dumitru Ernest – VIB – 100 p

2. Manolache Adina – VIA – 100 p

3. Savu Sabin – VIB – 100 p

4. Zamfir Alina – VIB – 100p

Premiul I:

1. Boţoc Luiza – VIIB – 98p

2. Vasile Miruna – VII A – 98p

3. Dincă Alxandra – VIA – 97p

4. Muller Emma – VIIA - 95p

5. Dinu Alexia – VIIA – 93p

6. Oprea Rebeca – VIB – 90p

7. Panaete Antonia – VIA – 90p

8. Popa Aida – VIA – 90p

9. Şubea Theodora – VIIA – 90p

Concursul – 15 pentru Eminescu- ianuarie 2018:

Premiul I – Muller Ema – VII A – prof. Opriș Eliza

Mențiune – Manolache Adina – VI A – prof. Udrea Mihaela

Olimpiada de limba română – faza locală, elevi calificați la faza județeană – prof. Opriș Eliza

1. Chivu Teodora – V B

2. Căliman Nuria – VI C

3. Secreteanu Maria – VI B

48

4. Zotescu Silvana – VI B

5. Muller Ema – VII A

Olimpiada de limba română – faza locală, elevi calificați la faza județeană – prof. Udrea

Mihaela

1. Manolache Adina – VI A

2. Boțoc Luiza- VII B

Olimpiada Lectura ca abilitate de viață- etapa locală, elevi calificați la etapa județeană – prof.

Opriș Eliza:

1. Dumitrache Radu – V B

2. Gheorghe Ioana – VI C

3. Antemir Cătălina – VI B

4. Secreteanu Maria - VI B

5. Muller Ema - VII A

Concursul Național – English my love – prof. Simion Georgeta:

Premiul I - 2 elevi – V A

- 2 elevi – IV A

- 2 elevi – IV B

3 martie 2018 - Olimpiada de limba franceză, etapa judeţeană – prof. Vîjeu Viorica:

1. Premiul I – Vasile Roxana – cls. a VIII-a A

2. Premiul I – Muller Emma - cls. a VII-a A

3. Premiul I – Vasile Miruna - cls. a VII-a A

4. Premiul I – Mirică Miruna - cls. a VII-a B

Olimpiada de Limbă și Literatură română - etapa județeană – prof. Opriș Eliza

1. Premiul III - Muller Emma - cls. a VII-a A

Olimpiada județeană de limba și literatura română – prof. Udrea Mihaela

1. Premiul II – Boțoc Luiza – cls. a VII-a B

2. Menținune – Manolache Adina – cls.a VI-a A

Concursul interjudețean ,,Vorbiți, scrieți românește!” – prof. Udrea Mihaela

1. Premiul I – Boțoc Luiza – cls. a VII-a B

2. Premiul III- Lungu Florina – cls. A VII-a C

3. Mentiune - Olteanu Cristina – cls. a VII-a C

4. Mențiune – Epure Mihai – cls. a VII-a B

5. Mențiune – Floroiu Casian –cls. a VI-a A

Concursul județean ,,15 pentru Eminescu” – prof. Udrea Mihaela

1. Mențiune – Manolache Adina – cls. a VI-a A

Olimpiada de istorie,etapa județeană – prof. Panaete Cristina

1. Premiul III - Galeș Iasmina clasa a VIII a A

Concursul Național,,Memoria Holocaustului ,Etapa județeană – prof. Panaete Cristina

2. Premiul I-Vasile Miruna ,clasa a VII a A-Calificată la Etapa Națională

3. Premiul III- Dudău Andrei,clasa a VII a A

Concurs Național CJRAE Hunedoara,,,Călătorie în lumea sentimentelor” - coordonator

profesor consilier Bobe Marinela,colaborator ,profesor Opriș Eliza.

Locul I - Gheorghe Alexandra ,Pinescu Lorena - cls a –V-a A

49

Concursul Național de Geografie Terra – prof. Călin Violeta

Mențiune – Epure Mihai – cls. a VII-a B

Concursul Interjudețean Terra –de la poveste la realitate – prof. Calin Violeta

Mențiune – Vasile Miruna – cls. a VII-a A

Mențiune – Epure Mihai – cls. a VII-a B

Implicarea membrilor catedrei la organizarea şi desfăşurarea unor activităţi la

nivelul clasei / şcolii (supravegherea elevilor la simulări, probe de verificare, concursuri, serbări):

Toti membrii comisiei au participat la activitatile culturale si tip concurs sustinute la nivelul

scolii. 1. Serbare – Vine Mos Crăciun, clasa V A – prof. Simion Georgeta.

2. Februarie 2018 - Supraveghere şi evaluare la olimpiada de limba franceză, faza locală –

prof. Vîjeu Viorica, prof. Coman Octavia;

3. Martie 2018– profesor evaluator la olimpiada de limba franceză, faza judeţeană – prof.

Vîjeu Viorica;

4. Martie 2018 - membru în Comisia de organizare Simulare Evaluare Naţională - prof. Vîjeu

Viorica;

5. Mai 2018– profesor evaluator probele de aptitudini la limbi moderne pentru admitere în

clasa a IX-a, profil bilingv - prof. Vîjeu Viorica;

6. Mai 2018– profesor evaluator Examenele DELF Junior, Alianţa Franceză - prof. Vîjeu

Viorica;

7. Iunie 2018 – membru Comisia de organizare Evaluare Naţională - prof. Vîjeu Viorica

8. Martie 2018 - prof.evaluator la Etapa județeană a Olimpiadei de istorie,Scoala Nicolae

Bălcescu Ploiești – prof.Panaete Cristina

9. Iunie 2018 – prof. asistent Simularea Evaluarii Naționale – prof. Panaete Cristina

10. Februarie 2018 evaluare test Toolkit- orientare școlară și profesională clasa a-VIII-a

,,A”,,B”/42 elevi – prof. consilier Bobe Marinela

11. Februarie – martie 2018 - Evaluare psihosomatica 54 de elevi - prof. consilier Bobe

Marinela

12. 30 mai 3018 – membru juriu Festival Național ,,Frunza de Stejar”Plopeni – prof. consilier

Bobe Marinela

13. Participare la simularea examenului de evaluare naţională în calitate de profesor asistent.-

prof. Ioniță Alexandra

14. 21 februarie 2018 - profesor evaluator la examenul de bacalaureat- evaluarea

competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la Colegiul Tehnic

˶Gheorghe Lazăr ̎ Plopeni – prof. Ioniță Alexandra

15. 21 aprilie 2018 - asistent la etapa judeţeană a Olimpiadei de limba engleză – prof. Ioniță

Alexandra

16. 14 aprilie 2018 - participare în calitate de asistent la etapa județeană a Concursului

Național de Geografie Terra – prof. Călin Violeta

17. Martie 2018 – participare la Masa rotundă- Metode de prevenire și combatere a

abandonului școlar – cu lucarea – Activitatea de prevenție a abandonului școlar – prof.

Călin Violeta

18. Martie 2018 – participare la Proiectul Național – Educația e șansa ta, nu renunța! (Premuil I

– Zotescu )

19. 4 iunie 2018 – participare la Simpozionul Național – Prevenirea abandonului școlar – prof.

Călin Violeta

20. 9 mai 2018 - Paricipare la Simpozionul – Copiii și Biosfera - în cadrul Proiectului

Internațional – Armonia Naturii – prof. Călin Violeta

50

COMISIA METODICA A PROF. DIN ARIA CURRICULARA “ MATEMATICA

SI STIINTE ALE NATURII –ARTE – ED.FIZICA - TEHNOLOGII “ condusa de prof. Păun Alis Elena

Acţiuni metodice :

Fiecare membru al comisiei a realizat evaluarea predictivă a elevilor, a înștiințat, discutat

rezultatele și a luat măsuri de remediere.

8. Octombrie 2017 - întâlnire și discuții privind evaluarea inițială la clasa a V-a, rezultate și elaborarea

strategiilor

9. Octombrie 2017 - Expoziție de toamnă - prof. Zahiu Emilia

10. Octombrie 2017 - „Ziua Educației și rolul ei” - prof. Popa Sorin

11. Competiții sportive de toamnă - prof. Ioniță Ștefan

12. Noiembrie 2017 - susţinerea inspecţiei în vederea obținerii gradului didactic II – prof. Fornea

Cristina

13. Noiembrie 2017 - Referat cu tema „Educația permanentă, autoeducația - cerințe ale unei societăți

moderne și competitive” - propunător prof. Dumitrescu Corina

14. 1 decembrie 2017 - activitate artistică cu ocazia zilei de 1 Decembrie - prof. Plăiașu Corina

15. Decembrie 2017 - Expoziție cu felicitări și ornamente de Crăciun - prof. Zahiu Emilia

16. 18 decembrie 2017 - „Colinde tradiționale românești” - prof. Plăiașu Corina

17. 20 ianuarie 2018 - Desfășurarea Olimpiadei de Matematică -etapa locală- în centrul de la școala

noastră, d-nul director, prof. Brabeceanu Ionel în calitate de președinte al Centrului zonal și Păun

Alis și Dumitru Olguța pt supraveghere și corectare.

18. 23 ianuarie 2018 - lecție deschisă la biologie, clasa a VIII-a A, cu tema "Piramide și niveluri trofice" -

propunător prof. Fornea Cristina

19. Ianuarie 2018 - masă rotundă privind modul de comportare al elevilor pe sem I, dar și al asimilării de

cunoștințe

20. Februarie 2018 - masă rotundă privind modul de comportare al elevilor pe sem II, dar și al asimilării

de cunoștințe

21. 8 martie 2018 - susţinerea Inspecţiei Speciale în vederea obținerii gradului didactic I – prof.

Plaiasu Corina

22. Martie 2018 - panouri expozitionale cu urmatoarele teme: costumul popular romanesc, felicitari de 8

Martie, expozitie de martisoare confectionate manual si expozitie cu felicitari de Pasti - prof. Zahiu

Emilia

23. 16 mai 2018 - lecție deschisă la fizica, clasa a VI-a A, cu tema "Recapitulare: fenomene mecanice,

termice si electrice" in vederea sustinerii Evaluarii Nationale la clasele a VI-a - prof. Blanaru Adelina

24. Competiții sportive - prof. Ioniță Ștefan

Acţiuni educative: 1. Septembrie 2017 – participarea elevilor clasei a VIII-a B la slujba de binecuvântare a

elevilor la început de an școlar, în parteneriat cu Biserica Plopeni (preot paroh Miu Marius)

- prof. Păun Alis

2. Expoziție „Emoții de toamnă” - prof. Popa Sorin

3. Octombrie 2017 - activitate de Halloween cu elevii clasei a VI-a A - prof. Dumitrescu Corina

4. 16 noiembrie 2017 - activitate de informare și de prevenire cu elevii clasei a VIII-a B - tema „Ziua

Națională fără tutun” - prof. Păun Alis

5. 26 noiembrie 2017 - excursie la Ploiești, cu vizite la Muzeul Ceasului, la Casa Memorială Nichita

Stănescu, clasa a VIII-a B - prof. Păun Alis

6. Expoziție „Iarna în culoare” - prof. Popa Sorin

7. Decembrie 2017 - activitate de socializare cu elevii clasei a VI-a A ”Întâlnire la o prăjitură” de Sf.

Andrei - prof. Dumitrescu Corina

8. Decembrie 2017 - „Colindele la români”, „Moș Crăciun” - activitate caritabilă - prof. Popa Sorin

51

9. Prof. Păun Alis a participat cu elevii clasei a VIII-a B la activități în parteneriat cu

profesorul consilier Bobe Marinela în cadrul programului „Decizia pt carieră” - un program

de orientare în carieră și la 1 februarie 2018 – activitate de consiliere de grup cu elevii

clasei a VIII-a B, având tematica: „Evaluare psihopedagogică a elevilor de gimnaziu cu

instrumentul de evaluare TOOLKIT”

10. Activitate creativa - NOI POSIBILITATI DE DECORARE SI ORNAMENTARE A

PRODUSELOR DIN LUT-CERAMICA SI STICLA - prof. Zahiu Emilia

11. 23-27 aprilie 2018 - activitati educative din Saptamana "Scoala Altfel":

- Excursie la Curtea de Arges, Mausoleul de la Mateiasu, Castelul Bran cu scopul

descoperirii frumusetilor tarii in care locuim - cls. a VI-a A, prof. Dumitrescu Corina

- Excursie la Bucuresti, cu vizitarea urmatoarelor obiective: Muzeul Militar, Muzeul

Simturilor, Muzeul Laserelor si Muzeul CFR- cls. a VII-a B, prof. Zahiu Emilia

- Activitatea practica - tip atelier - “ Sa mancam sanatos” - cls. a VII-a B, prof. Zahiu

Emilia

- Activitatea “ Primul ajutor salveaza viata” in colaborare cu Serviciul Judetean de

Ambulanta din judetul Prahova - cls. a VI-a A, cls. a VIII-a B, prof. Dumitrescu Corina,

prof. Paun Alis, prof. Fornea Cristina

- Activitatea “ Stop Bulling” in parteneriat cu Asociatia "MODELAM INIMI" - cls. a

VI-a A, cls. a VII-a C, prof. Fornea Cristina

- Activiatea de orientare scolara si profesionala "Liceele se prezinta" vizita la Grupul

Scolar "Gheorghe Lazar" Plopeni cls. a VIII-a B prof. Paun Alis

- Activiatea de orientare scolara si profesionala " Viitorul tau conteaza”- vizita la Uzina

Mecanica Plopeni - prof. Dumitrescu Corina, prof. Paun Alis

- Activitatea “Sa ne cunoastem Orasul” Activitati in aer liber, drumetie in padure, picnic

cu scopul de socializare si de cunoastere a personalitatii elevilor in alte situatii decat cele

scolare - cls. a VI-a A prof. Dumitrescu Corina, cls. a VIII-a B prof. Paun Alis

12. Saptamana globala a educatiei - VIATA SANATOASA SI DREPTURILE COPIILOR - prof.

Zahiu Emilia

13. ALIMENTATIA TRADITIONALA VERSUS ALIMENTATIA MODERNA - prof. Zahiu

Emilia

14. Drepturile copiilor - CONVENTIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI - prof.

Zahiu Emilia

15. Mai 2018 - prof. Păun Alis a participat cu elevii clasei a VIII-a B la activități de consiliere

de grup, pregatire emotionala, în parteneriat cu profesorul consilier Bobe Marinela – având

tematica: „Emotie si Stres”

16. Ziua mondiala a sanatatii mintale - EMOTIILE SI INTELIGENTA EMOTIONALA - prof.

Zahiu Emilia

17. Mai 2018 - "Targul ofertelor educationale" - activitate de prezentare a ofertei liceelor, cu

oportunitati de calificare prin specializarile de liceu sau invatamant profesional, pentru

absolventii claselor a VIII-a

52

18. 5 iunie 2018 - Activitate creativa - CONFECTIONAREA PRODUSELOR DIN

MATERIALE RECICLABILE IN CADRUL PROIECTULUI - “S.O.S. Localitatea mea” -

prof. Zahiu Emilia

19. Parteneriat cu Consilierul Școlar, dar și cu Biblioteca Școlii - clasele școlii

20. 15 iulie 2018 – Tabără școlară Gura Humorului, elevii claselor a VI-a – a VIII-a – prof.

Popa Sorin

Acţiuni de perfecţionare

1. Participarea membrilor catedrei la Consfătuirile Cadrelor didactice și Cercurile pedagogice

organizate la fiecare disciplină în parte 2. 2 Noiembrie 2017 - activitate CCD cu tema ”Alimentația corectă a elevilor - între deziderat și

realitate” - prof. Zahiu Emilia

3. 27.10.2017 - participare în calitate de responsabil Cerc Pedagogic nr. 3 al profesorilor de

educație fizică la Școala Gimnazială Tinosu - prof. Ioniță Ștefan

4. 30.10.2017 - Participare la cursurile programului „Abilitarea curriculară pt nivel

gimnazial” – prof. Zahiu Emilia

5. 13.11.2017 - participare în calitate de responsabil Cerc Pedagogic nr. 4 al profesorilor de

matematică la Școala Gimnazială Florești - prof. Brabeceanu Ionel

6. Participări, în calitate de membru al Consiliului Consultativ al ISJ Prahova pt E.F.S., la

toate activitățile organizate la solicitarea inspectorului școlar de specialitate - prof. Ioniță

Ștefan

7. Participare la activitatea CCD cu tema „Dezvoltarea resursei umane - Formare continuă

prin grade didactice” și Perfecționarea responsabililor cu formarea continuă - prof. Zahiu Emilia

8. „Inovare și schimbare în managementul instituțiilor de învățământ preuniversitar” - prof.

Zahiu Emilia

9. 30.11.2017 -17.02.2018 - „Eficientizarea managementului instituțiilor de învățământ preuniversitar”

- prof. Zahiu Emilia

10. Participare la cursul de formare profesională continuă „Tehnici inovative de educație” –

prof. Dumitrescu Corina, Blănaru Adelina, Dumitru Olguța, Zahiu Emilia

10. Participare la cursul de perfecționare „Abilitate curriculară la gimnaziu” – prof. Fornea

Cristina

11. Participare la cursurile programului „Inovare si schimbare in invatamantul preunivesitar” –

prof. Zahiu Emilia

12. Participare la cursurile programului „Managementul schimbarii si inovarii in invatamantul

preunivesitar” – prof. Zahiu Emilia

13. 14.03.2018 - Finalizare si evaluarea Cursului de perfectionare “Tehnici inovative de

educatie” organizat de Asociatia Romania pentru cercetare si inovatie, Cluj - Napoca - prof.

Dumitrescu Corina

14. Participarea la proiectul de cercetare de tip exploratoriu realizat de Asociatia pentru

cercetare si inovatie - furnizor de formare continua si dezvoltare profesionala a personalului

didactic acreditat de MEN in vederea identificarii nevoilor reale de formare ale cadrelor

didactice din invatamantul preuniversitar din Romania, in anul scolar 2017-2018 - prof.

Dumitrescu Corina

15. 15 martie 2018 - Participare la cursul de formare profesională continuă „Tehnici inovative

de educație” – prof. Blănaru Adelina, prof. Dumitru Olguta

22 mai 2018 - Participare la cursul de formare profesională continuă „Interventia sistemica

in educatie pentru sanatate - Abordare medicala, psiho-sociologica si pedagogica” – prof.

Blănaru Adelina, prof. Dumitru Olguta

16. Participare în calitate de responsabil Cerc Pedagogic nr. 3 al profesorilor de educație fizică

- prof. Ioniță Ștefan

53

17. Participare în calitate de responsabil Cerc Pedagogic nr. 4 al profesorilor de matematică -

prof. Brabeceanu Ionel

18. Participări, în calitate de membru al Consiliului Consultativ al ISJ Prahova pt E.F.S., la

toate activitățile organizate la solicitarea inspectorului școlar de specialitate - prof. Ioniță

Ștefan

19. Realizator de subiecte, profesor asistent si evaluator la Olimpiada de chimie etapa locala - prof. Dumitrescu Corina

Rezultatele elevilor:

Olimpiada de Matematica – etapa judeţeană – prof. Brabeceanu Ionel

1. Mentiune – Parvu David – cls. a V-a A

Olimpiada de Chimie – etapa judeţeană – prof. Dumitrescu Corina

1. Mențiune - Musat Fabian - clasa a VIII- a B

Olimpiada de Biologie – etapa judeţeană – prof. Fornea Cristina

1. Mențiune - Epure Mihai - clasa a VII- a B

Concursul interjudeţean ,, Grigore Moisil” - prof. Dumitru Olguta

1. Mențiune – Draghici Darius – clasa a V-a B

2. Mențiune – Pinescu Georgian – clasa a V- a B

3. Mențiune – Gheorghe Alexandra – clasa a V-a B

Concursul "George Emil Palade" – prof. Fornea Cristina

1. Premiul III – Secreteanu Maria – clasa a VI-a B

2. Premiul Special – Zotescu Silvana – clasa a VI- a B

3. Premiul III – Enache Denis – clasa a VI-a C

4. Premiul Special – Fulgeanu Andra – clasa a VI-a A

Concursul "Sanitarii Priceputi" – prof. Fornea Cristina

Premiul III - Muller Emma

- Dumitrache Fabian

- Zamfir Daria

- Zamfir Cosmin

- Subea Teodora

- Vasile Miruna

• Olimpiada „Gimnaziilor” – etapa judeţeană – prof. Ioniță Ștefan

Locul III – Handbal fete

Locul II – Fotbal fete

Mentiune – Tenis de masa pe echipe

• Olimpiada „Gimnaziilor” – etapa pe centre de localitati – prof. Ioniță Ștefan Locul I – Handbal fete

Locul I – Fotbal fete

Locul II – Fotbal băieți

Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – prof. Ioniță Ștefan

Locul IV – Fotbal baieti - ciclul primar

Implicarea membrilor catedrei la organizarea şi desfăşurarea unor activităţi la nivelul clasei/şcolii:

1. 20 noiembrie 2017 - „Săptămâna globală a educației” - activitatea „Importanța alimentației

sănătoase” și „Drepturile copilului” – prof. Zahiu Emilia

2. 20 ianuarie 2018 - Prof.evaluatori la etapa locală a olimpiadei de matematică – prof. Păun

Alis, Dumitru Olguța

3. Organizarea Campionatului Școlar de fotbal, handbal -fete, tenis de masă și cros

54

4. Toți membrii comisiei au participat la activitățile culturale și tip concurs susținute la nivelul

școlii.

5.Profesor asistent la Olimpiada de fizica -etapa judeteana- februarie 2018 - prof. Blănaru

Adelina 6. Profesori evaluatori la Olimpiada de matematica -etapa judeteana 10.03.2018 - prof. Paun

Alis, prof. Brabeceanu Ionel

7. Profesor asistent la Olimpiada de chimie -etapa judeteana 17.03.2018 - prof. Dumitrescu

Corina 8. Profesor asistent si evaluator la Olimpiada de biologie -etapa judeteana martie 2018 - prof.

Fornea Cristina

9. Profesor asistent si evaluator la Concursul "George Emil Palade" -etapa judeteana aprilie

2018 - prof. Fornea Cristina

10. Profesor asistent la Concursul "Sanitarii priceputi" -etapa judeteana mai 2018 - prof.

Fornea Cristina

11. Profesori evaluatori la Evaluarea Nationala VI- proba de matematica, fizica, biologie - mai

2018 - prof. Paun Alis, prof. Brabeceanu Ionel, prof. Dumitru Olguta, prof. Blănaru

Adelina, prof. Fornea Cristina

12. Profesori evaluatori la Evaluarea Nationala VIII- proba de matematica 14.06.2018 - prof.

Paun Alis, prof. Brabeceanu Ionel

13. Profesor evaluator la Bacalaureat- proba de matematica 28.06.2018 - prof. Dumitru Olguta

14. Membrii în Comisia de organizare Simulare Evaluare Naţională - prof. Brabeceanu Ionel,

prof. Dumitrescu Corina

15. Comisia de organizare Evaluare Naţională - prof. Brabeceanu Ionel, prof. Dumitrescu

Corina

16. Supravegherea elevilor claselor a VIII-a la Simulare Evaluare Națională și la Examenul de

Evaluare Națională – profesorii comisiei

17. Membrii în Comisia de organizare și administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor

a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2017-2018 – prof. Brabeceanu Ionel, prof. Paun Alis

18. Organizarea Campionatului Școlar de fotbal, handbal -fete, tenis de masă și cros

19. Toți membrii comisiei au participat la activitățile culturale și tip concurs susținute la nivelul

școlii.

IMAGINE

Relaţia cu administraţia locala

Scoala Gimnazială “CAROL I” Plopeni are o relaţie de bună colaborare cu Primaria si

Consiliul Local Plopeni. Aceste relaţii se concretizează prin organizarea de consultări în cadrul

formal sau informal, pentru informare reciprocă, precum şi prin promptitudinea cu care toate

părţile implicate răspund diferitelor solicitări care pot să apară.

Permanent au loc contacte cu reprezentanţi ai Consiliului Local si Primariei Plopeni în

condiţii normale de colaborare şi parteneriat.

În vederea asigurării accesului la informaţiile de interes public a cât mai multor persoane

interesate va fi actualizată permanent pagina WEB a Scolii Gimnaziale “CAROL I” Plopeni,

www.scoala-carol-plopeni.ro , care pune la dispoziţia celor interesaţi o cantitate importantă de

informaţii de ultimă oră.

55

Direcţii de acţiune şi priorităţi pentru anul şcolar 2018-2019

Având în vedere priorităţile Inspectoratului Scolar Judetean Prahova şi principiile promovate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, Scoala gimnazială „CAROL I” Plopeni aplică Programul de Guvernare şi Legea Educaţiei având următoarele priorităţi:

Asigurarea calităţii în educaţie, cu accent pe creşterea gradului de realizare a indicatorilor de calitate pe parcursul intregului anul şcolar;

Asigurarea deprinderilor şi competenţelor care să permită dezvoltarea personală, intelectuală şi profesională din perspectiva învăţării pe tot parcursul vieţii;

Respectarea legalitatii in organizarea si desfasurarea examenelor si concursurilor organizate la nivelul scolii;

Respectarea codului de conduita de catre cadrele didactice ; Asigurarea resurselor şi optimizarea utilizării lor; Asigurarea parteneriatului comunitar . Întarirea capacitatii institutionale prin servicii educationale adresate elevilor si cadrelor

didactice:orientare, consiliere, program prelungit de pregatire pentru elevi si serviciul de asistenta psihopedagogica;

Dezvoltarea parteneriatelor educaţionale; Asigurarea serviciilor de consiliere şi orientare şcolară, profesională şi de asistenţă

psihopedagogică; Eliminarea violenţei din şcoală şi din jurul ei; Mentinerea starii de siguranta in unitatea de invatamant; Diversificarea ofertei educationale in acord cu asteptarile elevilor si cu fluctuatiile

nevoilor comunitaţilor locale; Asigurarea educaţiei complementare (educaţie pentru sănătate şi alimentaţie

sănătoasă, cultură, cultură civică, antreprenorială şi tehnologică, sport); Asigurarea condiţiilor optimale trecerii de la un curriculum axat pe acumulare de

cunostinţe la un curriculum centrat pe formarea de competenţe relevante pentru piaţa muncii, pe dezvoltarea capacităţii de creaţie si inovare, precum si cetăţenie activă;

Asigurarea evaluării tuturor elevilor din şcoală în conformitate cu noile reglementări. Atragerea familiilor elevilor in actul educational;

DIRECTOR,

PROF.BRABECEANU IONEL

56

CONTEXTUL LEGISLATIV în anul școlar 2017-2018

Tip/Nr/Data Descriere

LEGEA 1/2011 LEGEA EDUCAŢIEI NAŢIONALE

ORDIN nr.3382/

24.02.2017

privind structura anului şcolar 2017 - 2018

ORDIN nr.4742/

10.08.2016

Pentru aprobarea statutului elevului

ORDIN nr.3027/

08.01.2018

privind modificarea si completarea Regulamentului-cadru de organizare şi

funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat prin OMENCS

5079/2016

ORDIN nr.5005/

24.08.2016

privind modificarea Normelor metodologice de organizare şi funcţionare a

programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul

preuniversitar

ORDIN nr.3382/

24.02.2017

pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului naţional

"Şcoala altfel" – Anexa la OMEN 5034/29.08.2016

ORDIN nr.4793/

31.08.2017

privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii

clasei a VIII-a în anul şcolar 2017 - 2018

ORDIN nr.4787/

30.08.2017

privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naţionale la

finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2017 - 2018

ORDIN nr.4794/

31.08.2017

privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat

pentru anul şcolar 2018 - 2019

ORDIN nr.5068/

31.08.2016

privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în

învăţământul profesional de stat

ORDIN nr.4795/

31.08.2017

privind aprobarea Calendarului admiterii în învăţământul profesional de stat

pentru anul şcolar 2018 - 2019

ORDIN nr.5087/

31.08.2016

privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului

naţional de definitivare în învăţământ

ORDIN nr.4815/

31.08.2017

privind aprobarea Calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului

naţional de definitivare în învăţământ în anul şcolar 2016 - 2017

ORDIN nr.5386/

30.09.2016

pentru modificarea şi completarea Metodologiei privind formarea continuă

a personalului din învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul

ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.561/2011

ORDIN nr.5485/

13.11.2017

pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului

didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2017 -

2018

ORDIN Nr.

3633/

03.05.2018

pentru aprobarea Metodologiei şi criteriilor privind acordarea gradaţiei de

merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat în

sesiunea 2018

ORDIN nr.3109/

29.01.2018

privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a

şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul

şcolar 2017 - 2018

ORDIN nr.3017/

2018

pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea

personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul

şcolar 2018 - 2019, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale şi

cercetării ştiinţifice nr. 5.485/2017

ORDIN nr.3160/

01.02.2017

pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru de organizare şi

funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ

preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr.

4.619/2014

57

ORDIN nr.3242/

23.02.2018

privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în

învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 - 2019

ORDIN nr.3368/

23.02.2017

pentru modificarea şi completarea Metodologiei privind formarea continuă

a personalului din învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul

ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.561/2011

ORDIN nr.3393/

28.02.2017

privind aprobarea programelor şcolare pentru învăţământul gimnazial

HOTARAREA

461/30.06.2017

privind aprobarea conţinutului şi formatului actelor de studii care vor fi

eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de

învăţământ preuniversitar

ORDIN Nr.

3480/ 26.03.2018

pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării,

tineretului şi sportului nr. 5.576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale

de acordare a burselor

elevilor din învăţământul preuniversitar de stat