proiect la contabilitate financiara 2014-2015

3
Proiect la disciplina Contabilitate financiara An universitar 2014-2015 Se va alege o companie cu obiect de activitate producția de bunuri, comerț en-gros, comerț en-detail sau prestarea de servicii. Proiectul va fi întocmit individual. Fiecare student își alege o singura activitate. Nu vor fi proiecte similare! La începutul exercițiului financiar situația companiei se prezintă astfel: 1. Managementul/administrarea companiei este asigurat de către doi asociați 2. Capitalul social al companiei este complet vărsat 3. Imobilizările corporale reprezintă 50% din valoarea capitalului social 4. Societatea are contractat un credit bancar pe termen lung, credit care reprezintă 20% din valoarea capitalului social al companiei 5. Personalul companiei cuprinde 20 angajați. Salariile acestora se înregistrează si se achita la data de 15 a lunii următoare 6. Compania este plătitoare de TVA (24%) si impozit pe profit (16%) 7. Compania realizează o cifra de afaceri de peste 3.000.000 lei/an 8. Adaos comercial pe care îl practica firma este de peste 25% Sa se întocmească un bilanț inițial îndeplinind următoarele condiții: a. Activul patrimonial cuprinde 25 de elemente b. Pasivul patrimonial cuprinde 20 de elemente În cursul lunii decembrie 2014 se înregistrează operațiuni specifice domeniului de activitate al companiei selectate: 1. Înregistrarea unui număr minim de 6 operațiuni specifice clasei 1, cum ar fi: majorarea de capital, primirea si/sau rambursare de credite, contractarea unui împrumut din emisiunea de obligațiuni, anularea de acțiuni proprii, etc. 2. Înregistrarea unui număr minim de 6 operațiuni specifice clasei 2, cum ar fi: achiziția sau realizarea de imobilizări

Upload: iuliana-r-spoiala

Post on 07-Nov-2015

11 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

proiect deontologie

TRANSCRIPT

Proiect la disciplina Contabilitate financiaraAn universitar 2014-2015Se va alege o companie cu obiect de activitate producia de bunuri, comer en-gros, comer en-detail sau prestarea de servicii.Proiectul va fi ntocmit individual. Fiecare student i alege o singura activitate. Nu vor fi proiecte similare!La nceputul exerciiului financiar situaia companiei se prezint astfel:

1. Managementul/administrarea companiei este asigurat de ctre doi asociai

2. Capitalul social al companiei este complet vrsat3. Imobilizrile corporale reprezint 50% din valoarea capitalului social

4. Societatea are contractat un credit bancar pe termen lung, credit care reprezint 20% din valoarea capitalului social al companiei5. Personalul companiei cuprinde 20 angajai. Salariile acestora se nregistreaz si se achita la data de 15 a lunii urmtoare6. Compania este pltitoare de TVA (24%) si impozit pe profit (16%)7. Compania realizeaz o cifra de afaceri de peste 3.000.000 lei/an8. Adaos comercial pe care l practica firma este de peste 25%Sa se ntocmeasc un bilan iniial ndeplinind urmtoarele condiii:

a. Activul patrimonial cuprinde 25 de elemente

b. Pasivul patrimonial cuprinde 20 de elemente

n cursul lunii decembrie 2014 se nregistreaz operaiuni specifice domeniului de activitate al companiei selectate:

1. nregistrarea unui numr minim de 6 operaiuni specifice clasei 1, cum ar fi: majorarea de capital, primirea si/sau rambursare de credite, contractarea unui mprumut din emisiunea de obligaiuni, anularea de aciuni proprii, etc.

2. nregistrarea unui numr minim de 6 operaiuni specifice clasei 2, cum ar fi: achiziia sau realizarea de imobilizri corporale/necorporale, primirea concesiunilor, acordarea de mprumuturi, achiziia de aciuni pe termen lung, etc.

3. nregistrarea unui numr minim de 6 operaiuni specifice clasei 3, cum ar fi: achiziia de materii prime si materiale, producia de bunuri, vnzarea de mrfuri, trimiterea la teri a bunurilor, etc.4. nregistrarea unui numr minim de 6 operaiuni specifice clasei 4, cum ar fi: primirea subveniilor, nregistrarea si plata salariilor (cu contribuiile aferente), acordarea de cadouri salariailor cu ocazia srbtorilor de Paste sau Crciun, primirea/plata de avansuri pentru bunuri, etc.

5. nregistrarea unui numr minim de 6 operaiuni specifice clasei 5, cum ar fi: achiziia de aciuni/obligaiuni n scop speculativ, plai ctre creditori/furnizori/stat, ncasri de la debitori/clieni, etc.La finele trimestrului se vor face si urmtoarele operaiuni:

1. Decontarea TVA-ului 2. nchiderea conturilor de venituri si cheltuieli

3. Calculul si plata impozitului pe profit

Fiecare nregistrare din Registrul Jurnal va avea ataat documentul justificativ aferent.Documentele contabile care trebuie prezentate in proiect sunt: Registrul Jurnal, Registrul Cartea Mare, Balana de verificare cu patru egaliti. ** Proiectele vor fi scrise de mana si nu tehnoredactate, si se va preda ntr-un dosar, aranjat n felul urmtor:1. Registrul jurnal pentru luna decembrie 2014 2. Documentele justificative aferente operaiunilor de la pct. 13. Documentele justificative aferente operaiunilor de la pct. 24. Documentele justificative aferente operaiunilor de la pct. 35. Documentele justificative aferente operaiunilor de la pct. 4

6. Documentele justificative aferente operaiunilor de la pct. 5

7. Cartea Mare pentru luna decembrie 20148. Balana de verificare cu patru serii de egaliti luna decembrie 2014,Termen de predare: penultimul seminar.

SUCCES!!!!!!!!!!!!!