ponta dupa alegerile din 16 noie 2014

Upload: scrioastea-da

Post on 20-Feb-2018

217 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  • 7/24/2019 Ponta Dupa Alegerile Din 16 Noie 2014

    1/1

    Anca Murgoci, Roxana Covrig / 27 NOI, 2014 / 15:11

    Este zi important n PSD. Dac PNL a srbtorit, PSD a luat primele decizii importante dup eecul de la alegerile prezideniale 2014.

    Preedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la finalul CExN al partidului c prima decizie luat a fost aceea de a organiza forumurile principale deconducere ale partidului n primvara lui 2015, cea de-a doua fiind legat de asumarea actului guvernrii. Totodat, el a confirmat excluderea din partid alui Mircea Geoan, Marian Vanghelie i Dan ova.

    DC NEWS v va prezenta principalele declaraii ale premierului Victor Ponta.

    - Am avut o prim ntlnire PSD dup rezultatele la prezideniale, o ntlnire tensionat, dar necesar pentru c am ncheiat un ciclu complet electoralnceput n 2010. n calitate de lider al PSD, trebuie s mi asum nu doar lucrurile bune, ci i nfrngerea din 16 noiembrie.

    - Le-am mulumit tuturor pentru activitatea din aceti cinci ani. Am mulumit organizaiilor noastre i romnilor care ne-au votat.

    - PSD a pierdut pentru a treia oar alegerile prezideniale.

    - Noul proiect trebuie s in cont i de realizri, dar i de cauzele reale ale eecului de la prezideniale. Dac cineva spune c nu s-a greit cu nimic... esteo premis pentru un eec n viitor. Dac nelegem ce-am greit, atunci ne vom face n continuare treaba pe scena politic.

    - Prima decizie pe care am luat-o astzi a fost aceea de a organizare forurile principale n primvara anului viitor. n primvara, nu doar se va alege oechip de lideri, ci se va decide asupra noului proiect pentru urmtorii cinci ani.

    - S-a decis c am primit un mandat foarte clar n 2012 de a guverna ara. Am avut rezultate bune, dar mai sunt multe lucruri de fcut. n formula nou aUSL, ne dorim s prezentm n Parlament o formul restructurat de Guvern. Am luat act de decizia UDMR, o respect, ns avem multe lucruri comune pecare trebuie s le continum. Vreau c continum s guvernm bine cu o clar aplecare pe sntate, educaie i infrastructur.

    - n ceea ce privete activitatea politic, dorim s relansm proiecte importante pentru Romnia, proiecte legate de descentralizare, dar i de modificare aConstituiei. PSD are nevoie s vin cu un nou proiect politic pn n primvar: m refer aici la schimbri de fond. Principalele acuzaii pe care le-am primitau fost legate de comunism. Nu conteaz dac eu la 42 de ani sunt comunist sau nu, conteaz cum m vd ceilali.

    - Suntem vzui ca un partid corupt. Nimeni nu este protejat n faa acuzaiilor de corupie, nimeni nu e mai presus de lege.

    - Nu ne aparine noua iniiativ legat de legea aministiei. Nu ne aparine. Nu cred c s-a schimbat ceva n poziia noastr. Trebuie s fim mai clari pentru anu lsa loc de interpretri. Imaginea legat de baronii locali trebuie schimbat dac vrem s ctigm alegerile prezideniale.

    - Imaginea de partid a baronilor este un lucru pe care, dac nu l schimbm, poate vom ctiga alegeri locale, dar niciodat prezidenialele. Asta nseamnun echilibru mult mai clar ntre alei locali, parlamentari, minitri.

    - A fost o edin dificil. Pentru mine a fost un moment dificil. Voi ncerca s fiu un premier bun care s duc la sfrit proiectele. Voi colabora cupreedintele, cu Parlamentul. Votul din 16 noi este o lecie dureroas pt mine. Din fericire, cei care pot s nvee din asemenea lecii, au o doua ans.

    - Dup doi ani i jumtate n care nu am avut sprijin din partea preedintelui, mi-a dori ca toi cei care sunt alei... s conlucreze pentru diverse proiecte.

    - Am avut i o discuie legat de echipa cu care mergem mai departe. mi asum responsabilitatea c am pierdut, dar pentru c este o perioad dificil, enevoie de o echip de conducere care s fie cu adevrat unit. Trei dintre coelgii notri au fost exclui. Aa s-a votat. n ceea ce m privete, nu sunt saupoate nu am fost omul deciziilor radicale, motiv pentru care am pltit un pre pentru asta. Vanghelie, Geoan i ova au primit o sanciure de excludere dinpartid.

    - Poate n 2019, dac va fi i atunci s nu ctigm alegerile, mcar s nu pierdem pentru c suntem considerai comuniti i baroni locali.

    - Am dovedit c de fiecare dat, n mod democratic am respectat votul oamenilor. Am respectat i l-am felicitat pe Klaus Iohannis pentru votul din 16noiembrie. Capacitatea noastr de a accepta apelurile democratice ne d voie s ne gndim c putem n continuare s facem lucruri bune pentruRomnia.

    - n ceea ce privete majoritatea parlamentar, vom merge n formula USL, pentru a cere un vot, i vom prezenta bugetul pe 2015 n care nu exist niciomrire de taxe sau impozite, nu se schimb cota unic. Acum s-a terminat campania, toat lumea nelege c au fost acuzaii de campanie.

    - Tot ce a fost adoptat - indexare pensii, sntate, alocaii, sunt prinse n buget.

    Victor Ponta, primele declaraii dup edina PSD

    Victor Ponta