parcul logistic

9
Identificare locatie BT Logistic Parc” va fi amplasat în localitatea Hudum, comuna Curtești, județul Botoșani, la 300 m de drumul național și la 500 m de Dedeman. Verificare teren Terenul este intravilan, pretabil pentru construcții dar și pentru agricultură. Poziționarea acestuia permite un tranzit eficient și îi scutește pe cei locați aici de reglementările traficului greu din interiorul municipiului. Locația scutește costurile de acces în oraș cu mașinile mari. Verificare utilitati: retele apa, curent, gaz, etc. În prezent, terenul nu dispune de utilitățile necesare desfășurării activităților avute în vedere, așadar vom proceda astfel: Rețeaua de apă va fi realizată cu ajutorul firmei ”Nova ApaServ Botoșani”. Sediul central al acesteia este pe B-dul Mihai Eminescu nr. 34, Botoșani, iar sediul sucursalei este pe str. Octav Bancilă nr. 3. Energia electrică va fi trasă cu ajutorul firmei SC E.ON MOLDOVA DISTRIBUȚIE Botoșani, adresa: Calea Națională nr. 36. Gazul va fi asigurat de SC E.ON GAZ ROMANIA SA, adresa: strada Bucovina nr. 4, tel: 0801 000366. http://www.botosani.ro/articol/500/Servicii+Publice.html http://www.apabotosani.ro/despre/SitePages/contact.aspx http://www.economica.net/investitie-de-6-mil-euro-inclusiv- fonduri-ue-intr-un-parc-logistic-in-judetul-iasi_50778.html

Upload: disca-tatiana

Post on 01-Oct-2015

89 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Parcl logistic iasi

TRANSCRIPT

Identificare locatie BT Logistic Parc va fi amplasat n localitatea Hudum, comuna Curteti, judeul Botoani, la 300 m de drumul naional i la 500 m de Dedeman. Verificare terenTerenul este intravilan, pretabil pentru construcii dar i pentru agricultur. Poziionarea acestuia permite un tranzit eficient i i scutete pe cei locai aici de reglementrile traficului greu din interiorul municipiului. Locaia scutete costurile de acces n ora cu mainile mari.Verificare utilitati: retele apa, curent, gaz, etc. n prezent, terenul nu dispune de utilitile necesare desfurrii activitilor avute n vedere, aadar vom proceda astfel: Reeaua de ap va fi realizat cu ajutorul firmei Nova ApaServ Botoani. Sediul central al acesteia este pe B-dul Mihai Eminescu nr. 34, Botoani, iar sediul sucursalei este pe str. Octav Bancil nr. 3. Energia electric va fi tras cu ajutorul firmei SC E.ON MOLDOVA DISTRIBUIE Botoani, adresa: Calea Naional nr. 36. Gazul va fi asigurat de SC E.ON GAZ ROMANIA SA, adresa: strada Bucovina nr. 4, tel: 0801 000366.http://www.botosani.ro/articol/500/Servicii+Publice.html http://www.apabotosani.ro/despre/SitePages/contact.aspx http://www.economica.net/investitie-de-6-mil-euro-inclusiv-fonduri-ue-intr-un-parc-logistic-in-judetul-iasi_50778.html

Verificare cai de acces: rutier, feroviar, aerian, etc.Acces rutierTerenul are dou ci de acces ce duc la drumul naional DN 29/E58 care se afl la 300 m distan. (imagine cu cele 2 cai)BT Logistic Park se afl intrarea n Botoani, dinspre Suceava. Aceast principal cale de legtur cu tot restul rii asigur 80% din traficul de intrare n ora. La foarte mic distan, nspre ora, se desprinde din drumul european oseaua de centur care faciliteaz accesul autovehiculelor de mare tonaj n zon.Att angajaii ct i clienii, pot folosi mijloacele de transport n comun, mai exact, traseul 2 (B-ra Curtesti - Bucovina - N. Iorga - Calea National - Marchian - bd. M. Eminescu - Sucevei - Calea National - Ctmrsti i retur).Acces feroviarAccesul la calea ferat nu este direct, aadar se va folosi transportul auto pn la punctul feroviar, ce se afl la o distan de 4 km de locaia parcului logistic.

Acces aeriann Botoani nu exist aeroport. Trebuie menionat faptul c cel mai apropiat aeroport naional este cel din oraul Suceava, aflndu-se la o distan de 31km, iar cel internaional se afl la 117 km, n oraul Iai.

Acces navalAccesul la transportul naval/maritim nu este direct, ns cel mai apropiat port este cel din Galai, acesta aflndu-se la o distan de 349km de localitatea Hudum. n acest caz distana reprezint att un dezavantaj ct i un avantaj. Dezavantajul este reprezentat de distana cosiderabil pn la port, iar avantajul const n faptul c portul Galai este cel mai mare port fluvial i maritim de pe Dunre i al doilea cel mai mare port romnesc.

Costuri proiect si posibilitati finantarePenele tot mai frecvente de curent, generate de factorii de mediu ( viscol, ninsori abundente, calduri extreme, etc ) sau de lipsa unor investitii majore in infrastructura de distributie a energiei electrice, conduce la necesitatea achizitionarii unui generator industrial de curent. Aceasta investitie ar putea valora aproximativ 60.000 EUR. Doosan ESE 750 TD (544kw) la preul de 58.786 EUR.

In viitor se urmareste transformarea spatiului de inchiriat intr-un spatiu de productie brichete foc din carton, rumegus si alte materiale reziduale. Pentru acest spatiu de productie sunt necesare doua masini de brichetat. Acestea pot fi achizitionate din export, la valoarea de 1662.18 EUR/buc. http://www.alibaba.com/product-detail/Competitive-Price-Biomass-wood-briquette-press_60107752086.html?s=p

Se doreste modernizarea echipamentelor de manipularea a marfurilor. motiv pentru care se vor achizitiona macaralePentru a susine obiectivele de business i a oferi un suport real n transformarea proceselor interne din cadrul companiei este vital implementarea unei soluii ERP potrivite. Prin urmare se va achizitiona un sistem informatic de gestiune a stocurilor, iMagic Iventory la pretul de 229.94 EUR.

Restaurant42 de mese- 132EUR/Buc total=5544 EUR

vitrine autoservireX 2 (597 euro/buc)= 1194EUR

Consola pentru depozitare tacamuri, servetele X2 (56.39EUR/BUC)=112.78EUR

suport sticle 55.71EUR/bucX3=167.13EURetajere 10.19EUR/BUC X 5= 50.95 EUR

Lad frigorifica 3489.44 EUR

Masina de gatit profesionala 1358.73EUR

Frigider 1924.86EUR

Masina de spalat vase 3.180

Proiectie financiaraValoarea total a proiectului va fi de aproximativ 36 milioane de euro, din care n jur de 16 de milioane de euro reprezint finanarea nerambursabil din Fondul European pentru Dezvoltarea Regional i din bugetul naional.

Acest buget va fi alocat pe urmatoarele categorii de cheltuieli:

Categorii produseValoare

mobilier pentru bucatarie

mobilier pentru hotel

mobilier birou

echipamente birou

echipamente bucatarie

utilaje depozite

echipamente depozite(palet...)

autovehicule

sisteme de securitate si supraveghere

sisteme informatice

depozitare deseuri

Durata estimata a proiectuluiSe preconizeaz c timpul necesar construciei parcului logistic va fi de trei ani.