ordinul lui melchizedek = 20-06-2012

Click here to load reader

Post on 08-Aug-2015

213 views

Category:

Documents

13 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

20 iunie 2012 Ordinul lui Melchisedec Ordinul lui Melchisedec

Melhisedec sau Malchi-tzdek - "Regele meu este Zedek", uneori scris Malchizedek, Melchisedec, Melhisedec, Melchisedek sau Melkisedek.

Exist dou grupuri principale ale Maetrilor nlrii care au sprijinit Omenirea n evoluia Pmntului, acestea fiind Marea Frie Alb Universala i Ordinul lui Melchisedec.

Marea Frie Alb Universal este compusa din Fiinele Ierarhiei Cosmice. Scopul ei principal este de a asista planetele i civilizaiile n evoluia lor. ntruct planul Lui Dumnezeu include ntreaga creaie, Marea Frie Alb este menit s observe procesul de evoluie al tuturor fiinelor i s le ofere sprijinul atunci cnd este cazul.

Ordinul lui Melchisedec este un grup al Inteligenelor Universale, aflat sub oblduirea Creatorului Divin, care administreaz Darurile lui Shekinak (darurile Lui Dumnezeu care sfinesc prin Duhul Sfnt forma molecular a Universului interior) influennd strile fizice, mentale i spirituale ale existenei.

Acesta este un grup care completeaz fizic si spiritual lucrarea care trebuie fcut pentru a ajuta civilizaia s evolueze. Aceast completare se face urmnd dou ci:

1. prin realizarea de schimbari de constiinta, 2. prin mpliniri reale n lumea fizica.

Cei din Ordinul lui Melchisedec sunt Fii ai Luminii care au ales s vin n trupuri i s dovedeasc suveranitatea lui Dumnezeu cel Prea nalt n transformarea Pmntului. Ei lucreaz la aplicarea adevrurilor Lui Dumnezeu, ba chiar, uneori, se nfieaz ca un Ordin vizibil oferit omului prin Merkaba, astfel nct modelele arhitectonice ale Raiului s poat fi construite pe Pmnt ca semne ale multiplelor nivele ale Creaiei Universale. Ordinul lui Melchisedec este Preoia Hirotonisit dinaintea Dumnezeului Universal, Sursa Divina. Melchisedec, Venicul Stpn al Luminii, este rspunztor pentru ntreaga organizare a Lumilor Divine, inclusiv a Pmntului, pentru trecerea ntr-o nou creaie. El este asemeni lui Metatron i Arhanghelului Mihail n salvarea, renaterea i reeducarea lumii trecnd prin purificarea Luminii Vii.

Ordinul lui Melchisedec a avut diverse forme n diferite civilizaii ale Pmntului. Melchisedec, menionat n Vechiul Testament, a fcut parte din numeroase coli ale Misterelor de-a lungul istoriei omenirii (ca membru al acestora a scris Cartea lui Iov, a nfiinat coala Profeilor i anticul Ordin al Esenienilor). Melchisedec este reprezentarea divin care a instruit toi marii iniiai: Hermes Trismegistos, Orfeu, Pitagora, Moise, Platon, Zoroastru, Buddha, Iisus. Doar el poate drui ultimele nivele ale adevratei iniieri. Aproape toi preoii i pstorii din tradiia cretin au fost hirotonisii n

Ordinul lui Melchisedec, chiar i un citat din Biblie ajutnd la stabilirea acestui lucru: Evrei 6: 19-20: Ndejdea pe care o avem ca o ancor a sufletului, neclintit i tare, intrnd dincolo de catapeteasm. Unde Iisus a intrat pentru noi ca nainte mergtor, fiind fcut arhiereu n veac, dup rnduiala lui Melchisedec.

Cine este Melchizedec?

Melchizedec este un aspect al lui Christos i o parte a Contiinei Cretine generale. Melchizedec este acel aspect al lui Christos ce lucreaz n mod specific cu Fiinele Luminii care se afl n serviciul Pmntului i al altor planete i locuri de la un capt la altul al Creaiei. n anumit msur aceste Fiine ale Luminii servesc Creaiei fizice i Planului Divin prin ncarnare i lucrnd ca profesori i lideri spirituali. Ordinul lui Melchizedec a fost stabilit ca platform de planificare, organizare i ajutor de administrare n creterea i evoluia spiritual. Membrii lui au ajutat la susinerea Luminii i vturilor spirituale deschise pentru ncarnarea oamenilor de-a lungul tuturor trmurilor Creaiei. Melchizedec i Ordinul lui Melchizedec este anterior Pmntului i altor planete i trmuri, dup cum a fost stabilit nainte de creaia lor i pus pentru eventuala lor necesitate. La fel ca i toate Fiinele Luminii, Melchizedec nu este nici femeie, dar nici brbat, iar tradiionalul El este folosit ca i pe Pmnt ntr-o form masculin. n ncarnarea lui Christos pe Pmnt ca i Melchizedec acum apropape 4000 de ani, El coboar ca fiin spiritual i se nal din nou atunci cnd munca lui din perioada vieii s-a ncheiat. n perioada n care a trit a nfiinat Preoia lui Melchizedec pe Pmnt.

Sursele antice ce atest Ordinul i Preoia lui Melchisedec

n Biblie Melchisedec este numit Regele Dreptii i Regele Salemului, numele vechi al Ierusalimului.

n Genez se regsete ca Preot al Lui Dumnezeu cel Preanalt. Dionisie l-a numit cel mai iubit ierarh al Lui Dumnezeu, Tertullian spune c Melchisedec este o virtute cereasc a marii mile care se face pentru virtuiile i ngerii din cer ceea ce face Christos pentru oameni. n cteva surse oculte Melchisedec este identificat cu Duhul Sfnt. n Cartea Mormonilor se face referinta la el ca la Preotul Pcii Unii clerici au crezut c este Fiul Lui Dumnezeu n forma uman i unii evrei l-au vzut ca pe Mesia.

Preoia lui Melchizedec

Preoia lui Melchizedec a fost stabilit pe Pmnt acum aprope 4000 de ani. De atunci s-a aflat n continuu serviciu al umanitii.

Bibliografie : Manual MELCHIZEDEK

Treptele Initierii in Ordinul lui Melchisedek:

Prima initiere: Botezul Luminii

A doua initiere: Iniierea n Ordinul lui Melchisedec

A treia initiere: Iniierea n Preoia lui Melchisedec (Hirotonisirea)

____________________________________________________

Ordinul lui Melchisedec Legende

MACHIVENTA MELCHISEDEK

Ordinul lui Melchisedek

Ordinul lui Melchisedek este cunoscut in lumea spirituala sub numele de Fiii care actioneaza in situatiile de criza. Acest ordin desfasoara o activitate extraordinara pe planetele care detin viata in orice sistem solar. Cand apare o problema mai serioasa sau orice incercare neobisnuita de obicei este rezolvata de un membru din Ordinul lui Melchisedek. Acesta isi asuma o responsabilitate totala pentru a rezolva situatia aparuta. Aceasta abilitate de a rezolva situatiile de criza, precum si capacitatea de a se intrupa si de a actiona intr-un corp fizic le este specific doar lor. Membrii Ordinului Melchisedek au fost extrem de activi pe Pamant. Un grup format din 12 membri in colaborare cu alte fiinte superioare au ajutat mult aceasta planeta. Imediat dupa ruptura facuta de Caligastia (cand a participat la rebeliunea lui Lucifer) un grup de 12 membri, din acest ordin, au devenit asistenti pentru planeta noastra si au detinut aceasta autoritate pana la aparitia lui Adam si Eva. Apoi cei 12 membri din Ordinul lui Mechisedek s-au reintors pe Pamant dupa caderea lui Adam si Eva si au continuat activitatea de asistenti planetari pana in momentul nasterii lui Iisus din Nazaret, Fiul Omului.

I. Intruparea lui Machiventa Melchisedek

Dupa ce Adam si-a ratat misiunea pe aceasta planeta revelarea adevarului a fost incetinita in mileniile care au urmat. Cu toate ca rasele umane au progresat intelectual, si-au pierdut spiritualitatea, incetul cu incetul, in ciuda faptului ca aceasta era foarte solida. Aproximativ cu 3000 de ani inainte de Iisus ideea de Dumnezeu era foarte confuza in mintea omului. Cei 12 membri Melchisedek, activi pe pamant, stiau ca Mihail cel din Ordinul Fiului Etern se va naste pe aceasta planeta, dar nu stiau exact cand se va intampla asta. De aceea au convocat un consiliu, apoi au facut o cerere catre superiorii lor spirituli prin care cereau sa se gaseasca o modalitate de a face ca lumina adevarului sa arda din nou printre pamanteni. Acest apel a fost trimis cu urmatoarea afirmatie conducerea situatiilor extreme in Satania (numele sistemului nostru solar), sistemul solar cu nr. 606 care se afla pe deplin in mainile membrilor din ordinul Melkisedek. Astfel asistentii aflati pe aceasta planeta cer ajutor Tatalui Melchisedek. Concluzia a fost ca Machiventa Melchisedek, unul dintre cei 12 membri care asistau planeta, s-a oferit voluntar pentru a veni pe Pamant si si-a indeplinit misiunea pana la final prin propriile-i resurse. O astfel de misiune a mai avut loc doar de 6 ori in toata istoria sistemului noastru solar. El s-a intrupat pe Pamant temporar, ca fiinta de rang superior, preot al planetei. Aceasta intrupare a lui Machiventa Melchisedek s-a desfasurat langa Salem (actualul Ierusalim), in Palestina.

II.Inteleptul din Salem

Cu 1973 de ani inainte de nasterea lui Iisus, Melchisedek a primit misiunea de a se ocupa de rasele umane de pe Pamant. Intruparea sa nu a fost ceva spectaculos, materializarea sa nu s-a facut in prezenta nici unei fiinte umane. A fost vazut pentru intaia oara de Amdon, un pastor chaldean, descendent al sumerienilor, atunci cand Machiaventa Melchisedek a intrat in cortul acestuia. El si-a declarat in fata acestui pastor identitatea. Eu sunt Melchisedek, preot al lui El Elyon, Cel Mai de Sus, unul si singurul Dumnezeu." Pastorul dupa ce si-a revenit din nedumerirea care l-a cuprins, i-a pus tot felul de intrebari si apoi l-a invitat pe Melchisedek sa ia cina impreuna. Atunci a fost prima data in lunga sa cariera din Univers cand Machiventa a luat masa. A gustat hrana care trebuia sa-l sustina in cei 94 de ani cati avea de stat intr-un trup fizic. Dupa aceea au stat de vorba, afara, privind stelele iar, Melchisedek si-a inceput misiunea vorbind despre adevarata realitate a lui Dumnezeu. El i-a spus lui Amdon: El Elyon, Cel Mai de Sus, este creatorul divin al stelelor de pe cer, este Dumnezeul suprem al raiului si este deasemenea Creatorul acestui pamant pe care locuim. In cativa ani Melchidesek a adunat in jurul sau un grup format din copii, discipoli si credinciosi care a constituit nucleul viitoarei comunitati din cetatea Salem. Intr-un timp foarte scurt a fost cunoscut in Palestina ca preot al lui El Elyon, Cel Mai de Sus, si ca inteleptul din Salem.

Cateva triburi din imprejurimile cetatii l-au numit chiar seic sau rege. Salem o fost cetatea care dupa materializarea lui Melkisedek a devenit orasu