oferta edu 2013

28

Upload: alex9219

Post on 08-Nov-2015

227 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Oferta Educatie 2013

TRANSCRIPT

  • 45 de ani Non solum armis sed librisNu doar prin for, ci i prin educaie

  • La nivelul Ministerului Afacerilor Interne exist dou instituii de nvmnt postliceal care formeaz, prin cursuri de zi, ageni de poliie nivel 3 avansat, una dintre acestea fiind coala de Ageni de Poliie Vasile Lascr Cmpina. Agenii de poliie nsumeaz aproximativ 75,3% din totalul poliitilor i reprezint segmentul de personal cel mai activ i mai vizibil n societate. 83% dintre absolvenii cursurilor de formare a agenilor de poliie sunt pregtii la Cmpina i 17% la coala de la Cluj. Curricula colar presupune module de pregtire teoretic i practic, ce se finalizeaz cu susinerea unor evaluri ale cror rezultate reflect nivelul de nsuire a informaiilor.

  • La data de 1 februarie 1993, cu prilejul aniversrii a 25 de ani de la nfiinare, prin Ordin al ministrului de interne, unitatea primete denumirea de coala Militar de Subofieri de Poliie "Vasile Lascr". Din anul 2005, este cunoscut ca coala de Ageni de Poliie "Vasile Lascr. Patronul spiritual al instituiei nu a fost ales n mod ntmpltor. A deinut mai multe funcii politice, pe timpul Regelui Carol I, printre care si aceea de ministru de interne, cnd a conceput, dup principii tiinifice moderne, prima lege organic a Poliiei Romne.De-a lungul celor peste patru decenii de existen, coala a pregtit i format prin cursuri cu durat variabil peste 60.000 de cursani. Au existat 37 de promoii de formare iniial nsumnd 30.159 absolveni. Fiecare promoie a avut organizare i structur proprie. Durata de colarizare a fost n general de doi ani, existnd i excepii, n special n ultimii cincisprezece ani, cnd au fost formate i promoii cu durat de un an i trei sau un an i ase luni. n perioada 1984-1995 au fost organizate 6 serii de cte 6 luni, cursuri intensive pentru personal ncadrat direct, 4350 absolveni pentru diferite Arme n cadrul M.A.I. (ageni de poliie, poliie de frontier, jandarmerie i SPP). Prin cursuri de scurt durat (cursuri de capacitate pentru examen de grad, cursuri de iniiere n carier, cursuri de ofieri de poliie n rezerv - m.t.r.) au fost colarizai 29.244 cursani. ntre anii 1982 i 1988, coala a pregtit 120 de cursani din Republica Popular Congo, organizai n 5 serii, cu durata de doi ani. Cursurile s-au desfurat n limba francez. ncepnd cu anul 2000, sunt scoase la concursul de admitere locuri pentru femei. Iniial, locurile erau difereniate pentru brbai i femei, ns din 2007 s-a eliminat aceast discriminare. Pn n prezent, peste 1970 de agente de poliie sunt absolvente ale instituiei cmpinene. Din anul 2012, n coal au fost organizate cursuri de formare iniial a poliitilor locali cu atribuii n domeniul ordinii i linitii publice i n domeniul circulaiei.La 1 februarie 1968, coala i deschide porile pentru prima promoie de cursani sub titulatura de coala de Perfecionare a Subofierilor de Miliie Cmpina. Misiunea colii militare era "perfecionarea cunotinelor militare i profesionale ale subofierilor". Coninuturile de nvmnt au pstrat drept cadru obiectivele i competenele de baz ale muncii specifice armei sau specializrii pregtite, permanent reconsiderate n funcie de cerinele sociale ale momentului. Agenii de poliie au fost pregtii preponderent n specialitatea ordine i siguran public,dar, la solicitarea I.G.P.R. i n funcie de necesitile din teritoriu, au fost organizate i alte specializri: - poliie rutier; - tehnicieni criminaliti; - poliie transporturi; - arest-transfer; - investigaii criminale; - cazier, statistic judiciar i informatic; - combaterea crimei organizate i antidrog; - patrulare auto-moto cu abilitai de conducere n condiii speciale.

  • Organigram

  • Relaii internaionaleInstituia noastr acord o importan deosebit cooperrii internaionale, care contribuie la perfecionarea cadrelor, a misiunii colii, lrgirea orizonturilor profesionale, la integrarea ntr-un sistem internaional de formare i pregtire a poliitilor. Cele mai strnse relaii de colaborare, coala lea dezvoltat cu Academia de Poliie de Stat a Landului Renania-Palatinat, din Hahn, Germania, cu coala de Poliie din Nmes, Frana i cu coala de Poliie din Szeged, Ungaria.

    n perioada 2004 2013, am primit vizite de lucru a peste 85 de delegaii ale colegilor din state precum SUA, Germania, Frana, Ungaria, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Belgia, Olanda, Austria, Georgia, Danemarca, Belarus, Ucraina, Norvegia, Israel, Rusia etc.n aceeai perioad, 99 de cadre ale colii i 60 de elevi au participat la stagii de pregtire sau vizite de informare i schimb de experien n Ungaria, Croaia, Kosovo, Germania, Frana, Spania, Serbia, Belarus, Austria, Ucraina, Polonia etc.Cele mai importante programe internaionale la care este afiliat i instituia noastr, sunt:Programul de Schimb de Experien CEPOL- dedicat cadrelor de poliieInternational Project Week- adresat elevilor i cadrelor (organizat i gzduit de Academia de Poliie de Stat a Landului Renania-Palatinat, Hahn, Germania nc din anul 2009)

  • Activiti extracurriculare/extracolareElevii cu nclinaii artistice au ocazia de a-i dezvolta i valorifica talentul prin prisma activitilor cultural-artistice, realizate n cadrul Cercului de creaie literar Ioan Teca, Cercului de pictur Nicolae Grigorescu i a formaiilor artistice (formaiile de teatru, muzic i dans).De asemenea, elevii particip la spectacole, simpozioane, competiii organizate de instituii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, i nu numai; desfoar vizite de documentare sau turistice la diferite puncte de atracie. Festiviti de absolvireDemonstraii sportive

  • Concepia de formare a agenilor de poliie

    Principalele documente de organizare i desfurare a nvmntului sunt: Standardul de pregtire profesional, Curriculumul (Planul de nvmnt i Programa colar) Dispoziia de nvmnt a directorului colii.Standardul de pregtire profesional este documentul care descrie calificarea agentului de poliie nivel 3 avansat prin uniti de competen necesare desfurrii activitii profesionale. Cuprinde, pentru promoia 2015, un numr de 14 uniti de competen i un numr de 30 de credite asociate acestora.Curriculumul se dezvolt pe module, determinate de structura unitilor de competen.Perioada de pregtire este de doi ani.

  • Structura anului de nvmntLEGEND:

    Sept.Oct.Nov.Dec.Ian.Febr.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.Sept.ANUL I2013-2014 11 zi233 zile(din care 1 zi rezerv)15 161 zi1725 zile(din care 1 zi rezerv)212216 zile060715 zile252665 zile(din care 1 zi rezerv)262716 zile121325 zile(din care 1 zi rezerv)141519 zile121365 zile15 ANUL II2014-2015161 zi1769 zile(din care 1 zi rezerv)202116 zile050620 zile31150 zile(din care 1 zi rezerv)111216 zile272824 zile303112 zile(din care 1 zi rezerv)18198zile30011 zi

    Deschidereaanului de nvmntCursuriStagii de practicVacaneExamen de absolvireAcordarea gradului profesionalDepunere jurmnt militar

  • Stagiul de practic se desfoar pe baza unei programe i a unor planuri de studiu individual, sub ndrumarea unui tutore de practic, stabilite prin grija Serviciului Metodic i Planificare de la nivelul colii n colaborare cu unitile teritoriale de poliie, n funcie de evoluia situaiei operative la nivel naional; se execut n sistem modular, la inspectoratele judeene de poliie, preponderent la posturi de poliie, dar i la unitile de poliie municipale i oreneti, de regul n funcie de domiciliul stabil i de instituia care a efectuat recrutarea elevilor, iar n situaii speciale, pe litoral; prin sondaj, personalul didactic al colii face verificri asupra modului de desfurare a stagiului de ctre elevi; la finalul fiecrei perioade, tutorele evalueaz i noteaz activitatea elevilor n baza unor indici general stabilii. nota intr n calcularea mediei de colaritate.

  • Componenta logistic asigur spaiile, tehnica i toate materialele necesare personalului pentru ndeplinirea la standarde ct mai nalte a misiunii colii. Se remarc prin flexibilitatea i adaptarea permanente a bazei materiale pentru a rspunde prioritilor, necesitilor i noutilor n pregtirea i formarea poliitilor.

  • Baz didacticUn amfiteatru cu o capacitate de 300 de locuri;2 sli de predare cu o capacitate de 100 de locuri fiecare;60 de sli de clas; 4 laboratoare de informatic i dou sli de Internet;3 laboratoare de criminalistic;14 sli documentare:Sala de tactic poliieneascSli de simulare tactic Simulator de situaii tacticeSala de dreptSala de armeSli de simulare criminalisticSli de sport

  • 5 poligoane de antrenament;2 biblioteci informatizate cu un fond de carte de peste 50.000 de volume.2 poligoane de tragere interioare;7 terenuri de sport. Baz didactic

  • Cazare, hrnire, echipareCAZAREA ELEVILOR:coala dispune de 4 pavilioane cu 182 de dormitoare destinate cazrii elevilor i cursanilor.HRNIREA:ECHIPAREA:Se asigur echiparea cu inut att pe perioada colarizrii, ct i la absolvire, cnd elevii dobndesc statul de ageni de poliie. Spaiul destinat pregtirii i servirii mesei este compus din buctrie i 5 sli cu linie de autoservire. Accesul se face cu carduri nominale, monitorizat cu un sistem informatic conceput i perfecionat de specialiti de la nivelul colii.Cazarea, hrana i echiparea sunt gratuite pe toat perioada colarizrii.n cazul n care, unui elev i nceteaz aceast calitate la cerere sau din motive ce i sunt imputabile, va trebui s achite contravaloarea serviciilor menionate.

  • Alte facilitiMinihotel destinat cazrii invitailor colii, personalului M.A.I. care paticip la diferite cursuri / ntruniri / simpozionane / misiuni, prevzut cu sal de consiliu, dotat corespunztor ;Un pavilion pentru asisten medical compus din cabinete, laborator de analize i staionar; personalul i serviciile sunt asigurate prin grija Centrului Medical de Diagnostic i Tratament Ambulatoriu Ploieti;Capel ortodox;Muzeul Agentului de Poliie i sala IPA;Parc i tehnic auto;Tehnic de comunicaii i informatic, acces wireless la Internet;Studio TV cu posibiliti de emisie n circuit nchis.

  • Conform Dispoziiei Inspectorului General al Poliiei Romne nr. 24 din 28.05.2013 privind ADMITEREA 2013, colii de Ageni de Poliie Vasile Lascr au fost repartizate 313 locuri pentru concursul de admitere, sesiunea 2013.

  • Condiii generale i criterii specifice privind recrutarea candidailorPentru a participa la concursurile de admitere la instituiile de nvmnt ale Ministerului Afacerilor Interne, candidaii trebuie s ndeplineasc, conform O.m.a.i. nr. 665/2008 privind unele activiti de management resurse umane n unitile M.A.I., cu modificrile ulterioare, urmtoarele condiii legale:

    s aib cetenia romn i domiciliul n Romnia; s cunoasc limba romn ,scris i vorbit; s aib capacitate deplin de exerciiu; s fie declarai "apt" din punct de vedere medical, fizic i psihic; verificrile privind starea de sntate medical, fizic i psihic sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.; s aib vrsta de minimum 18 ani mplinii n cursul anului n care particip la concurs; s fie absolveni de liceu cu diplom de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverin din care s rezulte faptul c au susinut i promovat examenul de bacalaureat; s aib un comportament corespunztor cerinelor de conduit admise i practicate n societate; s nu aib antecedente penale sau s nu fie n curs de urmrire penal ori de judecat pentru svrirea de infraciuni, cu excepia situaiei n care a intervenit reabilitarea; s nu fi fost destituii dintr-o funcie public n ultimii 7 ani; nu au desfurat activiti de poliie politic, astfel cum sunt definite prin lege; ndeplinesc condiiile prevzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliistului, cu modificrile i completrile ulterioare. Criteriile specifice pentru recrutarea candidailor la concursurile de admitere n instituiile de nvmnt postliceal ale M.A.I sunt:

    a) s aib vrsta de pn la 27 de ani, mplinii n anul participrii la concursurile de admitere pentru formarea profesional iniial ca poliist sau militar; b) s fi obinut la purtare, n perioada studiilor liceale, media general de minimum 8,00; c) s nu fi fost exmatriculai pentru abateri disciplinare dintr-o instituie de nvmnt; d) s aib nlimea de minimum 1,70 m brbaii i 1,65 m femeile.

    Cererile de nscriere la concursul de admitere pot fi primite pn la data de 02.08.2013.

    Data limit pn la care candidaii vor depune la dosarul de recrutare documentele necesare, cu respectarea condiiilor de organizare a concursului, este 09.08.2013.

  • Constituirea dosarelor de recrutarePrincipalele documente cuprinse n dosarul de recrutare sunt:

    1. Fia de nscriere (prevzut n anex) i CV; 2. Declaraia de confirmare a cunoaterii i acceptrii condiiilor de recrutare; 3. Copii ale actului de identitate, carnetului de munc i, dac este cazul, a livretului militar; 4. Diploma de bacalaureat i foaia matricol (original/copii legalizate) sau, pentru absolvenii de liceu din anul 2013, adeverin eliberat de liceu n care se menioneaz media general de la bacalaureat, mediile obinute n anii de studiu, termenul de valabilitate i meniunea c nu a fost eliberat diploma; 5. Urmtoarele documente n copie legalizat: certificatul de natere al candidatului, soului/soiei i fiecrui copil, certificatul de cstorie, precum i ale hotrrilor judectoreti privind starea civil; 6. Autobiografia i tabelul nominal cu rudele candidatului; 7. Cazierul judiciar al candidatului; 8. Fia medical tip de ncadrare n MAI; 9. Certificatul de examinare psihologic sau nota comparimentului de resurse umane, dac rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe baz de tabel nominal; 10. Caracterizarea de la ultimul loc de munc sau, dup caz, de la instituia de nvmnt; 11. Trei fotografii 3x4 cm;

    Suplimentar, candidaii care se nscriu pentru locurile alocate distinct minoritilor naionale, trebuie s depun la dosarul de recrutare i o adeverin din partea unei organizaii etnice, constituite potrivit legii, care s ateste etnia de apartenen a candidatului, respectiv calitatea de etnic. Recrutarea candidailor pentru admiterea la coala de Ageni de Poliie Vasile Lascr Cmpina se realizeaz de ctre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratelor Judeene de Poliie, n raport de locul de domiciliu nscris n cartea de identitate a candidatului. Candidailor care nu ndeplinesc condiiile generale i criteriile specifice prevzute de actele normative n vigoare, nu li se ntocmete dosarul de candidat!

  • ETAPA IExaminarea medical i evaluarea psihologic Examinarea medical a candidailor se realizeaz la unitile medicale teritoriale i const n evaluarea detaliat a strii de sntate, conform baremelor medicale n vigoare. Aceasta se concretizeaz prin completarea fiei medicale, cu urmtoarele precizri: a) Fia medical de ncadrare se elibereaz personal candidailor n baza adresei structurii de resurse umane a unitii de recrutare; b) Dup examinarea general i msurarea indicilor antropometrici, n situaia n care nlimea nu corespunde criteriului minim de 1,65 m pentru femei, respectiv de 1,70 m pentru brbai, fia se transmite, prin adres, structurii de resurse umane, iar n aceast situaie, candidatului nu i se ntocmete dosar de recrutare; c) Fia medical se ncheie pentru cei care ndeplinesc cumulativ toate criteriile medicale, prin acordarea avizului Apt admitere pentru instituia de nvmnt ; d) Fiele medicale cu meniunea Inapt medical pentru admitere se pstreaz/arhiveaz la nivelul centrelor medicale judeene/centrelor medicale de diagnostic i tratament ambulatoriu, iar structura de resurse umane este informat cu privire la acest aspect.

    Evaluarea psihologic a candidailor se realizeaz la unitile teritoriale, de ctre specialiti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificrii ntocmite mpreun cu inspectoratele judeene de poliie.

    Pentru candidaii, care nu au promovat testarea psihologic sau au fost declarai inapt medical, activitatea de recrutare nceteaz. Candidaii recrutai au obligaia de a se informa n privina perioadei de examinare psihologic (data i ora la care au fost planificai pentru susinerea evalurii psihologice, documentele i materialele necesare, locul de desfurare) telefonic i/sau pe site-urile structurilor care au efectuat recrutarea.

  • ETAPA IInscrierea candidailor la coala de Ageni de Poliie Vasile Lascr Cmpinanscrierea candidailor, care au fost declarai apt psihologic i medical n etapa I de selecie, se realizeaz n perioada 07-08 septembrie 2013, la sediul din Cmpina, Bulevardul Carol I, nr.145, jud. Prahova.

    n vederea nscrierii la concursul de admitere, candidaii prezint urmtoarele documente: a) cartea de identitate sau paaportul; b) diploma de bacalaureat n original/copie legalizat sau adeverin eliberat de liceu, numai pentru absolvenii promoiei 2013, n care se menioneaz media general de la bacalaureat, notele la probele susinute n cadrul examenului de bacalaureat, mediile obinute n anii de studiu, termenul de valabilitate i faptul c nu a fost eliberat diploma; c) foaia matricol a studiilor liceale n original/copie legalizat; d) contravaloarea taxei de nscriere sau, pentru candidaii care solicit scutirea de tax de nscriere, acte doveditoare care s ateste una din situaiile:- sunt orfani de ambii prini;- provin din casele de copii sau din plasament familial;- sunt copii ai evreilor martiri ai Revoluiei din 1989;- sunt rnii n lupta pentru victoria Revoluiei din 1989;- au venituri nete lunare pe membru de familie, calculat n luna anterioar celei n care se desfoar concursul de admitere, care nu depesc salariul minim net pe economie, calculat prin deducerea in salariul minim brut al impozitului.Candidaii se pot retrage n orice etap a concursului de admitere, fr a se restituti taxa de paticipare .n urma nscrierii, fiecare candidat va primi o legitimaie, n baza creia va putea participa la probele de concurs.

  • Contravizita medical i verificarea aptitudinilor fizice Primle probe eliminatorii ale concursului de admitere sunt:- contravizita medical- verificare aptitudinilor fizice programate pentru perioada 09 11 septembrie 2013.

    Contravizita medical se realizeaz la sediul colii de ctre subcomisia medical i const n- analiza fiei medicale ncheiate, - realizarea msurtorilor antropometrice (nlime i greutate), - evaluare medical sumar, - identificarea i analizarea cazurilor privind semnele distinctive sau tatuajele. Dac se constat nerespectarea unuia dintre criteriile medicale i de resurse umane, candidatul este declarat Inapt pentru admitere.

    Verificarea aptitudinilor fizice se realizeaz conform probelor i baremelor prevzute n Anexele 9 A i 9 B din O.m.a.i. nr. 154/2004 privind activitile de educaie fizic i sport n Ministerul Afacerilor Interne. Candidaii vor avea echipamentul sportiv adecvat susinerii probelor de verificare a aptitudinilor fizice.

  • n cadrul admiterii, verificarea aptitudinilor fizice este prob eliminatorie. Toate probele sunt obligatorii. Nesusinerea unei probe sau abandonul au ca efect eliminarea din concurs a candidatului. 3. Probele se susin n aceeai zi, n urmtoarea ordine: - alergare de vitez 50 metri plat aruncarea mingii medicinale (4 kg brbai, 2 kg femei) alergare de rezisten 1000 metri; 4. Probele se execut n inut sportiv adecvat anotimpului. 5. naintea desfurrii fiecrei probe, unul dintre evaluatori face instruirea candidailor cu privire la regulile de desfurare a acesteia. 6. Este declarat PROMOVAT candidatul care ndeplinete baremul minim stabilit pentru fiecare prob. Candidatul care nu promoveaz o prob este eliminat din concurs i nu mai parcurge celelalte probe. 7. Indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminri, repetri sau contestaii. 8. Performana obinut de candidai i calificativul acordat se consemneaz n borderoul de examen. PRECIZRI PRIVIND PROBA DE VERIFICARE A APTITUDINILOR FIZICEProbele i baremele minime de promovare sunt:

    Nr. crt.PROBELE DE VERIFICAREBAREMEBrbai Femei1Alergare de vitez 50 m plat 7 28 12Aruncarea mingii medicinale de pe loc4 kg brbai/ 2 kg femei7 m7 m3Alegare de rezisten 1000 m3 454 10

  • PRECIZRI PRIVIND PROBA DE VERIFICARE A APTITUDINILOR FIZICEPROBA: ALERGARE DE VITEZ 50 DE METRI PLAT

    Se execut cu startul din picioare, cte doi candidai/cronometru;Cronometrul pornete la micarea primului candidat;Startul greit (plecarea naintea semnalului acustic) se reia. La al doilea start greit, candidatul este declarat NEPROMOVAT;Candidaii care se ciocnesc n timpul alergrii i cad sau care se mpiedic, alunec din cauza suprafeei de alergare se consider c nu au parcurs traseul i vor relua proba o singur dat, la sfritul seriei din care fac parte.

    PROBA: ARUNCAREA MINGII MEDICINALE DE PE LOC (4 KG brbai/ 2 kg femei) Se execut de pe loc, cu ambele brae, pe deasupra capului, sore nainte, ntr-un sector cu limea de 3 metri i lungimea de cel puin 10 metri, cte un candidat.;Poziia iniial a picioarelor poate fi n sprijin apropiat sau deprtat (lateral sau nainte);Dac execuia se efectueaz din poziia stnd sau stnd-deprtat, candidatul poate s se ridice pe vrfuri, fr a se desprinde de pe sol. La aruncarea din poziia stnd deprtat anterio-posterior, candidatul poate ridica piciorul din spate, dar piciorul din fa trebuie s menin permanent contactul cu solul; n ambele cazuri, nu se va clca sau depi linia sectorului de aruncare, inclusiv dup aterizarea mingii;Candidatul are dreptul la dou ncercri; Msurarea aruncrii se efectueaz de la linia sectorului de aruncare pn la urma lsat de minge nspre locul de aruncare;Scparea mingii de ctre candidat (napoi sau nainte) este considerat aruncare nereuit (pentru prima ncercare);Dac situaia prevzut la lit. f) are loc la a doua ncercare, candidatul este declarat NEPROMOVAT, iar n borderou este consemnat performana celei mai bune aruncri.PROBA: ALERGARE DE REZISTEN 1000 DE METRI Se execut cu startul din picioare, n serii de 15 -20 candidai/ cronometru;Trecerea de la alergare la mers se consider abandon;

  • Abandonul, accidentarea sau depirea timpului de admitere conduc la eliminarea candidatului din concurs i declararea acestuia RESPINS;

    Instructajul privind normele de securitate i sntate n munc se realizeaz de ctre lucrtorul desemnat, nainte de nceperea probelor. Candidaii sunt rspunztori de eventualele accidentri pe timpul desfurrii probelor, datorate nerespectrii normelor prelucrate sau a execuiilor greite;

    Pregtirea organismului pentru efort i influenarea selectiv a aparatului locomotor se desfoar individual, n spaiul destinat acestei activiti, altul dect cel de desfurare a probelor;

    Pe timpul desfurrii probelor, supravegherea medical este obligatorie, gratuit, n vederea acordrii primului ajutor n caz de nevoie;

    Rezultatele nregistrate de ctre fiecare candidat vor fi comunicate acestuia la finalul fiecrei probe, de ctre examinator, iar dup ultima prob, pe baz de semntur.

    La probele eliminatorii - contravizita medical i verificarea aptitudinilor fizice a candidailor - nu se admit contestaii! PRECIZRI PRIVIND PROBA DE VERIFICARE A APTITUDINILOR FIZICE

  • Proba de verificare a cunotinelorProba de verificare a cunotinelor pentru admiterea la coala de Ageni de Poliie Vasile Lascr Cmpina este stabilit pentru data de 12 septembrie 2013 i const ntr-un test gril la disciplinele limba romn i limba strin (englez sau francez, n funcie de opiunea candidatului).

    Tematica i bibliografia pentru concursul de admitere se regsesc pe site-ul instituiei. (http://www.scoalapolitie.ro)

  • Dac vrei s cunoti onoarea i respectul, dac i doreti s devii un model pentru cei din jur i s contribui la crearea unei societi mai bune, coala de Ageni de Poliie Vasile Lascr din Cmpina te va ajuta s-i realizezi aceste visuri, prin profesionalismul cadrelor i a peste patru decenii de continu perfecionare i adaptare la cerinele realitii!

    Te va ajuta s te intri n familia Poliiei Romne i s dobndeti un statut special, acela de reprezentant al statului n aplicarea corect i echitabil a legii!

    Prin definiia atribuiilor, poliistul este un om educat i bine crescut!

  • "coala noastr i ofer o ans unic: de a reui prin tine nsui" Informaii suplimentare pe site-ul www.scoalapolitie.ro

    Bd. Carol I, nr. 145, Cmpina, cod 105600, jud. Prahova Telefon: +40 244 33.62.51 / +40 244 33.62.52 +40 742 26.59.79 Fax: +40 244 33.36.50 E-mail: [email protected]

    **