nu se poate sa nu comunicam

Upload: ivan-sebastian

Post on 07-Jan-2016

32 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Comunicare politica si sociala

TRANSCRIPT

  • Nu se poate s nu comunicmNumele echipei: C. S. C. M.

    Comunicarea definitie:Din punct de vedere cronologic, comunicarea este primul instrument spiritual al omului n procesul socializrii sale.Comunicarea uman se ocup de sensul informaiei verbale, prezentat n form oral sau scris si de cel al informatiei non verbale, reprezentat deparalimbaj, miscrile corpului si folosirea spaiului.

  • Comunicarea politic in RomniaDac am defini comunicarea politic drept form de comunicare realizat de ctre politicienii de profesie am pctui att prin circularitate, ct si prin inadecvare. Astfel, un ministru se angajeaz ntr-o comunicare politic n cadrul unei edinte de guvern, dar nu i ndiscuiile de sear purtate in cadrul familiei sau in convorbirile informale cu amicii. Ca urmareorice cetean major cu drepturi depline se poate angaja ntr-o comunicare politic, fr a fiadeptul unei formaiuni politice.

  • Comunicarea n politicn sensul largComunicarea n politicdesemneaz ceea ce gndesc i spun membri unei societi, adic opinia public. Instituiile politice la rndul lor, genereaz comunicri specifice, astfel:-comunicarea dinspre ceteni spre putere, care este votul;-comunicarea de la putere spre ceteni exprimat prin propagand, programe diferite, etc;-comunicarea dintre state, diplomaie.

  • Politica reprezint un aspect foarte important in cadrul oricrui stat din lume.Prin politic se creeazlegturi de ordin economic si social,se construiesc parteneriate de tipul NATO i UE i se menine un echilibru pe glob din punct de vedere uman.De aceea reprezentanii unei ri trebuie sa i cunoasc foarte bine poporul ,pentru a-l reprezenta,legile,pentru a nu le nclca i drepturile,n cazul n care reprezentanii altor state le ncalc.

  • Portretul unui politician este cel al unui om cu un bagaj de cunostinte ridicat,un patriot,un om corect care i canalizeaz puterile sale dobndite prin intermediul votului ctre binele cetenilor.Din pcate,nici nainte de 1989,nici n perioada postdecembrist Romnia nu a avut reprezentani care respect acest tipar,sau mai bine spus acest ideal,ci,mai degrab,au fost tolerai de o politic bolnav,complicat,a crei scop a fost splarea creierelor celor sraci cu duhul.i acest fenomen se simte ,cu o intensitate grav si in zilele noastre,iar una din problemele cele mai mari ale acestei ri este lipsa unei comunicri performante din partea reprezentanilor vietii politice n raport cu alegtorii,care azi sunt alegtori din tar,si cu presa,care incearc s scoat la iveala fata nevzut a lucrurilor.

  • COMUNICAREA VERBAL Limbajul la noi n tar nu este clar de ex: Marian Vanghelie nu spune lucrurile clar,se ascund injurii,termeni visatori,nu au un discurs natural i politicienii i pierd politeea i adreseaz injurii de genul:,, iganc mpuit-reporteriei de la Antena1, ,,derbedeul dracului -lui Victor Ciutacu,etc.

  • Nu se poate s nu comunicm verbali nonverbal. Este o axiom nunumai a comunicrii umane, dar iverbale i cnd ne bazm pe celenonverbale? Experimentul realizat deMichelle Eskritt si Kang Leesugereaz un rspuns credibil: cndmesajul este natural, asa cum se ntmpl in mod obisnuit n viaa de zi cu zi, majoritatea oamenilor iau n considerare semnalele verbale; cnd se observ o incongruen ntre mesajele verbale i nonverbale, cei mai muli se ghideaz dup semanalele nonverbale. Cei doi cercettori canadieni au experimentat pe copii de trei, patru i cinci ani. Noi credem i sperm s nu greim, concluziile experimentului pot fi extinse, dar cu puden( n funcie de cultura i situaia social concret)