newsletter psd 9 -14 iulie 2012

16
Victor Ponta apara imaginea Romaniei in plan extern

Upload: victor-ponta

Post on 27-Mar-2016

229 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

TRANSCRIPT

Page 1: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

Victor Ponta apara

imaginea Romaniei in plan

extern

Page 2: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Premierul Victor Ponta s-a intalnit la Bruxelles, in intervalul 12 – 13 iulie, cu mai multi lideri europeni pentru a discuta si clarifica situatia politica din Romania

Victor Ponta crede ca daca nu se va face o schimbare fundamentala in sanatate, sistemul o sa ramana fara medici.

Ion Iliescu nu crede ca presedintele suspendat Traian Basescu va recupera din capitalul de

incredere

Titus Corlatean a respins orice ipoteza referitoare la intentia guvernului de a "bloca" justitia sau de a diminua lupta cu coruptia

Page 3: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Premierul Victor Ponta s-a intalnit la Bruxelles, in intervalul 12 – 13 iulie, cu mai multi lideri europeni pentru a discuta si clarifica situatia politica din Romania. “Sunt aici pentru a da toate explicatiile si sa raspund tuturor intrebarilor legate de ingrijorarile legitime ale partenerilor nostri europeni”.

Astfel, intr-o conferinta de presa comuna cu liderul socialistilor si democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, Victor Ponta a precizat ca “in Romania legea este respectata”.

“Vreau sa spun ca am venit la Bruxelles pentru a ma intalni cu partenerii si colegii nostri europeni doar pentru a reafirma angajamentul meu absolut fata de valorile europene, de statul de drept si fata de aderarea Romaniei, nu numai juridic, dar si in privinta tuturor valorilor si procedurilor la standarde europene. Pe scena politica nationala, are loc o dezbatere si o lupta politica intre doua forte politice - una reprezentata de

presedintele Basescu si de PDL, afiliat la PPE, iar cealalta de o alianta formata din toate celelalte grupuri politice”, a spus Victor Ponta.

Premierul considera ca Presedintele Traian Basescu s-a aflat intr-un conflict cu Parlamentul, iar romanii vor decide prin votul de la referendum solutionarea crizei politice.

Dupa intalnirea cu Hannes Swoboda, premierul Romaniei a discutat cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Victor Ponta a precizat ca Guvernul Romaniei va respecta toate deciziile Curtii Constitutionale si va lua toate masurile administrative pentru punerea lor in aplicare.

“Vom face toti pasii de care este nevoie pentru ca totul sa fie constitutional, sa nu existe nici o indoiala asupra constitutionalitatii referendumului”, a mai subliniat Victor Ponta.

Prim-Ministrul a adaugat ca trebuie redata increderea ca institutiile din Romania functioneaza.

Page 4: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Discutiile despre situatia politica din Romania au continuat in cadrul intrevederilor cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Prim-ministrul Romaniei a dat asigurari ca se vor respecta toate standardele europene in privinta referendumului de pe 29 iulie.

“A fost o intalnire extrem de utila si pozitiva. Am inteles ingrijorarile Comisiei care sunt legitime. De asemenea, am primit o lista cu intrebari la care CE asteapta din partea guvernului raspunsuri foarte clare, pentru a asigura inca o data ca tot ceea ce a fost ca batalie politica nu a afectat si nu va afecta in niciun

fel statul de drept, ordinea constitutionala si stabilitatea institutiilor noastre la standarde europene”, a spus Victor Ponta despre intalnirea cu Jose Manuel Barroso.

Referitor la discutia cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, premierul roman a precizat ca l-a asigurat ca toate evolutiile politice nu vor afecta in primul rand stabilitatea economica si sociala, dar si capacitatea Romaniei de a-si respecta toate angajamentele pe plan european.

Victor Ponta a discutat si cu Sergei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES). Prim-Ministrul a precizat ca in Romania exista o criza politica interna, din cauza esecului coabitarii presedinte-Guvern, dar ca ii pasa foarte mult de imaginea Romaniei si doreste sa dea asigurari privind respectarea standardelor europene.

"Am venit aici sa dau asigurari ca toate deciziile Curtii Constitutionale vor fi respectate si, in cazul in care Comisia Europeana spune ca vom avea nevoie de modificari in legislatie, ma oblig sa indeplinesc standardele europene. Imi pasa foarte mult de imaginea Romaniei de tara democratica, care isi rezolva problemele interne. Vreau sa asigur de stabilitatea economica si politica a Romaniei, care va fi pastrata", a spus Victor Ponta.

La randul sau, presedintele PES si-a exprimat sprijinul pentru reformele economice stabilite de premierul Victor Ponta. "Adevaratele probleme cu care se confrunta Romania sunt cele economice si sociale. Suntem alaturi de premierul Victor Ponta si ii uram sa intareasca reformele economice", a spus Sergei Stanishev.

Page 5: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat ca social-democratii vor avea, alaturi de partidele componente ale USL si de forte civice, o campanie „normala” si „hotarata” pentru referendumul din 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

„Practic, romanii trebuie sa decida prin vot in cel mai democratic mod in Europa si in lume daca vor sa mearga mai departe cu Traian Basescu presedinte sau daca vor sa avem impreuna un nou inceput, sa terminam cu scandalurile politice, cu loviturile sub centura, cu batalia in noroi. Impreuna cu presedintele interimar care va fi si candidatul USL la functia de presedinte, Crin Antonescu, cu majoritatea parlamentara, sa ne apucam sa construim o tara distrusa si furata in ultimii ani. Asta am hotarat. Nici nu voi raspunde la atacurile la persoana ale domnilor Basescu si Blaga si o sa ma ocup 98% din timpul meu pana pe 29 iulie cu activitatea guvernamentala. Asta asteapta lumea si colegii de la mine”.

Victor Ponta a declarat ca data la care vor avea loc alegerile prezidentiale va fi stabilita dupa 29 iulie. Cel mai bine ar fi, in opinia premierului, ca alegerile prezidentiale sa fie organizate odata cu cele parlamentare, dar nu exista o solutie constitutionala in acest sens.

Page 6: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Pozitiile iresponsabile ale PDL-istilor si ale lui Traian Basescu au influenta negativa asupra cursului valutar, a declarat premierul Victor Ponta, dand exemplu afirmatiile de genul “lovitura de stat”, dar a adaugat ca incet-incet lucrurile se linistesc.

„Va veni delegatia FMI, a Comisiei Europene, ne vom lamuri. Eu nu m-am apucat sa dau telefoane sa-l parasc pe Traian Basescu pe la liderii europeni, am considerat ca ne rezolvam problemele acasa si ca poporul roman va decide pe 29 iulie”.

El le-a solicitat lui Traian Basescu si celor de la PDL ca in Campania electorala pentru referendumul de demitere sa „nu mai minta” si sa nu mai apeleze la „calomnii adresate pe plan european Romaniei”.

„Dupa ce au taiat salariile si pensiile, acum vor sa strice si ratele de la banca. Asta e stilul lui Traian Basescu si al PDL - sa distruga tot ce pot ei daca nu mai sunt ei la butoane. O sa lasam in urma opt ani de calomnii, de santaj si sa pornim impreuna pe un drum pe care sa construim tot ceea ce s-a distrus in aceasta perioada”, a declarant Victor Ponta.

Premierul a subliniat ca si in aceasta perioada Guvernul va functiona la capacitate maxima, iar Romania isi va indeplini obligatiile fata de Comisia Europeana si FMI.

„In mod sigur, minciunile si calomniile proferate de cei de la PDL, si inteleg ca si de Traian Basescu, sigur ca fac rau Romaniei. Ei se plang la colegii popular europeni, cei care sunt adeptii doar a austeritatii si a taierilor si cei care pana la urma l-au sprijinit pe Traian Basescu cand taia pensii si salarii si distrugea economia noastra. Normal, fiecare tine cu ai lui. Banuiesc ca nu doamna Merkel va vota pe 29 (n.r. iulie) si banuiesc ca votul oamenilor de pe 29 nu va fi contestat de nimeni. Dna Merkel si crestin-democratii germani, pentru ca doar ei sunt cei care ii tin partea domnului Basescu si PDL-ului, sunt cei care au crezut intotdeauna in austeritate, in taieri. E adevarat, austeritate in Romania, Spania, Grecia si mai putin la dansii, in timp ce in restul Europei... Spun un singur lucru – ca suntem in standarde europene si problema poate fi rezolvata doar de locuitorii Romaniei”, a spus Victor Ponta.

Page 7: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Prim-ministrul Victor Ponta a fost in vizita la sediul Ministerului Sanatatii pentru a discuta cu ministrul de resort proiectul de lege a sanatatii si a exprimat speranta ca in septembrie sau in octombrie Parlamentul sa poata adopta noua lege. Acesta a declarat ca daca nu se va face o schimbare fundamentala in sanatate, sistemul o sa ramana fara medici, iar conditiile medicale vor fi mai rele decat inainte de 1989.

“Va fi adoptat proiectul de lege in sedinta de guvern, iar Parlamentul, sper, in septembrie, cel mai tarziu in octombrie, sa adopte forma finala si presedintele de atunci, domnul Antonescu, sa o promulge pentru binele romanilor care au nevoie de asistenta medicala”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a criticat politica fostelor guverne PDL si a lui Traian Basescu in privinta sanatatii si a i-a acuzat pe acestia ca au gonit, practic, pe medici din tara. “Regimul domnului Basescu si al PDL a distrus tot sistemul de sanatate in ultimii ani. I-au umilit pe medici. Imi aduc aminte ca in ianuarie romanii au iesit in strada cand Traian Basescu l-a umilit pe un medic extraordinar cum e medicul Arafat”.

Acesta a aratat ca in ultimii ani au fost vacantate 21.000 de posturi in sistemul de sanatate, din care au fost ocupate doar 500. In opinia sa, cauzele sunt deficitul cronic de finantare, utilizarea gresita a resurselor si lipsa de interes la nivel politic. Primul-ministru a mai spus ca nici ambulantele nu mai pot functiona pentru ca au plecat doar in acest an 5.000 de persoane din sistemul de sanatate.

In opinia sa, spitalele trebuie sa beneficieze de un regim special care sa le permita un management performant si “un regim in care limitarile aplicate in alte domenii bugetare sa nu se aplice mecanic cu consecinte dezastruoase”.

Page 8: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a fost prezent pe data de 14 iulie la receptia de la resedinta ambasadorului francez, cu prilejul Zilei Nationale a Republicii Franceze.

In cadrul discursului sustinut, Prim-ministrul a reamintit de multitudinea punctelor comune pe care Romania si Franta le-au avut de-a lungul istoriei. "Am construit aceasta societate moderna pe baza modelulul francez. Cred ca democratia, legea, sistemul social sunt toate inspirate din modelul francez. Va trebui sa le multumim francezilor pentru ca au fost un model pentru Romania si pentru ca ne-au invatat sa traim in Europa."

De asemenea, cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, Victor Ponta a transmis un mesaj prietenesc pe Facebook, amintind de o fraza “care ii apartine lui Montesquieu si in care, ca om al dreptului, am crezut intotdeauna, si voi crede intotdeauna: La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent. Franta este si va fi in continuare o tara prietena a Romaniei si o extraordinara sursa de inspiratie”, considera Premierul.

La randul sau, fostul ambasador francez la Bucuresti, Henri Paul, pledeaza pentru incheierea tranzitiei democratice a Romaniei, devastata de o criza politica, intr-un articol de opinie intitulat "Incotro se indreapta Romania?". El subliniaza ca demiterea presedintelui trebuie decisa de romani, iar toti ceilalti trebuie sa le respecte alegerea.

Page 9: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu crede ca presedintele suspendat Traian Basescu va recupera din capitalul de incredere, sustinand ca ar fi „o surpriza si o dezamagire totala” in cazul in care cetatenii ar vota in favoarea sa la referendum.

Ion Iliescu nu crede ca este posibil ca Traian Basescu sa recupereze din capital, afirmand ca acest lucru ar fi contra firii, deoarece din starea de spirit reiese contrariul.

„Daca la referendum cetatenii o sa-l mai voteze pe Traian Basescu, ceea ce nu cred, ar fi o surpriza si o dezamagire totala. Inseamna ca nu intelegem noi starea de spirit a lumii. Dar eu nu cred. Numai oamenii care nu traiesc cu picioarele pe pamant mai pot sa mai gandeasca asa ceva”, a spus Ion Iliescu, dupa sedinta Comitetului Executiv National.

"USL are o pozitie foarte limpede, foarte clara, nu e niciun secret (...). Cred ca e un lucru care raspunde starii de spirit din tara (suspendarea lui Traian Basescu - n.r.), toate sondajele de opinie pe care noi le avem arata o scadere a popularitatii lui clara, pentru ca oamenii simt ca toate deteriorarile din viata noastra economica, sociala se datoreaza lui Basescu, asa ca toti asteapta retragerea lui", a sustinut fostul Presedinte al Romaniei.

Intrebat despre reactiile cancelarului german Angela Merkel privind situatia interna a Romaniei, domnia sa a afirmat: „Doamna Merkel face parte din aceeasi familie politica si ca solidaritate de partid la nivel european, se joaca cu chestii din acestea”.

Page 10: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a respins orice ipoteza referitoare la intentia guvernului de a "bloca" justitia sau de a diminua lupta cu coruptia, in contextul in care decizii politice recente au suscitat ingrijorare in strainatate. Acesta a precizat ca „manipularea crasa si minciunile au afectat imaginea Romaniei peste hotare".

"Descopar in fiecare zi lucruri care nu sunt in regula si-mi propun in perioada urmatoare sa ma ocup foarte serios si de aceste aspecte, dincolo de MCV, de batalia politica. Sunt lucruri serioase care tin de functionarea justitiei, legate de sediile de instanta, de resurse, de personal auxiliar, de astfel de chestiuni de functionare a ministrului Justitiei", a spus Titus Corlatean.

Ministrul Justitiei a vorbit despre un semiblocaj al institutiilor provocat de lupta politica din ultimele saptamani. In opinia sa acest lucru a fost favorizat de dezinformarea oficialilor europeni. "Lucrurile acestea sunt mai importante decat toate bataliile politice. Am intentia ca in viitorul cod penal sa avem o norma foarte clara, o incriminare, o infractiune si pedeapsa corespunzatoare. Principala mea preocupare este de a avea energia ca in plan intern sa iesim din aceasta stare de blocaj politic. Pentru ca dupa aceea, in stare de normalitate, institutiile statului sa functioneze".

De asemenea, ministrul Justitiei s-a angajat sa nu modifice procedurile de numire aprocurorilor general si anticoruptie, personaje-cheie in lupta impotriva flagelului coruptiei. Totusi, Ministrul a mai adaugat ca „in ceea ce

priveste Parchetul General si Parchetul Nationali Anticoruptie, mandatele procurorilor care le conduc expira in cateva luni si nu mai pot fi prelungite”.

„In programul nostru de guvernamant prevedem continuarea masurilor de reforma din domeniul justitiei adoptate pana in prezent de predecesorii nostri. Am reluat integral strategia anticoruptie a guvernului precedent si incepem sa o punem in aplicare”, a declarat Titus Corlatean.

Page 11: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a cerut reprezentantilor PDL sa „nu mai faca rau tarii” prin campanii duse in afara granitelor, pentru ca prin deciziile luate in ultimele zile de Curtea Constitutionala s-a demonstrat ca procesul de suspendare a

presedintelui este in acord cu Legea fundamentala.

„Prin deciziile luate in ultimele zile de Curtea Constitutionala a fost consfintit faptul ca Romania este un stat de drept, iar procesul de suspendare a presedintelui este in acord cu prevederile Legii fundamentale”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca PDL trebuie sa inceteze in a mai alimenta cu informatii false institutiile europene si politicienii europeni, iar campania dusa pana acum de PDL in afara tarii reprezinta un atac direct la adresa interesului national.

„In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor fac apel la PDL sa nu mai faca rau tarii prin campanii duse in afara granitelor. Raul facut de PDL in aceste zile este egalabil doar dezastrului economic si social pe care l-au lasat in urma guvernarile Boc si Ungureanu”, a incheiat Valeriu Zgonea.

Totodata, potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, din cauza expresiilor precum "lovitura de stat" sau "mineriada", folosite de democrat liberali, credibilitatea Romaniei in Europa si pe pietele financiare internationale are mult de suferit.

Valeriu Zgonea a declarat ca in continuare USL va „asigura buna functionare a institutiilor statului, vom respecta toate obligatiile pe care le avem cu partenerii nostri, ca stat european. Reparam in continuare ceea ce au stricat Traian Basescu si PDL. Romania are un guvern solid, un guvern cu oameni capabili sa isi faca datoria, sustinut de o larga majoritate parlamentara, decis sa actioneze in interesul romanilor”

Page 12: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a confirmat informatiile privind posibilitatea intreruperii de CE a unei plati pentru constructia autostrazii Arad-Nadlac, aratand ca problema este generata de faptul ca ministrii PDL au atribuit un contract cu dedicatie unei firme apropiate lor.

"Nu stiu daca am voie sa va dau toate datele, eu le am, evident. Pierdem o multime de bani si oprim o bucata de autostrada extrem de importanta, bucata Arad-Nadlac, pentru ca PDL si ministrii de atunci au dat cu dedicatie contracte la firma apropiata lor”, a declarat Victor Ponta.

Comisia Europeana pregateste o scrisoare de intrerupere a uneia din platile solicitate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru un contract de constructie a autostrazii Arad-Nadlac in contextul in care au fost identificate "iregularitati si suspiciuni de frauda".

Page 13: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat la finalul Comitetului Executiv National ca structurile de campanie ale PSD au fost reactivate, iar mitingurile vor avea loc in comun cu PNL si PC.

„A trecut mai putin de o luna de la incheierea alegerilor locale. Am discutat cu colegii din tara si am stabilit sa se reactiveze toate structurile de campanie electorala pana la nivel de structuri teritoriale, sectii de vot, toti militantii, echipele care conduc campania electorala la nivel de judete, fiecare localitate. (...) Practic, toata structura care a functionat in campania electorala va fi reactivata. Vom avea o campanie normala, asa cum permite legea, fara excese, vor fi si mitinguri in tara - sase, sapte, opt mitinguri (...) Aceasta campanie va fi facuta in comun, mitingurile in comun si, in interiorul judetelor, PSD, PNL si PC vor lucra impreuna, asa cum au lucrat si in campania de la locale”, a detaliat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a ironizat apoi campania democrat-liberalilor in care acestia vor imbraca culoarea alba.

„L-am auzit pe dl Boureanu ca vorbea ca se poarta alb. Poate ne spune si noua, si celor carora le zice sa se imbrace in alb, ce-i cu banii pe care trebuia sa-i dea la Oltchim si pe care nu i-a mai dat si salariatii fac mitinguri, pentru ca exista riscul ca intreprinderea sa se inchida. Asta cu alb la PDL eu nu cred, e mai greu. Poate s-a referit la cecuri in alb dl Boureanu. Este foarte greu sa convinga PDL populatia ca ei sunt imaculati”, a afirmat Liviu Dragnea.

Page 14: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Aproximativ 10.000 de persoane au participat in Piata Far din municipiul Constanta la un miting organizat de USL, la care au fost prezenti si primarul Constantei, Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, precum si ministri din Guvernul Ponta.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum "Viitorul nostru = Jos Basescu", "Ne vrem tara inapoi", "Demite-l pe Basescu, studentii din Constanta vor normalitate".

Pe un ecran amplasat in piata protestatarii au putut asculta declaratiile presedintelui interimar, Crin Antonescu, de la Palatul Cotroceni. Ulterior, pe scena au urcat sa vorbeasca seful CJ Galati, Nicolae Bacalbasa (PSD), liberalul Puiu Hasotti, liderul PC, Daniel Constantin, care i-a indemnat pe cei prezenti ca in 29 iulie sa mearga la referendum si sa voteze pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Page 15: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012

Corina Cretu: PDL a sacrificat imaginea Romaniei si interesul national Vicepresedintele PSD, Corina Cretu, a declarat ca dupa ultimele decizii ale Curtii Constitutionale, acuzatiile precum „lovitura de stat” sau „atac la democratie” ar trebui sa inceteze, deoarece s-au dovedit a fi nefondate. „Ceea ce au facut in aceste zile reprezentantii PDL demonstreaza, daca mai era nevoie, cat de nociv si de anti-romaneasc este regimul Basescu. Acesti oameni au fost in stare sa sacrifice totul, imaginea Romaniei, interesul national, prezentul si viitorul oamenilor, doar pentru a-si apara scaunele si privilegiile. Traian Basescu este disperat sa ramana la putere, desi romanii nu il mai vor. Dupa ultimele decizii ale CCR, este momentul ca denigrarea Romaniei in ochii partenerilor europeni si a opiniei publice internationale sa inceteze”.

Ioan Enciu cere Comisiei Europene sa faca o analiza obiectiva a situatiei din Romania Europarlamentarul Ioan Enciu a raspuns acuzatiilor formulate de reprezentantii PPE la adresa Romaniei, in cadrul dezbaterilor avute alaturi de Cecilia Malmstrom, Comisarul European pentru Afaceri interne din cadrul Comisiei LIBE a Parlamentul European. Ioan Enciu a cerut Comisiei "sa faca o evaluare obiectiva a situatiei respectarii statului de drept in Romania". Europarlamentarul roman a aratat ca "analiza va demonstra ca in Romania nu s-au incalcat, in niciun moment, regulile statului de drept si Constitutia ci, dimpotriva, se reabiliteaza regulile statului de drept si se elibereaza institutiile statului de sub influenta dictaturii prezidentiale”.

Victor Bostinaru: Grupul PPE din Parlamentul European este o unealta de propaganda pentru Traian Basescu Eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru, atrage atentia ca nu este pentru prima data cand grupul eurodeputatilor din Grupul Partidului Popular European (PPE) - grup la care sunt afiliati si eurodeputatii PDL – il sprijina neconditionat pe Traian Basescu. „De peste un an de zile eurodeputatii social democrati si liberali au atras atentia in Parlamentul European privind numeroasele abuzuri si derapaje de la functionarea democratica a institutiilor tarii noastre si de fiecare data PPE-ul fie a tacut, fie l-a sprijinit neconditionat pe Traian Basescu”. Conform eurodeputatului Victor Bostinaru, Grupul PPE isi consolideaza

cu ajutorul dezinformarilor din partea eurodeputatilor PDL, pozitia de unealta de propaganda pentru Traian Basescu.

Page 16: Newsletter PSD 9 -14 iulie 2012

9 – 14 iulie 2012