newsletter psd 21 - 27 mai 2012

12
Victor Ponta a participat la mitingurile USL din judetele Bacau, Neamt si Suceava

Upload: victor-ponta

Post on 25-Mar-2016

232 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

TRANSCRIPT

Page 1: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

Victor Ponta a participat la

mitingurile USL din judetele

Bacau, Neamt si Suceava

Page 2: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Victor Ponta, presedintele PSD si copresedinte al USL, a participat in perioada 25 - 26 mai 2012 la mai multe mitinguri ale USL, organizate in judetele Bacau, Neamt si Suceava.

Militarii romani aflati in misiune in provincia Zabul din Afganistan au fost vizitati de delegatia condusa de premierul Victor Ponta.

Auditul european efectuat privind derularea POSDRU pentru anii 2010 si 2011 a indicat grave probleme de sistem, a anuntat premierul Victor Ponta.

Executivul condus de Victor Ponta a aprobat scrisoarea prin care isi anunta la FMI intentia de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar.

Page 3: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Victor Ponta, presedintele PSD si copresedinte al USL, a participat in perioada 25 - 26 mai 2012 la mai multe mitinguri ale Uniunii Social Libearle, organizate in judetele Bacau, Neamt si Suceava.

Victor Ponta la Bacau: Faptul ca dam banii luati ilegal pensionarilor este doar inceputul! ''Nu am venit la putere pentru functiile deconcentratelor, ci pentru a face bine oamenilor. Ne-am asumat o serie de angajamente pe care trebuie, in mod obligatoriu, sa le indeplinim. (...) Crearea de noi locuri de munca prin stimularea mediului de afaceri este marea provocare (...) De felul in care functioneaza Guvernul va depinde si soarta USL. Lucrurile pe care le-am promis le vom face cu orice sacrificiu. Faptul ca dam

banii luati ilegal pensionarilor este doar inceputul. Guvernul Romaniei trebuie sa respecte oamenii'', a subliniat presedintele PSD, vineri seara, la mitingului electoral organizat de USL, la Bacau. In cadrul evenimentului au mai luat cuvantul social-democratul Dragos Benea, presedintele si candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, liberalul Romeo Stavarache, candidat pentru un nou mandat al muncipiului Bacau si Constantin Avram, liderul conservatorilor bacauani. De asemenea, premierul Victor Ponta a vizitat si Spitalul Municipal din Bacau, aratandu-se incantat de constructie si declarand ca este pacat ca o astfel de investitie benefica pentru o intreaga comunitate nu a avut pana acum sprijin de la Guvern. El a promis ca va aloca bani, la fel ca si pentru soseaua de centura, pentru ca spitalul sa fie finalizat cat mai rapid.

Page 4: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Victor Ponta la Neamt: Institutiile statului trebuie sa arbitreze corect alegerile

Liderii Uniunii Social Liberale, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au participat, sambata, alaturi de peste 2.000 de oameni la mitingul organizat de USL Neamt. Evenimentul a prilejuit si lansarea candidatilor la cele mai importante functii in administratia locala, respectiv a lui Vasile Pruteanu la presedintia Consiliului Judetean si a lui Catalin Dragusanu la functia de primar al municipiului Piatra Neamt.

”Aceste alegeri locale si parlamentare pot fi arbitrate de institutiile statutului in mod corect. Ceea ce au facut anul trecut in Neamt, la alegerile partiale din colegiul 6, a fost un furt pe fata. Institutiile statutului nu si-au facut datoria si imi pare rau ca nu au fost sanctionati. Acum, in toata tara, prefectii, politistii, jandarmii, nu se uita de unde este candidatul. Nu vreau nici un tratament special pentru nimeni, si nici nu avem nevoie. Electoratul va alege USL”, a spus liderul USL, Victor Ponta. De la mitingul de la Piatra Neamt, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au plecat la o actiune similara la Targu Neamt. „Eu cred ca PDL-ul e pe fuga si avem datoria sa nu-i lasam sa fuga inainte sa plateasca. De ce cred ca trebuie sa plateasca? Au taiat banii pensionarilor, au taiat banii profesorilor, ai medicilor, ai functionarilor si noi incercam sa-i dam inapoi, dar i-au taiat ca sa aiba ei bani de afaceri, bani pentru familiile si pentru prietenii lor. Pentru asta am venit alaturi de colegii mei, sa va spun ca vom lupta impreuna cu dumneavoastra ca Neamtul, ca Piatra-Neamtul, ca Tirgu Neamtul sa fie eliberate din aceasta mafie”, a afirmat Victor Ponta la Targu Neamt.

Page 5: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Victor Ponta la Suceava: Nu e suficient ca cei care au furat sa ajunga in puscarie, trebuie sa le luam banii furati inapoi

Copresedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, alaturi de Daniel Constantin, au fost prezenti sambata la Suceava, unde pret de mai bine de doua ore, in fata a peste 10.000 de participantii, si i-au indemnat pe suceveni sa iasa la vot pe 10 iunie si sa concretizeze schimbarea si la Suceava, punand stampila pe candidatii USL: Catalin Ioan Nechifor, la presedintia Consiliu Judetean si Alexandru Stefan Baisanu, la Primaria municipiului Suceava.

„Dragi suceveni, si eu sunt sucevean si o parte din sufletul meu este aici. Suceava este poate printre cele mai frumoase judete din Romania si este nedrept sa fie distrus de Gheorghe Flutur. (…) Cei care au gresit politic, vor plati cu functiile. Cei care au incalcat legea, sa plateasca in fata legii. Pe cei care au gresit, Justitia trebuie sa-i pedepseasca nu doar sa ajunga in puscarie, ci trebuie sa le luam banii furati inapoi, pentru ca i-au luat de la voi”, a declarat Victor Ponta la Suceava. El si-a luat angajamentul ca va sustine candidatii USL de la Suceava si le-a povestit sucevenilor ca are un motiv in plus sa fie foarte legat de aceasta zona - copilaria petrecuta in urma cu 30 de ani, in Bucovina, la Partesti. Victor Ponta si-a exprimat speranta ca USL poate castiga la Suceava si a promis ca va ajuta de la Bucuresti ca judetul si orasul sa se dezvolte.

De asemenea, cei trei lideri ai USL au participat sambata la un miting al uniunii organizat si la Falticeni, acolo unde au fost intampinati cu aplauze de cateva mii de locuitori, in piata Nada Florilor din centrul orasului. Victor Ponta a spus ca are mare incredere in echipa formata din Catalin Coman, candidat pentru functia de primar al Falticeniului, si Catalin Nechifor si ca spera ca si locuitorii din Falticeni sa inteleaga faptul ca, cu un primar USL, un presedinte USL si un premier USL, se poate asigura o dezvoltarea reala a zonei.

Page 6: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Militarii romani aflati in misiune in provincia Zabul din Afganistan au fost vizitati de delegatia condusa de premierul Victor Ponta, membrii delegatiei deplasandu-se apoi la Kandahar, unde au avut o intrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al ISAF.

Victor Ponta a declarat ca era de datoria sa, ca prim-ministru, sa mearga in Afganistan pentru a transmite „un mesaj de apreciere si de multumire” militarilor romani aflati acolo. Mai mult, Premierul a precizat ca militarii romani vor fi repatriati atunci cand situatia va demonstra ca toate vietile pierdute pana in acest moment n-au fost in zadar. "Ne respectam angajamentele. (...) Am venit impreuna, o sa plecam impreuna atunci cand situatia de aici va arata ca eforturile, pana la urma vietile pierdute, nu au fost pierdute in zadar".

De asemenea premierul a precizat ca un alt motiv al acestei vizite este pentru a-i asigura pe partenerii internationali ai Romaniei ca, indiferent de schimbarea de guvern, Romania isi respecta obligatiile internationale pe care si le-a asumat.

„Am vrut sa dau un mesaj foarte clar si din partea Guvernului Romaniei de seriozitate si de predictibilitate in ceea ce priveste respectarea angajamentelor pe care ni le-am luat in fata NATO si a SUA, ale celorlalte tari participante acolo ca Romania merge pana la capat cu operatiunile din teren, ca avem o strategie comuna cu toti partenerii nostri, care inseamna ca am venit impreuna in urma cu aproape zece ani si vom pleca impreuna de acolo cu speranta ca sacrificiile umane, materiale, vor lasa in urma in Afganistan o societate mai buna decat cea pe care am gasit-o acolo”, a declarat Victor Ponta.

Vizita vine in contextul intalnirii recente a premierului cu secretarul general al NATO, in care a anuntat ca Romania isi va respecta integral obligatiile asumate anterior ca membru NATO, inclusiv in cazul operatiunilor din Afganistan.

Page 7: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Auditul european efectuat privind derularea POSDRU pentru anii 2010 si 2011 a indicat

grave probleme de sistem, ceea ce, din pacate, ar putea duce la suspendarea acestuia, a

anuntat premierul Victor Ponta. Acesta a spus ca, impreuna cu ministrul Afacerilor

Europene, Leonard Orban, a primit stiri ingrijoratoare referitoare la modul in care s-a

desfasurat in Romania, in 2010-2011, programul operational sectorial de dezvoltare a

resurselor umane. La randul sau, ministrul Orban a confirmat datele prezentate de

premierul Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a avertizat

ca Romania risca sa piarda 100 de

milioane de euro, din fondurile

europene, pana la sfarsitul anului 2012,

si 1,1 miliarde de euro, in 2013.

"Incepem sa curatam mizeria si hotiile

lasate in urma de Botis, de Lazaroiu si

de Sulfina Barbu. Anul acesta, banii de

la POSDRU, din fericire e vorba doar de

o suta de milioane de Euro, spun din

fericire, pentru ca anul viitor trebuie sa

salvam 1,1 miliarde de Euro, pentru ca

ceea ce s-a intamplat la POSDRU sub

conducerea acestor trei ministri este

un noian de fraude, de folosire ilegala a

banilor, motiv pentru care CE va lua fata de Romania cea mai radicala masura posibila,

adica suspendarea fondurilor", a spus Victor Ponta.

Premierul a anuntat ca a sesizat Departamentul de Lupta Antifrauda, care gestioneaza astfel

de probleme, si ca Guvernul va incerca sa aplice un program de actiuni prin care sa evite

pierderea fondurilor europene si ca, daca acest program nu va putea fi aplicat pana la

sfarsitul anului, va dispune o masura "radicala" de restructurare totala a Autoritatii de

Management a POSDRU, inclusiv cu riscul reacreditarii.

Page 8: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Executivul condus de Victor Ponta a aprobat scrisoarea prin care isi anunta la FMI intentia

de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar, documentul

prevazand o majorare a salariilor cu 8% din luna iunie si „reintregirea deplina” in luna

decembrie.

Documentul a fost aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului si va fi transmis Fondului

Monetar International (FMI) spre avizare la nivelul board-ului.

Scrisoarea FMI include si angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota

din contributiile sociale de sanatate retinute ilegal incepand cu 2011.

Ca si formula de redactare, scrisoarea de intentie prevede ca etapa de majorare salariala din luna decembrie va fi aplicata "daca situatia bugetara va permite acest lucru", Guvernul anuntand insa anterior ca garanteaza pentru cresterea salariilor si ca va taia din alte cheltuieli in cazul in care situatia economica va fi dificila in partea a doua a anului.

Page 9: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a afirmat ca benchmark-urile din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ar trebui redefinite, intrucat dupa cinci ani s-au inregistrat progrese si Romania nu poate ramane "la acelasi cadru".

"Eu am spus un lucru foarte clar si din perspectiva actualului Guvern: Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost extrem de util si este inca extrem de util. Ne-a ajutat in mod obiectiv, sa progresam, ne-a ajutat sa adoptam legislatia necesara, sa adoptam arhitectura institutionala necesara, sa putem progresa nu neaparat in interesul sau la solicitarea Bruxelles-ului, in interesul societatii romanesti, pe de-o parte”.

Corlatean a mai spus ca se astepta ca Raportul din iulie al Comisiei Europene sa reflecte de o maniera obiectiva progresele inregistrate de Romania in acesti cinci ani.

"Sunt lucruri care s-au intamplat pe palierul guvernamental, parlamentar, la nivelul institutiilor din sistemul judiciar si asteptarea noastra este fireasca pentru ca vor fi consacrate aceste progrese", a subliniat ministrul Titus Corlatean.

In acelasi timp, considera ca trebuie sa continue eforturile "pentru a avea ireversibilitatea acestui proces".

"Dupa cinci ani (n.n. - de la aderarea Romaniei la UE) tinand cont de faptul ca s-au schimbat lucrurile in Romania, ca exista un progres, nu putem ramane la acelasi cadru, la acelasi format al Mecanismului de Cooperare si Verificare. Practic, desi sunt multe progrese care au aparut, avem aceleasi benchmark-uri benefic, care nu s-au miscat, nu s-au modificat. Eu mi-am exprimat asteptarea ca prin dialog si cooperare cu Comisia Europeana sa putem redefini mai bine, focalizat mai bine, care sunt obiectivele care au ramas, care este sunt pasii de parcurs si masurile care inca ar trebui adoptate. Este un lucru firesc in asteptarea noastra", a declarat Titus Corlatean.

Page 10: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Primul ministru Victor Ponta a adus un omagiu eroilor tarii noastre.

„Astazi, 24 mai 2012, poporul roman celebreaza Ziua Eroilor care, nu intamplator, coincide cu Ziua Inaltarii Domnului. Este o zi cu dubla semnificatie sacra, un moment de omagiu adus eroilor nostri, care s-au jertfit pe campurile de lupta, la Revolutia din 1989, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei, a credintei, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman”.

Seful Guvernului isi exprima profundul respect pentru militarii romani care si-au dat viata in tara si in teatrele de operatiuni de peste hotare.

„Se cuvine ca, in aceasta zi sfanta, sa ne inclinam cu profund respect in fata jertfei aduse de ostasii nostri, stiuti sau nestiuti, care, cu pretul vietii, au aparat cu atata abnegatie tricolorul Romaniei, atat in tara, cat si in teatrele de operatiuni de peste hotare. Lor le datoram existenta noastra ca popor liber si demn! Avem obligatia sa ii cinstim cum se cuvine si sa le pastram vie memoria, in sufletele si rugaciunile noastre.

Este datoria noastra sa ne ridicam la inaltimea idealurilor pe care, prin eroismul si jertfa lor, acesti oameni le-au aparat. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, Armata sa, si pe toti Eroii Neamului nostru!”

Page 11: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012

Catalin Ivan despre situatia POSDRU: Clientela PDL a praduit pana in ultimul moment, in ciuda tuturor avertismentelor Potrivit lui Catalin Ivan, cei vinovati pentru situatia actuala vor trebui „sa plateasca” atat din punct de vedere politic, cat si din punct de vedere penal. „Ceea ce se intampla acum in domeniul fondurilor europene pe programul POSDRU reprezinta una dintre primele dovezi ale jafului administrat de guvernarea PDL in anii 2010 – 2011. In acelasi timp, posibila suspendarea platilor pe programul dedicat dezvoltarii resurselor umane este o certificare a tuturor suspiciunilor semnalate de USL atunci cand a fost in Opozitie. Clientela PDL nu a incetat sa comita ilegalitati nici atunci cand a primit semnale foarte clare si extrem de grave de la Comisia Europeana. Fostii ministri ai muncii – Sebastian Lazaroiu, Nelu Botis si Sulfina Barbu – sunt responsabili pentru criza creata si vor trebui sa plateasca!”.

Corina Cretu: O strategie de reducere a diferentelor de dezvoltare dintre tarile membre poate stimula cresterea economica in UE

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a pledat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, pentru o strategie de dezvoltare a UE, axata pe reducerea diferentelor de dezvoltare dintre statele membre, care poate fi un motor important al cresterii economice. "UE se afla la o rascruce si are nevoie de decizii curajoase. Austeritatea, ca unica solutie de iesire din criza, s-a dovedit un esec. Statele care au mizat doar pe austeritate si-au inrautatit situatia, iar suferintele cetatenilor sunt si mai mari", a subliniat Corina Cretu

Victor Bostinaru: Parlamentul European adopta un plan pentru taxarea tranzactiilor financiare Parlamentul European reunit la Strasbourg a adoptat cu 487 voturi „pentru” si 152 voturi „impotriva”, un raport pentru introducerea taxei asupra tranzactiilor financiare. Aceasta taxa este o intiativa a social-democratilor europeni lansata de grupul S&D in urma cu trei ani. „Aceasta taxa confirma justetea abordarii social-democrate privind obligatia participarii sectorului financiar-bancar la depasirea efectelor actualei crize si la prevenirea in viitor a unor evolutii similare. Scopul principal al noilor masuri este sa taxeze operatiunile speculative, sa sanctioneze si sa descurajeze tranzactionarea de inalta frecventa (High Frequency Trade)” este de parere eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru.

Page 12: Newsletter PSD 21 - 27 mai 2012

21 – 27 mai 2012