metro cash

Download Metro Cash

If you can't read please download the document

Post on 14-May-2017

214 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

METRO Cash & Carry

METRO Cash & Carry

Povestea in Romania

METRO Cash & Carry International, principalul jucator de pe piata cash & carry internationala, a deschis primul magazin in Romania in octombrie 1996, fiind si prima companie care a introdus pe piata locala sistemul de vanzare cash & carry, cea mai moderna forma de comert angro, cu plata la ridicarea marfii.

In anii urmatori, datorita succesului noului sistem pe piata romaneasca, compania si-a extins reteaua cu rapiditate, ajungand acum sa ne deservim clientii din toata tara prin 32 de magazine, cu o suprafata totala de vanzare de aproximativ 190.000 de metri patrati. In anul 2010, METRO Cash & Carry Romania avea aproximativ 5716 angajati, inregistrand o cifra de afaceri de 1,137 miliarde Euro.

Dedicat comerciantilor, profesionistilor din HoReCa, afacerilor mici si mari din orice domeniu, METRO Cash & Carry ofera clientilor sai sub un singur acoperis toate produsele de care acestia ar putea avea nevoie pentru afacerea lor, mereu disponibile, intr-o larga varietate, la cel mai bun raport calitate - pret de pe piata. Pe baza legitimatiei METRO, clientii au acces usor la toate produsele, precum si la serviciile de consultanta oferite in orice magazin de catre echipele noastre de specialisti.

Pentru a veni si mai mult in sprijinul clientilor revanzatori si HoReCa, din aprilie 2010, METRO Cash & Carry Romania a introdus pe piata un nou format cash & carry: METRO Punct, care asigura clientilor oferte promotionale variate, solutii si consultanta specializata, precum si programe de loialitate, pentru a-i ajuta sa-si eficientizeze afacerile. Datorita acestui nou concept, clientii nostri au acces mult mai rapid la produsele si serviciile companiei, fara pierderi de resurse sau de timp.

Scurt istoric al concernului METRO AGCAPITOLULCare este pasul urmator pe care ar trebui sa-l faca companiile? Cum ar trebui sa raspunda la provocarile pe care le infrunta? Sa continue pe drumul actual sau sa-si schimbe directia 15134bpx85iry3l

In istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezinta anul fondarii companiei METRO Cash&Carry de catre Otto Beisheim la Muhlheim-Ruhr in apropiere de Dusseldorf, Germania. Primul magazin bazat pe sistemul cash&carry repre-zenta un nou mod de vanzare promovat de catre firma, prin care comerciantii se puteau aproviziona cu marfa platind cash. Succesul acestui nou tip de vanzare se datoreaza atat caracteristicilor si facilitatilor ce le oferea sistemul, cat si perioadei de crestere economica, specifica anilor 60. Politica dezvoltata de firma se axa in principal pe satisfacerea nevoilor clientilor, promovand produse de calitate superioara la preturi avantajoase. Autoservirea si disponibilitatea produselor in timp util sunt alte caracteristici de baza ale sistemului, oferindu-le clientilor posibilitatea compararii ofertei si alegerea personala. Dezvoltarea economica a Germaniei in aceasta perioada, exprimata si prin existenta a numeroase firme de marime mijlocie cu putere suficienta de cumparare, ii confera noului sistem un mediu optim de dezvoltare. Pozitia de leader cucerita pe piata germana coduce firma spre o revizuire a strategiilor, o reorientare prin diversificare pe piata externa. Obiectivul strategic vizat s-a concretizat in anul 1971 prin patrunderea pe pietele vestice cu potential financiar Austria, Franta si Danemarca, unde firma a promovat sistemul cu succes.

La fel ca si in cazul Germaniei, reactiile au fost pozitive, deoarece noul mod de vanzare era adaptat pietelor locale si stimula intr-un mod indirect activitatea zonala a comerciantilor. Expansiunea firmei continua in anul urmator, reusind sa se adapteze la exigentele si cerintele pietei italiene, care se deosebea de cele anglo-saxone prin reticenta si conservatorism. La inceput rezervate, firmele si clientii s-au adapatat la noul sistem, constientizand importanta si facilitatile sistemului cash&carry.

Perioada imediat urmatoare s-a caracterizat printr-o criza si o incertitudine economica, datorata socului petrolier ce a generat explozia preturilor materiilor prime. Firma a adoptat in aceasta conjunctura o strategie de diversificare locala a filialelor, renuntand la creearea unor noi piete. Nesiguranta si instabilitatea economica s-a continuat pana la inceputul anilor90, perioada de redefinire a raporturilor economice dintre state, in special intre cele cu o economie axata spre perioada de tranzitie, dar si cele cu obiective de integrare in Uniunea Europeana. Noul context economic mondial ii confera firmei prilejul relansarii expansiunii spre pietele estice, care detineau un potential real trecerea spre economia de piata. Turcia si Ungaria au reprezentat urmatoarele doua tari vizate de firma in drumul cuceririi pietelor estice, primele cu economii marcate de tranzitie, dar cu un real potential si cu o flexibilitate la noutatile vestice. Desi numarul filialelor create in aceste zone nu este semnificativ, strategiile viitoare ale firmei sunt optimiste si incearca o continua adaptare la potentialul pietelor. pr134b5185irry

In istoricul firmei, anul 1996 a insemnat si o noua etapa in extinderea pietelor prin inaugurarea magazinelor tip cash&carry in Romania si China, doua piete la fel de instabile economic si imprevizibile. Succesul ulterior inregistrat pe piata romaneasca se datoreaza in special mediului economic capabil sa se adapteze noului sistem, dar si culturii locale, ce pune accentul pe calitatea si prestigiul firmei. Tot in aceasta perioada s-a produs si fuziunea companiilor de retail Asko Deutsche Kaufhaus AG, Kaufhof Holding AG, Deutsche SB-Kauf AG, fiecare din ele cu o bogata traditie in domeniul vanzarilor, cu METRO Cash&Carry a condus la infiintarea concernului METRO AG sau Metro Group. In acelasi an, actiunile companiei au fost cotate la piata bursiera-DAX cu o capitalizare de piata de 12,07 milioane DM, aflandu-se printre cele mai mari companii evaluate pe piata bursiera din Germania.

Un tip asemanator de comert cash&carry, bazat pe structura si caracteristicile firmei METRO, se desfasura simultan in Olanda, Belgia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Maroc, Grecia, Polonia si Cehia, insa sub denumirea de makro. Firma olandeza ce isi desfasura activitatea din anul 1968, promoveaza comertul ce avea la baza caracteristicile sistemului Metro, cu deosebirea ca vanzarile erau de dimensiuni mai mari, iar preturile negociabile se axau pe principiul licitatiei.

In anul 1997 activitatile MAKRO Cash&Carry au fost preluate de catre METRO AG, astfel incat cash&carry inseamna atat METRO cat si MAKRO, avand o conducere la nivel de grup in intreaga lume. Noua configuratie a concernului presupune existenta a patru specializari : Cash&Carry, Food, Nonfood si Magazine universale, fiecare dintre ele avand o specializare distincta si un lant de magazine specifice.

Conducerea METRO Romania

Fa cunostinta cu membrii de board ai METRO Cash & Carry Romania! Ei sunt cei care au grija ca activitatea noastra, a tuturor celor de la METRO Romania, sa fie dedicata succesului afacerii tale, precum si mentinerii celor mai inalte standarde de calitate la sortimentele noastre. Dusan Wilms

Director General

Frits van PESKI

Director Financiar

Edwin Deurloo

Director Operational

Anca Vizireanu

Director Cumparari Produse AlimentareMichael Kaiser

Director Cumparari Produse Nealimentare

Carmen Popa

Director Resurse Umane

Marc Carena

Director Management Clienti

METRO Cash & Carry International

METRO Cash & Carry International este liderul mondial pe piata cash & carry, detinand peste 700 de magazine in 30 de tari. Cu o forta de munca la nivel mondial de peste 100.000 de salariati, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 31 miliarde Euro in 2010.

METRO Cash & Carry reprezinta o divizie de vanzari a METRO GROUP, unul dintre liderii mondiali din acest sector. Cu sediul in Dusseldorf, METRO GROUP se afla printre cele mai mari companii din Germania cotate la bursa.

METRO GROUP a inregistrat in 2010 vanzari de 67 miliarde de Euro, are un numar total de aproximativ 283.000 de angajati si opereaza in 2.100 locatii din 33 de tari.

Partea operationala a afacerii este desfasurat de diviziile de vanzari care opereaza independent pe piata: METRO/ Makro Cash & Carry; hipermarket-urile Real; Media Markt si Saturn lider pe piata bunurilor electronice si electrocasnice din Europa si magazinele universale Galeria Kaufhof.

Comunicate de presa 2012

Compania noastra e intr-o perpetua evolutie, adaptandu-se permanent la cerintele pietei si ale clientilor, iar comunicatele noastre de presa reflecta cu transparenta aceasta flexibilitate.07.01.2013METRO Cash & Carry Romnia nu are nicio legtur cu campania promovat prin SMSBucureti, 7 ianuarie 2013: METRO Cash & Carry Romnia atenioneaz clienii si c numele METRO este folosit n mod abuziv, de ctre persoane necunoscute, n cadrul unor campanii false promovate prin SMS.

13.12.2012Reeaua LaDoi Pai numr 500 de magazine deschise n Romnia Bucureti,13 decembrie 2012: Reeaua LaDoiPai a devenit cea mai extins reea de magazine de proximitate din ar, cuprinznd 500 de magazine operaionale.

06.12.2012"Banca de alimente" a Crucii Roii Romne este prezent ncepnd de astzi i n DmboviaTrgovite, 5 decembrie 2012: ncepand de astazi, 5 decembrie, proiectul Banca de Alimente este prezent i n Trgovite prin magazinul METRO Punct, alturi de celelalte centre de distrubuie ale retelei METRO.

14.11.2012METRO Cash & Carry Romnia lanseaz proiectul Bunti din RomniaBucureti,14 noiembrie 2012: Dup ce n luna mai METRO Romnia lansa, n premier pe piaa de comer din Romnia, programul De-al