metodologie admitere licenta feaa 2014

25
.. FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI DE ADMINISTRARE A AFACERILOR. Str. J. H. Pestalozzi, Nr. 16, 300115 Timişoara, România. Tel./Fax: +4 0256-592.506 (0), DECANAT UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI DE ADMINISTRARE A AFACERILOR METODOLOGIA CONCURSULUI DE ADMITERE PENTRU CICLUL DE LICENŢĂ 2014 www.feaa.uvt.ro PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/ 1

Upload: danut-calugarescu

Post on 23-Nov-2015

137 views

Category:

Documents


8 download

DESCRIPTION

gdsfgfdsgfsdgsc

TRANSCRIPT

Nr

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIOARA

FACULTATEA DE ECONOMIE I DE ADMINISTRARE A AFACERILOR

METODOLOGIA

CONCURSULUI DE ADMITERE

PENTRU CICLUL DE LICEN

2014www.feaa.uvt.ro

TIMIOARA

- 2014 -

FOARTE,

FOARTE

IMPORTANT !!!

1. Concursul de admitere n ciclul I studii universitare de licen, se desfoar pe specializri, n cadrul cifrei de colarizare repartizate Facultii de Economie i de Administrare a Afacerilor (FEAA) de ctre Senatul Universitii de Vest din Timioara pentru anul universitar 2014-2015.

2. Admiterea candidailor se face n ordinea descresctoare a mediei generale de admitere, conform opiunilor notate n fia de nscriere i n limita numrului de locuri prevzute pentru fiecare specializare. Dac la ocuparea ultimului loc prevzut (la fr tax i respectiv la cu tax) pentru o specializare concureaz mai muli candidai cu aceeai medie, atunci se vor folosi, n ordine, urmtoarele criterii de departajare A - media M1, B - media M2. Un loc n regim fr tax poate fi ocupat doar n cazul n care media de admitere este minim 7.00. Locurile fr tax neocupate la o specializare ca urmare a aplicrii acestui criteriu se aloc celorlalte specializri, n ordinea mediilor. Numrul de locuri fr tax alocat dup admitere pentru o specializare se pstreaz pe toat durata ciclului de licen (toi cei trei ani universitari).3. Statutul de student cu tax sau fr tax, stabilit n urma concursului de admitere, se pstreaz numai pentru anul I de studiu. Dup terminarea studiilor anului I, n funcie de rezultatele obinute la examene i colocvii, se va face o nou reclasificare a studenilor, n ordinea descresctoare a mediilor din anul I, pentru a urma studiile n regim fr tax sau cu tax. Aceast reclasificare se va face i dup finalizarea anului al doilea de studiu, n cadrul fiecrei specializri.

I. CONSIDERAII GENERALE

1.1 Metodologia privind organizarea i desfurarea concursului de admitere n sesiunile iulie i septembrie 2014 la Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitii de Vest din Timioara are la baz prevederile Legii Educaiei Naionale nr. 1/2011, completat cu modificrile ulterioare i pe cele ale Ordinului MEN 5734/2013 privind cadrul general de organizare i desfurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licen, de master i de doctorat pentru anul universitar 2014-2015, precum i prevederile Regulamentului UVT privind organizarea i desfurarea admiterii n ciclul de studii universitare de licen.1.2 Potrivit prevederilor legale, la Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitii de Vest din Timioara, ncepnd cu anul universitar 2005 2006, ciclul de studii universitare de licen se organizeaz pe durata de 3 ani, att pentru cursurile de zi, ct i pentru nvmntul la distan.

1.3 Potrivit prevederilor legale i regulamentelor interne ale UVT, concursul de admitere pentru anul universitar 2014-2015 la Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor se va desfura pe locuri finanate de la bugetul de stat i pe locuri cu tax, potrivit metodologiei detaliate n continuare pentru ciclul I, viznd studiile universitare de licen.

II. DOMENIILE DE STUDIU I CIFRELE DE COLARIZARE

PENTRU CICLUL DE LICEN

2.1. Pentru ciclul I studii universitare de licen, la cursurile de ZI i ID, concursul de admitere se desfoar pe cifra de colarizare pe specializri aprobat pentru Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor de ctre Senatul Universitii de Vest din Timioara.

2.2. Domeniile de studiu i specializrile la care se va desfura admitere sunt urmtoarele:Domeniul/Specializarea

Administrarea Afacerilor/

Economia, Comerului, Turismului i Serviciilor (zi)

CONTABILITATE/

Contabilitate i Informatic de gestiune (zi)

CONTABILITATE/

Contabilitate i Informatic de gestiune (ID)

ECONOMIE/

economie i comunicare Economic n Afaceri (ZI)

ECONOMIE I AFACERI INTERNAIONALE/

ECONOMIE SI AFACERI INTERNATIONALE (ZI)

FINANE/

FINANE BNCI (zi LB. ROM)

FINANE/

FINANE BNCI (zi LB. ENG)

FINANE/

FINANE BNCI (ID)

MANAGEMENT/

MANAGEMENT (zi LB. ROM)

MANAGEMENT/

MANAGEMENT (zi LB. FR)

MANAGEMENT/

MANAGEMENT (ID)

MARKETING/

MARKETING (ZI)

cibernetic, STATISTIC I INFORMATIC ECONOMIC/

INFORMATIC ECONOMIC (ZI)

2.2. Concursul de admitere pentru ciclul I - licen la FEAA din cadrul UVT se organizeaz n mod unitar pentru "cursurile de zi" i pentru "nvmntul la distan" (ID).

III. CANDIDAII LA CONCURSUL DE ADMITEREPENTRU CICLUL I LICEN

3.1. Potrivit legii, la admiterea din nvmntul superior se pot nscrie candidaii care sunt absolveni de liceu, cu diplom de bacalaureat sau echivalent cu aceasta.

3.2. Pot candida la admiterea n ciclul de studii universitare de licen:

cetenii romni absolveni de liceu cu diplomde bacalaureat sau diplomechivalentcu aceasta; cetenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparinnd Spaiului Economic Europeani ai Confederaiei Elveiene care posed Atestat de recunoatere a studiilor emis de CNRED, n aceleai condiii prevzute de lege pentru cetenii romni, inclusiv n ceea ce privete taxele decolarizare (Anexa 3 din Regulamentul UVT privind organizarea i desfurarea admiterii n ciclul de studii universitare de licen). cetenii strini de origine etnic romndin Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucrainai Ungariai etnicii romni cu domiciliul stabil n strintate vor candida separat pe locurile bugetate repartizate de Ministerul Educaiei Naionale pentru aceastcategorie sau pe locuri cu tax, dar numai la specializrile acreditate (Anexa 4 din Regulamentul UVT privind organizarea i desfurarea admiterii n ciclul de studii universitare de licen); cetenii strini de origine etnic romn din Republica Moldova care au absolvit liceul n Romnia vor candida n aceleai condiii cai cetenii romni, pe locuri bugetate sau pe locuri cu tax,iar cetenii strini de origine etnic romn din Republica Moldova, absolveni ai unor licee din Republica Moldova pot candida la concursul de admitere numai prin centrele de selecie, cu respectarea criteriilor de admiterei n conformitate cu prevederile metodologiei privind colarizarea cetenilor din Republica Moldova valabilpentru anul universitar 2013/2014 sau pot opta pentru un loc cu tax n lei, dar numai la specializrile acreditate (Anexa 4 din Regulamentul UVT privind organizarea i desfurarea admiterii n ciclul de studii universitare de licen); cetenii romni de etnie rromvor candida separat, n aceleai condiii cai cetenii romni, pe locuri bugetate repartizate de Ministerul Educaiei Naionale sau pe locuri cu tax;

absolvenii cu diplom de bacalaureat provenii din centrele de plasament, n limita locurilor alocate FEAA de ctre Consiliul de Administraie al UVT;

cetenii strini din state tere ale Uniunii Europene se pot nscrie la concursul de admitere pe cont propriu valutar (Anexa 5 din Regulamentul UVT privind organizarea i desfurarea admiterii n ciclul de studii universitare de licen) recunoaterea studiilor efectuate n afara Romniei de ctre cetenii strini i de ctre cetenii romni se va realiza de ctre direcia de specialitate din cadrul MEN nainte de nscrierea candidailor la concursul de admitere, fiecare candidat avnd obligaia de a prezenta la nscrierea la concurs atestatul de recunoatere a studiilor. 3.3 Un candidat poate participa concomitent la admiterea organizat la mai multe domenii de licen din cadrul UVT sau din instituii diferite de nvmnt superior, n condiiile stabilite de Senatul fiecrei instituii de nvmnt superior organizatoare, dar poate fi admis la un singur domeniu de licen pe locuri finanate de la bugetul de stat.

Observaie: Candidatul admis n sesiunea iulie 2014 la mai multe domenii de licen pe locurile fr tax trebuie s opteze pentru domeniul la care dorete s fie finanat de la bugetul de stat, prin prezentarea dosarului cu actele n original pn n data de 22.09.2014.

3.4. Studenii instituiilor de nvmnt superior de stat nmatriculai n anii precedeni pe locuri finanate de la bugetul de stat, care renun la continuarea studiilor sau decid s urmeze i o a doua specializare n cadrul aceleiai universiti sau ntr-o alt universitate, beneficiaz de finanarea de la bugetul de stat numai pe durata normal de studiu (scznd din durata de studiu a noii specializri anii de studiu cu finanare de la buget la specializarea iniial).

Dac prima specializare este parcurs prin achitarea taxei de studiu, cea de a doua specializare poate fi urmat cu finanare de la bugetul de stat.

3.5. Studenii de la instituiile particulare de nvmnt superior cu specializri acreditate sau autorizate s funcioneze provizoriu, care la ncheierea concursului de admitere la Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor au fost declarai admii pe locuri finanate de la bugetul de stat sau cu tax, la acelai domeniu de licen, pot beneficia de echivalarea parial sau integral, funcie de concordana planurilor de nvmnt, a studiilor efectuate n anul I pe baza unei cereri adresate decanului.

3.6. Absolvenii cu diplom de licen sau cu diplom de absolvire pot urma un alt domeniu de licen n regim cu tax sau fr tax, avnd obligaia s declare la nscriere dac au urmat o alt specializare i dac, respectiv ct timp, au fost susinui financiar de la bugetul de stat.

3.7. Candidaii admii la al doilea domeniu de licen n nvmntul superior de stat pot urma studiile astfel: dac prima specializare a fost parcurs n regim cu tax n nvmntul superior de stat sau cel particular, cel de-al doilea domeniu de licen va fi n regim fr tax, dac sunt satisfcute cerinele admiterii i au fost declarai admii pe locurile aprobate s fie finanate de la bugetul de stat.3.8. Un candidat poate fi admis i nmatriculat ca student la cel mult dou programe de studii concomitentIV. ORGANIZAREA I DESFURAREA CONCURSULUIDE ADMITERE LA CICLUL DE LICEN

4.1. Organizarea admiterii este de competena Facultii de Economie i Administrare a Afacerilor i se realizeaz pe baza criteriilor generale de organizare i desfurare a admiterii, aa cum acestea sunt precizate n legislaia n vigoare.

Pentru coordonarea activitilor referitoare la organizarea i desfurarea admiterii, n cadrul Universitii de Vest funcioneaz Comisia Central de Admitere numit prin decizia Rectorului, iar la nivelul FEAA va funciona Comisia de Admitere pe facultate, aprobat de Rector.

4.2. Concursul de admitere n anul I de studii la ciclul de licen - la cursurile de zi i la nvmnt la distan, pentru anul universitar 2014 2015, se va desfura dup cum urmeaz:

1. n perioada 10 - 18 iulie 2014, n intervalul orar 9 14, se va desfura etapa de depunere la sediul facultii a dosarelor cu documentele necesare (n original sau copie), prevzute n metodologia concursului de admitere. nscrierea se face prin completarea unei fie de nscriere, urmat de plata unei taxe de nscriere conform Hotrrii Senatului UVT.2. n fiecare dintre zilele de nscrieri, n intervalul orar 9-16, candidaii nscrii LA FORMA DE NVMNT ZI n ziua respectiv vor susine interviul bazat pe Scrisoarea de Intenie, realizat conform modelului prezentat n Anexa 1 a prezentei Metodologii. Interviul va fi apreciat cu calificativul ADMIS/RESPINS, rezultatele fiind afiate n cursul aceleiai zile pe site-ul FEAA (www.feaa.uvt.ro) i la avizierele facultii. La proba de interviu, candidatul se va prezenta cu cartea de identitate i cu o copie dup Scrisoarea de Intenie. Candidaii nscrii la forma de nvmnt ID vor fi evaluai doar pe baza Scrisorii de Intenie fr a susine interviul.

3. n ziua de 18 iulie 2014 ora 16.00 va avea loc un interviu eliminatoriu de acces la admitere pentru candidaii la specializrile n limbi strine. Interviul va urmri verificarea cunotinelor de comunicare n limba respectiv. Rezultatul interviului va fi de tip ADMIS/RESPINS. Deinerea unor diplome/certificate recunoscute internaional, precum:

CAE Cambridge Certificate in Advanced English, IELTS International English Language Testing System, TOEFL Test of English as a Foreign Language

DALF Diplome Approfondi de la Langue Franaiseechivaleaz cu susinerea i promovarea interviului. Candidaii provenii din ri cu limba oficial englez sau francez sau cei care au urmat un liceu cu limba de predare englez sau francez sunt considerai promovai la interviul de acces la admitere pentru specializare n limba respectiv. Candidai declarai nepromovai la interviu rmn nscrii pentru concursul de admitere la specializrile n limba romn.

4. n perioada 19-21 iulie 2014 va avea loc evaluarea dosarelor candidailor i stabilirea clasamentelor, iar n 21 iulie, ora 18.00, afiarea rezultatelor preliminare/intermediare privind admiterea.

5. n data de 22 iulie 2014 ntre orele 8-14 se primesc contestaii referitoare la clasamentul intermediar.

6. n data de 22 iulie 2014, ora 18.00, dup rezolvarea contestaiilor, se afieaz clasamentul preliminar/intermediar dup contestaii.

7. n perioada 22 iulie 28 iulie 2014 va avea loc nmatricularea candidailor pe baza clasamentului intermediar de dup contestaii. Confirmarea locului se face prin plata taxei de nmatriculare stabilit prin Hotrrea Senatului UVT. 8. n data de 28 iulie 2014 ora 16.00 se afieaz clasamentul final dup nmatriculare, care este singurul ce confirm calitatea de student al Facultii de Economie i de Administrare a Afacerilor i statutul de student finanat de la bugetul de stat sau student cu tax.9. n termen de 3 zile lucrtoare de la ncheierea concursului de admitere (pn n 31 iulie 2014 pentru Sesiunea 1 de admitere, respectiv 25 septembrie 2014 pentru sesiunea 2 de admitere) candidaii declarai admii pe locuri cu tax conform clasamentului final dup nmatriculare publicat n 28 iulie 2014 au obligaia de achita 20 % din taxa de studiu aferent anului. n caz de neachitare statutul de student se pierde.

Not: Menionm faptul c un candidat care apare pe locurile bugetate n listele intermediare i nu se nmatriculeaz n perioada menionat n prezenta metodologie pierde aceast calitate n favoarea celor care se nmatriculeaz.

4.3. Media general la concursul de admitere pentru candidaii declarai ADMII n urma interviului bazat pe Scrisoarea de Intenie se va calcula astfel:

MA = (3 x M1 + M2)/4n care:

MA = media general de admitere;

M1 = media general de bacalaureat;

M2 = max {NEB, NPEB, NMB, NGB, NIB, NSUB}, cu

NEB = nota la disciplina Economie de la bacalaureat;

NPEB= nota la disciplina cu profil economic de la bacalaureat, alta dect disciplina Economie

NMB = nota la disciplina Matematica de la bacalaureat;

NGB = nota la disciplina Geografie de la bacalaureat;

NIB = nota la disciplina Informatic de la bacalaureat;

NSUB = nota la o disciplina socio umanist la bacalaureat (Istorie, Logic, Filosofie, Sociologie, Psihologie)

Observaie: n cazul n care la bacalaureat candidatul nu a susinut prob la niciuna dintre disciplinele menionate la media M2, atunci se va lua n calcul M2 = 0.

4.4. Admiterea candidailor se face n ordinea descresctoare a mediei generale de admitere, conform opiunilor notate n fia de nscriere i n limita numrului de locuri prevzute pentru fiecare specializare. Un loc n regim fr tax poate fi ocupat doar n cazul n care media de admitere este minim 7.00. Locurile fr tax neocupate la o specializare ca urmare a aplicrii acestui criteriu se aloc celorlalte specializri, n ordinea mediilor. Numrul de locuri fr tax alocat dup admitere pentru o specializare se pstreaz pe toat durata ciclului de licen (toi cei trei ani universitari).

4.5. Departajarea la medii egale se face dup urmtoarele criterii, n ordine:

1. media M1

2. nota M2

4.6. n cazul n care dup sesiunea iulie vor rmne locuri neocupate, Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor va organiza o a doua sesiune de admitere n perioada 8 20 septembrie 2014.4.7. Candidaii nmatriculai vor studia ca disciplin obligatorie limba strin pentru care au obinut certificatul de competen lingvistic n cadrul examenului de bacalaureat.4.8. Se organizeaz doar programe de studii universitare de licen unde numrul de studeni nmatriculai, dup ambele sesiuni, este de 30 studeni echivaleni unitari.

4.9 Pe baza argumentaiilor prezentate de Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor, Consiliul de Administraie al UVT va analiza punctual situaiile care nu se ncadreaz condiiilor prevzute la punctul (4.8) i va decide sau nu funcionarea unor programe de studiu, n baza strategiei de dezvoltare a UVT, n condiiile legii. Acestea vor fi prezentate mai apoi Senatului UniversitiiV. NSCRIEREA LA CONCURS A CANDIDAILOR

5.1. nscrierile la concursul de admitere pentru ciclul I licen se fac n perioada 10 - 18 iulie 2014, zilnic, ntre orele 9-14, n slile Facultii de Economie i de Administrare a Afacerilor din strada Pestalozzi nr. 16.

5.2. Pentru nscrierea la concursul de admitere, candidaii vor depune, n slile FEAA desemnate pentru nscrieri, un dosar plic cu urmtoarele documente:

1. Fi de nscriere, pus la dispoziia candidailor de ctre facultate, sau descrcat de pe site-ul facultii (www.feaa.uvt.ro), n care se vor meniona, sub semntur proprie, toate datele solicitate (formular tipizat).

Observaie: Potrivit legii, copiii personalului didactic aflat n activitate sunt scutii de plata taxelor de nscriere la admiterea n ciclul de studii universitare de licen i beneficiaz de gratuitate la cazare n cmine i internate. Rectorul, la propunerea decanilor, poate s acorde scutiri sau reduceri ale taxei de nscriere pentru angajaii UVT sau copiii acestora sau pentru cazuri argumentate de ctre conducerile facultilor.

2. Scrisoarea de intenie olograf, realizat conform modelului din Anexa 1:

2. Diploma de bacalaureat sau alt act echivalent al acesteia, n original sau copie legalizat; candidaii care au promovat examenul de bacalaureat n sesiunile corespunztoare anului colar 2013-2014 pot prezenta la nscriere, pentru sesiunea imediat urmtoare examenului de bacalaureat n anul 2014, n locul diplomei de bacalaureat, adeverina eliberat de ctre instituia de nvmnt (pentru prima opiune)/adeverina legalizat (pentru celelalte opiuni), n care se menioneaz media general, notele obinute la probele susinute la examenul de bacalaureat, termenul de valabilitate i faptul c nu a fost eliberat diploma; pentru obinerea unui loc de la bugetul de stat copia legalizat a diplomei de bacaluareat sau adeverina vor trebui nlocuite cu diploma n original pn la data de 30 septembrie 2014;

3. Foaia matricol, n original sau copie legalizat;

4. Certificatul de natere n original sau n copie legalizat;

5. Adeverina medical eliberat de medicul de familie care s stipuleze dac respectivul candidat este apt de a urma studii universitare i, dac este cazul, afeciunile de care sufer (neuropsihice, pulmonare i dermato-venerice). Candidaii cu afeciuni cronice vor prezenta adeverine medicale vizate de comisiile medicale judeene i de orientare colar i profesional. n adeverinele respective se va meniona n mod expres gradul deficienelor, n funcie de localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare colar i profesional. Nedeclararea acestor afeciuni atrage dup sine consecinele instituionale n vigoare.

NOT: Adeverinele medicale nu se vizeaz de Policlinica Studeneasc.

6. Dou fotografii cu dimensiunile cm (tip buletin);

7. Adeverin din care s rezulte calitatea de student i forma cu/fr tax (pentru candidaii care sunt nmatriculai deja ntr-o alt facultate);

8. Diploma de licen sau diploma echivalent cu aceasta pentru absolvenii unei faculti, precum i diploma de absolvire pentru absolvenii de colegiu, care doresc s urmeze o a doua specializare, n copie legalizat;

9. Documentele necesare echivalrii diplomei (n cazul candidailor provenii din Uniunea European);

10. Copie nelegalizat a crii de identitate sau a paaportului;

11. Certificat de competen lingvistic obinut la examenul de bacalaureat- copie nelegalizat.VI. PRELUAREA ACTELOR I DOCUMENTELOR DE LACANDIDAII NSCRII LA CONCURSUL DEADMITERE N CICLUL DE LICEN

6.1. Dosarul plic, coninnd actele i documentele de nscriere la concurs, va fi depus de ctre candidai sau orice alt aparintor la secretarii de nscriere n slile i dup orarul programat.

6.2. Secretarul care primete de la candidai dosarul de nscriere rspunde de corectitudinea completrii fiei de nscriere, precum i de existena tuturor actelor i documentelor de nscriere, semnnd pe fiele de nscriere odat cu primirea i verificarea dosarului de concurs.

6.3. Dup depunerea dosarului, candidaii care nu sunt scutii de taxa de nscriere vor plti taxa de nscriere la casieria facultii.

6.4. Verificarea dosarelor i a coninutului acestora se va face n fiecare zi de nscriere, iar cadrele didactice care verific dosarele rspund pentru corectitudinea notelor, iar secretarul rspunde pentru coninutul complet al dosarului, ambii semnnd pe fia de nscriere. Fia de nscriere astfel verificat i semnat se detaeaz de la dosar i se pred ctre Comisia de prelucrare a datelor pe calculator. Dosarele cu restul documentelor vor intra n gestiunea persoanei desemnate ca gestionar de dosare.

6.5. Gestionarul de dosare nu rspunde de cuprinsul acestora i nici comisia de prelucrare a datelor nu rspunde de corectitudinea completrii fiei de nscriere.

6.6. ntruct candidaii au dreptul legal de a se prezenta concomitent la dou sau la mai multe specializri n vederea admiterii n nvmntul superior, dosarul cu actele originale se depune la opiunea unde se dorete obinerea unui loc fr tax.

nscrierea pentru celelalte specializri se face pe baza documentelor mai sus menionate, prezentate n copie legalizat, la care se adaug o adeverin de nscriere de la specializarea unde s-a depus dosarul cu acte originale.

VII. REZULTATELE FINALE ALE CONCURSULUIDE ADMITERE LA CICLUL DE LICEN

7.1. Admiterea n nvmntul superior se face strict n ordinea descresctoare a mediilor generale de admitere (MA) obinute de candidai, n funcie de sistemul de departajare i n limita numrului de locuri pentru care se organizeaz admiterea.

7.2. Locurile n regim de finanare de la bugetul de stat (fr tax) se stabilesc pe baza Ordinului Ministerului Educaiei Naionale, lund n considerare cifrele de colarizare aprobate prin Hotrre de Guvern, iar cele n regim cu tax se stabilesc de ctre Conducerea facultii, cu acordul Senatului Universitar.

7.3. n situaia unor medii de admitere egale pe ultimul loc fr tax, respectiv cu tax, candidaii sunt declarai admii pe baza criteriilor de departajare stabilite la punctul 4.5. din prezenta metodologie.

7.4. Dac un candidat i retrage dosarul nainte de afiarea rezultatului final al admiterii sau NU se nmatriculeaz n perioada stabilit, este considerat eliminat din concurs. Locurile rmase libere se ocup, n ordinea mediilor, de candidaii rmai n concurs.

7.5. Candidaii aflai n clasamentul intermediar din 22 iulie 2014 sub "linia de admitere" pot beneficia de locurile eliberate doar dac se nmatriculeaz.

Observaie: Toi candidaii rmai n concurs prin nmatriculare vor dobndi cel puin locul din clasamentul intermediar afiat, sau chiar unul superior. De asemenea, foarte muli din cei aflai n clasamentul intermediar sub "linia de admitere" vor avea ansa unui loc pe lista final a celor admii!

7.6. Dup afiarea rezultatelor din 21 iulie, candidaii declarai admii vor dobndi calitatea de student al Facultii de Economie i de Administrare a Afacerilor doar dac achit taxa de nmatriculare n perioada 22 iulie 31 iulie, la sediul facultii din str. J.H. Pestalozzi nr. 16 i 20 % din taxa de studiu aferent anului I pn la data de 31 iulie 2014. Pentru candidaii declarai admii n sesiunea 2 de admitere, termenul de plat a taxei de nmatriculare i a cuantumului de 20 % din taxa de studiu este 25 septembrie 2014.Not: n cazul n care aceaste ultime formaliti nu se realizeaz n termenele prevzute, candidatul declarat admis va pierde locul obinut, locul lui urmnd s fie ocupat de candidatul nmatriculat cu media urmtoare din topul afiat.

7.7. Statutul de student cu tax sau fr tax, stabilit n urma concursului de admitere, se pstreaz pe toat durata anului I de studii universitare. n funcie de rezultatele obinute la nvtur n anul I, se va face o nou reclasificare a studenilor pentru a urma studiile n regim cu tax sau fr tax, n ordinea descresctoare a mediilor din anul I. Accesul la un loc fr tax n anul II este condiionat de obinerea mediei 7,00 n anul I . Aceast reclasificare se va face i dup terminarea anului al doilea de studiu, n cadrul fiecrei specializri.

VIII. DISPOZIII FINALE

8.1. Prezenta metodologie, elaborat pe baza Criteriilor generale privind organizarea i desfurarea concursului de admitere n nvmntul superior de stat, reprezint cadrul legal de desfurare a concursului de admitere la FACULTATEA DE ECONOMIE I DE ADMINISTRARE A AFACERILOR din cadrul Universitii de Vest din Timioara, sesiunile iulie/septembrie 2014.

8.2. Orice alte materiale n legtur cu concursul de admitere, aprute n diferite publicaii sau alte indicaii i lmuriri date de persoane neautorizate, contrare prezentei metodologii, nu angajeaz cu nimic instituia noastr.

Aprobat n edina Consiliului FEAA din 24.03.2014Decan,

Conf. Univ. Dr. Ovidiu MeganANEXA 1

STRUCTUR SCRISOARE MOTIVARE

ADMITERE FEAA 20141. Date personale:

Nume ......................................................., prenume ..........................................,

adresa ............................................................., judeul .......................................,

ora ........................................................, nr. telefon ..........................................,

adresa e-mail ..........................................., data naterii .....................................,

n localitatea ..................................................., judeul .......................................

2. Liceu absolvit:

Nume: .................................................................................................................,

secia absolvit ...................................................................................................,

oraul ..................................., anul ..................

3. Prezentare personal (maxim 200 de cuvinte)

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

4. Descriei motivele alegerii Facultii de Economie i de Administrare a Afacerilor

din Timioara (maxim 200 de cuvinte)

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................5. V rugm s enunai i argumentai 3 obiective de carier pe care le vizai dup

finalizarea studiilor la Facultatea de Economie i de Administrare a Afacerilor

(maxim 200 de cuvinte)

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

6. Enumerai 3 competene /abiliti care v caracterizeaz (maxim 100 de cuvinte):

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

7. Enumerai 3 hobby-uri care v caracterizeaz (maxim 50 de cuvinte):

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

8. Descriei (dac este cazul) aciunile de voluntariat n care v-ai implicat n timpul

liceului (maxim 200 de cuvinte):

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

9. Descriei cele mai importante trei ateptri pe care le avei de la Facultatea de

Economie i de Administrare a Afacerilor (maxim 100 de cuvinte):

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................

...........................................................................................................................Numele i prenumele

Semntura

Data

13 PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected]: http://www.uvt.ro/