mapa prezentare asjc - youthpress romania

of 15 /15
YouthPress Romania

Upload: adinaantonie

Post on 06-Dec-2014

1.302 views

Category:

Travel


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

YouthPress Romania

Page 2: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

1. Despre ASJC pe scurt pag. 3

2. Public ţintă ASJC pag. 4

3. Recrutări şi componenţa ASJC pag. 5

4. Prezentarea blogului ASJC pag. 6

5. Proiecte organizate anual pag. 7 6. Alte proiecte în care ASJC este/a fost implicat pag. 10

7. Implicarea internaţională a ASJC-ului pag. 12

8. Partenerii ASJC pag. 14

9. Surse de informare despre ASJC pag. 15

Cuprins

Page 3: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

Asociaţia Studenţilor la Jurnalism şi Comunicare (YouthPress Romania) este un ONG profe-sional ce consolidează o comunitate de tineri jurnalişti şi comunicatori, care își propune să con-tribuie la evoluţia unui mediu profesional echilibrat.

Oferim oportunităţi de dezvoltare şi networking prin desfăşurarea propriilor proiecte şi par-ticiparea la proiecte naţionale şi internaţionale organizate de către partenerii noştri.

ASJC – YouthPress Romania dezvoltă contacte la nivel internaţional cu scopul de a ajuta sistemul mediatic românesc să se alinieze la standardele celui european. Astfel, oferim tinerilor români pasionaţi de media şi comunicare acces la diverse programe şi proiecte dedicate celor interesaţi de aceste domenii.

Principalele activităţi includ organizarea de evenimente media, traininguri, conferinţe şi work-shop-uri menite să introducă tinerii jurnalişti şi comunicatori în peisajul media profesional naţional şi european.

Conform statutului său, organizaţia este formată din tineri de până la 30 de ani.

Din iunie 2008, ASJC – YouthPress Romania este membru cu drepturi depline a European Youth Press (EYP), o organizaţie umbrelă pentru 19 organizaţii de tineret de media din toată Eu-ropa.

1. Despre ASJC pe scurt

Page 4: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

Publicul ţintă al ASJC-ului este alcătuit din tinerii până în 30 de ani interesaţi de domeniul jurnalismului şi al comunicării.

Aceştia nu trebuie să fie neapărat la o facultate cu acest profil, ci să fie pasionaţi de cele două domenii, să îşi dorească să participe la evenimente care au legătură cu aceste do-menii şi să afle noutăţi în legătură cu acestea.

2. Publicul ţintă al ASJC

Page 5: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

3. Recrutări şi componenţa ASJC Majoritatea membrilor ASJC sunt studenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea din București, însă acest lucru nu este un criteriu de intrare în asociaţie. ASJC este un ONG deschis tuturor tinerilor până la 30 de ani interesaţi de jurnalism şi comunicare.

Recrutările ASJC au loc la începutul anului universitar. Persoanele interesate să facă parte din asociaţie trebuie să treacă printr-un interviu de grup, un interviu individual, apoi, dacă sunt accep-tate, printr-o perioadă de probă.

Atât persoanele recent intrate în ASJC, cât şi membrii mai vechi participă în timpul anului la o serie de traininguri stabilite de departamentul de Resurse Umane ale asociaţiei. Trainingurile sunt stabilite în funcţie de nevoile membrilor și a organizației, astfel încât să îi ajute pe aceştia în dez-voltarea personală şi profesională, dar mai ales la organizarea unor evenimente de succes pentru publicul ţintă al ASJC-ului.

Page 6: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

4. Prezentarea blogului ASJC

Blogul ASJC reprezintă o modalitate prin care organizaţia îi ţine pe cei interesaţi la curent cu proiectele desfăşurate de asociaţie, dar şi cu diverse oportunităţi precum concursuri, internshipuri sau diverse evenimente de interes pentru persoanele pasionate de jur-nalism, relaţii publice, publicitate, resurse umane şi nu numai.

Link: asjc.wordpress.com

Page 7: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

5. Proiecte organizate anual

Media Night nu este balul clasic. Membrii ASJC au transformat un concept simplist de bal al bobocilor într-un adevărat eveniment. Media Night începe cu un Cocktail unde tinerii pot cunoaşte, socializa şi schimba impresii cu profesionişti din media, PR şi avetising. Redacţiile şi agenţiile invitate vor lansa provocări inedite, origi-nale şi haioase, care să pună la încercare latura creativă a tinerilor prezenţi la eveniment. Drept răsplată, câştigătorii provocărilor vor petrece o zi în redacţie/agenţie, pot participa într-unul dintre proiectele lor sau îşi pot vedea materialele publicate. La Media Night, concursul de Miss&Mister a devenit FreshRating Star, în cadrul căruia accentul pus pe frumuseţe s-a mutat pe crearea unui echilibru între aspectul fizic, distracţie şi aptitudini profesionale. În programul evenimentului este inclus şi un concert, iar pe-trecerea poate continua până dimineaţa.

Mai multe informaţii la: • medianight.info• facebook.com/medianight

a. Media Night

Page 8: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

b. News Training În cadrul NEWs Training, ASJC pregăteşte câteva zile de training, în cadrul cărora participanţii să înveţe cele mai noi tehnici de comunicare. În 2010, NEWs Training a constat în trei zile de trening pentru un total de 90 de tineri. Temele abordate au fost din domenii specifice jurnalismu-lui, relaţiilor publice şi publicităţii, respectiv Nar-rative Writing, Guerilla PR şi Buzz Marketing. Trainerii aduşi au fost profesionişti în cele trei domenii: Catrinel Graepel (creative supervisorul agenţiei de marketing experienţial Funky Busi-ness), Bogdan Theodor Olteanu (head of PR Divi-sion la agenţia de relaţii publice Millenium Com-munications) şi Cristian Lupşa (editor la publicaţia Decât o Revistă).

La cerere poate fi pusă la dispoziţie şi mapa de follow-up a evenimentului.

Mai multe informaţii la: • asjc.wordpress.com/projects/news-training/• facebook.com/NEWs Training

Page 9: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

c. Ziua Tânărului Jurnalist (ZTJ) Prima ediţie a Zilei Tânărului Jurnalist a avut loc în 2009, ca proiect în cadrul festivalului Unifest. Cei interesaţi să înveţe ce înseamnă jurnalismul au putut participa gratuit în cadrul ZTJ la: • Trainingul „Tânăr Jurnalist în România”, ţinut de Liviu Avram (redactor-şef adjunct Adevărul) şi Mircea Toma (unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu);• Workshopul „Scrie pe bune! Scrie în Stud!”, facilitat de echipa redacţională a revistei Stud-Life şi vizita la redacţia Europa FM. Ziua Tânărului Jurnalist a devenit la cea de-a doua ediţie un proi-ect de sine stătător, cu un concept diferit de cel din 2009 şi cu o imag-ine nouă şi ZTJ a însemnat:• Workshopul „Stop & Shoot!” despre fotojurnalism, ţinut de Sebas-tian Marcovici (desemnat fotograful sportiv al anului 2010 de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România);• Vizite la redacţiile Sanoma Hearst, Realitatea şi Radio România;• Conferinţa ONtheLine despre jurnalismul online, cu speakeri ca: Cristian Pantazi (redactor şef Hot-news.ro), Cristian Dorombach (project manager Realitatea.net, blogger pe piticu.ro) şi Vlad Stoiculescu (krossfire.ro).

Mai multe informaţii la: • asjc.wordpress.com• facebook.com/ZiuaTânărului Jurnalist

La cerere poate fi pusă la dispoziţie şi mapa de follow-up a evenimentului.

Page 10: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

6. Alte proiecte în care ASJC este/a fost implicat

a. HR e-motion (mai 2008 – prezent)Proiect dedicat organizaţiilor studenţeşti, ce dezvoltă o comunitate de tineri pasionaţi de resurse umane. Mai multe informaţii se găsesc pe hremotion.ro.

b. New Media School (mai 2008 – prezent)Comunitate de practici pe comunicare în medii alternative. Mai multe informaţii se găsesc pe newmediaschool.ro.

c. Stud – Life (martie 2009)Stud-Life este o revistă studenţească realizată de către studenţi pentru studenţi. ASJC a asigurat partea de promovare şi organizare a evenimentului de lansare. Echipa de coordonare a revistei face parte, de asemenea, din ASJC.

Page 11: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

d. Informis (februarie 2006, aprilie 2009)O revistă online dedicată studenţilor din România şi nu numai, în care există articole de informare despre subiectele de interes pentru studenţi, texte de opinie şi de divertisment.

e. Petrecere umanitară (dec 2008)Campanie realizată în colaborare cu 11 organizaţii studenţeşti din Bucureşti. ASJC România a fost partener la organizarea evenimentului: petrecerea caritabilă pentru strângerea de fonduri pentru cadouri de Crăciun, distribuirea cadourilor copiilor care au nevoie de ajutor.

f. ANOSR – Sex în pat cu părinţii (iulie – august 2008)Campanie naţională pentru conştientizarea problemelor legate de lipsa locuinţelor pentru tinerii din România. ASJC a coordonat campania naţională şi a oferit atât consultanţă media, cât şi spe-cialistul în relaţii publice, care a condus campania.

g. CheFest (mai 2008)Printre activităţile acestui festival studenţesc se numără: concerte, întreceri, conferinţe, dezbateri, expoziţii, workshopuri şi petreceri.

Page 12: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

7. Implicarea internaţională a ASJC

a. Youthmedia România (2009 – prezent)Youthmedia.org.ro este o platformă pentru tineri jurnaliști și creatori de media unde aceștia pot să difuzeze, să exploreze şi să creeze împreună materiale de calitate jurnalistică în format video, audio, foto, PDF şi text sub licență Creative Commons. Youthmedia.org.ro face parte din Rețeaua Youthmedia, facilitând accesul tinerilor jurnaliști români la o rețea de peste 26000 de tineri creatori de media europeni.

b. European Youth Media Days (2007 – prezent)EYMD este un proiect European Youth Press desfărșurat în Parlamentul European din Bruxelles, care aduce împreună până la 240 de tineri jurnaliști din toată Europa pentru trei zile intense de dezbateri, workshop-uri, training-uri și conferințe despre jurnalismul de print, online, radio, tv și fotojurnalism. Din 2008, membri ASJC ocupă un rol important în echipa de organizare a proiectului, fie ca facilitatori, fie ca traineri sau invitați la dezbateri.www.youthmediadays.eu

Page 13: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

c. Indigo Magazine (2009 – prezent)Indigo este o revistă tipărită nouă și creativă de lifestyle european care apare în nouă limbi: Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Poloneză, Spaniolă, Bulgară, Olandeză și Română. Pentru prima dată, jurnaliștii din toată Europa au șansa de a lucra împreună la o revistă și să creeze media autentică pen-tru semenii lor cetățeni europeni. Indigo abordează o nouă generație de tineri, care se dovedește a fi mai orientată către Europa decât oricare altă generație anterioară. Revista poate fi găsită pe www.indigomag.eu

d. Alte proiecte internaționaleMembri ASJC colaborează permanent cu diverse organizații din afara țării, organizând cu acestea training-uri, workshop-uri, școli de vară și conferințe. Până acum, ASJC a contribuit la succesul mai multor proiecte din țări precum Albania, Austria, Bulgaria, Franța, Georgia, Macedonia, Moldova, Portugalia, Ucraina, Ungaria etc.

e. European Youth PressÎncă din anul 2008, câțiva membri ai ASJC s-au implicat activ în structurile europene ale organizației, ajungând, din anul 2009, să ocupe un mandat în consiliul director al European Youth Press. Acum, ASJC se află la cel de-al doilea mandat consecutiv deținut în consiliul director al organizației euro-pene.

Page 14: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

8. Partenerii ASJC

Page 15: Mapa prezentare ASJC - YouthPress Romania

9. Surse de informare despre ASJC

Despre ASJC mai puteţi afla pe:• asjc.wordpress.com• facebook.com/pages/ASJC-Romania/9673997515• twitter.com/ASJC_Romania