manual aim group 2013

194
MANUAL DE UTILIZARE

Upload: ildiavol

Post on 16-Feb-2015

69 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Manual AIM

TRANSCRIPT

Page 1: Manual AIM Group 2013

MANUAL DE UTILIZARE

Page 2: Manual AIM Group 2013
Page 3: Manual AIM Group 2013

MANUAL DE UTILIZARE

Eugen Bîrgăoanu

Editura VIDIABucureşti, 2011

Page 4: Manual AIM Group 2013

Manual de utilizare© 2011 Eugen Bîrgăoanu

© 2011 Editura VIDIAAdresa: OP 6 – CP 41 Bucureşti

Internet: www.vidia.roE-mail: [email protected]

Toate drepturile asupra acestei ediţii sunt rezervate Editurii VIDIA.Nicio parte a acestui manual nu poate fi reprodusă, în nicio formă,

fără permisiunea scrisă a Editurii VIDIA.VIDIA este marcă înregistrată a Xposed Media S.R.L.

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a RomânieiBÎRGĂOANU, EUGENManual de utilizare/Eugen Bîrgăoanu.Bucureşti: Vidia, 2011ISBN 978-606-92724-6-6615.84

Page 5: Manual AIM Group 2013

CUPRINS

Introducere ................................................................................................... 7

1. VITAl PrOTECT ................................................................................... 21

2. BIO SYNErgY ........................................................................................ 45

3. MIND SYNErgY MIllENIuM ........................................................... 79

4. ATlANTIS ..............................................................................................149

Page 6: Manual AIM Group 2013
Page 7: Manual AIM Group 2013

7

Introducere

Holism

Conform Dicţionarului Explicativ termenul de holism înseamnă o con-cepţie care afirmă că întregul nu se poate reduce la suma părţilor sale şi că, de fapt, există un factor integrator al lumii, un principiu imaterial şi incognoscibil din punct de vedere al ştiinţei moderne. Cu alte cuvinte, holismul afirmă că există un liant care leagă totul în univers şi acest su-port care este baza a tot ce se manifestă este nemanifestat (imaterial), este singurul capabil de conştiinţă, este singurul capabil să stabileas-că echilibrul în univers. Altfel spus, acest punct de vedere presupune existenţa unui suport nevăzut care poate explica orice manifestare a universului, adică o Conştiinţă Divină.

Poate că cea mai evidentă particularizare şi modul cel mai uşor de a înţelege acest concept este domeniul medical. Subliniem însă că acest punct de vedere face parte din toate domeniile existenţei noastre, iar

Page 8: Manual AIM Group 2013

8

convingerea noastră este că odată acceptat el creează posibilitatea ca o fiinţă umană să vadă aceste implicaţii şi corelaţii holiste în orice domeniu şi ajută fiinţa umană să atingă statutul său predestinat, statutul de OM.

Alopatia pleacă de la ideea că sistemul uman este pur, lipsit de microbi sau virusuri, şi în momentul când organismul uman vine în contact cu o sursă de contaminare exterioară agenţii patogeni pătrund în corp. Medicina alopată contracarează aceste agresiuni folosind diverse chi-micale (otrăvuri) care ucid agresorii. Cu alte cuvinte, dacă apare un simptom într-o parte a corpului, aceasta înseamnă din punct de vedere al medicinii alopate o anumită modificare chimică ce necesită o medi-camentaţie adecvată pentru a contracara efectele. Altfel spus, dacă de exemplu un pacient are o durere de cap medicul recomandă antine-vralgic, acelaşi medicament este recomandat oricărui pacient care are o durere de cap, dacă apare o infecţie medicul recomandă antibiotic etc. Este evident că durerea de cap poate avea diverse cauze la diferiţi pacienţi (răceală, foame, infecţie în corp, piatră la bilă etc.). Tratamentul este acelaşi. Ne-am obişnuit atât de mult cu acest sistem alopat încât atunci când cineva merge la medic îi vorbeşte doar despre efecte: mă doare capul îngrozitor, sau am febră! Dar astea nu sunt boli! Mă doare în gât, am febră şi medicul prescrie degajat un antibiotic!

Page 9: Manual AIM Group 2013

9

Concluzia: o statistică realizată pe bolnavii care au ajuns să aibă boli foarte grave, cancer, SIDA, Alzheimer, sifilis etc. şi care au murit în urma acelor boli, a scos în evidenţă un aspect foarte straniu, toţi aceşti pacienţi au avut un lung istoric de boli din ce în ce mai grave, pe care le-au tratat alopat. De exemplu, cineva a avut o simplă candidoză şi a tratat-o alopat, în timp a făcut tricomonas pe care a tratat-o tot alopat, au apărut după aceea herpes, papilom, toate tratate alopat, iar în final a apărut sifilis sau cancer la prostată. Ceea ce arată clar că, de fapt, acest mod de a privi lucrurile nu rezolvă problema, ci o aruncă la un nivel mult mai profund şi mult mai greu de tratat. Aşa se explică că toate remediile alopate au efecte secundare, chiar şi cele mai banale, cum ar fi aspirina, iar cele mai puternice sunt în realitate, adevărate otrăvuri. Să nu mai vorbim despre vaccinuri care produc adevărate uragane distru-gătoare la nivelul organismului uman. Să luăm ca exemplu citostaticele, aşa-zisa chimioterapie utilizată în tratamentul alopat al cancerului.

Toţi medicii oncologi care au prescris citostatice ştiu că ele sunt nişte otrăvuri foarte puternice (unele dintre ele au şi fost folosite ca gaze de luptă în diferite războaie). Ele nu sunt un remediu ci o otravă biologic selectivă, care omoară celulele cu o rată foarte mare de reproducere, deci ele ucid atât celule canceroase, dar şi alte celule cum ar fi celulele din unghii, din păr şi în primul rând globulele albe, gardienii corpului

Page 10: Manual AIM Group 2013

10

fizic, care au o rată de reproducere foarte mare. De aceea, înainte de a se face o doză de citostatic, medicul face mai întâi leucograma altfel riscă să producă o moarte rapidă a pacientului. Orice medic alopat ştie că în momentul când un pacient face chimioterapie merge sigur spre moarte. Niciun pacient nu rezistă la mai mult de 20 de doze comple-te de citostatic. Deci tot ce poate spune un medic în acel moment este că în cel mult doi ani pacientul sigur va muri (ritmul de refacere al leucocitelor este de trei săptămâni – dozele de citostatic se fac la aproximativ o lună distanţă). Există însă exemple de pacienţi care au refuzat tratamentul cu chimioterapie şi au trăit cu tumora în corp peste 20 de ani – cu alte cuvinte, speranţa de viaţă este mai mare dacă refuzi chimioterapia.

Ceea ce nu se ştie este partea financiară care se ascunde în spatele aces-tor medicamente. O doză de citostatic costă aproape 1 000 $, acest as-pect nu este transparent pentru că tratamentul este plătit de casele de sănătate. gândiţi-vă că anual numai în Europa mor aproximativ trei mi-lioane de oameni care au urmat până la capăt chimioterapia şi faceţi-vă propria idee asupra imenselor interese financiare care există în spatele tuturor acestor medicamente, a doua ca profit în lume după industria armamentului. Asta a ajuns de fapt medicina modernă, o afacere exce-lentă cu profituri imense, iar medicii au devenit dealeri pentru marile concerne farmaceutice.

Page 11: Manual AIM Group 2013

11

De altfel, alopatia nici măcar nu îşi propune să vindece ceva şi nici nu ar avea cum. una dintre principalele ramuri studiate în medicina contem-porană este patologia, adică studiul bolilor. Nu se vorbeşte nicăieri des-pre starea de sănătate, ci doar despre studiul bolilor. Dar când vrei să devii milionar nu trebuie să studiezi săracii, trebuie să vezi cum au făcut cei care au reuşit să devină milionari. la fel dacă vrei să ajungi campion trebuie să vezi cum au reuşit alţi campioni. Astfel, din start medicina alopată nu îşi propune o stare de sănătate, ci doar peticirea sacului.

Medicamentele utilizate de medicina alopată pot fi grupate în şapte mari categorii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat: „Deoarece există doar şapte grupe de medicamente, 200 de tipuri de remedii ar cuprinde toată gama de efecte şi ar fi de ajuns pentru a trata toate ma-ladiile”. Cu peste 10 000 de specialităţi existente în fiecare ţară membră a uniunii Europene, este exact ca şi cum am utiliza o bombă nucleară pentru a ucide o muscă.

Medicina alopată a devenit ceea ce este din cauza categoriilor de me-dicamente puse la punct de industria farmaceutică în ultimii 50 de ani. Cele şapte categorii, reprezentând vârful de lance al medicinii alopate în combaterea unui maximum de boli, sunt mândria acesteia, raţiunea de a exista şi îi conferă perenitatea. Fără aceste medicamente, medicina

Page 12: Manual AIM Group 2013

12

alopată ar fi fost de mult timp îngropată spre beneficiul medicinilor mai puţin agresive. Pentru asta poate mulţumi laboratoarelor farmaceutice, căci fără ele n-ar fi existat. Se constată interdependenţa dintre medicii alopaţi şi potentaţii din industria farmaceutică, unii neputând să trăias-că fără ceilalţi.

Aceste şapte categorii de medicamente sunt următoarele:1. antibioticele;2. antiinflamatoarele şi analgezicele;3. antihipertensivele;4. hipocolesterolemiantele;5. antidepresivele şi tranchilizantele;6. anticancerigenele;7. vaccinurile, adică introducerea de antigeni în organism.

Aşa cum puteţi constata, toate aceste medicamente sunt „anti” ceva. Nimic nu este „pro”, în afară de tranchilizante, practic nu există un me-dicament care să îţi propună starea de sănătate. Este aplicarea literă cu literă a teoriei absurde a lui Pasteur. În loc să lupte pentru păstra-rea integrităţii fizice şi mentale prin măsuri naturale şi prin prescrierea de oligoelemente, vitamine, săruri minerale etc., printr-o alimentaţie echilibrată şi sfaturi despre modul de viaţă, medicina alopată aşteaptă

Page 13: Manual AIM Group 2013

13

producerea dezechilibrelor, obligându-vă să apelaţi la ea pentru a vă prescrie unul dintre medicamentele care figurează în cele şase categorii precizate (şase, deoarece vaccinurile sunt prescrise cu titlu preventiv).

O afecţiune înseamnă că un intrus a pătruns în organism şi el trebuie vânat. Mai degrabă magie decât medicină adevărată. Am putea com-para medicul alopat cu un exorcist care pentru a face să dispară răul utilizează formule abracadabrante şi tehnici dintre cele mai energice: medicamente puternice, chimioterapie, intervenţii chirurgicale radica-le. Vrând să stăvilească răul, ajung să ucidă bolnavul.

O abordare holistică este complet diferită. Ea presupune din start nu credinţa în medic şi medicament, ci postulează că există o inteligenţă armonizatoare (forţă vitală) în fiecare pacient şi ea este singura capabilă să ştie care este cauza bolii, în cât timp poate fi vindecată şi care este modalitatea prin care echilibrul se restabileşte. Medicul nu ştie decât să recunoască simptomele trezirii acestei forţe vitale, iar remediile sale nu sunt pentru a contracara vreun efect, ci pentru a amplifica această forţă şi a reinstaura starea de sănătate.

Odată trezită forţa vitală elimină gunoiul (boala) spre periferie şi tot ce trebuie să facă pacientul este să aibă răbdare şi să acţioneze în aceeaşi

Page 14: Manual AIM Group 2013

14

direcţie cu această forţă. De exemplu, o boală psihică tratată în felul acesta se poate manifesta printr-o simptomatică la nivelul plămânilor (de exemplu, un autism tratat alopat se poate manifesta în primă in-stanţă ca o bronşită cronică sau un astm sever), dacă atunci pacientul tratează efectele care au apărut la plămâni (în termeni holişti această blocare a efectelor se numeşte supresie), boala poate să se manifeste din nou în plan psihic.

realizaţi că holismul, contrar altor abordări, presupune credinţa în acel principiu imaterial şi incognoscibil, aşa cum postulează Dicţionarul limbii române, care din punct de vedere ştiinţific (al ştiinţei moderne) este un aspect pur subiectiv. Această abordare presupune şi foarte mult curaj, mai ales în contextul gândirii moderne materialiste.

Practic, trebuie să te încrezi în inteligenţa nativă a acestei forţe. De altfel, mintea umană nu poate controla decât un număr limitat de procese în timp ce o mulţime de aspecte ies din sfera conştientului. Cine se gân-deşte cum se realizează digestia de exemplu (cel puţin până citiţi aceas-tă frază)? Sau cine este conştient de modul în care se transferă oxigenul în sânge la nivelul plămânilor? Toate aceste procese sunt controlate de această forţă vitală şi într-un mod perfect. Boala apare pentru că noi nu lăsăm această forţă să îşi facă treaba aşa cum ar trebui şi de multe ori lucrăm împotriva ei.

Page 15: Manual AIM Group 2013

15

Această abordare, holistică, produce o transformare care este ca o arun-care în gol, pentru că principiul pe care se bazează este unul pur su-biectiv, forţa interioară care există în fiecare dintre noi, care ne susţine şi caută să restabilească echilibrul cu orice preţ.

Credem că facem şi realizăm lucruri măreţe, dar de fapt această forţă de care noi nici măcar nu suntem conştienţi face totul, trebuie doar să avem modestia de a îi recunoaşte meritele şi detaşarea de a o lăsa libe-ră, acesta este adevăratul curaj.

Toate marile descoperiri ale lumii au fost făcute datorită acestei forţe. Mendeleev a descoperit tabelul periodic al elementelor în vis, Einstein a descoperit teoria relativităţii imaginându-şi într-o stare de reverie cum ar fi să zbori călare pe o rază de lumină, Edison spunea că toate ideile îi veneau atunci când era într-o stare de somn superficial, Tesla cădea în stări de reverie în care vedea toate descoperirile sale, şi exemplele ar putea continua. Vă daţi seama că, de fapt, toate aceste descoperiri au fost făcute de oameni care au avut curajul să lase liberă această forţă.

Scopul acestei forţe este să ne facă conştienţi, însă asta numai dacă o lăsăm. Putem realiza că întreaga spiritualitate se bazează şi constă în perceperea şi conştientizarea acestei forţe.

Page 16: Manual AIM Group 2013

16

În fapt, am subliniat modul de abordare holistică privind sănătatea pen-tru că este strâns legată de spiritualitate. Dar ce este spiritualitatea? Ce înseamnă a fi spiritual? (Punem această întrebare pentru că starea de sănătate este strâns legată de nivelul şi evoluţia spirituală şi dacă s-ar înţelege acest lucru la nivel global, omenirea ar face un pas imens către armonie şi pace.) Dacă e să privim lucrurile din punct de vedere al gân-dirii creştine (toate tradiţiile autentice au acelaşi ţel final) „Evanghelia lui Ioan” începe cu următoarea afirmaţie: „la început a fost cuvântul şi cuvântul era Dumnezeu şi cuvântul era cu Dumnezeu”. Deci la început nu exista nimic altceva decât cuvântul, adică Dumnezeu, şi atunci din Dumnezeu (din acest principiu unic) s-a construit întreaga manifestare, pentru că nu avea din ce altceva (pentru că la început nu exista decât El), astfel întreaga manifestare este în fapt Dumnezeu manifestat, în-tregul univers este corpul ceresc al lui Dumnezeu. Deci Dumnezeu nu este doar un aspect nemanifestat, undeva în exterior, ci tot ce există manifestat, şi materia este tot Dumnezeu, pentru că altceva nu exista la început şi nu există nici acum. Tot ce trebuie să facă o fiinţă pentru a fi spirituală este să conştientizeze acest aspect de prezenţă perma-nentă a lui Dumnezeu. O abordare holistică presupune o formulare corectă a scopului pentru că subconştientul nostru este cel care ne conduce prin căi nebănuite către scop. O abordare holisti-că este monistă, pentru că tot ce există este doar Dumnezeu.

Page 17: Manual AIM Group 2013

17

De altfel, medicinile holiste autentice se mai numesc şi uNICISTE. Asta este în fapt cea mai mare diferenţă dintre alopatie şi holism: alopatia impune egotic şi arbitrar voinţa şi cunoaşterea din exterior, medicul ştie cel mai bine şi prescrie o chimie care să anihileze tulburarea apărută; holismul spune că orice perturbare a fiinţei este un efort al „forţei vitale” (principiul unic) de a restabili echilibrul şi tot ce trebuie să facă medicul este să observe direcţia către care vrea să se ducă această „forţă vitală” şi să stimuleze sistemul să evolueze spre acea direcţie pentru că ace-ea este calea corectă de echilibru şi sănătate. Altfel spus, holismul este o „medicină” care crede şi are încredere în acest principiu unic (Dum-nezeu), alopatia nici măcar nu îşi pune o astfel de problemă, medicul ştie tot.

Este relevant modul în care misticul austriac Jakob lorber (1800 –1864) supranumit „scribul Domnului”, cel care ascultând vocea interioară a scris o operă în peste 25 de volume, operă despre care oamenii de ştiinţă spun că depăşeşte posibilităţile unei minţi umane, priveşte vindecarea şi sănătatea (de fapt, lorber afirmă că toate scrierile sale îi sunt dictate de Iisus; la 40 de ani a auzit o voce interioară care i-a spus: „Ia-ţi pana şi scrie”, şi această voce era a lui Iisus şi toate scrierile lui lorber sunt ca nişte îndemnuri adresate chiar de Iisus cititorilor):

Page 18: Manual AIM Group 2013

18

„Din păcate, mulţi pacienţi au ajuns să moară astăzi din cauza medica-mentelor alopate, care vindecă un rău dar îl înlocuiesc cu alte zece rele în corpul suferindului. Mai mult, noile boli devin din ce în ce mai viru-lente, astfel că nu este de mirare că durata de viaţă a oamenilor se află într-un declin accentuat, devenind din ce în ce mai scurtă, lucru care nu poate decât să îi slăbească şi mai mult pe urmaşii actualilor părinţi. Dacă acest declin material ar continua, el ar conduce la dispariţia totală a umanităţii; de aceea, din compasiune am preferat să iluminez câţiva oameni care au creat alte metode de vindecare, care nu distrug orga-nismul material, influenţând mai degrabă sufletul. În acest fel, trezind puterea sufletului, aceste remedii pot restaura echilibrul organismului fizic. Această metodă de vindecare se numeşte homeopatie (homeopa-tia este o medicină holistă – n.r.) sau după cum prefer să-i spun Eu: «Arta vindecării cu ajutorul sufletului». În acest caz, cel care efectuează vinde-carea este sufletul, care este activat cu ajutorul unor agenţi în cantităţi infinitezimale, care ar deveni toxici în doze mari. Cum? Simplu, căci în natura Mea nu există nimic dăunător”.

Toate cercetările, dezvoltările şi aparatele pe care noi le reali-zăm sunt direcţionate prin această prismă a integrării holiste şi a dezvoltării şi amplificării acestei forţe pe care holismul o nu-meşte forţă vitală. Ele sunt făcute să trezească şi să stimuleze

Page 19: Manual AIM Group 2013

19

această forţă şi cumva, faptul că ele restabilesc echilibrul şi produc vindecări este o urmare firească. Toate aparatele gândite de noi amplifică tendinţe naturale ale forţei vitale. Toate indicaţiile legate de efectele curative sunt venite din practică, de la cei care le-au utilizat. Noi nu putem să afirmăm că un dispozitiv vindecă o boală sau alta, el urmăreşte să trezească forţa vitală. Efectele care apar ţin în mare măsură de configuraţia mentală a utilizatorului. Tot ce putem noi spune este că această forţă se trezeşte şi efectele care apar sunt eminamente benefice. Ele produc în primul rând o trezire spirituală a celui care le foloseşte şi, evident, nu partea fizică este principiul activ al efectului curativ pe care l-ar produce un dispozitiv, ci influenţele lui spirituale.

Mai mult, aceste aparate nu contravin cu niciun alt gen de tratament (aici incluzând şi alopatia – deşi aceasta poate bloca manifestarea mul-tor efecte pozitive) şi pot fi folosite în paralel cu orice tip de remediu.

Efectele acestor dispozitive sunt mult amplificate dacă cel care le uti-lizează are un mod de viaţă sănătos şi o gândire corectă. În acest sens puteţi accesa site-ul nostru pentru că acolo vom publica materiale des-pre aceste aspecte.

Page 20: Manual AIM Group 2013
Page 21: Manual AIM Group 2013

1V I T A L P R O T E C T

Page 22: Manual AIM Group 2013

22

VITA

l Pr

OTE

CT Dezvoltarea tehnologiilor moderne a dus la apariţia unor boli cu care

generaţiile precedente nu s-au confruntat niciodată. Odată cu apariţia curentului electric şi a dezvoltării aparaturii care funcţionează pe baza lui, spaţiul din jurul nostru s-a umplut de o multitudine de radiaţii nevă-zute care, pe termen lung, generează efecte dezastruoase.

Experimentele cercetătorului american georges lakhovsky au demonstrat faptul că cromozomii din nucleul fiecărei celule vii au forma unui filament tubular alcătuit dintr-o materie dielectrică umplută cu o substanţă conductivă şi că un cromozom poate fi comparat cu un circuit oscilant echipat cu inductanţă, rezistenţă şi capacitate electrică. Cu alte cuvinte, celulele corpului uman sunt de fapt rezonatoare (circuite oscilante), capabile să vibreze electric la cele mai fine influenţe electromagnetice: cosmice, atmosferice, telurice. Însă, în epoca contemporană, pe lângă aceste unde naturale, există o multitudine de radiaţii electromagnetice care influenţează şi ele celulele, perturbând buna funcţionare a corpului uman. Pornind de la cele mai banale radiaţii cu care suntem atât de obişnuiţi încât nici măcar nu le mai considerăm nocive pentru noi, (de la radiaţiile reţelelor electrice de 50 Hz şi până la frecvenţe foarte înalte în gama microundelor), toate interferează cu câmpul vital uman şi perturbă activitatea celulelor vii.

Page 23: Manual AIM Group 2013

23

VITA

l Pr

OTE

CTPreocupări legate de influenţa nocivă a acestor radiaţii asupra fiinţe-

lor vii au existat de când s-a folosit pentru prima oară curentul electric. Însă, datorită faptului că efectele acestor radiaţii nu sunt vizibile imediat (efectul lor este lent, dar sigur), de cele mai multe ori, din cauza intere-selor financiare, au fost promovate sisteme care acum au devenit ceva obişnuit, dar care au efecte nocive asupra stării noastre de bine, de sănă-tate şi chiar asupra liberului arbitru. Cel mai rău este faptul că, folosind aceste sisteme, am renunţat să mai căutăm soluţii care ar putea fi inte-grate armonios în mediul natural şi care nu ar produce efecte nocive.

Cum răspunde sistemul nostru imunitar?

Suntem atât de obişnuiţi, de exemplu, cu reţeaua de curent electric, avem fire prin toţi pereţii caselor, încât pare greu de crezut că acestea ar putea avea şi efecte negative asupra sănătăţii noastre şi asupra stării noastre psihice. Experimentele realizate în laboratorul Marinei din Pensacola au demonstrat clar că la radiaţii magnetice de 1 gauss (un câmp foarte slab) şi frecvenţe cuprinse între 45 - 60 Hz, memoria fiinţei umane scade semnificativ. Memoria nu este doar capacitatea unei persoane de a-şi aminti şi a reproduce un text, ci într-un sens mult mai profund, memoria este alcătuită din straturile cele mai profunde ale fiinţei umane

Page 24: Manual AIM Group 2013

24

VITA

l Pr

OTE

CT şi ea este responsabilă inclusiv de starea de sănătate fizică şi psihică.

Când afirmăm asta ne referim la memoria cea mai profundă, cea despre care oamenii de ştiinţă spun că nu îşi are sediul în corpul fizic, şi nu la memoria conştientă care este doar o parte din această memorie imen-să. Există o strânsă legătură între această memorie şi starea noastră de sănătate. Această memorie controlează buna funcţionare a celulelor, păstrează forma corpului şi asigură buna funcţionare a întregului or-ganism.

În anii ’70, un psiholog bulgar, gheorghi lozanov, a realizat câteva experimente de vindecare a unor boli grave prin autosugestie. În timpul procesului de vindecare, psihologul a avut surpriza să constate că pe măsură ce starea de sănătate se îmbunătăţea, memoria devenea din ce în ce mai bună. Atunci i-a venit ideea să acţioneze direct îmbunătăţind memoria pacienţilor prin tehnici de învăţare accelerată şi a constatat că bolnavii de cancer sau suferinzii de alte boli grave se vindecau învăţând limba japoneză sau germană ori engleză etc.

În Elveţia, s-a făcut un experiment sugestiv legat de influenţa nocivă a radiaţiilor electromagnetice asupra organismului uman. Au fost luaţi pacienţi care sufereau de diverse maladii, în special dezechilibrări ale anumitor ritmuri, şi au fost ţinuţi timp de câteva săptămâni într-o zonă montană, la o cabană lipsită complet de curent electric. lipsa radiaţiilor

Page 25: Manual AIM Group 2013

25

VITA

l Pr

OTE

CTelectrice a făcut ca, în timp de doar două săptămâni, toţi pacienţii să

îşi revină complet. Aceste rezultate s-au menţinut chiar şi doi ani după experiment.

Cercetările asupra nocivităţii radiaţiilor electromagnetice de foarte înal-tă frecvenţă au demonstrat că acestea generează hiperactivitate, îmbă-trânire, stres şi perturbă ciclurile de somn. Conform biofizicianului rus Khijenkov, creierul se desincronizează la doar câteva secunde după ce un câmp electric apare sau dispare.

În 1973, medicii Z. gordon şi M. Tolgskaia, membri ai Academiei de Ştiinţe ruse, au demonstrat că radiaţiile slabe de microunde alterea-ză celulele nervoase ale hipotalamusului. După cinci luni, celulele care secretă neurotransmiţători se atrofiază complet. Neurotransmiţătorii sunt substanţe generate de sistemul nervos, care asigură transmiterea informaţiilor de la organele de simţ la sistemul nervos central, ei fiind substanţe vitale pentru un organism viu, pentru că în lipsa lor creierul rămâne nestimulat (un organism obişnuit nu poate rămâne privat de informaţii senzoriale deoarece asta generează o stare de stres şi angoa-să imensă).

Experimentele realizate în laboratoarele rockefeller au arătat că dacă unui şobolan i se taie mustăţile prin care el primeşte 80% din informaţia senzorială în mai puţin de două ore el înnebuneşte şi moare.

Page 26: Manual AIM Group 2013

26

VITA

l Pr

OTE

CT Alţi cercetători precum J. J. Noval au concluzionat că radiaţiile elec-

tromagnetice de frecvenţă foarte înaltă blochează producerea neuro-transmiţătorilor şi generează o epuizare la nivelul cortexului şi a siste-mului imunitar.

Medicul american Beeker a realizat studii aprofundate şi a concluzionat că multitudinea câmpurilor electromagnetice artificiale care se întâlnesc într-un oraş dezvoltat (emiţătoare radio şi TV, linii de înaltă tensiune, radiaţii ale aparatelor casnice, cuptoare cu microunde, aparate TV, calculatoare etc.) generează un fel de zgomot electronic care afectează memoria, degradează sistemul imunitar şi provoacă maladii cum ar fi cancerul sau diverse tulburări mentale şi comportamentale (depresia). Conform studiilor lui Beeker, victimele sinuciderilor trăiesc în majoritatea cazurilor într-un mediu electromagnetic cu 22% mai intens decât alte persoane. De asemenea, expunerea la câmpuri electromagnetice puternice anihilează producerea norepinefrinei (neurotransmiţător) fapt ce favorizează apariţia depresiei. Numărul de accidente este cu 40% mai mare în zonele supuse unor câmpuri electromagnetice intense. În 1984, Dr. Wendell Winter de la universitatea din Texas a declarat că tumorile canceroase se dezvoltă de 600 de ori mai repede când subiectul este supus la un câmp electromagnetic de 50 - 60 Hz (frecvenţa liniilor electrice).

Page 27: Manual AIM Group 2013

27

VITA

l Pr

OTE

CTInfluenţa radiaţiilor liniilor electrice asupra comportamentului şi funcţi-

onării organismului este atât de puternică încât atunci când s-a realizat un test în care li s-a cerut subiecţilor să aleagă o notă muzicală, peste 95% dintre europeni au ales nota SOl diez (aproximativ 50 Hz – frec-venţa liniilor electrice europene) şi majoritatea americanilor au ales un SI (care era foarte aproape de frecvenţa reţelei americane de 60 Hz).

Abia în 1964 la geneva, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial că expunerea la câmpuri electrice de frecvenţă foarte înaltă ar putea altera comportamentul celular, fiziologic şi psihologic. În plus, ca urmare a datelor prezentate, O.M.S a concluzionat: „Studiile de care dis-punem astăzi ne îndeamnă să evităm orice expunere inutilă la câmpuri electromagnetice”.

VITAL PROTECT amplifică frecvenţa de rezonanţă a creierului

VITAL PROTECT este construit pe baza a două principii care cresc imunitatea organismelor vii la radiaţiile nocive din mediul înconjurător.

Primul principiu se referă la existenţa unei frecvenţe de rezonanţă care ne branşează la energiile vitalizante şi binefăcătoare ale Pământului.

Page 28: Manual AIM Group 2013

28

VITA

l Pr

OTE

CT Faptul că trăim pe o planetă care are o anumită dimensiune a cavităţii

Pământ–ionosferă face să existe o frecvenţă de rezonanţă prin care preluăm energiile vitale telurice. Această frecvenţă este denumită rezonanţa Schumann după numele inginerului care a intuit-o pentru prima dată (Otto Weber Schumann). Nu se ştie încă ce reprezintă cu adevărat această frecvenţă. Oamenii de ştiinţă afirmă că frecvenţa de rezonanţă Schumann este ritmul oscilator al câmpului magnetic al Pământului. Cert este că oamenii sunt programaţi să trăiască în acest câmp terestru care determină, de fapt, ceasul biologic al fiinţelor născute pe Pământ. Acest lucru devine evident atunci când se măsoară frecvenţa de rezonanţă a creierului, deoarece acesta are tendinţa nativă de a se fixa pe frecvenţa de rezonanţă Schumann şi de a respinge câmpurile magnetice perturbatoare. Studiile unuia dintre cei mai celebri cercetători în această direcţie, Patrick Flanagan, au evidenţiat că întreaga geometrie a corpului omenesc este construită ca submultipli ai lungimii de undă ai frecvenţei Schumann.

Experimentele pe care noi le-am efectuat au evidenţiat că dacă în apro-pierea unei fiinţe umane există un generator pe frecvenţa Schumann, creierul devine imun la radiaţiile nocive din mediul înconjurător. Nu este vorba despre un ecran protector în jurul fiinţei umane, ci pur şi simplu este o amplificare a legăturii câmpului subtil al fiinţei cu câmpul vital al Pământului.

Page 29: Manual AIM Group 2013

29

VITA

l Pr

OTE

CTÎn ultimul timp au apărut tot felul de teorii care afirmă că re-

zonanţa Schumann s-a modificat şi că această frecvenţă ar fi crescut. lucru care este complet neadevărat. Toate efectele benefice despre care am vorbit aici se produc doar pe această rezonanţă Schu-mann, 7,83 Hz. Aceasta este frecvenţa pe care creierul se duce instinc-tiv, şi această frecvenţă este cea care dă imunitate faţă de semnalele perturbatoare atunci când este emisă în preajma organismului uman.

În clinica Swan din Tucson, SuA, Dr. Scheldon Deal a realizat un expe-riment uluitor. Mai mulţi subiecţi au fost introduşi într-un câmp elec-tromagnetic nociv. În semnalele bioelectrice s-au constatat schimbări dramatice (EEg, EKg, gSr etc.). Apoi, fără ca ei să ştie, a fost pornit un generator pe frecvenţa Schumann. În mai puţin de două minute, toţi parametrii monitorizaţi au revenit la normal.

Această frecvenţă de rezonanţă este atât de importantă pentru orga-nismele vii încât lipsa ei duce în scurt timp la boală. Astfel, când primii astronauţi au revenit pe Pământ au avut probleme de sănătate serioase iar cercetătorii de la NASA au hotărât instalarea de generatoare Schu-mann în toate navele spaţiale, pentru a crea un mediu electromagnetic sănătos şi natural.

Al doilea principiu este o structură radiantă care generează o stare de armonie şi echilibru la nivelul întregii fiinţe. Această structură

Page 30: Manual AIM Group 2013

30

VITA

l Pr

OTE

CT generează un vortex energetic care echilibrează energiile de-a lungul

coloanei şi asigură o purificare continuă a câmpului subtil al fiinţei. Sim-pla prezenţă lângă un subiect al acestei structuri radiante produce o echilibrare a energiilor vitale şi astfel, organismul devine imun la influ-enţe radiante nocive.

Structura radiantă este alcătuită prin combinarea unor spirale realizate din metale nobile şi a unei reţele de cristale şi este utilizată ca antenă pentru a amplifica şi transmite la nivelul întregului câmp al fiinţei efec-tul rezonanţei Schumann.

VITAL PROTECT este indicat atât celor care locuiesc într-un oraş aproa-pe de o staţie radio sau o linie de înaltă tensiune, celor care lucrează cu calculatoare, telefoane mobile sau orice fel de aparate electrice, cât şi celor care vor să beneficieze de o stare de sănătate bună, să se în-sănătoşească rapid, sau pur şi simplu vor să se menţină în formă şi să beneficieze de toate şansele pe care le oferă viaţa.

Efecte

VITAL PROTECT protejează împotriva poluării electromagnetice, elimi-nă insomnia, răul de călătorie, migrenele, crampele musculare, stresul.

Page 31: Manual AIM Group 2013

31

VITA

l Pr

OTE

CTTestele efectuate au arătat că VITAL PROTECT induce o stare amplă de

relaxare şi calm. De asemenea, experimentele realizate pe animale au arătat că acestea se vindecă mult mai repede când poartă un astfel de aparat.

Studiul pe diverse culturi celulare a relevat o întreagă listă de efecte pozitive şi niciun fel de efect negativ. Practic, acest aparat blochează semnalele potenţial nocive şi amplifică câmpul energetic al subiectului care îl poartă. Enumerăm câteva dintre efectele aparatului VITAL PROTECT:

• elimină problemele legate de decalajul de fus orar;• amplifică vitalitatea;• creşte potenţa;• fortifică sistemul autoimunitar;• creşte rezistenţa la oboseală şi stres;• măreşte capacitatea de efort;• amplifică spiritul de observaţie (astfel, evenimente care

în mod normal trec nesesizate sunt integrate armonios şi printr-un proces sinergic, subiectul rezonând cu energiile succesului);

• generează o frecvenţă benefică la nivelul creierului;

Page 32: Manual AIM Group 2013

32

VITA

l Pr

OTE

CT • protejează împotriva influenţelor subtile nocive (gânduri ne-

gative proiectate spre subiect, magie neagră etc.);• protejează împotriva radiaţiilor telefoanelor mobile, ecranelor

TV, calculatoarelor, cuptoarelor cu microunde, liniilor de înaltă tensiune, radioemiţătoarelor (din cauza unei legături continue cu câmpul teluric, celulele umane nu mai sunt receptive la radiaţiile nocive);

• protejează împotriva stresurilor patogene (radiaţii Hartmann, radiaţii nocive datorate unor anomalii terestre etc.);

• măreşte rezistenţa la poluarea fonică;• protejează câmpul vital al subiectului în zonele aglomerate

din oraşe sau în medii cu câmpuri subtile joase (spitale, cimi-tire, locuri în care se produc frecvent accidente), case cu rezo-nanţe maladive.

Cel mai important este că VITAL PROTECT racordează fiinţa la ener-giile vitale ale Pământului, integrând-o în armonia universală. Aceas-tă armonizare cu frecvenţa de vibraţie a planetei Pământ generează o comportare justă relativ la toate situaţiile cu care fiinţa se confruntă. Integrarea în această armonie face ca fiinţa să respecte toate aspectele creaţiei şi să urmărească să-şi îndeplinească rolul pentru care a venit în manifestare.

Page 33: Manual AIM Group 2013

33

VITA

l Pr

OTE

CT

Avantajele noului VITAL PROTECT

1. Oferă PrOTECȚIE ACTIVĂ întrucât emite pe frecvența Schumann de 7,83 Hz care stimulează organismul să ignore semnalele perturbatoare din mediul înconjurător.

2. PrOTECȚIE PASIVĂ. Noul VITAl PrOTECT este realizat pe baza unor structuri radionice spiralate care servesc drept antene de emisie a semnalului.

3. Frecvența de lucru este foarte precisă, fapt care asigură o protecție autentică împotriva radiațiilor electromagnetice. Acest aspect este posibil deoarece dispozitivul este prevăzut cu un oscilator cu cuarț.

4. Este omnidirecțional, adică sistemul de antene interne generează o sferă de protecție cu raza de 2,5 – 3 metri.

5. Durata de viață a bateriei este mai mare de 9 luni de zile.6. Fiabilitate deosebită. Aparatul a fost proiectat pentru a putea

fi folosit o viață întreagă doar schimbând bateria atunci când aceasta se termină.

7. Noul VITAl PrOTECT are acum o formă mult mai ergonomică şi mai atractivă.

8. Semnalul emis este cu 30% mai puternic.

Page 34: Manual AIM Group 2013

34

VITA

l Pr

OTE

CT

Mod de utilizare

Aşa cum se observă din figura alăturată, aparatul este extrem de simplu de utilizat. Sursa de curent internă este constituită dintr-o baterie Cr2025 sau Cr2032 (cu Cr2032 perioada de schimbare a bateriei creşte cu cel putin 50%). Bateria se montează foarte uşor deblocând prin apăsare cu unghia zăvorul sertarului şi apoi culisându-l înspre exterior. Aşezaţi bateria în sertar cu partea pozitivă (+) către spatele aparatului şi apoi împingeţi la loc sertarul până face clic. Aparatul are un consum redus de energie, astfel bateriile pot fi utilizate mai mult de opt luni.

Apeşi şi tragi uşor spre exterior.

Page 35: Manual AIM Group 2013

35

VITA

l Pr

OTE

CT

Pe fața aparatului, în partea dreaptă, este amplasat un lED roşu indicator care se aprinde scurt la un interval de circa zece secunde. lED-ul foloseşte doar pentru a indica funcționarea aparatului şi starea bateriei. la pornire lED-ul clipeşte scurt de trei ori şi apoi aparatul intră în regim de lucru normal şi lED-ul se va aprinde scurt din aproximativ zece în zece secunde. Atât timp cât bateria are un nivel satisfăcător, lED-ul se aprinde intermitent. Când nivelul bateriei scade la un stadiu la care ar trebui să schimbați bateria atunci lED-ul se aprinde scurt de câte două ori la fiecare zece secunde. După acest moment aveți timp suficient să schimbați bateria. Dacă nu schimbaţi bateria atunci când nivelul ei devine critic, aparatul ar putea să înceteze să funcţioneze. Într-o atare situaţie, lED-ul clipeşte scurt de trei ori la fiecare zece secunde. Din acest moment, aparatul se poate opri oricând, prin urmare bateria trebuie schimbată de urgență. Frecvenţa, forma şi nivelul semnalului emis de aparat nu depind de nivelul bateriei, ele rămân constante atât timp cât lED-ul se aprinde. În momentul în care lED-ul s-a stins, se opreşte complet funcţionarea aparatului.

Chiar şi cu electronica oprită, aparatul oferă încă protecție datorită sistemului radionic pe care îl are înglobat în structura sa.

Page 36: Manual AIM Group 2013

36

VITA

l Pr

OTE

CT Pentru a obţine efecte maxime, aparatul trebuie purtat cât mai aproape

de corp, la gât, într-un buzunar, la curea etc. sau poate fi plasat pe masă lângă dumneavoastră când lucraţi la calculator sau sub pat atunci când dormiţi.

Până acum, nu s-a constatat niciun fel de efecte negative ale aparatului asupra organismului uman.

Odată cu VITAL PROTECT primiţi şi un CD ce conţine 10 melodii care reprezintă sunetele fundamentale ale planetelor Sistemului Solar, înre-gistrate de oamenii de ştiinţă de la NASA.

Aceste sunete au fost modulate de noi într-un anumit fel, cu frecvenţa de 7,83 Hz, rezonanţa Schumann, şi astfel ele sunt foarte uşor asimilate de fiinţă şi amplifică energiile legate de rezonanţa cu planeta respectivă.

Nu este neapărat o muzică de meditaţie, simpla ascultare a unei melodii face organismul să vibreze pe frecvenţa respectivă. Melodiile au efect chiar dacă sunt ascultate la un nivel scăzut al volumului sonor şi pot fi utilizate în orice moment al zilei şi în orice situaţie.

Page 37: Manual AIM Group 2013

37

VITA

l Pr

OTE

CT

Page 38: Manual AIM Group 2013

38

VITA

l Pr

OTE

CT

lista cu melodii aferentă CD-ului VITAL PROTECT:

PământSoareLunăVenusMarteJupiterSaturnMercur-UranusNeptun-PlutoUnivers

Mod de prezentare

Pachetul complet al aparatului VITAL PROTECT conţine:• aparatul VITAL PROTECT cu baterie inclusă;• CD suplimentar cu melodiile planetare;• manual de utilizare.

Page 39: Manual AIM Group 2013

39

VITA

l Pr

OTE

CTMărturii

Mihai A., medic veterinar, Târgovişte. Am cumpărat VITAL PROTECT pentru mine şi pentru soţia mea după ce am aflat mai multe informaţii despre prezenţa radiaţiilor electromagnetice şi despre efectele lor negative. Pe oricine ar pune pe gânduri gravitatea consecinţelor; amândoi lucrăm cu computerul şi vorbim mult la telefonul mobil. Pentru noi sunt de nelipsit. De aceea, am hotărât să căutăm o soluţie şi astfel ne-am achiziţionat aparatul VITAL PROTECT. În ce mă priveşte, de ceva timp mă supărau şi nişte pietre la rinichi. Surpriza mi-a fost mare când după doar o săptămână de la folosirea aparatului am început să le elimin. La efectul ăsta chiar nu mă aşteptam. Luând legătura cu domnul Bîrgăoanu, care mi-a explicat că VITAL PROTECT are efecte mult mai profunde, am înţeles de ce s-a întâmplat acest lucru. Super! Pe mine m-a convins!

Sorin B. G., elev, Iaşi. Mi-am convins părinţii că am nevoie de protecţie împotriva radiaţiilor emise de telefonul mobil, pentru că nu pot renunţa la el şi vorbesc destul de mult. Nu le-am mai spus că începusem să am dureri în urechi atunci când îl foloseam continuu zece minute. Probabil că ar fi luat măsuri mai drastice şi m-ar fi privat de conversaţiile mele lungi cu prietenele şi colegii. Odată ce mi-au dat acordul am început să caut pe Internet şi am găsit acest aparat, VITAL PROTECT. Am înţeles cum

Page 40: Manual AIM Group 2013

40

funcţionează şi l-am cumpărat. Am observat că după două săptămâni nu mai simţeam dureri în urechi nici dacă petreceam mai mult de zece minute la telefon. Asta a fost grozav, însă ce i-a convins şi pe părinţii mei să-şi cumpere VITAL PROTECT a fost faptul că mi se îmbunătăţise simţitor somnul şi mă simţeam mai odihnit. Suntem mulţumiţi de acest aparat şi îl purtăm cu noi oriunde mergem. Felicitări pentru realizare!

Ovidiu A. B., medic, Râmnicu Vâlcea. Sunt medic şi ştiu ce înseamnă perturbarea organismului expus în permanenţă la radiaţii electromagnetice. Oricât aş vrea să mă feresc, îmi dau seama că sunt neputincios în faţa lor atât timp cât doresc să-mi împlinesc viaţa la oraş şi să accept tot ce implică ea. La fel de inutil este şi să încerc să remediez simptomele dacă nu găsesc soluţii pentru cauza lor. Aşa că, împreună cu soţia mea, medic şi ea, am început să ne informăm despre care sunt metodele de protecţie împotriva radiaţiilor. Am încercat mai multe variante, dar cu rezultate slabe. L-am văzut pe domnul Eugen Bîrgăoanu la o emisiune TV prezentând dispozitivul VITAL PROTECT. Ni s-a părut interesant şi l-am cumpărat; totuşi, mai sceptici din fire, am vrut doar unul pentru soţie. Dacă se simţea bine şi avea rezultate bune mai cumpăram unul. Însă după aproximativ trei luni ea nu putea să-mi spună nimic concret, dar după o intervenţie de extragere a unor masele, soţia mea nu s-a plâns de dureri, aşa cum îi atrăsese atenţia stomatologul ei că se va întâmpla. A fost uimită şi recunosc că şi eu am început să corelez asta

VITA

l Pr

OTE

CT

Page 41: Manual AIM Group 2013

41

cu folosirea aparatului, dar tot nu m-a convins să mai achiziţionez unul. Soţia mea se simţea din ce în ce mai bine. Ce m-a făcut într-un târziu să-mi achiziţionez şi eu unul a fost observaţia ei plină de uimire: „Ştii ce se întâmplă? Reumatismul începe să dispară - nu mi-a mai dat dureri de cap în ultima vreme!” Ni se pare extraordinar. Aşteptăm să vedem ce îmbunătăţiri voi simţi şi eu. Oricum, mulţumim şi mult succes! Cornel B. V., lucrător Metrorex, Bucureşti. Lucrez de şapte ani la metrou. Am dezvoltat câteva afecţiuni profesionale. Sunt inevitabile în mediul de acolo. Slăbirea auzului, stare de oboseală permanentă, stări de depresie, dureri de cap, acestea sunt doar câteva dintre tulburările care au apărut pe parcursul a şapte ani. Eu am considerat că asta reprezintă riscul meseriei şi n-am avut impulsul să caut soluţii, dar soţia mea, privind o emisiune în care era prezentat aparatul VITAL PROTECT, s-a sfătuit cu mine şi după câteva argumente solide m-a convins să încerc. Am început să-l port în fiecare zi la serviciu şi noaptea îl ţin lângă pat. După aproximativ două luni auzul mi se îmbunătăţise mult şi eram mai vioi decât de obicei. Am continuat să port dispozitivul VITAL PROTECT. Între timp şi-a cumpărat şi soţia. Sunt şase luni de când îl folosesc şi pot spune că aproape am uitat ce înseamnă durerile de cap. Am simţit nişte schimbări mari astfel că mi-am încurajat şi colegii să folosească, urmând exemplul meu. Ceea ce a observat soţia mea este că se odihneşte mai bine şi că nu o mai supără aproape deloc ochii în momentul când stă la computer. Bravo, aţi dat oamenilor ceva ce funcţionează cu adevărat! Vă mulţumim!

VITA

l Pr

OTE

CT

Page 42: Manual AIM Group 2013

42

Adina R., Bucureşti. Într-unul dintre seminariile susţinute în firma pentru care lucrez am luat cu mine aparatul şi l-am pus pe o măsuţă din apropiere. Un participant supărat că a fost întrerupt de la treburile lui s-a trezit brusc cu o mare durere de cap. Nu mi-a spus decât la următoarea întâlnire care a avut loc la o distanţă de şapte zile. A confirmat că m-a judecat, a fost supărat pe mine, a emis gânduri urâte. I-am spus că aparatul a receptat atacul lui psi şi i-a răspuns. A conştientizat de unde i se trage durerea, şi-a cerut iertare faţă de mine şi în mai puţin de un minut i-a dispărut tot disconfortul. Aparatul mi-a întărit imunitatea, n-am mai răcit şi n-am mai fost sensibilă la virusuri.

Gabriel Valentin N. Am achiziţionat aparatul VITAL PROTECT cu o lună în urmă şi pot să spun că efectele sale benefice s-au făcut simţite din prima zi de utilizare (de fapt din primele secunde), începând cu percepţia energizării prin vibraţii a anumitor zone cu probleme legate de circulaţie, palme, tălpi, şi, spre marea mea surprindere, printr-o echilibrare la nivel emoţional (dispariţia spontană a unor stări negative, acestea au fost diminuate ca intensitate şi durată).

În următoarele săptămâni, starea de protecţie emoţională s-a menţinut relativ constantă; s-a redus cantitativ şi ca intensitate „amorţeala” din anumite zone ale corpului, care apăruse de peste şase luni de zile (talpa stângă, coapsa stângă), tusea (fumătorului, de dimineaţă). Chiar şi

VITA

l Pr

OTE

CT

Page 43: Manual AIM Group 2013

43

somnul s-a îmbunătăţit puţin din prima seară şi, spre surprinderea mea, are şi rol de analgezic şi echilibrare locală: pus pe piept, aşa din dorinţa de experimentare, am realizat că respir mai uşor după doar câteva minute (şi inima şi-a regularizat bătăile); stând în pat, la televizor, de exemplu, coapsa stângă îmi amorţea şi punând aparatul pe ea amorţeala dispărea în câteva minute (iniţial, am sesizat de două ori şi nişte fiori răcoroşi de-a lungul piciorului. Apoi nu am mai simţit, dar nici coapsa nu mi-a mai amorţit doar stând întins în pat); pus la nivelul capului induce calm, relaxare în doar câteva minute.

Dr. Simona C., Universitatea Radboud, Netherlands. Bună, Eugen! Aparatul a ajuns la destinaţie, la mama mea. Mulţumesc. L-a primit săptămâna trecută şi îl foloseşte intens. Îţi transmite mulţumiri din suflet. Pe unde simte un disconfort, aşază VITAL PROTECT direct pe corp şi spune că percepe îmbunătăţiri deja de a doua zi. Avea arsuri la stomac, lua Omeprazol (pentru scăderea acidităţii), acum a renunţat la pastile.

O seară frumoasă, Simona!

VITA

l Pr

OTE

CT

Page 44: Manual AIM Group 2013
Page 45: Manual AIM Group 2013

2B I O S Y N E R G Y

Page 46: Manual AIM Group 2013

46

BIO

SYN

Erg

Y

Redescoperirea trecutului

Este cunoscut faptul că civilizaţia noastră nu este singura care a exis-tat pe acest pământ de la apariţia fiinţei umane. Descoperirile arheo-logice ale unor vestigii şi scrieri din ce în ce mai surprinzătoare ates-tă faptul că civilizaţia noastră a fost precedată de alte civilizaţii care au depăşit-o cu mult ca nivel de dezvoltare. Astfel, tratatul „Vimanika Shastra” descoperit în India descrie detaliat aparate de zbor mai gre-le decât aerul, cu sustentaţie magnetică şi gravitaţională, cu mii de ani înainte ca fraţii Wright să efectueze primul zbor al epocii noastre cu un astfel de aparat. Piramidele Egiptului încă ne mai uimesc prin măreţia şi precizia construcţiei lor. Există legende despre faimoasa substanţă care înmoaie pietrele şi care a făcut posibilă construcţia de către mayaşi a unor ziduri perfect îmbinate, fapt care continuă să-i ui-mească pe constructorii zilelor noastre. Sigur că există multe „minuni” ale trecutului, însă unele s-au pierdut complet, unele sunt privite cu suspiciune de ştiinţa actuală iar altele, printre care şi aparatul cu care vom face cunoştinţă în continuare, au fost revelate de către clarvăzăto-rii care „le-au citit” în arhivele akashice (zonă a planului subtil unde se află înregistrat trecutul).

Page 47: Manual AIM Group 2013

47

BIO

SYN

Erg

Y

Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului, rădăcina unei vieţi dătătoare de împlinire şi satisfacţii. De aceea, pare normal ca pe plan mondial să se cheltuiască sume enorme pentru depistarea, investi-garea şi tratamentul tuturor bolilor. Ştiinţa a făcut progrese uriaşe construind aparate sensibile şi foarte complicate pentru investiga-rea amănunţită a corpului uman şi există medicamente de sinteză, realizate cu mari eforturi, capabile să producă efecte precise pentru îndepărtarea unei anumite probleme de sănătate. Cu toate acestea, la nivel global, în ciuda dezvoltării ştiinţei şi tehnologiei actuale, pu-tem spune că medicina alopată a eşuat în „lupta” cu marile proble-me care afectează sănătatea umană. Motivul principal este faptul că ea s-a dedicat mai curând vindecării bolilor, decât menţinerii unei stări perfecte de sănătate, şi astfel a pierdut din vedere armonia în-tregului care se manifestă într-o fiinţă umană la toate nivelurile sale: fizic, energetic, emoţional, mental şi spiritual. Din acest punct de vedere, o problemă de sănătate nu reprezintă numai ceea ce putem ve-dea la nivel fizic, o afecţiune sau o incapacitate temporară a unui organ de a-şi exercita funcţia, ci reprezintă o perturbare a echilibrului între-gului ansamblu minte–corp. În al doilea rând, materialismul excesiv al ştiinţei a generat o adevărată vânătoare de virusuri, bacterii, alte vieţui-toare minuscule, precum şi substanţe materiale care sunt responsabile, aparent, de producerea bolilor în organismul uman. Însă, nu trebuie să

Page 48: Manual AIM Group 2013

48

BIO

SYN

Erg

Y

uităm că prin fiecare respiraţie în fiinţa noastră intră miriade de astfel de elemente şi numai atunci când dezechilibrul organismului o permite, ele se pot instala şi multiplica, cu toate efectele neplăcute care decurg din acest lucru.

Prin urmare, un medicament ideal ar fi cel care să poată recrea armonia unui organism perturbat sau să poată întări starea de echilibru existen-tă deja în organism, fără a dăuna în niciun fel acestuia. Nu este cazul procedurilor moderne de tratament. Aici avem de-a face cu o multitudi-ne de efecte secundare şi nici nu se pune problema aplicării lor în cazul unui organism sănătos.

Examinând comorile trecutului, găsim o mulţime de asemenea „me-dicamente” ideale, de cele mai multe ori în forma unor remedii na-turale, a unor recomandări cu privire la un mod de viaţă echilibrat şi chiar în forma unor aparate care să aducă în fiinţa celui care le uti-lizează diverse energii subtile, conform necesităţilor acestuia. Se pare că preoţii şcolilor ezoterice ale Tibetului, ale vechiului Egipt, ale Imperiului Inca etc. posedau tehnici extraordinare de reîntinerire a minţii, a corpului şi a memoriei. În vitrinele muzeelor din întreaga lume se găsesc tot felul de dispozitive enigmatice cărora li se atribu-ie puteri miraculoase de regenerare a organismului uman. De obicei,

Page 49: Manual AIM Group 2013

49

BIO

SYN

Erg

Y

ele sunt sub formă de obiecte ritualice: baghete de carbon sau mag-netită, aliaje secrete de aur, argint, cristale de cuarţ. Aceste dispozi-tive, uluitor de simple pentru mintea complicată a unui cercetător contemporan, funcţionează pe baza altor principii decât cele pe care se fundamentează ştiinţa la ora actuală sau, altfel spus, se bazează pe pu-nerea în practică a unor principii interdisciplinare, cum ar fi de exemplu principiul rezonanţei sau cel al sinergiei.

Aici trebuie să menţionăm că aceste dispozitive nu constituie decât o ilustrare fizică a unui proces care de cele mai multe ori este subtil, ast-fel că interacţiunea lor cu corpul se produce la nivel energetic. Astăzi, metodele terapeutice holistice ale vechilor civilizaţii sunt din nou ana-lizate şi puse în aplicare, însă doar pentru a compensa dezavantajele medicinei clasice.

Mediumul Edgar Cayce recomanda biobateria ca fiind un dispozitiv miraculos

unul dintre dispozitivele care s-a bucurat şi se bucură de o largă apre-ciere este biobateria, revelată în epoca contemporană de către medi-umul american Cayce în lecturile sale. În stare de transă, Edgar Cayce a efectuat peste 14 000 de lecturi despre peste 10 000 de subiecte şi,

Page 50: Manual AIM Group 2013

50

BIO

SYN

Erg

Y

printre acestea, la loc de cinste se afla sănătatea fiinţei umane. Informa-ţii cu privire la biobaterie se găsesc din 1027 în lecturile sale, iar Cayce o situează la loc de cinste, recomandând-o în peste 115 îmbolnăviri di-ferite. Descrierea acestui aparat este însoţită de numeroase superlative: „Toată lumea ar trebui să utilizeze acest aparat”, „Este excelent pen-tru refacerea organismului” şi aşa mai departe.

Cayce a denumit energia acumulată de acest dispozitiv energie „etero-nică”. Iată cum descrie Cayce în lecturile sale principiul de funcţionare al biobateriei: „Aparatul lucrează ca un magnet generator – la fiecare conexiune a sa cu corpul fizic se generează un flux energetic subtil, care vibrează pe frecvenţa de vibraţie a corpului însuşi [...] (este vorba des-pre) un magnet care acumulează energie”. (1179-3)

„Vibraţiile aparatului constituie cea mai joasă formă de forţe electrice care se deplasează ca energii provenite din forţele eteronice – forma cea mai joasă sau statică a forţelor creatoare electrice.” (681-2)

„Forma cea mai joasă de vibraţie electrică reprezintă baza întregii vieţi (prima cauză, Cuvântul).” (444-2)

Page 51: Manual AIM Group 2013

51

BIO

SYN

Erg

Y

„[...] forţele lor constructive se găsesc într-o manieră ordona-tă. Acest lucru dă posibilitatea liniştirii din interior şi permi-te forţelor care contribuie la întărirea vitalităţii sistemului să devină predominante [...] (acest aparat) preia energiile din anumite porţiuni ale corpului, le amplifică şi reintroduce în corp energii electrice care revitalizează zonele din corp unde se manifestă lipsa acestor energii.” (957-3)

„Menţine corpul în echilibru.” (2836-2)

„[...] pentru că întăreşte vibraţiile (corpului) [...] dispozitivul îşi asumă vi-braţiile utilizatorului.” (5158-1)

Din fragmentele de mai sus (aparatul nu a fost descris integral într-o singură lectură, ci informaţii despre alcătuirea şi modul său de funcţio-nare se găsesc în mai multe studii, aşa cum am menţionat anterior) re-zultă că biobateria constă într-un amplificator energetic foarte puternic care se poate acorda la frecvenţa de vibraţie a corpului subtil energetic al utilizatorului, reîmprospătându-i astfel energia sa vitală.

De aceea, Cayce insistă ca aparatul să fie personal: „Fiecare persoană trebuie să aibă propriul său aparat. Asiguraţi-vă că niciun alt corp nu foloseşte aparatul”. (260-2)

Page 52: Manual AIM Group 2013

52

BIO

SYN

Erg

Y

Experimentele efectuate de noi arată că atunci când o persoa-nă utilizează aparatul mai multe zile la rând, pulberile de car-bon din interiorul biobateriei se structurează într-o reţea de aglomerări (noduri) care sunt dependente de câmpul energetic al persoanei respective.

Totuşi, el poate fi utilizat de mai multe persoane dacă după ce a fost utilizat o perioadă de timp de către o persoană aparatul se „resetează” prin plasarea sa sub razele soarelui o anumită perioadă de timp (2 – 3 ore de expunere continuă la soare într-o zi însorită). Atragem atenţia că expunerea la soare trebuie făcută direct şi nu în spatele unei ferestre. De asemenea, experienţa noastră arată că eficienţa unui dispozitiv „resetat” în felul acesta este mai scăzută.

Ce este BIO SYNERGY?

BIO SYNERGY este o baterie bioenergetică (foloseşte potenţialul energetic al corpului şi nu are nevoie de o sursă externă pentru a se activa), ce permite regenerarea organismului uman graţie fenomenelor de rezonanţă care se stabilesc între corpul fiinţei umane la care este conectată bateria şi soluţia pe baza căreia funcţionează.

Page 53: Manual AIM Group 2013

53

BIO

SYN

Erg

Y

Această biobaterie este construită respectând indicaţiile revelate de Edgar Cayce în timpul transelor sale, descoperiri ale unor oameni de ştiinţă care au studiat cultura inca (templele incaşe) şi descrieri ale unor principii asemănătoare din vechi texte orientale. Întreaga construcţie este introdusă în răşină pentru a fi protejată împotriva şocurilor şi a umezelii. Aparatul are două borne pe faţa superioară şi un recipient (amplasat în interiorul bateriei şi închis ermetic) în care se găseşte soluţia cu aur de la care pleacă informaţia. BIO SYNERGY mai are în componenţă două brăţări, una pentru încheietura mâinii şi cealaltă pentru încheietura gleznei, brăţări ţesute cu fire de argint, antialergice, elastice şi foarte rezistente. Aceste brăţări se conectează la cele două borne şi ele închid circuitul format de corpul uman şi biobaterie. Nu are importanţă la ce bornă se conectează fiecare dintre brăţări. Deoarece acţiunea benefică a biobateriei devine maximă atunci când este lăsată într-un recipient cu gheaţă, BIO SYNERGY este livrat într-o cutie de plastic care poate fi folosită ca recipient pentru gheaţă.

Modelul de biobaterie propus de AIM group, BIO SYNERGY, combină avantajele date de procesul de acumulare şi sinergie a energiei facilitat de carbon cu acumularea de energie orgonică. Datorită construcţiei specifice a pereţilor biobateriei, în interiorul acesteia se generează un câmp orgonic care amplifică transmisia informaţiei la nivelul corpului prin

Page 54: Manual AIM Group 2013

54

BIO

SYN

Erg

Y

intermediul electrozilor şi al firelor de conexiune. În plus, materia- lele utilizate şi elementul-sursă au fost îmbunătăţite cu scopul de a optimiza eficienţa aparatului. Aceasta înseamnă pentru corp un surplus de energie vitală.

Principiul sinergiei Acest aparat funcţionează pe baza unui principiu cunoscut odinioară, dar care în prezent este din ce în ce mai profund studiat. Acesta este principiul rezonanţei. Prezentat la modul empiric, principiul afirmă că între două sisteme care oscilează pe frecvenţe apropiate se realizează un transfer de energie care devine maxim în momentul când frecvenţa de oscilaţie a acestor două sisteme este aceeaşi. Transferul de energie se face fără transfer de substanţă. Datorită faptului că oamenii de ştiinţă privesc lumea ca pe un ansamblu de sisteme vibratorii care se conţin unele pe altele şi că orice lucru din univers este energie aflată într-o anumită sta-re de vibraţie, începem să înţelegem importanţa extraordinară pe care o are procesul de rezonanţă în desfăşurarea vieţii, atât la nivel microcos-mic, cât şi la nivel macrocosmic.

În mod particular, funcţionarea dispozitivului BIO SYNERGY se bazează pe un fenomen denumit sinergie. Fenomenul constă în materializarea

Page 55: Manual AIM Group 2013

55

BIO

SYN

Erg

Y

din eter (este vorba despre elementul subtil eter), cu ajutorul rezonanţei, a unor energii similare, pornind de la o energie „sămânţă”. Practic, prin intermediul acestui aparat în fiinţaumană se generează un proces de transmutare a elementelor în aur la nivelul celulei. Astfel, concentraţia de aur din corpul omenesc este crescută în mod natural. În mod similar, modificând energia „sămânţă” se pot obţine rezonanţe cu orice metal (schimbând soluţia din recipient). Totuşi, noi nu recomandăm utilizarea altor soluţii deoarece dacă aurul este un remediu universal, fără niciun fel de efecte secundare, alte soluţii pot genera şi efecte nedorite. Din această cauză, recipientul care conţine soluţia de aur monoatomic este inclus în interiorul aparatului şi este sigilat cu răşina în care este turnat întregul bloc.

rezultatele cercetărilor unui mare om de ştiinţă, Etienne guillé, arată că, de fapt, secvenţialitatea bazelor primare din ADN (nişte proteine, respectiv, citozina, adenina, tinina şi guanina) este cea care creează rezonanţa organismului cu diverse metale. Cu alte cuvinte, dacă aceste baze vin într-o anumită ordine, corpul începe să producă cupru, dacă aleg o altă ordine corpul produce aur ş.a.m.d. Corpul este capabil să îşi producă singur orice metal, în funcţie de modul în care sunt structurate secvenţele acestor proteine în ADN. Metalele de care are nevoie organismul şi pe care şi le produce singur sunt diferite de metalele întâlnite ca minerale în natură.

Page 56: Manual AIM Group 2013

56

BIO

SYN

Erg

Y

Ele sunt vii, au o structură spiralată şi lanţuri lungi ca moleculele organice (oamenii de ştiinţă afirmă ca aceste metale sunt lanţuri proteice care simulează metalele minerale). Mai mult, organismul respinge orice încercare de a administra metale sub formă minerală prin ingerare. Este ridicol să credem că dacă cineva are lipsă de calciu şi începe să înghită calciu va compensa deficitul. În fapt, acţionând astfel îşi poate face rău.

Revitalizarea organismului şi alinarea fluctuaţiilor minţii

BIO SYNERGY transmite o informaţie la un nivel foarte pro-fund iar ADN-ul îşi structurează secvenţele astfel încât organis-mul începe să îşi producă metalele proprii. Aşadar, acest dispo-zitiv joacă rolul unui amplificator energetic al propriilor vibraţii corporale. Principalele efecte sunt revitalizarea organismului şi alinarea fluctuaţiilor minţii. Conform lui Cayce, „aparatul aduce odihna celor obosiţi, celor care au fost supuşi unor perioade îndelungate de stres şi epuizare, celor care caută o influenţă armonizatoare care să-i ajute în realizarea unei coordonări între structurile lor fizice şi mentale şi valenţele spirituale astfel încât acestea din urmă să aibă efect asupra corpului fizic. Dispozitivul va aduce somnul în corp – orice iritare va dispărea”.

Page 57: Manual AIM Group 2013

57

BIO

SYN

Erg

Y

De asemenea, „aparatul poate îmbunătăţi funcţionarea ochilor, a auzului, a gâtului în perioadele de răceală şi congestie, poate ajuta la îndepărtarea nervozităţii, îmbunătăţeşte abilitatea corpului de a se calma, contribuie la amplificarea circulaţiei sangvine, la distribuirea uniformă în corp a forţelor de încălzire. Purifică sângele şi creează o mai bună coordonare în funcţionarea sistemelor cerebrospinal şi simpatic. El este necesar tuturor celor care îşi utilizează foarte mult creierul, dar şi celor care nu-l utilizează suficient. În cazul folosirii aparatului, forţele meditative care susţin concentrarea corpului vor fi activate pentru a fi mult mai utile, pentru ca fiinţa să găsească din ce în ce mai multe oportunităţi pentru a exprima ceea ce ea a obţinut. Zilele de utilizare a aparatului vor fi descoperite ca zile norocoase, dacă se poate spune astfel, sau perioade în care există o mai mare asociere cu forţele creatoare”.

Cayce spune că până în a patra săptămână de utilizare, modificarea to-nusului organismului trebuie să fie clară. Atât timp cât este întreţinut cum se cuvine, adică este menţinut curat şi nu se scurtcircuitează cei doi electrozi ai săi, durata de funcţionare a aparatului este nesfârşită.

Page 58: Manual AIM Group 2013

58

BIO

SYN

Erg

Y

Vibraţiile metalelor în organismul uman

Dacă biobateria funcţionează ca un amplificator, ea poate creş-te în aceeaşi măsură atât vibraţiile corporale, cât şi alte tipuri de vibraţii, de exemplu vibraţiile subtile ale diferitelor metale. Metale-le constituie materializarea anumitor energii subtile în cadrul corpului terestru, energii care ţin de întregul sistem planetar. În ocultism, se vorbeşte de aşa-numitele metale planetare care reprezintă conden-sarea energiilor celor şapte planete principale (incluzând aici şi Soa-rele) în sfera terestră. Astfel, planetei Saturn îi corespunde plumbul, lui Jupiter staniul, lui Marte fierul, Soarelui aurul, lui Venus cuprul, mercurul planetei Mercur, iar lunii îi corespunde argintul. Metalele corespunzătoare nu sunt altceva decât o formă solidificată a acestor energii planetare. Corpul uman are nevoie de aceste energii pentru că el este o parte integrantă a întregului şi nu poate exista izolat. Viaţa omului este în strânsă legătură cu viaţa cosmică, planetară, şi fiecare dintre aceste metale îşi găseşte corespondentul într-o anumită func-ţie fiziologică. De exemplu, funcţiile respiratorii ilustrează o viaţă for-matoare şi creatoare care corespunde efectului fierului (rudolf Stei-ner). De asemenea, viaţa sistemului circulator, sursa centrală a vieţii, îşi primeşte impulsurile sale prin intermediul energiilor vehiculate de aur. Metabolismul care constituie fundamentul organelor materiale

Page 59: Manual AIM Group 2013

59

BIO

SYN

Erg

Y

este guvernat de energiile corespunzătoare cuprului, iar orice mişcare a corpului se datorează influenţei în corpul eteric a unor energii care ţin de mercur. reproducerea, regenerarea, reînnoirea sunt energii ve-hiculate de argint. Nervii sunt o continuare a vieţii simţurilor datorită influenţei unor energii materializate de staniu, iar energiile plumbului sunt acele energii grele care guvernează simţurile.

Aşa cum am mai spus, organismul nostru are nevoie de astfel de energii, dar acest lucru nu înseamnă că putem pur şi simplu ingera metalele purtătoare lor. De altfel, ingerarea acestor metale, aşa cum se găsesc ele în natură, poate avea consecinţe fatale pentru fiinţa umană, deoarece în această formă energiile lor sunt mult prea grosiere pentru a putea fi integrate de către sistemul uman şi sunt respinse. După cum afirmă scrierile spirituale, omul este un microcosmos, un microunivers, cu alte cuvinte, în el se găsesc reflectate toate energiile universului. Deci în corpul omenesc ar trebui să se găsească toate metalele. Ele au însă o structură cu totul aparte. Atomii lor sunt grupaţi în „clusteri” (grupări de mai mulţi atomi) uriaşi cam cât o moleculă organică. În altă ordine de idei, metalele proprii corpului au o structură organică, unii oameni de ştiinţă spun că sunt vii. Aşadar, au o structură total diferită de cea a metalelor obţinute prin extracţie din diverse minereuri şi nu ar trebui să ne mire faptul că încercând să compensăm carenţa unui metal din organism, prin ingerarea metalului respectiv, el este respins

Page 60: Manual AIM Group 2013

60

BIO

SYN

Erg

Y

de corp. Este ca şi cum am vrea să facem o grefă cu un organ complet incompatibil.

unul dintre exemplele cele mai evidente este cel al calciului. lipsa de calciu provoacă în organism efecte extrem de neplăcute, iar medical aceasta este combătută prin prescrierea de calciu. Nu este o soluţie genială întrucât există persoane care pot manifesta respectiva lipsă toată viaţa. În natură, există din belşug calciu, chiar şi în apa pe care o bem, de aceea atunci când este fiartă rămân depuneri pe pereţi, depuneri care nu sunt altceva decât săruri de calciu.

Totuşi, cum se poate acţiona pentru a determina organismul să primească un metal? răspunsul este foarte simplu, nu putem face organismul să accepte un metal din exterior. Ceea ce putem face este să stimulăm organismul să-şi producă singur metalul pe care vrem să îl amplificăm în structură. Am spus „amplificăm” pentru că este vorba despre o anumită energie care trebuie trezită în organism, energie care în forma cea mai grosieră este reprezentată de metalul respectiv.

Principiul funcţionării lui BIO SYNERGY constă în transmiterea unei informaţii foarte fine corpului uman. Datorită modului în care se transmite această informaţie aceasta ajunge direct la nivelul ADN-ului care se structurează în aşa fel încât organismul începe să producă aur.

Page 61: Manual AIM Group 2013

61

BIO

SYN

Erg

Y

(Trebuie subliniat aici că această informaţie nu produce o modificare la nivelul ADN-ului, nu apare o secvenţă nouă, pur şi simplu este stimulată o anumită secvenţă care există deja în ADN-ul nostru.)

În anumite condiţii, de exemplu în alte epoci, când modul de viaţă era diferit, sau atunci când dezvoltarea spirituală atinge un nivel mai înalt, organismul uman începe să îşi producă singur aurul de care are nevoie – au fost găsite în templele incaşe mumii care aveau depusă peliculă de aur pe partea interioară a cutiei craniene, depunere care a fost realiza-tă în timpul vieţii. Altfel spus, cantitatea de aur din corpul lor era atât de mare încât pe partea interioară a craniului s-a creat o peliculă de aur. Tradiţiile spirituale vorbesc adesea despre influenţele uluitoare pe care aurul le are asupra centrilor energetici din zona capului. Ce trăiri spirituale aveau aceşti oameni, ce nivel de conştiinţă, cum vedeau ei universul, ce capacităţi latente erau atunci trezite? Acestea au fost în-trebările care ne-au frământat şi pe noi şi ne-au condus spre realizarea acestui aparat.

Sursa de la care se produce rezonanţa şi de la care se transmite informaţia către structura umană este o mostră de soluţie coloidală de aur. (Coloid – soluţie în care există particule metalice extrem de mici, de dimensiuni nanometrice, practic dimensiunile particulelor de aur

Page 62: Manual AIM Group 2013

62

BIO

SYN

Erg

Y

trebuie să fie mai mici decât dimensiunile moleculei de apă, sub 100 Å, adică 10 nm.) Organismul începe să-şi producă singur aur, aur organic, care nu mai este respins pentru că face parte din corp. Mai mult, acest mod de transmitere a informaţiei nu generează niciun fel de efecte secundare pentru că se armonizează în structură energia corespunzătoare aurului. De asemenea, nu există nici riscul de a se produce prea mult aur, ci doar cantitatea necesară armonizării organismului.

Din punct de vedere fizic, lucrurile devin evidente în câteva săptămâni; în mod obişnuit, cantitatea de aur din corpul omenesc este insesizabilă; altfel spus, aurul se găseşte în corpul nostru într-o cantitate atât de mică încât nici măcar nu poate fi detectat. După câteva săptămâni de lucru cu BIO SYNERGY, el devine decelabil.

Aurul şi proprietăţile sale

De ce aurul?

În toate tradiţiile aurul era considerat metalul cel mai nobil, era remediul cel mai puternic, cel mai, cel mai...

Page 63: Manual AIM Group 2013

63

BIO

SYN

Erg

Y

Tradiţiile antice spun că toate metalele se obţin din aur prin impurificare. Aşadar, aurul este sursa tuturor energiilor corespunză- toare celorlalte metale, aşa încât dacă aurul este prezent în corp, toate celelalte metale se armonizează.

Cercetările recente au pus în evidenţă faptul că aurul acţionează şi sti-mulează în principal la nivelul capului, mai exact la nivelul glandelor pineală şi hipofiză, glande care controlează întregul sistem glandular uman.

În scrierile spirituale, aurul este asociat celui mai înalt centru de forţă al structurii umane, situat în zona din creştetul capului. Cayce spunea că acest aparat acţionează în primul rând la nivelul creierului, putând chiar să genereze producerea unui creier complet nou dacă cel vechi este prea distrus pentru a se mai putea reface. De altfel, el îl recomanda în toate bolile degenerative şi afirma că inversează procesul de îmbă-trânire şi dublează speranţa de viaţă.

Aurul este purtătorul energiei solare şi reflectă acest principiu în sfera terestră. El este metalul regal care conservă şi radiază această natură inatacabilă de către alte energii. Energia solară constituie sursa origi-nară a luminii şi căldurii şi astfel ea este sursa vieţii. Prezenţa aurului în corpul uman, bineînţeles în cantităţi infinitezimale (astfel încât, dintr-un

Page 64: Manual AIM Group 2013

64

BIO

SYN

Erg

Y

anumit punct de vedere, putem spune că doar vibraţia sa subtilă este cea care se manifestă cel mai mult în corpurile fiinţei umane) influenţea-ză creşterea şi diviziunea celulară, normalizează viteza de sedimentare, frânează coagularea sângelui, mobilizează sistemul reticulo-endotelial, favorizează oxidarea, stimulează principiul adreno-corticotrop şi coor-donează acţiunile sistemului neurovegetativ. Vibraţiile sale presupun un sistem de control global al organismului care reuneşte toate pola-rităţile şi menţine echilibrul tuturor forţelor. la nivel fizic, acţiunea sa se vădeşte cel mai mult în sistemul cardiovascular, unde guvernează alternanţa ritmică de contracţie şi relaxare a inimii (sistolă-diastolă), cât şi a tuturor vaselor sangvine, indicând astfel echilibrul polarităţilor şi în hematopoeză ale cărei procese le favorizează. De asemenea, el in-termediază toate procesele de reconstrucţie, regenerare şi formare a măduvei osoase.

la nivelul corpului eteric, vibraţiile aurului animă sistemele vitale şi ser-vesc ca intermediar în procesele limfatice şi glandulare.

În ceea ce priveşte structura astrală a omului, vibraţiile acestui metal dau strălucire emoţiilor şi amplifică toate calităţile sufletului, iar la nivel spiritual ele regularizează căldura sau expresia Sinelui. Aurul face posi-bil ca sângele să devină o substanţă-suport pentru spirit.

Page 65: Manual AIM Group 2013

65

BIO

SYN

Erg

Y

Iată în continuare o sinteză a organelor şi influenţelor pe care le generează aurul:

• forţă vitală;• circulaţie sangvină activă;• ritm normal al circulaţiei;• hematopoeză corectă;• coagulare normală;• puls regulat;• tensiune arterială normală;• sistem cardiovascular normal;• bună funcţionare a sistemului reticulo-endotelial;• bună funcţionare a sistemului imunitar;• metabolismul şi membrele;• vascularizarea mucoaselor;• sistem digestiv;• ficat;• sistemul renal;• glandele limfatice, mamare, tiroidiene, pancreatice;• aparatul locomotor;• muşchi;• articulaţii;• sistemul osos;• sistemul neurosenzorial şi pielea;

Page 66: Manual AIM Group 2013

66

BIO

SYN

Erg

Y

• creierul;• nervii;• ochii;• urechile;• nasul;• pielea;• facultăţi psihice solare;• tipul solar, om de suflet;• cunoaşterea de sine;• simţul adevărului;• claritate;• pozitivism;• idealism;• entuziasm;• cunoaştere de sine pozitivă;• calităţi ale caracterului;• bucurie de a trăi;• curaj;• căldură, generozitate;• acţiune ordonată, măsurată, efectuată cu bucurie;• acţiune creatoare, promptă;• acţiune pozitivă asupra tulburărilor psihice de origine cardiacă.

Page 67: Manual AIM Group 2013

67

BIO

SYN

Erg

Y

Mod de utilizare

BIO SYNERGY este un aparat de utilizare personală, nu poate fi folosit decât de către o singură persoană. În momentul când el este utilizat, pulberile de carbon care intră în compoziţia aparatului se structurează pe vibraţia persoanei respective, iar utilizarea de către alte persoane nu numai că nu produce rezultate, dar poate afecta şi eficienţa funcţionării pentru persoana pentru care s-a acordat aparatul iniţial.

BRĂŢĂRI GLEZNĂ ȘI MÂNĂ

CABLURI CONEXIUNE

NIVEL MAXIM GHEAŢĂ

BIO SYNERGY

Page 68: Manual AIM Group 2013

68

BIO

SYN

Erg

Y

BIO SYNERGY este livrat având în interior o soluţie pe bază de aur. Soluţia nu este un consumabil, ea serveşte doar ca sursă pentru transmiterea unei informaţii şi este realizată prin metode speciale fiind foarte stabilă, astfel încât durata de viaţă a bateriei este practic nelimitată.

Dispozitivul se aşază în caseta din plastic în care este livrat, cu bornele de conectare în sus.

Se plasează câteva cuburi cu gheaţă de o parte şi de alta a aparatului, cu foarte mare grijă să nu se ude partea superioară cu bornele. Se lasă în această poziţie 10 minute. BIO SYNERGY funcţionează şi fără gheaţă doar că randamentul este mai slab. ATENŢIE!Bornele aparatului nu trebuie să fie scurtcircuitate prin atingerea brăţărilor între ele (a părţilor conductoare, adică ţesăturile gri cu fire de argint) sau prin udare, pentru că astfel se afectează funcţionarea aparatului. Totuşi, dacă se întâmplă această situaţie, dispozitivul trebuie expus la soare minimum două ore pentru a reveni la parametrii iniţiali.

După ce au trecut zece minute de la amplasarea cuburilor de gheaţă (timp necesar pentru declanşarea unui prag în interiorul aparatului) se conectează brăţările la borne.

Page 69: Manual AIM Group 2013

69

BIO

SYN

Erg

Y

Puneţi apoi brăţările în zona gleznei, respectiv a încheieturii mâinii. Aparatul rămâne în continuare în gheaţă pe toată durata şedinţei.

Adoptaţi o postură comodă şi relaxaţi-vă; în acest timp puteţi face orice, puteţi citi o carte, asculta muzică sau puteţi să dormiţi.

Şedinţele de lucru cu BIO SYNERGY trebuie să fie de minimum 30 de minute. Prelungirea unor asemenea şedinţe nu are efecte negative asu-pra organismului, din contră. Metoda de lucru cu acest aparat este una holistică, forţa vitală restabileşte echilibru în organism, iar nivelul auru-lui se reglează astfel încât funcţionarea corpului să fie optimă.

repetăm că este foarte important ca bornele la care se conectează bră-ţările să nu se scurtcircuiteze, iar în timpul funcţionării cu gheaţă să se evite umezeala în zona lor. Nu are importanţă borna la care este conec-tată o brăţară sau cealaltă. Întotdeauna brăţările se vor conecta la mâna stângă – piciorul drept, sau la mâna dreaptă – piciorul stâng.

După fiecare şedinţă de lucru cu BIO SYNERGY se va schimba diagonala, astfel că dacă în timpul unei şedinţe l-am folosit conectat mâna stângă – piciorul drept, la următoarea şedinţă vom realiza conexiunea mâna dreaptă – piciorul stâng ş.a.m.d.

Page 70: Manual AIM Group 2013

70

BIO

SYN

Erg

Y

Pentru a exista efecte consistente se recomandă o utilizare de minimum jumătate de oră pe zi. Nu există niciun fel de restricţie dacă este utilizat o perioadă mai mare de timp, sau dacă se efectuează mai multe şedinţe în aceeaşi zi, important este ca aceste şedinţe să fie efectuate zilnic. Dacă din diverse motive faceţi o pauză în utilizare de o zi sau două, reluaţi după aceea utilizarea BIO SYNERGY şi rezultatele se vor menţine. După o utilizare de 2 – 3 luni, rămân efecte care se pot menţine ani de zile. Chiar şi folosirea permanentă aduce beneficii şi nu există nicio contraindicaţie în a o folosi oricât timp doriţi.

De asemenea, efectele biobateriei sunt mult amplificate dacă tempera-tura acesteia este mai scăzută, de aceea se recomandă să fie introdusă într-un recipient în care se află gheaţă.

Puteţi utiliza BIO SYNERGY oricând aveţi o pauză. Pur şi simplu vă întin-deţi confortabil şi conectaţi brăţările aşa cum am precizat mai sus. În acest timp, puteţi realiza activităţi intelectuale uşoare, cum ar fi cititul unei cărţi. Cayce menţionează că perioada utilizării biobateriei este un moment potrivit pentru a face planuri de viaţă, pentru a ne răspunde la întrebările noastre fundamentale, sau pentru a analiza relaţia pe care o avem cu Dumnezeu. În lecturile sale, mediumul american recomandă conectarea dispozitivului atunci când mergem la culcare şi deconectarea sa

Page 71: Manual AIM Group 2013

71

BIO

SYN

Erg

Y

dimineaţa, în momentul trezirii, şi spune că după o anumită perioadă de utilizare pot apărea visuri semnificative şi dezvoltarea autocunoaşterii prin intermediul dinamizării subconştientului.

Pe toată durata utilizării biobateriei se recomandă o atitudine mentală plină de bunăvoinţă, lipsită de orice manifestări negative. Conform cu-vintelor lui Cayce: „Nu puteţi folosi aparatul şi în acelaşi timp să înjuraţi sau să faceţi jurăminte şi nici nu aveţi voie să manifestaţi ură – sistemul nervos va acţiona ca un bumerang împotriva voastră”.

Deşi nu există contraindicaţii în utilizarea aparatului, se recomandă ca în perioada şedinţelor de lucru cu biobateria să vă abţineţi de la a lua orice tip de sedative sau de la a consuma băuturi alcoolice.

Până acum nu s-au constatat efecte secundare în urma folosirii acestui dispozitiv.

Page 72: Manual AIM Group 2013

72

Efectele BIO SYNERGY

Această baterie a fost verificată pentru prima dată de Association for research and Enlightement, ArE (Asociaţia pentru Cercetare şi Iluminare din Virginia Beach), care se ocupă de punerea în practică a învăţăturilor revelate de Cayce, iar rezultatele care s-au obţinut au fost absolut uluitoare.

Tratamentul pe baza lucrului cu BIO SYNERGY s-a dovedit extrem de eficient în:

• restabilirea memoriei;• vindecarea senilităţii;• dezintoxicări;• reducerea stresului până la dispariţia sa totală;• hipertensiune;• surditate;• obezitate.

De asemenea, a contribuit la vindecarea unor tipuri de maladii grave cum ar fi cancerul, artrita şi anumite forme de paralizie.

BIO

SYN

Erg

Y

Page 73: Manual AIM Group 2013

73

Cayce a insistat personal asupra importanţei acestui aparat, considerându-l superior oricărei alte metode şi susţinând faptul că dublează speranţa de viaţă.

Scrierile sale nu încetează să prezinte beneficiile şi proprietăţi-le reîntineritoare ale aparatului: „el ajută organismul în toate sar-cinile sale”, „este indispensabil pentru toţi cei care lucrează mult cu creierul”, „după părerea noastră, ar fi ideal ca toată lumea să utilizeze acest instrument”, „orice organism care are probleme din cauza lipsei de armonie poate beneficia de acest aparat”, „acest tip de vibraţii este benefic pentru toate fiinţele umane”.

Acumularea de energie în cazul acestei biobaterii este foarte intensă. Fiinţele sensibile descriu un câmp de energie puternic care emană de la terminalele aparatului şi uneori se extinde dincolo de plafonul camerei în care a fost plasat acesta.

Ca efecte principale, documentate, menţionăm restabilirea şi îmbună-tăţirea funcţiilor memoriei şi reîntinerirea. Aici intră deficienţe precum:

• senilitatea;• degenerescenţa mentală (numită mai târziu boala lui Alzheimer);• demenţa;• leziuni sau tumori ale creierului;

BIO

SYN

Erg

Y

Page 74: Manual AIM Group 2013

74

• mongolism;• handicapuri mentale;• absenţa coordonării cerebrale;• anumite forme de paralizie (care nu ţin de distrugerea ţesuturilor

nervoase). „Memoria nu se pierde niciodată”, a afirmat Cayce. Ceea ce pierdem este accesul la această memorie. Clarvăzătorii afirmă că o fiinţă care şi-a pierdut accesul la memorie se aseamănă cu un aparat telefonic deconectat de la linie. Bateria bioenergetică ajută la restabilirea comunicaţiei şi permite accesarea memoriei prin stimularea energiei vitale a utilizatorului.

În cazul unei pierderi a accesului la memorie din cauza deteriorării creierului sau a senilităţii provocate de vârsta înaintată sau de o maladie cerebrală, şedinţele de conectare la baterie pot fi asociate cu alte metode terapeutice tradiţionale cum ar fi osteopatia cu rol de regenerare a creierului, după spusele lui Cayce. Celulele organismului sunt reînnoite fără încetare. Cu ajutorul bateriei bioenergetice această reînnoire a celulelor are loc în condiţiile unei armonizări globale. Astfel se pot restabili şi simţurile slăbite: auz, vedere şi gust la oamenii în vârstă. Biobateria stabilizează şi fortifică organismul redându-i o bună coordonare.

BIO

SYN

Erg

Y

Page 75: Manual AIM Group 2013

75

De asemenea, se ştie că la ora actuală injecţiile cu soluţii pe bază de aur sunt folosite în tratamentul artrozei. Acest tip de tratament se face sub supraveghere specială din cauza toxicităţii ridicate. În cazul biobateriei, vibraţiile aurului sunt absorbite de corp şi nu este vorba despre un transfer de substanţă, fapt ce înlătură riscul toxicităţii.

Mod de prezentare

Pachetul complet cu BIO SYNERGY conţine:• elementul bioenergetic propriu-zis care conţine soluţia

pe bază de aur şi are în partea superioară bornele pentru conectarea brăţărilor – electrozi;

• două brăţări pentru conectarea biobateriei la încheietura glez-nei, respectiv a mâinii;

• recipientul pentru gheaţă;• manual de utilizare.

OBSERVAŢIE!Aparatul funcţionează fără surse electrice convenţionale şi este perfect sigur din punct de vedere electric, neexistând pericolul electrocutării.

BIO

SYN

Erg

Y

Page 76: Manual AIM Group 2013

76

ATENŢIE!Carcasa exterioară a aparatului BIO SYNERGY facilitează utilizarea dispozitivului având în acelaşi timp rol decorativ. Ea nu este etanşă. În interior însă, toate componentele sunt protejate etanş prin turna-rea lor într-un monobloc dintr-o răşină specială. În timpul utilizării, apa poate pătrunde în carcasă fără să afecteze în niciun fel funcţio-narea dispozitivului. După utilizare lăsaţi BIO SYNERGY pe o bucată de pânză absorbantă până se elimină toată apa din interior.

Mărturii

V. O., medic, Paris. A utilizat aparatul BIO SYNERGY în cazul unei persoane cu grave probleme de adaptare a echilibrului la trecerea din poziţie orizontală în poziţie verticală. Practic, atunci când voia să se ridice în picioare îşi pierdea cunoştinţa (leşina) pentru aproximativ 30 de secunde. Era vorba despre hipotensiune ortostatică severă apărută în urma unui accident cerebral. Din această cauză de o lungă perioadă de timp nu mai mergea. După două zile de utilizare leşinurile au dispărut complet, iar după trei zile a mers 12 m şi tensiunea i-a revenit la normal.

A. T., Timişoara. Sunt două săptămâni de când folosesc bateria; încă din prima săptămână rezultatele au fost uluitoare, am dormit cum nu o mai

BIO

SYN

Erg

Y

Page 77: Manual AIM Group 2013

77

făcusem de vreo nouă ani, pulsul a fost normal, simţeam  (şi vizualizam!) o stare de bine edenică.

A. B., Bacău. 89 ani, comă ca urmare a unui cancer generalizat cu multiple metastaze. Speranţă de viaţă estimată la 2 – 3 săptămâni. Persoana era în comă şi se estima că nu îşi va mai reveni. Medicii au fost cooperanţi şi au agreat ca bătrâna să fie conectată la BIO SYNERGY. La 12 ore după folosire aceasta şi-a revenit şi a vorbit. În câteva zile i s-a dat drumul acasă şi pe parcursul a trei luni s-a recuperat gradat şi a început să meargă, să se plimbe, să vorbească etc. A murit cinci ani mai târziu la 94 ani.

BIO

SYN

Erg

Y

Page 78: Manual AIM Group 2013
Page 79: Manual AIM Group 2013

3M I N D S Y N E R G Y

M I L L E N I U M

Page 80: Manual AIM Group 2013

80

MIN

D S

YNEr

gY

Vă felicităm pentru alegerea făcută! MIND SYNERGY MILLENIUM răspunde dorinţei dumneavoastră de a vă conştientiza, optimiza şi echilibra activitatea cerebrală, fapt care se va răsfrânge benefic asupra întregii fiinţe.

Acest dispozitiv este un mijloc extrem de eficient prin intermediul căru-ia puteţi experimenta şi controla întreaga gamă a trăirilor umane.

Creierul

Creierul este cel mai complex organ al fiinţei noastre şi, în mod cert, apogeul dezvoltării materiei privită ca mod de organizare. El este alcă-tuit dintr-un strat de neuroni cu o grosime de 3 mm numit cortex ce cu-prinde în cele şase straturi ale sale circa 16 miliarde de neuroni care sunt susţinuţi de 100 de miliarde de alte celule mai mici care alcătuiesc ne-vroglia. Între neuronii din creier se stabilesc conexiuni (sinapse) străbă-tute de impulsurile nervoase. Datorită numeroaselor circumvoluţiuni, suprafaţa desfăşurată a creierului este foarte mare: 2 500 cm2. Deoarece necesită o permanentă alimentare cu oxigen şi glucoză, creierul este puternic vascularizat. Dacă s-ar pune cap la cap lungimea tuturor capi-larelor sale s-ar obţine imensa lungime de 1 200 km! În ceea ce priveşte

Page 81: Manual AIM Group 2013

81

MIN

D S

YNEr

gY

lungimea fibrelor nervoase din întregul sistem nervos central, acestea puse cap la cap ar forma un fir în lungime de peste 5 milioane de km! Presupunând că la nivelul tehnicii actuale s-ar putea realiza un aparat care să duplice în totalitate funcţiile creierului nostru, el ar ocupa o su-prafaţă echivalentă cu cea a unei întregi hale de producţie!

Creierul controlează întreaga noastră fiinţă, existând proiecţii pentru toate funcţiile fizice şi intelectuale ale corpului. Potrivit ultimelor cercetări, memoria s-a descoperit a fi localizată la nivelul întregului creier prezentând o structură de tip holografic, cu alte cuvinte s-a constatat că memoria nu dispare în urma îndepărtării unor porţiuni din creier (de diferite dimensiuni), ea dispărând brusc în cazul îndepărtării unei părţi suficient de mari din acesta.

Creierul este format în principal din două părţi: creierul mare sau encefalul şi creierul mic sau cerebelul. Activitatea cerebelului a fost pusă în legătură cu funcţia motorie involuntară ce implică respiraţia, bătăile inimii etc. şi în general acţiunile involuntare care scapă conştiinţei obişnuite. Creierul mare este format din două emisfere care sunt unite printr-un organ numit corpul calos (corpus calosum).Aici sunt reprezentate senzaţiile, funcţiile psihice, funcţia vegetativă şi funcţia motorie conştientă.

Page 82: Manual AIM Group 2013

82

MIN

D S

YNEr

gY

Activitatea cerebrală

Aşa cum am menţionat, creierul este organul principal al corpului uman, care coordonează întreaga activitate a acestuia. Chiar şi activi-tăţile mentale, spirituale ale omului îşi găsesc proiecţia corespondentă la nivelul creierului. Sigur că o prezentare chiar şi rezumativă a întregii activităţi cerebrale ar implica un volum foarte mare de informaţii şi de-păşeşte scopul acestui manual. De aceea, în continuare, vom prezenta acea parte a modului de funcţionare a creierului nostru care ne poate face să înţelegem cum prin folosirea perseverentă a aparatului putem accede la extraordinarele resurse ale creierului.

Studiul amănunţit al creierului şi al proceselor fiziologice realizat cu aparatură din ce în ce mai perfecţionată a dezvăluit faptul că impulsurile nervoase ce trec prin conexiunile neuronale – ca de altfel prin întreaga structură nervoasă a fiinţei – sunt de fapt semnale electrice cu o amplitudine de ordinul microvolţilor. Aceste semnale sunt generate în urma reacţiilor biochimice de la nivelul dendritelor neuronale care controlează activitatea întregii celule nervoase. Ele se transmit mai departe prin intermediul sinapselor. În continuare, datorită acestei activităţi

Page 83: Manual AIM Group 2013

83

MIN

D S

YNEr

gY

de natură electrică, neuronul generează un câmp electromagnetic. Dacă mai mulţi neuroni sunt stimulaţi în acelaşi timp, în creier apare un lanţ de reacţii electrice. Aceste reacţii de eliberare de energie electromagnetică pot fi detectate şi măsurate exact. Instrumentul care măsoară reacţiile de acest tip este electroencefalograful iar rezultatele măsurătorilor sunt evidenţiate de electroencefalografie.

Electroencefalograma (EEg) este o înregistrare grafică a activităţilor electrice, biochimice şi magnetice care au loc în creier la un moment dat. Trebuie să ţinem seama că fiecare gând, fiecare sentiment generează un anumit tip de activitate a creierului şi de aici ne putem da seama cu toţii de bogăţia de informaţii pe care ne-o poate aduce interpretarea măsurătorilor cerebrale. De altfel, progresul în această direcţie a ajuns astăzi atât de departe încât s-a descoperit că unda cerebrală generată de activitatea creierului este în strictă asociere cu imaginile noastre mentale şi astfel s-au construit (experimental) aparate care pot chiar să citească gândurile oamenilor odată ce sunt „instruite”, adică li se furnizează corespondenţa între forma de undă şi gândul precis manifestat în creier. Cu ocazia construcţiei unui astfel de aparat, s-a descoperit într-un mod surprinzător că, cuvintele care desemnează aceeaşi realitate dar în graiuri diferite generează la nivelul creierului aceleaşi forme de undă.

Page 84: Manual AIM Group 2013

84

MIN

D S

YNEr

gY

Activităţile creierului – denumite şi stări ale acestuia – au fost împărţite după frecvenţa de vibraţie în şapte categorii după cum urmează:

1. Delta 0,5 – 4 Hz2. Theta 4 – 8 Hz3. Alfa 8 – 12 Hz4. Beta 12 – 16 Hz5. Beta înalte 16 – 32 Hz6. Complexul K 33 – 35 Hz7. Beta supraînalte 35 – 150 Hz

Domeniul undelor Delta este cel în care activitatea energetică la nivelul creierului este extrem de redusă. Tipic se consideră că atunci când EEg evidenţiază o activitate cerebrală cu o frecvenţă mai mică de 0,5 Hz, creierul respectiv este mort. undele Delta descriu activitatea creierului atunci când acesta se află în sfera somnului profund, fără vise şi cu o pondere mare la copiii până la doi ani. Pe nivelurile inferioare ale acestei game nu există imagini mentale şi nici nu se manifestă conştiinţa corpului fizic. Există fiinţe care experimentează domeniul undelor Delta ca expresie a unei profunde stări de meditaţie, ca o stare fără gânduri, în care nu ne mai percepem ca fiind o formă sau o entitate fizică distinctă, ci mai curând ca o conştiinţă trează, transcendentă, unificată cu conştiinţa

Page 85: Manual AIM Group 2013

85

MIN

D S

YNEr

gY

universală. De asemenea, prezenţa acestor unde mai este asociată şi cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii sau menţinerii sănătăţii.

În domeniul undelor Theta, neuronii transmit influxul ner-vos cu o frecvenţă sporită faţă de undele Delta. Aici pot apărea imagini, dar totuşi realitatea exterioară nu este experimentată sub nicio formă pe nivelurile inferioare ale acestei game; conştiinţa corpului fizic încă nu există sau apare într-o formă vagă, în care părţile corpului apar ca entităţi distincte (deci nu se află în corelaţie unele cu altele). Acestea sunt undele ce apar în timpul stării de somn cu vise.

Theta este starea propice proceselor rapide şi intense de învăţare, a au-tosugestiei şi a procedeelor de autovindecare, în care fiinţa este într-o profundă comunicare cu subconştientul propriu. Ele mai sunt asociate cu activităţi creatoare şi artistice, apărând mai ales la subiecţii umani care au preocupări artistice creatoare: scriitori, poeţi, sculptori, pictori, regizori, actori.

urmează domeniul undelor Alfa în care, spre deosebire de stările Delta şi Theta, fiinţa este pe deplin conştientă de corpul său fizic şi, în plus, acesta este pe deplin relaxat. În această stare atenţia noastră poate fi

Page 86: Manual AIM Group 2013

86

MIN

D S

YNEr

gY

focalizată cu succes atât în exterior pentru rezolvarea problemelor şi situaţiilor de tot felul, cât şi în interior pentru realizarea şi aprofundarea unei stări de meditaţie dinamică. undele Alfa sunt predominante în stările de concentrare sau de focalizare asupra unui centru interior imobil (de exemplu o stare de centrare în propria fiinţă). A învăţa să ne generăm unde Alfa la voinţă înseamnă a realiza în primul rând o anihilare considerabilă a stresului în viaţa cotidiană. De asemenea, este o stare propice învăţării limbilor străine sau asimilării rapide a oricăror cunoştinţe noi în care sfera conştientă intervine mai mult şi deci, poate exista controlul asupra ideilor şi cunoştinţelor induse, spre deosebire de starea precedentă în care acesta nu exista. undele de tip Alfa se amplifică foarte mult la persoanele care practică meditaţia profundă yoga, continenţa sexuală şi orice altă disciplină spirituală autentică.

urmează apoi gama undelor Beta. Este o bandă de frecvenţe de vibraţie care corespunde situaţiei în care simţurile sunt în alertă. Este specifică stării de veghe a fiinţei în care aceasta se focalizează preponderent asupra stimulilor externi. Ele iau naştere prin orientarea predominantă a fiinţei către satisfacerea nevoilor imediate sau, altfel spus, de subzistenţă, prezenţa lor fiind pregnantă mai ales atunci când calculăm, aranjăm, organizăm, punem ordine în şi conferim un sens universului nostru exterior. undele de tip Beta permit cel mai rapid răspuns şi totodată

Page 87: Manual AIM Group 2013

87

MIN

D S

YNEr

gY

asigură contactul cu cel mai mare număr de lucruri, fiinţe, fenomene. Prezenţa undelor Beta este considerabil amplificată în momentele de stres sau anxietate, permiţându-ne totodată să controlăm situaţiile de tot felul şi să rezolvăm problemele imediate cu care ne confruntăm.

Domeniul vibraţiilor Beta înalte este un domeniu în care fiinţa se găseşte în stări mai tensionate de luptă, de fugă sau anxietate pu-ternică.

În jurul frecvenţei de 33 Hz găsim vibraţiile specifice Complexului K, vibraţii care caracterizează procesele de iluminare bruscă şi de regulă de scurtă durată. Ele sunt specifice acelui „Da!” iluminator sau acelui moment în care Arhimede a spus „Evrika!”, care survine întotdeauna în procesele de înţelegere sau creativitate elevată. Pe de altă parte, ele se întâlnesc şi la bolnavii epileptici în stările de criză în care se declanşează adevărate „furtuni cerebrale”. De aceea, Complexul K are ca elemente specifice nu numai frecvenţa, ci şi amplitudinea (care este cu mult mai mare decât în cazul stărilor obişnuite) şi forma de undă. Chiar dacă este caracteristic bolii, el are un aspect conex cu fenomenele parapsihologice, fiind ştiut faptul că în crize apar viziuni şi premoniţii. Şi aici elementul fundamental care face diferenţa este orientarea fermă şi focalizată a atenţiei.

Page 88: Manual AIM Group 2013

88

MIN

D S

YNEr

gY

Domeniul vibraţiilor Beta supraînalte nu mai poate fi explorat cu encefalograful clasic a cărui frecvenţă nu depăşeşte 35 Hz. De aceea, cercetările asupra acestor stări au rămas într-o stare empirică. Însă, s-a stabilit cu precizie că vibraţiile Beta supraînalte sunt specifice experienţelor de dedublare, de trezire şi ascensionare a energiei kundalini, precum şi a altor stări spirituale înalte, caracterizate de un aflux puternic de energie care intensifică activitatea cerebrală.

De asemenea, cu privire la activitatea creierului s-a mai constatat că activitatea acestuia nu este uniformă, ci la un moment dat o singură emisferă este activă urmând ca după o anumită perioadă activitatea cerebrală să comute pe cealaltă emisferă. Acest ciclu este asemănător cu ciclul de activare a suflurilor pe nara dreaptă, respectiv stângă, ciclu descoperit încă din cele mai vechi timpuri de tradiţiile spirituale. Emisfera dreaptă este în legătură cu procesele memoriei, a imaginilor şi a reprezentărilor interne care nu necesită raţionament, ea este incapabilă să emită judecăţi. De cealaltă parte, emisfera stângă este zona activităţilor raţionale, care necesită prelucrare mentală şi intelectuală. O funcţionare corectă a creierului presupune un ciclu echilibrat de alternanţă a funcţionării emisferelor cerebrale.

Page 89: Manual AIM Group 2013

89

MIN

D S

YNEr

gY

Stimularea activităţii cerebrale

Există patru modalităţi principale de a realiza stimularea cerebrală:• modificarea ritmului respirator;• modificarea stării mentale sau emoţionale;• cu ajutorul stimulilor fizici exteriori;• in modificarea poziţiei corpului (cu alte cuvinte a tensiunii

musculare).

Mai există şi alte modalităţi de natură chimică sau nutriţională. Metodele principale care au fost enumerate mai sus pot fi folosite separat sau pot fi combinate pentru a realiza efecte mai rapide şi mai puternice. Există discipline separate care se ocupă de aceste metode de stimulare, de exemplu PrANAYAMA din Yoga se ocupă de controlul stărilor fiinţei prin acţiunea asupra respiraţiei, anumite tehnici de meditaţie urmăresc schimbarea stării mentale sau emoţionale, iar osteopatia urmăreşte eliminarea blocajelor şi a tensiunilor musculare în scopul vindecării anumitor boli.

În ceea ce priveşte stimularea activităţii cerebrale cu ajutorul stimulilor exteriori, pornind de la ideile prezentate mai sus s-a născut ideea influenţării activităţii creierului atât în scop terapeutic, cât şi pentru

Page 90: Manual AIM Group 2013

90

MIN

D S

YNEr

gY

obţinerea anumitor stări de conştiinţă. Astfel, astăzi se realizează anumite stimulări ale scoarţei cerebrale utilizând curenţi electrici de intensitate foarte de mică şi electrozi extrem de fini. De asemenea, se realizează stimulări magnetice care au avantajul de a fi mult mai precise şi permit şi stimularea în profunzime a creierului. Aceste tipuri de stimulări vizează în special persoanele cu probleme psihice şi afecţiuni neuromotorii şi sunt tratamente de ultimă oră, foarte costisitoare şi încă puţin cunoscute şi studiate.

Pe lângă aceste moduri de stimulare s-a născut şi ideea de a stimula creierul prin intermediul simţurilor. Din totalul informaţiilor pe care le primeşte creierul circa 95% sunt receptate pe cale vizuală. Din restul de 5 procente mai mult de două treimi le constituie stimulii auditivi. Ast-fel, realizând o stimulare audiovizuală atenţia creierului nostru poate fi captată, cu o bună aproximaţie, în întregime. Stimulii sonori şi luminoşi aplicaţi cu frecvenţe precise vor determina creierul nostru să intre în stările corespunzătoare acelor frecvenţe, aşa cum am prezentat mai sus.

Cel care s-a ocupat sistematic pentru prima dată, în anii ’50, de stimularea prin intermediul semnalelor luminoase şi sonore a creierului a fost doctorul Francis lefebure. Numeroasele sale studii experimentale realizate pe loturi de studenţi voluntari precum

Page 91: Manual AIM Group 2013

91

MIN

D S

YNEr

gY

şi pe mai mult de 200 de pacienţi, au demonstrat că până şi în urma unor stimulări simple audiovizuale de acest gen (lumină şi sunet alternant stânga/dreapta) apar efecte profund benefice, care se menţin mai multe zile.

Astfel a luat fiinţă dispozitivul cunoscut sub numele de „Brain Machine”. Cercetările efectuate folosind acest dispozitiv au evidenţiat faptul că el este extrem de eficient în generarea precisă a unor stări cerebrale. De exemplu, se cunosc experimentele realizate pentru stimularea creierului în vederea intrării în starea alfa în cadrul experienţelor de biofeedback. De asemenea, Dr. lubar de la universitatea din Tennessee a descoperit că persoanele foarte împrăştiate mental sunt de fapt incapabile să genereze unde Beta, atunci când se focalizează asupra unei probleme. Prin stimularea creierului cu frecvenţe în gama Beta folosind Brain Machine, aceste deficienţe dispar şi ele. O modalitate eficientă în generarea activităţii beta o constituie asumarea de sarcini clare care să fie duse la îndeplinire. De asemenea, s-a constatat că persoanele care suferă de insomnie adorm mult mai uşor fără să recurgă la somnifere atunci când creierul lor este stimulat cu ajutorul dispozitivului Brain Machine pe frecvenţe din gama stărilor Delta şi Theta.

Page 92: Manual AIM Group 2013

92

MIN

D S

YNEr

gY

Cum se foloseşte MIND SYNERGY MILLENIUM?

MIND SYNERGY MILLENIUM este un dispozitiv de stimulare cerebrală realizat cu microcontroler (procesor) dispunând de memorie şi programe proprii. Programele sale acoperă întreaga gamă de efecte şi beneficii aduse de acest tip de stimulare cerebrală şi, în plus, puteţi realiza şedinţe de stimulare cu frecvenţe cuprinse între 1 şi 30 Hz (cu o precizie de 0,1 Hz), frecvenţă şi patern de stimulare pe care le puteţi alege manual.

Descrierea aparatului

Pe faţa superioară a lui MIND SYNERGY MILLENIUM se află panoul de comandă alcătuit din patru taste inscripţionate uP, DOWN, BrEAK şi ENTEr, precum şi un afişaj cu patru digiţi pentru indicarea modurilor de funcţionare a aparatului.

Ca regulă generală, este bine să reţineţi că tasta ENTEr lansează în execuţie programele selectate sau permite apelarea diferitelor funcţii, aşa cum vom vedea în continuare. Tastele uP şi DOWN

Page 93: Manual AIM Group 2013

93

MIN

D S

YNEr

gY

realizează selectarea numărului programului, a volumului sau selecţia paternului de stimulare şi activarea/dezactivarea modului continuu de funcţionare, iar tasta BrEAK realizează întreruperea funcţionării unui program sau a modului manual fie defi-nitiv (aparatul revenind în meniul principal), fie temporar în cazul acti-vării modului pauză.

În partea laterală a aparatului se află întrerupătorul Pornit–Oprit iar în faţă se găsesc ieşirile (tip jack stereo 3,5 mm) pentru stimularea sonoră (sound), respectiv luminoasă (light). Ieşirile sunt dublate, fapt ce permite ca două persoane să poată realiza simultan o sesiune de stimulare cerebrală. În plus, aparatul prezintă şi o intrare audio care permite audiţia muzicală simultan cu stimularea auditiv-vizuală. Tot aici se află şi conectorul pentru alimentare (marcat Vcc 6 – 9 V) care permite alimentarea aparatului de la transformatorul de alimentare conectat la reţea.

Punerea în funcţiune

Se introduce în priză alimentatorul de reţea, după care se introduce mufa-tată corespunzătoare la intrarea aparatului marcată cu Vcc 6 – 9 V. ATENŢIE! NU alimentaţi aparatul la mai mult de 9 V!

Page 94: Manual AIM Group 2013

94

MIN

D S

YNEr

gY

Se introduc conectorii pentru cască şi ochelari în intrările marcate Sound Out şi Light. Se porneşte aparatul cu ajutorul întrerupătorului poziţionat în laterala acestuia. Pe afişaj apare acum P 00 ceea ce înseamnă că MIND SYNERGY MILLENIUM este pornit.

Acum aveţi următoarele opţiuni:

Apăsaţi tasta ENTEr şi aparatul intră în modul manual de stimulare în care aveţi posibilitatea să efectuaţi o sesiune de stimulare cerebrală, fo-losind o frecvenţă aleasă individual între 1,0 şi 30 Hz cu o rezoluţie de 0,1 Hz şi un patern de stimulare la alegere. Acest mod de lucru este util în special pentru persoanele care îşi descoperă afinităţi pentru anumite frecvenţe şi paternuri de stimulare.

Intrarea în modul manual se face apăsând ENTEr atunci când pe afişajul aparatului este afişat P 00. Indicaţia afişajului se transformă în F01.0 (F indicând afişarea frecvenţei, iar cifrele indicând frecvenţa în Hz cu rezoluţie de zecime de Hz), iar aparatul porneşte stimularea pe frecvenţa afişată. utilizaţi tastele uP şi DOWN pentru a modifica frecvenţa după dorinţă.

Page 95: Manual AIM Group 2013

95

MIN

D S

YNEr

gY

În modul manual apăsarea încă o dată a tastei ENTEr determină pe afişaj apariţia indicaţiei S 0, unde S este o prescurtare de la Stimulare iar 0 este numărul paternului de stimulare activ la acel moment (0 este paternul predefinit). Folosind tastele uP şi DOWN puteţi modifica pa-ternul de stimulare prin selecţia unui număr între 0 şi 5. Corespondenţa dintre cifre şi paternurile de stimulare este următoarea:

Cifra Patern 0 sincron 1 faţă (ochi) – spate (urechi) 2 stânga – dreapta 3 încrucişat 4 sunet sincron, lumina alternantă 5 sunet alternant, lumina sincronă

Pentru a vă permite să înţelegeţi mai bine cum se realizează stimularea cerebrală în cazul diverselor paternuri (moduri) de stimulare, vă prezentăm următorul tabel:

Page 96: Manual AIM Group 2013

96

MIN

D S

YNEr

gY

Nr. ALTERNANŢA 1 ALTERNANŢA 2

patern audio st

audio dr

led st

led dr

audio st

audio dr

led st

led dr

0 1 2 3 4 5

În tabelul de mai sus, semnul „ ” indică aprinderea led-ului, respectiv prezenţa semnalului sonor.

În continuare, prin apăsarea tastei ENTEr apare pe afişaj indicaţia u 6 semnalând intrarea în modul de reglaj al volumului. Cifra 6 (predefinită) indică faptul că volumul este situat la nivelul 6 pe o scară digitală cu 8 trepte, de la 0 la 7. Modificaţi volumul cu ajutorul tastelor uP şi DOWN. Apăsaţi din nou ENTEr pentru ca aparatul să revină în modul de afişare a frecvenţei de stimulare aleasă manual. Aparatul rămâne în acest mod manual până la apăsarea tastei BrEAK care opreşte stimularea şi scoate aparatul din modul manual de selectare a frecvenţei de stimulare, pe afişaj apărând din nou P 00.

Page 97: Manual AIM Group 2013

97

MIN

D S

YNEr

gY

Se selectează unul dintre cele 51 de programe existente (numerotate 1 – 51) cu ajutorul tastelor uP şi DOWN după care se apasă ENTEr pentru lansarea în execuţie a programului ales. Pe afişaj apare acum un r (de la rulare a programului) şi numărul de minute rămase până la terminarea programului.

În acest mod, apăsând din nou ENTEr, aparatul intră în modul de reglare a volumului identic cu cel de la modul manual.

Apăsând din nou tasta ENTEr, indicaţia afişajului se modifică apărând un C care indică modul Continuu de funcţionare pe care aparatul, după execuţia unui program, îl reia de la început fără pauză. Acest mod se activează prin apăsarea tastei uP (caz în care pe afişaj apare indicaţia „on”) şi se dezactivează prin apăsarea tastei DOWN.

Prin apăsarea tastei ENTEr încă o dată, aparatul intră în modul pauză simbolizat de apariţia pe afişaj a literei H. Acest mod se activează şi dezactivează prin apăsarea tastei BrEAK (când este activ pe afişaj va apare indicaţia „on”). Când acest mod este activ aparatul opreşte stimularea urmând ca la dezactivarea sa să reia stimularea din locul de unde s-a întrerupt programul. Modul pauză este util atunci când suntem temporar deranjaţi de la efectuarea unei şedinţe de stimulare cerebrală (fapt care nu se doreşte). Acest mod nu există în cadrul modului manual.

Page 98: Manual AIM Group 2013

98

MIN

D S

YNEr

gY

După ce aţi selectat programul de stimulare dorit sau frecvenţa individuală de stimulare împreună cu paternul de stimulare dorit şi aţi reglat şi volumul la intensitatea dorită, puteţi trece acum la sesiunea propriu-zisă de stimulare cerebrală, aşezându-vă convenabil casca stereofonică şi ochelarii.

Dacă doriţi să încheiaţi sesiunea de stimulare cerebrală înainte de a se încheia programul aflat în execuţie, apăsaţi tasta BrEAK şi programul se va opri, MIND SYNERGY MILLENIUM intrând în meniul principal.

Atunci când aţi terminat sesiunea de antrenament cerebral cu MIND SYNERGY MILLENIUM, puneţi aparatul înapoi în ambalaj şi păstraţi-l în locuri lipsite de praf şi umiditate, la temperatura camerei.

Modul de abordare a unei şedinţe de stimulare cerebrală folosind aparatul

MIND SYNERGY MILLENIUM

Pentru obţinerea efectelor specifice în sfera dinamizării şi stimulării mentale se recomandă una sau chiar două şedinţe zilnic cu MIND SY-NERGY MILLENIUM, folosind acelaşi program timp de 21 de zile, pre-ferabil la aceleaşi ore.

Page 99: Manual AIM Group 2013

99

MIN

D S

YNEr

gY

Pentru început, urmăriţi să realizaţi sesiuni de stimulare cerebrală folosind programele mai scurte pentru a vă acomoda simţurile cu programele de relaxare. După o sesiune de trei săptămâni în care v-aţi convins că nu există blocaje majore, că nu apar purificări incomode, puteţi aborda programe mai puternice.

Înainte de începerea şedinţei urmăriţi să abordaţi o poziţie corporală în care coloana vertebrală să fie dreaptă, iar capul să fie situat în prelungirea coloanei vertebrale, să realizaţi o scurtă relaxare; percepeţi aprofundarea interiorizării, detaşarea, eliminaţi alte gânduri secundare. Dacă urmăriţi intrarea în starea de somn, vă puteţi întinde cât mai confortabil păstrând coloana vertebrală dreaptă. De asemenea, este necesar să nu fiţi presat de timp şi nici să nu fiţi deranjat de alte persoane în timpul desfăşurării şedinţei de stimulare cerebrală.

Aveţi în vedere să vă aşezaţi confortabil casca şi ochelarii, reglându-le astfel încât să nu fiţi deranjat de ele. reţineţi că în ceea ce priveşte efec-tele stimulării vizuale, acestea se obţin numai în cazul în care menţineţi ochii închişi. lED-urile de la ochelari nu generează căldură.

Page 100: Manual AIM Group 2013

100

MIN

D S

YNEr

gY

Pe durata şedinţei menţineţi atenţia concentrată pentru percepe-rea nivelului de stimulare vizuală şi auditivă. Conştientizaţi de fiecare dată efectele înregistrate la nivel mental în urma stimulării, sesizaţi energizarea specifică a capului, sincronizarea proceselor mentale cu ritmul specific al dinamizării, percepeţi efectele secundare la nivel fizic, psihic, mental şi spiritual; conştientizaţi dinamizarea centrilor subtili de forţă şi îndeosebi a celor din regiunea capului. urmăriţi să percepeţi sta-rea specifică obţinută în urma dinamizării mentale şi de fiecare dată la următoarea şedinţă cu acelaşi program evocaţi această stare şi plecaţi de la acest nivel spre niveluri mai profunde de dinamizare mentală.

Atunci când urmăriţi relaxarea sau eliminarea tensiunilor acumulate după o zi de lucru obositoare, este utilă rememorarea sau construirea în imaginaţie a unor peisaje încântătoare sau locuri deosebite care să faciliteze transformarea (benefică) a tonusului dumneavoastră. De asemenea, puteţi realiza şedinţe de concentrare utilizând un program adecvat din setul de programe care vă este pus la dispoziţie sau realizând un program de stimulare propriu, care să vă ajute să menţineţi un gând în conştiinţă fără perturbaţii din partea altor gânduri parazite.

la încheierea şedinţei reveniţi gradat la realitatea cotidiană, urmărind să menţineţi cât mai mult timp cu putinţă efectele înregistrate. Pe acest fond, sesizaţi acum modul în care vă desfăşuraţi activităţile cotidiene,

Page 101: Manual AIM Group 2013

101

MIN

D S

YNEr

gY

remarcând anumite aspecte care confirmă şi obiectivează eficienţa ac-ţiunilor dumneavoastră, creşterea disponibilităţilor interioare, o nouă viziune mult îmbogăţită ca nivel de percepţie a realităţii.

Efectele obţinute în urma unei şedinţe nu se termină odată cu încheierea stimulării. reverberaţiile produse în undele cerebrale durează săptămâni cu amplificări şi diminuări care depind de schemele mentale şi de ritmurile de funcţionare ale fiecărui utilizator.

În această direcţie reţineţi că pe maestru îl face exerciţiul sau, cu alte cuvinte, antrenamentul perseverent şi sistematic vă va aduce rezultate deosebite.

Rezultate generate de folosirea sistematică a aparatului MIND SYNERGY MILLENIUM

Acest dispozitiv nu este asemănător unui medicament sau drog care luat ne îndepărtează durerile sau dă alte efecte temporare fără ca noi să acordăm procesului nici cea mai mică atenţie. Aşa cum am menţionat anterior, Brain Machine este în primul rând o unealtă extrem de puternică de antrenare a propriului dumneavoastră creier şi în toate

Page 102: Manual AIM Group 2013

MIN

D S

YNEr

gY

102

şedinţele de stimulare cerebrală atenţia, starea de deschidere, de curiozitate şi, mai ales, cea de calm profund şi lipsa gândurilor negative sunt esenţiale. lucrul cu MIND SYNERGY MILLENIUM are ca scop ultim pregătirea fiinţei pentru ca ea să fie capabilă să genereze singură, fără ajutor din exterior, toate stările minunate care pot fi obţinute la început cu ajutorul aparatului. În această direcţie conştientizarea cât mai profundă a şedinţei de stimulare şi menţinerea efectelor pe o perioadă de timp cât mai mare sunt de un imens ajutor pe calea creşterii conştiinţei, fiinţa având astfel posibilitatea de a-şi induce singură stările pe care le consideră a fi cele mai adecvate.

Dacă este corect folosit, MIND SYNERGY MILLENIUM poate da mari satisfacţii persoanei care-l utilizează, ducând la manifestarea următoarelor efecte în funcţie de programul de stimulare, de aspiraţiile utilizatorului şi de seriozitatea abordării unei şedinţe de lucru:

• eliminarea tulburărilor legate de fluxul zilnic al vieţii cotidiene;

• stimularea capacităţilor de relaxare şi refacere ale organismului;

• eliminarea insomniei şi ameliorarea somnului;• refacere şi regenerare psihomentală.

Page 103: Manual AIM Group 2013

MIN

D S

YNEr

gY

Este cunoscut faptul că ritmul susţinut de viaţă din societatea actuală lasă puţin loc odihnei şi recreerii şi duce la acumularea stresului care, în situaţii extreme, generează diverse tulburări. MIND SYNERGY MILLENIUM vă ajută să eliminaţi tensiunile acumulate în timpul unei zile de lucru lungi şi obositoare folosind programele special proiectate în acest scop. Puteţi realiza şedinţe de relaxare susţinute de programe adecvate de stimulare cerebrală cu efecte mult mai puternice decât aşa-zisul somn de după-amiaza. În această direcţie aflaţi că 15 minute de relaxare adecvată utilizând MIND SYNERGY MILLENIUM echivalează cu 4 ore de somn profund.

Normalizarea activităţii creierului, în special în ceea ce priveşte ciclul activităţii emisferelor cerebrale.

Aşa cum am mai menţionat pe parcursul acestei expuneri, cele două emisfere ale encefalului (creierul mare) funcţionează alternativ. Modurile de stimulare alternative, stânga–dreapta şi faţă–spate precum şi modul încrucişat realizează această echilibrare a funcţionării emisferelor cerebrale care adesea este perturbată de condiţiile diverse ale interacţiunilor din cadrul societăţii de astăzi. Acest lucru are drept rezultat un mai mare echilibru de sine, centrarea fiinţei, prezenţă în miezul lucrurilor, îmbunătăţirea capacităţilor de înţelegere şi de asimilare a informaţiei etc.

103

Page 104: Manual AIM Group 2013

104

MIN

D S

YNEr

gY

Această echilibrare a funcţionării emisferelor cerebrale face posibilă intrarea într-o stare unificată de conştiinţă care deschide accesul către memoria profundă a fiinţei. Aici nu se află depozitate informaţiile vieţii noastre zilnice, ci impresii subconştiente ce stau la baza concepţiei noastre despre lume şi viaţă, a identităţii noastre. Conştientizarea acestor imprimări ascunse stă la baza transformării de sine şi a vindecării la nivel psihic şi mental a oricăror boli, pentru că orice boală care se manifestă într-un corp îşi are originea în nivelurile superioare, emoţional şi mental, ale fiinţei.

De asemenea, utilizând programe pentru echilibrarea funcţionării emi-sferelor cerebrale se pot evoca din această memorie profundă a fiinţei stări excepţionale de conştiinţă, cum ar fi stări de sănătate perfectă, în-credere în sine, voinţă etc. care preexistă acolo încă înainte de naşterea noastră.

Învăţare rapidă.Creşterea puterii de învăţare.Stimularea proceselor memoriei.Stimularea creativităţii ştiinţifice şi artistice.

Page 105: Manual AIM Group 2013

105

MIN

D S

YNEr

gY

Astăzi există tehnici de învăţare accelerată, de pildă metoda lozanov, sau metode de citire fotografică care presupun intrarea în anumite stări de conştiinţă în care fiinţa să fie mult mai receptivă şi să nu blocheze prin interpretare intelectuală informaţiile pe care le primeşte. Aceste stări se pot genera foarte uşor cu ajutorul aparatului MIND SYNERGY MILLENIUM. Mai întâi, se poate lucra asupra stării utilizând programele special concepute în acest scop, iar apoi, odată cu stăpânirea şi con-trolul acesteia, putem trece la învăţarea propriu-zisă, păstrând starea obţinută în urma folosirii lui MIND SYNERGY MILLENIUM.

De asemenea, există programe create cu anumite frecvenţe de stimulare (unde Theta) care apar în mod specific în cazul stărilor de creativitate elevată şi care pot transfera în fiinţa dumneavoastră aceste stări.

Trezirea şi amplificarea disponibilităţilor superioare:• meditaţie;• trezirea intuiţiei;• amplificarea capacităţii de concentrare mentală şi a

lucidităţii;• trezirea şi dezvoltarea puterii de vizualizare.

Page 106: Manual AIM Group 2013

106

MIN

D S

YNEr

gY

MIND SYNERGY MILLENIUM vă poate fi de ajutor pentru a vă dezvol-ta aptitudinile specifice unui nivel elevat de evoluţie spirituală. Există programe de stimulare obţinute prin studierea efectivă a frecvenţelor cerebrale ale unor persoane care manifestă la voinţă aceste stări de concentrare şi meditaţie.

Stimularea capacităţilor mentale latente:• clarviziune;• telepatie;• precogniţie.

Acestea sunt un rezultat firesc al îmbunătăţirii şi al echilibrării activităţii cerebrale, ale unei stări de calm şi relaxare psihică determinate de folo-sirea sistematică a aparatului MIND SYNERGY MILLENIUM. De aseme-nea, stimularea cu frecvenţe în gama undelor Beta supraînalte duce la trezirea acestor capacităţi mentale latente.

Trezirea şi amplificarea puterilor benefice ale subconştientului.

Şedinţele de stimulare realizate cu programe adecvate duc la deschi-derea fiinţei faţă de profunzimile subconştientului propriu, moment propice pentru inducerea unor sugestii pozitive al căror efect va fi astfel mult amplificat.

Page 107: Manual AIM Group 2013

107

MIN

D S

YNEr

gY

Amplificarea capacităţilor de proiecţie astrală, de visare conştientă.

Folosind programe de stimulare cu anumite frecvenţe speciale, puteţi realiza dedublări conştiente care să vă lărgească considerabil orizonturile proprii ale cunoaşterii.

CONTRAINDICAŢIISe interzice în mod ferm folosirea acestui dispozitiv în cazul bolilor de inimă, epilepsiei, sindromului discordant (schizofrenie) şi în cazul altor boli psihice grave (în tratamentul cărora se folosesc neurolep-tice). Cumpărarea acestui aparat presupune că dumneavoastră aţi luat la cunoştinţă acest fapt şi că vă asumaţi întreaga răspundere pentru modul în care îl folosiţi.

Page 108: Manual AIM Group 2013

108

MIN

D S

YNEr

gY

Lista programelor de stimulare cerebrală care există stocate în memoria aparatului

MIND SYNERGY MILLENIUM

Nr. Program

Durata (min) Descriere Frecvenţa

start (Hz) Frecvenţa ţintă (Hz)

Observaţii Recomandări

1 10 Relaxare rapidă în Alfa 30 11 Relaxare

2 15 Coborâre lentă în Alfa 15 8 Relaxare

3 10 Magic 11 18 11 Relaxare

4 20 Excursie în Alfa 11 7,83 Relaxare

5 30 Rezonanţa Schumann 25 7,83

Relaxare, schimbarea stării *

6 30

Unde Alfa pentru stresuri puternice

25 7,83; 5

Indicat pentru eliminarea unor stresuri puternice

7 30

Unde Alfa pentru stresuri minore

15 10; 7

Indicat pentru stresuri de intensitate scăzută

*

Page 109: Manual AIM Group 2013

109

MIN

D S

YNEr

gY

8 10 Recuperare rapidă 11 7

Stimulează frecvenţele Alfa superioare

9 15 Repaus în Alfa 11 7 Regenerare

fizică şi psihică

10 30 Meditaţie 20 7; 5; 3

Stare de meditaţie în gama undelor Theta

11 15 Theta rapid 15 7,83; 5 Meditaţie, vise lucide

12 15 Învăţare accelerată 25 6; 10

Stare de facilitare a acumulării de informaţii

13 20 Repaus pe 9 Hz 20 9 Relaxare,

energizare

14 20 Multi-Theta 18 7,83; 4 Stimulare pe diferite frecvenţe Theta

15 30 Theta profunde 11 5; 3

Stimulare pe frecvenţe inferioare din gama Theta

16 30 Relaxare, învăţare 15 5; 3 Meditaţie,

învăţare

17 30 Theta - Delta 15 5; 3; 2

Relaxare profundă, inducerea stării de somn

Page 110: Manual AIM Group 2013

110

MIN

D S

YNEr

gY

18 60 Visul celor cu insomnii 11 1

Inducerea stării de somn profund

19 50 Expansiune mentală 10 7,83; 6; 3;

1 Frecvenţe Theta

20 25 Gimnasticămentală 25 multe

Exersarea minţii, o explo-rare a diverselor stări mentale

21 10 Ascuţirea minţii 25 multe

Descoperiţi singuri efectele minunate!

22 20 Focul minţii 30 multe Energizare, stimularea văzului

23 60 Creativitate în relaxare 18 5 Relaxare

profundă

24 20 Acordarea creierului 15 11; 7,83;

5 Exersare a minţii

25 5 Demo 8 5 Demonstraţie de stimulare cerebrală

26 23 Echilibrare 35 1 - 40

Creativitate, echilibrarea activităţii creierului

27 40 Delta Force 18 4; 1 Indicat pentru obţinerea visării lucide

Page 111: Manual AIM Group 2013

111

MIN

D S

YNEr

gY

28 20 Deşteptare armonioasă 10 10; 18

Indicat la trezire pentru acomodarea cu activităţile zilnice

29 30 Magic 14 14 14 Indicat pentru cei cu deficit de atenţie

30 30 Masaj mental 7,83 7 - 15 Indicat pentru accelerarea acordului mental

31 30 Antrenament în Alfa - Theta 12 5 - 12 Creativitate/

învăţare

32 68 Somn profund regenerator 15 3 - 6 Somn/învăţare

accelerată

33 35 Carnaval 2 multe Creativitate, energizare

34 30 Marele creator 16 8 - 32 Energizare

35 30 Rampă Alfa 20 11; 10; 9; 7,83 Relaxare

36 30 Unde Alfa 20 11; 10; 9; 7,83 Relaxare

37 15 Pauză de cafea 18 8; 11 Relaxare

38 20 Rezolvarea problemelor 7,83 4; 12;

7,83 Creativitate

39 30 Multi-Theta 30 6; 5; 4; 3 Învăţare rapidă40 30 Unde Theta 20 5; 3 Meditaţie

41 15 Acord mental 7,83 18; 4; 7,83 Acord mental

Page 112: Manual AIM Group 2013

112

MIN

D S

YNEr

gY

42 30 Relaxare profundă 12 7; 3; 4; 8 Relaxare

43 30 Energizare pentru învăţare

12 8; 5; 7; 10 Învăţare accelerată

44 30 Meditation machine 24 11; 9; 7;

5; 3; 1

Obţinerea unei stări din ce în ce mai profundă de meditaţie

45 30 Vise plăcute 26 12; 10; 8; 6; 4; 2; 1

Inducerea stării de somn

46 30 High Energy I 10 40; 36; 32; 30

Stimularea creativităţii

47 36 High Energy II 16 10; 36; 34; 32

Stimularea creativităţii

48 15 Scurtă pauză 12 8; 5; 8; 10 Reîntinerire

49 30 Relaxare şi creativitate 12 8; 5; 3; 1;

3; 5 Rezolvarea problemelor

50 20 Învăţare rapidă 7,83 10; 7; 4; 7 Învăţare rapidă

51

Motivare (program foarte puternic)

14 14; 7; 3; 1

Special destinat echilibrării emisferelor cerebrale

*) 7,83 Hz este frecvenţa Schumann sau frecvenţa de rezonanţă a cavităţii

Pământ–ionosferă. Stimularea creierului cu această frecvenţă generează o stare amplă de

comuniune cu energiile regeneratoare ale Pământului.

Page 113: Manual AIM Group 2013

113

MIN

D S

YNEr

gY

Selectaţi programul dorit în funcţie de propriile dumneavoastră necesităţi şi aspiraţii şi de asemenea, în funcţie de indicaţiile specifice fiecărui program. Dacă mai multe programe au aceleaşi recomandări, alegeţi-l pe cel cu care aveţi cele mai multe afinităţi. urmăriţi să treceţi prin toate programele pentru a vă îmbogăţi mintea cu diferitele stări pe care acestea le generează.

Consideraţii cu privire la întreţinere

MIND SYNERGY MILLENIUM a fost executat folosind componente electronice de cea mai bună calitate şi a fost testat înainte de ambalare.

În consecinţă, el se va bucura de o viaţă lungă lipsită de o îngrijire spe-cială. Totuşi, ca orice aparat electronic, MIND SYNERGY MILLENIUM trebuie ferit de căldură excesivă, umiditate şi şocuri fizice.

Căştile stereofonice şi ochelarii conţin componente mecanice delicate, de aceea trebuie manipulate cu grijă. Adaptorul pentru alimentarea la reţea nu trebuie lăsat să funcţioneze în gol, cu alte cuvinte după ce aţi terminat lucrul cu MIND SYNERGY MILLENIUM scoateţi-l din priză şi introduceţi-l la loc în ambalajul său.

Page 114: Manual AIM Group 2013

114

MIN

D S

YNEr

gY

Producătorul acordă un an garanţie de funcţionare pentru prezentul aparat însă nu răspunde de proasta utilizare a acestuia sau a accesoriilor din dotare.

Pentru orice probleme legate de funcţionarea aparatului MIND SYNERGY MILLENIUM contactaţi producătorul.

Mod de prezentare

Pachetul complet conţine:• aparatul propriu-zis, MIND SYNERGY MILLENIUM;• un adaptor pentru alimentarea la reţea;• o pereche de ochelari speciali pentru stimularea luminoasă;• o pereche de căşti stereofonice;• manual de utilizare.

Page 115: Manual AIM Group 2013

115

MIN

D S

YNEr

gY

ANEXĂ

Consideraţii privind Stimularea Alternativă

Acest material este realizat în urma experienţei acumulate în circa 20 de ani de experimente, cu sprijinul subiecţilor care au testat MIND SYNERGY MILLENIUM şi care au avut bunăvoinţa să ne comunice experienţele realizate cu ajutorul lui.

Aceste metode urmăresc să complementeze şi să completeze educaţia clasică şi poziţiile şi situaţiile nefavorabile cu care o fiinţă modernă se confruntă în societatea actuală. Aceste metode despre care vom vorbi în continuare nu se opun altor metode, ci vin să completeze un anumit aspect care este neglijat la ora actuală, şi anume educarea caracterului şi a inteligenţei.

Să analizăm exemplul unui copil care este la şcoală în epoca actuală. El primeşte o educaţie: matematică, limbi străine etc., timp în care corpul său este relaxat, imobil mai multe ore şi asta exact la vârsta la care organismul are cea mai mare nevoie de mişcare pentru dezvoltare. Acest lucru se întâmplă dacă poziţia de lucru nu este defectuoasă şi nu generează o deformare a coloanei vertebrale, o insuficienţă respiratorie sau o miopie.

Page 116: Manual AIM Group 2013

116

MIN

D S

YNEr

gY

Aceste inconveniente sunt foarte grave şi li se poate atribui într-o foarte mare măsură dificultăţile actuale la ceea ce se poate numi baza activităţii fiziologice a omului mediu, obţinută prin aceste lungi ore de imobilizare adesea într-o postură necorespunzătoare, la vârsta la care activitatea fizică este debordantă.

Acest punct de vedere în aparenţă banal a fost confirmat clar de către analiza funcţionării emisferelor cerebrale, de exemplu poziţia clasică a elevului prost aşezat, cu capul rezemat pe mână. După 30 de secunde ritmul cerebral este perturbat complet, încetinit pe o parte şi neregulat pe partea cealaltă. Experienţa este atât de clară şi impresionantă încât recomandăm să fie făcută de oricine are această posibilitate, nimic nu se compară cu a înţelege efectul unei posturi direct asupra undelor ce-rebrale.

la unii subiecţi acest dezechilibru survine mai repede, alţii sunt mai rezistenţi însă după cel mult 6 – 7 minute de stat în această poziţie apare cam la orice persoană.

Experimentele făcute au arătat că cele mai bune rezultate şi randamentul cel mai bun atât din punct de vedere fizic cât şi intelectual se obţin

Page 117: Manual AIM Group 2013

117

MIN

D S

YNEr

gY

atunci când cele două emisfere cerebrale lucrează echilibrat, fapt care se obţine când poziţia coloanei rămâne perfect verticală în timpul lucrului.

Pentru a corecta aceste aspecte legate de traiul într-o societate sedentară a fost introdusă în educaţie o anumită proporţie de cultură fizică, care bineînţeles că este benefică dar în timpul acestor exerciţii fizice inteligenţa nu lucrează decât foarte puţin, cu atât mai mult cu cât mişcările se fac automat atunci când sunt învăţate, mintea vagabondând fără probleme.

Ceea ce propunem noi este un exerciţiu de stimulare alternativă a creie-rului care creează o corelaţie armonioasă asupra cuplului „Inteligenţă – gest”, uşor de realizat cu aparatul MIND SYNERGY MILLENIUM.

După multe teste pe care le-am efectuat, pe diferite categorii de su-biecţi, pentru a evidenţia efectul stimulării alternative, cu un program de relaxare şi inducere a stării de somn, seara înainte de culcare pentru a putea studia efectele asupra somnului, s-a constatat apariţia în tot corpul subiectului a unei senzaţii plăcute de relaxare care s-a prelungit cel puţin în prima jumătate a nopţii. Această stare era asemănătoare celei obţinute prin unele exerciţii yoga, dar efectele fiziologice erau mult mai intense.

Page 118: Manual AIM Group 2013

118

MIN

D S

YNEr

gY

Am testat reacţiile umane în timpul somnului şi, deşi semnalele luminoase şi cele auditive erau ridicate ca intensitate (lucru necesar pentru a atinge un anumit prag) şi se ştie că un zgomot, mai ales regulat, este foarte supărător atunci când cineva doarme, am avut surpriza să constatăm că subiecţii adormeau destul de repede şi se trezeau după o anumită perioadă de timp mai odihniţi ca niciodată. În plus, la nivelul membrelor a apărut o senzaţie extrem de plăcută de relaxare, comparabilă cu cea obţinută în urma unor exerciţii de relaxare profundă.

Atunci când am făcut aceleaşi experimente (în aceleaşi condiţii) dar sti-mulările erau simultane în loc să fie alternative, nu numai că subiecţii nu au mai adormit, dar se atingea rapid un nivel de enervare aproape insuportabil.

A fost evident că alternanţa stimulilor este cea care produce efecte fa-vorabile, efecte care merg până la producerea unor adevărate fenome-ne spirituale, şi poate genera în câteva zile o transformare pozitivă a caracterului.

rezultate excelente s-au obţinut atunci când sunetul şi lumina modulate în aparat nu au fost pure, ci s-au încadrat într-o gamă mai

Page 119: Manual AIM Group 2013

119

MIN

D S

YNEr

gY

largă de lungimi de undă, permiţându-se stimularea unui număr cât mai mare de celule nervoase.

Nu vrem ca acest material să fie o pledoarie pentru aparatul nostru, ci urmărim să prezentăm rezultatele pe care le-am obţinut folosind sti-mularea alternativă, rezultate care merită să fie testate de oricine.

Conducerea unei şedinţe

Subiectul trebuie să fie întins sau aşezat într-un fotoliu confortabil, cât mai relaxat cu putinţă, fără să existe nicio tensiune fizică (capul trebuie să fie sprijinit, hainele trebuie să fie lejere etc.). Mediul trebuie să fie liniştit, fără zgomote şi fără variaţii de lumină, pentru că stimulii simultani distrug fenomenele de unde speciale ale creierului, create de stimularea alternativă, mai ales dacă sunt regulate (de exemplu ticăitul ceasului de perete).

Temperatura trebuie să fie plăcută pentru a putea permite o relaxare cât mai profundă şi, de obicei, la prima şedinţă efectele sunt mult mai puternice dacă subiectul nu este prevenit de ceea ce se va întâmpla.

Ochii trebuie ţinuţi închişi în timpul şedinţei, stimularea luminoasă efectuându-se asupra unor terminaţii nervoase care sunt sensibile

Page 120: Manual AIM Group 2013

120

MIN

D S

YNEr

gY

atunci când ochii sunt închişi. Dacă ochii nu sunt ţinuţi închişi, efectele sunt mult diminuate şi experienţa poate fi dezagreabilă.

Primele şedinţe trebuie să dureze în mod normal o oră. În general, efectele puternice apar cam după o jumătate de oră de stimulare, ating un maximum la aproximativ trei sferturi de oră după care par să înceteze brusc. la unii subiecţi efectele pot fi mai rapide; alţii din contră regretă atunci când sunt întrerupţi după o oră. Însă, de regulă există o perioadă de aproximativ o oră după care apare o senzaţie de suficienţă.

uneori (foarte rar), la primele şedinţe este posibil ca ochii să se înroşească sau să lăcrimeze. Dacă apar astfel de semne întrerupeţi imediat şedinţa şi reluaţi mai târziu sau a doua zi. Din experienţa noastră putem spune că acestea sunt semnele eliminării unor stresuri sau blocaje şi aceste efecte dispar cam după o săptămână de practică.

Intensitatea sunetului şi a luminii trebuie să fie reglate cât de puternic este posibil, rămânând totuşi suportabile. Este foarte important ca aceşti stimuli să aibă un nivel destul de ridicat pentru că dacă nu sunt declanşate anumite praguri care ţin de ochi şi de urechi efectele scad cu peste 80%.

Efecte deosebite se obţin atunci când se ating anumite ritmuri cerebrale speciale. Programele furnizate de noi sunt experimentate şi testate pe

Page 121: Manual AIM Group 2013

121

MIN

D S

YNEr

gY

un număr foarte mare de subiecţi şi produc efectele indicate pentru fiecare program. Nu am constatat până acum subiecţi asupra cărora să nu se manifeste efectele stimulării alternative.

În regimul de lucru manual puteţi urmări să atingeţi prin tatonări un ritm care provoacă starea de vid sau de fixare a minţii asupra unei singure idei. Acest ritm este cel care trezeşte facultăţile psihice şi declanşează experienţele superioare.

Momentul cel mai potrivit pentru a vă supune unei experienţe de sti-mulare este dimineaţa, imediat după trezire, mai ales dacă aveţi o zi liberă. Neexistând grija de a pleca undeva puteţi să vă abandonaţi som-nului superficial care apare şi în care survin viziuni semiconştiente ca într-un cinema interior.

un alt moment favorabil este seara, chiar înainte de culcare. Puteţi chiar să dormiţi cu aparatul pornit şi de regulă cam după o oră vă veţi trezi, pentru că va apărea un sentiment de suficienţă. Înlăturaţi atunci căş-tile şi ochelarii şi puteţi chiar să vă ridicaţi dacă aveţi ceva important de făcut şi aţi urmărit doar o regenerare rapidă, însă dacă vă culcaţi în continuare întreaga noapte va fi marcată de un fel de binecuvântare.

Page 122: Manual AIM Group 2013

122

MIN

D S

YNEr

gY

Efectele stimulării alternative

Credem că datorită efectelor minunate care apar, stimularea alternativă se va răspândi în scurt timp în lumea întreagă. Desigur, aparent, obstacolul cel mai mare este preţul un pic ridicat. la această obiecţie trebuie să vă spunem că rezultatele care apar şi creşterea eficienţei în toate activităţile compensează foarte repede efortul cumpărării acestui aparat.

Efecte observabile într-o singură şedinţă

1. Relaxare. Este efectul care apare cel mai des. Această relaxare este spontană şi pentru un subiect obişnuit ea este mai profundă decât relaxarea obţinută prin orice altă metodă. relaxarea este depen-dentă de formele de undă aplicate pe stimulii luminoşi şi auditivi. Dacă termenul de relaxare nu vă spune mare lucru putem doar să subliniem că momentele de maximă creativitate, în care apar idei, în care vă simţiţi plini de forţă, sunt cele în care creierul intră

Page 123: Manual AIM Group 2013

123

MIN

D S

YNEr

gY

în ritmuri de unde „alpha” sau chiar mai jos, ceea ce corespunde unei relaxări profunde. În mod normal, la un adult obişnuit, care a depăşit 21 de ani, starea de unde „alpha” nu se atinge aproape nici-odată atunci când el este treaz (în stare de veghe). După o singură şedinţă cu dispozitivul MIND SYNERGY MILLENIUM apar rema-nenţe „alpha” culese de pe creier, în stare de veghe, chiar şi după două săptămâni.

2. Vid mental. Acest vid mental generează o odihnă a minţii şi ceea ce trebuie subliniat este că el apare fără niciun alt antrenament prealabil. Mulţi subiecţi specifică că este imposibil să menţii voluntar un gând în prima parte a şedinţei. În general spre sfârşitul şedinţei lucrurile stau altfel. Conform scrierilor spirituale câmpul mental este comparat cu un ocean iar gândurile care se ridică din acest câmp sunt precum valurile mereu în mişcare ale oceanului. În momentul când oceanul se linişteşte şi valurile dispar (vid mental) se deschid porţile către subconştient. Conform studiilor oamenilor de ştiinţă, subconştientul este sursa tuturor informaţiilor la care o fiinţă poate avea acces. Procese de vindecare, invenţii, creaţii artistice, se obţin prin accesul la subconştient. Momentul de „Evrika!” reprezintă o astfel de pătrundere în subconştient. Probabil datorită acestei stări de vid mental apar cele mai multe dintre aceste efecte minunate, în cazul stimulării alternative, efecte care nu încetează să ne uluiască şi pe noi.

Page 124: Manual AIM Group 2013

124

MIN

D S

YNEr

gY

3. Euforie. Experienţa este întotdeauna agreabilă şi creează o stare de bucurie foarte specială. Această euforie depinde foarte mult de forma semnalelor aplicate şi dacă ele sunt alese corect întregul corp este invadat de o senzaţie delicioasă. Specificăm că în excitaţie simultană sunetul şi lumina sunt aproape insuportabile, deci stimularea alternativă este cheia.

4. Optimism. În urma testelor pe care le-am realizat după ce subiec-ţii au participat la o şedinţă de stimulare alternativă am constatat că probleme considerate insurmontabile înainte de şedinţă deve-neau tangibile după, defectele persoanelor din anturajul subiecţi-lor erau mai puţin importante decât şi-ar fi putut imagina înainte şi chiar le-au descoperit calităţi care treceau neobservate. Până şi persoanele depresive şi puternic pesimiste se manifestau într-un mod optimist după şedinţă.

5. Idei inspirate. Foarte des după vidul mental apare un fenomen special pe care l-am botezat idei inspirate. Este un fenomen care diferă total de halucinaţiile patologice (deoarece subiectul nu le confundă cu lumea exterioară), diferă, de asemenea, de halucinaţiile hipnagogice (deoarece în loc de a fi foarte scurte ca durată ele se pot întinde uneori un sfert de oră sau chiar mai

Page 125: Manual AIM Group 2013

125

MIN

D S

YNEr

gY

mult şi au o mare valoare simbolică). Experimentele noastre au arătat că ele sunt în legătură cu fenomene de ordin mistic şi sunt însoţite întotdeauna de o senzaţie de revelaţie. Subiectul constată în zilele următoare că aceste idei inspirate sunt răspunsul la o temă a unei meditaţii sau la o întrebare care îl frământa. Aceste momente de revelaţie sunt ca o oază de plăcere în curentul cotidian şi chiar poate constata că sunt un colac de salvare pentru dificultăţile existenţiale. Deşi nu am întâlnit până acum aceeaşi „idee inspirată” la doi subiecţi diferiţi, aceste revelaţii au nişte caracteristici comune: sunt luminoase, ritmate, apar în conştiinţă pe neaşteptate şi sunt însoţite de o senzaţie specială, tactilă, ca şi cum ar fi alcătuite dintr-o materie care poate fi palpată.

6. Creşterea numărului halucinaţiilor hipnagogice. De exemplu, un subiect care are doar două sau trei halucinaţii hipnagogice pe an poate să aibă zeci de astfel de halucinaţii în timpul unei şedinţe cu MIND SYNERGY MILLENIUM practicate în timpul somnului. Aceste efecte se datorează ritmurilor precise ale programelor care declanşează acest cinema interior. Foarte mulţi subiecţi relatează de altfel că dacă în mod normal oboseala traiului cotidian îi face ca dimineaţa, la trezire, să nu îşi mai amintească ce au visat în timpul somnului, însă după o singură şedinţă cu MIND SYNERGY MILLENIUM îşi pot aminti 10 – 12 vise pe parcursul unei singure nopţi.

Page 126: Manual AIM Group 2013

126

MIN

D S

YNEr

gY

7. Creşterea luminozităţii imaginilor mentale. Acest fenomen se poate constata chiar şi în imaginile pe care subiecţii urmăresc să şi le creeze în stare de veghe. Este remarcabil că atunci când un subiect creează o astfel de vizualizare chiar în timpul şedinţei, sesi-zează după aceea un mecanism de sincronicităţi care duc de cele mai multe ori la materializarea respectivei vizualizări.

8. Modificarea percepţiei temporale. În general, subiectul constată chiar de la prima şedinţă că ea durează mai mult sau mai puţin de-cât aşteptările sale. Dacă există anumite blocaje până la termina-rea şedinţei, timpul poate părea foarte lung. Dacă nu sunt proble-me majore atunci adesea la terminarea şedinţei, subiectul exclamă mirat „Deja!” pentru că timpul a trecut foarte repede. Din testele pe care noi le-am realizat a reieşit clar că niciun subiect nu poate să spună în prezenţa stimulilor produşi de MIND SYNERGY MILLE-NIUM care este durata exactă care s-a scurs. În timpul şedinţei su-biectul trăieşte într-o lume care este ruptă de aspectele temporale.

9. Modificarea percepţiei spaţiale. uneori, mai ales în timpul semisomnului, apare un sentiment de întrepătrundere a mai multor spaţii (universuri) şi mintea prinsă în această răscruce pare o materie pe care o putem atinge de la distanţă. Am încercat să explicăm fiziologic cauza acestui fenomen şi credem că el

Page 127: Manual AIM Group 2013

127

MIN

D S

YNEr

gY

se datorează efectului sunetelor alternative asupra canalelor semicirculare ale urechii interne, sediul principal al simţului spaţiului.

10. Transformarea sunetului în cuvinte. uneori, subiectul nu mai aude sunetul produs de aparat ci are senzaţia de audiţie a unor cuvinte. Sunetele ritmice, bilaterale, ca zgomotul unui tren, produc câteodată asocierea cu ideea unui cuvânt. Este vorba aici despre o transformare şi nu despre o asociere şi produce o senzaţie aproape halucinatorie la subiecţii normali. Doar intelectul lor le permite să îşi amintească că este vorba despre un sunet şi nu despre un cu-vânt pronunţat.

11. Asociere cu autosugestia. Există o etapă intermediară între fenomenele clasice ale trenului pe care le-am evocat mai sus şi halucinaţia auditivă care înlocuieşte uneori audiţia alternativă: este extraordinar de uşor să asociezi voluntar unul până la patru cuvinte cu sunetele alternative. repetiţia se continuă fără cel mai mic efort şi este extrem de agreabilă. Nu există niciun termen de comparaţie între această experienţă făcută în stimulare alternativă şi aceeaşi experienţă realizată cu un sunet regulat sincron pe ambele urechi. În primul caz există o dorinţă şi o plăcere de a continua; în al doilea caz efortul este atât de obositor şi deranjant încât subiectul

Page 128: Manual AIM Group 2013

128

MIN

D S

YNEr

gY

abandonează imediat. Astfel, audiţia alternativă permite autosu-gestiei să devină atât de eficientă cum nici subiectul nu a putut visa vreodată. Trebuie repetat câte un cuvânt pe fiecare alternanţă, sau în cazul cuvintelor prea lungi trebuie despărţite în silabe, însă fraza trebuie decupată în aşa fel încât aceleaşi cuvinte să se audă întotdeauna pe aceeaşi parte.

12. Modificarea haosului vizual. Haosul vizual (senzaţie luminoasă de origine fiziologică care persistă în obscuritate) devine mai lu-minos. Deşi stimularea este alternativă apare o bandă orizontală strălucitoare care pare a fi produsă de o mişcare unilaterală şi nu alternativă. Adesea subiectul relatează o senzaţie de fluviu care curge asociată cu această bandă luminoasă.

13. Alternanţe proprii. uneori, apare un fenomen foarte special pe care l-am botezat „halucinaţii negative”. Ele nu sunt nocive sau maladive, termenul de „negativ” provine de la impresia pe care stimularea alternativă o produce în mental, similară cu negativul foto al unei imagini pe film. Deşi alternanţa rămâne de ordinul se-cundelor sau fracţiunilor de secundă, subiectul începe să audă un sunet într-o singură ureche o perioadă de timp mult mai lungă (de ordinul a 20 de secunde), apoi cu cealaltă ureche în mod egal şi la

Page 129: Manual AIM Group 2013

129

MIN

D S

YNEr

gY

fel (sincronizat) stau lucrurile şi cu haosul vizual. Acest fenomen straniu poate să dureze minute în şir.

14. Alternanţa gândurilor complementare. Datorită dualităţii manifestării fiecărui concept îi corespunde un concept opus şi cele două formează un cuplu care are o rădăcină energeti-că unică: naşterea şi moartea, trecutul şi viitorul etc. Experienţa de stimulare alternativă pune în evidenţă dualitatea unor ast-fel de concepte, unul dintre concepte fiind legat mai mult de o anumită emisferă cerebrală şi conceptul complementar de cealaltă. Creşterea polarizării emisferelor (datorită stimulării alternative cu MIND SYNERGY MILLENIUM) provoacă accentuarea polarizării conceptelor cuplate. Astfel se produce o penetrare a gândirii în sfera dualităţii manifestării mult mai accentuată decât în mod normal, sub influenţa stimulării alternative. Această dualitate ne duce cu gândul la anumite tradiţii spirituale şi concepte religioase.

15. Viziuni. luminile compuse ale ochelarilor aparatului MIND SYNERGY MILLENIUM produc efecte luminoase în haosul vizual, generând o multitudine de culori şi forme datorită frecvenţelor şi programelor alese riguros. Câteodată în vidul mental apar chiar halucinaţii hipnagogice care sunt veritabile viziuni. Bineînţeles,

Page 130: Manual AIM Group 2013

130

MIN

D S

YNEr

gY

legătura cu fenomenele mistice este evidentă. Din acest punct de vedere stimularea alternativă seamănă foarte mult cu privarea senzorială (obţinută de exemplu în Samadhi tank). În revista Ilustraţii de seară apărută la Bruxelles, nr. 1521 din 17/08/1961, doctorul Shurley prezintă un articol în care arată că privarea de orice excitaţie senzorială (olfactivă, gustativă, vizuală, tactilă, auditivă), timp de mai multe ore duce la apariţia halucinaţiilor sau viziunilor. Subliniem că astfel de fenomene nu apar decât după o practică spirituală îndelungată. În cazul nostru, aceleaşi efecte sunt produse de o „privare de gândire” datorită vidului mental creat de stimularea alternativă, fapt care favorizează viziunile.

16. Senzaţia de curent. Adesea, subiecţii au descris senzaţia produsă ca fiind asemănătoare unor curenţi calzi sau reci sau unor frisoane uşoare care le parcurgeau corpul. Acest aspect este produs probabil de polarizarea şi echilibrarea emisferelor cerebrale care generează curenţi neuroelectrici în tot corpul, cu valori mult mai mari decât în mod normal.

17. Detectarea organelor bolnave. O senzaţie specifică atrage atenţia asupra unui organ în timpul şedinţei de stimulare cu MIND SYNERGY MILLENIUM şi examenul medical dovedeşte după aceea că acest organ era bolnav, fără ca subiectul să ştie. Acest fenomen se poate explica prin curenţii pe care tocmai i-am descris,

Page 131: Manual AIM Group 2013

131

MIN

D S

YNEr

gY

un organ bolnav modifică simetria acestor curenţi şi îi focalizează, ceea ce atrage atenţia subiectului.

18. Eliminarea momentană a unor tulburări şi uneori a unor du-reri acute. Anumite migrene dispar imediat sub efectul stimulării alternative. În unele cazuri, anumiţi subiecţi au prezentat încă de la început o congestie a conjunctivei, în alte cazuri aceeaşi congestie a apărut spre sfârşitul şedinţei. Trebuie întreruptă experienţa ime-diat ce apare această congestie pentru că ea distruge efectele be-nefice ale şedinţei. Practica a demonstrat că după câteva şedinţe dispar şi nu mai apar niciodată. În unele cazuri, o vedere slabă s-a ameliorat după primele secunde de stimulare. Anumite tulburări circulatorii, crize de astm, sunt blocate imediat de stimularea al-ternativă; de asemenea, puseele de tuse în bronşita acută încetea-ză imediat ce începe şedinţa de stimulare alternativă (dar reîncep după ce se termină şedinţa). unele insomnii rebele sunt vindecate instantaneu.

Page 132: Manual AIM Group 2013

132

MIN

D S

YNEr

gY

Efecte care apar după şedinţa de lucru cu MIND SYNERGY MILLENIUM

Imediat după o şedinţă cu MIND SYNERGY MILLENIUM se constată că emisferele cerebrale se echilibrează şi testul EEg realizat după şedinţă este complet diferit de cel de dinainte. Apare o funcţionare simetrică a ambelor emisfere cerebrale şi respiraţia tinde să curgă egal pe ambele nări.

răspunsurile fosfenice (imagini care se formează cu ochii închişi după o stimulare luminoasă puternică) sunt asemănătoare cu cele care apar la copii, sunt regulate şi în ritmuri rapide ceea ce indică o stare de vitalitate foarte puternică.

Memoria se ameliorează. Folosind liste de numere pe care subiecţii trebuie să le reproducă înainte şi după şedinţă am consta-tat o creştere remarcabilă a memoriei în peste 50% dintre cazuri.

În majoritatea cazurilor stimularea alternativă aduce în memorie amin-tiri din copilărie, poate şi pentru că, în general, copiii gândesc foarte mult prin alternanţa emisferelor cerebrale, aspect care este în strânsă legătură cu legănatul (copiilor le place foarte mult să se legene sau să

Page 133: Manual AIM Group 2013

133

MIN

D S

YNEr

gY

fie legănaţi). Ceea ce este remarcabil este că întotdeauna amintirile care apar sunt plăcute şi în particular sunt cele mai frumoase amintiri trăite. Aceasta este în legătură, aşa cum vom vedea şi în continuare, cu faptul că stimularea alternativă ne pune pe drumul iluminării spirituale.

În sfârşit, foarte des (peste 90% dintre cazuri), subiectul constată că eu-foria, starea de hiperluciditate a spiritului, senzaţia de plutire a corpului, persistă timp de mai multe ore după stimularea cu MIND SYNERGY MILLENIUM.

Experimente făcute în laborator

ritmul de o secundă pe fiecare parte elimină total oboseala la nivelul ochilor şi urechilor. Această oboseală a fost apreciată prin diminuarea capacităţii ochilor şi urechilor de a percepe semnale slabe.

Am constatat că atunci când un text este ascultat în audiţie alternativă, capacitatea de asimilare şi înţelegere creşte când ritmul este de 4 sau 10 secunde pe fiecare parte. Această capacitate de înţelegere mărită apare cam după trei sferturi de oră de la începutul şedinţei, durată după care s-a observat, de asemenea, amplificarea manifestărilor afective.

Page 134: Manual AIM Group 2013

134

MIN

D S

YNEr

gY

Efecte care apar după mai multe şedinţe consecutive

După câteva şedinţe subiectul învaţă să se folosească mult mai bine de MIND SYNERGY MILLENIUM.

El învaţă să descopere rapid ritmurile care îi permit să îşi controleze gândirea şi să provoace diverse fenomene. Intensitatea efectelor variază mult în cursul şedinţelor. Adesea prima şedinţă este foarte convingătoare, următoarele mai puţin. În continuare efectele se manifestă din nou. Subiecţii învaţă să folosească stimularea alternativă în diverse circumstanţe ale vieţii. De exemplu, folosesc aparatul la începutul nopţii şi somnul este mult îmbunătăţit; alţii folosesc aparatul la birou câteva secunde înainte de a lua o decizie, pentru că elementul esenţial al problemelor le apare atunci mult mai clar.

unul dintre efectele cele mai importante care apare după mai multe şedinţe este amplificarea naturii meditative a subiectului. „Ideile inspirate” care apar încă de la prima şedinţă, revin asociate cu concepte noi care o completează.

Page 135: Manual AIM Group 2013

135

MIN

D S

YNEr

gY

Acest proces este la fel ca cel al marilor creiere creatoare: Newton, Einstein, goethe etc., care reluau fără încetare aceeaşi temă de meditaţie şi o completau cu elemente noi. Această evoluţie a gândirii creatoare este total diferită de gândirea didactică necesară pentru a reuşi la examene şi care ne obligă să învăţăm informaţii livreşti, mai mult sau mai puţim legate între ele. Câteva şedinţe de stimulare alternativă cu MIND SYNERGY MILLENIUM pun în evidenţă că apare o activare a mecanismului creator al spiritului.

Stimularea cu MIND SYNERGY MILLENIUM a două persoane simultan

MIND SYNERGY MILLENIUM are posibilitatea de a fi folosit de doi subiecţi simultan. Sincronizarea alternativă a două creiere per-mite un mare număr de experienţe cu o imensă valoare ştiinţifică, spirituală şi socială.

Am experimentat şedinţe de telepatie folosind MIND SYNERGY MILLENIUM cu doi subiecţi simultan. unul dintre subiecţi se gândeş-te la o cifră între 0 şi 9 timp de zece secunde. Celălalt rosteşte cu glas tare cifra care i-a apărut. Se constată că proporţia de răspunsuri exacte este mult mai mare atunci când transmiţătorul şi receptorul sunt sub

Page 136: Manual AIM Group 2013

136

MIN

D S

YNEr

gY

stimulare alternativă. Dacă în plus ei stau faţă în faţă şi se ţin de mâini, procentul de răspunsuri corecte se apropie de 100%.

Stimularea alternativă a doi subiecţi favorizează armonizarea caracterelor, buna înţelegere şi reconcilierea. Ea exaltă sentimentele de afecţiune.

Utilizarea în cadrul familiei

Atunci când aparatul este la dispoziţia unei familii prezenţa sa la înce-put poate fi aproape imperceptibilă, dar câteva luni mai târziu se remar-că o profundă transformare a ambianţei.

Într-adevăr, conform temperamentului şi predispoziţiilor la alternanţa emisferelor cerebrale, după primele încercări membrii familiei se ser-vesc mai mult sau mai puţin de MIND SYNERGY MILLENIUM, fără să fie necesar să li se impună sau să li se sugereze, asta din cauza relaxării, confortului şi diverselor avantaje pe care le resimt. De exemplu, unii co-pii folosesc MIND SYNERGY MILLENIUM timp de un sfert de oră zilnic, înainte de a-şi face lecţiile, pentru că ei constată că după aceea efortu-rile lor sunt mai mici.

Page 137: Manual AIM Group 2013

137

MIN

D S

YNEr

gY

la modul general, după câteva săptămâni sau luni de folosire mulţi subiecţi constată o amplificare a discernământului şi a puterii de decizie. Alţii observă că texte ştiinţifice sau filozofice care de obicei păreau foarte dificile au devenit mult mai uşor de înţeles.

Am constatat că starea de exaltare şi euforie provocată de aparat tind să facă din fiecare utilizator un propagandist. Vecinii vin adesea să folosească aparatul. uneori apare o vindecare subită sau o schimbare pozitivă a caracterului şi astfel reputaţia aparatului creşte rapid.

Ordinea de apariţie a efectelor şi perioadele de utilizare

Este foarte interesant că diversele efecte descrise nu apar într-o ordine anume, dar dacă ele există, ocupă de regulă în timpul unei şedinţe un loc determinat. Schematic în primele zece minute apar crizele de relaxare (spunem crize pentru că la persoanele care nu sunt obişnuite să se relaxeze apar crampe în muşchi, ochii pot lăcrima etc.), cam după 20 de minute se modifică fosfenele, la o jumătate de oră apar efectele afective şi mistice, după trei sferturi de oră se manifestă efecte asupra puterii de înţelegere, apoi după această perioadă apare o

Page 138: Manual AIM Group 2013

138

MIN

D S

YNEr

gY

senzaţie de suficienţă, după care subiectul pare să nu mai simtă nimic. Este bine ca în acest moment subiectul să se oprească.

O lege analoagă se manifestă în seriile de şedinţe, astfel încât este bine ca aparatul să fie utilizat timp de 3 săptămâni urmat de 1 săptămâ-nă pauză, efectele apărute în acest fel fiind maxime.

Spiritualitatea şi alternanţa emisferelor

Ni se pare util să vorbim aici despre legăturile pe care le-am constatat între stimularea alternativă şi fenomenele spirituale sau mistice. Vom descrie pe scurt cele mai interesante efecte pe care le-am constatat fo-losind stimularea cu MIND SYNERGY MILLENIUM pe o perioadă mare de timp, asupra unor subiecţi din diverse categorii sociale.

Clarificarea şi evidenţierea ca temă centrală de meditaţie a Sinelui

Stimularea alternativă acţionează ca un filtru care selecţionează cele mai frumoase şi mai bune gânduri ale subiectului, filtru completat de

Page 139: Manual AIM Group 2013

139

MIN

D S

YNEr

gY

un proiector care dă acestor gânduri o forţă cu totul neobişnuită men-talului subiectului.

Invers decât psihanaliza care ne face să coborâm în obscuritatea gându-rilor inferioare, invers efectului de la cinema care are ca scop psihologic transportarea noastră în afara cadrului social şi trăirea în visul filmului, senzaţia de a fi erou, invers decât alcoolul care defazează subiecţii faţă de mediu şi îi face mai veseli sau mai iritabili, invers decât orice alt sti-mul, stimularea alternativă ne reîncadrează în contextul social, făcând să iasă la suprafaţă gânduri prin care devenim conştienţi de urmările acţiunilor noastre, gânduri care înfloresc în mod normal în noi dar care sunt înăbuşite de ego, de tendinţele inferioare, sugestiile exterioare.

Tendinţa spre autoanaliză

Această tendinţă se manifestă în diverse moduri şi capătă mai curând o formă socială: subiectul îşi rememorează activităţile ca şi cum ar fi o altă persoană şi astfel el remarcă greşelile cu mai multă obiectivitate şi pătrunde mai mult în psihologia celorlalţi.

Page 140: Manual AIM Group 2013

140

MIN

D S

YNEr

gY

Revelarea poziţiei cele mai favorabile pentru meditaţie

Amplificarea polarizării laterale a corpului provoacă o percepţie cu totul deosebită asupra tuturor organelor. Corpul caută atunci o pozi-ţie în care echilibrarea să fie maximă. În funcţie de subiect atitudinea corporală poate fi poziţia de rugăciune creştină, sau poziţii din yoga, chiar dacă subiectul nu este obişnuit cu aceste posturi.

Revelarea temei de meditaţie personală

După şedinţă se constată timp de câteva minute nevoia de a res-pira profund ca în respiraţiile yoghine, pe anumite ritmuri fun-damentale. Acest efect apare cam după prima săptămână de lu-cru cu MIND SYNERGY MILLENIUM. O menţionăm pentru că este strâns legată de efectul precedent şi amândouă favorizează apariţia unor momente de iluminare în care avem percepţia fizică a le-găturii noastre cu universul, a rolului nostru în manifestare. De aseme-nea, apare o modificare a afectivităţii am putea spune în sens biblic şi o ameliorare a raporturilor sociale.

Page 141: Manual AIM Group 2013

141

MIN

D S

YNEr

gY

Trezirea subconştientului

unul dintre aspectele cele mai curioase este că această forţă misti-că a subconştientului acţionează aşa cum se spune şi în Evanghelie: „Fiul omului va reveni ca un hoţ”. Adesea subiecţii nu îşi dau seama că experienţele au fost de natură transcedentală, dar când sunt întrebaţi ce au simţit ei răspund de regulă „Nimic, aproape nimic, m-am destins şi mi-am simţit creierul gol”. Dacă în continuare sunt întrebaţi dacă au mai simţit vreodată în viaţă aşa ceva, abia atunci îşi dau seama că au trăit un moment unic. În general, încep să îşi amintească ce s-a întâmplat în timpul stimulării cu MIND SYNERGY MILLENIUM. Pe măsură ce timpul trece „ideile inspirate” care au apărut în timpul şedinţei prind contur şi importanţă şi devin ca un far călăuzitor pentru subiect.

Consolare după deces

Am avut o surpriză foarte plăcută când o persoană care a fo-losit aparatul nostru ne-a scris şi ne-a făcut o remarcă foarte interesantă: „În timpul şedinţei l-am simţit pe soţul meu prezent lângă mine (soţul era mort de puţin timp). M-am simţit foarte bine, am simţit cum suferinţa dispare şi în locul ei apare afecţiunea”.

Page 142: Manual AIM Group 2013

142

MIN

D S

YNEr

gY

Am experimentat după aceea de câte ori am avut ocazia pe diverşi subiecţi şi putem spune că datorită stimulării alternative se trezeşte sensibilitatea faţă de aspectele spirituale, iar separarea devine mult mai puţin dureroasă pentru cei care cred în viaţa eternă şi în planurile subtile.

Percepţia unităţii cu Sinele în sens mistic

O paralelă între stimularea alternativă, psihiatrie şi misticism ne face să concluzionăm că în extrem perceperea unităţii cu Sinele poate evolua în două direcţii opuse: o direcţie psihiatrică şi una mistică. Medicina alopată tinde să confunde aceste două direcţii care din punct de ve-dere al stimulării alternative sunt esenţialmente diferite. Într-adevăr evoluţia psihiatrică este datorată unei diminuări a legăturii intere-misferice, în timp ce evoluţia mistică este provocată de o exacerbare a acestei legături. Când facem aceste afirmaţii ne bazăm pe o multi-tudine de constatări pe diverşi subiecţi, de-a lungul unei perioade de aproape 20 de ani, cum ar fi la bolnavii cu tulburări psihice la care se întâmplă foarte frecvent ca percepţia eului să apară scindată în două părţi. De exemplu, unul dintre ei se plângea că în urma unui trauma-tism violent la ceafă, petrecut cu mulţi ani în urmă, simte o prezenţă

Page 143: Manual AIM Group 2013

143

MIN

D S

YNEr

gY

permanentă greu de definit dar localizată în stânga; un altul, când era pe cale să adoarmă, simţea o scindare penibilă a personalităţii pe care nu o putea împiedica. Acest subiect de altfel, s-a şi internat.

În aceste două cazuri, ca şi în multe altele, am constatat o diminuare pronunţată a alternanţei fosfenelor (senzaţii luminoase care apar cu ochii închişi după ce a fost privit un obiect luminos).

Atunci când alternanţa fosfenelor este restabilită prin diverse metode, se constată o diminuare, cel puţin pe moment, a tulburărilor.

Astfel, evoluţia în sens psihiatric a percepţiei unităţii cu Sinele nostru este caracterizată printr-o scindare.

la polul opus este evoluţia mistică. Fie că este vorba despre o in-terpretare orientală în care noi fuzionăm conştient cu Conştiin-ţa universală pentru a ajunge în Nirvana, fie că este vorba des-pre concepţia iudaică – „Abraham şi Eu una suntem”, sau de cuvintele lui Iisus „Tatăl şi Eu una suntem” comuniunea cu Spiritul Creator al universului, în toate aceste cazuri eul nostru individual creşte şi se uneşte cu Eul Spiritual.

Page 144: Manual AIM Group 2013

unul dintre efectele cele mai surprinzătoare ale practicii stimulării alternative la modul sistematic şi timp de mai multe săptămâni este că apar momente când se percepe instantaneu într-un mod total neobişnuit că suntem mici celule într-un organism viu, idee care îmbracă la fiecare subiect forme variate. De exemplu, putem înţelege că unele dintre reuşitele de care noi suntem atât de mândri nu sunt nişte lucruri nemaipomenite pentru că sesizăm că ele au fost posibile datorită muncii anterioare conjugate a mai multor persoane. Astfel de gânduri sunt trăite cu un sentiment extrem de profund.

Vedem că în timp ce tulburările care constau într-o scindare a eului sunt asociate cu slăbirea legăturii interemisferice, excitarea ritmată şi metodică a acestor legături prin stimulare alternativă produce o extindere a eului nostru care se dilată ajungând să înglobeze şi alte fiinţe. Această expansiune a eului este legată în toate tradiţiile de evoluţia mistică.

Domenii de utilizare

Din rezultatele obţinute şi din relatările celor care au utilizat aparatul MIND SYNERGY MILLENIUM am sintetizat câteva aspecte legate de modul şi momentele când poate fi utilizat aparatul.

MIN

D S

YNEr

gY

144

Page 145: Manual AIM Group 2013

145

Somnul. Atunci când aparatul este utilizat la culcare subiectul se tre-zeşte cam după o oră cu un sentiment de suficienţă. Aparatul trebuie îndepărtat atunci şi veţi putea beneficia toată noaptea de acest ritm. Această metodă a remediat somnul unor subiecţi care sufereau de tulburări grave (Parkinson, mongolism etc.). unii subiecţi au remarcat că după ce au dormit 20 de minute cu MIND SYNERGY MILLENIUM se simt atât de odihniţi de parcă ar fi dormit o noapte întreagă.

Munca. Dacă se utilizează timp de câteva momente în timpul muncii, de exemplu atunci când vrem să luăm o decizie, esenţialul apare atunci mult mai clar. Dacă atenţia scade din cauza oboselii, spiritul este pus pe direcţia bună. Atunci efectul se face simţit în capacitatea decizională şi de gândire.

Îndepărtarea stărilor proaste. Se produce o transformare a răului în bine.

Orientarea profesională. Mulţi subiecţi au relatat că în timpul şedinţe-lor cu MIND SYNERGY MILLENIUM şi-au descoperit adevărate aptitu-dini şi înclinaţii dincolo de orice sugestie venită din exterior.

MIN

D S

YNEr

gY

Page 146: Manual AIM Group 2013

146

Învăţarea muzicii. În special la copiii care nu au simţul ritmului se con-stată că dacă în loc de metronom (care este extrem de deranjant atât pen-tru copil cât şi pentru dirijor) se emite un sunet în stimulare alternativă pe ritmul dorit, ritmul pur şi simplu se gravează în mintea copilului, el rămânând foarte relaxat şi destins.

Agitaţie mentală. Datorită lucrului alternativ al emisferelor cerebrale, turbulenţa sau agitaţia, în special la copii, sunt eliminate. Apare o stare meditativă iar atenţia şi puterea de concentrare cresc.

Dezvoltarea clarvederii. un profesor de filosofie care nu a avut niciodată nici cea mai mică halucinaţie, a avut o viziune în timpul primei sale şedinţe cu MIND SYNERGY MILLENIUM, el şi-a dat seama chiar în acea zi că era un fenomen de clarvedere. lui i s-a indicat locul în care avea să găsească informaţiile pentru proiectul la care lucra. Cazurile de acest gen sunt foarte numeroase. Astfel, stimu- larea alternativă pune la îndemâna fiecăruia fenomene care în mod spontan apar foarte rar şi necesită o practică şi o iniţiere specială.

Pregătirea pentru examene. Credem că aceasta este una dintre apli-caţiile majore pentru viitor. Subiectul poate utiliza aparatul pentru a-şi relaxa mintea de fiecare dată când simte că îl cuprinde oboseala.

MIN

D S

YNEr

gY

Page 147: Manual AIM Group 2013

147

În plus, el constată că deşi la început nu e aparent nicio diferenţă, când ajunge în punctul în care mintea sa în mod normal se disipa, acum se focalizează fără niciun fel de problemă, iar când urmăreşte să îşi amintească ce a învăţat informaţiile îi vin în flux continuu fără niciun efort.

Trezirea şi exaltarea simţului artistic. Practica cu MIND SYNERGY MILLENIUM măreşte sensibilitatea la muzică, pictură, frumuseţea naturii, artă în general.

Mărturii

V. N., Bucureşti. La început a folosit MIND SYNERGY MIllENIUM ca să renunţe la fumat. După câteva zile speriat a relatat că începuse să i se altereze vederea. După ce i s-a explicat ce se petrece în realitate, a continuat. După trei săptămâni vedea aurele foarte bine. Nu exersase nimic spiritual în existenţa aceasta şi nici nu se gândise vreodată la aşa ceva.

B. P., Ploieşti. De 8 ani nu mai reuşea să doarmă decât cu tranchilizante şi de aproximativ 6 luni acestea nu îşi mai făceau efectul. La 12 ore după prima şedinţă dormea ca un copil. Doi ani mai târziu efectele dispăruseră iar insomnia era doar un vis urât.

MIN

D S

YNEr

gY

Page 148: Manual AIM Group 2013

148

S. A., terapeut, Amsterdam. Am început o colaborare ca urmare a unei discuţii avută la o sesiune de comunicări ştiinţifice. La o lună după ce a început să folosească MIND SYNERGY MIllENIUM în cabinetul lui ne-a contactat extrem de încântat. Descoperise că dislexia – o formă de necorelare a văzului cu auzul (pacienţii nu pot corela scrisul cu cititul) – se vindeca complet după doar două şedinţe cu aparatul.

MIN

D S

YNEr

gY

Page 149: Manual AIM Group 2013

4A T L A N T I S

Page 150: Manual AIM Group 2013

150

ATlA

NTI

S

Radionica, scurtă prezentare

unul dintre cele mai misterioase domenii ale ştiinţei, considerat multă vreme magie sau apanajul unor iniţiaţi, este radionica.

Deşi termenul de radionică este introdus relativ de curând (începutul secolului al XX-lea de către medicul american Abrams), menţionări despre această străveche ştiinţă datează încă din cele mai vechi timpuri. Au fost găsite desene radionice pe pereţii unor peşteri, desene care asigurau protecţia tribului sau succesul la vânătoare, rămânând mărturii despre astfel de aparate utilizate în China, Egipt, Peru, pentru a dezvolta anumite capacităţi latente ale fiinţei. De asemenea, există mărturii în scrierile antice despre folosirea lor şi în scopuri terapeutice. Din această perspectivă, chiar Piramidele din Egipt sau cele din China nu sunt decât imense aparate radionice capabile să influenţeze în mod benefic întreaga planetă, vestigii ale unei epoci la ale cărei descoperiri noi nici măcar nu îndrăznisem să visăm.

grupul nostru îşi propune să aducă în prim-plan această ştiinţă uitată astăzi, dar atât de preţuită odinioară.

radionica este o veritabilă ştiinţă a rezonanţei. Dacă ar fi să dăm o definiţie cât mai concisă, am spune că radionica este arta de

Page 151: Manual AIM Group 2013

151

ATlA

NTI

S

a pune rapid în rezonanţă (a face să oscileze pe aceeaşi frecvenţă de vibraţie) două sisteme. Din acest punct de vedere, tot ceea ce există în manifestare este radionică (rezonanţă). Majoritatea oamenilor folosesc inconştient radionica, zi de zi, clipă de clipă, pentru cele mai banale lucruri şi tocmai faptul că o utilizează în mod curent îi face să nu o mai sesizeze, să nu mai vadă miraculosul din ceea ce se întâmplă clipă de clipă. utilizarea unui astfel de aparat este un act conştient care presupune o foarte mare responsabilitate şi asumarea controlului asupra propriului destin. O acţiune radionică produce rezultate instantanee iar o putere de percepţie limitată nu poate sesiza aceste efecte.

O acţiune radionică nu presupune un transfer de energie, în sensul acceptat de ştiinţa modernă, ci produce o structurare informaţională în sistemul asupra căruia acţionăm, astfel încât el se acordează pe frecvenţa fenomenului pe care vrem să-l manifestăm. Menţionăm că acordarea a două sisteme este un fenomen punctual, dacă frecvenţele nu sunt perfect egale nu se produce rezonanţa; în concluzie, oricât de aproape suntem de frecvenţa de rezonanţă, fenomenele rămân măsurabile deci finite; la rezonanţă energia devine infinită. Oriunde în altă parte decât la rezonanţă, fenomenele rămân în limita normalului, la rezonanţă însă apar rezultate care depăşesc cadrul explicaţiilor obişnuite.

Page 152: Manual AIM Group 2013

152

ATlA

NTI

S

Subliniem faptul că acţiunile radionice sunt evidente şi rapide când sistemul asupra căruia acţionăm (ţinta) urmăreşte şi el să se transforme şi acţionează în această direcţie.

Atunci când utilizaţi în scop terapeutic un astfel de dispozitiv, vă sfă-tuim să nu întrerupeţi niciun fel de tratament (chiar dacă efectele te-rapeutice obţinute cu aparatul radionic sunt substanţiale), o acţiune radionică fiind compatibilă cu orice fel de tratament.

Page 153: Manual AIM Group 2013

153

ATlA

NTI

S

Înainte de a detalia informaţiile despre radionică este necesar să prezentăm anumite considerente de care trebuie să ţineţi cont în mod obligatoriu, în momentul când operaţi cu un aparat radionic.

limbajul pe care îl vom folosi în continuare poate să nu fie unul ştiinţi-fic, dar am considerat că este cel mai potrivit mod prin care ne putem face înţeleşi de către cei mai mulţi oameni, şi asta credem că este cel mai important. De altfel, unele persoane din grupul nostru, care la în-ceputul cercetărilor erau sceptice, au ajuns să creadă în supranatural şi în existenţa unei conştiinţe care organizează perfect întreg universul.

Prezentare ATLANTIS

ATLANTIS reprezintă un dispozitiv radionic încorporat într-o carcasă de plastic, cu butoanele de reglaj amplasate pe panoul frontal. În partea dreaptă de deasupra cutiei este stick pad-ul, iar în spate este întrerupă-torul de alimentare. În faţă sunt două mufe care servesc pentru expe-rimente de transcomunicaţie sau pentru diverse detecţii. Am căutat să simplificăm cât mai mult utilizarea aparatului pentru a fi accesibil unei game cât mai largi de utilizatori. Primele butoane de reglaj din stânga, notate „Sample tuning”, realizează acordarea între martor şi amprentă.

Page 154: Manual AIM Group 2013

154

ATlA

NTI

S

Celălalt buton, notat pe aparat „Modulation” (modulaţie), stabileşte gradul de modulaţie al semnalului util peste o purtătoare ce este emisă de aparat (acordarea se realizează la fel pentru toate cele cinci butoane de pe panoul frontal, indiferent de funcţia pe care o îndeplinesc). În partea dreaptă sus este amplasat un lED care indică dacă aparatul este pornit sau oprit.

Cele cinci butoane de acordare se reglează în ordine, pornind de la stânga la dreapta, începând cu butonul 1 din stânga şi continuând cu celelalte trei reglaje care sunt numerotate în ordine 2, 3, 4, urmează bu-tonul al cincilea din care se reglează gradul de modulaţie.

Dispozitivul este prevăzut cu două fante, una în partea superioară stân-gă şi una în partea din spate dreapta, în care se introduc plicurile de plastic cu martorul, respectiv amprenta.

Modul de acţiune

În primul rând, orice acţiune radionică se realizează începând cu o conştientizare. A conştientiza înseamnă un apel la substratul nostru cel mai profund, la subconştientul care ordonează şi armonizează totul, la

Page 155: Manual AIM Group 2013

155

ATlA

NTI

S

scânteia divină existentă în fiecare fiinţă umană. Conştientizarea urmă-reşte să înţelegem dacă acţiunea pe care vrem să o întreprindem este ecologică (armonioasă pentru noi şi mediu). Studiile şi experimentele pe care noi le-am întreprins au pus în evidenţă că dincolo de nivelul fizic (corpul fizic) există ceva mai profund, imperceptibil pentru conştiinţa obişnuită, care guvernează şi influenţează tot ceea ce se petrece în plan fizic. În termeni psihologici acest substrat se numeşte memorie de lun-gă durată, noi vom utiliza însă termenul de „Sine” pentru a fi în concor-danţă cu textele tradiţionale străvechi despre spiritualitate. Acest sub-strat este omniprezent, omnipotent, omniscient (studii ale lui Theodule ribot, raymond Abrezol etc.). În fapt, El are aceeaşi natură cu Divinul şi este chiar acea scânteie divină manifestată în fiecare dintre noi, pentru că nu există nimic în manifestare fără Dumnezeu. (Chiar dacă pare mai mult religie decât ştiinţă trebuie să ştiţi că cei mai mari savanţi ai lumii Einstein, Tesla, Heisenberg, Pascal, au fost credincioşi şi chiar au susţinut că această credinţă în Dumnezeu i-a ajutat să înţeleagă şi să descope-re atâtea lucruri noi în domeniile în care au făcut cercetări. După cum afirma Pascal, „chiar şi raţionând mercantil trebuie să credem în Dum-nezeu, pentru că dacă noi credem şi El nu există nu am pierdut nimic, pe când dacă El există şi noi nu credem am pierdut totul”.)

Dincolo de aceste argumente, experimentele şi cercetările noastre ne-au dovedit din plin existenţa unei memorii şi a unei conştiinţe care

Page 156: Manual AIM Group 2013

156

ATlA

NTI

S

impregnează tot ceea ce există în univers, astfel încât nu există nici măcar un atom care să poată evolua în afara acestei conştiinţe. Ştiin-ţa modernă a demonstrat existenţa unei memorii pe care a denumit-o „memoria de lungă durată”, iar aceasta nu îşi are sediul în corpul fizic (indiferent ce parte a sistemului nervos este lobotomiată, ea nu este afectată), are răspuns la toate întrebările şi comunică permanent cu structurile grosiere, adică cu corpul fizic. Chiar dacă noi nu înţelegem toate implicaţiile acţiunii pe care o întreprindem şi nu ne dăm seamă dacă ea este sau nu benefică pentru noi, Sinele nostru ştie toate aceste lucruri şi mai mult ne-o şi spune. Tot ce trebuie să facem noi într-o con-ştientizare este să ne întrebăm Sinele dacă ceea ce vrem să facem este armonios. Prin exerciţiu ajungem să simţim acest răspuns sub forma unei stări de bine, a unei emoţii specifice sau chiar a unui fior care se simte pe coloană şi ne umple de bucurie.

revenind acum la Sinele manifestat în fiecare dintre noi, nu numai că este omniprezent, omnipotent, omniscient, dar El răspunde la fiecare cerere şi la fiecare întrebare pe care mintea noastră le formu-lează. Blocajele şi limitările în obţinerea unor rezultate apar din cauza fluxului mental continuu care aduce cu el o mulţime de informaţii con-tradictorii. De-a lungul cercetărilor noastre am putut constata că de fiecare dată când cineva are dificultăţi în a obţine succesul într-o direc-ţie, aceasta este din cauza semnalelor mixte trimise subconştientului.

Page 157: Manual AIM Group 2013

157

ATlA

NTI

S

De exemplu, cineva îşi doreşte bani (o situaţie materială prosperă), dar în acelaşi timp trimite constant subconştientului său ideea că banii sunt ceva murdar. În astfel de situaţii, subconştientul reacţionează în cel mai fericit caz neutru.

Există o lege foarte clară a succesului, valabilă în orice direcţie ne pro-punem să obţinem ceva, fiecare rezultat are un preţ. Paşii necesari pen-tru atingerea unui rezultat sunt următorii:

• alegerea rezultatului;• stabilirea preţului;• asumarea deciziei de a plăti preţul.

Orice scop presupune un preţ, iar în momentul în care conştientizaţi care este preţul nu mai rămâne decât să-l plătiţi.

Orice rutină spre succes urmează acest drum. De exemplu, dacă vreţi să fiţi perfect sănătoşi, să spunem că preţul ar fi să renunţaţi la carne, tutun, alcool, cafea şi să alergaţi zilnic o oră. Fără să plătiţi acest preţ nu este posibilă starea de sănătate, iar cei care ştiu acest lucru şi nu sunt dispuşi să se mobilizeze în sensul indicat, îşi acceptă soarta de înfrânţi. A acţiona radionic nu înseamnă driblarea acestui circuit. Degeaba focalizăm cu ajutorul unui dispozitiv radionic coerent o afirmaţie, dacă ne comportăm incoerent şi acţiunile noastre o contrazic.

Page 158: Manual AIM Group 2013

158

ATlA

NTI

S

radionica înseamnă miracol şi rapiditate în tot ce vrem să obţinem cu condiţia de a fi coerenţi.

Metode de a realiza conştientizarea

Atunci când realizăm conştientizarea, noi ne raportăm la Sine (la nivelul nostru cel mai profund) şi ne punem în postura de releu, lăsându-l pe El să acţioneze prin noi. Acest act integrează toate acţiunile noastre în armonia Divină. Conştientizarea poate fi realizată uşor de către cei care practică o cale spirituală prin integrarea acţiunii la nivelul celui mai înalt centru de forţă situat în zona din creştetul capului (Sahasrara), sau poate fi realizată mai simplu spunând o rugăciune precum „Tatăl nostru” – la începutul procesului – sau doar rostind un enunţ de genul: „Doamne, Dumnezeule, Tată Ceresc, acum şi aici te rog să mă ajuţi să realizez această acţiune!”

Atragem atenţia că iniţiativa conştientizării este un act recomandat înainte de orice acţiune radionică. În felul acesta, cel care utilizează dispozitivul este protejat de orice implicaţie nocivă, chiar dacă aparatele noastre conţin anumite structuri care nu permit manifestarea altor procese decât cele care sunt în concordanţă cu armonia Divină.

Page 159: Manual AIM Group 2013

159

ATlA

NTI

S

(Fiecare dispozitiv radionic conţine un gen de filtru care nu permite ca o persoană să îşi poată face rău.)

Atunci când se realizează o acţiune radionică asupra unui sistem (prin sistem înţelegem o fiinţă umană, un loc, o plantă, un animal etc.) acesta exercită inconştient o forţă de reacţie asemănătoare cu acţiunea, dar îndreptată asupra locului din care provine acţiunea. reacţia este organică, apare întotdeauna şi este cunoscută sub numele de şoc în retur. Singurul mod de a scăpa de şocul în retur este să realizaţi conştientizarea înainte de a începe lucrul cu ATLANTIS. Practica vă va face să percepeţi un anumit gen de fior interior care apare după ce faceţi conştientizarea; acesta este răspunsul la conştientizare. Dacă el nu apare sau este confuz, sfatul nostru este să renunţaţi la acea acţiune sau să o reformulaţi, şi să o puneţi în acord cu energia Divină.

Atunci conştientizaţi că cel care realizează acţiunea nu mai sunteţi dumneavoastră, ci Sinele, şi acţiunile pe care acesta le realizează sunt întotdeauna armonioase şi benefice.

Este bine ca la început să lucraţi cu aparatul pentru propria dumneavoastră persoană, să începeţi cu acţiuni de mică amploare şi pe măsură ce obţineţi succes, învăţaţi să realizaţi consacrarea şi să folosiţi

Page 160: Manual AIM Group 2013

160

ATlA

NTI

S

dispozitivul corect, puteţi trece la acţiuni mai ample sau să ajutaţi şi alte persoane.

Elementele componente

O acţiune radionică presupune patru elemente, indiferent că este un sistem simplu sau complex. Aceste patru elemente sunt:

• partea de emisie sau influenţa care se vrea a fi manifestată, sursa (martor);

• partea de recepţie sau elementul care evocă sistemul asupra căruia se acţionează, ţinta (amprentă);

• aparatul radionic care leagă primele două sisteme;• operatorul, cel care realizează acordul aparatului radionic.

Page 161: Manual AIM Group 2013

161

ATlA

NTI

S

Primele două elemente sunt obiecte care evocă fenomenul pe care vrem să îl producem sau sistemul asupra căruia vrem să acţionăm. De exemplu, dacă cineva este agitat şi vrem să îl liniştim, putem să îl punem în rezonanţă cu curentul subtil colorat albastru. Pentru a evoca culoarea folosim un eşantion de pânză sau hârtie colorată albastru, iar pentru a evoca persoana asupra căreia vrem să acţionăm putem folosi fotografia ei.

Elementul care realizează evocarea fenomenului pe care vrem să îl ma-nifestăm se numeşte „martor”, iar cel care evocă sistemul asupra căruia vrem să acţionăm se numeşte „amprentă” – şi aceasta este terminologia pe care o vom folosi în continuare.

Ca martor utilizăm un eşantion de stofă sau hârtie colorată pentru a evoca o culoare, un eşantion de metal pentru a evoca sfera de acţiune a metalului respectiv, un remediu homeopat, un fragment de plantă pen-tru a crea rezonanţă cu sfera energetică a plantei respective, o yantră (figură geometrică ce creează rezonanţa cu o anumită sferă energetică), o mantra (cuvânt-cheie ce creează rezonanţa cu o sferă energetică), un mineral, o idee-forţă scrisă pe o bucată de hârtie.

Page 162: Manual AIM Group 2013

162

ATlA

NTI

S

Ca amprentă se poate folosi o fotografie, un fir de păr, o picătură de salivă pe o bucată de hârtie, o picătură de sânge pe hârtie, o bucată de unghie, semnătura sau numele scris pe o bucată de hârtie dacă nu avem altceva. Atunci când vrem să acţionăm asupra unei livezi, de exemplu, putem folosi ca amprentă puţin pământ şi o bucată de creangă dintr-un copac din livada respectivă. Cele mai bune rezultate se obţin atunci când folosim ca amprentă o probă biologică cum ar fi sânge, salivă, păr, unghie etc.

Al treilea element este aparatul radionic. Aparatul conţine un dispozitiv de acordare care amplifică comunicarea operatorului cu Sinele şi îl face capabil să regleze aparatul, astfel încât să se poată manifesta fenomenul dorit. Această operaţiune de acordare ţine de un anumit gen de percepţie interioară şi nu poate fi înlocuită cu nimic altceva care să funcţioneze automat. Elementul de acordare este de genul unui pendul şi obiectivează un răspuns interior. Pentru a simplifica lucrul cu aparatul am folosit un element de acordare „stick-pad” pe care îl vom numi mai simplu „pad”. Este un dispozitiv uşor de utilizat, nu prezintă niciun fel de complicaţii şi poate fi folosit de oricare persoană după o exersare de numai câteva zile. Odată acordat sistemul rămâne în funcţiune şi acţionează fără nicio intervenţie din partea operatorului. Singurul efort este acordarea care se realizează

Page 163: Manual AIM Group 2013

163

ATlA

NTI

S

de regulă în câteva minute. Deoarece sistemul este dinamic şi evoluează continuu, efortul de a realiza acordarea trebuie efectuat zilnic, altfel rezultatele se lasă aşteptate. Este de preferat să lăsaţi aparatul în funcţiune permanent şi să realizaţi acordarea măcar o dată pe zi. Cu cât acordarea este realizată mai des cu atât şansele ca fenomenul să se materializeze mai rapid cresc. Dacă există o anumită ciclicitate în realizarea acordului efectele se pot manifesta mai rapid.

Este indicat să realizaţi o singură acţiune la un moment dat şi abia după ce aţi terminat cu acea acţiune să începeţi o alta. unele procese necesită un timp scurt pentru a prinde contur în plan fizic (de la câteva minute la câteva zile), altele au nevoie de săptămâni sau chiar luni. Este foarte important să aveţi răbdare şi să aşteptaţi ca voinţa Divină să creeze armonia necesară manifestării fenomenului urmărit.

Acordarea se realizează plimbând uşor degetul arătător de la mâna dreaptă (mâna stângă pentru stângaci) pe pad-ul situat în partea superioară a cutiei, ca şi cum l-aţi mângâia. În acelaşi timp, mentalizaţi ideea sau fenomenul pe care vreţi să îl materializaţi rotind uşor din butonul de acordare, până când simţiţi o senzaţie de gripare şi blocare pe pad a degetului (ca şi cum degetul s-ar lipi de pad). În acest moment, acordarea este realizată; lăsaţi aparatul în poziţia în care s-a făcut acordarea fără să-l mişcaţi.

Page 164: Manual AIM Group 2013

164

ATlA

NTI

S

ultimul element, operatorul, este cel care acţionează prin intermediul aparatului. De fapt, cea care operează prin intermediul aparatului este chiar mintea operatorului. Am spus mai sus că există o comunicare permanentă între memoria de lungă durată a fiinţei (Sine) şi minte. Altfel spus, dacă mintea dă un ordin precis Sinelui, acesta execută acţiunea instantaneu. De exemplu, ne propunem să ne trezim dimineaţă la prima oră şi chiar în momentul în care ne culcăm ne spunem: „Mă trezesc la 5.00”. Dimineaţa fără niciun efort ne trezim la ora la care ne-am propus. Atunci de ce nu funcţionează toate în acest fel? Pentru că în realitate noi nu trimitem niciodată conştient un ordin precis către Sine. Într-o situaţie anume, ne dorim să fim bogaţi, dar în subconştient avem prejudecăţi de genul:

• banii sunt ochii dracului;• banii corup;• nu îi pot gestiona;• banii nu aduc fericirea;• nu merit să am mulţi bani;• săracii sunt binecuvântaţi;• cum vin aşa se duc;• vecinul meu s-a îmbogăţit, ce ilegalităţi o fi făcut? (Acest mesaj

induce creierului ideea că pentru a avea bani trebuie să recur-gem la acţiuni ilegale);

• banii distrug relaţiile etc.

Page 165: Manual AIM Group 2013

165

ATlA

NTI

S

Toate aceste mesaje ajung la memoria noastră profundă şi în timp ce ideile negative nu sunt conştientizate, afirmaţiile pozitive conştiente abia dacă pot fi menţinute câteva fracţiuni de secundă. Ce rezultă de fapt? un amalgam în care de cele mai multe ori engramele (prejudecăţile) sunt cele care înving.

Cum vă ajută radionica?

radionica realizează o punte prin care mintea operatorului alimentează permanent un gând, fără ca utilizatorul să fie permanent focalizat şi conştient asupra lui. Stabilirea acordului, care durează câteva secunde, creează o sinapsă externă ce menţine în subconştient ideea pe care vrem să o manifestăm. Atunci se creează tot felul de conjuncturi care ne fac să înţelegem engramele care ne blocau şi la un moment dat se produce un declic şi forma-gând mentalizată devine realitate.

Mod de utilizarePrimul lucru pe care trebuie să îl faceţi când vreţi să lucraţi cu ATLANTIS este să hotărâţi care sunt martorul şi amprenta pentru o acţiune. După ce acestea au fost alese cu grijă, se introduc fiecare în câte unul dintre cele două plicuri din plastic anexate aparatului.

Page 166: Manual AIM Group 2013

166

ATlA

NTI

S

FANTĂ PENTRU AMPRENTĂ

FANTĂ PENTRU MARTOR

STICK-PAD

LED INDICATOR FUNCŢIONARE

BUTOANE DE ACORDMARTOR-AMPRENTĂ

BUTON DE ACORD MODULAŢIE

MUFĂ IEŞIRE POINTER

MUFĂ IEŞIRE TRANSCOMUNICAŢIE

BUTON PORNIT-OPRIT

CABLU ALIMENTARE CURENT

Se aşază aparatul în locul în care vreţi să rămână, se cuplează la reţeaua de 220 V, se porneşte acţionând butonul din partea din spate, se aduc toate reglajele la „0”, după care vă aşezaţi într-o postură cât mai relaxantă şi mai confortabilă în faţa aparatului.

Dacă starea interioară nu este calmă şi armonioasă, este bine să lăsaţi pe altădată acordarea. realizaţi conştientizarea şi dacă există cea mai

Page 167: Manual AIM Group 2013

167

ATlA

NTI

S

mică îndoială că nu aţi primit răspunsul despre care am vorbit mai devreme, este bine să reluaţi acţiunea în altă zi. Dacă totul este în regu-lă, treceţi la pasul următor, şi anume acordarea aparatului.

Se introduce plicul cu martorul în fanta de deasupra aparatului (vertica-lă) şi plicul cu amprenta în partea din spate dreapta (orizontală).

Se aduc toate butoanele la „0”, rotindu-le în sens invers acelor de ceasor-nic. Apoi se aşază degetul arătător de la mâna dreaptă (stângă pentru stângaci), pe pad mişcându-l uşor (degetul), în timp ce cu mâna stângă rotim uşor în sens orar (şi numai în acest sens) de primul buton din stânga (acordarea principală ). În momentul când simţim că degetul se lipeşte de pad (apare o senzaţie de gripare ca şi cum nu ar mai vrea să alunece), lăsăm reglajul în această poziţie, păstrăm degetul pe pad şi rotim acum al doilea buton (butonul numărul 2 din „sample tuning”) şi continuăm în felul acesta cu toate cele cinci butoane. În timpul reglajului ne focali-zăm asupra ideii pe care vrem să o materializăm.

După ce am terminat acordarea lăsăm aparatul în această poziţie fără să îl mai mişcăm.

locul în care plasaţi aparatul trebuie să fie degajat, ferit de stresuri geopatogene sau de alt tip (aveţi grijă să nu fie aşezat pe un nod

Page 168: Manual AIM Group 2013

168

ATlA

NTI

S

Hartmann), să nu aibă în apropierea sa surse radiante electromagnetic (televizoare, monitoare, telefoane mobile etc.).

Şedinţele realizate cu ATLANTIS trebuie să fie de minimum 30 de minute şi este de preferat să fie lăsat chiar o noapte întreagă în funcţiune. Acordarea se reface zilnic chiar dacă martorul şi amprenta rămân aceleaşi. În momentul în care martorul şi amprenta sunt scoase din aparat, acesta se dezactivează şi nu necesită niciun fel de purificare. Dacă dispozitivul este utilizat corect, rezultatele apar foarte repede. Dacă trec câteva zile şi nu au apărut rezultate vizibile trebuie să reluaţi acordarea, este posibil să nu fi formulat clar ideea pe care vreţi să o materializaţi, amprenta să nu fie potrivită sau, pur şi simplu, acţiunea nu este în concordanţă cu armonia Divină. Ideea pe care vreţi să o materializaţi trebuie să fie formulată în termeni pozitivi, pe un ton ferm şi la timpul prezent.

Efecte şi indicaţii

gama de aplicaţii a acestui aparat este foarte largă, putând fi folosit în cele mai diverse domenii. Nu avem pretenţia că am cuprins sfera de indicaţii şi efecte şi vă rugăm să ne scrieţi pentru a ne comunica rezultatele pe care le-aţi obţinut folosind ATLANTIS.

Page 169: Manual AIM Group 2013

169

ATlA

NTI

S

Din punct de vedere terapeutic efectele aparatului se simt încă de la primele şedinţe. Atragem aici atenţia că boala este un fenomen complex, care are foarte multe implicaţii, şi nu oricărei fiinţe îi este dat să se vindece rapid, aşa că toate consideraţiile care urmează sunt la modul general şi trebuie avut în vedere faptul că fiecare bolnav prezintă anumite particularităţi:

• durerile uşoare în diverse părţi ale corpului dispar în mai puţin de jumătate de oră;

• bolile uşoare (ulcer, răceală, indigestie, dureri reumatice etc.) suferă evoluţii pozitive radicale în mai puţin de o săptămână;

• hemoragiile interne pot fi stopate în câteva ore;• bolile mai grave suferă ameliorări vizibile în mai puţin de

21 de zile de acţiune;la nivel spiritual apar foarte multe înţelegeri şi conexiuni astfel în-cât utilizând ATLANTIS fiinţa învaţă să comunice cu Sinele său, se produc veritabile salturi de conştiinţă, indiferent de dome-niul în care este utilizat aparatul. În timp, această comunicare cu Sinele face ca operatorul să manifeste direct toate aceste elemente, fără ajutorul aparatului;

• blocajele la diverse niveluri din corp sunt eliminate rapid;• dinamizarea unor centri de forţă este percepută aproape in-

stantaneu.

Page 170: Manual AIM Group 2013

170

ATlA

NTI

S

Experimentele pe care le-am făcut asupra modului de cristalizare a unor săruri a pus în evidenţă că după doar 20 de minute de acţiune cu ATLANTIS asupra unei astfel de soluţii, modul de cristalizare se schimbă complet conform influenţei care a fost manifestată. De asemenea, experimentele făcute pe culturi de bacterii arată că modul de aranjare şi ritmul de înmulţire pot fi modificate radical folosind acest aparat.

Afirmaţii. Reguli şi exemple

Ideile-forţă pe care vrem să le manifestăm cu ajutorul radionicii sunt formulate ca afirmaţii. Pentru a putea fi utilizate fără să genereze con-tradicţii, ele trebuie să respecte anumite reguli. Mai jos sunt prezentate reguli precum şi exemple de afirmaţii care utilizate în radionică dau re-zultate foarte bune.

Afirmaţiile trebuie formulate la timpul prezent.

În subconştient nu există nici trecut, nici viitor, ci doar prezent. Ideile sunt create ca formă, deci dacă acceptaţi o idee la timpul prezent acea idee se va materializa foarte rapid. De abilitatea noastră de a accepta şi vizualiza ceea ce afirmăm depinde perioada de timp care va trece până la îndeplinirea rezultatului final. Menţinându-vă afirmaţiile la timpul

Page 171: Manual AIM Group 2013

171

ATlA

NTI

S

prezent acceptaţi scopul la timpul prezent, iar subconştientul vostru va acţiona imediat pentru a-l realiza.

Afirmaţiile trebuie să spună ceea ce DORIŢI,

nu ceea ce NU doriţi.

Nu descrieţi ceea ce vreţi să îndepărtaţi ori să eliminaţi, afirmaţi doar lucrul spre care tindeţi.

Afirmaţiile voastre trebuie să fie specifice, trebuie să afirmaţi exact ce anume doriţi.

De exemplu, dacă vă doriţi să obţineţi bani afirmaţi exact suma pe care o doriţi: „Aleg să câştig 50 000 de euro anul acesta” şi nu „Aleg abundenţa şi prosperitatea financiară”. Subconştientul vostru nu înţelege cuvinte ca abundenţă şi prosperitate pentru că nu sunt specifice. Este important să afirmaţi doar atât cât vă puteţi imagina acceptând. Trebuie să aveţi o imagine clară a rezultatului final pe care doriţi să-l obţineţi, ceva ce puteţi accepta fără stres sau anxietate. Totul funcţionează la nivelul vostru de acceptare. Trebuie să ştiţi exact care este destinaţia. Definiţia clară este esenţială. Asta înseamnă să faci afirmaţii specifice.

Page 172: Manual AIM Group 2013

172

ATlA

NTI

S

Afirmaţiile voastre trebuie să conţină cuvinte care declanşează sentimente şi emoţii.

Subconştientul vostru reacţionează la sentimente şi emoţii. Este esen-ţial să folosiţi cuvinte care produc astfel de reacţii în subconştientul vostru. redactaţi-vă afirmaţiile astfel încât ele să producă veselie, en-tuziasm, fericire şi bucurie. Orice cuvânt sau sintagmă care provoacă o emoţie puternică va impresiona profund subconştientul vostru. Cu cât este mai multă emoţie cu atât mai rapidă va fi schimbarea. Ce dorim să evidenţiem aici este că e de dorit să vă faceţi enunţurile afirmative cât mai emoţionante şi mai plăcute. Aşa de emoţionante şi de plăcute încât să vreţi să le repetaţi mereu, la nesfârşit! Iată un exemplu ca să înţelegeţi mai bine. „Aleg să mi se pară uşor şi plăcut să...” Incluzând ad-jectivul „uşor”, literalmente, sarcina voastră va fi mai uşoară. Dacă ceva pare dificil, acest lucru va crea rezistenţă în subconştientul vostru. Însă dacă pare uŞOr, atunci veţi fi mai relaxaţi în legătură cu realizarea lui şi rezultatele vor apărea mult mai repede.

Pentru ca afirmaţiile voastre să aibă mai multă putere de atracţie puteţi să folosiţi şi oricare dintre următoarele adjective:

• comod;• sigur;• satisfăcător;

Page 173: Manual AIM Group 2013

173

ATlA

NTI

S

• rapid;• lin;• încântător. . . etc.

Afirmaţiile voastre trebuie să se concentreze asupra celui mai bun rezultat posibil.

Încercaţi să formulaţi cel mai bun rezultat pe care vi-l puteţi imagina. Să presupunem că vă doriţi un apartament nou. Dacă afirmaţi doar un apartament „nou”, s-ar putea să vă alegeţi cu un apartament mic, murdar, zgomotos, cu camere prost luminate şi ventilate. Afirmaţia voastră a funcţionat, pentru voi apartamentul este într-adevăr „nou”, dar s-ar putea să nu fie o locuinţă prea confortabilă. O afirmaţie mult mai eficientă poate fi următoarea: „Aleg să locuiesc într-un apartament însorit, spaţios, liniştit, bine întreţinut”. Acest enunţ afirmativ va atrage un rezultat mult mai bun.

Afirmaţiile voastre trebuie făcute prin propoziţii pozitive.

Întrucât mintea noastră funcţionează ca un computer, cuvintele şi expresiile negative trebuie evitate pe cât posibil. Ne va fi întotdeauna mai bine dacă suntem cât se poate de pozitivi atunci când ne formulăm enunţurile sau comenzile pe care le dăm subconştientului.

Page 174: Manual AIM Group 2013

174

ATlA

NTI

S

Prin urmare, ar trebui să vă feriţi să folosiţi cuvinte şi expresii negative cum sunt: „nu”, „nici”, „niciodată”, „să nu”, „să scap de” etc.

Iată un exemplu de enunţ afirmativ negativ:„Aleg să scap de durerea de cap”.

Şi un exemplu de enunţ afirmativ pozitiv:„Aleg să mă simt calm şi relaxat”.

Afirmaţiile voastre trebuie să fie personale.

Noi putem afirma doar pentru noi înşine. Nu putem afirma pentru altcineva. Este imposibil să obţinem rezultate afirmând calităţi sau schimbări în alţi oameni, ori să corectăm sau să modificăm situaţii pe care nu le putem controla. Eu nu pot afirma pentru angajaţii mei, dar pot să afirm în mine însumi o schimbare care să producă şi la ei o schimbare. Dacă voi, echipa, grupul, familia sau personalul firmei, sunteţi implicaţi într-un scop colectiv, vă puteţi începe afirmaţiile folosind „noi” în loc de „eu”. În acest caz, vă sugerez să afirmaţi scopul grupului dar şi partea voastră individuală din scopul colectiv. Ambele sunt importante pentru succesul vostru. Însă, trebuie să luăm în calcul faptul că nu putem face o afirmaţie pentru o altă persoană.

Page 175: Manual AIM Group 2013

175

ATlA

NTI

S

Ne putem schimba propriul comportament şi în felul acesta să încurajăm un răspuns pozitiv din partea partenerului de viaţă, a clienţilor, familiei, a oamenilor pe care îi conducem sau a oamenilor din jurul nostru.

Sunt convins că aţi înţeles până acum că întreaga schimbare trebuie să pornească din interior către exterior. Viaţa este o experienţă ce se desfăşoară din interior către exterior. Poate părea egoist, dar nu putem să dăm ceva ce nu avem. Nu pot să te schimb pe tine, dar pot schimba modul în care reacţionez faţă de tine. Prin exemplul meu tu poţi fi motivat să-ţi îmbunătăţeşti performanţele, dar schimbarea mea trebuie să fie personală, în interiorul meu, nu în tine. Frecvent, oamenii creează enunţuri afirmative care aleg să îi determine pe alţii să se comporte în mod diferit. Acest lucru presupune că noi avem dreptul de a influenţa modul în care alte persoane ar trebui să se comporte faţă de noi. De pildă, oamenii vor ca o altă persoană (sau alte persoane) să se poarte diferit faţă de ei ca în afirmaţiile de mai jos:„Aleg să-l fac pe Chris să mă iubească”.„Aleg să-i determin pe clienţii mei să creadă că sunt cel mai bun în ceea ce fac”.„Aleg să-l fac pe Tom să mă înţeleagă” etc.

Page 176: Manual AIM Group 2013

176

ATlA

NTI

S

Sau vor să se răzbune ori să facă pe altcineva să experimenteze un re-zultat negativ ca în următoarea afirmaţie:„Aleg să-l fac pe Jim să suporte consecinţele pentru ceea ce el mi-a fă-cut mie (sau altcuiva)”.

Cazul contrar este atunci când vor ceva bun sau tămăduitor pentru o altă persoană ca mai jos:„Aleg să-l fac pe John să se vindece rapid de boala lui”.

la suprafaţă, ultima afirmaţie poate să pară pozitivă. Chiar dacă nu este „greşit” să afirmi un rezultat pozitiv pentru o altă persoană, se pot ivi probleme. Dacă vei aborda lucrurile dintr-o perspectivă „superioară”, va trebui să iei în considerare faptul că s-ar putea să nu fie o idee bună să intervii în modul în care se desfăşoară viaţa unei persoane. Este posibil ca viaţa acestei persoane să se desfăşoare conform unui „plan superior” de care poate că noi nu suntem conştienţi sau pe care nici nu suntem capabili să ni-l imaginăm. Indiferent dacă sunteţi sau nu de acord cu acest lucru, este posibil să vreţi să ţineţi cont de el. Adevărul este că noi nu avem acces la ceea ce se întâmplă „realmente” în evoluţia unui individ, prin urmare nu avem dreptul să afirmăm modul EXACT în care trebuie să se desfăşoare viaţa lui, chiar dacă noi credem că avem în vedere un rezultat pozitiv. În felul acesta negăm totodată întregul scop

Page 177: Manual AIM Group 2013

177

ATlA

NTI

S

al formulării enunţului nostru afirmativ, care este acela de a ne oferi NOuĂ puterea de a crea ceea ce NOI ne dorim în propria noastră viaţă.

Dacă simţiţi că vreţi să afirmaţi un rezultat pozitiv pentru o altă persoană, faceţi în aşa fel încât să nu presupuneţi că ştiţi ce este cel mai bine pentru acea persoană. Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi această propoziţie la sfârşitul enunţului vostru afirmativ: „Dacă serveşte cel mai bine intereselor lui (numele respectivei persoane)”. Folosind această opţiune, afirmaţia pentru John (descris mai sus ca fiind bolnav) se poate transforma în: „Aleg să-l fac pe John să se vindece rapid de boala lui, dacă asta serveşte cel mai bine intereselor lui”.

În felul acesta aveţi garanţia că nu încercaţi să decideţi ce este cu adevărat cel mai bine pentru o altă persoană şi totodată vă exprimaţi dorinţa ca ea să se facă bine.

Ideea este să vă faceţi enunţurile afirmative cât mai utile, fără să vă impuneţi valorile proprii. Acestea fiind spuse, există modalităţi prin care noi putem afirma pentru alţii fără să ne amestecăm în ceea ce este mai bine pentru ei. De exemplu, prima afirmaţie de mai sus poate fi schimbată ca să sune astfel: „Aleg să simt că Chris mă iubeşte cu adevărat”.

Page 178: Manual AIM Group 2013

178

ATlA

NTI

S

Aici faceţi o alegere despre propria VOASTrĂ reacţie faţă de Chris. Este un lucru asupra căruia VOI aveţi controlul şi care nu implică faptul de a vrea ca altcineva să se schimbe pentru ca voi să fiţi fericiţi.

Iată încă un exemplu: „Aleg să-l fac pe supraveghetorul meu să mă aprecieze”.

Acesta nu este un enunţ afirmativ acceptabil, pentru că presupune ca supraveghetorul să facă o schimbare în comportamentul său. Cu alte cuvinte, voi nu aveţi niciun drept să alegeţi un comportament nou pentru supraveghetorul vostru.

Însă, puteţi să reîncadraţi acest enunţ şi să spuneţi: „Aleg să simt că su-praveghetorul meu mă apreciază”.

Este ceva ce VOI puteţi controla. Totodată, vă va determina să căutaţi modalităţi pozitive care să vă arate că supraveghetorul vă apreciază deja, dar că nu aţi observat până acum. În felul acesta veţi putea să vă concentraţi asupra acestui aspect. Nu uitaţi, când ne concentrăm asupra unui lucru, creăm mai mult din respectivul lucru!

Vă prezentăm câteva exemple în care o persoană alege să-i facă rău al-tei persoane sau caută să se răzbune într-un fel pentru un presupus act de agresiune sau pentru o nedreptate:

Page 179: Manual AIM Group 2013

179

ATlA

NTI

S

„Aleg să-l fac pe John să plătească sau să fie într-un fel pedepsit pentru ce mi-a făcut”, sau „Aleg să-l aduc pe John în faţa justiţiei pentru ce a făcut”.

Chiar dacă poţi să-ţi doreşti acest lucru, nu ai niciun drept să-l afirmi! În plus, nu face decât să te determine să te concentrezi asupra răului sau a nedreptăţii. În loc să procedezi astfel, poţi să-l reîncadrezi ca să te ajute PE TINE să depăşeşti sau să accepţi cele întâmplate. Nu poţi face acest lucru decât prin intermediul percepţiei pe care o ai despre evenimentul în cauză. O alegere afirmativă mult mai puternică şi utilă ar putea fi: „Aleg să accept că această (nedreptate sau experienţă dureroasă) nu mai poate să îmi facă rău acum”, sau „Aleg să mă eliberez de consecinţe-le acestei (experienţe dureroase)”.

Când faceţi aceste alegeri, vă eliberaţi de dorinţa nestăpânită de a căuta să vă răzbunaţi. Dacă stăm să ne gândim, adevăratul motiv pentru care încercăm să ne răzbunăm este ca să putem să uităm trecutul şi să recreăm ori să restabilim echilibrul în viaţa noastră.

Dacă putem să-l restabilim alegând să uităm, atunci echilibrul va fi în mod automat restabilit. Totodată, în felul acesta dispare nevoia de răz-bunare sau nevoia de a ne concentra asupra rezultatului vieţii AlTOrA.

Page 180: Manual AIM Group 2013

180

ATlA

NTI

S

În acest context este important că nu putem schimba evenimentele din trecut, oricât de dureroase ar fi fost ele, însă putem întotdeauna să alegem SENTIMENTElE pe care le avem în legătură cu ele şi să ne vindecăm pe noi înşine.

Afirmaţiile voastre nu trebuie să conţină comparaţii.

Am spus că afirmaţiile trebuie să fie personale. Este important să înţelegeţi că nu sunteţi în competiţie cu nimeni. Noi suntem aici pentru a crea, nu pentru a intra în competiţie. Competiţia este un mod de a încerca să vă impuneţi, să vă remontaţi slaba imagine de sine. Singura persoană cu care trebuie să concuraţi sunteţi voi înşivă. De fapt, nici aici competiţia nu este necesară. Scopul nostru ar trebui să fie întotdeauna cel de a atinge perfecţiunea. Dacă încercaţi să vă comparaţi cu o persoană pe care o percepeţi ca fiindu-vă superioară, întotdeauna vă veţi simţi „mai prejos” decât unul sau altul. Dacă vă comparaţi cu cei care vă sunt inferiori, veţi simţi un sentiment de falsă superioritate şi veţi trăi cu teama ca nu cumva aceşti oameni să vă ajungă din urmă. Să nu afirmaţi niciodată că sunteţi la fel de bun sau mai bun decât cineva. Dacă eu spun „Sunt cel mai bun agent comercial din companie”, poate că ceilalţi agenţi comerciali din companie nu sunt extraordinari.

Page 181: Manual AIM Group 2013

181

ATlA

NTI

S

Nu e nevoie de prea mult ca să fii mai bun decât cineva care e mediocru. Întotdeauna se va găsi cineva care să fie mai bun decât voi într-un domeniu sau altul şi întotdeauna va exista cineva care nu e la fel de bun ca voi. În ambele cazuri, comparaţia vă dăunează. Pe mine nu mă preocupă ce faci tu. Mă preocupă doar ce fac eu. Asta nu înseamnă că nu îţi observ performanţele. Pot învăţa din succesul tău. Aici nu e vorba de comparaţie. Ce vreau să spun este că îmi place o anumită calitate sau caracteristică de-a ta şi cred că îmi poate aduce beneficii.

Afirmaţiile voastre trebuie să fie credibile.

Este dăunător pentru voi să afirmaţi un lucru pe care nu-l puteţi accepta pentru voi înşivă la nivel subconştient. Dacă afirmaţi un lucru pe care nu-l puteţi accepta, veţi plasa cereri nerealiste asupra realităţii voastre privind performanţele. Trebuie să fiţi capabili să vă vizualizaţi afirmaţia la persoana I, timpul prezent. Dacă nu vă puteţi vedea făcând respectivul lucru, trăind aşa, arătând aşa, sau având acel lucru, atunci nu veţi reuşi. Trebuie să fiţi capabili să vă vizualizaţi experimentând lucrul respectiv la persoana I, timpul prezent. Ideea este să creaţi experienţa în minte fără anxietate sau stres, fiindcă stresul şi anxietatea sunt neproductive dacă vreţi să obţineţi performanţe ridicate.

Page 182: Manual AIM Group 2013

182

Cuvântul-cheie este echilibru. Nu afirmaţi scopuri care sunt prea uşoare, altfel nu veţi fi suficient de motivaţi să acţionaţi pentru a le realiza. Pe de altă parte, nu afirmaţi scopuri pe care nu vi le puteţi imagina sau pe care nu le puteţi accepta, căci veţi fi intimidaţi de scop şi nu veţi începe să lucraţi pentru a-l îndeplini. Am spus mai devreme că este înţelept să ne împărţim scopurile în fragmente mici şi realiste, fragmente care după ce vor fi îndeplinite, vor alcătui scopul în ansamblu. Factorul credibilitate este esenţial pentru ca acest proces să funcţioneze. Afirmaţiile voastre trebuie să fie credibile, adică suficient de însemnate pentru a vă stârni entuziasmul, dar suficient de modeste pentru a fi realiste.

Afirmaţiile voastre trebuie să creeze echilibru.

Puterea afirmaţiilor nu trebuie subestimată. Atunci când sunt folosite corect, veţi fi atraşi aproape obsesiv către scopul vostru. Este important să alegem scopuri care sunt pozitive şi benefice. Echilibrul este cheia. Dacă faceţi afirmaţii doar pentru afacerea sau cariera voastră, relaţia cu familia sau partenerul de viaţă poate să sufere. Planificaţi-vă afirmaţiile astfel încât să vă dezvoltaţi simultan în TOATE domeniile vieţii voastre. Sunteţi capabili să faceţi multe afirmaţii în acelaşi timp, cu condiţia ca ele să nu fie conflictuale. Pentru a crea echilibrul, asiguraţi-vă că nu lăsaţi deoparte, subevaluaţi ori supraevaluaţi vreo porţiune din viaţa voastră. Străduiţi-vă să fiţi echilibraţi ca persoană completă, nu doar ca un individ care excelează într-un singur domeniu al vieţii.

ATlA

NTI

S

Page 183: Manual AIM Group 2013

183

ATlA

NTI

S

unul dintre cuvintele cele mai importante este echilibru. Dacă aveţi echilibru, aveţi totul. Nu vreţi să obţineţi un lucru şi să pierdeţi restul. le puteţi avea pe toate, deci programaţi-vă fiecare domeniu al vieţii pentru a crea echilibrul.

Afirmaţiile voastre trebuie să respecte „principiul păstrării secretului”.

Principiul păstrării secretului înseamnă că scopurile voastre trebuie să fie ştiute numai de voi. Dacă le spuneţi altor oameni, cel mai probabil ei fie vă vor descuraja, fie vor încerca să vă oprească. Oamenii tind să fie deranjaţi atunci când începeţi să evoluaţi şi să vă schimbaţi, fiindcă „vitalitatea” voastră face ca „apatia” lor să pară mai reală! Dacă vă dezvăluiţi scopurile şi afirmaţiile altora, le oferiţi oportunitatea de a acţiona împotriva voastră. Ei vă vor spune că e o aiureală şi că n-o să meargă.

Întrucât avem tendinţa să considerăm că alţii sunt mai deştepţi sau mai înţelepţi decât noi din pricina slabei noastre imagini de sine, sfârşim prin a-i crede. gândiţi-vă de câte ori aţi renunţat să faceţi ce vă doreaţi din cauză că aţi ascultat de altcineva. Şi mai gândiţi-vă de câte ori aţi regretat că nu v-aţi ascultat pe voi înşivă.

Page 184: Manual AIM Group 2013

184

ATlA

NTI

S

Dezvăluiţi-vă afirmaţiile şi scopurile doar oamenilor care au nevoie să le cunoască sau care vă pot ajuta să vă realizaţi scopul mai repede. Ne referim aici în special la scopurile personale, însă dacă e vorba despre scopuri de echipă, le puteţi împărtăşi celorlalţi. Fixarea scopurilor prin cooperare este esenţială într-un grup, pentru că aveţi un scop comun.

Multora dintre noi li s-a spus să-şi fixeze un scop şi să spună tuturor ce intenţionează să facă. În felul acesta ne vom simţi jenaţi dacă dăm înapoi. Nu cred că acesta este un comportament sănătos. Dacă procedaţi astfel, scopul vostru devine un „trebuie”. Dacă „trebuie” să fac un lucru, mă voi opune schimbării, chiar dacă ea este în beneficiul meu. Acest „trebuie” cauzează constrângere, stres, tensiune şi anxietate. Dacă vă păstraţi pentru voi scopurile şi afirmaţiile, e mai puţin probabil ca oamenii să încerce să vă oprească sau să vă ofere sfaturi.

Desigur, ei vă vor spune că vă oferă „sfaturi” spre „binele vostru”. Să nu-i credeţi! Sfaturile lor se bazează pe nivelul lor prezent de conştiinţă – nu pe al vostru! Momentul propice pentru a le spune despre scopurile voastre este după ce v-aţi împlinit scopul. În loc să le spuneţi „Iată ce vreau să fac”, spuneţi-le „Iată ce am făcut”. În felul acesta veţi fi liberi săvă folosiţi afirmaţiile pentru a vă concentra asupra realizării scopului vostru.

Page 185: Manual AIM Group 2013

185185

Modele de afirmaţii

În continuare, dorim sa vă împărtăşim câteva afirmaţii care v-ar putea fi utile. Ele sunt afirmaţii generale care vă vor permite să înţelegeţi mai bine lucrurile despre care am discutat.

Aleg să îi iert pe toţi.Aleg să fiu pe deplin responsabil pentru viaţa mea şi nu mai dau vina pe alţii.Aleg să-mi iubesc corpul şi să-l tratez cu deplin respect.Aleg să cred că există o Putere care lucrează prin mine pentru a manifesta binele în viaţa mea.Aleg să îmi permit să fac greşeli.Aleg să mă iubesc necondiţionat, indiferent cât de multe greşeli fac.Aleg să cred că nu sunt ceea ce am şi nu sunt ceea ce fac.Aleg să mă separ de ceea ce am şi de ceea ce fac.Aleg să înţeleg şi să practic deplina responsabilitate.Aleg să cred că fiecare persoană cu care vorbesc este un potenţial cumpărător al produsului sau serviciului pe care îl ofer.Aleg să mă mândresc cu mine însumi şi cu imaginea companiei mele în comunitatea în care trăiesc.Aleg să scot ce-i mai bun din clienţii mei.Aleg să descopăr cu uşurinţă nevoile clienţilor mei.Aleg să ştiu că sunt competent în cariera mea.

ATlA

NTI

S

Page 186: Manual AIM Group 2013

186186

Aleg să mă bucur de viaţa, profesia şi relaţia mea cu oamenii.Aleg să manifest o aşteptare pozitivă a unui rezultat de succes şi să trec zilnic peste obstacole. Aleg să înţeleg diferenţa dintre retragere şi înfrângere.Aleg să mă simt capabil să mă exprim şi ştiu că şi alţii mă văd astfel.Aleg să fiu un magnet pentru ideile creatoare. Ideile creatoare curg către mine.Aleg să fiu viu 100% din timp şi să arăt asta acţionând cu entuziasm.Aleg să îmi fie uşor să am încredere în mine.Aleg să fiu deschis intuiţiilor de la Sinele meu Superior.Aleg să am încredere în mine şi să ştiu exact ce trebuie să spun şi să fac.Aleg să găsesc modalităţi noi şi pozitive de a juca jocul vieţii.Aleg să cred că eu îmi creez propriile experienţe.Aleg să îmi fac planuri pentru ziua de mâine, dar să trăiesc pentru ziua de azi.Aleg să rezolv problemele trecutului şi să renunţ la povara grea pe care am dus-o.Aleg să fiu curajos şi pot risca să fiu eu.Aleg să merit să fiu iubit şi să fiu capabil.Aleg să fiu mai conştient cu privire la viaţa mea decât înainte.Aleg să iubesc Sursa mea de putere.Aleg să renunţ la vechile idei şi sunt deschis la noi moduri de a face lucrurile.

ATlA

NTI

S

Page 187: Manual AIM Group 2013

187

Aleg să renunţ la tot ceea ce nu-mi susţine scopurile.Aleg să îi eliberez pe toţi şi toţi mă eliberează pe mine.Aleg să fiu eficient în situaţii stresante.Aleg să anticipez cu uşurinţă evenimente în imaginaţia mea şi ştiu cum să le fac faţă atunci când apar.Aleg să accept că presiunea este incitantă şi stimulatoare pentru mine. Sunt chiar mai creator atunci când mă aflu sub presiune.Aleg să am o viaţă interesantă şi să atrag în jurul meu oameni inte-resanţi.Aleg să mă bucur să îi ajut pe membrii familiei mele în dezvoltarea lor personală.Aleg să am o memorie excelentă şi să îmi amintesc clar şi cu uşurinţă.Aleg să fiu organizat şi să am întotdeauna un plan de acţiune.Aleg să îmi asum riscuri calculate pentru a-mi îmbunătăţi viaţa.

Mod de prezentare

Pachetul complet al aparatului ATLANTIS conţine:• aparatul ATLANTIS;• două plicuri negre din plastic, unul pentru martor,

altul pentru amprentă;• manual de utilizare.

187

ATlA

NTI

S

Page 188: Manual AIM Group 2013

188

Aparatul ATLANTIS este o structură complexă care permite extrem de multe dezvoltări şi aplicaţii. Constant vom publica pe site articole şi informaţii despre acest aparat şi despre radionică, dar şi alte accesorii care permit utilizarea pentru diferite alte aplicaţii.

Mărturii

M. I., Bucureşti. Un tânăr de 28 de ani cu ciroză în fază terminală. Medicii i-au mai estimat doar maximum două luni de trăit. După aproximativ o săptămână de la cumpărarea aparatului a reuşit să formuleze o afirmaţie care să îl implice emoţional şi să simtă acordarea. A început să lucreze zilnic cu ATlANTIS făcând acordarea din trei în trei ore. La mai puţin de două săptămâni, în timp ce se afla pe stradă, a avut o experienţă iluminatoare în urma căreia a înţeles că de fapt avea o poziţie aplecată spre dreapta, care congestiona ficatul şi coloana îi era strâmbă. S-a îndreptat pe loc şi a avut o stare de bine „cum nu am mai simţit de la 14 ani”. S-a oprit, s-a aşezat pe o bancă şi s-a liniştit, iar în timp ce se relaxa a surprins o incantaţie mentală din subconştient la adresa soţiei lui cu care avea o relaţie dificilă, care spunea „îmi mănânci ficaţii!” Imediat ce a surprins-o, incantaţia s-a oprit. O lună şi jumătate mai târziu, când şi-a făcut analizele, medici i-au spus că nu mai are nicio urmă de ciroză.

188

ATlA

NTI

S

Page 189: Manual AIM Group 2013

189

A. N., angajat ca funcţionar, Bucureşti. În urma unei hotărâri guverna- mentale a suferit o diminuare a salariului şi unele sporuri pe care le primea au fost anulate. Prima dată a introdus în ATlANTIS o afirmaţie prin care voia anularea acestei hotărâri. După o discuţie cu noi în care i s-a explicat că nu poate interveni în destinul tuturor celor care fuseseră afectaţi de această hotărâre, a schimbat afirmaţia şi în trei săptămâni a fost mutat în alt departament unde a primit un salariu care compensa cu mult sporurile pe care le pierduse.

P. G., Cluj. Copil de doar 9 ani. În urma unui accident de maşină a suferit o fractură de coloană în zona cervicală cu paralizia corpului. Medicii nu i-au mai dat vreo şansă de regenerare şi practic copilul era o legumă. După trei săptămâni de lucru cu ATlANTIS, copilul a început să aibă dureri foarte mari în zona gâtului şi a început să simtă înţepături extrem de puternice şi curenţi în mâini şi picioare. La o lună şi jumătate putea deja să meargă. La un an de la accident nu mai prezenta niciun fel de sechele în urma traumei suferite.

ATlA

NTI

S

Page 190: Manual AIM Group 2013
Page 191: Manual AIM Group 2013

Am considerat oportun să adăugăm la sfârşitul fiecărui capitol dedicat unui anumit aparat câteva mărturii ale celor care l-au folosit deja, nu în scop publicitar, ci doar din dorinţa de a vă stimula să ne trimiteţi şi dumneavoastră impresiile şi sugestiile personale în urma utilizării produselor noastre. Aceste mărturii vor fi postate pe site şi pot ajuta cu idei frumoase pe cei care vor să se transforme şi să îşi schimbe în mod pozitiv existenţa şi destinul.

Vă rugăm să ne trimiteţi mesajele şi sugestiile dumneavoastră pe adresa [email protected].

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă dorim mult succes!

AIM groupwww.aimgroup.ro

Page 192: Manual AIM Group 2013
Page 193: Manual AIM Group 2013
Page 194: Manual AIM Group 2013