literatura clasica

of 9 /9
Viaţa modern Viaţa modern ă ă nu ne nu ne permite s permite să investim timp investim timp pentru citirea de c pentru citirea de că rţi rţi bune. bune. De aceea v De aceea vă trimit un trimit un scurt rezumat al câtorva scurt rezumat al câtorva c rţi clasice, ceea ce v rţi clasice, ceea ce vă va permite sa fiţi va permite sa fiţi considerat un considerat un intelectual. intelectual. Literatura Literatura clasic clasic ă ă Imagini şi text : Net

Upload: gabriel-vatavu

Post on 21-Jun-2015

516 views

Category:

Education


1 download

DESCRIPTION

pt. toti tinerii care nu au timp pt. lectura! f. interesant si util :)

TRANSCRIPT

Page 1: Literatura clasica

Viaţa modernViaţa modernăă nu ne nu ne permite spermite săă investim timp investim timp

pentru citirea de cpentru citirea de căărţi rţi bune.bune.

De aceea vDe aceea văă trimit un scurt trimit un scurt rezumat al câtorva crezumat al câtorva căărţi rţi

clasice, ceea ce vclasice, ceea ce văă va va permite sa fiţi considerat permite sa fiţi considerat

un intelectual.un intelectual.

LiteraturaLiteraturaclasicclasicăă

Imagini şi text : Net

Page 2: Literatura clasica

O femeie care îşi înşeală soţul cu cofetarul,lăptarul, poştaşul,farmacistul, proprietarul unei prăvălii de obiecte de croitorie, un vecin bogat, intră în depresie, înghite otrava şi moare. Sfârşit.

778 de pagini778 de pagini

Page 3: Literatura clasica

Un tânăr nu vrea să meargă la războiul unde Napoleon cucereşte Moscova pentru că e îndrăgostit .Prietena tânărului se căsătoreşte cu altul .Sfârşit .

Razboi si Pace de TolstoiRazboi si Pace de Tolstoi1200 de pagini1200 de pagini

Page 4: Literatura clasica

Un tânăr astmatic suferă de insomnii pt. că maică-sa nu-l săruta înainte de culcare. A doua zi (pag. 486, vol 1) el mănâncă o prăjitură şi scrie o carte. In aceeaşi seară (pag. 1344, vol 4) are un atac de astm pt. că prietena lui refuză sa-l sărute. Totul se termină cu un mare bal (vol. 7) când deja cu toţii sunt bătrâni.Asta e.

16001600 de paginide pagini

Page 5: Literatura clasica

Un tânăr şi o tânără se îndrăgostesc ca nebunii dar familiile lor declară că asta e o dragoste interzisă. Cele 2 familii se luptă unii cu alţii cu cruzime şi sunt multe victime. Un preot are o idee tâmpită şi tânăra pereche de îndrăgostiţi moare când beau otrava în loc de somnifer. Sfârşit

Page 6: Literatura clasica

Un prinţ care suferea de insomnie se plimbă pe zidurile fortăreţii şi întâlneşte stafia lui taică-său care îi destăinuie că a fost ucis de unchi, care se culca cu mama lui şi că omul lui de încredere este tatăl iubitei lui, care între timp se sinucide când află că prinţul i-a omorât tatăl. Pentru a se razbuna pe unchiul care i-a ucis tatăl şi s-a culcat cu mama lui, prinţul îl omoară pe unchi, după ce a stat de vorbă cu un craniu. El însuşi e ucis de fratele iubitei care a înnebunit şi s-a sinucis.

Page 7: Literatura clasica

Un rege tâmpit are un bastard de prieten care se supără pe el pentru ca nu-i dă un job de funcţionar public şi, ca să se răzbune, îl convinge că nevastă-sa îl inşeală. Regele îl crede şi o omoară pe regină. Imediat după accea descoperă că ea nu l-a înşelat, îl arestează pe ticălos şi se sinucide.

Page 8: Literatura clasica

Un nebun nu ascultă de spusele unui orb, îşi omoară tatăl, se culcă cu maică-sa si la sfârşit îşi scoate ochii. Din această cauză, după câteva sute de ani au apărut psichoanaliştii care-ţi dovedesc că tu mergi pe aceeaşi cale şi îţi scot ochii la fiecare întâlnire.

Page 9: Literatura clasica

Buuun!!! Acum că ai economisit cel puţin 500 de

dolari şi citirea a peste 7000 de pagini, poţi să citeşti liniştit ziarul sau să

continui să mişti mouse-ul fără mustrări de conştiinţă.

Diaporamă realizată de Delia Florea