invitatie cupa izvoarelor 2012

5

Click here to load reader

Upload: ana-alexandrescu

Post on 22-Jun-2015

758 views

Category:

Documents


2 download

TRANSCRIPT

Page 1: Invitatie Cupa Izvoarelor 2012

Dragi prieteni,

Vă invităm să paticipaţi la a XV-a ediţie a Festivalului Cercetăşesc “Cupa izvoarelor” ce va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie 2012 în comuna Costeşti, jud. VâlceaLa ”Cupa izvoarelor” din acest an vor participa temerari, exploratori şi seniori în patrule de 4-8 cercetaşi, însoţite de cel puţin un lider adult cu vârsta de peste 21 de ani.

Timp de patru zile vom desfăşura un program destul de dens, din care nu vor lipsi hike-urile în masivul Buila-Vânturariţa şi în zona de piemont din apropierea Sf. Mânăstiri Hurezi şi Bistriţa, acţiunile sociale, excursii şi vizite la obiectivele de interes istoric, cultural şi spiritual din Ţinutul Horezului, activităţi în camp la ateiere de creaţie (pictură, inclusive pe lemn şi pe sticlă, sculptură şi ceramică), ecologie, facepainting şi tatuaje, semnalizare şi comunicaţii (inclusiv prin radio) alpinism, supravieţuire, orientare, pioneering, tir, ş.a.După înscrierea pe patrule veţi primi detalii cu privire la câteva activităţi concepute potrivit concepţiei şi temei reuniunii care în acest an este “La Hanul Haiducilor”. Este de dorit ca înscrierile să se facă în termenul indicat de noi spre finalul acestei invitaţii pentru ca cei din departamentul programe al reuniunii să vă introducă în cadrul imaginar al campului.

De asemenea vă invităm să vă prezentaţi centrele locale, proiectele şi chiar locurile de unde veniţi, cu materiale audio/video (la multe ediţii ale Cupei prezentările au fost extraordinare…) şi într-o expoziţie cu fotografi, grafică, postere, pliante, etc. Este important să prezentaţi cel puţin un proiect finalizat, prin care să demonstraţi implicarea cercetaşilor în viaţa comunităţii locale, reuniunea noastră reprezentând şi un bun prilej pentru schimbul de experienţă.

Participanţii care se vor remarca la întrecerile şi activităţile organizate vor primi diplome, cupe şi medalii. Trofeul “Cupa izvoarelor” care ne apaţine tuturor, va fi dat în păstrare pentru un an, centrului local ai cărui cercetaşi vor fi primii sau între primii (este vorba de adiţionarea de puncte într-un clasament general) la întrecerile reuniunii, recunoscuţi ca atare de tţi participanţii: cercetaşi, lideri adulţi şi voluntari care ne vor ajuta la unele activităţi.

Locul de camp se numeşte “Pădurea Mare” şi este situate în partea de nord-est a comunei, în satul Pietreni la capatul uliţei ce trece prin catunul Gruieţe. Pentru a ajunge acolo, din şoseaua Râmnicu Vâlcea-Horezu (45 km) înainte de Horezu cu aprox. 4 km. pe parteadreaptă intrăm pe şoseaua ce duce la Primăria Costeşti şi de acolo la Pietreni de unde pe partea dreapta intrăm pe uliţa asfaltată (!) spre cătunul Gruieţe. Şi de acolo la două sute de metri vom ajunge în camp. Vom campa pe un izlaz. Acolo vom asigura toate utilităţile ca pentru a XV-a ediţie. Vom înfiinţa un blog al festivalului şi vom marc ape harta din satelit locul de camp.

Pentru a ajunge la Costeşti-Pietreni puteti apela la serviciile firmei Normandia din Horeyu care efectuează curse de la Bucureşti la Horezu şi de la Timişoara la Rîmnicu Vâlcea prin Petroşani-Tg. Jiu- Horezu. Puteţi veni până la Râmnicu Vâlcea cu autocare ale firmelor “Dacos”, “Antares” sau “Ionescu” şi dacă ocupaţi toate locurile autocarului puteţi negocia transportul până la Costeşti-Pietreni. Noi vom avea grijă să asigurăm transportul participanţilor de la şoseaua Râmnicu Vâlcea – Horezu, pe distanţa de la intrarea in Costeşti pana la locul de camp cu microbuze.

Page 2: Invitatie Cupa Izvoarelor 2012

Patrulele vor fi repartizate în patru subcampuri pe ramuri de vârstă, respectiv temerari şi exploratori+seniori. Vom avea şi un subcamp al organizatorilor unde invitam şi pe liderii adulţi care însoţesc grupurile. Fiecare patrulă va avea loc de campare pentru cel mult 3 corturi Pentru pregătirea hranei vă rugăm să va aduceţi primusuri.

La fel ca la celelalte ediţii vă atragem atenţia cu privire la echipamentul de campare şi la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Pe traseele de hike sunt şi locuri mai accidentate, astfel că toţi participanţii trebuie să aibă încălţăminte corespunzătoare, obligatoriu ghete sau bocanci. De asemenea să nu uitaţi că în luna iunie ploile sunt mai violente, torenţiale, astfel că trebuie să aveţi pelerine şi corturi care să vă asigure protecţia necesară.

Taxa de participare este de 20 lei/participant din care o parte va fi afectată confecţionării badge-ului reuniunii. Tot din taxa de camp vor fi suportate o parte din cheltuielile campului care nu sunt puţine.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 31 mai a.c. la următoarele date de contact: [email protected], [email protected], Adresă de corespondenţă: Cercetaşii Romăniei - Centrul local „Mircea cel Bătrân”, C.P.50,O.P.5, 240370 – Râmnicu Vâlcea, Judeţul Vâlcea, şi să trimiteţi prin poştă sau e-mail (scanată) fişa de înscriere a patrulei şi copia ordinului de plată,/chitanţei pentru trimiterea prin mandat poştal sau depunerea în contul nostru a unui avans de 10 le/participant.

Contul în care se vor trimite/depune sumele reprezentând “avans taxa participare Cupa izvoarelor 2012” este RO57BRDE390SV30570523900 deschis la BRD Vâlcea titular ON Cercetaşii Romaniei - CL Rm Vâlcea.

La sosirea în camp liderul însoţitor al grupului va prezenta, în original, fişele de înscriere semnate de şeful centrului local şi ştampilate, şi adeverinţele medicale ale cercetaşilor din grup din care să rezulte că sunt apţi pentru efort fizic şi pentru condiţiile de camp.

Vă aşteptăm cu drag la ediţia a XV -a a “Cupei izvoarelor”

Maria ALMAŞIŞeful Centrului local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al O.N.C.R.

Marius STANSecretar al centrului local

Bogdan FURTUNĂTrezorier

Nicu Almaşi Şeful echipei executive de programe a centrului local

Page 3: Invitatie Cupa Izvoarelor 2012

Programul reuniunii:

Joi, 28 iunie 2012

10.00 – 19.30, sosirea, înregistrarea şi instalarea participanţilor în campul „Lunca Romanilor”;20.15 – Festivitatea de deschidere cu ceremonia ridicării drapelelor şi prezentarea grupurilor participante;21.00 – „Scout Party” cu participarea autorităţilor publice a reprezentanţilor unor instituţii ublice şi voluntarilor din ONG-uri care ne vor ajuta la organizarea reuniunii;

Vineri, 29 iunie 2012

9.00-19.00, Hike exploratori9.00 – 14.00, Hike temerari16.00 – 19.00, ateliere pentru temerari20.30- 23.30, prezentarea de programe artistice şi alte activităţi cultural-distractive

Sâmbătă, 30 iunie 2012

9.00-12.00 , ateliere pentru temerari şi exploratori+seniori, acţiuni sociale10.00-14.30, concursuri de orientare (temerari şi exploratori);12,00-14.00, întâlnire cu rangerii Parcului Naţional Buila-Vânturariţa;15.00-16.00, timp la dispoziţia participanţilor16.00-19.00, ateliere pentru temerari şi exploratori+seniori19.00-19.45, timp la dispoziţia participanţilor19.45-22.00, prezentarea de programe artistice (II) şi prezentari video ale centrelor locale.22.00-01.00 , focul de tabără. Fiesta.

Duminică, 1 iulie 2012

10.30 – 11.15, Festivitatea de premiere şi de acordarea Trofeului „Cupa izvoarelor” şi ceremonia de închidere afestivalului.12.00-15.00 plecarea din camp a participanţilor.

Notă: programul poate suferi modificări. In perioada următoare difuzării invitaţiei vom reveni cu precizări mai ales cu privire la întreceri şi la unele activităţi cum sunt excursiile şi vizitele în Ţinutul Horezului.