instalare win7

of 12 /12
1.1. Manual de instalare Windows 7 – Bootare de pe DVD Inainte de toate, pentru a instala Windows 7, trebuie sa stim cum se booteaza calculatorul de pe DVD-ul de instalare. 1.2. Manual de insalare Windows 7 – Limba & Tastatura Dupa ce am setat calculatorul sa booteze de pe DVD il pornim si, atunci cand ni se va cere acest lucru, apasam orice tasta pentru a realiza bootarea apoi asteptam pana cand va fi afisata prima fereastra in care ni se va cere sa intervenim Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, eu am lasat limba engleza. Voi alegeti din lista optiunea dorita apoi apasati Next. In urmatoarea

Author: claudia-ionela

Post on 10-Dec-2015

4 views

Category:

Documents


3 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

1.1. Manual de instalare Windows 7 Bootare de pe DVDInainte de toate, pentru a instalaWindows 7, trebuie sa stimcum se booteaza calculatorul de pe DVD-ul de instalare.

1.2. Manual de insalare Windows 7 Limba & TastaturaDupa ce am setat calculatorul sa booteze de peDVDil pornim si,atunci cand ni se va cere acest lucru,apasam orice tastapentru a realiza bootarea apoi asteptam pana cand va fi afisata prima fereastra in care ni se va cere sa intervenim

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, eu am lasatlimba engleza. Voi alegeti din lista optiunea dorita apoi apasatiNext. In urmatoarea fereastra, apasati butonul Install Now pentru a realiza instalarea sistemului de operare.Daca vi se va cere sa acceptati contractul. Selectati caseta I accept the license terms si treceti mai departe.Daca apare o fereastra in care vi se cere sa alegeti intreUpgradesauCustom (advanced), alegeti ultima varianta respectiv,Custom (advanced).1.3. Manual de instalare Windows 7 Crearea partitiilorA venit momentul sa cream partitiile: In cazul in care dorim sa stergem toate datele de pe Hard Disk pentru a realiza o noua structura a partitiilor, selectam pe randfiecare unitate de diskafisata in Where do you want to install Windows Drive options (advanced)Delete. Repetam procedura pana ramanem cu o singura unitate, asa cum poate fi observat in imaginea de mai jos: In cazul in care dorim sa pastram partitiile anterioare(ex: partitiaD), stergem toate partitiile mai putin cea pe care dorim sa o pastram apoi continuam.Indiferent daca vom pastra sau nu o partitie existenta deja, facemclick pe spatiul nealocatDrive options (advanced):

Pentru inceput vom crea partitia in care va fi instalat sistemul de operare respectiv, partitia C. Pentru a face acest lucru, in caseta Size indicam inMB(1 GB = 1024 MB), spatiul care va fi alocat acestei partitii dupa carefacem clickpe Apply:

In momentul crearii primei partitii, asistentul de instalare ne va instiinta ca va crea o noua partitie rezervata sistemului de operare. FacemclickpeOK:

Cu spatiul ramas nealocat(in cazul in care nu am utilizat tot spatiul de pe Hard Disk pentru partitia C)vom crea o noua partitie. Pentru a face acest lucru, selectam spatiul nealocat apoi facem click pe New:

Deoarece vom folosi tot spatiul ramas nealocat pentru crearea partitiei secundare(ex: partitia D), nu va fi necesar sa indicam spatiul care ii va fi alocat acesteia. Asadar,facem clickpe Apply:

1.4. Manual de instalare Windows 7 Instalarea propriu-zisaSelectam prima partitie creataapoifacem clickpe Next pentru a initia instalarea sistemului de operareWindows 7:

Nu ne mai ramane decat sa asteptam ca asistentul de instalare sa realizeze instalarea sistemului de operare asadar asteptam sa ne fie solicitata interventia.Important:Pe durata instalarii, calculatorul se va restarta si este posibil sa ni se ceara sa apasam orice tasta pentru a porni de peDVD. Bineinteles canu vom face acest lucru daca nu dorim sa reluam procesul de instalare de la inceput.

1.5. Manual de instalare Windows 7 Nume de utilizator, nume PCIn momentul in care instalarea sistemului de operare a fost realizatani se va cere sa scriem un nume de utilizatorcu care ne vom loga inWindowssi, optional, un nume pentru identificarea calculatorului in retea.Daca nu dorim sa folosim un cuvant anumepentru numele calculatorului, asistentul ii va da acestuia numele de utilizator ales la care se va adauga textul -PC. Dupa cum puteti observa, eu am optat pentru definirea ambelor informatii:

1.6. Manual de instalare Windows 7 Parola & indiciuUrmatorul pas consta inscrierea paroleisi aindiciuluicapabil sa ne aminteasca parola in cazul in care o vom uita:

1.7. Manual de instalare Windows 7 SfarsitLa final ni se va recomanda sainstalam actualizarile existente. Bineinteles cava recomandsa selectatiprima optiune din lista: