grupul de iniţiativă civică „salvaŢi parcul drumul taberei”

of 1 /1
Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” facebook.com/SalvatiParculDrumulTaberei petitieonline.com/salvatiparculdrumultaberei [email protected] VREM COPACII ÎNAPOI ÎN PARCUL DRUMUL TABEREI! Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” a apărut în prima jumătate a anului 2014, ca reacţie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei şi la amânările repetate ale redeschiderii parcului. Lucrările de reamenajare efectuate de Primăria Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei au condus la defrişarea a 162 de arbori maturi şi la construirea unor spaţii expoziţionale de mari dimensiuni (din fier, beton şi sticlă) care au redus în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc. De asemenea, în locul sălciilor de pe malul lacului din parc au fost amplasate roci inestetice, băncile şi locurile de joacă din parc sunt insuficiente, toaletele montate în parc sunt neigienice, iar unele finisaje lasă de dorit. În momentul de faţă, Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” militează pentru: 1. Desfiinţarea spaţiilor expoziţionale construite de Primăria Sectorului 6 pe latura nordică a Parcului Drumul Taberei şi plantarea unui număr de 162 de arbori în locul acestor spaţii expoziţionale. 2. Eliminarea arborilor uscaţi din Parcul Drumul Taberei şi plantarea de arbori în compensare în Parcul Drumul Taberei, în conformitate cu dispoziţiile H.C.G.M.B nr. 304/2009 privind aprobarea Normelor de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti. 3. Îndepărtarea rocilor amplasate de Primăria Sectorului 6 pe malul lacului din Parcul Drumul Taberei şi plantarea de sălcii în locul acestor roci. 4. Suplimentarea locurilor de joacă şi a băncilor de agrement din Parcul Drumul Taberei. 5. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spălare în Parcul Drumul Taberei. 6. Repunerea în funcţiune a fântânii arteziene şi redarea în folosință a hidrobicicletelor pe lacul din Parcul Drumul Taberei. 7. Acoperirea gropilor de pe aleile Parcului Drumul Taberei şi a găurilor din gazon. 8. Publicarea în întregime a autorizaţiilor de construire emise de Primăria Sectorului 6 în legătură cu reamenajarea Parcului Drumul Taberei. Campania “Salvați Parcul Drumul Taberei” este susținută de CeRe în cadrul proiectului „Asa se CeRe”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Upload: ngoxuyen

Post on 29-Jan-2017

229 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI”

Grupul de iniţiativă civică  „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” facebook.com/SalvatiParculDrumulTaberei petitieonline.com/salvatiparculdrumultaberei [email protected]

VREM COPACII ÎNAPOI ÎN PARCUL DRUMUL TABEREI!

Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” a apărut în prima jumătate a anului 2014, ca reacţie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei şi la amânările repetate ale redeschiderii parcului.

Lucrările de reamenajare efectuate de Primăria Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei au condus la defrişarea a 162 de arbori maturi şi la construirea unor spaţii expoziţionale de mari dimensiuni (din fier, beton şi sticlă) care au redus în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc. De asemenea, în locul sălciilor de pe malul lacului din parc au fost amplasate roci inestetice, băncile şi locurile de joacă din parc sunt insuficiente, toaletele montate în parc sunt neigienice, iar unele finisaje lasă de dorit.

În momentul de faţă, Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” militează pentru:

1. Desfiinţarea spaţiilor expoziţionale construite de Primăria Sectorului 6 pe latura nordică a Parcului Drumul Taberei şi plantarea unui număr de 162 de arbori în locul acestor spaţii expoziţionale.

2. Eliminarea arborilor uscaţi din Parcul Drumul Taberei şi plantarea de arbori în compensare în Parcul Drumul Taberei, în conformitate cu dispoziţiile H.C.G.M.B nr. 304/2009 privind aprobarea Normelor de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

3. Îndepărtarea rocilor amplasate de Primăria Sectorului 6 pe malul lacului din Parcul Drumul Taberei şi plantarea de sălcii în locul acestor roci.

4. Suplimentarea locurilor de joacă şi a băncilor de agrement din Parcul Drumul Taberei.

5. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spălare în Parcul Drumul Taberei.

6. Repunerea în funcţiune a fântânii arteziene şi redarea în folosință a hidrobicicletelor pe lacul din Parcul Drumul Taberei.

7. Acoperirea gropilor de pe aleile Parcului Drumul Taberei şi a găurilor din gazon.

8. Publicarea în întregime a autorizaţiilor de construire emise de Primăria Sectorului 6 în legătură cu reamenajarea Parcului Drumul Taberei.

Campania “Salvați Parcul Drumul Taberei” este susținută de CeRe în cadrul proiectului „Asa se CeRe”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații

oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.