ghid mybrd mobile ro

Click here to load reader

Post on 15-Apr-2016

130 views

Category:

Documents

8 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Mod utilizare token

TRANSCRIPT

 • B A N C A T A . E C H I P A T A

  MyBRD NetGhid de utilizare a serviciului

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  B A N C A T A . E C H I P A T A

  MyBRD NetGhid de utilizare a serviciului

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Cuprins:

  1. Introducere2. Condiii de utilizare i securitate3. Accesarea serviciului MyBRD Net4. Autentificare i semnare tranzactii5. Meniul principal6. Consultarea conturilor i lista tranzaciilor7. Transferuri si pli facturi8. Pli programate9. Condiii i limite de tranzacionare10. Depozite i investiii11. Istoric tranzacii12. Setri i informaii utile

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  ti mulumim c ai ales serviciul nostru de Internet banking!

  Cu MyBRD Net ai acces la conturile tale, operaiuni bancare i informaii utile, de pe orice calculator conectat la Internet, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

  n acest ghid vei regsi principalele informaii care te vor ajuta s descoperi cum s utilizezi MyBRD Net.

  Pentru detalii suplimentare i stm la dispoziie prin serviciul MyBRD Contact, la numerele de telefon de pe ultima pagin a acestui ghid.

  Poi accesa serviciul de la orice calculator sau laptop/ notebook conectat la Internet, cu sistem de operare Windows i urmtoarele versiuni de browser:

  Internet Explorer (minim versiunea 8 sau versiunea 9) Mozilla Firefox Opera 11 Chrome Safari (Mac)

  Informaiile de acces (autentificare) i semnare sunt confideniale i nu trebuie comunicate unor tere persoane indiferent de situaie.

  Introducere Condiii de utilizare i securitate1 2

  Ca utilizator al unui serviciu de Internet banking este important s cunoti urmtoarele:

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Acceseaz serviciului pe pagina www.mybrdnet.ro. Pentru acces (autentificare), ai nevoie doar de 2 informaii, puse la dispoziie de BRD:

  Bine de tiut:

  Accesarea serviciului MyBRD Net3BRD - Groupe Societe Generale NU a transmis i NU va transmite niciodat, sub niciun pretext, mesaje de eroare web/ email/ telefonic prin care s solicite date confideniale de acces la aplicaia MyBRD Net. IMPORTANT! Este foarte important s nu dai curs niciunei solicitri prin care se cere furnizarea unor date confideniale i te rugm sa contactezi n cel mai scurt timp Banca la numerele de telefon disponibile pe ultima pagin a ghidului.n orice situaie care i se pare suspect i reco-mandm schimbarea parolei utiliznd opiunea disponibil direct n aplicaie la seciunea Setri i informaii i contactarea bncii n cel mai scurt timp.Folosete serviciul de pe calculatorul personal cu utilizarea unui sistem de operare i a unei soluii antivirus in permanenta actualizate. Asigur-te c site-ul pe care l-ai accesat este unul securizat (https) i verific certificatul de securitate al site-ului.Folosete ntotdeauna butonul de deconectare pentru a iei din aplicaia MyBRD Net.

  Codul de utilizator: l gseti pe contractul ncheiat cnd ai ales serviciile noastreParola: o primeti prin SMS la numrul de telefon declarat i i se va cere s o modifici la prima accesare a aplicaiei

  Lungime parol: 6 cifre (de la 0 la 9)Parola nu trebuie s conin secvene numerice cresctoare sau descresctoare (ex: 012345, 876543, 456789)Parola nu trebuie s conin 3 sau mai multe cifre identice consecutive (ex: 111)Parola expir n 180 zile i va trebuie schimbat dup acest intervalIstoric parol: 10 paroleAccesul n aplicaie va fi blocat dup 3 ncercri greite consecutive, iar pentru deblocare este necesar contactarea bncii folosind datele de pe ultima pagina a acestui ghid.

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Ai opiunea de resetare chiar sub butonul de acces (Autentificare) i o primesti printr-un nou SMS, dac ai ales sa accesezi aplicaia cu user i parol. Dac nu primeti noua parol, te rugm s contactezi banca pentru actualizarea numrului de telefon.

  Ai uitat parola sau nu mai ai mesajul transmis de banc?

  n cazul n care ai ales s foloseti un dispozitiv Token, inclusiv pentru acces (autentificare) folosete codul de utilizator i codul unic generat de Token. Dup introducerea informaiilor de mai sus apei butonul Confirmare.

  Odat conectat n aplicaie, o sesiune de lucru dureaz 30 de minute de la ultima aciune pe care ai realizat-o. Dup acest interval vei fi deconectat automat, ns te poi conecta din nou n orice moment pentru a relua operaiunile.

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Autentificare i semnare tranzacii 4

  Pentru ca tu s beneficiezi de flexibilitatea de care ai nevoie n condiii de siguran sporit am implementat cele mai performante sisteme de acces i de semnare a tranzaciilor. n funcie de nevoile tale, i poti alege una din variantele care i se potrivete cel mai bine.

  De exemplu, dac ai ales metoda de autentificare i semnare Parola SMS OTP, te vei autentifica n aplicaie cu codul de utilizator i parola, iar n funcie de tipul tranzaciei vei semna cu aceeai parola cu care te-ai autentificat sau cu cea primit prin SMS pentru transferuri ctre beneficiari predefinii n aplicaie.

  Legend:

  Dispozitiv Token

  Parol

  Funcionalitatea nu este disponi-bil pentru profilul respectiv

  Parol unic SMS (SMS OTP)

  Token Mobil

  TOKEN MOBILSAU DISPOZITIV

  TOKEN

  PAROLA SI TOKEN MOBIL SAU

  DISPOZITIV TOKEN

  PAROLA SMS OTP

  PAROLA

  AUTENTIFICARE

  Acces la functionalitati

  Plat factur

  Constituire depozit

  Transfer ctre conturile proprii

  Transfer ctre beneficiari predefinii inclusiv plat programat

  Transfer ctre beneficiari noi

  SEM

  NARE

  sau

  sau

  ACIUNE / METODA DE AUTENTIFICARE I SEMNARE

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Poi alege s accesezi din MyBRD Net cu doar 2 in-formaii: cod de utilizator i cod unic generat prin intermediul dispozitivului Token sau Token-ului mobil. Astfel nu mai eti nevoit s reii o anumit parol pentru acces sau pentru semnarea tranzaciilor. Pentru detalii privind utilizarea Token-ului, te invitm s consuli ghidurile dedicate disponibile inclusiv pe site-ul serviciului MyBRD Net.

  Dac foloseti Token-ul ai acces nelimitat la toate functionalitile serviciului (prezentate n continuare). Exemplu: poi defini singur beneficiarii fr a mai fi necesar s contactezi banca i i poi seta conturile n MyBRD Net direct din aplicaie.

  A. Cod de utilizatori Token

  B. Cod de utilizator, parol i Token

  Indiferent dac alegi s folosesti dispozitivul Token (pe care l primeti de la banc) sau ai ales aplicaia de Token mobil MyBRD Mobile, beneficiezi de soluia cea mai avansat de acces i securitate.

  Dac deii un smartphone, aplicaia MyBRD Mobile poate fi descrcat GRATUIT din magazinul de aplicaii. Odat descrcat aplicaia, i recomandm activarea Token-ului mobil la orice unitate BRD astfel nct s nu mai ai grija unui dispozitiv suplimentar.

  Consultare informaii conturi i extrase de contPli facturiTransferuri ntre conturile personale, inclusiv schimburi valutare Constituire/ lichidare depoziteTransferuri ctre beneficiari naionali sau inter-naionali deja definii n aplicaie (fie n agenia BRD, fie prin MyBRD Contact)Pli programatePFM (Personal Finance Manager)Gestionare conturi aderate n MyBRD Net

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Dispozitiv Token

  Token mobil

  C. Cod de utilizator, parol i SMS OTP

  Cu parola unic primit prin SMS, poi efectua:

  Consultare informaii conturi i extrase de contPli facturi

  Transferuri ntre conturile personale, inclusiv schimburi valutareConstituire/ lichidare depoziteTransferuri ctre beneficiari naionali sau inter-naionali deja definii n aplicaie (fie n agenia BRD, fie prin MyBRD Contact)Pli programatePFM (Personal Finance Manager)Gestionare conturi aderate n MyBRD Net

  Parola unic o primeti pe numrul de telefon oferitde tine i o vei utiliza pentru a semna tranzaciile mai complexe de tipul transferurilor ctre beneficiari existeni deja n aplicaie. Tranzaciile simple de tipul plilor de facturi sau transferuri ntre conturi proprii vor fi semnate cu aceeai parol pe care o foloseti la autentificare.

  Aceasta este transmis n momentul iniierii transferului i poate fi utilizat doar pentru acea tranzacie, avnd perioad de valabilitate limitat.

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Accesul la funcionalitile de baz ale serviciului se face doar pe baza celor 2 elemente de securitate: cod de utilizator i parol.

  Toate funcionalitile care necesit semnare (au-torizare) vor fi semnate cu aceeai parol pe care o foloseti la fiecare accesare a serviciului.

  Pentru c acest profil i ofer acces limitat la functionaliti i recomandm una din variantele mai complexe de semnare tranzacii pentru a te bucura de toate beneficiile serviciului! Te ateptm la cea mai apropiat unitate BRD sau te invitm s apelezi MyBRD Contact pentru detalii suplimentare. Lista conturilor tale deschise la BRD

  D. Cod de utilizator i parol

  Meniul principal5Odat autentificat n aplicaie i poti alege ce informaii vrei s fie disponibile pe prima pagin: imaginea conturilor tale deschise la BRD sau Personal Finance Manager i contul favorit.

  Consultare informaii conturi i extrase de contPli facturiTransferuri ntre conturile personale, inclusiv schimburi valutare Constituire/ lichidare depozitePFM (Personal Finance Manager)

 • www.mybrdnet.ro

  InternetBank login

  BRD - Groupe Socit Gnrale SA

  Dac te rzgndeti pe parcurs, i poi