fisa tehnica xypex admix c - 1000

5
FIŞĂ TEHNICĂ XYPEX ADMIX C - 1000 TM Impermeabilizarea şi protecţia betonului proaspăt -XYPEX ADMIX C - 1000 este un tratament unic pentru impermeabilizarea şi protecţia anticorozivă a betonului. -ADMIX C - 1000 este un produs proiectat special ca aditiv pentru beton şi folosirea în condiţii de turnare a betonului la temperaturi mai joase şi când timpul de priză este foarte lung. XYPEX ADMIX C 1000 este produs sub formă de praf şi este compus din ciment Portland, silice prelucrată foarte fină şi substanţe chimice active "de marcă". Substanţele chimice active reacţionează cu partea lichidă din betonul proaspăt şi cu compuşii de hidratare ai betonului proaspăt provocând o reacţie catalitică care creează formaţii de cristale insolubile sub formă de fibre dendritice în porii, capilarele si microfisurile betonului în formare. Betonul este astfel protejat pe viaţă contra infiltraţiilor de apă sau a altor lichide, a acţiunii nocive a mediilor agresive, în orice sens. INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE 1.- Pentru impermeabilizarea betonului, dozajul recomandat de XYPEX ADMIX C 1000 este de 2%-5% din cantitatea de ciment. Pentru rezistenţă sporită la atac chimic se va consulta reprezentantul local autorizat Xypex. BETONUL VECHI SE BUCIARDEAZĂ ÎNAINTE DE APLICARE 2.- XYPEX ADMIX trebuie adăugat în beton sau mortar în momentul dozării. Se recomandă ca Xypex Admix să fie adăugat agregatelor şi amestecat cu acestea timp de 2 - 3 minute înaintea adăugării cimentului şi a apei. Amestecarea betonului se va face în continuare după practica obişnuită. La fabricile de beton, XYPEX ADMIX C 1000 poate fi adăugat uniform pe una din benzile de transport pentru agregate, sau în cazul livrărilor de amestec uscat, se adaugă direct în malaxor, înaintea introducerii apei de amestec. Întregul amestec este apoi malaxat minim 5 minute. Pentru aditivare direct în malaxor se va amesteca aditivul corespunzător cu apă ( 5 părţi praf cu 3 părţi apă ) după care se toarnă în malaxor şi se lasă în agitare 10 - 15 min.

Upload: sorinstanescu

Post on 02-Feb-2016

18 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Fisa Tehnica Xypex Admix C - 1000

TRANSCRIPT

Page 1: Fisa Tehnica Xypex Admix C - 1000

FIŞĂ TEHNICĂ

XYPEX ADMIX C - 1000TM

Impermeabilizarea şi protecţia betonului proaspăt

-XYPEX ADMIX C - 1000 este un tratament unic pentru impermeabilizarea şi protecţia anticorozivă a betonului.-ADMIX C - 1000 este un produs proiectat special ca aditiv pentru beton şi folosirea în condiţii de turnare a betonului la temperaturi mai joase şi când timpul de priză este foarte lung.

XYPEX ADMIX C 1000 este produs sub formă de praf şi este compus din ciment Portland, silice prelucrată foarte fină şi substanţe chimice active "de marcă". Substanţele chimice active reacţionează cu partea lichidă din betonul proaspăt şi cu compuşii de hidratare ai betonului proaspăt provocând o reacţie catalitică care creează formaţii de cristale insolubile sub formă de fibre dendritice în porii, capilarele si microfisurile betonului în formare. Betonul este astfel protejat pe viaţă contra infiltraţiilor de apă sau a altor lichide, a acţiunii nocive a mediilor agresive, în orice sens.

INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE

1.- Pentru impermeabilizarea betonului, dozajul recomandat de XYPEX ADMIX C 1000 este de 2%-5% din cantitatea de ciment. Pentru rezistenţă sporită la atac chimic se va consulta reprezentantul local autorizat Xypex.

BETONUL VECHI SE BUCIARDEAZĂ ÎNAINTE DE APLICARE

2.- XYPEX ADMIX trebuie adăugat în beton sau mortar în momentul dozării. Se recomandă ca Xypex Admix să fie adăugat agregatelor şi amestecat cu acestea timp de 2 - 3 minute înaintea adăugării cimentului şi a apei. Amestecarea betonului se va face în continuare după practica obişnuită.La fabricile de beton, XYPEX ADMIX C 1000 poate fi adăugat uniform pe una din benzile de transport pentru agregate, sau în cazul livrărilor de amestec uscat, se adaugă direct în malaxor, înaintea introducerii apei de amestec. Întregul amestec este apoi malaxat minim 5 minute.Pentru aditivare direct în malaxor se va amesteca aditivul corespunzător cu apă ( 5 părţi praf cu 3 părţi apă ) după care se toarnă în malaxor şi se lasă în agitare 10 - 15 min.3.- Trebuie evitată adăugarea pulberii XYPEX ADMIX C 1000 direct în betonul proaspăt, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nu se disperseze uniform în beton, rezultând un amestec neomogen.4.- Tratamentul cu XYPEX ADMIX C-1000 are eficienţă maximă la betoane care au un conţinut minim de 250 Kg ciment la metru cub, iar pentru mortare, la un conţinut minim de 450 kg de ciment la metru cub.5.- Pentru obţinerea unui mortar aplicabil la tencuieli impermeabile este recomandat să se utilizeze o reţetă de mortar fără var cu o cantitate minimă de ciment de 450 kg./mc, agregat nisip sort 0 - 3 , în raport proporţional stabilit de reţetele nomenclatorului de construcţii C iar aplicarea să se facă manual sau cu pompă de mortar tip PUTZMAISTER sau TURBOSOL. Este necesară realizarea unei tencuieli continue fără goluri şi în acelaşi timp să se asigure un contact intim între aceasta şi suport.

Page 2: Fisa Tehnica Xypex Admix C - 1000

6.- Mortarele aplicabile la etanşarea rosturilor sub formă de scafe pentru rezervoare sau subsoluri sunt preparate cu aceeaşi reţetă cu un conţinut de 3 % XYPEX ADMIX C-1000. Pentru creşterea proprietăţilor mecanice şi sporirea aderenţei în special se poate utiliza la preparare SUF în conţinut de 7-8% faţă de cantitatea de ciment. 7.-La turnarea şi post-tratamentul betonului, se folosesc procedurile curente, iar la tencuieli se fac umeziri de două trei ori pe zi timp de 6 -7 zile.

ATENŢIE :PRODUSELE XYPEX SUNT INCOMPATIBILE CU VARUL ŞI GIPSUL.

AMBALAJ/LIVRARE.

XYPEX ADMIX C 1000 se livrează în cutii metalice de 25 kg.Produsele trebuie păstrate la temperatură minimă de +70C.Durata de păstrare este de un an în cazul asigurării condiţiei de mai sus.

ATENŢIE !Produsele Xypex sunt puternic alcaline. Protejaţi mâinile cu mănuşi de cauciuc.Evitaţi contactul cu pielea şi ochii. În caz contrar, clătiţi cu apă în abundenţă.

AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSULUI XYPEX ADMIX C - 1000

1. Impermeabilizare totală.XYPEX ADMIX C - 1000 previne pătrunderea apei sau a altor lichide în beton. (Încercări la 100 m coloana de apă au demonstrat ca betonul ce conţine XYPEX ADMIX C - 1000 este total impermeabil).

2. Protecţie mărită a betonului.XYPEX ADMIX C - 1000 previne pătrunderea apei, a altor lichide sau a substanţelor chimice agresive în masa betonului şi astfel previne oxidarea armăturii şi deteriorarea betonului.Acest tratament Xypex previne de asemenea eflorescenţa, fenomenul de gelivaţie şi alte defecte ce apar din contracţia şi dilatarea asociate ciclurilor de îngheţ-dezgheţ. Pentru betoanele supuse la contactul cu produse petroliere aditivarea elimină efectul de percolare a betonului.

3. Creşterea rezistenţelor betonului Încercările pe epruvete au demonstrat creşteri importante ( 35-40%) a rezistenţei la compresiune a betonului ce conţine XYPEX ADMIX C - 1000. Betonul aditivat prezintă de asemenea o aderenţă sporită la faţa de contact cu betoane vechi nefiind necesară tratarea rosturilor ( conform unui studiu întocmit de INCERTRANS ).

4. Avantaje privind costurileTratamentul XYPEX ADMIX C - 1000 nu implică lucrări de pregătirea suprafeţelor şi costurile aplicării ce sunt necesare la tratamentele de suprafaţă, deoarece materialul este adăugat în amestecul pentru beton în timpul dozării.

5. Protecţia mediului

Page 3: Fisa Tehnica Xypex Admix C - 1000

Produsele XYPEX au fost avizate favorabil de EPA SUA, Agriculture Canada, Ministerul Sănătăţii România şi multe alte agenţii de mediu şi sănătate din lume.

CONDIŢII TEHNICE PENTRU FOLOSIREA PRODUSULUI XYPEX ADMIX C- 1000

1. - XYPEX ADMIX C- 1000 este un aditiv cimentos pentru betoane şi mortare care formează cristale dendritice în porii şi tubaţiile capilare din beton sau mortare, asigurând asfel impermebilizarea lui totală la apă sau alte lichide.,

2. - Pentru impemeabilizarea betonului sau mortarului, dozajul recomandat de Xypex Admix C 1000 este de 2%-3% din cantitatea de ciment (la greutate). Pentru rezistenţă sporită la atac chimic se va consulta reprezentantul local autorizat Xypex.

3. - Xypex Admix trebuie adăugat în beton sau mortar în momentul dozării. Se recomandă ca Xypex Admix să fie adăugat agregatelor pentru beton şi amestecat cu acestea timp de 2 - 3 minute înaintea adăugării cimentului şi a apei. Amestecarea betonului sau mortarului se va face în continuare după practica obişnuită.

4. - La fabricile de beton, Xypex Admix C 1000 poate fi adăugat uniform pe una din benzile de transport pentru agregate, sau în cazul livrărilor de amestec uscat, se adaugă direct în malaxor, înaintea introducerii apei de amestec. Întregul amestec este apoi malaxat minim 5 minute.

5. - Trebuie evitată adăugarea pulberii Xypex Admix C 1000 direct în betonul proaspăt, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nu se disperseze uniform în beton, rezultând un amestec neomogen.

6.- La turnarea şi post-tratamentul betonului, se folosesc procedurile curente. - XYPEX CONCENTRATE ADMIX C- 1000 provoacă o oarecare întârziere a prizei betonului. De aceea nu se recomandă folosirea de întârzietori de priză (de tip REPLAST) şi/sau aditivi intens reducători de apă/ superplastifianţi (de tip FLUBET). Efectul poate fi întârzieri excesive a prizei betonului. Aceştia se pot folosi cu dozaje reduse atunci când condiţiile de mediu o cer.

LIMITĂRI

Temperatura amestecului la care se administrează Xypex Admix C 1000 trebuie să fie mai mare de +50C. La folosirea Admix poate apare o întârziere a prizei. Mărirea timpului de întărirea betonului depinde de reţeta acestuia şi de dozajul de Admix.Fabricantul este disponibil cu informaţii suplimentare pentru proiecte importante.

ÎNCERCĂRI ŞI AGREMENTE TEHNICE

Xypex Concentrate Admix C 1000 a fost încercat după prevederile următoarelor standarde:PERMEABILITATE: US Corps of Engineers CRD - C 48-73. I.N.C.E.R.C. STASREZISTENŢA LA COMPRESIUNE: ASTM C 39.

AMBALAJ/LIVRARE.

Xypex Admix C 1000 se livrează în cutii metalice de 25 kg.

Page 4: Fisa Tehnica Xypex Admix C - 1000

Produsele trebuie păstrate la temperatură minimă de 70C.Durata de păstrare este de un an în cazul asigurării condiţiei de mai sus.

ATENŢIE !Produsele Xypex sunt puternic alcaline. Protejaţi mâinile cu mănuşi de cauciuc.Evitaţi contactul cu pielea şi ochii. În caz contrar, clătiţi cu apă în abundenţă.