exerci t i ude alarm are 24012008

6
Şcoala cu clasele I-VIII Dochia, jud. Neamţ Aprobat: Director, EXERCIŢIU DE ALARMARE Felul exerciţiului: neanunţat Data: Ora: SCENARIU DE INCENDIU Deoarece încălzirea Corpului C al Şcolii Dochia se face cu lemne propun următorul scenariu de incendiu; Incendiul s-a produs la coşul de evacuare a fumului de la soba din sala grupei A de grădiniţă. Incendiul a fost observat de către omul de serviciu care a alertat educatoarele şi a anunţat directorul şcolii pentru a da alarma. Comportamentul persoanelor aflate în incinta şcolii I)Comportamentul cadrelor didactice aflate la ore: - Sesizaţi împreună cu elevii alarma de incendiu; - Păstraţi-vă calmul; - Încolonaţi rapid elevii şi îndrumaţi-i către ieşire; - Siguranţa primează rapidităţii; - Luaţi catalogul ( este necesar pentru efectuare prezenţei la locul de adunare); - Anunţaţi elevii să nu-şi ia obiecte personale;

Upload: ruscu-nicolae

Post on 30-Jan-2016

215 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

fgbnfgjhn

TRANSCRIPT

Page 1: Exerci t i Ude Alarm Are 24012008

Şcoala cu clasele I-VIII Dochia, jud. Neamţ Aprobat: Director,

EXERCIŢIU DE ALARMARE

Felul exerciţiului: neanunţatData: Ora:

SCENARIU DE INCENDIU

Deoarece încălzirea Corpului C al Şcolii Dochia se face cu lemne propun următorul scenariu de incendiu;

Incendiul s-a produs la coşul de evacuare a fumului de la soba din sala grupei A de grădiniţă. Incendiul a fost observat de către omul de serviciu care a alertat educatoarele şi a anunţat directorul şcolii pentru a da alarma.

Comportamentul persoanelor aflate în incinta şcolii

I)Comportamentul cadrelor didactice aflate la ore:

- Sesizaţi împreună cu elevii alarma de incendiu;- Păstraţi-vă calmul;- Încolonaţi rapid elevii şi îndrumaţi-i către ieşire;- Siguranţa primează rapidităţii;- Luaţi catalogul ( este necesar pentru efectuare prezenţei la locul de

adunare);- Anunţaţi elevii să nu-şi ia obiecte personale;- Conduceţi elevii pe trseul prestabilit la locul de adunare.- Cadrul didactic se convinge că nu a mai rămas nimeni în încăpere, închide

fereastra şi uşa dacă mai este timp.

ATENŢIE! Orice semnal de alarmă trebuie să fie luat în seriosCadrele didactice au interesul să evacueze rapid clădirea, nu să salveze bunuri, nu să stingă incendiul;Supravegherea şi ordinea pot evita panica ce poate duce la alte tipuri de accidente.

Page 2: Exerci t i Ude Alarm Are 24012008

II)Comportamentul elevilor aflaţi la ore:

- Sesizaţi alarma de incendiu;- Vă încolonaţi şi evacuaţi clădirea sub îndrumarea directă a cadrului

didactic aflat la oră;- Nu luaţi ghiozdanele sau alte obiecte personale;- Nu vă îmbulziţi;- Aveţi grijă de elevii mai mici sau cu handicap(temporar, picior sau mână

ruptă, etc.)- Elevii şi grupele de elevi fără supraveghere se alătură unei clase cu

profesor şi părăsesc clădirea;- Pe timpul alarmei elevii unei clase rămân împreună.

ATENŢIE!Nu vă preocupaţi de salvarea bunurilor sau de stingerea incendiului – viaţa voastră este mai importantă!Orice semnal de alarmă trebuie să fie luat în serios!Siguranţa primează rapidităţii!

III)Comportamentul directorului şcolii (reprezentantul acestuia)

- Anunţă pompierii în caz de incendiu;- Salvează cataloagele şi registrul matricol, dacă mai este timp;- Iese ultimul din şcoală;- Se prezintă la locul de adunare;- Organizează salvarea elevilor rămaşi în clădire dacă este cazul.- Întâmpină pompierii şi îi informează cu privire la:

-numărul şi locurile posibile din şcoală în care mai sunt persoane,-situaţia intrărilor, pe casele de scări şi pe coridoare,-locul unde s-a produs incendiul şi propagarea acestuia,-alte date solicitate de forţele de intervenţie.

IV)Comportamentul personalului administrativ (îngrijitori) - anunţă direcţiunea despre producerea incendiului;- închid uşile în urma elevilor evacuaţi;- sprijină cadrele didactice la evacuarea elevilor;- acţionează extinctorul dacă incendiul este de mici proporţii:

Page 3: Exerci t i Ude Alarm Are 24012008

- ajută la evacuarea documentelor de importanţă majoră, dacă mai este timp;

- se prezintă la locul de adunare.

V)Comportamentul secretarei şi a contabilului

- încearcă salvarea documentelor de importanţă majoră (registru matricol, cataloage), dacă mai este timp;

- evacuează cât mai repede clădirea:- se prezintă la locul de adunare.

VI)Comportamentul altor persoane aflate în şcoală (părinţi, vizitatori, etc)- Evacuează clădirea în ordine pe cea mai apropiată cale de ieşire;- nu se îmbulzesc să-şi salveze proprii copii în detrimentul celorlalţi;- nu se opresc în preajma şcolii.

VII)Trasee1. Clasele a III-a A şi a IV-a A, respectiv a VI-a şi a VIII-a vor evacua

clădirea pe uşa de la intrarea elevilor după următorul traseu: curtea interioară a şcolii (din spate) – pe după corpul A – ieşirea pe poarta din spate – adunarea pe terenul de sport ( porţiunea cu iarbă).

2. Clsele a III-a B, I A, I B, a II-a, respectiv a V-a A, a V-a B, a VII-a vor evacua clădirea pe uşa din faţă (intrare profesori) după următorul traseu: ieşirea pe poarta din faţă – adunarea pe terenul de sport (porţiunea cu iarbă).

3. Clasele a IV-a B şi grupa pregătitoare B ( Muraru Maria) evacuează corpul C pe uşa din spate pe următorul traseu: curtea din spate – poarta din spate – terenul de sport (porţiunea cu iarbă).

4. Grupa mare şi grupa pregătitoare A ( Burdujan Elena) evacuează corpul C pe uşa din faţă pe următorul traseu: ieşirea din faţă – traversare – terenul de sport (porţiunea cu iarbă)

Page 4: Exerci t i Ude Alarm Are 24012008

Locul de adunare- Terenul de sport, porţiunea cu iarbă;- Directorul şcolii sau responsabilul cu P.S.I. va primi raportul verbal de la

toate cadrele didactice „ Toţi elevii sunt prezenţi la locul de adunare” sau „1, 2, etc. elevi sunt lipsă”:

Responsabilul s.v.s.u. Primăria Dochia

- Cronometrează timpul afectat exerciţiului de la începerea alarmei şi până la terminarea raportului.

Întocmit: înv. Babătă Mura, resp. P.S.I.