everblu tech pb en 05 10 - pagina oficiala a grupului de ... Â· sistem de operare ** xp sp2,...

Download EverBlu tech pb EN 05 10 - Pagina oficiala a Grupului de ... Â· Sistem de operare ** XP SP2, Vista, 2003 Server, ... ** Windows si SQL Server 2005 sunt trademarks Microsoft > Kit

Post on 05-Feb-2018

219 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • w w w . i t r o n . c o m

  U or de instalatSistemul EverBlu de colectare wireless a datelor este potrivit pentru orice tip de contor (apa, gaz, nclzire i rcire), precum i pen-tru loca ii cu diverse topologii, n mediu urban, suburban sau rural. Structura flexibil, de re ea, utiliznd colectoare n serie, permite citirea contoarelor montate n canale, sub-soluri sau n alte locuri greu accesibile.

  Func ionare simpl i fiabilFunc ionarea fr supraveghere a sis-temului EverBlu este posibil prin pro-gramarea citirilor zilnice i a exportul datelor ctre softul de facturare.

  Func ia de autodepanare a Acces Point-ului EverBlu permite mentenan a automat a re elei wireless i securizeaz transmisia datelor chiar i la schimbarea condi iilor mediului radio.

  Funcii avansateEverBlu ofer mai mult dect simpla citire a indexului contorului.

  Interfaa de utilizator a software-ului EverBlu ofer departamentul de rela ii cu clien ii sau departamentului de service i mentenan a re elei analize grafice ale contoarelor, i identificarea rapid a alarmelor de consum.

  Datele colectate de la contoare pot fi transferate ctre aplica ii soft de analiz cu func ionalit i avansate, precum pro-tec ia veniturilor, prezentri web, prognoza cereriietc.

  > Citire zilnic automat a contoarelor

  > Analiza grafic a datelor

  > Re ea radio fiabil, cu func ie de

  autodepanare

  > Pentru mediul urban, suburban i rural

  EverBluSistem wireless de colectare a datelor

  Solution

 • Arhitectura EverBlu

  Solution

  1

  1

  2

  3

  4

  5 5

  2

  1

  1

  1 1

  1

  1

  1

  1

  3

  4

  5

  1

  Comunica ie radioEverBlu MIU

  EverBlu Collector

  EverBlu Access Point

  FTP server

  EverBlu software

  Comunica ie GPRS

  Conexiune Internet

  IInterfa are cu Data Center, soft de facturare i aplica ii de prelucrare a datelor

  2

 • > Contor de ap echipat cu EverBlu Cyble

  > EverBlu Cyble

  > Contor de gaz echipat cu EverBlu Cyble

  EverBlu Cyble

  Modulul EverBlu (Meter Interface Units-MIU)Modulul EverBlu este utilizat pentru a conecta orice contor la reeaua wireless fix EverBlu. Monitoriznd permanent contorul la care este ataat, creeaz un set de date granulare, care este comunicat automat n fiecare zi la back-office server-ul companiei de utilit i. Funcia radio rmne activ n timpul orelor de lucru pentru a rspunde la cererile de citire de la operatorii de utiliti.

  Pentru a securiza transmiterea datelor i pentru a evita coliziunile, modulul EverBlu combin algoritmi speciali de comunicare i sincronizeaz zilnic ora n re ea. n caz de eec de comunicare cauzate de interferen e radio, modulul EverBlu stocheaz informaiile citite i n mod automat ncearc retransmiterea datelor de mai multe ori n timpul zilei curente i a doua zi.

  Utiliznd protocolului european deschis Radian de comunica ie radio, datele de la EverBlu MIU* pot fi, de asemenea, colectate prin AnyQuest, solu ia ITRON de citire mobil. Este astfel permis folosirea a dou moduri de citire, fix i mobil, i migrarea fr costuri de la un sistem de citire mobil la un sistem de citire fix.

  *Meter Interface Units-MIU

  Modulul radio inteligent i compact pentru montare pe contoare de ap i gaz ITRON. Bazat pe tehnologia Cyble, EverBlu Cyble ofera potrivire exact ntre totalizatorul mecanic al contorului i datele electronice care urmeaz s fie citite de la distan.Patentat de ITRON, tehnologia Cyble a devenit standard de pre-echipare pentru toate contoarele de apa ITRON, cu cteva zeci de milioane de uniti instalate n n-treaga lume de la contoare rezideniale (DN15mm) la contoarele de mari dimensiuni (DN500mm).

  In aplicatii de msurare a apei, Cyble EverBlu transmite nu numai indexul citit, dar, de asemenea, informaii avansate cum ar fi:> contor supradimensionat/subdimensionat> contor blocat> curgere invers> pierderi> supradebit> fraude

  Acest MIU compact se monteaz cu u urin pe contor, nu necesit fire sau montare pe perete. n mod normal el este livrat montat pe contor, dar poate fi montat cu u urin pe con-toarele deja aflate n exploatare, fr ruperea sigiliilor metrologice.

  Conceput special pentru a rezista celor mai dure condi ii, EverBlu Cyble se poate monta oriunde, n cmine inundate, n pivni e etc.

 • Caracteristici radio EverBlu Cyble EverBlu Board EverBlu Pulse Frecven 433 MHz Putere maxim 10mW Conexiune la contor TehnologieCyble Plug-in CabluMemorie back-up 2 zile 2 zile 2 zileDurat de via baterie * 10 ani 10 ani sau folose te sursa 10-years

  contorului Clasa de protec ie NA

  submersibil (IP68) submersibil (IP68) Temperatura de func ionare -10C / +55C** -10C / +55C** -10C / +55C**Temperatur accidental -20 C / +70C -20 C / +70C -20 C / +70C

  * in conditii normale de functionare, in plaja de temperaturi specificata

  ** - Functionare: +5C to +35C - Depozitare : +5C to +35C

  - Temp. min. de functionare : -10C (< 15 zile/ an) - Transport : Min 20C (< 24 ore continuu)

  - Temp. max. de functionare : +55C (< 15 zile/ an) Max +70C (< 24 ore continuu)

  > EverBlu Pulse

  > EverBlu integrat n contor de energie termic

  Modul destinat montrii n contoarele ITRON de energie termic/climatizare i acontoarelor statice de ap.

  n aplica ii de energie termic sau cli-matizare, modulul EverBlu nu transmite doar informa ii de energie i volum, dar iinforma ii referitoare la parametrii re elei(debit, putere instantanee, diferen de temperatur, temperatur tur, temperaturretur).

  Modului EverBlu se monteaz cu u urin pe contor, nu necesit fire sau montare pe perete. n mod normal el este livrat montat pe contor, dar poate fi montat cu u urin pe contoarele deja aflate n exploatare, frruperea sigiliilor metrologice.

  Modul universal pentru conectarea oricruicontor cu ie ire n impuls la re eaua de citire fix Everblu.Se conecteaz foarte u or la ie irea de im-puls a contorului, fiind prevzut cu un semnalpentru detec ia ntreruperii cablului. Lainstalare, EverBlu Pulse este setat cu indexulini ial i valoarea de impuls a contorului.

  EverBlu Board EverBlu Pulse

  Solution

  Apa Gaz Termie/ Climatizare Electricitate

 • Comunica ia cu EverBlu MIUs frecven 433 MHz putere maxim 10mW Comunica ia cu EverBlu Access Point frequency band 868 MHz sau cu al i colectori EverBlu putere maxim 200mW Citire direct pn la 50 EverBlu MIUs Citire n mod releu

  maxim 5 colectori in serie

  Memorie back-up 10 zile Durata de via a bateriei * 10 ani * Clasa de protec ie Indoor / outdoor IP65 Temperatura de operare ** -20C : +55C Temperatura accidental -20C to +70C

  * functionare in conditii normale, in plaja de temperaturi specificata

  ** - Functionare: -10C to +40C - Depozitare: -10C :+50C

  - Temp. min. de functionare : -20C (< 15 zile/ an) - Transport : Min 20C (< 24 ore continuu)

  - Temp. max. de functionare: +55C (< 15 zile / an) Max +70C (< 24 ore continuu)

  > EverBlu Collector

  Colectorul EverB luColectorii EverBlu sunt routere radio dual-band folosite pentru a colecta datele de lamodulele EverBlu pe con-toarele din re ea.

  Fiecare colector recep ioneaz automat, odata pe zi, datele de la un grup de module folosind o frecven radio de mic putere. Pentru a garanta colectarea datelor, colectorul EverBlu ini iaz o comunica ie bi-direc ional cu fiecare modul EverBlu care nu a reu it s transmit datele zilnice.

  Datele colectate de la contoare sunt memor-ate n colectorul EverBlu, apoi sunt transmise o dat pe zi ctre EverBlu Access Point folosind o frecven radio de mare putere.Dac colectorul EverBlu nu se afl n raza de ac iune a Access Point-ului, acesta poate folosi orice alt colector EverBlu ca pe unreleu. Folosind pn la 5 colectori n serie, este posibil s se fac citirea oricrui contor, instalat n loca ii orict de dificile.

  maxim 5 in

  serie

  maxim 50 MIUs per colector

 • > EverBlu Access Point

  EverBlu Access Point este instalat n centrul fiecrei zone i este inima re elei.

  Acesta colecteaz zilnic datele de la fiecare colector EverBlu din re eaua sa. Datele sunt apoi stocate timp de un an i sunt transmise ctre aplica ia software folosind comunica ie GPRS la momente prestabilite (de obicei zil-nic).

  EverBlu Access Point monitorizeaz cu regularitate nivelul semnalului transmis ntre toate colectoarele EverBlu. Astfel, EverBlu Access Point poate redefini calea optim de comunica ie pentru a putea recep iona ntot-deauna toate citirile de la contoare.

  Pentru a beneficia de ultimele versiuni ale firmware-ului Access Point, se poate face upgrade direct din aplica ia software, prin comunica ie GPRS.

  Serverul FTP strnge datele de la toate Access Point-urile i le face disponibile printr-o conexiune Ethernet pentru a putea fi folosite de mai mul i operatori folosind softul EverBluPractic, nu exist o limitare a numrului de Access Point-uri care pot face parte din re eaua EverBlu, acest lucru permi nd scalabilitatea nelimitat a sistemului.

  EverBlu Access Point

  Serverul FTP

  Solution

  Comunica ia cu colectorii EverBlu frecven 868 MHz

  putere maxim 200mW Comunica ia cu serverul FTP