emotion software

Click here to load reader

Post on 06-Nov-2015

237 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Descrierea programului eMotion.cum se lucreaza in el si ce face.

TRANSCRIPT

Programul eMotion

Despre program

eMotion este un program intuitiv si funcioneaz ca o staie la sol pentru drona senseFly. Este folosit pentru a planificarea , simularea , monitorizarea i controlul zborul de cartografiere .

Planificarea

Se import harta de fundal la alegere i se deseneaz un dreptunghi( sau se creeaz un poligon mai complex) peste zona pe care dorim s facem zborul . Apoi se definete rezoluia la sol necesar i suprapunerea imaginii . eMotion va genera automat un plan de zbor complet , calcularea altitudinii necesar dronei eBee i afiarea traiectoriei.

Se poate zbura i peste teren accidentat utiliznd planificarea misiunilor 3D eMotion n care se vor lua n considerare datele de elevaie atunci cnd se stabilete altitudinea punctelor de referin ale zborului i liniile de zbor rezultate,acestea avnd ca rol - mbuntirea rezoluiei la sol i creterea siguranei zborului . Se poate verifica chiar i planul de zbor n Google Earth , folosind interfaa built-in a programului eMotion .Simularea zborului

Modul Simulator eMotion ajut la planificarea zborului i la explorarea funciilor avansate ale dronei senseFly .Simulnd zborul putem s nelegem poziia i dimensiunea imaginilor ce vor fi luate . De asemenea permite s testm mai multe funcii avansate ale programului chiar n timpul zborului, cum ar fi, editarea unei etape i controlul al camerei ,fr a pune n pericol drona .

Introducei puterea i direcia vntului ,apoi apsai pe Redare pentru a lansa drona. Se poate vizualiza orice aspect legat de zbor chiar in timp ce drona zboar. Se poate folosi de aseamenea interfaa eMotion Google Earth pentru a urmri zborul in 3D.Pentru o utilizare viitoare se poate salva planul de zbor si doar s fie actualizat la alte zboruri.

Monitorizarea zborului

Odat lansat drona , eMotion afieaz toi parametrii de zbor , nivelul bateriei i procesul de dobndire a imaginilor in timp real.In meniul Map Area gsim afiat poziia curent a dronei , actualizata in timp real.Apoi se vede o sgeat mic si o scurt informaie cu viteza vntului si direcia, masurate de dron , n timp ce in meniul Status Panel ce urmareste miscarea dronei si afieaz starea curent si punctul in care se afl aceasta ,dar si informatii precum,nivelul bateriei , timpul de zbor i altitudinea . Toate aceste date ,dar i altele ,sunt afiate n meniul Flight Monitoring din bara lateral din dreapta.

n cazul unei probleme , cum ar fi vnturile extreme sau baterie descarcata , apare instantaneu un mesaj de avertizare .

Controlul zborului

Chiar daca s-a facut o gresala la planificarea zborului ,cu eMotion putei reconfigura planul de zbor i punctul de aterizare al dronei n timpul zborului . De exemplu,cu functia drag and drop putem muta locul de aterizare si unghiul de incadrare.

Bara de control din partea de sus a ecranului ofer opiuni suplimentare , cum ar fi punerea dronei ntr-o poziie de ateptare , revenire la teren , sau ntreruperea aterizarii (n apropierea punctului de aterizare , de exemplu). n caz contrar , drona va ateriza n mod automat la punctul de aterizare desemnat atunci cnd zborul s-a sfrit.

https://www.sensefly.com/drones/emotion.html