direct arad - 61-14-20 martie 2016

Upload: acropol

Post on 08-Jul-2018

226 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    1/16

    PNL a dat startul la mitaelectorală. Consultaţii gratuite, în prag de campanie P.6

    D irect A ra dwww.livearad.roAnul 3 | Nr. 61 | 14 - 20 martie 2016

    Societăţile subordonate

    Primăriei Aradau fost căpuşatede clientela PDL

    P.3

    Zeci de cârpeliapărutepe drumulArad - Felnac,asfaltat înurmă cupatru luniP.2

    Informațiade SecusigiuAflă ultimele știri despre

    Secusigiu. P.7-10

    Actualitate

    Sport

    UTA privește spre play-off după1-0 la Reșiţa P.11

    Fost director al CET Arad, trimis în judecată de DNA, pentruun prejudiciu de 6,8 milioanede lei P.16

    Actualitate

    „Vrem să ajutăm comunitatea dincare facem parte, vrem să punem umărulla dezvoltarea comunei Zădăreni”

    Interviu cu Cristian Gavra, candidatul PSD la Primăria Zădăreni

    P.4-5

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    2/16

    2 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Administra ia condusă deinterimarul Adrian olea ne oferăîncă o mostră de incompeten ă.Pe drumul Arad - Felnac, undelucrările s-au oprit încă din lunanoiembrie şi s-au reluat de vreodouă săptămâni în ritm de melc,din motive ştiute doar de olea şisubordona ii săi, au apărut zecide cârpeli pe asfaltul turnat înurmă cu patru luni. Conformdatelor furnizate de însuşi Adrian

    olea în 3 noiembrie 2015, din cei17 kilometri cât are drumul Arad- Felnac, s-au modernizat 4,2 kilo-

    metri, pentru care s-a şi achitatdeja 4.535.622,95 lei, adică unmilion de euro. Tot atunci, Adrian

    olea sus inea sus şi tare că„amverificat drumul Arad-Felnac,există o fisură şi o faian are deaproximativ 2 metri pătra i, careva fi remediată de constructorpână la data de 7 noiembrie”.

    Iată pentru ce a plătit Adrianolea un milion de euro şi câ i

    metri pătra i de drum au avutnevoie de interven ii: după cumvede i şi în imagini, sunt nume-roase por iuni cârpite pe drumul

    Arad - Felnac, după numai câtevaluni de la asfaltare. Drumul e tra-sat frumos, semn că e gata pentrucircula ie, numai că au apărutgropile, pe o investi ie de unmilion de euro, realizată în man-datul pedelistului Adrian olea.

    Nu mai vorbim de faptul călucrarea s-a blocat încă în lunanoiembrie, din motive greu deîn eles, având în vedere tempera-turile ridicate din noiembrie şidecembrie 2015. Mai mult, acestelucrări s-au reluat abia în martie,deşi în februarie am avut şi tem-

    peraturi de 20 de grade.Care or fi motivele pentru

    care CJA nu au reluat mai devre-me lucrul pe Arad - Felnac, numaiAdrian olea le ştie. Cert e că enevoie de o evaluare a acestorlucrări şi mai ales a calită ii lor, pecare suntem convinşi că o va faceMinisterul Dezvoltării, care a alo-cat nu mai pu in de 12.658.673,52lei pentru Arad – Felnac, pe vre-mea Guvernului Ponta, şi caretrebuie să verifice cum anumes-au cheltuit aceşti bani.

    (livearad.ro)

    Zeci de cârpeli apărute

    pe drumul Arad - Felnacasfaltat în urmă cu patru luni

    Pentru locuitorii din comunele Secusigiu,Felnac sau Zădăreni, dar și pentru arădeniicare au treburi în zonă, drumul spre și dinspreArad reprezintă un adevărat calvar. Dacă des-pre drumul Arad - Felnac am vorbit în nenu-mărate rânduri și am arătat imagini cu dezas-trul provocat de actuala administraţie a jude-ţului, astăzi vă prezentăm situaţia drumuluiFelnac - Secusigiu, reabilitat în urmă cu câţivaani, de Consiliul judeţean Arad.

    Drumul este plin de gropi, cratere imenses-au creat în special pe sensul de mers spreSânpetru German, probabil din cauza nenu-măratelor camioane care circulă prin zonă(unele aparţinând unui ilustru deputat porto-caliu certat cu DNA). Deși suntem în lunamartie, mai marii pedelişti de la Consiliul Judeţean Arad nu au avut timp să intervină

    pe acest drum, care a devenit un adevăratpericol pentru arădeni.

    Ţolea și-a găsit o nouă jucărie, după ce adat-o în bară în cazul Companiei de Apă, fiind

    acum preocupat să facă schimb între TBC şiMatern, să mute bebeluşii la marginea

    oraşului şi bolnavii de TBC în centru. Astfel cănu mai are timp de drumurile jude ului, care

    sunt într-o stare de degradare fără precedentîn ultimii 26 de ani.(livearad.ro)

    Drumul judeţean Felnac - Secusigiu s-a umplut d

    Aşa arată un drum administrat de politicieniidin PNL Arad

    Pe drumul Felnac - Secusigiu au apărut gropidin cauza camioanelor portocalii

    Drumul de la ieşire din Felnac şi până la Arad arată ca după bombardament Porţiunea asfaltată acum patru luni a avut nevoie de reparaţii

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    3/16

    3 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Regimul Falcă este unul bol-nav, cangrenizat de interese per-sonale și infestat de nepotisme șipolitizare la toate nivelurileadministraţiei, susţin cei de laAnchete Online. Nicio funcţiepublică importantă nu a scăpat demâna lungă a unui sistem tipcăpușă, creat de primarul Ara-dului. Mai toate instituţiile șisocietăţile locale aflate în subordi-nea Primăriei și ale consiliuluilocal sunt controlate, la toatenivelurile, de oamenii lui Falcă,prieteni, rude sau politicieni dinfostul PDL, actual PNL. Vă pre-zentăm mai multe cazuri, princare vrem să exemplificăm peri-colul pe care îl reprezintă transfo-marea instituţiilor publice într-uncentru al intereselor private alelui Gheorghe Falcă.

    Un caz frapant de „nepotiza-re” a instituţiilor aflate în subor-dinea Primăriei Arad îl reprezintăviceprimarul Cătălin i irigă,mâna dreaptă a lui Falca. El a fostracolat de la PPDD direct înfunc ia de vicepreşedinte al PNL.

    i irigă şi-a angajat toate rudeleîn func ii de conducere la socie-tă ile comerciale aflate în subordi-nea Primăriei, o situa ie evidentăde conflict de interese: sora sa,Adela Onica, este membru înConsiliul de Administra ie alCompaniei de Transport PublicArad; cumnatul său, RăzvanOnica, membru în CA al SCRecons SA; fosta so ie, AdinaIercosan, membru în CA la SCRecons; tatăl său, Ion i irigă,membru în CA la SC CETHidrocarburi.

    Toate societă ile dirijate dePrimăria Arad sunt intesate derubedenii şi oameni politici.Acestea sunt conduse exclusiv deoamenii lui Gheorghe Falcă. Unprim exemplu, SC GospodărireaComunală, aflată în subordineaconsiliului local (controlat deFalcă). Consiliul de administra ieeste format numai din membriiPNL. Astfel, în CA îi găsim pe:Ovidiu Ilie, lider PDL (PNL)Arad; Marius Gondor, fost depu-tat PDL în perioada 2008-2012,(actual membru în Comitetul Ju-de ean PNL), care a candidat şi în2012 pentru colegiul Valea Mure-șului, dar a pierdut; DumitreanAdina Liana, preşedinte al Orga-niza iei Municipale a Femeilor

    Liberale Arad; Răzvan Cadar,membru în comitetul local execu-

    tiv al PNL Arad; Petrilă CosminIoan, director al Funda iei„Aristide Dragomir”, funda ie aPDL, fost angajat al cabinetuluiparlamentar al lui OvidiuMarian.

    Compania de TransportPublic Arad este o altă societatecomercială controlată exclusiv demembrii PNL şi rudele acestora.În fruntea listei se afla sora vice-primarul Cătălin i irigă, careeste membru în consiliul deadministra ie. În aceeaşi pozitiese află şi Roşu Petru, membru alcomitetului de conducere al PNLArad, organiza ia municipală. Totîn CA se află şi Mariana Faur,preşedinte executiv pe colegiul 1Arad al PDL (PNL). Ea a ocupatfunc ia de şef serviciu la societa-tea Recons (din subordinea pri-măriei), până pe 31.12.2014.

    La SC Recons SA, al i pede-lişti (penelişti) conduc soartaacestei societă i comerciale. În

    primul rând este vorba desprefosta so ie a viceprimarului

    Cătălin i irigă (a cărui soră amgăsit-o în CA la TransportulPublic), Adina Iercosan, care estemembru în CA la Recons. Tot înconsiliul de administra ie îl găsimşi pe Cristian Marius Sfârâială,membru în biroul politic al Orga-niza iei Municipale PNL Arad. Înacelaşi CA, membru este şi SorinPetrilă, care a lucrat la cabinetulsenatorului Mihai Răzvan Ungu-reanu şi care, acum este trezorie-rul PNL Arad. Alt membru al CARecons: Vasile Vasii, preşedinte alCA la Aeroportul Arad, dar şipreşedintele comisiei jude ene dearbitraj PNL Arad. Un ultimexemplu: Florin Ioan Morar,membru al CA la Recons, caremai ocupă şi func ia de şef admi-nistrativ la SC CET Arad SA,unde şi so ia lui este angajată caşef de tură. Ce-l recomandă:secretar executiv al PNL Arad.

    Un alt exemplu de politizareexcesivă, ce a demonstrat totala

    ineficien ă economică, o reprezin-ta CET Arad. Această societate

    comercială, aflată în subordineaPrimăriei este într-o stare decolaps economic, din cauza ma-nagementului defectuos, generatde conducerea politică, numită deprimarul Falcă.

    Pentru a exemplifica, prezen-tăm organigrama politică de laCET Arad: şef de resurse umane,Ioan Plave i, secretar general alPNL Arad. So ia acestuia esteangajată tot la aceeaşi societate.Acesta este şi membru în CA alTOP SA (pie e locale). În consiliulde administra ie al CET, membrisunt: Lucian Riviş Tipei, consilie-rul lui Falcă, membru PNL, fostdeputat PDL; Gheorghe Hu iu,membru PNL, fost consilier localPDL; Cosmin Şerb, consilier localPNL.

    La CET Hidrocarburi, membriîn CA sunt: Florin Manta, mem- bru PNL, prieten cu Falcă, fostconslier local PDL; Ionel Costin,membru PNL, fost consilier

    jude ean PDL; Ion i irigă, tatălviceprimarului Cătălin i irigă.

    Societăţile subordonate Primăriei

    Arad au fost căpuşate de clientela PDL

    Gheorghe Falcă a umplut societăţile Primăriei de pedelişti

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    4/16

    4 14 - 20 martie 2016 INTERVIUD irect A radwww.livearad.ro

    - Domnule Gavra, în primulrând, de ce PSD? Cu ce v-a con-vins acest partid și cum convin-geţi, la rândul dumneavoastră,cetăţenii din Zădăreni, că trebuiesă voteze PSD?

    - Am ales Partidul SocialDemocrat pentru că, în opiniamea, este cel mai serios partid dinRomânia. Haideţi să privim puţinîn urmă și să vedem cum au evo-luat partidele în ultimii 26 de ani.Veţi constata că PSD a fost singu-rul care și-a păstrat principiile dela înfiinţare și până în prezent.Dacă ne uităm la cei de la PDL,mai întâi au fost de stânga, mem- brii în Internaţionala Socialistă,apoi, într-o noapte, s-au trezit dedreapta, migrând spre populariieuropeni. Același lucru se întâm-plă și cu PNL, care mai întâi aufost în grupul liberalilor europeni(ALDE), ca ulterior să trădeze șisă se alăture popularilor europeniși să fuzioneze cu fostul partid allui Traian Băsescu, PDL. Să nuuităm că înaintea fuziunii, cei dela PNL au trădat votul dat decetăţeni USL în 2012 și s-au aliatcu PDL, adică tocmai cu cei împo-triva cărora s-a dat un vot masiv

    acum patru ani. Dacă ne uităm laPSD, în toată această perioadă și-

    a păstrat principiile, a rămas unpartid de centru stânga, membrual grupului socialiștilor europeni,nu a migrat în funcţie de interese-le de moment, ceea ce arată căsuntem un partid cu oameni decaracter. Sunt convins că cetăţeniidin Zădăreni cunosc acestelucruri și mulţi dintre ei apreciazăconsecvenţa PSD, atât în ceea ceprivește doctrina, cât și politicileaplicate în perioada în care a con-dus România. De altfel, PSD e peun trend ascendent la Zădăreni,dacă e să ne uităm la ultimelerezultate. La alegerile preziden-ţiale din 2014, PSD a obţinut cu250 de voturi în plus faţă de 2012.

    - Apropo de guvernare, cre-deţi că felul în care PSD a con-dus ţara în perioada 2012 - 2015ar fi un argument în a convingecetăţenii din Zădăreni să votezePSD și, implicit, pe dumnea-voastră?

    - Categoric. În această che-stiune, nu există termen de com-paraţie între ceea ce s-a întâmplatîn perioada 2008-2012 și rezulta-tele Guvernului Ponta. Ne adu-cem aminte cu toţii că între 2008

    și 2012, Guvernul PDL condus deTraian Băsescu, fiindcă Emil Boc,

    știm cu toţii, era o marionetă, aluat niște măsuri fără precedentîn Europa, nu doar în România.Reducerea cu 25 la sută a salarii-lor și alocaţiilor pentru copii,reducerea pensiilor, reducereaindemnizaţiilor de creștere acopilului, au fost măsuri extremde dure, pe care nu le puteau luadecât oameni fără inimă și fărădiscernământ. În acei patru ani dezile, economia a înregistrat celemai mari scăderi din Europa, iarRomânia s-a îndatorat cu zeci demiliarde de euro, bani care amvăzut cu toţii cum au dispărut, petot felul de lucrări acordate firme-lor de casă ale PDL, terenuri înpantă, săli de sport în localităţiunde nu existau școli, bazine deînot la ţară, care stăteau nefolositeși așa mai departe.

    Avem de cealaltă parte guver-narea Ponta, care a avut rezultatenu bune, ci foarte bune, în ultimiitrei ani. Din păcate, a venit trăda-rea PNL, care s-a aliat cu acel PDLreponsabil de tăieri de pensii șisalarii, fiindcă altfel GuvernulPonta era și astăzi în funcţie, iarlucrurile ar fi mers mult mai bineîn România. Chiar și așa, înperioada 2012 – 2015, rezultateleguvernării au fost peste așteptări-le tuturor, chiar și ale noastre, alecelor de la PSD. Așa cum s-a pro-mis în 2012, s-au dat înapoi pen-siile și salariile furate de cei de laPDL. S-a făcut dreptate pentrumilioane de oameni care au fost batjocoriţi de PDL. S-au plătit înacești ani toate drepturile câștiga-te în instanţă de funcţionari, pro-fesori, angajaţii din zona justiţiei.La sfârșitul anului 2014, în urmaunor rezultate economice foarte bune, guvernul a reușit să plă-tească drepturi câștigate îninstanţă care trebuiau plătitepână în 2017 sau 2018. Asta aratăcă am avut o guvernare eficientă,ale cărei rezultate se simt și în buzunarele oamenilor.

    - Totuși, există voci din PNLcare spun și spuneau, inclusiv încampania din 2014, că rezultateleGuvernului Ponta nu sunt așa debune.

    - Sigur, pentru cei de la PNL,fostul PDL, rezultate bune în-

    seamnă tăierea salariilor și pensii-lor și cheltuirea banului public peinvestiţii de mântuială, realizatecu firme portocalii. Mă bucur căaţi adus vorba de alegerile prezi-denţiale din 2014. Vă aduceţiaminte cum anunţau atunci cei dela PDL - PNL, că se vor majoraimpozitele, că nu avem bani, căam intrat în recesiune, că perfor-manţele economice nu sunt celeprezentate de Institutul Naţionalde Statistică. Sunt convins că cetă-ţenii au acum regrete că au crezutminciunile celor de la PDL - PNL,așa cum cea mai mare parte regre-tă că nu au votat cu Victor Ponta,după prestaţia de până acum aactualului președinte.

    Dacă ne referim la performan-ţele economice, să ne uităm lacifrele din ultimii trei ani: creștereeconomică în 2012, 2013, 2014 și2015. Anul trecut, am fost loculdoi în UE la creșterea econonomi-că, ceea ce spune multe despreperformanţele guvernului, spredeosebire de cel al PDL, pe vre-mea căruia eram singura ţară dinUE cu scădere economică.

    Să ne uităm puţin cum a evo-luat salariul minim pe economieîn perioada 2012-2015, dar și în2008-2012, pentru a avea o com-paraţie între PDL (PNL) și PSD. În2008, în România aveam un sala-riu minim de 540 de lei, pentru caîn 2012 să ajungem la 700 de lei.Așadar, guvernarea PDL (noulPNL) a crescut în patru ani sala-riul minim cu 160 de lei. Înschimb Guvernul Ponta, de la 700de lei în 2012, a dus salariulminim la 1250 de lei, cât ar fi tre- buit să fie, conform bugetuluiîntocmit de Guvernul PSD, de la 1ianuarie 2016. Numai căGuvernul Cioloș a amânat majo-rarea pentru luna mai 2016. Înnumai trei ani și jumătate, iunie2012 - decembrie 2015, GuvernulPonta a majorat salariul minim cu550 de lei. O diferenţă imensă faţăde performanţele GuvernuluiBoc, susţinut de PDL (noul PNL).

    Să nu uităm că toate acesteperformanţe au fost posibile încondiţiile în care inflaţia a fost,anul trecut, una negativă, adică

    preţurile au scăzut, în condiţiileîn care am plătit datoriile enorme

    Interviu cu Cristian Gavra, candidatul PSD la PrimărPartidul Social Democrat și-a stabilit candidatul pentru PrimăriaZădăreni, în persoana lui Cristian Gavra, un tânăr cu experienţă în mediul privat, care vrea să schimbe modul de a se face politi-că şi mai ales administraţie, la Zădăreni. Cristian Gavra estepreședinte al PSD Zădăreni din 2014, iar rezultatele la prezi-denţiale obţinute de Victor Ponta în comună, mult mai bunedecât în 2012, arată că alegerea social-democraţilor a fost unacât se poate de bună. Acum, Cristian Gavra vine cu un proiectserios pentru comuna Zădăreni şi încearcă să câştige încredereaoamenilor, la alegerile locale din iunie 2016.Preşedintele PSD Zădăreni, Cristian Gavra, este un tânăr careprovine din mediul privat, unde a dobândit experienţă în mana-gement, fiind director de vânzări și organizarea producţiei laS.C. Astra Bus S.R.L. Absolvent al Universităţii de Vest VasileGoldiş, Facultatea de Management, Marketing, Informatică,Specializare Administrarea Afacerilor, având și un Master înFinanţe Corporative, Cristian Gavra se prezintă ca un tânăr binepregătit, care vrea să facă ceva pentru comunitatea dinZădăreni.Pentru a vedea care sunt proiectele președintelui PSD Zădăreni,dar și de ce crede că ar fi potrivit pentru funcţia de primar alcomunei, l-am rugat pe Cristian Gavra să ne răspundă la câteva întrebări.

    Vrem să ajutăm comunitateapunem umărul la dezvoltarea

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    5/16

    5 14 - 20 martie 2016 INTERVIUD irect A radwww.livearad.ro

    acumulate pe vremea PDL (noulPNL), la finalul anului trecutRomânia având datorie ZEROcătre FMI. În plus, în aceastăperioadă, spre deosebire de PDL(noul PNL), care a majorat TVAde la 19 la sută la 24 la sută, noiam redus TVA la 20 la sută, amredus TVA la alimente la 9 la sută,am redus CAS cu 5 puncte pro-centuale și, în ciuda acestor redu-ceri, am avut încasări imense la bugetul de stat, în urma măsuri-lor bune luate împotriva evaziu-nii fiscale.

    - Oamenii sunt interesaţi defelul în care li s-a îmbunătăţitviaţa în ultimii ani, dar și deinvestiţiile guvernului în jude-ţul Arad, de exemplu. Ce leputeţi spune cetăţenilor cu privi-re la investiţii?

    - Pot să le spun că în ultimiitrei ani Aradul a beneficiat deinvestiţii fără precedent din par-tea Guvernului. Mai întâi, a fostfinalizată autostrada Arad -Nădlac, care știm cu toţii ce pro- bleme a ridicat în perioada PDL(noul PNL), făcând obiectul unuidosar la DNA, în acele vremuri,dosar care s-a lăsat cu arestări șidenunţuri. Pe lângă autostradă,pot să vă spun că numai în 2015,Ministerul Dezvoltării a alocat în judeţul Arad 260 de milioane delei, pentru proiecte de infrastruc-tură în zeci de localităţi. Primariicare au întocmit proiecte și le-audepus la Ministerul Dezvoltării,indiferent de culoarea politică, auprimit finanţări pentru apă, cana-lizare, drumuri, școli, grădiniţe,trotuare, cămine culturale și așamai departe. Nu există guvern, căa fost PSD, PDL, PNL, ConvenţiaDemocrată sau orice alt guvern,care să fi alocat atâţia bani judeţu-lui Arad. Să nu uităm, că pentruprima dată de la Revoluţie,Consiliul judeţean Arad reabili-tează drumul Arad - Felnac, cu bani de la Ministerul Dezvoltării,care a alocat peste 12 milioane delei pentru această lucrare. Dinpăcate, deși banii sunt puși întotalitate la dispoziţia CJA,vedem că lucrarea stagnează deluni de zile, iar gropile de peArad - Felnac sunt din ce în cemai mari. Nu mai vorbim de

    modul în care s-a asfaltat pânăacum în Felnac și spre Sânpetru

    German. Sperăm ca cei de la CJAsă se trezească și să finalizeze câtmai repede acest drum, fiindcăGuvernul Ponta a alocat din 2014sumele necesare. Dacă am fi avutla Consiliul judeţean o conducerePSD, sunt convins că drumul erafinalizat de doi ani.

    - Cred că aţi reușit să-i con-vingeţi pe cetăţeni cu privire laperformanţele Guvernului Ponta,așa că ne întoarcem la candidatu-ra dumneavoastră la PrimăriaZădăreni. Ce vă propuneţi pen-tru următorii patru ani, în cazul în care veţi fi ales, și care credeţică sunt atuurile dumneavoastră în campania care se apropie cupași repezi?

    - Nu aș vrea să mă laud, darcred că am de partea mea pregăti-rea, dar şi experien a acumulatăîn ultimii ani, în mediul privat,unde am ocupat func ii de condu-cere. Ştiu cum e să lucrezi cuoamenii, ştiu ce înseamnă calita-te, dar mai ales ştiu ce înseamnăsă ai grijă de banii pe care îi admi-nistrezi. În domeniul privat înve icel mai bine să faci lucruri de cali-tate, la costuri cât mai mici, caresă mul umească beneficiarii, darşi să ob ii rezultate care să mulu-mească ac ionarii. În cazul Primă-riei, ac ionarii, dar şi beneficiariisunt cetă enii, care trebuie să fiemulţumiţi. În al doilea rând, sunto persoană realizată din punct devedere financiar, am tot ce-mi tre- buie, mul umesc lui Dumnezeu,deci nu se pune problema să vinla Primărie cu alte gânduri decâtcele bune, de a ajuta comunitateadin care fac parte, de a pune umă-rul la dezvoltarea comunei Zădă-reni.

    - Da i-ne câteva exemple des-pre ceea ce a i vrea să face i dacăve i ajunge primar. Ce anume artrebui schimbat şi ce au nevoiecetă enii din Zădăreni pentru atrăi la un nivel mai ridicat?

    - În primul rând cred că ar tre- bui schimbat modul de a se faceadministraţie. Am discutat cumul i colegi de partid, care auexperien ă mai mare în adminis-tra ie, dar am văzut chiar şi lacomune şi oraşe conduse de ceidin PNL lucruri bune, pe care în

    Zădăreni nu le vedem. În primulrând, mă voi axa mai mult pe fon-

    durile europene, chiar dacă înaceastă zonă procedurile suntfoarte stricte şi nu se poate jonglaîn dulcele stil românesc. Ceea ceeste, în opinia mea, foarte bine,fiindcă un proiect pe fondurieuropene obligă la lucrări de cali-tate, realizate la pre uri decente,spre deosebire de alte lucrări, carese fac pe sume exorbitante, cumse întâmpla în perioada 2008-2012, sub bagheta doamnei ElenaUdrea. Apoi avem fonduri de zecide milioane disponibile pe Pro-gramul Na ional de DezvoltareLocală, fonduri pentru apă, cana-lizare, drumuri, trotuare etc. Vomîncerca să accesăm astfel de fon-duri pentru ca în 2017, 2018 să numai avem la Zădăreni drumuri depământ, străzi fără trotuare, apă,canalizare sau iluminat public.Inclusiv în noile cartiere, unde înopt ani abia s-a reuşit introduce-rea iluminatului public şi undenu avem infrastructură modernă.Suntem, totuşi, membri aiUniunii Europene, nu se poate sădiscutăm încă de apă şi canalizare

    sau de iluminat, lucruri normaleîn orice col al UE. Avem proiecte

    pentru tineri, pentru zona de edu-ca ie, cultură, învă ământ, pentrusport şi, aşa cum spuneam, pen-tru infrastructură, în primul rând.Dar despre toate acestea, aş prefe-ra să vorbim pe larg într-un inter-viu viitor, pentru a le putea expli-ca oamenilor în detaliu ce vrem săfacem.

    - O ultimă întrebare, domnu-le Gavra. Cum crede i că va ficampania electorală?

    - Sper să avem o campaniecivilizată. Cel pu in din punctulmeu de vedere, va fi o campaniecorectă, fără jigniri, fără atacuri lapersoană. Consider că oameniidin Zădăreni au nevoie de solu ii,nu de jigniri sau acuze. Bine-în eles, unde sunt lucruri care nus-au făcut bine în ultimii ani, levom prezenta şi vom veni cusolu ii. Totul, însă, într-un modcivilizat, aşa cum cred şi sper căse va întâmpla şi dinspre adver-sarii noştri, indiferent de ce partideste vorba. Cred că fair-play-ul şi bunul sim trebuie să caracterize-

    ze această campanie, iar cel mai bun să câştige.

    Cristian Gavra, preşedintele PSD Zădăreni

    din care facem parte, vrem săcomunei Zădăreni

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    6/16

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    7/16

    Informația de SecusiPaginile 7-10 14 - 20 martie 2016

    Orgoliile și interesele mărunte au fostlăsate deoparte la Secusigiu, unde principale-le partide și-au dat mâna din dorința de ascăpa comuna de ciuma portocalie, condusă în acest moment de, probabil, cel mai incom-petent primar din istoria zonei.

    UNPR, ALDE și PSD au decis ca laSecusigiu să meargă împreună într-o alianță,care-l va avea candidat la primărie peGheorghe Grad, fiindcă nevoia de schimbareeste atât de mare, încât nu e loc de orgolii sauinterese personale. La alegerile din iunie 2016este în joc viitorul comunei, care nu mai poatepierde nicio zi, dacă dorim să ne dezvoltăm,să devenim o localitate europeană, iar cetățe-nii să aibă confortul pe care îl au cele maimulte sate, comune și orașe din județ.

    „Sunt bucuros că am reușit să punembazele acestei alianțe, PSD-UNPR-ALDE,care oferă unica șansă comunei Secusigiude a se dezvolta. Nu mai putem continuacu acest Ilie Cheşa, care ne-a lăsat cu anide zile în urma comunelor din jur, care aadus Secusigiul în situația ca în 2016 să nuavem apă, canalizare, drumuri asfaltate,școli și grădinițe moderne, cămine cultura-le și multe alte lucruri. În opt ani de zile, IlieCheşa și-a bătut joc de comuna Secusigiu,iar acum e momentul să plece. Vreau să văspun că am avut nevoie de foarte puțintimp pentru a pune bazele acestei alianțe(în care voi avea alături doi foști vicepri-mari cu experiență în administrație,Vladimir Iosim și Lucian Bănățan, dar şi peAdrian Vasile, un om bine pregătit), fiindcătoți avem același scop: binele comuneiSecusigiu. Împreună cu ceilalți colegi dinPSD, ALDE și UNPR, oameni de valoare șicu dragoste pentru locurile noastre natale,dar și alături de alte persoane capabile dincomună, care ni se vor alătura în viitorulapropiat, dorim să scoatem Secusigiu dindrumul înfundat pe care ne-a adus acestprimar de tristă amintire. Suntem oamenide-ai locului, născuți și crescuți în comunaSecusigiu, care trăim aici și ne dorim totce e mai bun pentru cetățenii comunei, nupentru clientela politică, așa cum se întâm-plă în acest moment. Ne dorim transparen-ță, ne dorim proiecte cu finanțări guverna-mentale și europene, ne dorim apă, canali-zare, asfalt pe străzile comunei, ne dorimca micii locuitori ai Secusigiului să aibăcondiții decente în grădiniție și școli, săavem cămine culturale moderne. Sunt con-vins că împreună cu cetățenii comunei,

    oameni gospodari și de bună cre-dință, vom reuși să scăpăm deadministraţia Cheşa care ne-a tras în jos în ultimii opt ani”,spune con-silierul Gheorghe Grad, candidat al Alianței PSD-ALDE-UNPRla Primăria Secusigiu și,cu siguranță, viitorul pri-mar al comunei.Profesorul Vladimir Iosim, fost viceprimar al comunei Secusigiu,președinte al filialeiUNPR, a decis să-l sus-țină pe Gheorghe Grad,alături de care va merge în alegerile locale dinacest an.„Am decis să mergem pe listecomune, alături de ALDE și PSD, fiindcămai presus de interesul nostru personaleste interesul cetățenilor din Secusigiu.Am deplină încredere că alături deGheorghe Grad, candidatul nostru laPrimărie, vom reuși să scăpăm de acestprimar, care în ultimii opt ani nu a făcutnimic pentru Secusigiu. Dorim să termi-năm odată cu incompetența, ura și minciu-nile, care de opt ani de zile încearcă să jus-tifice lipsa de rezultate. Apropo de minciu-nă, am văzut în ultimul număr al ziaruluicomunei, care ar trebui să informeze, nusă lovească în adversarii primarului, căsuntem acuzați că am lipsit de la ultimaședință a Consiliului local. Au lipsit consi-lieri din toate partidele, inclusiv de la PNL,fiindcă domnul primar a găsit de cuviințăsă convoace de pe o zi pe alta o ședință la9 dimineața. Eu sunt profesor, nu pot să-mineglijez elevii, doar pentru că primarul se joacă de-a ședințele de Consiliu local, pro-babil dorind să nu ne prezentăm, ca săaibă un motiv să ne atace. Din iunie, dupăce vom câștiga alegerile, astfel de lucrurinu se vor mai întâmpla, iar şedinţele vor fiprogramate după-amiaza, pentru ca toatălumea să poată participa. Împreună cuPSD și ALDE dorim să aducem un alt modde a face administrație la Secusigiu, caresă aibă ca obiectiv dezvoltarea comunei,interesul cetățenilor și nu astfel de lucrurimărunte, care sunt caracteristice de obiceioamenilor mărunți. Formarea acesteialianțe este o dovadă în plus că pentru noinu contează interesul personal, că suntemdispuşi să renunţăm la funcţii sau benefi-cii, pentru binele comunităţii”,susţineVladimir Iosim, preşedintele UNPR Secusigiu.

    Lucian Bănăţan, fost viceprimar al comunei, este şi el alături deGheorghe Grad, la alegerile localedin iunie 2016.„Îl susţin peGheorghe Grad şi am încredere

    că e omul potrivit pentru caSecusigiu să se dezvolte,după opt ani de stagna-re, din cauza actualuiprimar, care n-a făcutmai nimic, deşi a pro-mis multe. Alături deGheorghe Grad sunt

    convins că vom facedin Secusigiu comuna

    pe care cu toţii ne-o dorim, cu şcoli, gră-diniţe şi cămine culturale moderne. Avemfoarte multe proiecte, în special pentrutineri, care de opt ani de zile fac solicităripentru a primi locuri de casă, dar nimeninu-i bagă în seamă. Ştiu mulţi tineri caremuncesc afară, au strâns bani şi vor să-şi întemeieze o familie în comuna Secusigiu,să-şi construiască o casă. Din păcate,actualul primar i-a ignorat şi n-a dorit să-isprijine. Alături de Gheorghe Grad, îi vomajuta pe aceşti tineri. În comună ar fi nevoieşi de o sală de sport, dar şi de un nou terensintetic la Sânpetru German, fiindcă avemtrei echipe de fotbal în comună. Sunt foartemulte lucruri de făcut, fiindcă de opt ani nus-a realizat nimic, şi sunt convins că împreună cu Gheorghe Grad şi aliații noștride la UNPR și ALDE vom reuși să schim-băm în bine fața comunei”,spune fostulviceprimar Lucian Bănățan.

    Şi preşedintele ALDE Secusigiu, ing. Adrian Vasile, are încredere totală înGheorghe Grad şi consideră că aceastăalianţă este singura soluţie pentru dezvoltareacomunei.„Alianţa este concepută pentrubeneficiul şi interesul comunei, iar progra-mul alianţei este pliat pe problemeleceăţenilor din Secusigiu. Cred că estemomentul unei schimbări în bine la niveluladministraţiei din Secusigiu, iar comunasă fie condusă de oameni competenţi,oameni capabili să pună accentul pe fapteşi nu pe vorbe sau promisiuni, aşa cum amfost obişnuiţi în ultimii opt ani de zile. Am încredere în Gheorghe Grad şi în ceilalţiparteneri ai alianţei şi sunt sigur că împreună putem schimba în bine faţacomunei şi să ne aliniem şi noi în rândulcomunelor bine dezvoltate ale judeţului”,spune Adrian Vasile.

    ALDE, PSD și UNPR își unescpentru dezvoltarea comunei Sec

    Gheorghe Grad va candida din parteaalianţei PSD – ALDE – UNPR

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    8/16

    8 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    Comuna Secusigiu se aflăla o răscruce de drumuri: mer-ge spre faliment, cu actualaadministrație incompetentăsau schimbă urgent primarul, încercând să salveze ce mai ede salvat.

    În goana după voturi, IlieCheșa și clientela portocalie,care vede cum își pierde afa-cerile din banii cetățenilor dinSecusigiu, sunt dispuși laorice, pentru a se menține laputere. Minciunile lansate lunăde lună prin ziarul plătit dinbanii dumneavoastră, ai cetă-țenilor, sunt ceva la ordineazilei. Am văzut și în ultimulnumăr cum Ilie Cheșa mintecu nerușinare că GuvernulPonta i-a tăiat fonduri, când

    am demonstrat de nenumăra-te ori anul trecut că a primit100 de miliarde de lei pentru aintroduce apa în comună și nua făcut un metru de rețea. Același Cheșa minte cu neru-șinare că ar fi trebuit asfaltatestrăzile cu bani de la guvern,când de fapt nu a depus niciunproiect pe vremea GuvernuluiPonta, același Cheșa minte căva face și va drege în acestan, mai ales după alegeri, însperanța că cineva îl mai vo-tează. Atât de disperat este IlieCheșa să se mențină la pute-re, încât e dispus să bage co-muna în faliment, cheltuindmai mult decât ne permitem.După ce patru ani nu a făcutnimic, acum a deschis nume-roase șantiere, la școli, grădi-nițe, cămine culturale și așamai departe. Toate acestea ar fi trebuit făcute în ultimii patruani, numai că banii comunei s-au dus pe piatra care nu a fostpusă pe străzi sau către firme-

    le de casă portocalii, de undenici astăzi nu am reuşit să-irecuperăm, iar Curtea deConturi a sesizat acest lucru.Cu siguranţă, aceşti bani vor firecuperaţi de viitoarea admi-nistraţie a comunei.

    Ilie Cheşa a demaratample lucrări în comună, peultima sută de metri, multpeste banii existenţi la buget.Motiv pentru care GheorgheGrad a luat legătura cu con-structorii, aşa cum a promis,pentru a vedea ce anume s-adiscutat cu ei, ce li s-a promisşi de unde vor fi plătite acestelucrări. Ceea ce a aflat e stri-gător la cer.„Am luat legătu-ra cu reprezentantul firmeicare se ocupă de şcoli şi că-

    mine. Am vrut să-i transmitcă e bine că repară unităţilede învăţământ şi căminele,dar să nu se bazeze pe pro-misiunile primarului, ci să-isolicite să achite tot ceea celucrează, fiindcă nu e normalsă acumulăm datorii. Mi-aspus să stau liniştit, fiindcăel aşa a făcut contractul cuPrimăria Secusigiu, încât îşiia oricum banii, indiferentcine vine primar. În plus, amaflat de la acelaşi construc-tor că acum primeşte o micăparte din bani, iar restul întoamnă. Cu alte cuvinte, IlieCheşa a demarat o serie delucrări, pe care nu le achită înainte de campanie, fiindcăe clar că nu avem atâţia banila buget. Va îndatora comu-na pe următorii 3-4 ani, exis-tând riscul să intrăm în fali-ment. Un alt aspect este mo-dul în care s-au făcut con-tractele. Voi sesiza organeleabilitate cu privire la faptulcă aceste contracte, întocmi-

    te de Primăria Secusigiu,s-au făcut în interesul firme-lor, nu a cetăţenilor. Cumadică firma îşi ia banii, indi-ferent ce se întâmplă? Dacăe o lucrare de mântuială?Dacă nu semnăm recepţiafiindcă nu e în regulă? Credcă organele abilitate trebuiesă intervină. Din păcate, dis-perarea lui Cheşa e atât demare, încât e dispus să îngroape comuna în datorii,ca să aibă o şansă cât demică la primărie. Riscăm sănu mai plătim salariile func-ţionarilor şi personalului din învăţământ dacă nu îl oprimpe acest Cheşa”, spuneGheorghe Grad.

    Consilierul local atrageatenţia membrilor comisiilor derecepţie că îşi asumă o marerăspundere, dacă semneazăpentru lucrări de mântuială.„Am fost contactat de mulţicetăţeni care mi-au adus lacunoştinţă modul în care seexecută unele lucrări, în spe-cial la trotuare, unde s-alucrat pe ploaie şi e evidentcă vor apărea probleme. Am înţeles că strategia lui Cheşa

    e de a semna recepţia latoate lucrările făcute cu fir-mele de casă, pentru ca noisă fim obligaţi după alegerisă plătim datorii de miliardeşi miliarde de lei vechi. Vreausă-i rog pe membrii comisii-lor de recepţie să nu cedezepresiunilor venite din parteaprimarului. Ştim că se facpresiuni mari asupra lor să-şi pună semnătura pentrulucrări de mântuială. Unii auanunţat că pleacă din primă-rie, alţii sunt supuşi unor presiuni incredibile. Îi rog sănu le fie frică şi să reziste încă două luni, după carelucrurile vor reveni la nor-mal. Dar în niciun caz să nucedeze, fiindcă după alegerivom solicita un control alCurţii de Conturi, iar vino-vaţii vor suporta prejudiciulprodus Primăriei Secusigiu.Nu ne dorim ca funcţionariicare nu au avut niciun folos ne -cuvenit de pe urma acestor lucrări să cadă vinovaţi pen-tru că au fost forţaţi să sem-neze acte neconforme curealitate”,spune GheorgheGrad.

    Ilie Cheșa bagă comuna în falidin dorinţa de a face în două ce nu a făcut în patru ani

    Ilie Cheşa vrea să bage comuna în faliment, în ultimele două luni de mandat

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    9/16

    9 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    Una dintre cele mai mari probleme alecetățenilor din Satu Mare este gara dinlocalitate, de fapt halta prin care trec zil-nic zeci de localnici. Mulți cetățeni dinSatu Mare lucrează în Arad, astfel că suntnevoiți să facă naveta zi de zi. Condițiiledin Halta de la Satu Mare sunt groaznice.Mai întâi, atunci când plouă, oamenii tre-buie să ocolească pentru a ajunge laperon, fiindcă se formează o baltă imen-să chiar la intrare. Apoi, problema e pero-nul, care este extrem de mic. Atunci cândoprește trenul, oamenii pot coborî directpe peron doar de la o ușă, iar ceilalți suntnevoiți să sară efectiv din tren.„Proble-ma gării este una extrem de importan-tă pentru Satu Mare. Mulți cetățeni facnaveta, iar condițiile din gară sunt suborice critică. Sunt copii și pensionaricare trebuie să sară efectiv din tren,fiindcă nu există peron decât pe obucată mică din gară. Nu mai vorbimde noroaiele existente atunci cândplouă. Știu că halta respectivă nu este în administrarea Primăriei, dar asta nu

    înseamnă că nu trebuie să ne interese-ze. Sunt afectați mulți cetățeni dinSatu Mare, iar un primar responsabilar trebui să caute soluții pentru aceas-tă problemă, nu să le întoarcă spate-le”,spune Gheorghe Grad.

    Dacă primarul Cheșa nu mișcă nimicpentru a ajuta cetățenii din Satu Mare,consilierul Gheorghe Grad a luat taurulde coarne, cum se spune, în urma dis-cuţiilor cu cetăţenii și a mers la RegionalaCFR Timișoara, pentru a se interesa demodul în care se poate rezolva problemarespectivă.„Observ că Ilie Cheșa nupune mare preț pe cetățenii din SatuMare. Crede că e suficient că sunt con-sătenii lui și nu mai trebuie să facănimic pentru ei, fiindcă are voturileasigurate. Nu mi se pare normal să pri-vești problemele comunității doar prinprisma voturilor și să nu te implici,fiindcă oricum te votează cei din SatuMare. Acesta este motivul pentru careCheșa a refuzat propunerea mea de aface o aleea de la gară până în sat și,de asemenea, a refuzat să-i ajute pecei de la CFR să rezolve problema găriidin Satu Mare. Da, ați auzit bine, nicimie nu mi-a venit să cred, Ilie Cheșa a

    refuzat să-i ajute pe cei de la CFR sărezolve probleme din gara Satu Mare.Am discutat la Regionala CFR Timi-șoara cu responsabilul pe problemede infrastructură, care mi-a comunicatcă au dorit de mult să rezolve proble-ma, dar s-au lovit de refuzul lui IlieCheșa. Cei de la CFR au solicitat uncamion cu balast, dar primarul a refu-zat, spunând că nu are de unde. Așa

    se comportă un primar responsabil, cucei care vor să ajute comunitatea. Pelângă că nu-l interesează problemelecetăţenilor, îi mai şi denigrează pe ceicare vor să ajute. În ultimul număr alziarului, mă face cu ou şi cu oţet, fiin-dcă nu am participat la o şedinţă con-vocată de azi pe mâine, şedinţă la carenu au participat nici unii colegi ai luiCheşa. Domnule Cheşa, în acea ziaveam programată întâlnirea cu cei dela CFR Timişoara, pentru a rezolvaproblemele cetăţenilor din Satu Mare,de care nu vă interesează. Dacă tot vădoare în cot de cetăţeni, măcar lăsaţi-i în pace pe cei care se implică, nu-i maimurdăriţi cu noroi”,spune Grad.

    Consilierul local a discutat cu cei de laCFR și s-a arătat dispus să-i sprijine pen-tru a mări peronul, lucru acceptat imediatde reprezentanții Regionalei.„Cei de laCFR sunt deschiși pentru a rezolvaproblema. Au acceptat imediat ajutorulmeu, așa că ne-am apucat de lucru. Mi-au pus la dispoziție dalele, care sunt într-o altă gară, iar eu le-am transportatla Satu Mare. Am promis că asigur forța de muncă, iar cei de la CFR vor veni cu specialiști și vom extinde pero-

    nul gării, astfel încât cetățenii să aibăcondiții civilizate. De asemenea, voiaduce balast pentru a rezolva și intra-rea în gară, iar pe timp de ploaie să numai apară acea baltă imensă. De ase-menea, din iunie, după alegeri, le pro-mit celor din Satu Mare că vor avea și oalee care să lege localitatea de gară șinu vor mai trebui să circule pe margi-nea drumului și să se expună în perma-

    nență unor accidente rutiere. Cred cătoate aceste lucruri puteau fi făcute dePrimăria Secusigiu, dacă la vârfulcomunei am fi avut o conducere preo-cupată de problemele cetățenilor. Dinpăcate, după cum vedem, Ilie Cheșa epreocupat doar de binele firmelor por-tocalii, cărora le face contracte favora-bile, în dispreț față de banul public șide cetățeni. Pentru că aici vorbim dedispreț față de cetățenii din Satu Mare:au existat nenumărate sesizări laPrimărie, a existat propunere din par-tea Regionalei CFR de rezolvare a pro-blemei, dar primarul Cheșa a refuzat săse implice. Avem de-a face cu rea voin-ță. Probabil, domnul Cheșa a văzut cănu iese nimic din această afacere, așacă nu se obosește pentru cetățenii dinSatu Mare”,spune Gheorghe Grad.

    Așadar, dalele au fost aduse șiurmează ca în săptămânile următoare săfie montate, iar cei care fac naveta de laSatu Mare să aibă condiții civilizate îngară. În numărul viitor, vom reveni cudetalii despre această nouă lucrare reali-zată de consilierul Gheorghe Grad cuforțe proprii și ignorată total de adminis-trația portocalie condusă de Ilie Cheșa.

    Consilierul Gheorghe Grad rezo

    problema peronului Gării din Satu

    Peronul gării va fi extinsGheorghe Grad a adus dalele

    pe cheltuiala proprie

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    10/16

    10 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    În ultima vreme, primarul Ilie Cheşase laudă că va pietrui din nou drumurile,aşa cum a făcut-o şi în urmă cu patru ani în prag de alegeri. Nu contează că în2012 a promis că va asfalta străzile dinSecusigiu,minţind cu neruşinare cetăţenii în campania electorală, pentru a le obţinevotul. N-a făcut nimic, iar patru ani s-a totvăitat că nu vrea nimeni să-l ajute, deșinu le-a spus cetățenilor în 2012 că el vaasfalta străzile doar în anumite condiții.

    Acum vine din nou să pietruiască, fiin-dcă la pietruit se poate jongla cel maibine, și cu piatra, și cu banii cetățenilor din Secusigiu. Nimeni nu ştie ce şi cât s-a pus pe drum, iar pedelistul care aducemizeriile ce se pun pe străzile comunei îșiumflă an de an buzunarele, în timp cestrăzile arată tot mai rău. Din cauza aces-tor „pietruiri”, dar și a altor afaceri urâtmirositoare, cum e Căminul Cultural dinSecusigiu, care trebuia finalizat în 2012,comuna nu mai are fonduri necesare dez-voltării. Toți banii comunei au fost sifonațicătre firmele de casă ale PDL, una dintre

    ele condusă din umbră de un ilustrupedelist cu mari datorii la stat, firme careși-au bătut efectiv joc de lucrările dinSecusigiu, lucrări de mântuială, dupăcum putem observa cu toții.

    În timp ce banii curg în buzunarelePDL, pe străzile din comună se pun mize-rii refuzate de firmele de construcții saude alte primării. Nu e vorba nicidecum depiatră, ci de balast combinat cu pământgalben, care provoacă pe timp de vară unpraf nociv în comună, un adevărat pericolpentru cetățeni.„Ceea ce se pune pedrumurile din comună nu este înniciun caz piatră, așa cum scrie pe fac-turile umflate pe care le plătim an dean cu mari eforturi. Sunt reziduuri decarieră sau balastieră, cu nisip, pă-mânt galben, mâl. De aceea, după pri-ma ploaie, apar gropile, fiindcă apaspală rapid nisipul și pământul. Deaceea, vara pe drumuri putem observaun material gălbui, care numai piatrănu poate fi numit. Dacă s-ar pune într-adevăr piatră, drumurile ar rezista maimult. Dar atunci ar rămâne fără banifirmele portocalii. Iar administrațialocală ne-a demonstrat în ultimii optani că firmele portocalii sunt mult mai

    importante decât cetățenii comunei”,spune consilierul Gheorghe Grad.

    Acesta susține că a fost sesizat decătre mulți cetățeni, care se plâng de cali-tatea materialelor împrăștiate pe străzi,dar și de faptul că au început să tușeas-că, din cauza prafului care se ridică înspecial vara și care umple casele oame-nilor de mizerie.„Am foarte multe recla-mații cu privire la aceste mizerii care sepun pe străzi. De aceea vara se facemult praf, fiindcă e vorba de pământ și

    nisip, nicidecum de piatră. Dacă ar punepiatră, cu siguranță nu ar lua-o vântulsă o ducă în casele oamenilor. Primăria îmbolnăvește populația cu aceste mize-rii puse pe străzi, iar cetățenii spun cămai bine nu se mai pune nimic, decât săli se îmbolnăvească copiii. Îl somezpublic pe Ilie Cheșa să nu mai aducă încomună mizeriile refuzate de alții și ast-fel să îmbolnăvească copiii din Secusi-giu. Am primit semnale din partea cetă-țenilor că se vor opune ca în Secusigiusă se mai descarce pe străzi astfel dereziduuri, care fac rău oamenilor. Nudorim să se ajungă la astfel de gesturiextreme, așa că îi cerem primarului sărespecte cetățenii și să aducă piatră pestrăzi, așa cum scrie în factură și cum s-a aprobat în Consiliul local. Dacă tot eincompetent și nu a reușit să asfaltezestrăzile comunei în ultimii opt ani, deșipatru ani a avut guvern PDL, dovadă cănu guvernele sunt de vină, ci primarul,măcar să respecte banul public și săaducă materiale de calitate. Am aprobat în Consiliuul local sume mari de banipentru pietruiri și solicităm ca Ilie Cheșasă nu-și mai bată joc de acești bani”,spune Gheorghe Grad.

    În urma solicitărilor cetățenilor, la nivelde comună s-a demarat o achetă, privindcalitatea materialelor puse pe străzi.„Am sesizat instituțiile specializateși se iau probe, pentru a se vedea cemateriale a pus Primăria pe străzi. Înfuncție de rezultatul acestor anche-te, vom vedea cum vom acționa înviitor, existând posibilitatea să acțio-năm în judecată firmele care au fostplătite cu miliarde de lei vechi pentrua aduce piatră, iar în loc au adus tot

    felul de reziduri. Este vorba de foartemulți bani care s-au cheltuit sub pre-textul că se pune piatră. Oricinepoate să își dea seama că nu avemde-a face cu piatră pe străzile dinSecusigiu, că la prima ploaie apar gropile, nefiind o bază solidă a dru-mului. Dar să așteptăm ancheta, alecărei rezultate vor fi aduse la cunoș-tința cetățenilor, iar ulterior, împreu-nă, vom decide ce este de făcut”,spune Gheorghe Grad.

    Oamenii din Secusigiu se mai plâng şide faptul că starea precară a drumurilor leprovoacă mari pagube financiare.„Nuştiu ce piatră pune domnul primar pestrăzile comunei, că noi suntem tot cumaşinile în service. Anul trecut, de treiori am mers cu maşina la reparat dincauza acestor gropi pe care nu le astu-pă nimeni, deşi aud că se plătesc banigrei firmelor care aduc piatră. Cât maitrebuie să cheltuim cu reparaţiile lamaşini, domnule primar? Chiar văbateţi joc de munca noastră, punându-ne să cheltuim banii prin service-uri?”,se întreabă un cetăţean din Secusigiu,deranjat de lucrările de mântuială ale fir-melor portocalii.

    Mizeriile puse pe străzile din Sec îi îmbolnăvesc pe cetăţenii com

    Străzile din Secusigiu sunt pline de gropi Nici urmă de piatră pe drumurile din comună

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    11/16

    11 14 - 20 martie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    UTA a câștigat la limită me-ciul de de la Reșiţa, disputat încompania suferindei Metalul, vic-torie cu care roș-albii se pot consi-dera deja calificaţi în play-off-uldin B2. În ciuda scorului strâns,partida din Valea Domanului afost la discreţia arădenilor, careau deschis repede scorul, în mi-nutul 9, atunci când Curtuiuș așutat din careu în blocajul porta-

    rului Lucic, mingea s-a lovit deElhad și a intrat în poartă. Avan-tajul putea fi mărit în minutul 14,dar portarul reșiţean a scos dinvinclu mingea expediată de la 25de metri de Chindriș, sau mai alesîn minutul 30, când Hlistei a șutatcu sete de la 18 metri, mingealovind bara. UTA a atacat cu toateliniile până la pauză, dar tabela arămas neschimbată, iar după 45de minute Bătrâna Doamnă aveadoar 1-0.

    Victorie după un autogolOdată scăpaţi de ocazia lui

    Curtuiuș (min.52), care a reluat cu

    capul din 5 metri, Lucic respin-gând miraculos, puștii Reșiţei auprins curaj și au închis bine culoa-rele spre poartă. De cealaltă parte,UTA a presat continuu, fără însă agăsi pasa decisivă, iar în paralels-a și mulţumit să își securizezetrei puncte importante în clasa-ment. În ultima jumătate de oră,același Curtuiuș s-a aflat la origi-nea a trei șanse importante, daratacantul arădean ori a greșit de

    puţin ţinta, ori a fost blocat de

    eroul gazdelor, portarul Lucic. S-aterminat 1-0 și UTA urcă douălocuri în clasament, revenind dinnou pe podium.

    Încă trei puncte asigurateDacă mai punem la socoteală

    că arădenii obţin încă trei puncteetapa viitoare, cu FC Bihor, e clarcă Botiș et. company traverseazăo perioadă favorabilă în B2.Roland Nagy a optat în meciul de

    la Reșiţa pentru formula: Mi-

    ron - Polgar, Botiș, Gligor,Burlă - Strătilă (69 Costin),Chindriș, Tănase (46 C.Rus),Hlistei - Man (80 Jorza), Curtuiuș.Nagy: „Am rămasdatori fotbalului”

    „Sunt trei puncte în economiaclasamentului și nimic mai mult. Lafotbal am fost restanți, trebuie săvedem cum vom aborda viitoarelemeciuri, căci așa nu ne mai putem

    prezenta. Vom analiza în profunzi-me situația, căci unii au fost absenți. Am evoluat din nou în con-diții grele. E de fapt al treilea joc alnostru pe un teren rău, în plus amdat peste un adversar care nu aveaabsolut nimic de pierdut”,a spusantrenorul Roland Nagy la finalulconfruntării cu Metalul.

    Publicitate: [email protected].

    Tiparul executat laWest Tipo International Timișoara

    DTPAzbest PublishingEditură și tipografieTelekom:0257-531522, 0787-822469,[email protected]: Azbest Publishing

    Chindia e lider,iar UTA urcă pe podiumLiga a II-a, seria 2, etapa 22

    CSM Rm.Vâlcea - CS Mioveni 0-2FCM Baia Mare - Gaz Metan 0-1Metalul Reșița - UTA 0-1Olimpia Satu Mare - Șoimii Pîncota 1-1FC Brașov - Univ. Cluj 0-0CS Caransebeș - Tărlungeni 0-3 (f.j.)FC Bihor - Chindia Târgoviște 0-3 (f.j.)

    Clasament1.Chindia 22 14 2 6 44-18 442.Gaz Metan 22 13 4 5 32-18 433.UTA Arad 22 12 6 4 41-24 424.CS Mioveni 22 11 6 5 34-16 395.Rm.Vâlcea 22 11 6 5 36-20 396.Baia Mare 22 11 6 5 30-14 397.FC Braşov 22 9 8 5 40-24 358.Pîncota 22 9 7 6 29-22 349.Univ.Cluj 22 9 5 8 21-15 3210.Satu Mare 22 7 6 9 30-30 2711.Tărlungeni 22 3 9 10 21-31 1812.FC Bihor 21 4 1 16 10-46 1313.Reşiţa 22 3 1 18 19-67 -5

    Etapa următoare (19-20 martie):UTA - FCBihor 3-0 (f.j.), Satu Mare - CSM Rm.Vâlcea, CSMioveni - FC Brașov, U.Cluj - FCM Baia Mare,Gaz Metan - CS Caransebeș 3-0 (f.j.), Tărlungeni- Reșița, Pîncota - Chindia.

    Șoimii Pîncota nu a reușit să profite de înfrânge-rile echipelor din Baia Mare și Râmnicu Vâlcea, astfelcă rămâne la cinci puncte de zona play-off. Totuși, for-mația din Podgorie, cu mari probleme de lot înainteameciului cu Olimpia, a obținut un punct important laSatu Mare, care o poziționează favorabil în perspecti-va unui eventual play-out. S-a terminat 1-1, în fațaunei Olimpii care încă nu a câștigat pe teren în acestan.

    Golurile - de la punctul cu varPartida a debutat furtunos, cu gazdele deschi-

    zând scorul în minutul 5, atunci când Mărkuș a trans-format un penalty acordat în urma unui henț în careucomis de Dubeștean. Peste doar trei minute,Dragalina a egalat de la punctul cu var, lovitură de la11 metri scoasă tot de el. Putea fi 2-1 pentru Pîncota în minutul 12, dar golul lui Gîlcă a fost anulat pe motivde ofsaid. Pirtea și Mărkuș au semnat câte o ocazieimportantă pentru fiecare echipă, înaintea fazei con-

    semnate în minutul 35, când șoimilor li s-a anulat unal doilea gol, marcat de Crișan, pentru un presupusfault în atac.

    Până la pauză, același Crișan a salvat de pe liniaporții un șut expediat de Onicaș. Pîncota a preferat săse apere în debutul părții a doua, iar Iuhas și Mărkusau avut alte două bune oportunități de a marca. Înminutul 71, Pirtea își putea aduce echipa în avantaj,mingea șutată din 10 metri - în diagonală - fiind scoa-să spectaculos în corner de Băican. Sătmărenii aucerut iar penalty în minutul 83, dar centralul nu a maiacordat nimic, iar meciul s-a încheiat nedecis, scor 1-1, rezultat care nu prea ajută niciuna dintre echipe.Totuși, în condițiile problemelor de lot, Ionuț Popa sepoate declara mulțumit de punctul scos la Satu Mare.Șoimii Pîncota a evoluat în formula: Cioară - Dan,Dubeştean (Suciu '69), Crişan, Siminic - Gîlcă, Issa(cpt.), Dragalina, Pavel - Pirtea (Vasi 81) - Mihai (A.Leucuţa 77).

    UTA privește spre play-offdupă 1-0 la Reșița

    Pîncota a trecut pe lângă victorie la Satu M

    Pagină realizată de Sorin Haut

    Roș-albii se vor bate la promovare

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    12/16

    12 14 - 20 martie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    ASU Poli Timișoarase desprinde în C4

    Liga a III-a, seria 4, etapa 17Măgura Cisnădie - Metalurgistul Cugir 2-2Fotescu (2), Unguru (35) / Chelaru (12), I. Radu (63)

    Becicherecu Mic - CSM Lugoj 2-0Roşie (51 aut.), Perju-Silaghi (79)CSU Craiova II - ACSO Filiaşi 1-0Surugiu (63)Naţional Sebiş - Minerul Motru 2-0Negoescu (11), Sas (90+1)Performanța Ighiu - FC Hunedoara 4-0R. David (22 pen.), Sz. Szekely (35, 53), Fetiţa (71)ASU Poli - Millenium Giarmata 6-1Bădăuţă (41, 72, 86), Vucea (62), Gălan (65, 70 pen.)/ Dăruială (20)CS Ineu - Pandurii II 2-0Huțanu (18), Ciocan 90 (pen.)CNS Deva a stat.

    Clasament1.ASU Poli 16 13 1 2 36-12 402.Cugir 16 11 2 3 34-17 353.Ighiu 16 9 5 2 27-7 324.Sebiș 16 9 3 4 18-11 305.Becicherec 16 8 3 5 29-19 276.Hunedoara 16 7 3 6 28-23 247.Lugoj 16 7 2 7 17-17 238.Pandurii 2 16 5 4 7 16-19 199.Ineu 15 6 1 8 15-19 1910.Craiova 2 16 5 3 8 17-20 1811.Motru 16 4 6 6 9-21 1812.Cisnădie 16 4 5 7 14-24 1713.Deva 15 3 5 7 14-21 1414.Filiași 16 3 3 10 12-27 1215.Giarmata 16 1 2 13 9-38 5

    Etapa următoare (18-19 martie):Motru -Giarmata, CSM Lugoj - Cisnădie, Sebiș - Ighiu,Pandurii II - Cetate Deva, ACSO Filiași -Becicherecu Mic, Cugir - ASU Poli, FCHunedoara - CS Ineu. Craiova II stă.

    Trupa lui Rică Neaga a trans-pirat destul de serios pentru vic-torie în primul meci de acasă dinacest an. Învinși runda trecută lascor de ASU Poli, minerii și-auvândut scump pielea pe malulCrișului Alb.Ceva mai greu decâtse anticipa

    Debutul jocului anunţa omisiune ușoară pentru Naţional,care a deschis repede scorul, înminutul 10, atunci când Keita acentrat de pe dreapta, iarNegoescu a marcat din apropierepentru 1-0. Până la pauză, Susana ratat o mare ocazie de a majoraavantajul, oaspeţii blocându-se înrest bine. În partea a doua, Motrula prins curaj, iar la una din șarjeleofensive putea marca în minutul64, atunci când Tobă a ratat oșansă rarisimă.

    La acea fază, salvatorul sebi-șenilor s-a numit Cherecheș, carea respins mingea de pe liniapor ii. Scăpată cu fa a curată, for-

    maţia gazdă a pus din nou stăpâ-nire pe joc, iar pe final, în minutul

    90, Sas a șutat cu sete de la 12metri, stabilind scorul final, 2-0.

    Victorie scontată pentru formaţialui Neaga, care e însă departe delupta la promovare din C4. Fărăgolgheterul Velici, suspendatpentru cumul de galbene, Naţio-nal Sebiș a evoluat în formula:Bujor - Bogdanovici (Rosenblum),Petrovic, Ţoca (Stupu), Cherecheș- Zurbagiu, Mihuţa - Rus (Z.Radu), Keita, Susan (Sas) -Negoescu.

    Neaga, nemulţumit de joc „A fost un meci pe care ni l-am

    făcut greu. Puteam face mai repede 2 sau chiar 3-0, dar așa e când nutratezi corect adversarul. Le-amspus înainte de meci că vom întâlnio echipă arțăgoasă, care nu are ce pierde. Sunt mulțumit de rezultat,dar total nemulțumit de joc, amtratat cu mare lejeritate anumitefaze. E bine că acest rezultat ne dăo săptămână de liniște pentru a neantrena cum am făcut-o pînă acum. Avem 22 de jucători în lot, vor jucatoți când le vine rândul”,a declaratNeaga.

    Pagină realizată de Sorin Haut

    CS Ineu a început cu drep-tul returul din C4, echipa pre-gătită de Cristi Sculici impu-

    nându-se pe teren propriu, scor2-0, în faţa celor de la PanduriiII Târgu Jiu. După ce în primaetapă din acest an au stat,zărăndanii au abordat jocul cuoltenii cu mult aplomb, iardupă un prim sfert de oră detatonare, Huţanu a deschis sco-rul în minutul 18, la capătulunei faze de atac la care au maicontribuit Mașniţă și Ciocan.Mașniţă putea face 2-0 dupăexact o jumătate de oră, darșutul acestuia din careu a ocolitde puţin poarta gorjenilor. Pan-durii au rămas în zece oamenicu patru minute înainte de

    pauză, atunci când Trocan avăzut al doilea galben.Goluri semnatede Huţanu și Ciocan

    Chiar și în inferioritatenumerică, oaspeţii au preferatsă joace pe contre în reprizasecundă, fără însă a pune înmare pericol poarta apărată deMitrea. De cealaltă parte, ineua-nii au gestionat bine avantajul,iar pe final au dat lovitura degraţie: Hulbăr a fost agăţat înminutul 90 în careu, iar Ciocan atransformat cu precizie penalty-ul, scor final 2-0. Victorie foarteimportantă în contul zărăndani-lor, care evadează pentru mo-ment din zona periculoasă a cla-

    samentului. CS Ineu a începutîn formula: Mitrea - Zdrenţan,Iaroș, Bier, Hulbăr - Clej (46

    Popovici) - Ciocan, Huţanu,Spătaru, Botaș (64 Talpaș) -Mașniţă (75 Cio boată).Sculici: „Victorie muncităși importantă”

    „Este o victorie muncită șiimportantă, mă bucur mult înspecial pentru băieți, pe care ținsă îi felicit pentru jocul prestat.Mulți dintre ei sunt foarte tineri,iar câțiva au și debutat în Liga aIII-a. E normal să suferim încă larelațiile de joc, pentru că avemmulți jucători noi, dar cu timpulsper să reglăm și acest aspect”,aspus după meci Cristi Sculici.

    Național Sebiș a obținut o victorie scontată

    Ineul a învins echipa secundă a Pandurilor

    Sebișenii vor să înșire succesele

    Zărăndanii au început cu dreptul returul

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    13/16

    13 14 - 20 martie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    Crișul a obţinut toate celetrei puncte puse în joc în primulmeci al etapei din week-end, îndeplasare la CS Glogovăţ.Echipa lui Alin Drăgan a contro-lat clar jocul și avea deja 2-0 lapauză, până la final marcându-se de încă trei ori, pentru o vic-torie clară a oaspeţilor. Tot îndeplasare au câștigat echipeledin Sîntana și Lipova, care acu-mulează și ele puncte preţioaseîn clasament. Ex-utistul Capătăa adus victoria uniriștilor în difi-cilul meci de la Zăbrani, în timp

    ce Lipova confirmă startul bundin acest an, cu încă o victoriespectaculoasă, pe un teren dinPăuliș unde se câștigă greupuncte. Runda a continuat du-minică, cu mult așteptatul jocdin cetatea Șiriei, acolo undepuștii UTA-ei au reușit să stope-ze liderul dinaintea etapei,Progresul Pecica.Victorii la limităpentru Cermei și Sîntana

    Cermeiul s-a chinuit acasăcu Felnacul și a reușit golul vic-

    toriei abia pe final, la capătulunui meci în care trupa lui DanCuedan a confirmat jocul bundin etapa trecută. În fine,Șimandul dă semne de revenire,câștigând la scor derby-ul sufe-rinţei cu Aqua Vest și chiar pre-dând lanterna roșie echipei dinGlogovăţ.

    Runda viitoare ne așteaptăun meci foarte interesant laLipova, între Șoimii și GloriaCermei.

    Selecționerul Anghel Ior-dănescu a anunțat lista preli-minară a jucătorilor ce evo-luează la cluburi din afara țăriiși care au primit faxul de con-vocare pentru meciurile amica-le cu Lituania și Spania, infor-mează Federația Română deFotbal.

    Pe 23 martie, pe stadionul„Marin Anastasovici” din Giur-giu, reprezentativa Românieiva întâlni selecționata Litua-niei. Patru zile mai târziu, pe27 martie, pe Cluj Arena, „trico-lorii” vor juca împotriva cam-pioanei europene en titre,Spania.

    Pentru aceste partide depregătire, Anghel Iordănescu aconvocat 15 stranieri:

    Portari:Ciprian Tătărușanu(Fiorentina), Costel Pantilimon(Watford)

    Fundași: Alexandru Mățel(Dinamo Zagreb), Vlad Chiri-cheș (SSC Napoli), Dragoș Gri-gore (Al Sailiya), Cosmin Moți(Ludogoreț), Laszlo Sepsi (FCNurnberg)

    Mijlocași:Ovidiu Hoban(Hapoel Be'er Sheva), LucianSânmărtean (Al Ittihad), GabrielTorje (Osmanlispor), AlexandruMaxim (VfB Stuttgart)

    Atacanți: Bogdan Stancu(Genclerbirligi), Claudiu Keșeru(Ludogoreț), Florin Andone(Cordoba), Raul Rusescu (Os-manlispor)

    Se remarcă absența luiConstantin Budescu, transferat în această iarnă la echipa DalianYifang.

    Lista definitivă a jucătorilor din străinatate care vor fi pre-zenți la reunirea lotului va fianunțată vineri, 18 martie.

    Stranierii convocaţi pentru amicalul cu S

    Veștile bune continuă pentru ar- bitrajul românesc. Arădeanul OvidiuHaţegan va conduce la centru returulde pe 15 martie dintre ManchesterCity și Dinamo Kiev, din optimileLigii Campionilor. Haţegan va arbi-tra în premieră în primăvara Cham-pions League. Brigada sa va fi forma-tă din aceiași arbitri cu care se vaduce și la Campionatul European dinFranţa: asistenţii Octavian Șovre,Sebastian Gheorghe, Radu Ghingu-leac și asistenţii adiţionali AlexandruTudor și Sebastian Colţescu. Haţegana mai arbitrat în acest sezon al Ligiimeciurile Dinamo Zagreb - Arsenal2-1, din septembrie, Șahtior - Malmo4-0, din noiembrie, și Benfica-Atle-tico 1-2, din decembrie. Arădeanul

    este primul central român prezent laun turneu final, după o pauză de 28

    de ani. Brigada acestuia va pleca înaprilie la Paris, unde va lua parte laseminarul UEFA și va susţine testelefizice înainte de startul lui EURO2016. Ioan Igna a condus meciuri la

    Euro 1988, în timp ce Nicolae Grigo-rescu a fost tușier la Euro 2000.

    Ovidiu Haţegan arbitrează în optimileLigii Campionilor

    Arădeanul se pregătește de Euro 2016

    Puștii UTA-ei au blocat liderul,iar Crișul preia șefia în județ

    Liga 4 Arad, etapa 15CS Glogovăț - Crișul Ch.Criș 1-4Cotoc 61 / Magda 36, Drăgan 40, Modan 50, Ciobanuaut. 65Voinţa Mailat - Frontiera Curtici 1-0Vidican 15Păulişana Păuliş - Şoimii Lipova 1-3Calancea 13 / R.Popa 52, Filimon 64,72Victoria Zăbrani - Unirea Sîntana 0-1Capătă 7UTA II - Progresul Pecica 0-0Lunca Teuz Cermei - Victoria Felnac 1-0Nistor 81Şoimii Şimand - Aqua Vest 5-2Mărcuș 5, Rechițan 17,20, D.Mitu 45, 64 / Vălan 24,Leuca 69

    Clasament1.Chişineu Criş 15 12 1 2 37-14 372.Sîntana 15 12 0 3 4 6-17 363.Pecica 15 11 3 1 38-9 364.Cermei 15 11 3 1 39-16 365.UTA II 15 9 2 4 27-22 296.Curtici 15 7 2 6 23-16 237.Lipova 15 6 3 6 31-23 218.Zăbrani 15 4 4 7 17-22 169.Păuliş 15 4 4 7 22-32 1610.Mailat 15 4 4 7 19-31 1611.Aqua Vest 15 3 1 11 21-46 1012.Felnac 15 2 2 11 15-37 813.Şimand 15 2 2 11 22-51 814.Glogovăţ 15 1 3 11 21-42 6

    Etapa următoare (19-20 martie):UnireaSântana - Aqua Vest, Şoimii Lipova - Lunca TeuzCermei, Victoria Felnac - CS Glogovăţ, CrişulChişineu Criş - ACS UTA II Bătrâna Doamnă,Progresul Pecica - Voinţa Mailat, Şoimii Şimand- Păulişana Păuliş, Frontiera Curtici - VictoriaZăbrani.

    Șoimii Lipova revine în prim-plan

    Pagină realizată de Sorin Haut

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    14/16

    14 14 - 20 martie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    Rugbiștii arădeni debutează în Cupa României

    Prima competiţie din acest an înrugby-ul românesc, Cupa României, estegata de start. Printre cele 15 formaţii senumără și divizionara secundă CSUniversitatea Aurel Vlaicu. Arădenii vor evolua în a doua grupă valorică, în seriaroşie mai fiind prezente echipele: ŞtiinţaPetroşani, RC Stejarul Buzău şi CSMănăştur Cluj-Napoca. Primul joc al stu-denților lui Marian Grindei se va disputape 19 martie, la Buzău, urmat de o nouădeplasare, în runda secundă, la Cluj, pe26 martie. Debutul oficial pe teren propriudin acest an se va consemna în 2 aprilie, în compania Ştiinţei Petroşani. Vor urmaapoi trei meciuri din retur, prima clasatăcalificându-se la meciul de baraj pentrupătrunderea în sferturile de finală alecompetiţiei KO.

    CSU Arad începe noul sezon în Crâng

    PE SCURT

    ICIM nu a depășit fazagrupelor în Liga Europei

    Univ.Goldiș ICIM a ratat calificarea laturneul final al Ligii Europei Centrale. În

    ultimul meci din grupa B, echipa arădea-nă a cedat clar, scor 40-77 (11-26, 5-17,6-15, 18-17), în fața slovacelor de laSamorin, meci disputat la sala UAV.Tinerele baschetbaliste pregătite deIldiko Prisăcariu au făcut un meci slab,pe lista marcatoarelor trecându-și nume-le: Mercea 19 puncte, Everbein 4, Bupte4, Ticău 3, Manea 3, Ciorban 2, Spier 2,Vaţi 2 şi Mera 1.

    A mai evoluat Boltașu. Cu un bilanțde cinci victorii și trei înfrângeri și 13puncte adunate, galben-albastrele au încheiat grupa pe locul trei, în urma celor de la Kara Trutnov (Cehia) și FlyingFoxes Viena (Austria), care au acces laturneul final. Din cealaltă grupă au avan-

    sat în faza finală MBK Ruzomberok(Slovacia) și CSU Alba Iulia, reprezen-tantă a României care a și câștigat, înweek-end, trofeul.

    A doua și ultima zi a CupeiEuropei de aruncări lungi, com-petiţie care s-a încheiat dumini-că după amiază pe stadionulGloria, a consemnat singuramedalie de aur a delegaţiei Ro-mâniei. Spre satisfacţia publicu-lui prezent, autorul performan-ţei a fost arădeanul Andrei Gag,legitimat la CSM Arad (antre-nor Ionel Oprea) și CSU Sucea-va, care cu 20,68 metri, a câști-gat fără probleme proba senio-rilor de aruncare a greutăţii,respectându-și astfel statutul defavorit. Pariu câștigător și alpreședintelui Federaţiei Româ-ne, Sandu Ion, Gag a rezolvatproblema medaliei de aur încă

    după primele două serii, când aaruncat 20,50 și apoi 20,68metri, după care a mai reușit oultimă aruncare notabilă, 20,01.De remarcat că arădeanul a fostsingurul sportiv din concurscare a depășit baremul celor 20de metri, fiind urmat în clasa-ment de portughezul Arnau-dov, 19.85 metri şi italianulBianchetti, 19.78 metri, ultimulstabilind la Arad și un nourecord personal.Gag: „Nu mă așteptamsă arunc atât de bine”

    Încurajat la Arad de consă-

    tenii din Bocsig, care au adus cuei și un banner pe care scria

    „Hai Andrei!”,atletul de laCSM Arad s-a declarat destulde mulţumit de rezultatul obţi-nut: „A fost o vreme rece, primulconcurs afară, sincer nu măașteptam să arunc așa de bine.Sunt foarte bine antrenat și pre- gătit, iar această competiție o pot

    considera de pregătire pentruMondialul de săptămâna viitoa-re, de la Portland. Până la urmă aieșit cum am vrut, 20,68 este atreia performanță a mea în aer liber. Îmi doresc să urc de la con-curs la concurs. Nu vreau să pro-mit nimic, dar bine ar fi să arunc peste 21 de metri la Rio. Le mul-țumesc consătenilor mei dinBocsig, care au venit în număr

    mare să mă susțină, dar și priete-nilor și cunoscuților din Arad,această medalie de aur o dedictuturor celor care au încredere înmine”, ne-a declarat AndreiGag, imediat după triumful depe Gloria.

    Două medalii în contul României

    Calificat încă de anul trecutla Jocurile Olimpice, AndreiGag a început excelent 2016, cuun titlu balcanic, urmat de me-dalia de aur la Cupa Europei,pentru ca în această săptămânăsă încerce un podium și la Mon-

    dialele de sală din SUA. Totduminică, un alt atlet de la CSM

    Arad a concurat în proba dearuncare a suliţei. Mezinul pro- bei seniorilor, Raul Rusu, aprins o zi ceva mai slabă, ceamai bună aruncare a sa măsu-rând 71,72 metri, rezultat cucare s-a clasat pe locul 9 îngrupa A. România a încheiatCupa Europei cu două medalii,aurul obţinut de Gag la arunca-rea greutăţii și argintul luiAlexandru Firfirică la tineret, înproba de aruncare a discului.

    Serghei Bubka, invitatspecial al evenimentului!

    Cupa Europei la aruncărilungi a fost deschisă de invita-tul special al evenimentului,

    nimeni altul decât fostul marecampion și recordmen mondialla săritura cu prăjina, SergheiBubka, foarte solicitat pentruautografe și fotografii. „Este o plăcere deosebită să fiu la Arad,la această competiție internațio-nală. Apreciez eforturile făcute pentru organizarea în cât maibune condiții a acestui concurs”,a spus Bubka, prim vicepreșe-dinte al Federaţiei Internaţio-nale. De asemenea, președinteleFederaţiei Române de Atletism,Sandu Ion, le-a avut alături peGabriela Szabo, Anișoara Cuș-mir sau Constantina Diţă, alte

    personalităţi ale atletismuluiromânesc și internaţional.

    Pagină realizată de Sorin Haut

    Arădeanul Andrei Gaga cucerit aurul

    la Cupa Europei

    Atletul CSM-ului a confirmat așteptările

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    15/16

    15 14 - 20 martie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    Daniela Dodean revine dupătrei ani de pauză laCampionatele Naţionale(Buzău, 17-20 martie), prilejperfect de a mai aduce medalii în contul CSM Arad. Parcursulfoarte bun din acest început dean îi dă mare încredere Danei,care s-a antrenat zilele trecute în sala complexului EmilProkopecz din Arad.Jucătoarea noastră s-a întorsde la Mondiale, unde a ocupatlocul nouă cu echipa României,iar în aprilie va participa laturneul preolimpic din Turcia. Între schimburile de mingi cucolegii de la CSM Arad, DanielaDodean a avut amabilitatea săne acorde un amplu interviu,pe care vi-l redăm mai jos.

    - Dana, aţi avut un parcursbun la Mondiale, iar la final Ro-mânia s-a clasat pe locul nouă.Mulţumită de parcursul tău și al

    naţionalei?- Da, într-adevăr, pot spune căam avut un parcurs destul de bun, voiam bineînţeles mai mult,dar am fost mulţumite că am reu-șit să trecem cu bine de o grupăfoarte grea, cu China, Taipei,Malaezia, care a fost și ţară gazdă,Spania și Ungaria, cu ultimaavând și meci decisiv de califica-re. A urmat apoi o tragere destulde proastă pentru noi, pentru căechipa Coreei de Nord nu aparefoarte des în competiţii, doar laMondiale. Iar stilul lor de joc necam încurcă, plus că nici nu lecunoaștem bine. În ceea ce priveș-

    te evoluţia mea, sunt mulţumită.A fost primul Mondial după opauză destul de mare, dar sigurcă aș fi vrut mai mult. Numai că

    am ajuns în Malaezia cu durerimari la braţ după cantonamentuldin Coreea de Sud și doar cu aju-torul staff-ului medical am reușitsă duc la bun sfârșit competiţia.Totuși, a ieșit bine, în sensul căam câștigat împotriva jucătoare-lor mai slab clasate ca mine înierarhia mondială și am pierdutdoar cu cele mai bine cotate.

    - Ești din nou acasă, în salaunde te simţi atât de bine și deunde ai amintiri frumoase. Ce te-a determinat să vii la Naţionale?

    - Probabil că pauza mare,pentru că au trecut trei ani fără să

    joc la Campionatele Naţionale.Au fost motive obiective, cum arfi accidentările, operaţiile la ge-nunchi, apoi nașterea fetiţei mele.

    Acum, că sunt sănătoasă cât decât, am zis să aduc din nou rezul-tate pentru Arad. Sper la treimedalii pentru antrenorul și fra-tele meu Cristi, dar și pentruCSM Arad, club de care mă sim-ţeam puţin datoare, pentru căpoate l-am neglijat în ultimii ani.La Naţionale o să vină și BerniSzocs, cu care o să joc la dublu,Eliza Samara are meci în Turcia șinu poate ajunge. La dublu mixt osă joc cu Ovidiu Ionescu.

    - Ai un prim sezon pozitiv laSaint Quentin, echipa pentrucare evoluezi în campionatulfrancez.

    - Da, pot spune că e foarte bine în Franţa, unde am un bilanţde 13 victorii și doar trei înfrân-geri. De asemenea, în ChampionsLeague am obţinut cel mai bunrezultat al clubului, care nu a maiacces până acum niciodată în sfer-turi, adică în primele opt. Cei deacolo sunt foarte bucuroși pentruaceste performanţe și chiar mi-aupropus o nouă ofertă, pe care credcă o voi accepta, pentru a juca șianul viitor la Saint Quentin.

    - Urmează turneul preolim-pic și drumul spre Rio deJaneiro. Ce ne poţi spune desprecalificare, e ceva oficial?

    - Oficial nu pot să anunţ ni-mic, dar știu că sunt șanse foartemari de calificare atât cu echipa,cât și la individual. În 6 aprilie osă merg la turneul preolimpic dinTurcia, unde sper să am o trageremult mai bună decât la Mondiale,cu echipa. Evident că vreau să măcalific din prima, cum se spune.În mod normal, după locul ocu-pat la Mondiale și după clasarea

    noastră în ierarhia mondială, artrebui să fim la Rio.

    - Prietena și colega ta, PușaMihalache, a ajuns între timpdirector la CSM Arad. Ce părere ai?

    - Mă bucur foarte mult pentruPușa, sunt cea mai fericită, amstat de vorbă cu ea și sunt opti-mistă că vom face lucruri minu-nate împreună. Tot timpul amavut un sprijin necondiţionat dinpartea ei și chiar aș vrea să vinăalături de noi la Rio. De fiecaredată am fost împreună la JocurileOlimpice, iar acum vreau să fie lafel.

    Marius Copil a ţinut să mulţumeascăpublicului arădean pentru că a venit înnumăr mare la meciul României cu Slovenia,de Cupa Davis, dar și pentru încurajările per-manente venite din tribunele Polivalentei „Cred că era de așteptat să vină în număr mare, pentru că am avut pentru prima oară, la Arad,un meci de Cupa Davis și cine știe când se vamai organiza un alt meci aici. Ne-am simțit foarte bine”,a declarat Marius Copil.România a învins Slovenia cu 4-1, la Arad,într-un meci contând pentru primul tur alCupei Davis, în Grupa I valorică a zoneiEuropa-Africa.

    Urmează duelul cu Spania lui Nadal!Tenismanul de la CSM Arad a adus două

    puncte în contul naţionalei noastre, câști-gând cu 3-0 la seturi în faţa lui Blaz Rola și cu2-0 împotriva lui Tomislav Ternar. EchipaRomâniei s-a calificat în turul al doilea, undeva întâlni echipa Spaniei, tot pe teren pro-priu, probabil în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 15-17 iulie.

    Marius Copil și-a anunţat prezenţa, și înacest an, la turneul de la București, BRDNăstase Ţiriac Trophy.

    Marius Copil a confirmat în Cupa Davis

    Copil rămâne om de bază în naționalăPagină realizată de Sorin Haut

    Dana Dodean: „Vreau să aducmedalii pentru rad”

    Dodean este ca și calificată la Rio

  • 8/19/2019 Direct Arad - 61-14-20 martie 2016

    16/16

    16 14 - 20 martie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Procurorii din cadrul DirecţieiNaţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Timişoara audispus trimiterea în judecată, înstare de libertate a inculpatuluiGHILEA ADRIAN NICOLAE,director executiv comercial al SCCET Arad SA, la data faptei, cuprivire la săvârșirea infracţiuniide abuz în serviciu cu consecin edeosebit de grave, dacă func io-narul a ob inut pentru sine saupentru altul un folos necuvenit.

    La data de 13 februarie 2007,inculpatul Ghilea Adrian Nicolae,în calitate de director executivcomercial al SC CET Arad SA, cuîncălcarea atribu iilor de serviciuşi a reglementărilor interne alesocietă ii, a încheiat și semnat unact adiţional la un contract de fur-nizare lignit prin care se stabileacă, pentru livrările neachitate latermen, preţul facturilor se reac-

    tualiza, de la 56,62 lei /tonă lasume cuprinse între 57,75lei/tonă până la 66,28 lei/tonă,deși în documentul iniţial se pre-vedea deja o modalitate de pena-lizare a facturilor neplătite la ter-men, conform căreia se calculaupenalităţi de 0,1%/zi de întârzie-

    re în funcţie de valoarea facturiineplătite.

    Clauza, vădit defavorabilăintereselor financiare ale SC CETArad SA, dădea posibilitatea caprin simpla neachitare a facturi-lor viitoare la termenele stipulate(chiar şi în cazul unei imposibili-

    tă i obiective), furnizorul să cal-culeze şi să factureze pre uri„reactualizate” pentru cantită ilede lignit livrate.

    Activitatea infrac ională de-rulată de inculpat a condus laproducerea în dauna SC CETArad SA a unui prejudiciu totalde 6.847.861,81 lei, precum și laasigurarea unui folos necuvenitîn același cuantum pentru socie-tatea furnizoare a cărbunelui.

    SC CET Arad SA s-a constituitparte civilă în cauză cu suma de6.847.861,81 lei. În cauză s-a insti-tuit măsura asiguratorie a seches-trului asupra unui imobil ce apar-ţine inculpatului Ghilea AdrianNicolae.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cupropunere de a se menţine măsu-rile asigurătorii dispuse în cauză.

    (livearad.ro)

    O nouă palmă dată de justi ie super -„managerului” Alin Văcean, cel care sfideazăpe toată lumea de ani de zile, cu largul con-curs al primarului Gheorghe Falcă, care l-ainstalat în fruntea Filarmonicii Arad, pe crite-rii numai de el ştiute. După ce preşedintelesindicatului din Filarmonică, Mihai Dogaru,a câştigat procesul intentat pentru că a fostconcediat abuziv, acum a venit rândul vice-preşedintelui sindicatului, Tiberiu Varyas, săîşi găsească dreptatea în instan ă.

    În data de 8 martie 2016, instan a s-a pro-nuntat în cazul vicepreşedintelui S.A.I.F.-Arad, Tiberiu Varyas, concediat în lunaoctombrie, în urma unei scurte comunicăricu caracter sindical adresată membrilororchestrei. Această măsură a managerului afost considerată abuzivă şi nelegală de cătreTribunalul Arad, care a dispus reintegrarealui Tiberiu Varyas în postul de inut anterior,iar Filarmonica îi va plăti salariile din octom- brie până în prezent.

    „Concedierile abuzive şi nelegale aufost îndreptate împotriva unor șefi de parti-

    dă (soliști) din cadrul orchestrei, doi dintreaceștia fiind lideri de sindicat. Concedierilenelegale s-au efectuat cu largul concurs alunei «linii de produc ie», formată din «sesi-zatori» şi din Comisia de Disciplină «com-petentă», formată din administrator şi pom-pier... În urma sentin elor, Filarmonica esteobligată să plătească salariile celor conce-dia i şi cheltuielile de judecată. În perioada în care instrumentiştii concedia i au fostimpiedica i să lucreze, au fost plăti i cola-boratori (înlocuitori), pentru ca risipa debani publici să fie desăvârşită.

    Conform informa iilor noastre, prejudi-ciile cauzate de «managementul» Filarmo-nicii au fost recuperate doar par ial.Solicităm Primăriei, Consiliului Local, săini ieze demersurile legale în vederea recu-perării în întregime a sumelor risipite înurma deciziilor abuzive şi nelegale alemanagerului. În afară de concedierile nele-gale, o serie de instrumentişti de valoare aupărăsit institu ia din cauza atmosferei insu-portabile. Pentru salvarea şi refacerea

    Filarmonicii, rugăm respectuos autorită ilelocale să ia toate măsurile legale care seimpun!”,se arată într-un comunicat alSindicatului Artiştilor Interpre i din Filarmo-nica de Stat Arad.(livearad.ro)

    Filarmonica a pierdut procesul cu liderul de concediat abuziv de managerul Văcean

    Sindicaliștii au mai câștigat un războicu managerul Văcean

    Fost director al CET Aradtrimis în judecată de DNA

    pentru un prejudiciude 6 8 milioane de lei

    DNA a luat în colimator afacerile necurate de la CET Arad