digital signature

of 16 /16
GhiVas TEAM Digital Signature Ghilasi Elda Vasiliu Ioana

Upload: elda96

Post on 02-Jul-2015

231 views

Category:

Documents


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: Digital signature

GhiVas TEAM

Digi ta l SignatureGhi las i EldaVas i l iu Ioana

Page 2: Digital signature

Ce e s t e s emnatura d ig i ta la? Semnatura electronica este o schema matematica folosita pentru demosntrarea autenticitatii

unui document sau mesaj digital.

O semnatura digitala valida ofera cititorului un motiv puternic de confirmare a faptului ca mesajul sau documentul digital este creat de catre o persoana care l-a semnat si continutul mesajului sau documentului digital nu a fost modificat de la data emiterii acestuia. Semnaturile digitale sunt folosit in mod curent pentru distributia de software, tranzactii financiare si in orice alte situatii in care se impune verificarea autenticitatii si protejarea continutului impotriva falsurilor si modificarilor.

Echivaland cu semnatura olografa, semnatura digitala este mult mai greu de falsificat atunci cand este emisa de o autoritate recunoscuta legal. In plus are particularitatea de a obliga emitentul documentului digital sau al mesajului semnat electronic la recunoasterea faptului ca acel document sau mesaj a fost emis de emitent la data si ora mentionate.

Page 3: Digital signature
Page 4: Digital signature

Impos ib i l i ta tea repudier i iOdata ce este emis un document digital semnat electronic, atata vreme cat semnatura electronica este valida pe documentul digital, autorul documentului nu isi poate declina raspunderea pentru continutul documentului cu semnatura electronica valida. In plus, nu poate nega faptul ca documentul a fost semnat personal, deoarece legislatia in vigoare prevede faptul ca detinatorul unei semnaturi digitale NU are dreptul sa instraineze/imprumute token-ul pe care exista certificatul digital calificat pe care il detine. Din acest punct de vedere, exemplul de mai sus in care firma de contabilitate transmite documentele financiare firmei pentru care le intocmeste, daca a comis greseli in intocmirea acestor acte, ramane responsabila pentru datele prezentate, cata vreme documentul digital transmis poarta o semnatura valida.

Page 5: Digital signature

Semnatura e l e c tron ica v s . s emnatura o lografa pe hart i e

O semnatura olografa poate fi usor copiata de pe un document pe altul prin copierea imaginii manual sau digital. In plus NU garanteaza ca documentul a fost semnat la o anumita data si ora. Semnaturile digitale conecteaza identitatea electronica cu documentul digital si nu pot fi copiate de pe un document digital pe alt document digital. Semnaturile digitale se pot aplica pentru intreg documentul astfel incat semnatura digitala prezenta pe oricare pagina din document va arata intergitatea, autenticitatea si data si ora emiterii documentului.

Page 6: Digital signature

Cum se s emneaza d ig i ta l un document Microsof t Word?

Pe pagina http://office.microsoft.com aflam informatiile si indrumarile necesare.

Dati clik pe ARX web site.

Page 7: Digital signature

Pasul 1Se va deschide aceasta pagina:Completati spatiile libere:

Page 8: Digital signature

Pasul 3Imediat vei primi un e-mail.Intri pe adresa ta de e-mail. E-mail-ul primit :

Dati clik pe Actitate your trial now!

Page 9: Digital signature

Pasul 4Se va deschide o noua pagina.Pe aceasta vei completa corespunzator spatiile libere.

Dati clik pe Download CoSign Trial !

Page 10: Digital signature

Pasul 5

Astepti sa se descarce!

Page 11: Digital signature

Pasul 6

Dati clik pe Save !

Page 12: Digital signature

Pasul 7

Dati clik pe Run !

Page 13: Digital signature

Pasul 8

Asteptati sa se incarce!

Page 14: Digital signature

Pasul 9

Reintrodu e-mail-ul si parola:

Page 15: Digital signature

Pasul 10

Vei primi instructiuni pe site, cum sa utilizezi aceasta parola. Alege programul in care vrei sa lucrezi si urmeaza instructiunile pe care le veiprimi.

Page 16: Digital signature

Pasul 1 1In final, mult doritul rezultat: am realizat propria noastra semnatura electronica!!!!

XSoftw are required, please dow nload

from http://w w w .arx.com