declaratie performanta dale iul 2013

2
DECLARAŢIA DE PERFORMANŢĂ Nr. ................ 1. Cod unic de identificare al produsului-tip: ELEMENTE DE PAVAJ - DALE DE BETON 2. Tipul, lotul sau numărul de serie sau orice alt element care permite identificarea produsului pentru construcţii: Tip: …………………………………………………………………………………………………………………… Culoare / Cod culoare: ................................................................................................................................................... Data fabricaţiei: ……………………………………………………………………………………………………….. Nr. Lot / cantitate [mp]: ……………………………………………………………………………………………… Dispozitie de livrare: ……………………… Aviz de însoţire marfă sau Factura nr.: ……………………………… 3. Utilizarea sau utilizările preconizate ale produsului pentru construcţii, în conformitate cu specificaţia tehnică armonizată aplicabilă: pavări la interior şi exterior destinate zonelor de circulaţie pietonală şi a vehiculelor, invelitori acoperis. 4. Numele, denumirea socială sau marca înregistrată şi adresa de contact a fabricantului : S.C. ELPRECO S.A., Calea Severinului, RO 200609 Craiova, Tel: 0251-307.700; Fax: 0251-590.225; e-mail: [email protected]; www.elpreco.ro 5. Numele şi adresa de contact a reprezentantului autorizat: nu este cazul. 6. Sistemul sau sistemele de evaluare şi verificare a constanţei performanţei produsului pentru construcţii : 4. 7. În cazul declaraţiei de performanţă privind un produs pentru construcţii acoperit de un standard armonizat: nu este cazul. 8. Evaluare tehnică europeană: nu este cazul. 9. Performanţa declarată Caracteristici esenţiale: Performanţa Specificaţiile tehnice armonizate Reacţie la foc Clasa A1 SR EN 1339:2004; SR EN 1339/AC:2006 Performanţă la foc exterior Corespunzatoare Emisie de azbest Nu conţine azbest în reţeta de fabricaţie Rezistenţa la încovoiere Clasa 3 Rezistenţa la alunecare / derapare Corespunzatoare Conductivitate termică 1,3 W / mK Durabilitate (Rezistenta la actiunea factorilor climatici) Clasa 2 pentru absorbtia de apa Clasa 3 pentru rezistenta la inghet -dezghet Cerinţele pe care le respectă produsul: SR EN 1339:2004; SR EN 1339/AC:2006 Dale de beton. Condiţii şi metode de încercări. 10. Performanţa produsului identificat la punctele 1 şi 2 este în conformitate cu performanţa declarată de la punctul 9. Această declaraţie de performanţă este emisă pe răspunderea exclusivă a fabricantului S.C.ELPRECO S.A. Craiova DIRECTOR GENERAL Data: ec. Adrian Bezerghianu COD:F.-ELP.-755.08.0111. Ediţia 1 revizia 0 ex. extern

Upload: traian-florian

Post on 23-Nov-2015

20 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

  • DECLARAIA DE PERFORMAN

    Nr. ................

    1. Cod unic de identificare al produsului-tip: ELEMENTE DE PAVAJ - DALE DE BETON

    2. Tipul, lotul sau numrul de serie sau orice alt element care permite identificarea produsului pentru construcii:

    Tip:

    Culoare / Cod culoare: ...................................................................................................................................................

    Data fabricaiei: ..

    Nr. Lot / cantitate [mp]:

    Dispozitie de livrare: Aviz de nsoire marf sau Factura nr.:

    3. Utilizarea sau utilizrile preconizate ale produsului pentru construcii, n conformitate cu specificaia tehnic armonizat aplicabil: pavri la interior i exterior destinate zonelor de circulaie pietonal i a vehiculelor, invelitori acoperis.

    4. Numele, denumirea social sau marca nregistrat i adresa de contact a fabricantului: S.C. ELPRECO S.A., Calea Severinului, RO 200609 Craiova, Tel: 0251-307.700; Fax: 0251-590.225; e-mail: [email protected];

    www.elpreco.ro

    5. Numele i adresa de contact a reprezentantului autorizat: nu este cazul. 6. Sistemul sau sistemele de evaluare i verificare a constanei performanei produsului pentru construcii: 4.

    7. n cazul declaraiei de performan privind un produs pentru construcii acoperit de un standard armonizat: nu este cazul.

    8. Evaluare tehnic european: nu este cazul.

    9. Performana declarat

    Caracteristici eseniale: Performana

    Specificaiile tehnice

    armonizate

    Reacie la foc Clasa A1

    SR EN 1339:2004;

    SR EN 1339/AC:2006

    Performan la foc exterior Corespunzatoare

    Emisie de azbest Nu conine azbest n reeta de fabricaie

    Rezistena la ncovoiere Clasa 3

    Rezistena la alunecare / derapare Corespunzatoare

    Conductivitate termic 1,3 W / mK

    Durabilitate

    (Rezistenta la actiunea factorilor climatici)

    Clasa 2 pentru absorbtia de apa

    Clasa 3 pentru rezistenta la inghet -dezghet

    Cerinele pe care le respect produsul: SR EN 1339:2004; SR EN 1339/AC:2006 Dale de beton. Condiii i

    metode de ncercri. 10. Performana produsului identificat la punctele 1 i 2 este n conformitate cu performana declarat de la punctul 9.

    Aceast declaraie de performan este emis pe rspunderea exclusiv a fabricantului S.C.ELPRECO S.A.

    Craiova DIRECTOR GENERAL

    Data: ec. Adrian Bezerghianu

    COD:F.-ELP.-755.08.0111. Ediia 1 revizia 0 ex. extern

  • SISTEMUL DE CONTROL AL PRODUCIEI

    PROTECIA MEDIULUI SC ELPRECO SA are implementat i certificat sistemul de management al mediului n conformitate cu standardul de referin ISO 14001:2004 i i desfaoar activitaile n conformitate cu cerinele legislaiei n vigoare. Organismul de de certificare: SGS SA Systems & Services Certification Switzerland. Nr. certificat: CH07/0522 / 25.05.2013, valabil pn la 24.05.2016.

    n activitile sale de producie i comercializare S.C. ELPRECO S.A. i-a propus s utilizeze eficient resursele naturale, materiile prime i materialele inclusiv cele utilizate la fabricarea ambalajelor. Modul de valorificare a deeurilor de ambalaje Deeurile de band polipropilenic i de folie se valorific prin agenii economici autorizai pentru colectarea i reciclarea deeurilor din materiale plastice.Paleii se returneaz la Elpreco sau se valorific prin firme autorizate n colectarea deeurilor de lemn; Modul de eliminare a deeurilor de beton Dalele din beton nu conin substane periculoase pentru mediu. Deeurile de beton generate n activitatea de punere n oper de ctre firmele de construcii (pavri trotuare, alei, platforme de depozitare, etc.) trebuie predate la ageni economici autorizai pentru eliminarea controlat a acestora.

    SECURITATE I SNTATE OCUPAIONAL

    Produsele care fac obiectul acestei declaraii nu constituie o ameninare pentru igena i sntatea oamenilor. n activitatea de exploatare a construciilor n care sunt nglobate produsele, acestea nu prezint riscuri de accidentare, precum alunecare, cdere, lovire.

    ELPRECO Craiova, Calea Severinului, 44

    07

    SR EN 1339

    DALE DIN BETON

    Tip / culoarea : conform nr........

    Utilizare preconizat: Pavri la interior i exterior destinate zonelor de circulaie pietonal i vehiculelor, nvelitori acoperi. Reacie la foc: clasa A1 Performan la foc exterior: corespunztoare Emisie de azbest: nu conine azbest n reeta de fabricaie Rezistena la ncovoiere: Clasa 3

    Rezistena la alunecare / derapare: corespunztoare Conductivitate termic: 1,3 W / mK Durabilitate: corespunztoare

    Nota: - Se vor respecta instructiunile de manipulare, transport si depozitare anexate la declaratia de performanta. - Se vor avea in vedere recomandarile privind protectia mediului, specificate mai sus. - Pentru fiecare tip de element de pavaj se anexeaza instructiuni de utilizare si montaj specifice.

    SC ELPRECO SA are implementat i certificat sistemul de management al calitii n conformitate cu standardul de referin ISO 9001:2008. Organismul de de certificare: SGS Systems & Services Certification Hungaria. Nr. certificat: HU98/13134 / 21.05.2013, valabil pn la 20.05.2016

    Pentru a elimina sau minimiza riscurile de accidentare i mbolnvire profesional ale angajailor i ale prilor interesate (clieni, furnizori, etc) la care acetia pot fi expui, SC ELPRECO SA a implementat i certificat un Sistem de Management al Securitii i Santii Ocuoaionale n conformitate cu specificaia OHSAS 18001:2007. Organismul de de certificare: SGS Systems & Services Certification Hungaria. Nr. certificat: HU07/0031 / 24.05.2013, valabil pn la 23.05.2016.