cultura organizațională a facebook

Download Cultura Organizațională a Facebook

Post on 05-Dec-2015

220 views

Category:

Documents

4 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

cultura organizationala a companie facebook

TRANSCRIPT

Cultura organizaional

Cultura organizaionalEfectuat de Doaga Cristina i Garabajiu Natalia

Facebookeste unsite webde tipreea de socializaredinInternet, creat de ctreMark Zuckerberg n anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar i persoane nc necunoscute. n acest moment facebook este una dintre cele mai rspndite reele sociale din lume.

Definirea culturii organizaionaleValorile comune n cadrul unei organizaii.Definete ceea ce este important.Ofer direcie spre "calea cea dreapt", de a face lucrurile.ADN-ul companiei - invizibil pentru ochi, dar un ablon puternic, care modeleaz comportamentul angajailor.

Elementele culturii organizaionale5Cultura organizaionalArtefacte ale culturii organizaionale I Produse artificiale1. produse artificiale fiziceDenumirea

Arhitectura, dimensiunile cldirilor, oficiilor

Facebook Headquarters Entrance Sign Menlo Park

Amenajarea slilor, spaiilor de odihn, etc.

2. Produse artificiale de comportamentMark Zuckerberg,fondatorul Facebook,ii conduce pe potenialii angajai la plimbare in pdure, ocazie cu care le prezint viziunea sa asupra companiei.Apoi le spune acestora ca banii nu reprezinta un obiectiv si ca pot incepe munca imediat dac vor.

3.Produse artificiale verbale

II. Valori, Credine, Norme

III. Conceptul de bazconst din principiile promovate de conducerea de nivel superiorncurajm oamenii s fie ndrznei. Cultura noastr deschis ine toat lumea informat i permite oamenilor s se deplaseze n jur i de a rezolva problemele pe care i preocup cel mai mult. Lucrm n echipe mici i ne micm repede pentru a dezvolta noi produse,constant repetnd i mbuntind. Expresia "aceast cltorie este de 1% terminat" este postat pe ziduri, amintindu-ne c am nceput doar s ndeplinim misiunea noastr de a face lumea mai deschis i conectat.