conditii contractuale abonamente carduri vacanta 9695

17
Conditii contractuale – cardurile 9695 1 Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284 Conditii contractuale Cardurile 9695: I. Cardurile de vacanta 9695 II. Cardurile anuale 9695

Upload: mihai2303

Post on 10-Apr-2016

232 views

Category:

Documents


6 download

DESCRIPTION

asistenta rutiera

TRANSCRIPT

Page 1: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

1

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

Conditii contractuale Cardurile 9695:

I. Cardurile de vacanta 9695

II. Cardurile anuale 9695

Page 2: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

2

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

CONDIȚIILE CONTRACTUALE PRIVIND ASISTENȚĂ RUTIERĂ PENTRU CARDURILE DE VACANȚĂ 9695 I. DEFINIŢII: 1. În prezentul contract, termenii de mai jos au următoarele înțelesuri și se vor aplica în condițiile arătate mai jos: PRESTATOR - ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - cu sediul în București, Calea Floreasca nr.169, etaj 6, sector 1, înregistrat la Registrul Comerțului sub nr. J40/1807/2010, CIF: RO26546163, denumită în continuare 9695; PROPRIETAR AUTO - persoană fizică cu vârsta de peste 18 ani sau persoană juridică proprietară a autovehiculuilui care face obiectul contractului de card de vacanță de asistență rutieră și care este menționată în contractul de card de vacanță; DEȚINĂTORUL DE CARD – orice persoană fizică cu vârsta de peste 18 ani, posesoare de permis de conducere, ce folosește autovehiculul cu consimțământul proprietarului de card; AUTOVEHICUL – autovehiculul înmatriculat in România cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone, cu o vechime de maxim 10 ani la momentul emiterii contractului de card de vacanță, aflat în proprietatea sau folosinta deținatorului de card; CALL CENTER – serviciul telefonic disponibil 365/24/7 pentru deținatorul de card și persoanele asimilate deținatorului de card pentru a beneficia de serviciile oferite de 9695. Serviciul este disponibil prin apelarea urmatoarelor numere de telefon:

021 9695 – pentru România și

021 212.9695 – pentru apeluri din afara României. TIMP DE INTERVENȚIE – reprezintă intervalul de timp scurs din momentul primirii apelului de către Call Centerul 9695 și momentul în care prestatorul sau reprezentantul său trebuie să ajungă la locul unde se află autovehiculul imobilizat. EVENIMENT/RISC ACOPERIT- Eveniment viitor, posibil dar incert, a carui producere are ca și consecință directă imobilizarea autovehiculului; DISTANȚA – numărul de kilometri parcurși de autovehiculul de intervenție pe distanța dus-intors, pe drum public, în scopul asigurării serviciilor ce fac obiectul prezentului contract. LIMITA RĂSPUNDERII PE EVENIMENT - Limita exprimată in număr de kilometri sau valoric în care 9695 iși asumă presatrea sau organizarea serviciului de asistență; ACOPERIRE TERITORIALĂ: Limita geografică în care 9695 se obligă să furinzeze și să organizeze serviciile de asistență; SERVICII DE ASISTENȚĂ RUTIERĂ ȘI ALTE SERVICII DE URGENȚĂ – se referă la intervențiile efectuate sau organizate de 9695 la solicitarea telefonică a deținatorului de card cu privire la asistență, ca urmare a producerii unui eveniment acoperit. Acestea sunt următoarele:

1. Serviciul “START” – de repunere in stare de funcționare a acumulatorului (curent de pornire). 2. Serviciul „DEPANARE” – încercarea de repunere în stare de funcționare a vehiculului dacă

prezinta probleme tehnice pe drumurile publice. Acest serviciu este oferit în limitele tehnice pe care le permite dotarea mașinii de intervenție precum și limitele impuse de natura defecțiunii și acoperă costurile deplasării echipei de intervenție la locul imobilizării autovehiculului. Se acoperă și costul pieselor de schimb până la maxim 100 de RON. Serviciul se consideră „tractare” daca defecțiunea aparută la autovehicul nu se poate remedia pe loc.

3. Serviciul „TRACTARE” – pentru evenimente produse pe drumurile publice, se asigură transportul vehiculului dacă acesta este imobilizat ca urmare a unui eveniment acoperit. Tractarea se face până la cea mai apropiată unitate service auto de locul producerii evenimentului.

4. Serviciul „TRACTARE LA DOMICILIU” - la solicitarea deținatorului de card, autovehiculul poate fi transportat la o unitate service din localitatea de domiciliu sau la altă unitate service agreată de deținatorul de card, în limita distanței menționate în contract.

Page 3: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

3

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

5. Serviciul “PARCARE” - în cazul în care timpul de reparație al vehiculului depășește 8 ore sau vehiculul trebuie să fie depozitat în așteptarea tractării, 9695 va acoperi taxele de parcare, pentru o perioadă de maxim 3 zile.

6. Serviciul “PANĂ DE CARBURANT”- în cazul în care autovehiculul ce face obiectul contractului este imobilizat datorită lipsei de combustibil, acesta va fi tractat până la cel mai apropiat furnizor de combustibil.

7. Serviciul “PANĂ DE CAUCIUC” – constă în serviciul de înlocuire a pneului în caz de pană. În cazul în care autovehiculul nu are pneu de rezervă sau dacă pana nu poate fi remediată pe loc, autovehiculul va fi tractat până in cel mai apropiat atelier la care se poate remedia pe cheltuiala deținatorului de card respectiva problemă.

8. Serviciul de “DEBLOCARE” - în situația în care cheia de pornire ramâne blocată în incinta autovehiculului sau în situația blocării sistemului de inchidere a autovehiculului, 9695 va organiza intervenția la fața locului a unei echipe specializate pentru deblocarea autovehiculului. Serviciul se consideră „tractare” dacă deblocarea autovehicului nu este posibilă pe loc.

9. Serviciul “TAXI” - în cazul în care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km față de cea de domiciliu, 9695 acoperă transportul în regim taxi a persoanelor aflate în autovehicul.

10. Serviciul „TRANSPORT”- în cazul in care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km față de cea de domiciliu, 9695 va organiza transportul şoferului şi al pasagerilor până la destinaţia iniţială a acestora sau până in localitatea de domiciliu. Transportul se va face cu trenul (la clasa I) sau, pentru distanţe mai mari de 1.000 km, cu avionul (la clasa economic).

11. Serviciul “CAZARE” - în cazul in care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km, pe perioada reparaţiei vehiculului ca urmare a unui eveniment acoperit, 9695 va organiza şi va acoperi cheltuielile efectuate pentru cazarea şoferului şi a pasagerilor din autovehicul, dar nu mai mult de 3 nopţi. Costurile cu micul dejun sau alte consumații nu sunt incluse.

12. Serviciul “ÎNLOCUIREA VEHICULULUI” - în cazul în care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km decât cea de domiciliu, pe perioada reparaţiei autovehiculului, 9695 va organiza înlocuirea vehiculului avariat/defect cu un alt vehicul închiriat, din aceeaşi categorie, dacă acest serviciu este disponibil pe plan local.

13. Serviciul “REPATRIEREA VEHICULULUI” - în situația în care evenimentul acoperit s-a produs în afara României, dacă se dovedeşte că repararea locală a vehiculului este imposibil de efectuat într-un termen de maxim 10 zile calendaristice, 9695 va organiza transferul autovehiculului în România la o unitate service indicată de Deținatorul de card.

14. Serviciul „TRADUCERE” - În cazul unor situații de urgență petrecute în afara României care implică poliția sau serviciul de ambulantă în care se impune traducerea într-o alta limbă, 9695 va oferi un serviciu de traducere instantanee direct prin telefon. Traducerea poate fi furnizată imediat de la solicitare pentru limbile: germană, engleză, maghiară, română, bulgară, slovenă, croată și sârbă. Pentru toate celelalte limbi, 9695 trebuie să organizeze contractarea unui interpret extern și va suporta toate cheltuielile.

II. OBIECTUL CONTRACTULUI 2.1. În baza prezentelor condiţii contractuale şi în schimbul plăţii tarifului cardului de vacanță de către Deținatorul de card, 9695 oferă și/sau organizează serviciile menționate la cap VII în cazul imobilizării autovehicului menționat în contract ca urmare a producerii riscurilor menționate la pct. VI. III. CONTRACTUL DE CARD DE VACANȚĂ 3.1 Contractul de card de vacanță se încheie în baza Cererii-chestionar completată de Deținatorul de card. 3.2. Se consideră ca facând parte integrantă din Contractul de card de vacanță: Cererea-chestionar, Condiţiile contractuale, Cardul de vacanță, Actele adiționale și, în cazul în care sunt menţionate în mod expres în contract, Clauzele speciale agreate de ambele părți.

Page 4: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

4

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

IV. ACOPERIRE TERITORIALĂ 4.1. 9695 oferă serviciile de asistență rutieră in funcție de tipul card atât în România cât și în restul țărilor din teritorilui continetului Europa, după cum urmează: Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Cehă, Republica Irlanda, Republica Moldova, Rusia (partea europeana), San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia (inclusiv partea asiatica), Olanda, Ucraina, Ungaria si Vatican. V. PERIOADA DE VALABILITATE. ÎNCEPUTUL RASPUNDERII 9695 5.1. Contractul de card de vacanță este valabil pentru o perioada de 15 zile de la data solicitată de la activare, dar nu mai devreme de la ora 00:00 a zilei următoare celei în care 9695 a primit confirmarea faptului că deținatorul de card a achitat anticipat prețul cardului de vacanță. VI. RISCURI ACOPERITE În funcție de tipul de card de vacanță deținut, conform mențiunilor din capitolul VII, 9695 oferă servicii în cazul producerii următoarelor riscuri:

6.1. Defecțiuni tehnice 6.2. Pană de cauciuc 6.3. Eveniment rutier 6.4. Furtul vehiculului 6.5. Lipsa combustibilului sau alimentare eronată 6.6. Lipsa cheii de contact sau blocarea sistemului de închidere.

VII. TIPURILE DE CARD DE VACANȚĂE 9695 7.1. În tabelul de mai jos sunt prezentate tipurile de card de vacanțăe incluzând riscurile acoperite, serviciile oferite așa cum sunt definite în cap.I, limitele răpunderii precum și acoperirea teritorială:

TIP CARD STANDARD EXTRA PREMIUM

ACOPERIREA TERITORIALĂ România România +

Europa România +

Europa

RISCURI ACOPERITE

Defecțiuni tehnice Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Pană de cauciuc Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Eveniment rutier Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Furtul autovehiculului Nr. de evenimente nelimitat Nu Da Da

Lipsă combustibil sau

alimentare eronată Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Lipsă cheie sau blocare sistem

de închidere Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Tip serviciu Limita/eveniment Inclus in produs

A. SERVICII DE URGENȚĂ

a) Start Fără limită de km. Da Da Da

b) Depanare Fără limită de km. Da Da Da

c) Tractare - până la cel mai

apropiat service Fără limită de km. Da Da Da

Page 5: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

5

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

d) Tractare la domiciliu sau service agreat

Limita distanta dus-intors -> 100 km 200 km 300 km

e) Pană de cauciuc Fără limită de km. Da Da Da

f) Pană de carburant Fără limită de km. Da Da Da

g) Deblocare Fără limită de km. Da Da Da

h) Parcare 250 Ron - maxim 3 nopți

/eveniment Da Da Da

B. SERVICII SUPLIMENTARE LA ALEGERE

dacă reparația durează mai mult de 8 ore și se face la o distanță de peste 50 Km de domiciliul deținătorului de card

i) Transport- tren sau avion

(pentru distanțe mai mari de 1.000 de km)

2.000 Ron/eveniment Nu Da Da

j) Cazare 300 Ron/noapte/persoană - maxim 3 nopți/eveniment

Nu Nu Da

k) Taxi 200 Ron/eveniment Nu Da Da

l) Inlocuirea autovehiculului 450 Ron/zi - maxim 3

zile/eveniment Nu Nu Da

C. SERVICII OFERITE DOAR ÎN SITUAȚIA ÎN CARE EVENIMENTUL ESTE ÎN AFARA ROMÂNIEI

m) Repatrierea autovehiculului

6.500 Ron/eveniment Nu Da Da

n) Traducere - organizare

serviciu --- Nu Da Da

7.2. In cazul producerii unui risc acoperit, Deţinatorul de card va putea solicita un singur serviciu de urgenţă (Secţiunea A din tabelul de mai sus). 7.3. Serviciile enumerate în Secţiunea B de mai sus (lit. i), j), k) si l)) nu vor fi cumulate. 9695 va determina împreună cu Deţinătorul de card cel mai avantajos serviciu dintre cele de mai sus, serviciu care se va acorda şi în cazul persoanelor transportate cu acelaşi autovehicul. 7.4. Serviciul menționat la lit. d) este valabil numai pe teritoriul României. VIII. EXCLUDERI 8.1. 9695 nu va oferi serviciile menționate la pct. 7.1 dacă

a) autovehiculul nu se încadrează în definiția menționată în cap.I; b) vehiculul nu avea certificat de înmatriculare/înregistrare sau altă autorizaţie de circulaţie valabil/ă

şi/sau inspecţia tehnică periodică (I.T.P.) valabilă, iar riscul asigurat s-a produs în timp ce acesta circula;

c) autovehiculul a fost modificat fără acordul prealabil al autorităţilor în domeniu; d) autovehiculul a fost folosit pentru curse, raliuri, pregătiri sau antrenamente în acest scop; e) în cazul evenimentelor produse in afara drumurilor publice (ex.: drum forestier); f) în momentul producerii evenimentului, vehiculul era condus de o persoană fără drept de

conducere pentru categoria respectivă de vehicule; g) evenimentul a fost produs în timpul conducerii vehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, a

produselor sau substanţelor stupefiante sau a medicamentelor ce nu sunt compatibile cu permisiunea de a conduce precum şi în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie;

8.2. Alte situații/riscuri/cheltuieli excluse: a) război (declarat sau nu), invazie sau acţiunea unui duşman extern, război civil, revoluţie,

rebeliune, insurecţie, dictatură militară, conspiraţie, greve, tulburări civile, terorism; b) explozie atomică, radiaţii sau infestări radioactive ca urmare a folosirii energiei atomice sau

materialelor fisionabile; c) poluare sau contaminare de orice natură şi din orice cauză;

Page 6: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

6

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

d) evenimentul a fost produs cu intenţie sau culpă gravă de către Deținatorul de card sau persoanele asimilate acestuia;

e) calamități naturale (inclusiv efectele indirecte): inundaţie, furtună, uragan, cutremur de pamânt, prăbușire sau alunecare de teren, ninsori abundente;

f) cheltuielile cu garanţia oprită de firmele de rent a car, combustibilul, eventualele amenzi de circulaţie şi alte cheltuieli legate strict de închirierea maşinii vor fi suportate direct de către Deținatorul de card;

g) cheltuielile legate de plata taxelor de drum; h) defecţiunile produse ca urmare a modificărilor produse vehiculului, în cazul în care acestea nu au

fost efectuate la un service autorizat; i) cazul în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, vehiculul a rămas împotmolit în

nisip, noroi, apă sau zăpadă; j) cheltuielile pentru un număr de persoane mai mare decât numărul total de locuri stabilit în

certificatul de înmatriculare şi/sau cartea de identitate a vehiculului; k) cazul în care Deținatorul de card nu a avizat 9695 despre producerea riscului asigurat şi a

procedat la organizarea serviciului de urgență fără acordul acesteia. IX. PROCEDURA DE URMAT ÎN CAZUL ÎN CARE ESTE NEVOIE DE ASISTENŢĂ RUTIERĂ 9.1. Pentru ca 9695 să poată interveni şi organiza serviciile prezentate, în caz de imobilizare a autovehiculului ca urmare a producerii unor riscuri acoprite mentionate la pct. VI. , Deținatorul de card trebuie să: - apeleze imediat Call Center-ul 9695 la numarele de telefon 021.9695 (pentru apelurile din Roamnia) sau 021 212.9695 (pentru apelurile din afara Romaniei), în cazul producerii unui eveniment acoperit. Deținatorul de card va prezenta detalii privind circumstanţele în care s-a produs riscul acoperit, respectiv tipul de asistenţă solicitat. - furnizeze toate informaţiile necesare identificării autovehiculului, a locaţiei evenimentului precum şi a persoanelor îndreptăţite la folosirea serviciului de asistenţă rutieră - pună la dispoziţia 9695 orice alte informatii sau documente solicitate de acesta; - obţină aprobarea 9695 înainte de a lua orice iniţiativă, de a organiza diferite servicii, în special dacă implică costuri, chiar dacă acestea sunt acoperite prin prezentul contract; - accepte soluţia recomandată de 9695. 9.2. În caz de neîndeplinire a obligaţiilor prevăzute la pct. 9.1, 9695 poate refuza organizarea sau plata serviciului solicitat. 9.3. În situaţia în care, pe lângă serviciul de asistenţă iniţial acordat de către 9695, Deținatorul de card este nevoit ca, pentru acelaşi eveniment, să folosească un serviciu suplimentar dintre cele menţionate la pct. 7.1. din tabelul de mai sus, Deținatorul de card este obligat să reînştiinţeze 9695. 9.4. În vederea obţinerii rambursării eventualelor sume plătite direct de către Deținatorul de card, în limita sumelor acoperite de 9695 conform pct.7.1. de mai sus, Deținatorul de card este obligat să trimită în termen de maxim 5 zile calendaristice de la data folosirii serviciului toate documentele care stau la baza notificării evenimentului produs și care jutifică plațile efectuate. X. OBLIGAȚIILE 9695 10.1. 9695 se obligă să asigure deținatorului de card, la orice oră și în limita acoperirii geografice menționate la cap. IV, serviciile conform cardului de vacanță deținut, așa cum sunt definite în cap. I. 10.2. 9695 se obligă să asigure funcţionarea permanentă a call-center-ului şi un număr suficient de linii telefonice pentru preluarea apelurilor din partea deținatorului de card sau a persoanelor asimilate acestuia. 10.3. 9695 se obligă să organizeze intervenţiile de urgenţă cu autovehicule sau echipamente dotate corespunzător pentru manipularea în siguranţă a autovehiculului deținatorului de card. 10.4. 9695 se obligă să asigure un timp de intervenție de : - 60 minute în caz de intervenţie solicitată în orasele resedinţă de judeţ sau în Bucureşti; - 120 minute în caz de intervenție solicitată în afara orașelor reşedinţă de judeţ sau Bucureşti.

Page 7: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

7

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

Timpul de intervenţie estimat va fi comunicat deținatorului de card de către call center-ul 9695. 10.5. În cazul în care 9695 nu respecta termenele de intervenție menționate la art. 10.4., la solicitarea Abonatului, 9695 este obligat sa restituie integral valoarea plaților (plata anuala sau suma ratelor achitate pâna la momentul solicitarii) facute de Abonant în contul prețului abonamentului. O astfel de solicitare poate fi făcuta de Abonat în maxim 15 zile de la producerea evenimentlui. Contractul se va rezilia automat a doua zi dupa efectuarea plății de catre 9695. 10.6. În situații speciale, cum ar fi: ninsori abundente, ploi torențiale, blocaje în trafic, lucrări de reparație ale carosabilului, precum și alte cauze fără legătură directa cu 9695, 9695 nu va fi responsabilă de eventualele întârzieri față de termenele menționate la art. 10.4. În astfel de situatii, 9695 este obligată sa anunţe abonatul cu privire la modificarea timpului de intervenție. XI. OBLIGAȚIILE DEȚINATORULUI DE CARD 11.1. Deținatorul de card este obligat să plătească tariful mentionat la cap. XII, la termenele și în condițiile stabilite în contractul de card de vacanță. 11.2. Să întreţină autovehiculul care face obiectul contractului de card de vacanță în bune condiţii şi în conformitate cu dispoziţiile legale, în scopul prevenirii producerii riscurilor acoperite. 11.3. Deținatorul de card esteobligat ca, în situaţii de urgenţă, să anunţe imediat Call-Center-ul 9695. În caz contrar, 9695 nu işi asumă răspunderea pentru acoperirea costurilor intervenţiei sau eventualele prejudicii suferite de deținatorul de card. 11.4. Să coopereze cu 9695 şi să furnizeze toate informaţiile şi documentele solicitate de acesta în legătură cu evenimentul produs, permiţându-i să facă investigaţii referitoare la cauza si la împrejurările producerii evenimentului. 11.5. În cazul riscului de furt al autovehiculului, Deținatorul de card se obligă să înştiinţeze imediat poliţia sau alte instituţii abilitate, cele mai apropiate de locul producerii evenimentului, cerând întocmirea de acte cu privire la cauzele şi împrejurările producerii acestuia. Deținatorul de card trebuie să depună la 9695 în termen de 15 zile de la producerea evenimentului copiile acestor documente justificative (ex.: dovada, proces verbal etc.). 11.6. Deținatorul de card se obligă să achite 9695 orice sume acoperite de 9695 sau prejudicii directe suferite de 9695 pentru servicii solicitate de deținatorul de card și asigurate de 9695 care exced prezentului contract sau care sunt rezultatul exercitării abuzive de către deținatorul de card sau de persoanele asimilate lui a drepturilor conferite de prezentul contract. XII. PREȚUL CARDULUI DE VACANȚĂ 12.1 Prețul cardului de vacanță se achită înainte de intrarea in vigoare a cardului de vacanță. XIII. FORŢA MAJORĂ 13.1. Niciuna din părți nu poate fi trasă la răspundere pentru prejudicii sau intârzieri în nerespectarea clauzelor convenite in prezentul contract în situația de forță majoră. Forța majora, potrivit prezentului contract, se refera la împrejurari care blocheaza executarea contractului independente de voința părții care le invoca. 13.2. Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă, dacă aceasta anuntă cealaltă parte despre intervenția evenimentului ce constituie Forța majoră în maxim 5(cinci) zile de la producerea acestuia. În eventualitatea ca situația de forță majoră durează mai mult de 3 luni, părțile sunt libere să rezilieze contractul, fără plata vreunei despăgubiri, cu respectarea dreptului de preaviz. 13.3. Forța majoră nu va include nici un eveniment care este cauzat de neglijența sau acțiunea intenționată a vreuneia din părți sau a agenților sau angajaților părții respective și nici un eveniment pe care partea respectivă, acordând atenția necesară, l-ar fi putut fie lua în considerare în momentul încheierii acestui contract, fie preveni sau evita în cursul îndeplinirii obligațiilor care decurg din această convenție. 13.4. Forța majoră nu va include insuficiența fondurilor sau neefectuarea plaților solicitate în cadrul prezentului contract.

Page 8: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

8

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

13.5. În cazul în care Forţa Majoră şi/sau efectele acesteia obligă la suspendarea executării prezentului contract pe o perioadă mai mare de 60 (șasezeci) de zile calendaristice, după cum se confirmă în documentele emise de către autorităţile competente, părţile se vor întâlni, într-un termen de cel mult 10 (zece) zile calendaristice de la expirarea acestei perioade, pentru a conveni asupra modului de executare a contractului. XIV. CONFIDENŢIALITATEA 14.1. Pe durata contractului, cât şi după încheierea acestuia, părţile se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor, termenilor şi condiţiilor stipulate, Deținatorul de card obligându-se să informeze persoanele asimilate lui cu privire la condițiile de confidențialitate ale prezentului contract. 14.2. Deținatorul de card este de acord ca datele din contract să fie prelucrate de către 9695 cu bună-credinţă şi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, fără a fi dezvăluite unor terţe persoane, iar în situaţia în care solicită în scris, datele personale nu vor mai fi procesate, (în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001/). 14.3. Deținatorul de card persoană fizică are dreptul de acces la datele cu caracter personal pe care le furnizează, dreptul de intervenţie asupra datelor şi dreptul de opoziţie, aşa cum acestea sunt reglementate de dispoziţiile art. 13, 14, respectiv 15 din Legeanr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. 14.4. Deținatorul de card persoană fizică îşi poate exercita drepturile prevăzute la pct. 14.3 de mai sus, depunând la SC Assistance Cars Club SRL o cerere în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere, solicitantul poate arăta, dacă doreşte, ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă care poate fi şi de poştă electronică sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal. XV. DISPOZIȚII FINALE 15.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa/sediul prevăzut(ă) în conditiile speciale ale prezentului contract. 15.2. Dacă notificarea se trimite prin e-mail sau fax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată. 15.3. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente. 15.4. Prezentul Contract a fost redactat corespunzător voinței părților și este guvernat de legea română. Orice neînțelegere apărută între părți în legătură cu derularea și executarea prezentului contract, va fi soluționată de părți pe cale amiabilă, iar dacă nu se ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța de judecată comptentă . 15.5. Dacă un termen, clauză sau condiţie din prezentul contract sau aplicarea acestora la o anumită persoană sau circumstanţă nu va fi – în orice măsură – valabilă sau va fi declarată nulă sau nu va putea intra în vigoare, restul prezentului contract sau aplicarea celorlalte termene, condiţii sau clauze unor persoane sau circumstanţe – altele decât cele pentru care s-a dovedit nevaliditatea, sau s-a constatat nulitatea sau nu pot intra în vigoare - nu vor fi afectate.

Page 9: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

9

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

CONDIȚIILE CONTRACTUALE PRIVIND ABONAMENTUL DE ASISTENȚĂ RUTIERĂ 9695 I. DEFINIŢII: 1. În prezentul contract, termenii de mai jos au următoarele înțelesuri și se vor aplica în condițiile arătate mai jos: PRESTATOR - ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - cu sediul în București, Calea Floreasca nr.169, etaj 6, sector 1, înregistrat la Registrul Comerțului sub nr. J40/1807/2010, CIF: RO26546163, denumită în continuare 9695; ABONAT- persoană fizică cu vârsta de peste 18 ani sau persoană juridică proprietară a autovehiculuilui care face obiectul contractului de abonament de asistență rutieră și care este menționată în contractul de abonament; PERSOANĂ ASIMILATĂ ABONATULUI – orice persoană fizică cu vârsta de peste 18 ani, posesoare de permis de conducere, ce folosește autovehiculul cu consimțământul abonatului; AUTOVEHICUL – autovehiculul înmatriculat in România cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone, cu o vechime de maxim 10 ani la momentul emiterii contractului de abonament, aflat în proprietatea abonatului; CALL CENTER – serviciul telefonic disponibil 365/24/7 pentru abonat și persoanele asimilate abonatului pentru a beneficia de serviciile oferite de 9695. Serviciul este disponibil prin prin apelarea urmatoarelor numere de telefon:

021 9695 – pentru România și

021 212.9695 – pentru apeluri din afara României. TIMP DE INTERVENȚIE – reprezintă intervalul de timp scurs din momentul primirii apelului de către Call Center-ul 9695 și momentul în care prestatorul sau reprezentantul său trebuie să ajungă la locul unde se află autovehiculul imobilizat. EVENIMENT/RISC ACOPERIT- Eveniment viitor, posibil dar incert, a carui producere are ca și consecință directă imobilizarea autovehiculului; DISTANȚA – numărul de kilometri parcurși de autovehiculul de intervenție pe distanța dus-intors, pe drum public, în scopul asigurării serviciilor ce fac obiectul prezentului contract. LIMITA RĂSPUNDERII PE EVENIMENT - Limita exprimată in număr de kilometri sau valoric în care 9695 iși asumă presatrea sau organizarea serviciului de asistență; ACOPERIRE TERITORIALĂ: Limita geografică în care 9695 se obligă să furinzeze și să organizeze serviciile de asistență; SERVICII DE ASISTENȚĂ RUTIERĂ ȘI ALTE SERVICII DE URGENȚĂ – se referă la intervențiile efectuate sau organizate de 9695 la solicitarea telefonică a abonatului sau a persoanelor asimilate abonatului cu privire la asistență, ca urmare a producerii unui eveniment acoperit. Acestea sunt următoarele:

1. Serviciul “START” – de repunere in stare de funcționare a acumulatorului (curent de pornire). 2. Serviciul „DEPANARE” – încercarea de repunere în stare de funcționare a vehiculului dacă

prezinta probleme tehnice pe drumurile publice. Acest serviciu este oferit în limitele tehnice pe care le permite dotarea mașinii de intervenție precum și limitele impuse de natura defecțiunii și acoperă costurile deplasării echipei de intervenție la locul imobilizării autovehiculului. Se acoperă și costul pieselor de schimb până la maxim 100 de RON. Serviciul se consideră „tractare” daca defecțiunea aparută la autovehicul nu se poate remedia pe loc.

3. Serviciul „TRACTARE” – pentru evenimente produse pe drumurile publice, se asigură transportul vehiculului dacă acesta este imobilizat ca urmare a unui eveniment acoperit. Tractarea se face până la cea mai apropiată unitate service auto de locul producerii evenimentului.

4. Serviciul „TRACTARE LA DOMICILIU” - la solicitarea abonatului, autovehiculul poate fi transportat la o unitate service din localitatea de domiciliu sau la altă unitate service agreată abonat,în limita distanței menționate în contract.

Page 10: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

10

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

5. Serviciul “PARCARE” - în cazul în care timpul de reparație al vehiculului depășește 8 ore sau vehiculul trebuie să fie depozitat în așteptarea tractării, 9695 va acoperi taxele de parcare, pentru o perioadă de maxim 3 zile.

6. Serviciul “PANĂ DE CARBURANT”- în cazul în care autovehiculul ce face obiectul contractului este imobilizat datorită lipsei de combustibil, acesta va fi tractat până la cel mai apropiat furnizor de combustibil.

7. Serviciul “PANĂ DE CAUCIUC” – constă în serviciul de înlocuire a pneului în caz de pană. În cazul în care autovehiculul nu are pneu de rezervă sau dacă pana nu poate fi remediată pe loc, autovehiculul va fi tractat până in cel mai apropiat atelier la care se poate remedia pe cheltuiala abonatului de card respectiva problemă.

8. Serviciul de “DEBLOCARE” - în situația în care cheia de pornire ramâne blocată în incinta autovehiculului sau în situația blocării sistemului de inchidere a autovehiculului, 9695 va organiza intervenția la fața locului a unei echipe specializate pentru deblocarea autovehiculului. Serviciul se consideră „tractare” dacă deblocarea autovehicului nu este posibilă pe loc.

9. Serviciul “TAXI” - în cazul în care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km față de cea de domiciliu, 9695 acoperă transportul în regim taxi a persoanelor aflate în autovehicul.

10. Serviciul „TRANSPORT”- în cazul in care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km față de cea de domiciliu, 9695 va organiza transportul şoferului şi al pasagerilor până la destinaţia iniţială a acestora sau până in localitatea de domiciliu. Transportul se va face cu trenul (la clasa I) sau, pentru distanţe mai mari de 1.000 km, cu avionul (la clasa economic).

11. Serviciul “CAZARE” - în cazul in care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km, pe perioada reparaţiei vehiculului ca urmare a unui eveniment acoperit, 9695 va organiza şi va acoperi cheltuielile efectuate pentru cazarea şoferului şi a pasagerilor din autovehicul, dar nu mai mult de 3 nopţi. Costurile cu micul dejun sau alte consumații nu sunt incluse.

12. Serviciul “ÎNLOCUIREA VEHICULULUI” - în cazul în care evenimentul acoperit se produce la o distanţă mai mare de 50 km decât cea de domiciliu, pe perioada reparaţiei autovehiculului, 9695 va organiza înlocuirea vehiculului avariat/defect cu un alt vehicul închiriat, din aceeaşi categorie, dacă acest serviciu este disponibil pe plan local.

13. Serviciul “REPATRIEREA VEHICULULUI” - în situația în care evenimentul acoperit s-a produs în afara României, dacă se dovedeşte că repararea locală a vehiculului este imposibil de efectuat într-un termen de maxim 10 zile calendaristice, 9695 va organiza transferul autovehiculului în România la o unitate service indicată de Abonat.

14. Serviciul „TRADUCERE” - În cazul unor situații de urgență petrecute în afara României care implică poliția sau serviciul de ambulantă în care se impune traducerea într-o alta limbă, 9695 va oferi un serviciu de traducere instantanee direct prin telefon. Traducerea poate fi furnizată imediat de la solicitare pentru limbile: germană, engleză, maghiară, română, bulgară, slovenă, croată și sârbă. Pentru toate celelalte limbi, 9695 trebuie să organizeze contractarea unui interpret extern și va suporta toate cheltuielile.

SERVICII DE CONSULTANTĂ ȘI INFORMARE – se referă la serviciile complementare puse la dispoziția abonaților 9695:

15. Serviciul “ALERTE/INFORMARE” – 9695 va aviza abonații cu cel putin 15 zile calendaristice înainte de expirare a:

Inspecției tehnice periodice (ITP);

Rovinietei;

Asigurării de răspundere civilă auto obligatorie (RCA);

Asigurării pentru avarii și furt (CASCO). Acest serviciu va fi disponibil numai în cazul în care abonatul a furnizat informațiile aferente și numai pentru autovehiculul care face obiectul abonamentului.

Page 11: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

11

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

16. Serviciul “Consultanță ÎNMATRICULARE AUTO” - în cadrul acestui serviciu, 9695 ofera consultanță abonatului în vederea întocmirii și completării formalităților necesare înmatriculării/radierii unui autovehicul care este proprietatea abonatului.

17. Serviciul “Consultanță DOSAR DE DAUNA” – 9695 ofera consultanță în vederea întocmirii și completării formalităților necesare unui dosar de daună în cazul unui eveniment acoperit de o poliță CASCO/RCA.

II. OBIECTUL CONTRACTULUI 2.1. În baza prezentelor condiţii contractuale şi în schimbul plăţii tarifului de abonament de către Abonat, 9695 oferă și/sau organizează serviciile menționate la cap VII în cazul imobilizării autovehicului menționat în contract ca urmare a producerii riscurilor menționate la pct. VI. III. CONTRACTUL DE ABONAMENT 3.1 Contractul de abonament se încheie în baza Cererii-chestionar completată de Abonat sau o persoană asimiltă acestuia. 3.2. Se consideră ca facând parte integrantă din Contractul de abonament: Cererea-chestionar, Condiţiile contractuale, Cardul de abonat, Actele adiționale și - în cazul în care sunt menţionate în mod expres în contract, Clauzele speciale agreate de ambele părți. IV. ACOPERIRE TERITORIALĂ 4.1. 9695 oferă serviciile de asistență rutieră in funcție de tipul abonamentului atât în România cât și în restul țărilor din teritorilui continetului Europa, după cum urmează: Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Cehă, Republica Irlanda, Republica Moldova, Rusia (partea europeana), San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia (inclusiv partea asiatica), Olanda, Ucraina, Ungaria si Vatican. V. PERIOADA DE VALABILITATE. ÎNCEPUTUL RASPUNDERII 9695 5.1. Contractul de abonament se încheie pentru o perioada de 12 luni. 5.2. Raspunderea 9695 începe cel mai devreme de la ora 00:00 a zilei următoare zilei în care 9695 a primit confirmarea faptului că abonatul a achitat anticipat prețul abonamentului sau prima rată, dacă s-a convenit plata în rate subanuale. 5.3. În cazul emiterii unui act adiţional la Contractul de abonament existent, prin care se prevede o plată suplimentară, răspunderea 9695 începe cel mai devreme la ora 00:00 a zilei următoare îndeplinirii cumulative a următoarelor condiții:

- emiterea actului adițional; - primirea de către 9695 a confirmării plății suplimentare de către Abonat.

VI. RISCURI ACOPERITE În funcție de tipul de abonament deținut, conform mențiunilor din capitolul VII, 9695 oferă servicii în cazul producerii următoarelor riscuri:

6.1. Defecțiuni tehnice 6.2. Pană de cauciuc 6.3. Eveniment rutier 6.4. Furtul vehiculului 6.5. Lipsa combustibilului sau alimentare eronată 6.6. Lipsa cheii de contact sau blocarea sistemului de închidere.

Page 12: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

12

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

VII. TIPURILE DE ABONAMENTE 9695 7.1. În tabelul de mai jos sunt prezentate tipurile de abonamente incluzând riscurile acoperite, serviciile oferite așa cum sunt definite în cap.I, limitele răpunderii precum și acoperirea teritorială:

TIP CARD BRONZE SILVER GOLD

ACOPERIREA TERITORIALĂ România România +

Europa România +

Europa

RISCURI ACOPERITE

Defecțiuni tehnice Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Pană de cauciuc Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Eveniment rutier Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Furtul autovehiculului Nr. de evenimente nelimitat Nu Da Da

Lipsă combustibil sau

alimentare eronată Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Lipsă cheie sau blocare sistem de închidere

Nr. de evenimente nelimitat Da Da Da

Tip serviciu Limita/eveniment Inclus in produs

A. SERVICII DE URGENȚĂ

a) Start Fără limită de km. Da Da Da

b) Depanare Fără limită de km. Da Da Da

c) Tractare - până la cel mai

apropiat service Fără limită de km. Da Da Da

d) Tractare la domiciliu sau service agreat

Limita distanta dus-intors -> 100 km 200 km 300 km

e) Pană de cauciuc Fără limită de km. Da Da Da

f) Pană de carburant Fără limită de km. Da Da Da

g) Deblocare Fără limită de km. Da Da Da

h) Parcare 250 Ron - maxim 3 nopți

/eveniment Da Da Da

B. SERVICII SUPLIMENTARE dacă reparația durează mai mult de 8 ore și se face la o distanță de peste 50 Km de domiciliul deținătorului de card

i) Transport- tren sau avion (pentru distanțe mai mari de 1.000 de km)

2.000 Ron/eveniment Nu Da Da

j) Cazare 300 Ron/noapte/persoană - maxim 3 nopți/eveniment

Nu Nu Da

k) Taxi 200 Ron/eveniment Nu Da Da

l) Inlocuirea autovehiculului 450 Ron/zi - maxim 3

zile/eveniment Nu Nu Da

C. SERVICII OFERITE DOAR ÎN SITUAȚIA ÎN CARE EVENIMENTUL ESTE ÎN AFARA ROMÂNIEI

m) Repatrierea autovehiculului

6.500 Ron/eveniment Nu Da Da

n) Traducere - organizare

serviciu --- Nu Da Da

D. SERVICII DE CONSULTANȚĂ ȘI INFORMARE

o) Alerte & Informare --- Da Da Da

Page 13: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

13

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

p) Consultanță înmatriculare auto

--- Da Da Da

q) Consultanță dosar de daună auto (RCA&CASCO)

--- Da Da Da

7.2. In cazul producerii unui risc acoperit, Abonatul va putea solicita un singur serviciu de urgenţă (Secţiunea A din tabelul de mai sus). 7.3. Serviciile enumerate în Secţiunea B de mai sus (lit. i), j), k) si l)) nu vor fi cumulate. 9695 va determina împreună cu Abonatul cel mai avantajos serviciu dintre cele de mai sus, serviciu care se va acorda şi în cazul persoanelor transportate cu acelaşi autovehicul. 7.4. Serviciul menționat la lit. d) este valabil numai pe teritoriul României. VIII. EXCLUDERI 8.1. 9695 nu va oferi serviciile menționate la pct. 7.1 dacă

a) autovehiculul nu se încadrează în definiția menționată în cap.I; b) vehiculul nu avea certificat de înmatriculare/înregistrare sau altă autorizaţie de circulaţie valabil/ă

şi/sau inspecţia tehnică periodică (I.T.P.) valabilă, iar riscul asigurat s-a produs în timp ce acesta circula;

c) autovehiculul a fost modificat fără acordul prealabil al autorităţilor în domeniu; d) autovehiculul a fost folosit pentru curse, raliuri, pregătiri sau antrenamente în acest scop; e) în cazul evenimentelor produse in afara drumurilor publice (ex.: drum forestier); f) în momentul producerii evenimentului, vehiculul era condus de o persoană fără drept de

conducere pentru categoria respectivă de vehicule; g) evenimentul a fost produs în timpul conducerii vehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, a

produselor sau substanţelor stupefiante sau a medicamentelor ce nu sunt compatibile cu permisiunea de a conduce precum şi în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie;

8.2. Alte situații/riscuri/cheltuieli excluse: a) război (declarat sau nu), invazie sau acţiunea unui duşman extern, război civil, revoluţie,

rebeliune, insurecţie, dictatură militară, conspiraţie, greve, tulburări civile, terorism; b) explozie atomică, radiaţii sau infestări radioactive ca urmare a folosirii energiei atomice sau

materialelor fisionabile; c) poluare sau contaminare de orice natură şi din orice cauză; d) evenimentul a fost produs cu intenţie sau culpă gravă de către Abonat sau persoanele asimilate

acestuia; e) calamități naturale (inclusiv efectele indirecte): inundaţie, furtună, uragan, cutremur de pamânt,

prăbușire sau alunecare de teren, ninsori abundente; f) cheltuielile cu garanţia oprită de firmele de rent a car, combustibilul, eventualele amenzi de

circulaţie şi alte cheltuieli legate strict de închirierea maşinii vor fi suportate direct de către Abonat;

g) cheltuielile legate de plata taxelor de drum; h) defecţiunile produse ca urmare a modificărilor produse vehiculului, în cazul în care acestea nu au

fost efectuate la un service autorizat; i) cazul în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, vehiculul a rămas împotmolit în

nisip, noroi, apă sau zăpadă; j) cheltuielile pentru un număr de persoane mai mare decât numărul total de locuri stabilit în

certificatul de înmatriculareşi/sau cartea de identitate a vehiculului; k) cazul în care Abonatul nu a avizat 9695 despre producerea riscului asigurat şi a procedat la

organizarea serviciului de urgență fără acordul acesteia.

Page 14: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

14

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

IX. PROCEDURA DE URMAT ÎN CAZUL ÎN CARE ESTE NEVOIE DE ASISTENŢĂ RUTIERĂ 9.1. Pentru ca 9695 să poată interveni şi organiza serviciile prezentate, în caz de imobilizare a autovehiculului ca urmare a producerii unor riscuri acoprite menționate la pct. VI , Abonatul trebuie să: - apeleze imediat Call Center-ul 9695 la numarele de telefon 021.9695 (pentru apelurile din Roamnia) sau 021 212.9695 (pentru apelurile din afara Romaniei). Abonatul va prezenta detalii privind circumstanţele în care s-a produs riscul acoperit, respectiv tipul de asistenţă solicitat. - furnizeze toate informaţiile necesare identificării autovehiculului, a locaţiei evenimentului precum şi a persoanelor îndreptăţite la folosirea serviciului de asistenţă rutieră; - pună la dispoziţia 9695 orice alte informatii sau documente solicitate de acesta; - obţină aprobarea 9695 înainte de a lua orice iniţiativă, de a organiza diferite servicii, în special dacă implică costuri, chiar dacă acestea sunt acoperite prin prezentul contract; - accepte soluţia recomandată de 9695. 9.2. În caz de neîndeplinire a obligaţiilor prevăzute la pct. 9.1, 9695 poate refuza organizarea sau plata serviciului solicitat. 9.3. În situaţia în care, pe lângă serviciul de asistenţă iniţial acordat de către 9695, Abonatul este nevoit ca, pentru acelaşi eveniment, să folosească un serviciu suplimentar dintre cele menţionate la pct. 7.1. din tabelul de mai sus, Abonatul este obligat să reînştiinţeze 9695. 9.4.În vederea obţinerii rambursării eventualelor sume plătite direct de către Abonat, în limita sumelor acoperite de 9695 conform pct.7.1. de mai sus, Abonatul se obliga să trimită în termen de maxim 5 zile calendaristice de la data folosirii serviciului toate documentele care stau la baza notificării evenimentului produs și care jutifică plațile efectuate. X. OBLIGAȚIILE 9695 10.1. 9695 se obligă să asigure abonatului și persoanelor asimilate acestuia, la orice oră și în limita acoperii geografice menționate la cap. IV, serviciile conform abonamentului deținut, așa cum sunt definite în cap. I. 10.2. 9695 se obligă să asigure funcţionarea permanentă a call-center-ului şi un număr suficient de linii telefonice pentru preluarea apelurilor din partea abonatului sau a persoanelor asimilate acestuia. 10.3. 9695 se obligă să organizeze intervenţiile de urgenţă cu autovehicule sau echipamente dotate corespunzător pentru manipularea în siguranţă a autovehiculului abonatului. 10.4. 9695 se obligă să asigure un timp de intervenție de : - 60 minute în caz de intervenţie solicitată în orasele resedinţă de judeţ sau în Bucureşti; - 120 minute în caz de intervenție solicitată în afara orașelor reşedinţă de judeţ sau Bucureşti. Timpul de intervenţie estimat va fi comunicat abonatului de către call center-ul 9695. 10.5. În cazul în care 9695 nu respecta termenele de intervenție menționate la art. 10.4., la solicitarea Abonatului, 9695 este obligat sa restituie integral valoarea plaților (plata anuala sau suma ratelor achitate pâna la momentul solicitarii) facute de Abonant în contul prețului abonamentului. O astfel de solicitare poate fi făcuta de Abonat în maxim 15 zile de la producerea evenimentlui. Contractul se va rezilia automat a doua zi dupa efectuarea plății de catre 9695. In acest caz nu se aplica prevederile art. 13.3. 10.6. În situații speciale, cum ar fi: ninsori abundente, ploi torențiale, blocaje în trafic, lucrări de reparație ale carosabilului, precum și alte cauze fără legătură directa cu 9695, 9695 nu va fi responsabilă de eventualele întârzieri față de termenele menționate la art. 10.4. În astfel de situatii, 9695 este obligată sa anunţe abonatul cu privire la modificarea timpului de intervenție. 10.6. 9695 se obligă să informeze în scris sau telefonic abonatul cu privire la orice solicitare de intervenție venită din partea oricărei persoane asimilate abonatului sau pretins asimilate abonatului și să nu presteze nici un serviciu fara acordul abonatului.

Page 15: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

15

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

XI. OBLIGAȚIILE ABONATULUI 11.1. Abonatul este obligat să plătească tariful mentionat la cap. XII, la termenele și în condițiile stabilite în contractul de abonament. 11.2. Să întreţină autovehiculul care face obiectul contractului de abonament în bune condiţii şi în conformitate cu dispoziţiile legale, în scopul prevenirii producerii riscurilor acoperite și să comunice către 9695 orice modificare privind: schimbarea numelui Abonatului sau a domiciliului acestuia. 11.3. Abonatul este obligat să informeze persoanele asimilate lui cu privire la obligațiile ce le revin potrivit prezentului contract în situația solicitării intervenției 9695, orice incălcare de către persoanele asimilate abonatului a acestor obligații fiind exclusiv în culpa abonatului și având ca efect dreptul 9695 de a refuza prestarea serviciului solicitat. 11.4. Abonatul și persoanele asimilate lui sunt obligați ca, în situaţii de urgenţă, să anunţe imediat Call-Center-ul 9695. În caz contrar, 9695 nu işi asumă răspunderea pentru acoperirea costurilor intervenţiei sau eventualele prejudicii suferite de abonat sau de persoanele asimilate lui. 11.5. Să coopereze cu 9695 şi să furnizeze toate informaţiile şi documentele solicitate de acesta în legătură cu evenimentul produs, permiţându-i să facă investigaţii referitoare la cauză si la împrejurări. 11.6. În situația în care 9695 solicită Abonatului acceptul pentru un serviciu solicitat de o persoană asimilată abonatului, abonatul se obligă să răspundă 9695 imediat, în caz contrar 9695 având dreptul de a refuza prestarea respectivului serviciu. Intr-o astfel de situație, 9695 nu va fi ținută răspunzătoare pentru prejudiciile suferite de abonat sau de persoana asimilată abonatului ca urmare a neprestării sau A prestării cu întârziere a serviciului solicitat. 11.7. În cazul riscului de furt al autovehiculului, Abonatul se obligă să înştiinţeze imediat poliţia sau alte instituţii abilitate, cele mai apropiate de locul producerii evenimentului, cerând întocmirea de acte cu privire la cauzele şi împrejurările producerii acestuia. Abonatul trebuie să depună la 9695 în termen de 15 zile de la producerea evenimentului copiile acestor documente justificative (ex.: dovada, proces verbal etc.). 11.8. Abonatul se obligă să achite 9695 orice sume acoperite de 9695 sau prejudicii directe suferite de 9695 pentru servicii solicitate de abonat sau de persoanele assimilate lui și asigurate de 9695 care exced prezentului contract sau care sunt rezultatul exercitării abuzive de către abonat sau de persoanele asimilate lui a drepturilor conferite de prezentul contract. 11.10. Abonatul trebuie să comunice către 9695 orice modificare privind: schimbarea numelui și/sau a domiciliului acestuia, schimbarea numărului de înmatriculare al autovehiculului, utilizarea autovehiculului în alte scopuri decât cele declarate în termen de maxim 30 zile calendaristice de la data efectuării respectivei modificări. XII. PREȚUL ABONAMENTULUI 12.1. Prețul abonamentului se achită integral sau în rate. Prima integrală sau rata întâia se achită înainte de intrarea in vigoare a abonamentului, iar următoarele rate pâna la datele scadente menționate în contractul de abonament. 12.2. Numărul şi cuantumul ratelor sunt cele specificate în contractul de abonament. 12.3. Se acordă o perioadă de grație de 15 zile calendaristice de la data scadentă pentru plata ratelor, altele decât prima rată sau plata integrală. Pentru riscurile acoperite produse în perioada de graţie se vor acorda serviciile menționate în contractul de abonament cu condiţia efectuării plaţii integrale a ratei pâna la expirarea perioadei de graţie. 12.4. În cazul în care rata nu se achită nici în perioada de grație, începând cu ziua imediat următoare expirării acestei perioade, contractul de abonament se suspendă automat pe o perioadă de 15 zile calendaristice şi implicit orice obligație pe care 9695 o are pentru riscurile produse în această perioadă de suspendare. 12.5. Dacă în această perioadă de suspendare Abonatul plătește rata datorată, abonamentul reintră în vigoare cel mai devreme de la ora 00:00 a zilei următoare zilei în care 9695 a primit confirmarea plății, cu condiția ca perioada suspendării să nu se fi înregistrat nici un eveniment care să genereze o solicitare de servicii din partea Abonatului. Scadențele ulterioare menționate în contract ramân neschimbate.

Page 16: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

16

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

12.6. În cazul în care nici după trecerea perioadei de suspendare rata datorată nu este achitata,

contractul de abonament se reziliază automat.

XIII. MODIFICAREA, REZILIEREA ŞI DENUNŢAREA CONTRACTULUI DE ABONAMENT 13.1. Părţile pot aduce modificări de comun acord, ori pot denunţa sau rezilia unilateral contractul de abonament, oricând în cursul valabilităţii acestuia. 13.2. Denunţarea contractului de abonament se poate efectua numai cu notificarea scrisă prealabilă a celeilalte părţi, cu cel puţin 20 de zile calendaristice înainte de data la care denunţarea urmează să producă efecte. 13.3. În cazul în care contractul de abonament se modifică prin acordul scris al părţilor, se denunţă ori se reziliază, pentru stabilirea diferenţelor de plată, de restituit sau de încasat, se procedează astfel: 13.3.1.Dacă nu au fost avizate evenimente pentru care 9695 a oferit sau urmează să ofere/organizeze servicii de asistență: a) pentru restituit: 9695 reţine pretul pentru perioada expirată, pe zile de abonament, în proporţie de 1/365 din tariful anual, la care se adaugă cheltuielile de administrare a contractului în sumă de 50 lei, iar restul se restituie. Spezele şi taxele bancare pentru orice operaţie de restituire de plată efectuată de 9695 cad în sarcina Abonatului; b) pentru încasat: se calculează pretul de abonament pentru perioada rămasă până la expirare pe zile de abonament, în proporţie de 1/365 din plata anuală. 13.3.2. Dacă au fost avizate evenimente pentru care care 9695 a oferit sau urmează să ofere /organizeze servicii servicii de asistență: a) pentru abonamentele încheiate cu plata integrală, 9695 reţine prețul pentru întreaga perioadă de valabilitate; b) pentru abonamentele încheiate cu plata în rate, Abonatul este obligat să plătească valoarea pentru întreaga perioadă de valabilitate. 13.4. În cazul înstrăinării vehiculului, Abonatul are posibilitatea ca in termen de 15 zile să introducă un alt autovehiclul ca și obiect al abonamentului cu condiția ca acesta să se încadreze în prezentele prevederi contractuale. În caz contrar, abonamentul încetează de drept de la data înstrăinării, restituirea sau, după caz, încasarea diferenţei de plată aferentă abonamentului se va face cu respectarea prevederilor de la pct.13.3. de mai sus. 13.5. În cazul denunţării sau rezilierii abonamentului, prevederile acestuia se aplică în toate cazurile de daună survenite înainte de denunţare sau reziliere, până la lichidarea definitivă a acestora. XIV. REÎNNOIREA 14.1. Reînnoirea reprezintă încheierea unui nou contract de abonament pentru acelaşi autovehicul, înainte sau în termen de maxim 30 zile calendaristice de la data expirării valabilităţii contractului de abonament existent. 14.2. 9695 va emite automat oferta de reînnoire a contractului de abonament, ofertă ce va include modificările agreate între părţi în timpul derulării contractului. Plata abonamentului reprezintă acceptul Abonatului privind oferta de reînnoire. XV. FORŢA MAJORĂ 15.1. Niciuna din părți nu poate fi trasă la răspundere pentru prejudicii sau intârzieri în nerespectarea clauzelor convenite in prezentul contract în situația de forță majoră. Forta majora, potrivit prezeentului contract, se regera la împrejurari care blocheaza executarea contractului independente de voința părții care le invocă. 15.2. Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă, dacă aceasta anuntă cealaltă parte despre intervenția evenimentului ce constituie Forța majoră în maxim 5(cinci) zile de la producerea acestuia. În eventualitatea ca situația de forță majoră durează mai mult de 3 luni, părțile sunt libere să rezilieze contractul, fără plata vreunei despăgubiri, cu respectarea dreptului de preaviz.

Page 17: Conditii Contractuale Abonamente Carduri Vacanta 9695

Conditii contractuale – cardurile 9695

17

Condiții contractuale CASIS-ACC – V2/14 ASSISTANCE CARS CLUB S.R.L. - Operator date personale - nr. inregistrare ANSPDCP 0012284

15.3. Forța majoră nu va include nici un eveniment care este cauzat de neglijența sau acțiunea intenționată a vreuneia din părți sau a agenților sau angajaților părții respective și nici un eveniment pe care partea respectivă, acordând atenția necesară, l-ar fi putut fie lua în considerare în momentul încheierii acestui contract, fie preveni sau evita în cursul îndeplinirii obligațiilor care decurg din această convenție. 15.4. Forța majoră nu va include insuficiența fondurilor sau neefectuarea plaților solicitate în cadrul prezentului contract. 15.5. În cazul în care Forţa Majoră şi/sau efectele acesteia obligă la suspendarea executării prezentului contract pe o perioadă mai mare de 60 (șaizeci) de zile calendaristice, după cum se confirmă în documentele emise de către autorităţile competente, părţile se vor întâlni, într-un termen de cel mult 10 (zece) zile calendaristice de la expirarea acestei perioade, pentru a conveni asupra modului de executare a contractului. XVI. CONFIDENŢIALITATEA 16.1. Pe durata contractului, cât şi după încheierea acestuia, părţile se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor, termenilor şi condiţiilor stipulate, Abonatul obligându-se să informeze persoanele asimilate lui cu privire la condițiile de confidențialitate ale prezentului contract. 16.2. Abonatul este de acord ca datele din contract să fie prelucrate de către 9695 cu bună-credinţă şi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, fără a fi dezvăluite unor terţe persoane, iar în situaţia în care solicită în scris, datele personale nu vor mai fi procesate în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001. 16.3. Abonatul persoană fizică are dreptul de acces la datele cu caracter personal pe care le furnizează, dreptul de intervenţie asupra datelor şi dreptul de opoziţie, aşa cum acestea sunt reglementate de dispoziţiile art. 13, 14, respectiv 15 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. 16.4. Abonatul persoană fizică îşi poate exercita drepturile prevăzute la pct. 16.3 de mai sus, depunând la SC Assistance Cars Club SRL o cerere în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere, solicitantul poate arăta, dacă doreşte, ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă care poate fi şi de poştă electronică sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal. XVII. DISPOZIȚII FINALE 17.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa/sediul prevăzut(ă) în conditiile speciale ale prezentului contract. 17.2. Dacă notificarea se trimite prin e-mail sau fax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată. 17.3. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente. 17.4. Prezentul Contract a fost redactat corespunzător voinței părților și este guvernat de legea română. Orice neînțelegere apărută între părți în legătură cu derularea și executarea prezentului contract, va fi soluționată de părți pe cale amiabilă, iar dacă nu se ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanțele de la sediul părții reclamante. 17.5. Dacă un termen, clauză sau condiţie din prezentul contract sau aplicarea acestora la o anumită persoană sau circumstanţă nu va fi – în orice măsură – valabilă sau va fi declarată nulă sau nu va putea intra în vigoare, restul prezentului contract sau aplicarea celorlalte termene, condiţii sau clauze unor persoane sau circumstanţe – altele decât cele pentru care s-a dovedit nevaliditatea, sau s-a constatat nulitatea sau nu pot intra în vigoare - nu vor fi afectate.