comunicat de presa - 80.96.71.1780.96.71.17/ccibv/fileadmin/uploads/comunicat_01.08.2012.pdf ·...

Click here to load reader

Upload: vothuan

Post on 07-Jul-2018

Page 1: COMUNICAT DE PRESA - 80.96.71.1780.96.71.17/ccibv/fileadmin/uploads/Comunicat_01.08.2012.pdf · Apoi se organizeaza sesiuni de formare a cate 5 zile la care participa cate 10

COMUNICAT DE PRESA

Brasov, 01.08.2012

FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară nr. 3

Domeniul major de interventie 3.1 Contract nr.: POSDRU/92/3.1/S/60024

"Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" Camera de Comert si Industrie Brasov, in calitate de partener,alaturi de SC Human Capital Solutions SRL, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, Camera de Comert si Industrie a Judetului Iasi si Speedy Academy,este in al 2-lea an de implementare al proiectului “Imbunatatirea calitatii managementului si a capacitatii interne a intreprinderilor prin intermediul antreprenoriatului – MANTREP “. Proiectul are ca obiectiv specific imbunatatirea competentelor antreprenoriale a 300 intreprinzatori si persoane care ocupa functii de conducere din cadrul microintreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii, prin dezvoltarea abilitatilor manageriale si prin consiliere din cele 3 regiuni de implementare: Centru, Bucuresti – Ilfov, Nord – Est. In prima etapa se identifica nevoile grupului tinta pentru a adapta cursurile de pregatire in functie de acestea. Apoi se organizeaza sesiuni de formare a cate 5 zile la care participa cate 10-15 persoane. Tematica acestora este urmatoarea:

• Inovatie/Creativitate • Asumarea Riscurilor in Luarea Deciziilor • Planificare, Organizare & Gestiune Activitati si Proiecte • Rezolvarea de probleme: Identificare de oportunitati, evaluare puncte tari si slabe • Relationare interpersonala: lucru individual si in echipa • Conducere prin delegare

La sfarsitul sesiunilor participantii sustin o evaluare in prezenta unei comisii a CNFPA care le atesta competentele antreprenoriale dobandite. In etapa de consiliere se pune accent pe aspectele practice ale planificarii si gestionarii unei afaceri, pe factorii care cresc competitivitatea in afaceri, pe notiunile de marketing si strategii de management. In cadrul sesiunilor de consiliere participantii sunt invitati sa propuna studii de caz din activitatea personala pentru a discuta pe baza acestor solutii de imbunatatire si metode concrete de a aplica cunostintele acumulate. Primii 30 de participanti care obtin cele mai bune rezultate in urma evaluarii sunt invitati sa participe la o vizita de studiu in Bulgaria, costurile de cazare, transport si masa fiind gratuite.

Page 2: COMUNICAT DE PRESA - 80.96.71.1780.96.71.17/ccibv/fileadmin/uploads/Comunicat_01.08.2012.pdf · Apoi se organizeaza sesiuni de formare a cate 5 zile la care participa cate 10

Scopul principal al acestei vizite de studiu este de a beneficia de experienta partenerului transnational in programe de formare similare si de a transfera din Bulgaria in Romania bunele practici de afaceri si activitate decizionala identificate la nivelul companiilor din tara partenerului transnational.

Mentionam ca participarea la program este gratuita .

Urmatoarele sesiuni de cursuri au loc in perioadele:3-7.09., 1-5.10.,12-16.11.2012.

Pentru detalii si inscrieri, persoanele interesate din Regiunea Centru se pot adresa Camerei de Comert si Industrie Brasov , Directia Relatii.

Director General Director Directia Relatii

Adriana ISPAS Luisa PALOS