codul de conduită al grupului syngenta angajamentul nostru

of 36/36
Codul de conduită al Grupului Syngenta Angajamentul nostru de a acționa în mod etic și responsabil în afaceri și la locul de muncă

Post on 19-Oct-2021

0 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Codul de conduit al Grupului Syngenta Angajamentul nostru de a aciona în mod etic i responsabil în afaceri i la locul de munc
Cuprins 2 Un mesaj de la Directorul
General Executiv 4 Introducere 6 Legislaia 12 Integritatea în afaceri 18 Societatea 22 tiin, produse,
drepturi de proprietate 28 Oameni 32 Respectarea
Codului de conduit
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Angajamentul nostru de a aciona în mod etic i responsabil în afaceri i la locul de munc
1
Un mesaj de la Directorul General Executiv În cadrul Grupului de companii Syngenta dorim s oferim un loc de munc extraordinar, în care putem cu toii s avem performane, s ne dezvoltm i s cretem. Crem parteneriate cu clienii notri pentru a oferi cele mai bune servicii i inovaii de înalt nivel pentru a putea s abordm unele dintre cele mai dificile probleme din agricultur. Ne angajm s ne desfurm activitatea la cele mai înalte standarde, cu deschidere i transparen, în timp ce depunem eforturi pentru a deveni lideri cu privire la sustenabilitatea mediului, conformitatea etic i siguran.
În fiecare zi, titlurile din pres i reelele sociale ne amintesc c sunt necesari muli ani pentru a construi o reputaie, dar aceasta poate fi distrus în câteva secunde.
În afaceri i la locul de munc, exist un singur tip de comportament care este etic. Dorim ca furnizorii i clienii notri, autoritile guvernamentale, organismele de reglementare i partenerii notri în domeniul sustenabilitii mediului s simt c pot avea încredere în noi. i, în calitate de colegi, trebuie întotdeauna s simim c putem s avem încredere unii în alii.
Codul nostru de conduit reprezint promisiunea i angajamentul nostru c vom depune eforturi pentru a construi i întreine aceast încredere.
A vrea s parcurgei acest Cod de conduit cu atenie i s-l punei în aplicare în activitile dvs. de fiecare zi, în special dac trebuie s luai decizii dificile sau dac v confruntai cu situaii profesionale dificile din punct de vedere etic. Dac observai un comportament îngrijortor sau suntei îngrijorai c a survenit o înclcare a Codului de conduit, este datoria dvs. s o semnalai i s o raportai. Putei face acest lucru în deplin siguran.
Echipa de conducere a Grupului i cu mine tratm extrem de serios înclcrile Codului de conduit. Nu vom ezita s concediem sau s lum alte msuri disciplinare împotriva oricrei persoane care nu respect cele mai înalte standarde etice.
2
Erik Fyrwald Director General Executiv
3
Codul de conduit al Grupului Syngenta Ne lum angajamentul s acionm în mod etic i responsabil cu privire la afaceri, mediu, societate i locul de munc. Codul de conduit stabilete standarde în baza crora ne desfurm activitatea i care ne ghideaz comportamentele i standardele pe care le ateptm de la furnizori i parteneri. Codul de conduit se aplic pentru Grupul de companii Syngenta i pentru companiile deinute sau controlate integral de Grupul Syngenta. Alte companii din Grupul Syngenta sunt încurajate s respecte Codul de conduit i politicile.
Responsabilitilor managerilor Toi managerii din Grupul Syngenta i managerii companiilor sale („Managerii Syngenta”) trebuie s conduc prin exemplu i s relaioneze cu prile interesate externe i s-i coordoneze echipele conform Codului de conduit.
Managerii Syngenta trebuie s se asigure c Angajaii Syngenta, personalul temporar i angajaii contractanilor au citit, au îneles i aplic Codul de conduit în cadrul activitilor zilnice. Acetia se pot asigura de acest lucru organizând informri periodice privind etica, asigurând instruire i disponibilitate pentru a acorda asisten. Managerii trebuie, de asemenea, s se asigure c contractanii sau lucrtorii temporari, în special cei care lucreaz în unitile noastre sau care interacioneaz cu angajaii notri, respect normele de etic i siguran ale Syngenta.
Introducere
4
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Managerii Syngenta trebuie s creeze un mediu sigur în care angajaii Syngenta s-i exprime prerea. Dac observ sau afl de o posibil înclcare a Codului de conduit, acetia trebuie s o raporteze imediat unui Ofier de conformitate.
Responsabilitile angajailor Toi angajaii Grupului Syngenta i angajaii companiilor sale („Angajaii Syngenta”) trebuie s citeasc, s îneleag i s aplice Codul de conduit, oriunde i-ar desfura activitatea.
Ne ateptm ca angajaii Syngenta s semnaleze atunci când au întrebri privind modul de aplicare a Codului de Conduit în cadrul activitii lor sau dac observ sau suspecteaz o înclcare a acestuia. Angajaii Syngenta pot discuta cu managerii proprii sau cu membrii echipelor Juridic, de Conformitate sau de Resurse Umane. Nu vor exista represalii împotriva celor care îi exprim prerea.
5
Ca lider în domeniu, ne lum responsabilitile foarte în serios. Suntem transpareni i responsabili i respectm toat legislaia aplicabil i ne asigurm c angajaii sunt la curent cu legislaia relevant pentru rolurile lor.
Susinem complet legislaia naional i internaional care are scopul de a crea un context comercial internaional liber i echitabil.
Legislaia
6
concurena 3 Mita i corupia 4 Tranzacionarea
titlurilor de valori (utilizarea abuziv a informaiilor confideniale)
5 Sntate, Siguran i Mediu
7
Legislaia
Respectm toat legislaia naional i internaional i codurile de practic din domeniu care sunt aplicabile pentru activitatea noastr.
Suntem contieni c o anumit legislaie nu se aplic doar pentru comportamentul comercial dintr-o anumit ar sau teritoriu, ci i în alte locuri, ceea ce are un impact semnificativ asupra concurenei în ara sau teritoriul respectiv.
Grupul Syngenta se ateapt ca angajaii si s respecte legislaia privind concurena.
Ne asigurm c toate practicile de afaceri respect integral legislaia privind concurena din regiunea unde se desfoar activitatea comercial.
Legislaia privind concurena se aplic pentru comportamentul în afaceri în general i pentru toate înelegerile comerciale, indiferent dac sunt scrise, orale sau sub oricare alt form.
Legislaia privind concurena nu se aplic în mod normal pentru tranzaciile de afaceri doar între companiile din Grupul Syngenta.
1 Respectarea legislaiei
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Toate tranzaciile din cadrul Grupului Syngenta cu oficiali publici sau cu alte pri tere trebuie s se desfoare cu integritate i trebuie s respecte legislaia naional aplicabil i conveniile internaionale.
Nu dm sau oferim direct sau prin intermediul terilor, nicio plat ilicit, stimulent sau obiect de valoare, niciunui oficial public, furnizor sau niciunei alte persoane cu scopul de a influena în mod incorect o aciune oficial sau de a obine o decizie favorabil.
Grupul Syngenta interzice tranzacionarea titlurilor de valori pe baza unor informaii vitale fr caracter public.
Angajaii Syngenta nu trebuie s foloseasc informaii vitale fr caracter public pentru câtigul personal propriu sau al altei persoane.
Nu vom dezvlui informaii vitale fr caracter public, nici mcar prietenilor, familiei, clienilor sau furnizorilor. În cazul în care un angajat obine informaii vitale fr caracter public, acelui Angajat Syngenta i se interzice s tranzacioneze sau s câtige profit în alt mod pe baza acestor informaii.
3 Mita i corupia
9
Legislaia
Grupul Syngenta are în vigoare standarde înalte privind Sntatea, Sigurana i Mediul (SSM).
Avem obiectivul de a proteja mediul i de a asigura sntatea i sigurana angajailor notri i ale altor persoane care pot fi afectate de activitile noastre. Toate operaiile i facilitile trebuie s pun în aplicare proceduri i practici SSM adecvate.
Oferim un mediu de lucru sigur i sntos pentru toi Angajaii Syngenta i colaborm cu Angajaii Syngenta pentru a dezvolta o cultur care încurajeaz fiecare angajat s-i asume responsabilitatea personal pentru SSM. Fiecare Angajat Syngenta are datoria s respecte toate regulile SSM aplicabile la locul de munc.
Ne asigurm c aspecte legate de SSM sunt integrate în toate activitile i c Angajaii Syngenta beneficiaz de instruire adecvat i de orice alt tip de susinere în acest scop.
Comunicm în mod deschis despre performana noastr în domeniul SSM i purtm dialoguri cu toate prile interesate.
5 Sntate, Siguran i Mediu
10
11
Întotdeauna meninem cele mai înalte standarde de echitate, onestitate i integritate. Astfel câtigm încrederea prilor interesate i ne protejm reputaia.
Doar aa putem s fim mândri de modul în care ne desfurm afacerile i în care ne aducem contribuia la societate i toi Angajaii Syngenta trebuie s aplice aceste standarde.
Integritatea în afaceri
6 Practici de publicitate, vânzri i marketing
7 Oferirea i acceptarea de cadouri, servicii i divertisment
8 Contribuii politice 9 Lobby-uri
10 Activitatea în regiuni în care au loc conflicte
11 Teste pe animale 12 Obligaii contractuale
i standarde privind evidena
13 Conflicte de interese
Integritatea în afaceri
Grupul Syngenta îi desfoar activitile de publicitate, vânzri i marketing în mod etic i în conformitate cu toat legislaia aplicabil i cu normele privind practicile de publicitate, în special Codul internaional de conduit privind distribuia i utilizarea pesticidelor, al Organizaiei Naiunilor Unite pentru Alimentaie i Agricultur.
Grupul Syngenta i companiile sale, precum i calitatea i performana produselor i serviciilor noastre sunt prezentate cu onestitate. Comparaiile cu produse ale concurenei, acolo unde legislaia o permite, se vor baza integral pe informaii reale.
Grupul Syngenta aprob cadourile, serviciile i divertismentul doar ca gesturi de politee adecvate i legale.
Oferim cadouri, divertisment i servicii fr plat când sunt conforme cu practicile uzuale i în conformitate cu legislaia aplicabil.
Angajaii Syngenta accept cadouri, divertisment sau favoruri personale doar dac sunt oferite în conformitate cu practicile uzuale i dac nu pot influena în mod incorect deciziile noastre de afaceri.
Nu apelm la alte persoane pentru a trimite niciuna dintre valorile de mai sus.
6 Practici de publicitate, vânzri i marketing
7 Oferirea i acceptarea de cadouri, servicii i divertisment
14
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Orice contribuie politic oferit de Grupul Syngenta i de companiile sale trebuie aprobat în avans i în conformitate cu regulile interne relevante.
Utilizm doar fondurile Grupului Syngenta pentru donaii politice în conformitate cu legislaia naional aplicabil i cu aprobarea prealabil a departamentului de sustenabilitate în afaceri competent din cadrul Grupului Syngenta, a Managerului naional sau a comisiei campaniei politice.
Grupul Syngenta se poate implica în dezbateri politice pe subiecte care promoveaz obiectivele Grupului i care ajut comunitile în care muncim i trim.
Meninem un control intern strict al activitilor de lobby i le vom desfura respectând complet legislaia local, bazându-ne pe onestitate, integritate, respect, informaii corecte i transparen.
Toate activitile de lobby desfurate pentru Grupul Syngenta de ageniile externe desemnate sau prin asociaiile din domeniul nostru trebuie s fie ghidate de aceleai principii.
8 Contribuii politice
15
Grupul Syngenta îi desfoar activitatea în regiunile în care au loc conflicte doar în beneficiul majoritii populaiei.
Vom evalua fiecare caz în parte dac este în interesul mai amplu ale populaiei ca Grupul Syngenta s continue s ofere produse i servicii pentru a susine producia agricol i pentru a asigura surse de alimente adecvate.
Nu înclcm sanciunile i embargourile impuse de ONU.
Grupul Syngenta utilizeaz studii pe animale doar atunci când este adecvat i cu scopul de a dezvolta tehnici alternative care înlocuiesc i reduc folosirea animalelor.
Adoptm o abordare uman i plin de compasiune fa de îngrijirea i folosirea animalelor i intenionm s acionm la cele mai înalte standarde profesionale.
Angajaii Syngenta iau întotdeauna în considerare metode alternative privind procedurile care necesit folosirea animalelor, indiferent unde i când este adecvat.
10 Activitatea în regiuni în care au loc conflicte
11 Teste pe animale
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Grupul Syngenta îi onoreaz obligaiile contractuale i se asigur c tranzaciile sunt înregistrate la timp i în mod corect în conformitate cu cerinele legale i cu standardele contabile aplicabile.
Angajaii Syngenta nu vor angaja Grupul Syngenta în obligaii contractuale care depesc aria de autoritate intern a angajailor respectivi.
Ne asigurm c toate rapoartele, evidenele i conturile companiei sunt pregtite i depozitate în mod corect în conformitate cu legislaia aplicabil i cu standardele relevante, adoptate de companie.
Tranzaciile de afaceri trebuie s fie efectuate inând cont de cele mai bune interese ale Grupului Syngenta.
Angajaii Syngenta nu exploateaz nicio oportunitate de afaceri care intr în conflict cu interesele Grupului Syngenta. Nu se angajeaz într-o companie sau activitate de afaceri extern sau într-o investiie care le poate afecta capacitatea de a-i onora responsabilitile fa de Grupul Syngenta.
Nu permitem niciunei persoane sau organizaii s profite în mod incorect de Grupul Syngenta prin intermediul relaiei sale cu un Angajat Syngenta. Similar, niciun Angajat Syngenta nu poate profita personal într-un mod incorect de o relaie cu alt persoan sau organizaie.
12 Obligaii contractuale i standarde privind evidena
13 Conflicte de interese
17
Ne strduim s aducem o contribuie pozitiv în societate i s ascultm i s rspundem la îngrijorrile oamenilor.
Ca lider în domeniu, ne putem mândri cu modul în care ne tratm compania, colegii i societatea.
Societatea
18
14 Impactul asupra mediului
persoanele interesate
Grupul Syngenta evalueaz i rspunde la problemele legate de mediu.
Lum toate msurile rezonabile pentru a menine calitatea i cantitatea resurselor naturale, inclusiv ale apei, solului i aerului, prin practici tiinifice, ecologice, agricole, economice, sociale i comerciale responsabile.
Intenionm s minimizm impactul operaiunilor noastre asupra mediului prin respectarea întregii legislaii aplicabile, a normelor internaionale i a standardelor din domeniu.
Susinem în mod activ eforturile clienilor notri i pe cele ale altor parteneri cu privire la manipularea sigur i ecologic a produselor pe care le primesc de la noi.
Grupul Syngenta realizeaz c activitatea sa are la baz varietatea bogat a plantelor i animalelor, cunoscut sub numele de biodiversitate.
Intenionm s dezvoltm produse noi, precum i metode noi de a utiliza produsele existente, care ne protejeaz iîmbuntesc biodiversitatea.
Susinem principiile conservrii i utilizrii sustenabile a diversitii biologice i ale distribuiei corecte i echitabile a beneficiilor obinute din resurse genetice, care sunt specificate în Convenia privind diversitatea biologic („Convenia privind biodiversitatea”), adoptat în Rio de Janeiro la Summitul Pmântului din 1992, i Protocolul de la Cartagena.
Angajaii Syngenta nu se vor implica în nicio aciune de bio- piraterie sau de exploatare ilegal a resurselor biologice.
14 Impactul asupra mediului
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Grupul Syngenta se angajeaz s aduc o contribuie pozitiv în comunitile în care activeaz.
Indiferent unde ne desfurm activitatea, ne strduim s avem o contribuie pozitiv, creând beneficii economice, sanitare i sociale pentru comunitate, respectând uzanele i tradiiile locale i suntem pregtii s ascultm i s rspundem la îngrijorrile oamenilor.
Grupul Syngenta se strduiete s construiasc încredere i înelegere cu persoanele interesate cheie, inclusiv cu investitorii, presa, organismele de reglementare, guverne i organizaiile non- guvernamentale.
Ne angajm s purtm un dialog deschis i s transmitem informaii persoanelor interesate cheie, în conformitate cu valorile companiei i s respectm independena guvernelor i a presei.
Angajaii Syngenta se vor angaja în dialoguri cu investitorii i presa doar cu acordul prealabil al persoanei interne competente.
16 Comuniti
21
Oferim produse inovatoare, fiabile i de înalt calitate i avem msuri de protecie pentru securizarea persoanelor interesate i a mediului.
Creativitatea angajailor notri genereaz produse care ajut cultivatorii s fac fa dificultilor cu care se confrunt agricultura la nivel global.
tiin, produse i drepturi de proprietate
22
18 Cercetare i dezvoltare
20 Protecia bunurilor 21 Drepturile de
proprietate intelectual
tiin, produse i drepturi de proprietate
Grupul Syngenta realizeaz studii de cercetare care au scopul de a dezvolta produse inovatoare, sigure i fiabile care îmbuntesc producia agricol i calitatea vieii.
Dezvluim publicului rezultatele relevante ale studiilor de cercetare i dezvoltare într-un mod obiectiv i exact.
Investigm toate informrile credibile privind efectele pe termen scurt i lung cunoscute anterior, asociate cu utilizarea corect a produselor noastre i lum msurile adecvate.
Pentru cercetare i dezvoltare tiinific colaborm doar cu organizaii care aplic standarde etice similare.
Ne strduim s asigurm sustenabilitatea pentru toate operaiile de cercetare i dezvoltare i intenionm s protejm i s conservm resursele naturale.
Angajaii Syngenta aplic cele mai înalte standarde etice i tiinifice i adopt procese i verificri robuste. Acetia vor fi ateni la preocuprile societale mai ample cu privire la tehnologie i la impactul su, precum i la aplicarea unei evaluri riguroase a riscurilor tiinifice.
18 Cercetare i dezvoltare
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Grupul Syngenta asigur calitatea i sigurana produsele i serviciilor sale prin aplicarea unor standarde tiinifice i tehnologice de ultim or pe toat durata ciclului de via a unui produs i prin asigurarea instruirii adecvate angajailor i clienilor notri.
Colaborm strâns cu clienii i contractanii notri i cu toate celelalte pri interesate pentru a asigura utilizarea corect i responsabil a produselor noastre i înelegerea msurilor de precauie care se aplic pe toat durata ciclului de via a acestora.
Identificm cu atenie pericolele, evalum riscurile asociate cu utilizarea i alertm utilizatorii de consecinele utilizrii incorecte a unui produs folosind ambalajul, broura i eticheta acestuia. Produsele sunt însoite de instruciuni pentru utilizatorul final cu privire la depozitarea, utilizarea i eliminarea sigur.
Angajaii Syngenta stabilesc teste i procese robuste pentru a se asigura c toate standardele interne i cerinele legislative i reglementare sunt respectate sau chiar depite i vor raporta ctre conducerea companiei orice nerespectare a standardelor noastre i orice utilizare incorect a produselor noastre.
19 Sigurana, calitatea i gestionarea corect a produselor
25
tiin, produse i drepturi de proprietate
Grupul Syngenta respect drepturile de proprietate ale altor entiti i apr cu hotrâre propriile drepturi de proprietate.
Protejm cu fermitate toate bunurile, proprietatea i resursele Companiei i le vom aplica i utiliza în scopul desfurrii afacerilor i activitilor Companiei i nu în interes personal.
Vom pstra confidenialitatea i vom proteja secretele comerciale care aparin Grupului Syngenta sau altor companii i nu le vom folosi pentru afaceri.
Informaiile generate în cadrul Grupului Syngenta, inclusiv cele referitoare la cercetare i dezvoltare, datele despre producie, costurile, preurile, vânzrile, profiturile, pieele, clienii i metodele de afaceri sunt proprietatea Grupului Syngenta i nu vor fi dezvluite, decât dac o impune legea, în afara Grupului Syngenta, fr o autorizare adecvat.
Grupul Syngenta consider c protejarea eficient a proprietii intelectuale (PI) este esenial pentru încurajarea inovaiei. Pentru a fi eficient, orice sistem PI trebuie s menin echilibrul corect între nevoile societii i interesele inventatorului.
Protejm i ne afirmm drepturile de PI cu rigurozitate i vom respecta drepturile PI ale altor entiti în conformitate cu legislaia local.
20 Protecia bunurilor
26
27
Angajaii notri joac un rol fundamental în performana noastr ca afacere.
Ne asigurm c politicile noastre privind diversitatea ofer un tratament corect pentru toi angajaii i intenionm s atingem cele mai înalte niveluri recunoscute privind corectitudinea, onestitatea i integritatea.
Oamenii
28
hruire 24 Diversitate
29
Oamenii
Grupul Syngenta respect toat legislaia, normele i conveniile naionale i internaionale privind munca i se angajeaz s respecte principiile stabilite în Declaraia Universal a Drepturilor Omului i în conveniile principale ale Organizaiei Internaionale a Muncii.
Recunoatem drepturile Angajailor Syngenta de a se înscrie în sindicatele relevante i/sau în alte organizaii ale muncitorilor i s negocieze în comun. Reprezentanii lucrtorilor nu sunt discriminai i pot s-i îndeplineasc rolul de reprezentare la locul de munc.
Nu folosim munca forat, obligatorie sau în contul datoriilor i nu vom recurge la nicio form de exploatare a muncii copiilor.
Grupul Syngenta se angajeaz s întrein un mediu de lucru fr discriminare i hruire. Succesul i avansrile în cadrul Grupului Syngenta trebuie s depind de abilitile personale i de performana profesional.
Nu tolerm discriminarea în funcie de ras, sex, religie, credin, origine naional, invaliditate, vârst, orientare sexual, invaliditi fizice sau mentale, situaie familial, opinii politice sau oricare alte caracteristici protejate de lege.
Interzicem hruirea sub orice form, inclusiv cea verbal, sexual, fizic, mental i vizual, abuzul, umilirea sau intimidarea.
Fiecare angajat trebuie s respecte drepturile colegilor de a lucra fr a fi supui niciunei forme de discriminare sau hruire la locul de munc.
22 Drepturile angajailor
Codul de conduit al Grupului Syngenta
Lum decizii despre persoane în scopuri de recrutare, dezvoltare sau promovare doar pe baza performanei, abilitilor i potenialului acestora în raport cu cerinele postului.
Încurajm orice angajat care consider c este supus discriminrii sau hruirii s raporteze acest fapt managerilor si sau prin Linia de asisten pentru Conformitate a Grupului Syngenta. Vom investiga fiecare raportare cu imparialitate i vom pedepsi înclcrile dovedite prin msurile adecvate.
Grupul Syngenta preuiete diversitatea i încurajeaz o cultur care permite fiecrei persoane s-i ofere contribuia la potenial maxim.
Recrutm în mod activ angajai care reflect o gam larg de culturi, credine i trecuturi ale comunitilor în care ne desfurm activitatea i ale clienilor pe care îi deservim.
Tratm fiecare angajat cu onestitate, demnitate, corectitudine i respect.
24 Diversitate
Respectarea Codului de conduit
Politicile i Centrul de resurse privind conformitatea
Fiecare Angajat Syngenta are obligaia de a citi i înelege acest Cod de conduit i va fi rugat s confirme acest lucru anual în scrisoarea de angajament privind Codul de conduit. Grupul Syngenta solicit ca toate persoanele pentru care se aplic acest
Cod de conduit s îneleag i s respecte toate aceste prevederi. Fiecare Angajat Syngenta trebuie s respecte Codul de conduit al Grupului Syngenta i toate politicile, regulamentele i regulile adoptate de Grupul Syngenta.
Este datoria fiecrui Angajat Syngenta s semnaleze imediat dac afl sau consider c cineva nu respect Codul de conduit. Nu vor exista represalii împotriva celor care îi exprim prerea.
Angajaii pot discuta oricând cu managerii lor sau cu membrii echipei de Conformitate. De asemenea, angajaii pot s foloseasc Linia de asisten pentru Conformitate a Grupului Syngenta sau liniile de asisten disponibile în companiile proprii pentru raportare confidenial. Liniile telefonice sunt operate
de organizaii tere care au consilieri specializai i sunt disponibile 24 de ore pe zi, apte zile pe sptmân, sunt disponibili i traductori dac este necesar. Detaliile vor fi disponibile pe intranet în seciunea „Linia de asisten pentru Conformitate a Grupului Syngenta”.
Grupul Syngenta trateaz cu seriozitate înclcrile conformitii i vom investiga toate îngrijorrile valabile privind conformitatea. Când are loc o înclcare, va fi luat msura disciplinar adecvat.
Pentru mai multe detalii despre diferite subiecte din Codul de conduit, consultai politicile i Codurile de practic ale Grupului Syngenta.
V vor fi puse la dispoziie resursele necesare pentru a afla mai multe informaii despre Conformitate i despre promovarea conformitii în zona dvs.
33
Doar un angajament neclintit fa de cele mai înalte standarde de etic i integritate ne va permite s ne pstrm reputaia.