cartierul george enescu

of 26 /26
PROIECT REALIZAT DE: PLĂCINTĂ GEORGIANA BĂLAN MĂDĂLINA ZĂICEANU GEORGIANA ANDREEA MATEI ALEXANDRU NISTOREANU GIGI CARTIERUL GEORGE ENESCU

Upload: madalina-balan

Post on 17-Dec-2015

264 views

Category:

Documents


1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

proiect g enescu

TRANSCRIPT

CARTIERUL GEORGE ENESCU

PROIECT REALIZAT DE: PLCINT GEORGIANA BLAN MDLINA ZICEANU GEORGIANA ANDREEA MATEI ALEXANDRU NISTOREANU GIGI

CARTIERUL GEORGE ENESCUCUPRINScadrarea cartierului n ora: 1.1. Poziie geografic 1.2. Delimitarea cartierului2. Scurt istoric

3.Aspecte de fizionomie: 3.1.Generaliti: 3.2Arhitectur aspecte plcute/neplcute 3.2 Cartodrom4.Funcionaliti. Disfuncionaliti

5.Accesibilitate

6.Logic de localizare

7. Infrastructur tehnico-edilitar.

8.Poziie pe piaa imobiliar

9.Concluzii

1.ncadrarea cartierului n ora: 1.1. Poziie geograficGeorge Enescu este un cartier al municipiului Suceava, amplasat n partea sud-vestic a localitii.

1.2.Delimitarea cartieruluiEl s-a format n jurul Bulevardului George Enescu i se nvecineaz cu cartierul Obcini la sud-vest i cu cartierele Areni, Mreti i Zamca la est i nord-est.1.Strada Zorilor2.Str.Scurt3.Aleea Lalelelor4.Aleea Jupiter5.B-dul 1 Mai6.B-dul George Enescu7.Str.Luceafrului8.Str.Lazr Vicol9.Str.Teilor10.Aleea Zorilor11.Aleea Saturn12.Str.Universitii13.Str.Bradului14.Str.Oituz15.Aleea Prof.Leca Moraru16.Str.Mreti17.Str.pictor erban Rusu Arbore18.Aleea Comercianilor (Piaa Mic)

2.SCURT ISTORIC:

George Enescu a fost construit n anii '70 i este cartierul cu cea mai mare densitate a populaiei din municipiul Suceava. Include o parte dintre cele mai mari blocuri ale oraului, ntre care urmtoarele complexe de locuine: Belvedere, arpe, Curcubeul, Vapor, Mobila, Albina, Moto-Velo. n partea sud-vestic a cartierului se gsete Spitalul Judeean de Urgen Sfntul Ioan cel Nou Suceava, iar n nord-est complexul comercial Kaufland.3.Aspecte de fizionomie:3.1.Generaliti: Spre deosebire de alte cartiere, George Enescu pstreaz elemente de urbanism modern cu foarte puine discordane la nivelul arhitecturii cldirilor.Culorile predominante sunt culori calde, pastelate, care nu influeeaz negativ aspectul general al cartierului.Excepiile sunt puine, ns nu i se atribuie un caracter discordant.Cartierului i revine planul rectangular datorit vrstei relativ tinere. Tendina sa actual de evoluie l situeaz n topul cartierelor sucevene recunoscut pentru acurateea arhitecturii i n topul preferinelor imobiliare, strategic amplasat fa de punctele principale de interes (Universitatea, Kaufland,Poliie,Spital).

Odat cu finanarea blocurilor pe Cartodrom aceasta zon a devenit populat i valoroas .Aici se afl i Biserica Sfntul Ioan Cel Nou pe stil vechi precum si pdurea care duce spre cheia.

4.Funcionalii.Disfuncionaliti.Funcii: 1.Comercial: Kaufland, Centru Comercial Zimbru, Piaa Mic, Banca RAIFFAISEN ATM

2.Juridic: Inspectoratul Judeean de Poliie, Secie de poliie.

3.Sanitar: Spitalul Judeean De Urgen Sfntul Ioan cel Nou

4.Educional: Colegiul Naional Spiru Haret, General 8, Liceul cu program sportiv, Grdinia Venita, Grdinia particular CUORE, Grdinia cu program normal

5.Agrement Patinoarul artificial, Parcul Skate Uniti de alimentaie public: Restaurant Vivendi, Padrino.

DISFUNCIONALITI:Evoluia neplanificat i necontrolat a unui fenomen socio-economic, att de important cum este dezvoltarea urban duce n mod inevitabil la disfuncionaliti.Lipsa de planficare a dezvoltrii urbane inceput dupa anii 1990 a cauzat unele dezechilibre i erori urbanistice:-ca i n alte zone din Suceava i din ar lipsa spaiului verde este problema cu care se confrunt autoritile ct i locuitorii.Cartierul George Enescu se confrunt i el cu aceast problem, peisajul urban fiind n mare parte alcatuit din muni de beton, praf i poluare.-B-dul George Enescu a ajuns s fie aglomerat din cauza oferilor care parcheaz dupa bunul plac, nici pe trotuare nu e mai liber, pietonii de abia reuesc s se strecoare printre mainile parcate.-strategia de salubrizare a primriei Suceava nu d randament n toate zonele din cartier,primarul vorbete n comunicat despre o noua strategie care prevede creterea numarului de utilaje pentru curenie, iar gunoiul nu va mai fi ridicat la orele de vrf i nu se va mai ingreuna traficul rutier.5.Accesibilitate:Reeaua de transporturi n comun reprezint un sistem complex public sau privat ce trebuie s satisfac in mod egal nevoile de mobilitate a populaiei unui sistem urban ( Dragu & Roman, 2011).Accesibilatea populaiei la sistemle publice de transport n comun reprezint unul din principalele funcii de dezvoltare urban.Cartierul George Enescu dispune de urmtoarele staii:

-NORDIC ( Belvedere)-CURCUBEU-MOBIL

Zone TAXI: MOBIL, NORDICZona George Enescu are accesibilitate ampl n raport cu mrimea cartierului.

6.Logic de localizare:

1.Kaufland- reprezint cel mai important areal comercial din zon, n mod normal supermaketurile/hipermarketurile sunt poziionate la periferia oraelor. Poziia lui n apropierea campusului studenesc i garanteaz succesul pe pia.El atrage zilnic cumprtori de toate vrstele.

2.Piaa Mic- Aflat n apropierea Universitii este un punct important de desfacere .

3.XEROX- Multitudinea print shop-urilor s-a dezvoltat doar pe baza Universitii.

7.Dotarii edilitare Desi pare ciudat in ziua de azi una dintre primele dotarii edilitare care trebuie mentionata este electrificarea.Aparuta in Suceava in anii 1938. Incalzirea locuintelor din cartierul George Enescu se face in mare parte cu ajutorul centrarelor cu gaz,existand o retea bine pusa la punct de furnizarea a gazului. Infrastructura cartierul nu este extraordinara, insa se lucreza si in acest moment la sporirea calitatii.

8.Poziie pe piaa imobiliar

Cnd vorbim de cartierul George Enescu din punct de vedere imobiliar nu putem spune ca este una dintre cele mai interesante zone din Suceava in care poi tri, din cauza densitii mari de populaie i a infrastructurii.Cele mai scumpe preuri la imobiliare in oraul Suceava sunt in centrul oraului. n celelalte cartiere ale oraului nu exist discrepane mari la preuri.Preurile sunt urmatoarele: - pentru un apartament cu 2 camere echivaleaza in : 25.000 si 35.000 euro - pentru un apartament cu 3 camere intre :35.000 si 55.000 euro - pentru un apartament cu 4 camerele sau mai multe : 55.000 pana la 75.000Mai exist i excepii de la regul in toate cartierele unde au aparut zone noi construite in care preurile sunt mai mari din cauza gradului confort i a infrastructurii.n cartierul George Enescu excepia este zona Cartodrom unde doar pentru o garsonier preul ajunge la 30.000 euro. Iar chiria, fiind blocuri noi se estimeaz la 120 euro pentru garsoniere i 180-200 euro pentru apartamente.

Un cartier bun nu aduce doar un plus de valoare n viaa cotidian a proprietarilor, dar i garania c pe termen lung proprietatea va fi valoroas i se va putea vinde indiferent de ciclurile economice.

9.Concluzii Cartierul George Enescu este unul dintre cele mai inportante cartiere din oras, cu o delimitare destul de clara. Fata de alta cartiere, locuitorii se pot mandrii cu skatepark-ul nou dar si un drum asfaltat proaspat. Sa nu uitam ca traim in Romania ,tara unde peticul rezolva problema si cu toti stim ca sunt multe lipsuri, nu numai in George Enescu ci peste tot, asa ca optimismul pur romanesc ne va ajuta sa inchidem ochii la unele probleme si sa privim partea buna a lucrurilor.