caiet de sarcini zidarii

Download Caiet de sarcini zidarii

Post on 02-Jun-2018

231 views

Category:

Documents

5 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  1/28

  2.01.00 INCHIDERI, COMPARTIMENTRI

  2.01.01. ZIDRII

  Acest capitol cuprinde specificaiile tehnice necesare pentru lucrrile de execuie a lucrrilor decompartimentare din zidrie de crmid i blocuri de B.C.A. precum i specificaiile pentru mortare dezidrie.

  In cazul n care, din reglementrile urmtoare, rezult prestaii care nu au fost separat prevzute n descrierealucrrilor sau care nu au fost menionate n normativele i standardele respective , ele vor fi clasificate dreptprestaii suplimentare i vor intra n calculul preului ofertei. Lucrrile trebuie s corespundnormativelor,reglementrilor i legislaiei n construcie n vigoare n Romnia :

  Standarde ( STAS) , instruciuni i cerine tehnice n forma lor actual (la zi) :

  -

  zidrie, calcul i execuie ;- rezistena i durabilitatea materialelor de construcie i a prefabricatelor utilizate ;- couri de fum ;-

  tolerane de msurare n construcii ;- construcia zidurilor ;- realizarea rosturilor la mbinarea zidurilor exterioare n construcii;- rezistena i stabilitatea la aciuni statice i dinamice a structurii de rezisten n ansamblu i a

  elementelor componente .

  Toate lucrrile de zidrie se vor executa cu ntreeseri de legtur complete. La zidrie nu se permite folosireacrmizilorsparte sau a celor nerezistente.

  Se interzice ndeprtarea prin spargere a poriunilor de crmizi care depesc suprafeele sau care ies nrelief la pereii netencuii ; tierea se face cu aparate de tiere .

  La aprecierea exactitii tuturor lucrrilor, se aplic toleranele medii prevzute pentru construciile lasuprafaa solului. Zonele de racord dintre elementele de beton i zidrie vor fi prevzute cu elemente deancorare a zidriei de beton i vor fi etanate i curat mbinate.

  Se va include n calculaie construirea ulterioar a unor poriuni de perei i goluri n perei pentru casetele deinstalaii. Executarea i nchiderea punctelor de strpungere se va include n calcul. Se va calcula n preaplicarea de straturi de nivelare. La zidria aparent se va lucra n funcie de linia de mbinare . Executareasau nchiderea de fante, goluri pentru instalaii i nie ,precum i montarea tuturor ferestrelor i ramelorpentru ui , se va include n calculaie.Se va calcula n pre executarea unui jalon perimetral la aceeai cot denlime n toate ncperile unui nivel ( msurtoare cu teodolitul).

  Msurile de protejare mpotriva murdririi suprafeelor de beton aparent i a altor pri ale construcieirmase la vedere,prin acoperirea cu materiale adecvate ( folii PVC, profile de protecie pentru canturileexpuse deteriorrii etc.,vor fi incluse n calcul.

  Se va include n pre livrarea i montarea tuturor ancorelor, inelor,crligelor de susinere,consolelor,ghidajelor pentru evi, casetelorde rulare a benzilor de rulouri etc. Se va calcula n pre confecionarea unuistrat hidrofug orizontal, din carton asfaltat cu folie de aluminiu de 0,2 mm.

  1

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  2/28

  Livrare ,manipulare, transport,depozitare

  Crmizile se vor aproviziona n containere sau palei, evitndu-se spargerea lor. Nu se admit crmizi spartesau fisurate sau care nu corespund condiiilor impuse prin STAS-uri i normative n vigoare. Se va asiguradepozitarea lor adecvat, n cantiti suficiente unui flux continuu execuiei.

  Blocurile de B.C.A. se vor aproviziona n containere sau palei, evitndu-se spargerea lor. Nu se admitblocuri de B.C.A. sparte sau fisurate sau care nu corespund condiiilor impuse prin STAS-uri i normative nvigoare. Se va asigura depozitarea lor adecvat, n cantiti suficiente unui flux continuu execuiei.

  Controlul calitii

  Condiiile de calitate i verificarea calitii lucrrilor de zidrie de crmid vor fi n conformitate cu STAS10109/1-82 i Normativul pentru verificarea lucrrilor de construcii i instalaii aferente C 56-85.

  Toate materialele folosite la executarea zidurilor i pereilor ( crmizi, mortar,beton,armtur etc) se vorpune n oper numai dup ce conductorul tehnic al lucrrii a verificat conformitatea lor cu prevederileproiectului i prescripiile tehnice . Verificrile se fac pe baza documentelor ce nsoesc marfa ,care atest

  calitatea materialelor ( certificate de calitate, fie de transport ) , prin examinare vizual i prin msurtori.

  Consistena mortarului se determin cuconul etalon i va fi de 8-13 cm pentru zidrie din crmizi pline i 7-8 cm pentru zidrie din crmizi i blocuri cu goluri verticale sau orizontale.

  Verificarea calitii zidriilor i pereilor se face pe tot parcursul execuiei lucrrilor de ctre eful de echip ,maistru iar la lucrri ascunse i de ctre conductorul tehnic i reprezentantul beneficiarului.

  Verificarea calitii execuiei zidriilor const din urmtoarele :

  - verificarea elementelor geometrice,inclusiv cele din proiect ( grosime,verticalitate,planeitate etc) laelementele realizate ;

  -

  verificarea eserii rosturilor verticale n funcie de tipul blocurilor de zidrie ;- verificarea grosimii rosturilor orizontale i verticale care nu vor depi 8-10 mm precum i umplereacu mortar ; nu se admit rosturi neumplute ;

  -

  verificare orizontalitii rndurilor cu ajutorul furtunului de nivel i dreptarului ;- eserea zidriei la coluri, intersecii , conform normativelor P2-85 , C190-79, C198-79 ;- verificarea grosimii zidriei la fiecare zid n parte, prin msurarea distanei pe orizontal dintre dou

  dreptare aplicate pe ambele fee ale zidului, la 3 nlimi sau puncte diferite ; media aritmetic arezultatelor se compar cu dimensiunea din proiect ;

  -

  verificarea verticalitii zidriei (suprafee i muchii ) cu ajutorul firului de plumb i a dreptarului de2,5 m, n 3 puncte pe nlimea fiecrui zid ;

  - verificarea planeitii suprafeelor prin aplicarea pe suprafaa zidului a unui dreptar de ca. 2,5 m iprin msurarea cu precizia de 1 mm a distanei dintre rigl i suprafaa sau muchia respectiv ;

  verificarea se va face la fiecare zid ;- verificarea dimensiunilor lungimea i nlimea plinurilor i golurilor direct cu ruleta sau metrul .

  La zidria armat i complex , se vor verifica urmtoarele :

  -

  poziia corect a seciunii armate ;- grosimea rosturilor orizontale i acoperirea cu mortar a armturii ;- trasarea,cofrarea i betonarea stlpiorilor ;

  2

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  3/28

  - realizarea strepilor la stlpiori, conform proiectului ;- poziionarea corect a armturii la rosturile orizontale prin care se realizeaz legtura dintre stlpiori

  i zidrie .

  Pentru elementele de beton armat care intr n componena zidriilor,se aplic n mod corespunztor iprevederile de la capitolul Beton armat.

  Abaterile limit fa de dimensiunile stabilite n proiect sau n prescripiile legale n vigoare, sunt conformnormativului C56-85.

  3

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  4/28

  2.01.01.01 ZIDRIE DE CRMID PLIN ,CU GOLURI

  Lucrrile de zidrie includ urmtoarele :

  - crmizi pline, crmizi i blocuri cu goluri ;- izolaii ;-

  armturi pentru zidrie ;

  -

  buiandrugi din beton armat ;- mortar pentru zidrie ;- alte componente .

  Se vor aplica standardele i normativele romneti n vigoare.

  Execuie

  Inainte de punerea lor n lucrare, crmizile se vor trata conform cerinelor materialului , respectiv conformrecomandrilor productorului .

  La zidria din crmizi pline i cu goluri verticale, rosturile orizontale i verticale vor fi bine umplute cu

  mortar dar se vor lsa neumplute pe o adncime de 1 1,5 cm de la faa exterioar a zidului.La zidria din blocuri cu goluri orizontale , rosturile orizontale vor fi umplute cu mortar, n schimb pentrurealizarea rosturilor verticale, mortarul se va aplica cu mistria numai pe poriunile marginale ale blocurilor.

  Se cere asigurarea orizontalitii rndurilor de crmizi i planeitatea suprafeei n alctuirea ei.

  eserea zidriei la coluri i intersecii se va face conform normativului P2-85.

  Ancorarea zidriei de umplutur de structura cldirii (stlpii sau diafragme de beton armat) se face fie cumusti de oel beton fie cu agrafe fixate pe boluri fixate. Inainte de executarea zidriei de umplutur,pesuprafeele respective ale stlpilor sau diafragmelor de beton se va aplicao amors corespunztoare ( beton-contact etc.) iar rostul vertical dintre zidrie i elementul de structur va fi umplut complet cu mortar.

  La executarea zidriei cu smburi din beton armat, carcasele de armtur ale acestora se vor monta nainte deexecutarea zidriei , prin legarea de mustile nivelului inferior. Pe msura executrii zidriei, n rosturileorizontale se aeaz barele orizontale de legtur cu stlpiorii, nglobndu-se n mortar M50, obinut cndeste cazul , prin mbogirea local a dozajului de ciment.

  Turnarea betonului se face n straturi cu nlimea de ca. 1 m , asigurndu -se compactarea corespunztoarebetonului.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local .

  Produs ofertat : ............................................

  Productor : .................................................

  4

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  5/28

  2.01.01.02 ZIDRIE DIN BLOCURI DE B.C.A.

  Lucrrile de zidrie din blocuri de B.C.A. includ urmtoarele:

  - blocuri din B.C.A. ;-

  izolaii ;

  -

  armturi pentru zidrie ;- buiandrugi din beton armat ;- mortar pentru zidrie ;- alte componente .

  Execuie

  Inainte de punerea lor n lucrare, blocurile de B.C.A.se vor uda bine cu ap ( mai abundent n perioadeleclduroase).

  La zidria din blocuri de B.C.A., rosturile orizontale i verticale vor fi bine umplute cu mortar dar se vor lsaneumplute pe o adncime de ca. 1 1,5 cm de la faa exterioar a zidului.

  Se cere realizarea orizontalitii rndurilor de zidrie.

  Intreruperea execuiei zidriei de B.C.A. se face n trepte, fiind interzis ntreruperea n strepi.

  Ancorarea zidriei de umplutur de structura cldirii (stlpii sau diafragme de beton armat) se face fie cumusti de oel beton fie cu agrafe fixate pe boluri fixate. Inainte de executarea zidriei de umplutur,pesuprafeele respective ale stlpilor sau diafragmelor de beton se va aplica o amors corespunztoare iar rostulvertical dintre zidrie i elementul de structur va fi umplut complet cu mortar.

  La executarea zidriei cu smburi de beton armat se va asigura legarea omogen i tehnic impecabil amaterialelor folosite,pentru garantarea funciunii cerute .

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur igaranteaz calitatea produselor peplan local .

  Produs ofertat : ............................................

  Productor : .................................................

  5

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  6/28

  2.01.01.03 MORTAR

  Date generale

  Tipurile de mortare cu var i ciment pentru zidrie, sunt urmtoarele :

  -

  Mortar 1 M10 z : var - ciment- Mortar 2 M25 z : ciment - var

  - Mortar 3 M50 z : ciment var- Mortar 4 M100 z : ciment var

  - Mortar 5 M100 z : ciment

  - Mortar 6 mortar adeziv

  Pentru cantiti mari de mortar furnizate de staii de mortare, fiecare livrare va fi nsoit de unbuletin de calitate n care se specific compoziia i marca.

  Mortarele se pot prepara i pe antier cu ajutorul malaxoarelor, cu condiia s se respecte reetele din

  reglementrile n vigoare, respectiv cerinele normativelor n vigoare.

  Elemente componente

  - Apa

  - Agent hidraulic de legtur (ciment)- Nisip

  - Aditivi

  Dac se opereazp adausuri la mortar, proporiile i metodele de prelucrare stipulate de fabricantuladaosului trebuie strict respectate.

  Caracteristici

  Rezistena mecanic a mortarului trebuie s corespund prevederilor standardelor.

  Mortarul trebuie s prezinte o bun consisten i coeziune.

  Mortarul nu trebuie s piard ap din cauza capacitii de absorbie a materialelor folosite.

  Tehnologie

  Mortarul se prepar mecanic i toate componentele trebuie amestecate n acelai timp.

  Malaxorul trebuie s fie perfect curat.

  Se interzice descrcarea mortarelor direct pe pmnt.

  Mortarul se utilizeaz nainte de a face priz.

  6

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  7/28

  Durata maxim de transport va fi astfel apreciat nct transportul i punerea n lucrare a mortarelors se fac n timp util de la preparare pentru mortarele tip 2 5 , fr ntrziere, conformspecificaiei productorului.

  Aplicabilitate

  Dac prin proiect nu se menioneaz altfel, mortarele se utilizeaz astfel :

  - Pentru zidrie din crmid deasupra solului : mortar nr 3- Pentru zidrie subteran sau sub ap : mortar nr. 5- Pentru contact cu apa curat sau coroziv : mortar nr. 6- Pentru zidrie la couri de fum : mortar nr. 3

  Rezistena la foc

  Subansamblurile din care fac parte elementele cuprinse n acest capitol trebuie s fie certificate delaboratoare de ncercri agreate de autoritile cu jurisdicie n domeniu, asupra modului n carendeplinesc cerinele de rezisten la foc prevzute att de reglementrile n vigoare ct i de caietelede sarcini ale proiectului.

  2.01.02 FINISAJE USCATE. GIPS-CARTON

  7

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  8/28

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  9/28

  Materialele se vor livra n ambalaje originale , containere sau pachete purtnd marca i identificareaproductorului sau furnizorului.

  Materialele se vor depozita n interior, acoperite i se vor pstra uscate i ferite de deteriorare din cauzaintemperiilor, a aciunii directe a razelor solare, contaminarea suprafeei, trafic i din alte cauze.

  Panourile de gips-carton se vor stivui plan, pentru a preveni ncovoierea lor.

  Gips-cartonul va fi manipulat n aa fel nct s nu se deterioreze muchiile i suprafeele.

  Condiiile proiectului

  Condiii de mediu. Generaliti :se vor asigura i menine condiiile de mediu necesare pentru montarea ifinisarea gips-cartonului,conform recomandrilor productorului de gips-carton.

  Temperatura ncperii: pentru fixarea gips-cartonului pe schelet,fr adezivi, se vor asigura minimum 4 C.Pentru fixarea gips-cartonului pe schelet,cu adezivi, se vor asigura minimum 10 C cu 48 ore nainte deaplicare i n mod continuu pn la uscare. Nu se vor depi 35 C dac se utilizeaz surse de cldurtemporare.

  Ventilare : se vor ventila spaiile conform necesitilor, pentru uscarea materialelor, pentru tratamentulrostului.

  MATERIALE

  Materiale din gips-carton

  Se va prevedea gips-carton din tipurile indicate cu limeade 1200 mm i n lungimile maxime disponibilepentru a reduce numrul rosturilor.Se va prevedea gips-carton cu grosimea de 12,5 mm sau 16 mm n funcie de sistemul utilizat i de distanelentre montani indicate.

  Se va prevedea gips-carton din tipurile urmtoare :- normal , pentru suprafee verticale i orizontale- acoperit cu folie, rezistent la umiditate,unde este necesar-pentru protecie la foc (eventual stratificat) pn la atingerea grosimii suficiente gradului de

  rezisten la foc- rezistent la curbare , pentru plafoane din gips-carton.

  Accesorii

  Accesorii pentru interior : profile de margine i rosturi de control din oel galvanizat la cald sau electroliticsau acoperit cu aluminiu sau zinc rolat,material plastic sau metal combinat cu hrtie.

  Materiale pentru tratarea rostului

  Se vor prevedea materiale pentru tratarea rostului conform recomandrilor productorilor de materiale pentrutratarea rostului,pentru fiecare utilizare indicat.

  Banda de rost pentru gips-carton : banda de ntrire din hrtie , dac nu este indicat altfel. Banda de rost pentru gips-carton : banda de ntrire din fibr de sticl, sensibil la presiune sau prins cu

  agrafe, cu amestec de rost compatibil acolo unde este recomandat de productorul de gips-carton.

  9

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  10/28

  Banda de rost pentru cptueli pe baz de ciment : estur din fibr de sticl,acoperit cu polimer. Amestecuri de rost pentru gips-carton : pulberi ambalate n fabric pe baz de vinil, dup cum urmeaz :

  -pulbere care se amestec cu apa pe antier-primul strat conceput special pentru nglobarea benzii, uruburilor i aripilor profilelor de capt- al doilea strat conceput special pentru umplere

  - al treilea strat conceput special pentru finisaj.

  Amestecuri de rost pentru cptueli pe baz de ciment : materialul recomandat de productorul cptuelii.

  Chit pentru izolare acustic

  Chit pentru izolarea acustic a rosturilor vizibile i ascunse : chitul standard al productorului , care s nu sedeterioreze,s poat fi vopsit, s nu pteze i s fie eficient n reducerea transmisiei zgomotului prin rosturileperimetrale i goluri,conform ncercrilor efectuate.

  Materialul trebuie s fie certificat pentru rspndirea flcrii i dezvoltarea fumului.Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor pe

  plan local.

  Materiale diverse

  uruburi autofiletate din oel pentru :- fixarea gips-cartonului pe elemente din oel de max. 0,8 mm grosime- fixarea gips-cartonului pe elemente din lemn

  - fixarea gips-cartonului pe gips-carton.

  Psl organic asfaltat Saltele fonoabsorbante : izolaie din saltele nefuite din fibre minerale produse prin combinarea cu rini

  a fibrelor produse din sticl sau zgur Saltele termoizolante : izolaie din saltele nefuite din fibre minerale produse prin combinarea cu rini a

  fibrelor produse din sticl sau zgur Barier de vapori din polietilen : cu grosimea 0,1 mm (1.4.0 mils) , 10,9 ng/Pa x s x m2

  Band barier de vapori : band sensibil la presiune de tipul recomandat de productorul barierei devapori pentru etanarea rosturilor i ptrunderilor prin bariera de vapori.

  EXECUIE

  Examinare

  Se vor examina straturile suport, tocurile metalice montate, ancorajele nglobate precum i structura , nprezena montatorului, pentru conformitate cu cerinele de tolerane la montaj i alte condiii care afecteazperformana ansamblurilor specificate n acest capitol. Nu se va ncepe montajul naintea corectrii situaiilornecorespunztoare.

  Pregtire

  Se va coordona montajul sistemelor de suspendare a plafoanelor cu montajul ansamblurilor structurale dedeasupra,n aa fel nct piesele nglobate i celelalte dispozitive pentru suspendarea plafoanelor s poatasigura ntreaga lor rezisten la distanele prevzute pentru susinerea plafoanelor.

  10

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  11/28

  Piesele nglobate n beton i celelalte dispozitive se vor livra pentru montaj cu suficient timp nainte,pentrucoordonarea cu ceilali antreprenori.

  In cazurile n care sunt necesare plci de ancorare, acestea vor fi continue i se vor fixa de structur la max.600 mm interax.

  Montarea scheletului din oel. GeneralitiSe vor monta profile suplimentare,fururi i contravntuiri la marginile ansamblurilor din gips -carton pentrususinerea aparatelor,utilajelor,barelor de susinere,accesoriilor sanitare,mobilierului i elementelor deconstrucie similare. Se vor respecta detaliile indicate i recomadrile productorului de gips-carton.

  Montarea i finisarea gips-cartonului.Generaliti.Se vor monta saltele fonoizolante n locurile indicate, nainte de montarea panourilor de gips-carton.

  Panourile se vor monta peste schelet n aa fel nct s se minimalizeze numrul rosturilor i s se eviteapariia acestora n zona central a plafonului. Rosturile panourilor adiacente se vor decala cu minimum odeschidere a scheletului.

  Panourile de compartimentare se vor monta n aa fel nct s se minimalizeze numrul rosturilor. Rosturilepanourilor adiacente se vor decala cu minimum o deschidere a scheletului,alternate n straturile succesive degips-carton. La scri i ali perei nali, panourile se vor monta orizontal, cu rosturile pe montani i alternate.

  Panourile de gips-carton se vor monta cu faa n afar .Nu se vor monta panouri deteriorate sauumede.Panourile se vor monta cu muchiile n contact , cu un rost ntre panouri de maximum 1,5 mm. Nu seva fora la montaj.

  Toate marginile se vor poziiona pe supori, cu excepia plafoanelor la care sunt prevzute fururiintermediare. Panourile adiacente se vor poziiona cu marginile teite spre marginile teite ale panouluiadiacent. Rosturile verticale de pe cele dou fee vor fi decalate pe montani diferii. Se vor evita pe ctposibil rosturile prin colurile golurilor.

  Plcile de gips-carton se vor fixa pe ramele golurilor i decupajelor.

  Nu se vor fixa plcile de gips-carton pe cherestea brut, ci se vor intercala profile elastice sau se vor prevedearosturi de control pentru a contracara deformarea lemnului.

  Plcile de gips-carton se vor ajusta n jurul canalelor,evilor i conductelor.

  In cazurile n care compartimentrile intersecteaz elemente structurale proeminente sub planeu,se vordecupa plcile n jurul elementului structural respectiv,cu un rost de 5-10 mm n care se va monta chit.

  In situaiile cu cerine fonice, ansamblurile din gips-carton vor fi etanate perimetral,n spatele rosturilor de

  control i dilataie,golurilor i strpungerilor, cu cte un cordon continuu de chit acustic pe fiecare fa a

  compartimentrii. Se vor respecta recomandrile productorului pentru amplasarea profilului de bordaj inchiderea cilor de transmitere a zgomotului prin sau pe lng ansamblurile din gips -carton,inclusivetanarea deasupra plafoanelor fonoabsorbante.

  uruburile vor fi distanate conform standardului de montare i finisare a plcilor de gips-carton,precum irecomandrilor productorului.

  11

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  12/28

  Metode de montare a gips-cartonului

  Montare ntr-un singur strat : panourile din gips-carton vor fi montate astfel :- la plafoane , panourile din gips-carton se vor monta pe ct posibil nainte de montarea plcilor la

  perei i ortogonal fa de schelet , dac nu se indic altfel ;- la compartimentri , panourile din gips-carton se vor monta vertical (paralel cu scheletul). dac nu

  se indic altfel i cu lungimi cares minimalizeze numrul rosturilor ;- la pereii care urmeaz s primeasc placaje ceramice sau finisaje similare aplicate rigid,se vor

  monta plci pe baz de ciment.- la plafoane, se va monta stratul de baz nainte de aplicarea stratului de baz la perei ;se va monta

  stratul de fa n aceeai ordine. Rosturile straturilor de fa vor fi decalate cel puin 250 mm fa de rosturilestraturilor de baz. Straturile de baz vor fi mopntate ortogonal fa de montani, dac nu se indic altfel.

  Lipire direct pe stratul de suport : n cazul n care plcile din gips-carton se indic a fi lipite direct pe stratulsuport ( altul dect montani, traverse,fururi sau straturi de baz din gips-carton) se vor respecta indicaiileproductorului i se vor fixa provizoriu plcile din gips-carton pn la ntrirea complet a adezivului.

  Montarea accesoriilor de bordaj

  Generaliti : accesoriile de bordaj cu aripi n spate se vor fixa cu aceleai uruburi ca i plcile din gips-carton. In celelalte situaii, accesoriile de bordaj se vor fixa conform instruciunilor productorului cu privirela tipul, lungimea i distana dintre uruburi.La coluri se vor monta profile speciale, prevzute s primeasc compoziia de chituire a rostului.

  La interseciile cu perei rigizi se vor monta profile LC iar aripa din spate va fi fixat pe acetia.

  Acolo unde este indicat, se vor monta profile U.

  Acolo unde este indicat, se vor monta profile din aluminiu i alte accesorii.

  Acolo unde este indicat, se vor monta rosturi de control.

  La rosturile de control n ansamblurile exterioare din gips-carton se vor monta profile H. Montarea se face

  numai pe muchii tiate sau capete, nu i pe muchiile teite.

  Finisarea ansamblurilor din gips-carton

  Generaliti : se va aplica tratamentul necesar la rosturile ansamblurilor din gips-carton (n ambele direcii) ,la profilele de bordaj i rosturile de control, la strpungeri ,capetele uruburilor, defecte ale suprafeei oriundeeste necesar pentru a pregti suprafeele din gips-carton pentru finisaj.

  Se vor umple n prealabil rosturile deschise ,muchiile rotunjite sau teite ,precum i zonele deteriorate.

  Se va aplica peste rosturi banda de rost, cu excepia celor prevzute cu acele tipuri de accesorii de bordaj cuaripile din fa invizibile, care nu necesit band pentru prevenirea apariiei crpturilor.

  Niveluri de finisaj : se vor prevedea urmtoarele niveluri de finisaj :

  Nivelul 1 pentru zone invizibile , precum i n alte zone indicate,cu excepia cazului n care se necesit unnivel de finisaj mai ridicat pentru ansambluri cu cerine de rezisten la foc sau protecie fonic.

  Nivelul 2 la pereii pe care se vor aplica plci ceramice precum i n alte zone indicate.

  Nivelul 3 la toate suprafeele din gips-carton, cu excepia celor indicate altfel.

  12

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  13/28

  Nivelul 4 la toate suprafeele din gips-carton indicate.Pentru nivelul 4 de finisaj , se va ngloba banda n amestec de rost i se vor aplica 3 straturi separate deamestec de rost peste rosturi,profile de col, capetele uruburilor i accesorii. Se va retua i lefui ntrestraturi iar dup ultimul strat att ct este necesar pentru a se obine o suprafa fr defecte vizibile i gata

  pentru decorat.

  Pentru nivelul 5 de finisaj se va aplica n plus fa de nivelul 4, un strat subire i uniform de amestec de rostpeste ntreaga suprafa. Se va utiliza amestec de rost pentru finisaj sau un produs special preparat n acestscop i acceptat de productorul de gips-carton.

  Vopsitoria se va aplica dup uscarea complet a stratului de finisaj, conform caietului de sarcini.

  Strat suport pentru plci fonoabsorbante : n cazul n care plcile din gips-carton sunt indicate ca strat suportpentru plci fonoabsorbante lipite, se va monta banda i 2 straturi de amestec de rost, fr lefuire.

  Strat suport pentru plci ceramice : plcile pe baz de ciment care formeaz stratul suport pentru plciceramice se vor finisa conform instruciunilor productorului plcilor.

  Curire i protejare

  Se va ndeprta imediat orice amestec de rost rezidual de pe suprafeele adiacente.

  Se va efectua protejarea final i meninerea condiiilor, ntr-un mod convenabil montatorului, care s asigureca ansamblurile de gips-carton s se prezinte nederiorate n momentul recepiei preliminare.

  2.01.03 PLAFOANE SUSPENDATE

  Componente pentru plafoane suspendate

  Ancoraje postmontate n beton : ancoraje de expansiune,fabricate din materiale rezistente la coroziune ,cuguri sau bucle pentru legarea tiranilor i capabile s susin ,fr s cedeze, o ncrcare egal cu de 5 ori ceadat de plafon.

  Tirani plai : oel moale zincat.

  13

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  14/28

  Profile pentru montajul plafonului : cu aripile ndoite la 90 i dublate pe minimum 5 mm, din tabl cugrosimea i nlimea de minimum :

  - grosime : 0,8 mm , dacnu se indic altfel- nlime : 40 mm, dac nu8 se indic altfelAcoperire de protecie galvanic.

  Profile rigide pentru montajul plafonului : profile omega de 22 mm nlime , din tabl cu grosimea deminimum :

  - grosime : 0,8 mm , dac nu se indicaltfel

  Acoperire de protecie galvanic.

  Montarea scheletului din oel pentru plafoane suspendate

  Elementele se vor fixa cu uruburi.

  Tiranii pentru plafon se vor suspenda de structur ,dup cum urmeaz :

  Tiranii se vor monta perfect vertical i fr s ating termoizolaia sau alte obiecte din spaiul de deasupraplafonului care nu fac parte din sistemul structural sau de suspendare a plafonului. Tiranii vor fi deviainumai n cazurile n care este necesar ocolirea obstacolelor ,iar forele orizontale rezultate vor fi preluate

  prin contravntuire, deviere n sens invers sau alte mijloace echivalente eficiente .

  n cazurile n care limea canalelor sau alte elemente de construcie din spaiul de deasupra plafonuluidetermin distane ntre tiranii care afecteaz poziia normal a tiranilor necesari pentru susinereasistemului standard de suspendare, se vor monta elemente suplimentare de susinere i tirani sub form detrapez sau dispozitive echivalente. Elementele suplimentare de susinere i tiranii se vor dimensiona n aafel nct s susin ncrcrile date de plafon n limitele de performane stabilite de standardele menionate.

  Tiranii din srm se vor asigura cu bucle, fie direct pe structur,fie pe elemente nglobate, ochiuri sau alte

  dispozitive sau prinderi sigure i adecvate ca strat suport i ntr-un mod care nu le va deteriora datoritmbtrnirii,coroziunii sau temperaturii ridicate.

  Tiranii din platband, cornier, profil U i oel rotund se vor asigura prin fixare pe structur, inclusivelementele intermediare,prin prindere pe elemente nglobate, ochiuri sau alte dispozitive sau prinderi sigure iadecvate pentru structura i tipul de tirant respectiv i ntr-un mod care nu le va deteriora datoritmbtrnirii, coroziuniisau temperaturii ridicate.

  Scheletul de oel nu se va lega sau suspenda de canale, evi sau conducte.

  Scheletul din oel se va contravntui ncruciat.

  Componentele scheletului suspendat vor fi montate n mrimile i la distanele indicate mai jos,dar nu maipuin dect cele rezultate din standardele menionate.

  - Tirani din srm : 4 mm diametru , 1200 mm interax- Profile portante (principale) : 40 mm , 1200 mm interax

  - Profile suport : 600 mm interax.

  14

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  15/28

  Tolerane de montaj : componentele scheletului de oel pentru plafoane suspendate se vor monta n aa felnct profilele suport ncruciate sau elementele reelei de suspendare s respecte tolerana de planeitate de 3mm la 3,60 m msurat pe ambele direcii.

  La intersecia sistemului de suspendare a reelei cu suprafeele verticale se vor monta profile sau corniereperimetrale. Elementele reelei de profile suport se vor mbina ntre ele i se vor ajusta la intersecia cu

  profilele perimetrale.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local.

  Produs ofertat :

  Productor : .

  2.01.04

  PLAFOANE FONOABSORBANTE

  2.01.04.01 Generaliti . Materiale

  Documente corelate

  Prevederile prezentei descrieri nu nlocuiesc i nu au prioritate fa de prevederile proiectului. In cazul uneicontradicii , antreprenorul va anuna beneficiarul n scris. Beneficiarul va interpreta sau decide nconcordan cu prevederile aplicabile ale contractului de execuie i documentaiei de licitaie.

  15

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  16/28

  Definiie

  Prezentul caiet de sarcini se refer la lucrrile de plafoane compuse din plci fonoabsorbante i sisteme desuspendare ascunse .

  Propuneri naintate beneficiarului spre aprobare

  Se vor nainta beneficiarului spre aprobare, toate elementele prevzute n acest capitol.

  Date tehnice pentru fiecare tip de material specificat.

  Desene de coordonare pentru planurile de plafon , desenate cu acuratee, la scar,care s coordonezestrpungerile i reperele montate pe plafon. Se vor arta urmtoarele :

  - Elementele sistemului de suspendare a plafonului

  - Metoda de prindere de structura cldirii a tiranilor sistemului de suspendare-

  Trape de acces iniiale- Reperele montate pe plafon, inclusiv corpuri de iluminat ; guri de introducere i evacuare a aerului ;

  difuzoare ; sprinklere ; profile speciale la perei

  Scara minim a desenelor : 1 : 100.

  Mostre pentru alegerea iniial sub forma prospectelor productorului, constnd din plci fonoabsorbante sauseciuni de plci care s arate ntreaga gam de culori,texturi i materiale disponibile pentru fiecare tip deplci specificate.

  Mostre pentru verificarea fiecrui tip de finisaj necesar,pregtit pe mostre de mrimea indicat mai jos :- Mostre n mrime natural din fiecare tip,model i culoare de plac- Set de 300 mm lungime de mostre de sistem de suspendare- Set de 300 mm lungime de mostre din fiecare tip i culoare.

  Datele specificate n paragraful Asigurarea calitii privind calificarea firmelor i persoanelor pentru a

  demonstra capacitatea i experiena acestora. Se vor include liste de lucrri terminate, cu denumiri i adresa,numele i adresa proiectantului i beneficiarului i celelalte informaii specificate.

  Rezultatele ncercrilor efectuate de un laborator independent calificat, bazate pe producia curent,pentruconformitatea cu cerinele , aplafoanelor din plci fonoabsorbante i a componentelor.

  Asigurarea calitii

  Calificarea montatorului : firm cu experien n montarea plafoanelordin plci fonoabsorbante similare catip i cantitate n acest proiect.

  Materialele vor fi identificate prin marcarea adecvat de ctre laboratorul de ncercri.

  Responsabilitatea unei singure surse pentru plci i sistemul de suspendare : fiecare tip de plcifonoabsorbante i fiecare sistem de suspendare se va obine de la o singur surs, care are posibiliti de aproduce materiale de calitate constant ca aspect i proprieti fizice, fr a ntrzia lucrrile.

  Instructaj nainte de montaj :se va organiza un instructaj la antier, conform cerinelor din condiiile generale.

  16

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  17/28

  Rezistena la foc

  Subansamblurile din care fac parte elementele cuprinse n acest capitol trebuie s fie certificate de laboratoarede ncercri agreate de autoritile cu jurisdicie n domeniu, asupra modului n care ndeplinesc cerinele derezisten la foc prevzute att de reglementrile n vigoare ct i de cerinele proiectului.

  Livrare, depozitare i manipulare

  Plcile fonoabsorbante i sistemele de suspendare se vorlivra la antier n ambalaje originale, nedesfcute ise vor depozita ntr-un spaiu complet nchis, protejate contra umezelii, aciunii directe a razelor solare,contaminrii suprafeei etc.

  Inainte de montaj, plcile vor fi acomodate cu temperatura camerei, la o umiditate stabilizat.

  Plcile fonoabsorbante se vor manipula cu grij, pentru a se evita ciobirea muchiilor sau deteriorarea lor norice mod.

  Condiiile proiectului

  Inchiderea spaiilor i condiiile de mediu : NU se vor monta plafoane din plci fonoabsorbante nainte caspaiile s fie nchise i etanate contra intemperiilor , nainte de terminarea i uscarea lucrrilor umede,nainte de terminarea lucrrilor deasupra plafonului iar temperatura i umiditatea trebuie meninute n limiteleprevzute pentru cldirea n stare de utilizare.

  Coordonare

  Se vor coordona alctuirea i montajul plcilor fonoabsorbante i a componentelor sistemului de suspendare,cu celelalte elemente de construcie care penetreaz plafoanele sau care sunt susinute de acestea , inclusivcorpuri de iluminat,instalaii de nclzire, ventilaie i aer condiionat, componente ale sistemelor de stingerea incendiilor i ansambluri de compartimentare.

  Materiale de rezerv

  Se vor furniza materialele de rezerv descrise mai jos, identice cu materialele montate, ambalate pentrudepozitare i identificate cu etichete care s descrie clar coninutul.

  Plci fonoabsorbante : se vor furniza n plci ntregi, n cantiti egale cu 2,0% din cantitile montate.Componente ale sistemului de suspendare : se vor furniza din fiecare component cantiti egale cu 2,0 %din cantitile montate.

  Materiale

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local .

  Produs ofertat : ............................................

  Productor : .................................................

  17

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  18/28

  Caracteristicile plcilor : plci fonoabsorbante rezistente la foc 30f, cu finisaj vopsit, conform precizrilor demai jos :

  -

  Culoare / coeficient de reflecie a luminii : alb / 0,80 0,65- Coeficient de reducere a zgomotului : NRC 0,65 0,80- Coeficient de reducere a sunetului : CSTC 25 40

  - Detaliul muchiei : cu rosturi teite- Grosime : 12 mm

  -

  Dimensiuni : 600 x 600 mm

  Sistemul de suspendare

  Ancoraje nglobate sau montate ulterior n beton (expandate) : ancoraje de tipul i din materialulindicat mai jos, cu orificii sau bucle pentru prinderea tiranilor de tipul indicat i cu capacitatea ssusin, fr s cedeze, o ncrcare egal de 5 ori ncrcarea plafonului.

  Componentele sistemului de suspendare vor fi din oel carbon, zincate sau din oel inoxidabilSe va alege diametrul srmei n aa fel nct efortul n srm, la de 3 ori ncrcarea de calcul atirantului, s fie mai mic dect efortul de cedare al srmei, dar minimum 2,5 mm.

  Profile portante : profile U rolate din tabl de oel cu grosimea minim de 1,5 mm, cu limea minima aripilor de 10 mm i nlimea minim de 40 mm , de 0,7 kg/m, galvanizate.

  Profile de margine din tabl : de tipul i profilul indicat sau dac nu este indicat profilul standardal productorului pentru margini i strpungeri , care s se potriveasc cu detaliul de margine alplcilor fonoabsorbante i a plcilor de suspendare indicate : realizare prin formare din tabl identiccu materialul i finisajul utilizat pentru profilele aparante de susinere.

  Pentru strpungerile circulare, se vor prevedea profile fabricate la diametrul necesar.

  Profile de margine din aluminiu extrudat : n cazurile indicate,se vor prevedea profileleproductorului din aluminiu extrudat, conform urmtoarelor cerine :

  - finisaj anodizat : finisaj mecanic aa cum a fost fabricat ; finisaj chimic mediu mat ;acoperire anodic acoperire transparent categoria arhitectural minimum 0,010 mm(0,4ml) ;

  - finisaj emailat : finisaj mecanic curat cu substane inhibante ; finisaj chimic acoperireacid de conversie crom-fluoro-fosfatic ; acoperire organic sistemul standard alproductorului cu grosimea peliculei uscate de minimum 0,020 0,030 mm (0.8 1,2 ml),

  culoarea conform mostrelor.

  Chit acustic

  Chit acustic pentru rosturi vizibile i invizibile : chitul standard pe baz de latex al productorului, care spoat fi vopsit, s nu pteze, s aib caracteristicile de transmitere fonic prin rosturi,conform cerinelor.

  Productori : sub rezerva conformitii cu cerinele lucrrii.

  2.01.04.02 EXECUIE

  18

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  19/28

  Examinare

  Se vor examina straturile suport i structura de care se prind plafoanele din plci fonoabsorbante, n prezenamontatorului,pentru conformitate cu cerinele specificate n acest capitol sau n alte capitole, care pot afectaancorarea i montarea plafonului. Nu se va ncepe montarea naintea remedierii situaiilor nesatisfctoare.

  Pregtire

  Coordonare : se vor ntocmi scheme cuprinznd piesele nglobate, agrafele i ancorajele prevzute n altecapitole.

  Se va msura fiecare zon de plafon i se va stabili alctuirea n aa fel nct s se balanseze unde este cazul limile plcilor de pe marginile opuse. Se va evita folosirea plcilor de margine mai mici de jumtate deplac i se va respecta alctuirea din planurile de plafon din proiect.

  Montare

  Tiranii vor fi montai dup cum urmeaz :

  -

  tiranii se vor monta perfect vertical i fr s ating termoizolaia sau alte obiecte din spaiul dedeasupra plafonului care nu fac parte din sistemul structural sau de suspendare al plafonului ;- tiranii vor fi eviai numai n cazurile n care este necesar ocolirea obstacolelor, iar forele orizontale

  rezultate vor fi preluate prin contravntuire,deviere n sens invers sau alte mijloace eficiente

  echivalente ;- n cazurile n care limea canalelor sau alte elemente de construcie din spaiul de deasupra

  plafonului determin distanentre tirani care afecteaz poziia normal a tiranilor necesari pentrususinerea sistemului standard de suspendare se vor monta elemente suplimentare de susinere itirani sub form de trapez sau dispozitive echivalente. Elementele suplimentare de susinere itiranii se vor dimensiona n aa fel nct s susin ncrcrile date de plafon n limitele deperformane stabilite de standardele menionate.

  - Tiranii din srm se vor asigura cu bucle, fie direct pe structur ,fie pe elemente ng lobate, ochiurisau alte dispozitive sau prinderi sigure i adecvate ca strat suport i ntr-un mod care s nu ledeterioreze din cauza mbtrnirii, coroziunii sau temperaturii ridicate ;

  - Tiranii din platband,cornier,profil U i oel rotund se vor asigura prin fixare pe structur,inclusivelementele intermediare,prin prindere pe elemente nglobate sau alte dispozitive sau prinderi sigure iadecvate pentru structura i tipul de tirant respectiv i ntr-un mod care s nu le deterioreze din cauzambtrnirii,coroziunii sau temperaturii ridicate ;

  Scheletul din oel nu se va lega sau suspenda de canale,evi sau conducte ;

  Scheletul din oel nu se va contravntui ncruciat ;

  Componentele scheletului suspendat vor fi montate n mrimile i la distanele indicate mai jos, dar nu maipuin dect cele rezultate din standardele menionate .

  Tiranii vor fi distanai la maximum 1200 mm interax, dac nu se indic altfel, i la maximum 200 mm fade capetele profilului.

  19

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  20/28

  Toleranele de montaj : componentele scheletului din oel pentru plafoane suspendate se vor monta n aa felnct profilele suport ncruciate sau elementele reelei de suspendare s respecte tolerana de planeitate de 3mm la 3,60 m, msurat pe ambele direcii.

  Sistemul de suspendare a reelei : la intersecia sistemului de suspendare a reelei cu suprafeele verticale sevor monta profile sau corniere perimetrale. Elementele reelei de profile suport se vor mbina mecanic ntre

  ele i se vor ajusta la intersecia cu profilele perimetrale.

  La plafoane exterioare, se vor monta contravntuiri i profile suplimentare pentru a rezista presiunilorpozitive i negative din vnt.

  Se vor monta profile de margine de tipul indicat de-a lungul perimetrului plafonului i acolo unde estenecesar pentru mascarea marginii plcii fonoabsorbante.

  Se va aplica chit acustic n banda continu invizibil pe spatele aripilor verticale ale profilelor de margine,nainte de montarea acestora.

  Profilele de margine se vor fixa pe stratul suport cu uruburi la maximum 400 mm interax i maximum 75

  mm de la capete, cu o toleran de 3 mm la 3,60 m. Colurile vor fi teite cu acuratee i legate ntr-un modsigur.

  Nu se vor utiliza uruburi vizibile, incluznd nituri pop, pe profilele de margine.

  Profilele sistemului de suspendare se vor monta perfect rectangular i solidarizate ntre ele. Se vor ndeprtai nlocui profilele deteriorate.

  Plcile fonoabsorbante cu model direcionat vor fi dispuse conform proiectului i desenelor de fabricaie imontaj aprobate.

  Se vor utiliza rosturi strnse i egale.

  Se va realiza o comprimare n plan orizontal a plafonului, pe ambele direcii, prin introducerea unordistanieri de oel arcuii, ntre plci i profilele de margine, la maximum 300 mm interax.

  Curare

  Se va cura suprafaa vizibil a plafoanelor din plci fonoabsorbante, inclusiv profilele de margine.Se vor respecta instruciunile productorului pentru curarea i retuarea deteriorrilor minore ale finisajului.Se vor ndeprta i nlocui plcile i celelalte componente care nu pot fi curate i reparate corespunztor.

  20

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  21/28

  2.01.05 COMPARTIMENTRI FAAD

  Generaliti

  Prevederile prezentului capitol nu nlocuiesc i nu au prioritate fa de prevederile normative lor sauspecificaiilor productorului.In cazul unei contradicii ntre prezentul caiet de sarcini i acest document,antreprenorul va anuna beneficiarul n scris.

  Definiie

  Prezentul capitol se refer la toate lucrrile realizate necesare nchiderii construciei, conform proiectului:

  - Elemente de schelet din oel pentru prinderea ansamblurilor de panouri tip Isopanel- Ansambluri de panouri tip Isopanel, montate pe schelet din oel- Perete cortin

  Propuneri naintate beneficiarului spre aprobare

  21

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  22/28

  Se vor nainta beneficiarului spre aprobare toate elementele prevzute n acest capitol,conform cerinelorproiectului.

  Date tehnice pentru fiecare tip de materiale specificat.

  Certificri ale materialelor ,semnate de productorul componentelor ansamblurilor,care s certifice cmaterialele lor corespund cu cerinele specificate.

  Asigurarea calitii

  La punerea n oper a materialelor, se va asigura folosirea unui singur sistem al aceluiai productor.Elementele de prindere,ansamblele i subansamblele prevzute n acest capitol ,se vor procura de la un singurproductor.

  Se va asigura : - armarea legturilor dintre plci, peretele cortin i structur, conform normelorproductorului- racordul omogen la prile de construcie adiacente- planeitate

  Rezistena la foc

  Ansamblurile i subansamblurile din care fac parte elementele cuprinse n acest capitol,trebuie s fiecertificate de laboratoarele de ncercri agreate de autoritile cu jurisdicie n domeniu n ceea ce privetendeplinirea cerinelor de rezisten la foc prevzute att de reglementrile n vigoare ct i de cerinele

  proiectului,respectndu-se recomandrile productorului.

  Livrare,depozitare i manipulare

  Materialele se vor livra n ambalaje originale , containere sau pachete purtnd marca i identificareaproductorului sau furnizorului.

  Materialele se vor depozita n interior, acoperite i se vor pstra uscate i ferite de deteriorare din cauzaintemperiilor, a aciunii directe a razelor solare, contaminarea suprafeei, trafic i din alte cauze. Materialelei accesoriile se vor stivui conform normelor productorului,pentru a se evita deteriorarea lor.

  Materialele (panourile din sticl, panouri tip Isopanel) vor fi manipulate n aa fel nct s nu se deteriorezemuchiile i suprafeele.

  Condiiile proiectului

  Condiii de mediu. Generaliti :se vor asigura i menine condiiile de mediu necesare pentru montarea ifinisarea ansamblurilor i subansamblurilor,conform recomandrilor productorului .

  Temperaturade realizare a montajului :

  - nu se vor depi normele prevzute de productor.

  Materiale. Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local.

  22

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  23/28

  Accesorii

  Accesorii pentru montaj :- conform cerinelor productorului

  Execuie

  Se vor examina straturile suport, tocurile metalice montate, ancorajele nglobate,precum i structura, nprezena montatorului, pentru conformitate cu cerinele de toleran la montaj i alte condiii care afecteazperformana subansamblurilor specificate n acest capitol. Nu se va ncepe montajul naintea corectriisituaiilor nesatisfctoare.

  Curare i protejare

  Se va face protejarea final i meninerea condiiilor, ntr-un mod convenabil montatorului, care s asigure caansamblurile i subansamblurile s se prezinte nedeteriorate n momentul recepiei preliminare.

  2.01.05.01 FAADA, PANOURI

  Panouri tip Isopanel - perei exteriori

  Definiie

  Alctuit din 3 straturi, 2 foi de tabl deoel zincat nervurat (una la interior i una la exterior) , avnd injectatun strat termoizolant din poliuretan rigid (PUR) , cu nut i feder fixate cu uruburi autofiletante deconstrucia suport.

  Montajul se va face conform normelor productorului.

  Calitatea tablei de oel zincat : - exterior - 0,75 mm grosime- interior - 0,63 mm grosime

  Suprafaa zincat n 2 straturi "GLAFAN" (ZA) 25 m baza lacului - POLYVINYLIOENFLUORID.

  Culoare : - exterior - rou aprins RAL 3000- interior - alb - gri RAL 9002

  aplicat prin sistemul coil-coating pentru exterior.

  23

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  24/28

  Profilatura tablei : - exterior - cutat vertical- interior - striat vertical

  Grosimea tablei : 80 mm

  Izolaie termic : grupa WLG 025 conform DIN 4108, din spum poliuretanic (PUR)k = 0,28 w/mpk

  Izolaie fonic: valoare R' w = 26 dB

  Rezistena la foc : conform DIN 18230 qR = 5 kh/mpclasa B1 (greu inflamabil)

  Construcia suport, pane, rigle, adecvate sistemului, conform cerinelor calculului de rezisten.

  Fixare cu uruburi autofiletante , montaj ascuns.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local.

  Produs ofertat : HOESCH

  Productor : HOESCH SIEGERLANDWERKE GmbHGeisweider Str. 13 , 57078 SIEGEN

  sau echivalent

  2.01.05.02 FAADA. PERETE CORTIN - ALUMINIU

  Materialele utilizate n peretele cortin respect specificaiile caietului de sarcini pentru tmplrie (vezicapitolul "Tmplrie" i geam (vezi capitolul " Geam")..

  Tmplrie aluminiu

  Profilele din aluminiu : profilele, aliajul i tratamentul termic recomandat de productor pentru utilizarea ifinisajul indicat n proiect. Alctuite ntr-un sistem cu rupere termic grupa 2.0.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local.

  Produs ofertat : .

  Productor :

  Geam

  Se va utiliza geam termopan ( calitatea I).

  24

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  25/28

  Caracteristici tehnice : 2 straturi de sticl float, cu grosimea de 4 mm n interior i 6 mm n exterior, distanantre foi de 9 mm.Fixare n profilul ramei cu profil de etanare APTK (EPDM) conform cerinelor tehnice i avizeloragrementului.

  Izolare termic

  Coeficientul de izolare termic a materialelor de construcie este indicat de valoarea K ( W/mpK).

  Valoarea K cerut : 1,6 W(mp x K)

  Valoarea K oferit : (a se completa de ofertant)

  Izolare fonic

  Izolarea fonic cerut este corespunztoare clasei Rw > 45 dB.

  Feronerie

  Pentru toate elementele utilizate se vor folosi feronerii dintr-un singur sistem din aluminiu eloxat .

  Elementele care nu sunt vizibile trebuie s corespund exigenelor tehnice , s fie rezistente la folosire,lasarcini speciale etc., s nu corodeze i s fie omologate n sistemul profilului folosit.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitatea produselor peplan local.

  Produs ofertat : .

  Productor :(specificaia ofertantului)

  25

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  26/28

  2.01.06 PEREI DIN GIPS -CARTON

  Schelet din oel pentru compartimentri

  GeneralitiSe vor prevedea elemente din oel conform urmtoarelor cerine :

  - sgeata maxim : L/120 la 360 Pa.- acoperire de protecie galvanic

  Profile orizontale : cu aripile ndoite la 90 grade i dublate pe maximum 5 mm din tabl cu grosimea inlimea de minimum :

  - grosime : 0,8 mm, dac nu este indicat altfel- nlime : 90 mm, 100 mm i 150 mm, conform proiectului.

  Se vor prevedea uruburi din tipul,materialul, mrimea,rezistena la coroziune, fora de smulgere i celelalteproprieti necesare pentru a fixa profilele n mod sigur pe suport , conform recomandrilor productorilor degips-carton pentru fiecare utilizare n parte.

  Montarea scheletului din oel pentru compartimentri

  Se vor monta profile de capt la pardoseal,plafon,pereii structurali i stlpii cu care vin n contactsubansamblele din gips-carton.

  26

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  27/28

  Acolo unde montanii sunt montai direct pe pereii exteriori, se vor monta ntre montani i perei benzi dinpnz asfaltat.

  Tolerane de montaj : fiecare element va fi montat n aa fel nct abaterea de planeitate s fie sub 3 mm deplanul format de feele scheletului adiacent.

  Scheletul compartimentrilor va fi extins pe ntreaga nlime pn la structura sau straturile suport de

  deasupra plafonului suspendat ,cu excepia cazului n care nlimea compartimentrilor este indicat pn laplafonul suspendat. Montanii vor fi tiai cu 12 mm mai scuri. Scheletul va fi continuat peste tocurile pentruui i alte goluri, precum i peste ramele pentru canalele care penetreaz compartimentrile deasupra

  plafonului suspendat,pentru a fi placat cu gips-carton.

  Pentru compartimentrile cu cerine fonice i/sau de rezisten la foc, care presupun extindereacompartimentrilor pn la planeul de deasupra, scheletul se va monta n jurul elementelor structuraleproeminente fa de acesta,pentru a fi placat cu gips-carton i pentru a asigura continuitatea compartimentriidin plac n plac.

  Montanii i profilele suport vor fi montai n mrimile i la distanele indicate mai jos,dar nu mai puin decteste necesar conform standardului de montaj :

  - construcie ntr-un singur strat : montani la 400 mm interax- construcie n dou straturi : montani la 600 mm interax

  Montanii vor fi montai cu deschiderea profilului n aceeai direcie i n aa fel nct muchiile plcilor degips-carton s fie montate nti pe partea deschis a profilului montantului.

  Golurile pentru ui vor fi nrmate conform detaliilor indicate i conform recomandrilor productorului degips-carton. Montanii se vor fixa cu uruburi fie direct pe toc, fie de agrafe montate pe toc ; pe ste traversatocului se va monta un profil orizontal care se va solidariza cu montanii.

  Montanii verticali menionai vor fi prelungii pn la structur i vor fi fixai de aceasta.

  Cecelalte goluri vor fi nrmate confiorm detaliilor indicate sau - dac nu sunt indicate - n acelai mod ca igolurile pentru ui. ub pragurile golurilor se vor monta traverse similare cu cele de deasupra golurilor pentruui.Se va monta termoizolaie astfel :- termoizolaia se va monta vertical i se va fixa cu profile Z distanate la 600 mm interax.

  Cu excepia muchiilor exterioare, montanii de capt se vor ancora sigur de perete cu praznuri pentru beton,uruburi pentru zidrie sau boluri mpucate la 600 mm interax.

  La muchiile exterioare se va ncepe de la profilul de margine cu o lime standard de panou de termoizolaie.La muchiile interioare, al doilea montant va fi distanat maximum 300 i se va tia izolaia n modcorespunztor.

  Pn la montarea gips-cartonului,termoizolaia va fi meninut n poziie cuagrafe de 250 mm, fabricate dinsrm de 1,5 mm diametru, prinse prin decupajele montantului.

  Se va monta bariera de vapori din polietilen conform urmtoarelor cerine :

  27

 • 8/10/2019 Caiet de sarcini zidarii

  28/28

  -bariera de vaport va fi extins pn la extremitile suprafeelor protejate i se va asigura n poziiecu uruburi mecanice sau adezivi.Bariera de vapori va fi extins peste diversele goluri n suprafeeletermoizolante,inclusiv cele umplute cu termoizolaie

  -bariera de vapori va fi prins de schelet sus,jos, i lateral, perimetral golurilor i la suprapuneri ;uruburile vor fi distanate la 400 mm interax.

  Rosturile provocate de evi,conducte,doze electrice i repere similare vor fi etanate cu band -barier de vapori.

  Inepturile n bariera de vapori vor fi reparate imediat nainte de acoperirea cu plci de gips -cartonsau alte elemente de construcie.

  Productori

  Se admit numai produse ale unor productori recunoscui i care asigur i garanteaz calitateaproduselor pe plan local.

  Produs ofertat : .

  Productor : ..