biblioteca săcueni 2013

17
Biblioteca Orașului Biblioteca Orașului Săcueni Săcueni Actvități 2013

Upload: biblioteci-bihorene

Post on 27-May-2015

103 views

Category:

Education


1 download

DESCRIPTION

Activitati in biblioteca SAcueni in anul 2013.Prezentare in intalnirea metodica din 29 noiembrie 2013. Neexistand conditii bune in biblioteca , activitatile prezentate se fac in alte spatii din comunitate.

TRANSCRIPT

Page 1: Biblioteca  Săcueni 2013

Biblioteca Orașului Biblioteca Orașului SăcueniSăcueni

Actvități2013

Page 2: Biblioteca  Săcueni 2013

 

Expoziție de carte la Săcueni Aproape trei sute de vizitatori a avut expoziția de carte,organizată de Biblioteca Orășenească Săcueni 

Biblioteca noastră s-a îmbogățit cu multe cărți valoroase, cu ajutorul programului Márai II (Ungaria).Cele 348 cărți noi au fost prezentate în cadrul unei expoziții, în Muzeul Orașului.Biblioteca Săcueni pentru a doua oară ia parte în programul Márai. Am avut posibilitatea și de data asta, să alegem cărți în valoare de 800.000 Forinți. Programul are scopul de a răspândii cărțile valoroase editate, prin distribuirea lor la biblioteci, ajutând astfel dezvoltarea cultului pentru lectură. Am putut alege din ediții contemporane: lucrări științifice, enciclopedii, dicționare, atlase, cărți de artă, biografii, literatură, cărți pentru copii. O mulțime de subiecte sunt reprezentate, ca științele umanistice, istorie, geografie, educație, muzică, filozofie, folclor, religie, arta, psihologie.Pe parcursul celor trei zile am avut un număr mare de vizitatori, dintre care cei mai mulți erau elevi și cadre didactice. Ne-am bucurat mult, că după expoziție abia așteptau cititorii să ia în stăpânire și să ducă acasă publicațiile frumoase și interesante.

Page 3: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 4: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 5: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 6: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 7: Biblioteca  Săcueni 2013

Ziua in care pierzi o carte

  Proiectul a fost inițiat  de o biblioteca din Ungaria și treptat a fost preluat și de biblioteci din alte țări!

Se poate să se implice și biblioteci și oameni particulari.

 Detalii:- Alegeți cărți de pe raftul  dvs., pe care doriţi să le oferiți si altora, dar după care nu vă va părea rău.-Acum vine partea cea mai bună: trebuie sa pierdeți cartea!Pe o bancă în parc, sau pe o masa  in barul tau favorit, pe un un pervaz sau în şcoală, sau oriunde ,e important sa fie un loc pe unde trec mulţi oameni. -In cărti puneti un mesaj- Această carte a fost pierdută de ... Acum este a dumneavoastra. Cititi-o si păstrați-o .

Page 8: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 9: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 10: Biblioteca  Săcueni 2013

Biblioteca Orășenească Săcueni in programul ”Școala Altfel”  Timp de trei zile am fost și noi implicați in programul Școala Altfel. Neavând spațiu suficient la biblioteca pentru o altfel de acțiune, am ales un alt mod de colaborare, adică noi am mers la elevii din clasele primare. Am primit onoarea de a fiu învățătoare pentru o zi a claselor I-a SBS (Step by step ), II-a SBS si a III-a. Eu am pregătit programul pentru ziua respectiva pentru cei mici. Doua zile am lucrat cu elevii din clasele Step by step. Ce trebuie sa știm despre aceasta alternativa de învățare? Intr-o clasa Step by Step nu veți găsi bănci rigide, ci mese mobile cu scaunele de jur împrejur. Clasele sunt mochetate pentru ca anumite activități sa se desfășoare cu copiii așezați pe podea (ceea ce place copiilor). Mesele sunt delimitate intre ele de rafturi cu materiale didactice specifice unei activități (matematica, științe, arte, citire, construcții, scriere), constituind astfel Centrele de activitate.  La clasa I-a, unde copii numai acum au intrat in lumea literelor, l-am invitat să facă o vizita la noi in biblioteca. Programele am continuat in clasa lor.Bineînțeles cu fiecare clasa toate sarcinile erau sub forma de jocuri, transformând astfel învățarea intr-o experiența plăcută și dinamică. Am făcut cu colega mea pentru ei puzzle, foi cu exerciții de logica, de memorie. Ne-am jucat cu ei jocuri cu tehnici ale pedagogiei dramatice. Cu ocazia anului aniversar am învățat si poezii muzicalizate de Weöres Sándor.

 Mulțumiri pentru colaborare invățătoarelor: Czirják Erika, Bozsóky Sára, Kovács Judit, Erdei Noémi si Bihari Viola.

Page 11: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 12: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 13: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 14: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 15: Biblioteca  Săcueni 2013

 Colaborare cu Cercul Mame –bebeluși Săcueni Putem să spunem, că am reușit să formăm o relație buna cu Cercul Mame-bebeluși. Am avut mai multe programe comune. 1.Ofertă de carte.

Prima oară am ținut o mică prezentare de carte din cărțile alese din colecția bibliotecii. Bineînțeles am căutat cărți, care m-am gândit ca ar interesa pe mamele, pe care mă gândeam ca s-ar putea sa fie folositoare in educația copilului și in rezolvarea problemelor pe care se ivesc zilnic. Fie vorba despre sănătate, despre comunicare intre membrii de familie, despre probleme speciale etc.La sfârșitul întâlnirii am lăsat câteva cărți pentru membrii cercului, înființând astfel o mica biblioteca pe care o să reîmprospătăm periodic. 2.Basmele și dezvoltarea psihică armonioasă a copiilor O alta întâlnire cu mame a avut tema : Basmele si dezvoltarea psihica armonioasa a copiilor.Tema am prezentat pe baza lucrării lui Kadar Annamaria: Psihologia basmului.

Page 16: Biblioteca  Săcueni 2013
Page 17: Biblioteca  Săcueni 2013