biblioteca orășenească săcueni

Click here to load reader

Post on 14-Apr-2017

45 views

Category:

Education

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

BIBLIOTECA ORENEASC SCUENI

ACTIVITI PE ANUL 2016BIBLIOTECA ORENEASC SCUENI

A FOST ODAT...S-a deschis Clubul povetilor

Biblioteca Oreneasc Scueni, n colaborare cu Cercul mame i bebelui, i-a deschis Clubul povetilor. Programul s-a nceput la sfritul lunii noiembrie i a inut pn la sfritul lunii februarie. n fiecare smbt o invitat, sau un invitat a citit poveti contemporane pentru cei mici. Povetile citite au fost alese din colecia bibliotecii.Prima ntlnire a fost un eveniment special, cnd Vranyecz Arthur, actor al teatrului din Debrein a citit povetile lui Barni ( Autor: Zgoni Balzs).Scopul clubului era s-i aduc, un pic mai aproape scriitorii contemporani de cititori.

Maraton internaional -Tamsi ron (1897-1966) La apelul bibliotecii, s-au alturat la program 657, copii i pedagogii din colile oraului Scueni i satelor nconjurtoare (Cadea, Ciocaia, Cheereu, Cherechiu).n acest an, am citit din operele scriitorului maghiar Tamsi ron (1897-1966), personalitate marcant a literaturii maghiare din secolul 20, nscut n judeul Harghita, n comuna Lupeni.Maratonul lecturii este organizat n fiecare an, ncepnd de anul 2009. Organizatorul principal al evenimentului este Biblioteca Judeean "Kjoni Jnos" din Miercurea Ciuc.Evenimentul a avut loc n data de 23 februarie 2016.Fiecare cititor a primit un semn de carte pentru participare la lectur. Scopul principal al acestui eveniment este s citim mpreun ct mai muli, n ct mai mule locuri, s atragem atenia asupra lecturii, asupra faptului c cititul este o surs de bucurie.

Bilanul maratonului din 2016 - 38600 participani din nou ri .

MARAI V.EXPOZIIE DE CARTE

S OCROTIM NATURA Expoziie organizat de Biblioteca Scueni, din lucrrile elevilor din clasele 0-IV

Zilele Orauui - Expoziie de art din Lucrrile artitilor PLASTICI DIN SACUENI

Concurs de prins fluturi 2016- n vacana de var

A patra ediie a Concursului de prins fluturi,a fost un concurs cu recorduri! Copii au citit n total 330 de cri. Ctigtoarea concursului, Bochi Lorena, elev din clasa a VII-a A, citind pe tot parcursul vacanei, a ajuns s citeasc 39 de cri. Altfel, Lorena este o cititoare fidel i citete nu numai n timpul vacanei ci pe tot parcursul anului.

V mulumesc pentru Atenie!Bibliotecara: Kerekes Terezia