bibliografie: studentie.ro images.google.ro

of 21/21
Bibliografie: Bibliografie: studentie.ro studentie.ro www.images.google www.images.google .ro .ro de de Valer Pop Valer Pop

Post on 08-Jan-2016

43 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Bibliografie: studentie.ro www.images.google.ro. de Valer Pop. ANIMALE. hibrid. Ceea ce nu a creat natura poate inventa uneori omul. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

 • Bibliografie:studentie.rowww.images.google.rode Valer Pop

 • Ceea ce nu a creat natura poate inventa uneori omul. Animalele hibrid sunt rezultatul combinrii a dou specii de animale care motenesc n cromozomi de la tat i n de la mam, deci au un genotip hibrid, i care triesc de regul n lips de libertate i apar ca urmare a interveniei omului. n natur, astfel de combinaii sunt de neimaginat.

 • Leopon: Leopard+LeuLeopon este rezultatul mperecherii unui mascul de leopard cu o femel leu. Capul animalului este similar cu cel al unui leu, n timp ce restul corpului poart similitudini de leopard. Primul pui hibrid a fost crescut la Kolhapur, India 1910.

 • Cama: Cmil+LamAcest hibrid dintre o cmil i o lam a fost singura creatur de acest gen i a luat natere n 1995. Cama are o blan lung i pufoas ca de lam, urechile sunt ntre cele de cmil i cele de lam iar picioarele sunt puternice ca de cmil s poat rezista deertului.

 • Beefalo:Bivol+VacBeefalo este un hibrid de animale care produce o carne roie mai mic n grsimi i colesterol dect carnea de vita. Cea mai mare parte dintre consumatori nu au auzit de asemenea carne, deci nu se pune problema s fi gustat vreodat. Pe lng faptul c este mai mic n grasimi i colesterol aceast carne are un gust mai bogat, este mai uoar i mult mai dulce dect carnea de vit.

 • Liger: Leu+TigruLigerul este o combinaie ntre Pantera Leo (Leul) i o femel Pantera Tigris ( Tigru) i este notat tiintific ca Pantera Tigris / Pantera Leo. Lingerul seamn cu un leu uria cu dungi difuze. Ele sunt cele mai mari pisici din lume, dei tigrul siberian este catalogat ca fiind cea mai mare specie pur din lume. Ca tigrii, dar spre deosebire de lei Lingerul se bucur de nnot.

 • Tigon:Tigru+Leu Un hibrid dintr-un mascul de tigru i o femel leu se numete Tigon.

 • Zebroi: Zebr+Ecvin Un Zebriod este un pui din orice ncruciare dintre o zebr i oarecare ecvin, n esen o zebr hibrid. n cele mai multe cazuri acest hibrid este armsar. Combinaia dintre un mgar i o zebr se numeste zebra Hinny i este destul de rar. Zebroizi au fost descoperii i crescui din sec XIX. Zebroidul din imaginea de mai sus este unul foarte neobinuit din cauza culorilor sale.

 • Papagal Sngeros:Midas Cichild+Petele Dracu RouPapagalul sngeros cunoscut i ca petele parrod este un hibrid cichlid. Petele a fost creat prima dat n Taiwan, n jurul anului 1986. Originea sa nu este cunoscut dar cel mai frecvent se speculeaz c mperecherea a avut loc ntre Midas Cichlid cu petele Dracu Rou. Acest hibrid cichlid a avut variate deformri anatomice, unul dintre cele mai evidente i de asemenea letal, este deformarea gurii care are doar o deschidere foarte ngust vertical. Acest lucru face ca el s se hrneasc foarte greu, muli dintre ei mor de altfel din cauza asta.

 • Toast din Botswana: Ovin+CaprUn caz neobinuit de hibrid oaie-capr a fost raportat de ctre medicii veterinari din Botswana n anul 2000 numit "Tost de Botswana". Animalul a fost nscut natural de la mperecherea unei femele de capr cu o oaie de sex masculin, care au fost inute mpreun.

 • Polar Grizzly: Urs polas+Urs maroCunoscut ca i Ursul Grolar, acest rar urs hibrid a fost gsit n slbticie dar mperecheat i n captivitate. n 2006 apariia acestui hibrid n slbticie a fost confirmat prin testarea ADN-ului unui urs ciudat, care a fost mpucat n Insula Bncilor, Arcticul Canadian.Un numr de uri polari hibrizi sunt descrii ca fiind Ursid Hibrizi, un termen care desemneaz orice hibrid din dou specii din cadrul familiei Ursidae.

 • Savannah: Serval+Pisica domesticPisica Savannah exist datorit mperecherii dintre o pisic salbatic african ( Serval) i o pisic domestic de obicei o ras foarte exotic cum sunt rasa Bengal, Mau egiptean i altele. Puii rezultai sunt domestici.

 • Cinelup Cinii i lupii pot fi combinai destul de uor. Lupul este un animal fricos, cu un comportament specific, cu instinct de vntor extrem de evoluat i are maxilarele mult mai puternice dect ale cinelui. Comportamentul hibridului cinelup este imprevizibil. Doar prin dresaj special poate fi mblnzit corcitura rezultat din combinarea unui cine i a unui lup.

 • Porcul din veacul de fier: Porcul de cas din anumite specii poate fi combinat cu vierul slbatic i ca urmare rezult aa-numitul porc din veacul de fier. Hibridul este mai blnd ca vierul, dar nu ntr-att de docil ca porcul obinuit. Carnea acestor porci hibrid este folosit pentru prepararea unor delicatese.

 • Fazanul hibrid Rezult n urma ncrucirii ntre fazanul auriu Chrysolophus pictus i fazanul diamant Chrysolophus amherstiae, avnd un colorit al penajului extrem de rar. auriudiamantFazanul hibrid

 • Balenodelfinul Este hibridul rezultat din ncruciarea delfinului din specia afalin i balena neagr. Dou exemplare de balenodelfin se afl n parcul acvatic din Hawaii. Ca dimensiune nu se deosebete de balenele obinuite. Primul balenodelfin purta numele Kekaimal. Diferena dintre un hibrid i prinii si este aceea c delfinii au 88 de dini, balena - 44, n timp ce balenodelfinul - 66.

 • Hibrid din hibrid Este vorba despre corcituri rezultate n urma combinrii dintre un mascul tigru i o femel tigon sau dintre un mascul leu i o femel tigon. Exemplare din aceste animale hibrid se ntlnesc extrem de rar i se afl de regul n proprieti private.

 • *