besaplast profile pentru apa potabila

Click here to load reader

Post on 05-Jul-2018

215 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Profile Hidroizolante din Elastomer Termoplastic (TPE) Profilele hidroizolante Besaflex®  sunt extrudate dintr-un elastomer ter moplastic uor ,
flexibil creat pentru a fi aplicat la bazinele cu ap potabil. Proprietile materialului îi confer  aplicabilitatea conform cu reglementrile europene.
Materialul este complet reciclabil.
Caracteristici cheie Produs non-higroscopic; Proprieti mecanice excelente la temperatura mediului ambiant; Nu-i schimb proprietile în timp; Compatibilitate bun cu mediile acide i alcaline; Fabricat conform cu Directiva UE 2003/11/CE Deine certificri pentru utilizarea la hidroizolaii bazine cu ap potabil:
-  Germania: DVGW – KTW categoria A pentru ap rece (23 oC) i cald (60 oC); -  Germania: DVGW – W270 ;  -  UK: WRcNSF – BS6920 la 85 oC;  -  Frana: conform cu CPL ; 
Proprieti fizice (TPE) Proprietate Metod de testare  Unitate de testare Valoare
Duritate
≥ 12 
≥ 800 
Profile Hidroizolante de polietilen (PE)  În plus fa de profilele din elastomer termoplastic, s-au creat i profile hidroizolante
speciale PE pentru sigilri structurale în contact cu apa potabil. Profilele hidroizolante pot fi folosite pentru etanarea rosturilor indiferent de dimensiunile
acestora. Profilele hidroizolante speciale PE ofer avantajul unei suduri bune, rezisten la mediile
chimice agresive, durabilitate îndelungat i rezisten la microbi. Proprietile fizice nu sunt afectate de temperaturile mici.
Proprieti fizice (PE) Proprietate Metod de testare  Unitate de testare Valoare
Duritate
ISO 527/ASTM D 882
ISO 527/ASTM D 882
Profilele hidroizolante speciale PE (fr plastifiant)  sunt folosite pentru etanarea rosturilor structurale în beton, sunt  în permanen impermeabile i corespunztoare pentru hidroizolarea bazinelor in care se face epurarea apei potabile.
 Aplicaiile includ: 
 Apeducte; Tratarea apei i apei reziduale; Canale; Piscine;
 Alegerea profilelor hidroizolante depinde de solicitrile la care este supusa structura: a) În funcie de contracie, cicluri de temperatur, sarcini dinamice, etc.; b) Presiune hidrostatic, coloan ap de suprafa, ap subteran, etc.; c) Tipul de rosturi (rosturi de dilataie i de construcie/contracie).
 Alegerea corect a profilelor hidroizolante conserv structur a pe durata perioadei de deservire i previne msurile de reconstrucie foarte costisitoare, mergând de la injecia ulterioar pân la completarea betonului.
Un alt factor decisiv este alegerea soluiilor tehnice optime pentru întreg sistemul de hidroizolaie, instalarea putând fi executat atât de furnizor cât i de beneficiar.
Sistemele complexe, piesele speciale de intersecie (jonciune) se recomand a fi fabricate de productorul de profile hidroizolante.
Pentru structuri create pentru a suporta sarcini extreme, trebuie avut mare atenie la calitatea si tipul profilelor hidroizolante.
Controlul extern al calitii la BESAPLAST ®  Kunststogge GmbH este asigurat de Institutul de Testare a Materialelor MPA, Dortmund, Germania.
Profilele hidroizolante sunt în general divizate în 3 categorii: a) profilele hidroizolante de construcie / contracie (interne i externe) ; b) profilele hidroizolante pentru rosturi de dilataie (interne i externe); c) profilele de acoperire (care inlocuiesc materialul de etanare, de ex. silicon etc.) .
 
 
 
Dreapta: De acoperire i tip CE
Profilul hidroizolant intern va fi instalat împreun cu clemele de fixare, de ex.: profilul hidroizolant intern va fi instalat cu clemele de fixare montate, va fi ancorat de armatura din beton cu sârm Ø 0,75mm.
Profilul hidroizolant extern se fixeaz  pe suportul de amplasare (baza de amplasare) inainte de montarea armturilor metalice.
Stânga: Tip EC
Dreapta: De acoperire i tip EE
 Înainte de montarea în beton, profilele hidroizolante trebuiesc verificate s nu fie tiate ciupite, murdare.
Hidroizolarea sigur  se face prin respectarea urmtoarelor : pregtirea suprafeei (cur area de resturi de beton, praf, sprturi); fixare la montaj- pstrarea pe poziie în timpul turnrii betonului; alinierea pe rost la distan egal de armturi.
Stânga: Tub de contracie 
La  îndeprtarea cofrajului  este foarte important ca profilele hidroizolante s nu fie avariate sau deplasate din betonul proaspt.
 Acest lucru este important în mod special pentru profilele hidroizolante externe. Dac în ciuda tuturor msurilor de precauie - profilele sunt totui defecte, aria avariat trebuie marcat i reparat imediat.
Dup  montarea profilelor hidroizolante pân  la turnarea betonului acestea trebuiesc protejate impotriva degradrii accidentale.
 
PIESE DE INTERSECIE
Plat-X Plat-T Plat-L Vertical-X Forma 1 Forma 2 Forma 3 Forma 6
Valabil pentru toate tipurile Valabil pentru toate tipurile Valabil pentru toate tipurile Valabil pentru toate tipurile
Plat-X Plat-T/col Vertical-L Plat-L Forma 1 Forma 1
EE+EC sau CE+ CC EC/EE + AEC/AEE îmbinare profil acoperire+EC/EE îmbinare profil acoperire 
Plat-L Vertical-L Plat-X Plat-T Forma 2 Forma 3 Forma 4 Forma 5
 îmbinare profil acoperire  îmbinare profil acoperire  îmbinare profil acoperire   îmbinare profil acoperire 
colar extern  colar extern  colar intern  colar intern 
 AEC/AEE AEC/AEE AEC/AEE AEC/AEE
SUDAREA (LIPIREA) PROFESIONAL A PROFILELOR HIDROIZOLANTE BESAPLAST® 
Soluia cea mai profesional i sigur de sudare  (lipire) a profilelor hidroizolante Besaplast® este utilizarea unitilor speciale de sudare.
Pentru situaii speciale se poate folosi un instrument de sudat în form de topor sau o lam electric de înclzire.
 În orice caz urmtoarele reguli de baz se aplic pentru toate operaiunile de sudare: a) Marginile trebuie s fie curate, fine i drepte; b) TPE se topete la o temperatur de aprox. 180 oC
PE se topete la o temperatur de aprox. 215 oC; c) Unitatea de sudare trebuie s fie curat. 
Recomandm ca interseciile (jonctiunile) s fie executate în fabrica productoare de profile hidroizolante, doar îmbinrile cap-la-cap se pot face la locul de construcie.
Capetele profilelor hidroizolante care trebuie sudate se pun pe o suprafa rigid  i dreapt.
Marginile sunt fixate cu dispozitive de prindere i presate  împreun cu captul înclzit al instrumentului, pân când capetele profilelor hidroizolante se topesc uniform pe ambele pri.
Eliberai presiunea uor, scoatei instrumentul de sudare i apropiai marginile profilelor topite pân când se întresc, (timp de întrire 30-60 de secunde).
 Aceast lucrare poate fi fcut de o persoan. Procedura de sudare trebuie s fie scurt i neîntrerupt, pentru a preveni rcirea seciunilor înclzite înainte s fie unite. 
 Înainte de re- înclzirea instrumentului de sudare, rezidurile de materiale trebuie  îndeprtate complet de pe vârf  cu ajutorul unei perii de sârm.
Instruciunile de sudare fac parte din documentele de livrare.
Unitate de sudare
instrument de sudat în form de topor lam electric de înclzire 
BBIIRROOUURRII / / DDEEPPOOZZIITT::  ssttr r .. PPaacceeaa nnr r .. 44  771100001100,, BBoottooaannii,,  RRoommaanniiaa  Tel. 0040231522525 Fax: 0040231522526 E-mail: [email protected]  Web: www.hidroplasto.ro 
BANCA UNICREDIT TIRIAC BANK RO90BACX0000000479392000
BANCA: RROO7722 BBRRDDEE 007700SSVV 11111177 221100 00770000  CCOODD SSWWIIFFTT :: BBRRDDEE RROOBBUU 
DDiir r eeccttoor r  GGeenneer r aall  IInnggiinneer r  DDiipplloommaatt  CCAATTAALLIINN SSIILLEEGGEEAANNUU 
SSeeddiiuull ssoocciiaall:: ssttr r ..  BBuuccoovviinnaa  nnr r .. 1144,, 771100119955,, BBoottoossaannii  CC..UU..II..:: RROO1188115500557744  RR..CC..:: JJ0077 / /771122 / /22000055