anthony giddens

3
Anthony Giddens Anthony Giddens, baronul Giddens (n. 18.01.1938) este un sociolog britanic care este renumit pentru teoria sa de structurare şi punctul său de vedere holistică a societăţilor moderne. El este considerat a fi una dintre cei mai proeminenti contribuabili moderne în domeniul sociologiei, autorul a cel puţin 34 de cărţi, publicate în cel puţin 29 de limbi, emite în medie, mai mult de o carte în fiecare an. În 2007, Giddens a fost enumerat ca autor ca a cincea referinta de cărţi în umaniste. Biografie Giddens s-a născut şi a crescut în Edmonton, Londra, şi a crescut într-o familie mica din clasa de mijloc, fiul unui functionar, şi a participat la Scoala de Minchenden. El a fost primul membru al familiei sale care a mers la universitate. Giddens a primit diplomă de licenţă academica (în sociologie şi psihologie comune) la Hull University în 1959, urmată de o diplomă de master la London School of Economics. El a câştigat mai târziu un doctorat la King's College, Cambridge. În 1961 a început să lucreze la Universitatea din Leicester, unde a predat psihologie. În 1969 a fost numit într-o poziţie de la Universitatea din Cambridge, unde mai târziu a ajutat la crearea Comitetului Social de Stiinte Politice (SPS - acum PPSIS), o subunitate a Facultăţii de Ştiinţe Economice. Giddens a lucrat timp de mulţi ani la Cambridge, ca un membru al King's College şi a fost în cele din urmă promovat la un profesor plin în 1987. El este co-fondator al Polity Comunicat de presă (1985). Din 1997 până în 2003, el a fost director al London School of Economics şi un membru al Consiliului Consultativ al Institutului de Politici Publice de cercetare. El a fost, de asemenea, un consilier al fostului prim-ministrul britanic Tony Blair, a fost Giddens a căror "a treia cale" abordare politică a fost ideea lui Tony Blair orientare politică. El a fost un participant vocal în dezbaterile politice britanice, care sprijină de centru-stânga Partidul Laburist cu apariţii mass- media şi articole (dintre care multe sunt publicate în New Statesman). Giddens este un factor care contribuie regulat la activităţile de cercetare şi de progresivă think-tank Policy Network. El a fost dat o aristocraţie de viaţă în iunie 2004, ca Baronul Giddens, din Southgate în Enfield şi stă în Camera Lorzilor pentru munca. Giddens deţine, de asemenea, de 15 grade de onoare de la universităţi diferite. Anthony Giddens este autorul a peste 34 cărţi şi 200 de articole. Aceasta este o selecţie a unora dintre cele mai importante din operele sale:

Upload: raluca-mutu

Post on 25-Aug-2014

1.088 views

Category:

Documents


5 download

TRANSCRIPT

Page 1: Anthony Giddens

Anthony Giddens

Anthony Giddens, baronul Giddens (n. 18.01.1938) este un sociolog britanic care este renumit pentru teoria sa de structurare şi punctul său de vedere holistică a societăţilor moderne. El este considerat a fi una dintre cei mai proeminenti contribuabili moderne în domeniul sociologiei, autorul a cel puţin 34 de cărţi, publicate în cel puţin 29 de limbi, emite în medie, mai mult de o carte în fiecare an. În 2007, Giddens a fost enumerat ca autor ca a cincea referinta de cărţi în umaniste.

Biografie

Giddens s-a născut şi a crescut în Edmonton, Londra, şi a crescut într-o familie mica din clasa de mijloc, fiul unui functionar, şi a participat la Scoala de Minchenden. El a fost primul membru al familiei sale care a mers la universitate. Giddens a primit diplomă de licenţă academica (în sociologie şi psihologie comune) la Hull University în 1959, urmată de o diplomă de master la London School of Economics. El a câştigat mai târziu un doctorat la King's College, Cambridge. În 1961 a început să lucreze la Universitatea din Leicester, unde a predat psihologie. În 1969 a fost numit într-o poziţie de la Universitatea din Cambridge, unde mai târziu a ajutat la crearea Comitetului Social de Stiinte Politice (SPS - acum PPSIS), o subunitate a Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Giddens a lucrat timp de mulţi ani la Cambridge, ca un membru al King's College şi a fost în cele din urmă promovat la un profesor plin în 1987. El este co-fondator al Polity Comunicat de presă (1985). Din 1997 până în 2003, el a fost director al London School of Economics şi un membru al Consiliului Consultativ al Institutului de Politici Publice de cercetare. El a fost, de asemenea, un consilier al fostului prim-ministrul britanic Tony Blair, a fost Giddens a căror "a treia cale" abordare politică a fost ideea lui Tony Blair orientare politică. El a fost un participant vocal în dezbaterile politice britanice, care sprijină de centru-stânga Partidul Laburist cu apariţii mass-media şi articole (dintre care multe sunt publicate în New Statesman). Giddens este un factor care contribuie regulat la activităţile de cercetare şi de progresivă think-tank Policy Network. El a fost dat o aristocraţie de viaţă în iunie 2004, ca Baronul Giddens, din Southgate în Enfield şi stă în Camera Lorzilor pentru munca. Giddens deţine, de asemenea, de 15 grade de onoare de la universităţi diferite.

Anthony Giddens este autorul a peste 34 cărţi şi 200 de articole. Aceasta este o selecţie a unora dintre cele mai importante din operele sale:

    * Giddens, Anthony (1971) Capitalismul si Teoria sociale moderne. O analiză a scrierilor lui Marx, Durkheim şi Max Weber. Cambridge: Cambridge University Press.     * Giddens, Anthony (1973) structura de clasă din societăţile avansate. Londra: Hutchinson.     * Giddens, Anthony (1976) Funcţionalism: apres la Lutte, Cercetare Sociala, 43, 325-66     * Giddens, Anthony (1976) Noi norme de sociologice Metoda: o critică pozitivă a Sociologies interpretative. Londra: Hutchinson.     * Giddens, Anthony (1977) Studii în Teoria sociale şi politice. Londra: Hutchinson.     * Giddens, Anthony (1979) probleme Centrală în Social Teoria: Acţiune, Structura şi contradicţii în Sociale Analiza. Londra: Macmillan.     * Giddens, Anthony (1981) o critică contemporană a materialismului istoric. Vol.. 1. De putere, de proprietate şi de stat. Londra: Macmillan.     * Giddens, Anthony (1982) Sociologie: o scurtă introducere, dar critică. Londra: Macmillan.     * Giddens, Anthony (1982) Profiluri şi critică în teoria socială. Londra: Macmillan.     * Giddens, Anthony & Mackenzie, Gavin (eds.) (1982), clasa socială şi diviziunea muncii. Eseuri în onoarea Neustadt Ilia. Cambridge: Cambridge University Press.     * Giddens, Anthony (1984) Constituţia a societăţii. Schiţă de Teoria structurare. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1985) o critică contemporană a materialismului istoric. Vol.. 2. Statului-naţiune şi violenţă. Cambridge: Polity (editor).

Page 2: Anthony Giddens

    * Giddens, Anthony (1986) Durkheim. Londra: Fontana Masters moderne.     * Giddens, Anthony (1990) Consecinţe ale modernitatii. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1991) Modernitate şi auto-identitate. De sine şi societate în epoca modernă tarziu. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1992) Transformarea Intimitatea: Sexualitatea, Dragoste şi Erotism în societăţile moderne. Cambridge: Polity (editor).     * Beck, Ulrich & Giddens, Anthony & Lash, Scott (1994) Modernizare reflexive. Politica, Tradiţie şi Estetică în ordinea socială moderne. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1994) Dincolo de stânga şi dreapta - Viitorul Politica radicală. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1995) Politica, Sociologie şi Asistenţă Socială Teoria: Întâlniri cu clasica si contemporana gîndirea socială. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1996) În Apararii de Sociologie. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1996) Durkheim privind Politica şi de stat. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1998) a treia cale. Reînnoirea social-democraţiei. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (1999) Lumea Runaway: Cum Globalizarea este SLABIRE vieţile noastre. Londra: Profil.     * Hutton, Will & Giddens, Anthony (eds.) (2000) pe muchie. Care trăiesc cu capitalismului global. Londra: Vintage.     * Giddens, Anthony (2000) a treia cale si criticii ei. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (2000) Runaway Mondiale. Londra: Routledge.     * Giddens, Anthony (Ed.) (2001) dezbaterea globală a treia cale. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (2002) În cazul în care Acum, pentru noi a Muncii? Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (Ed.) (2003) Manifestul progresivă. Idei noi pentru centru-stânga. Cambridge: Polity (editor).

    * Giddens, Anthony (Ed.) (2005) Noua Egalitarismul Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (2006) Sociologie (ediţia a cincea). Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (2007) Europa În Erei Globale. Cambridge: Polity (editor)     * Giddens, Anthony (2007) la tine, domnul Brown - Cum Muncii poate castiga din nou. Cambridge: Polity (editor).     * Giddens, Anthony (2009) Politica de schimbările climatice. Cambridge: Polity (editor)     * Giddens, Anthony (2009) Sociologie (ediţia a şasea). Cambridge: Polity (editor).