zarzavat congelat pentru ciorbe

Post on 18-Oct-2015

14 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

div

TRANSCRIPT

Zarzavat congelat pentru ciorbe

Zarzavat congelat pentru ciorbe

Pe ultima sut de metri (cred c cele mai multe gospodine i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn), am comis i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn. ntr-o variant foarte simpl, dup vei vedea.

Necesarul de materiale este orientativ: eu am avut morcovi, pstrnac, elin, ardei gras i gogoar i ceva ptrunjel verde, dar se mai pot pune n combinaie dovlecel, elin ori mazre proaspt.

Toate legumele curate se spal i se las s se usuce bine, dup care se trece la tierea lor.

Morcovul, elina i alte rdcinoase pot fi date pe rztoarea cu coli mari. Eu am preferat s le tai cubulee, chiar dac este o operaiune ceva mai migloas. Verdeaa se taie i ea i se pun toate ntr-un vas mare i se amestec.

Problema n cazul acestui mod de a conserva zarzavatul nu este tierea legumelor, ci uscarea amestecului, astfel nct, odat scos din congelator pentru consum, s nu ai de a face cu un bloc de consistena betonului. Iar acest lucru se ntmpl atunci cnd legumele tiate sunt puse la congelat fr s se fi zvntat suficient.

De aceea, este bine ca amestecul de legume tiate s fie lsat o or-dou la zvntat ntr-o tav, n care s amestecai din cnd n cnd. Se poate spune c legumele sunt suficient de uscate atunci cnd verdeaa din amestec nu se mai lipete de degete. Aceast variant de zvntare este recomandat i n cazul verdeurilor puse la congelat deja tiate.

Este de preferat ca amestecul de legume s fie pus la congelat ambalat pe porii, una pentru fiecare mncare, n phrele de plastic introduse n pungue, de exemplu. Recunosc c eu am fcut altfel i am pus n pungi mai mari, din raiuni care in de dimensiunea spaiului de depozitare.

n momentul consumului, punei zarzavatul din congelator direct n mncare sau l putei cli puin n ulei nainte de a-l aduga.

Folosesc de muli ani zarzavat conservat n aceast variant, pentru c mi se pare cea mai simpl dintre toate, iar gustul legumelor nu se schimb prea tare. De aceea o i recomand.

top related