vechi. nu utilizaţi acumulatori. ert20t triac -ƒ nu sunteți sigur cum să instalați termostatul,...

Post on 19-Apr-2018

214 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

ERT20T TRIAC - Termostatambientalneprogramabil,silențios, pentrusistemede încălzireîn pardoseală, înregim de noapte(NSB)

Acest produs este în conformitate cu cerințele esențiale aleurmătoareidirectiveaCE:• Directiva de Compatibilitate Electromagnetica2004/108/CE• DirectivadeJoasaTensiune2006/95/EEC• DirectivadeMarketingCE93/68/EEC

Informațiidesiguranță

Aceste instrucţiuni se aplică modelului Salus Controlsspecificatpecopertaacestuimanualşinusevorutilizacualtemărcisaumodele.Aceste instrucţiuni se vor respecta împreună cu alteobligaţii statutorii – dacă aveţi dubii, contactaţi linia desuporttehnicaSalusControls.Acest accesoriu se va instala de către o persoanăcompetentă, iar instalarea va respecta recomandărilefurnizate în ediţiile curente ale BS7671 (normele IEEpentru cablaje) şi în partea ‘P’ a normelor pentruconstrucţii. Nerespectarea cerinţelor din aceste publicaţiipoateducelaacuzaţiipenale.Izolaţi întotdeauna reţeaua AC înainte de a deschide

sau îndepărta ansamblul de pe perete sau cutiaîncastrată.Laschimbareabateriilor,nucombinaţibateriinoicuunelevechi.Nuutilizaţiacumulatori.Vă rugăm să lăsaţi aceste instrucţiuni la utilizatorul final,unde se vor păstra într-un loc sigur, pentru consultareulterioară.

INTRODUCEREUn termostat este un dispozitiv folosit pentru a controla sistemul deincălziredincasata,dupănevoie.Funționează prin detectarea temperaturii aerului.Se face trecerea lasistemul de încălzire, atunci când temperatura aerului scade subsetareatermostatuluișiseopreșteodatăcetemperaturesetatăafostatinsă.

Termostatul ERT20T Triac de la Salus Controls este un termostatelectronic estetic și precis cu ecran de setare ușor defolosit.Termostatulafostproiectatspecialpentrusistemeledeîncălzireînpardoseală.

CARACTERISTICI

Funcțiedeprotecțieavalvelor(VPF)• 2°C/4°CFuncțieRegresînRegimdeNoapte(NSB)

• Triac*deieșiresilențios• Comandăprinmodulareadurateiimpulsurilor(PWM)

• Protecțieanti-îngheț• Utilizabilînsistemedeîncălziresaurăcire

• Modullocalsimoduldecomunicare

• Ieșiresolidădecomutare(Triac)• Carcasăelegantă• Ușordeutilizat

InstalareVă rugăm să citiţi cu atenţie informaţiile legate de securitate de la

începutul acestui manual înainte de a începe instalarea dispozitivului.

Poziţia ideală pentru amplasarea termostatului ERT20T este laaproximativ1.5mdeasupraniveluluipardoselii.Acestasevainstalaîntr-un loc accesibil, cu o iluminare adecvată ferit de temperaturiextreme

ConexiunileelectricelaERT20Ttriacsuntfăcutepentruplacadeborneinternă. Detaliile de conectare sunt prezentate mai jos – nu estenecesară conectarea la pamântar pentru siguranța și funcționareacorectă condiții a termostatului deoarece dispozitivul este dubluizolat..

Conexiunileelectronice

Terminal Descriere Diagramăcablare

Ieșire decomutare

L Alimentare

N Neutru

Setare Regimde Noapte(NSB- 230V ACinput)

După instalarea termostatului ERT20T într-o locațiepotrivită, cablarease va facedupă cumeste se vedemai sus. Se vor aplicaurmătoarelecriterii:

Intrarea CA a tensiunii de alimentare ar trebui sa fie de 230V CS șifuzionatela2amps.

• Dimensiuneaoptimăacabluluipentru instalareestede1,5mm2; culorile cablului trebuie să fie în conformitate cu cerințeleactualealeRegulamentuluidecablareIEE.

• Toate conexiunile electrice trebuie să fie sigure și fiecareșurubsăfieinchiscuclemăterminală.

Nurestabilițisursadealimentarepânăcândnusunttoateșuruburilefixatecorespunzător.NOTE: Instalarea se va realiza doar de către instalatori profesionişti, conform schemei electrice. Mai mult, instalarea trebuie să respecte normele curente ale VDE şi specificaţiile furnizorului de electricitate..

Dacănusunteți sigurcumsă instalați termostatul, consultați-văcuunelectriciancalificat sauoaltăpersoanăautorizatăpentrua faceastfeldeinstalări.

NuscoatețișiresetațicablajulERT20TTriacfărăcarețeauadealimentareasistemuluisăfieizolată.

Setăricomutatorșijumperi

Modificărilesetărilorcomutatoarelorsauajumperilorartrebuisăfiefăcutădoardecătreinginersaualtăpersoanăcalificată.

Instalatorulartrebuisăaleagăpozițiilornecesaredecomutaresauceleale jumperilor, încazul încaretrebuiesc facuteschimbărisetărilordinfabrică.

Comutator Poziție FuncțieSW1

HEAT – Sistem de încălzire(implicit)COOL–Sistemderăcire

Jumper Poziție Funcție

4C 2C

4C – 4 °C Reducereatemperaturii(implicit)2C - 2 °C Reducereatemperaturii

PWM

PWM On/Off

ON–PWMoutput(default)OFF–On/Offoutput

VP

OnOff

ON–Pornire(default)OFF-Oprire

NOTE: În cazul în care comutatorul SW1 este setat pe "cool", modulPWMestedezactivatautomat. Înacestcaz,ERT20TTriacvafuncționadoar în On-Offmode, chiar dacă jumperul PWM este setat în pozițiaON.

OperareERT20TTriacpoatelucradelasine,deexemplu,setareacomutatoruluiDIP(aceastasenumeștemodullocal)șiesteajustatfoarteusorrotindselectorul rotativ de pe partea frontală a termostatului la setareatemperaturii necesare. Pentru a regla temperatura setată, rotițibutonul rotativ spre stângapentrua setao temperaturămai scăzută,sauladreaptapentruasetaotemperaturămairidicată.

LED-ul portocaliu ( lumina de fundal) se va aprinde atunci cândtemperatura este sub valoarea setată, arătând că termostatul este înasteptare pentru încălzire sau răcire sistemului. Odată ce cameraajungelatemperaturasetată,luminadefundalsevaopri.

Toatecelelaltefuncțiisuntcontrolateprinutilizareacomutatoruluisaua jumperilor cum sunt descrise în secțiunea anterioară - o scurtădescriereafiecăreifuncțiiestedataiciȘ

Încălzire/Răcire:ERT20Ttriacpoatefifolositîninstalațiiderăcire,precumșiaplicațiideîncălzire.ModuldeoperarepoatefischimbatcuajutorulcomutatoruluiSW1 - dacă este selectatmodul de răcire, opțiunea PWMeste oprităautomat.NightSetback(NSB)

Cronometrarea și controlul încălzirii orientate spre cerere este unadintrecelemaibunemodurideagestionaenergiatermicăîntr-unmodeconomic.ERT20T triac are integrată funcția (regres ), de reducere atemperaturii, care vă permite de a reducerea în mod automat saufuncțiadeacreștetemperaturasetatăde2°Csau4°C,înfuncțiedemodulîncareERT20TTriacestesetat(încălziresaurăcire).

Funcțiadediminuare(regres)esteactivatădecătreunsemnalextern(de exemplu, semnal de la un ceas de timp extern sau timer).Caracteristica va funcționa doar există o conexiune cu terminalulRegres.

Încazulîncarestarealterminalulesteridicată(peste175Vac)funcțiadetemperaturăredusăvafiaplicată.

ModulareaDurateiImpulsurilor(PWM):Încălzirea prin panouri radiante are problema elementară asuprareglăriitemperaturiiex.cameracontinuăsăfieîncălzită,chiarcuvalvaînchisă,laatingereatemperaturiidorite).ERT20Trezolvăaceastăproblemă electronic şi extrem de eficient cu ajutorul aşa-numiteimodulaţiipuls-lăţime.

Printr-ocomparaţieconstantă între temperaturadorităşiceacurentă,seregleazăperioadadedeschidereaactuatoarelorpentruaseevita,pecât posibil, depăşirea sau scăderea sub temperatura camerei dorită.Astfel se obţine un control exact şi confortabil al temperaturii doritestabilite.Funcțiamodulare puls-lățime funcționează doar când ERT20TTriacestesetatsălucrezeînmodulîncălzire.

Opțiuneadeprotecțieavalvelor(VP):FuncțiadeprotecțieValve(VP)esteprevăzutăcaomodalitateprotejasupapadecontrolatuncicândnuestefolosităpentruperioadelungidetimp (de exemplu, în timpul verii). Când este activată, funcția VP vaporniieșireatermostatuluipentruaoperasupapadecomandăpentruoperioadăde5minuteînfiecaresăptămână.

FuncțiaVPvafuncționaîncontinuare,chiardacătemperaturacamereiestemaimarede35°C,șiindiferentdacăERT20TTriacestestabilitînmoduldeîncălziresaurăcire.

ERT20TTriacnudoarcălucreazădelasine(ModulLocal),darpoatefiși controlat prin ceas (Modul de comunicare ), semnalul extern fiind230V CA tensiune constantă sau puls (aceasta numindu-semodul decomunicare)

De exemplu, vă puteți conecta ERT20T cu ERT50T prin terminale deceas, înaceastărețea,ERT50TTriacesteunmaestrușiERT20esteunsubaltern.Inacestmod,comunicareaîntrestăpânșisubalternconținecăldură/+răcireredusă2°C/4°C/off.Comunicareanuesteosimplătensiune,existășasetipuridecomenzi,deexemplu,decăldură+regresoff,decăldură+4°C,decăldură2°C,cool+regresoff,cool+4°C,cool2°C, iardurata impulsuluiestediferităpentrudiferitecomandă.ChiardacăfuncțiaRegresesteoprită,maestrulîncămaipoatecontrolasubalternul(areîncontinuarecomandaîncălzire/răcire).

Reducereatemperaturii

Omodalitatedeastabilișideafolositermostatuldecamerăestedeagăsiceamaimicăsetaredetemperaturăcarevăeconfortabilă,șiapoilăsați-lsetatlaaceastătemperatură.Putețifaceacestlucruprinsetareatermostatuluidecamerălaotemperaturăscăzută,(deexemplu17°C)și apoi creșteți setarea cu un grad în fiecare zi, până când sunteticonfortabil cu temperatura camerei.Nu va trebui să se adaptezetermostatulmaideparte,deoareceajustareadesetareperezntatămai

sus,vapierdeenergie:ocreșterede1°Ca temperaturiiesteegalcu3%dincosturiledeîncălzire.

ÎntreținereTermostatuldecamerăelectronicERT20TTriacnunecesită întreținerespecială.Periodic,carcasaexterioarăpoatefiștearsăcuocârpăuscată(vă rugăm să nu folosiți solvenți, soluții de lustruit, detergenți sausubstanțe abrazive, deoarece acestea pot deteriora termostatul). Nuexistă componente reparabile în cadrul unității; orice service saureparații trebuie să fie efectuate numai de către Salus Controls sauagențiilordesemnați.

În cazul în care termostatul ERT20T Triac nu reușește să funcționezecorect,verificați:

•TemperaturatermostatuluiERT20TTriacafostsetatăcorect.•Comutatorulsauprogramuldetimppentrusistemuldeîncălzireestepornit.

GARANȚIESalus Controls garantează că acest produs nu deține niciun defect dematerial saumanoperă, și va efectua în conformitate cu specificațiilesale, pentru o perioadă de doi ani de la data achiziționării. SalusControls are dreptul exclusiv de a stabili cazul in care garantia va fifolosită(reparareasauînlocuireaprodusuldefect.)

CaracteristicileProdusuluiModel:ERT20TTriac

Tip: Termostat electronic de cameră proiectat pentru sisteme deîncălzireprinpardoseală.

Operare

Metodadecontrol:1.DecontrolPWM(implicit)

2ControlOn-Off(pornire/oprire)

Masurareatemperaturii

Domeniudereglareatemperaturii:5,0°C-30.0ºCPreciziedesetareatemperaturii:±1,0ºC

Mediu

Temperaturadeoperare:0°Cla+40°C

Temperaturadedepozitare:-20°Cla+60°C

S.C.SALUSControlsRomaniaS.R.L.

StradaLiniștei,ClujNapoca,Cluj

Tel:0364435696

Fax:0364435694

Email:comenzi@saluscontrols.ro

www.salus-controls.ro

top related