tag. amanare ingrijorari

Post on 17-Dec-2015

216 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

egfedf

TRANSCRIPT

Tehnici de amnare a ngrijorrilor

O foarte bun tehnic este aceea de a v amna puin grijile. Cnd observai c ncepei s v ngrijorai, stabilii mintal s observai aceste ngrijorri. Alegei un moment specific n care s v ntoarcei la acestea.

Amnai-v grijile1. Stabilii mintal s v observai grijile.

2. Alegei un moment specific ulterior n care s revenii la acestea.

3. Pe msur ce se apropie momentul respectiv, sau ncepei s le acordai atenie, sau le amnai pentru un alt moment specific. De cte ori este posibil, alegei s amnai.

Aceasta este ca i cum ai avea o nelegere mental cu teama dumneavoastr. Exist o parte din dumneavoastr care chiar crede c trebuie s acordai atenie acestor gnduri de ngrijorare. Nu le putei spune nu. Teama dumneavoastr este prezent pentru c are impresia c are grij de dumneavoastr. Aa c i vei spune n regul, o s-i acord atenie, dar nu acum. O s v pstrai ideea c v vei ngrijora. O s v schimbai prerea c trebuie s-i rspundei de fiecare dat cnd v deranjeaz.

Ct de mult putei amna? Putei atepta o or? Dac nu putei amna pentru o or, ncercai o jumtate de or. ncercai 15 minute. 5 minute. Indiferent ce facei, ncercai s ntrerupei automatismul procesului de ngrijorare. Aceasta este ceea ce face amnarea, permindu-v s preluai controlul atunci cnd v ngrijorai.

Nu conteaz intervalul de timp pe care l alegei pentru nceput. Depinde de abilitile dumneavoastr. Din momentul n care reuii s amnai fie i pentru 10 secunde, vei prelua controlul voluntar asupra unui proces involuntar. Aa c ncepei oricnd dorii. Utilizai un cronometru dac credei c v ajut.

Continuai s amnai ct de mult putei. Atunci cnd simii c nu mai putei amna, confruntai ngrijorarea. Cheia este s permitei unui interval de timp s treac fr ca grijile s v domine gndurile n timpul exerciiului.

Experimentai aceast tehnic de cteva ori n aceast sptmn. Indiferent de griji indiferent de glgia neproductiv din capul dumneavoastr practicai amnarea. n cadrul acestui proces vei exersa o abilitate pe care o vei utiliza n pregtirea pentru orice provocare v va fi oferit de panic.

top related