organigrama unei societati comerciale din domeniul comertului

Post on 23-Dec-2015

128 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

ORGANIGRAMA UNEI SOCIETATI COMERCIALE DIN DOMENIUL COMERULUI

O intreprindere este o colectivitate umana legal constituita in vederea cooperarii pentru realizarea in comun a unor produse, servicii sau lucrari destinate vanzarii la un pret care sa acopere cheltuelile si sa aduca profit.

ORGANIGRAMA este o reprezentare grafică a structurii organizatorice a unei întreprinderi.

Se caracterizeaza prin faptul ca fiecare persoana este subordonata unui singur sef ,care are dreptul sa-i dea dizpozitii si sa-i controleze activitatea ; acest tip de structura se aplica la intreprinderi mici , fiecare conducator de compartiment trebuind sa posede cunostinte din diferite domenii-economic , tehnic , de resurse umane .

Ad.generala

a actionarilor

Comitetul de directie

Presedintele consiliului de administratie

Director executiv

Comitetul de directie

Compartimente functionale

Consiliul de administratie

PIRAMIDA IERARHICA

Se caracterizeaza prin constituirea unor compartimente functionale specializate pe diferite activitati – finante , contabilitate , organizare , resurse umane . In aceasta situatie un executant primeste dispozitie atat din parte conducatorului sau ierarhic , cat si din parte conducatorilor unor compartimente functionale . Datorita dublei subordonari a unui executant pot sa apara o serie de dereglari in activitatea de conducere , fapt ce face ca acest tip de structura sa se intalnesca mai rar in practica .

Inbina caracteristicile celor doua tipuri de structuri anterioare . In componenta sa sunt constituite compartimente functionale , sefii acestora neavand insa autoritatea ierarhica asupra executantilor din alte compartimente .Ca urmare acestui fapt , intre diferitele compartimente se stabilesc relatii de cooperare prin furnizarea de informatii . Acest tip de structura permite atat respectarea unitatii de conducere cat si folosirea cunostintelor de specialitate din cadrul diferitelor compartimente functionale .

Manager

Vanzator Casier Supraveghetor

Director general

Comercial

Resurse umane Finante contabilitate

Lucrator operativ

Lucrator operativ Lucrator operativ

Consiliul de administratie

Biroul contabilitate

Biroul import-export

Biroul desfacere

Biroul marcketing

Biroul aprovizionare

Serviciu financiar

Comitetul de directie

Adunarea generala a actionarilor

Presedintele cosiliului de administratie

Director comercial Director economic

Biroul calc.salarii

Biroul administrtiv

Depozit Magazin A Magazin B Parc auto

Realizatorii proiectului sunt: Sef de grupa:Sztoica Denisa Sandor Nicoleta Rostas Daniela Caldarea Cristina Ciota Adriana

top related