opel meriva - opel. · pdf file26 sisteme ergonomice ... cu modelul meriva, beneficiezi de...

Post on 01-Feb-2018

230 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

OPEL MERIVA

CUPRINS

OPel MeRIva 04 Meriva

18 Niveluri de echipare

26 Sisteme ergonomice

28 Confort

30 Siguranţă

32 Infotainment

34 Accesorii

36 Motoare şi transmisii

38 Jante şi pneuri

40 Interioare şi suprafeţe

42 Vopsele şi culori

44 Service Opel

46 Inovaţii cotidiene

EŞTI EXACT UNDE TREBUIE.

Opel Meriva este autovehiculul în care te vei simţi ca acasă. Niciun alt autovehicul compact nu se compară cu confortul şi spaţiul interior generos oferite de acest model. Sistemul FlexDoors® simplifică în mod considerabil accesul în autovehicul, însă adevăra-tul răsfăţ este conferit de interiorul remarcabil – cu o poziţie de şedere înaltă şi scaune de lux, cu configuraţie de tip lounge pentru cinci persoane.

Privit din exterior, Meriva este elegant şi unic. La interior, este presărat cu numeroase dotări practice. Cum ar fi sistemele FlexSpace® şi FlexRail® dezvoltate de Opel, care îţi permit să reconfigurezi interiorul cu numai câteva mişcări. Şi tehnologiile care au transformat o generaţie anterioară a modelului Meriva într-una dintre cele mai fiabile game de autovehicule germane1 şase ani consecutiv. De la călătoriile zilnice şi până la organizarea unui picnic sau mersul la cumpărături, Meriva este echipat cu tot ceea ce ai nevoie pentru a face faţă provocărilor vieţii.

Conţinutul acestui catalog era corect la data publicării (03/2014). Ne rezervăm dreptul de a modifica specificaţiile şi echipamentele în orice moment. Pentru informaţii actualizate, vă rugăm să contactaţi dealerul Opel local.

1 Conform statisticii privind defecţiunile suferite de autovehicule, întocmite anual de Clubul Automobil German (ADAC), modelul Meriva a fost cel mai fiabil minivan rulat în perioada 2006 – 2011.

REDEFINIREA DESIGNULUI PRACTIC.Cu un design inovator, Meriva se remarcă începând chiar de la partea sa frontală. Grila puternică a radiatorului şi farurile în formă de ochi de vultur scot în evidenţă caracterul încrezător, practic al autovehiculului. În partea laterală, o linie mediană cromată, disponibilă opţional, adaugă o notă de eleganţă urbană, însă principalul punct de atracţie este extraordinarul sistem FlexDoors®, şi pe bună dreptate. Datorită acestora, Meriva este unul dintre cele mai ergonomice autovehicule dezvoltate până în prezent de Opel. În partea din spate, lămpile spate montate la înălţime scot în evidenţă hayonul de mari dimensiuni, care asigură un acces simplu. La fel ca sistemul FlexDoors®, hayonul se ridică la înălţimea aşteptărilor, oferind un spaţiu amplu şi confortabil.

CREEAZĂ-ŢI SPAŢIU.Opel Meriva dispune de dotări care creează permanent o stare de bine. În partea din faţă, scaunele opţionale AGR1 certificate din punct de vedere ergonomic îţi răsfaţă spatele, în timp ce configuraţia clară a planşei de bord şi poziţia de şedere înaltă asigură o vizibilitate excelentă. Beneficiezi de un spaţiu generos atât în partea din faţă, cât şi în partea din spate. Materialele de înaltă calitate şi culorile interiorului fac din autovehiculul Meriva un loc plăcut în care să-ţi petreci timpul cu persoanele la care ţii. Este o atmosferă modernă, diferită, confortabilă şi familiară.

1 AGR este o certificare a calităţii acordată de o comisie independentă de testare alcătuită din experţi cu diferite specializări din domeniul medicinii.

ADAPTAT ÎN FUNCŢIE DE CERINŢE.Cu modelul Meriva, beneficiezi de idei inteligente care îţi oferă flexibilitatea necesară pentru a desfăşura activităţi variate într-o singură zi. Portierele FlexDoors® cu balamale posterioare facilitează pătrunderea în şi ieşirea din autovehicul, simplificând de asemenea sarcinile complicate în mod normal, cum ar fi aşeza-rea în siguranţă a copiilor pe locurile din spate sau a sacoşelor mari de cumpărături pe scaunele din spate. FlexRail® este un sistem de depozitare modular, glisant, amplasat între cele două scaune din faţă, care poate fi reconfigurat în vederea depozitării unor articole variate. FlexSpace® face acelaşi lucru pentru persoane şi încărcături mai mari (de până la 1.496 litri), permiţând rearanja-rea celor trei scaune din spate. Iar prin intermediul suportului pentru biciclete integrat FlexFix® poţi transporta două biciclete pe bara de protecţie spate.

COMENZI INTELIGENTE. CONECTARE MAI RAPIDĂ.Meriva se pricepe la gadgeturi la fel cum se pricepe la oameni. Smartphone-urile şi alte dispozitive pot fi conectate la autovehicul, având astfel acces la conţinutul acestora utilizând sistemul info-tainment integrat. De la sisteme de navigaţie de ultimă generaţie la MP3 şi radio/CD playere cu Bluetooth® şi radio digital (DAB), Opel oferă o gamă completă de opţiuni infotainment integrate.

Cu tehnologia IntelliLink, accesarea fişierelor media şi a contactelor tale este floare la ureche. Poţi efectua apeluri şi streaming audio utilizând funcţia Bluetooth® de pe dispozitivele mobile via un ecran mare de 7˝. Sau conectează-te prin intermediul mufei aux-in sau al portului USB la consola FlexRail® pentru a beneficia de un acces complet. Indiferent de varianta aleasă, cu modelul Meriva te conectezi foarte rapid.

MOTOARE AGILE. COSTURI MICI.Un motor eficient îţi permite să te bucuri de o călătorie dinamică cu un consum redus de carburant. Modelul Meriva este disponibil cu tehnologiile Opel ecoFLEX ce reduc costurile şi cu motoare diesel avansate, de dimensiuni medii, cu tehnologie germană, care reduc în mod semnificativ emisiile poluante şi consumul de carburant. Cum ar fi unitatea CDTI ECOTEC® de 1.6 litri şi 70 kW (95 CP), cu un nivel de emisii de numai 110 g de CO2/km. În plus, modelele echipate cu motor pe benzină şi diesel sunt disponibile cu o transmisie automată: pentru că în cazul autovehiculului Meriva nu trebuie să alegi între două lucruri care îţi plac. Le poţi avea pe amândouă.

SIGURANŢA ESTE PRIMORDIALĂ.Opel nu face niciun compromis în materie de siguranţă. Oferim o serie de opţiuni tehnologice sofisticate, care reduc riscul de daune sau răniri provocate noului Meriva, ţie şi celorlalţi participanţi la trafic. Cum ar fi camera video pentru marşarier şi sistemul de asistare la parcare, care utilizează senzori pentru a te ajuta să parchezi în spaţii înguste. Sau sistemul de iluminare frontală adoptivă (AFL), care contribuie la reducerea stresului şi virarea în siguranţă pe timp de noapte prin reglarea automată a farurilor.

Opel depune toate eforturile pentru a spori siguranţa rutieră prin intermediul tehnologiilor avansate. De aceea, Meriva nu doar pare mai sigur ca niciodată. Chiar este.

16 |

CONFORTUL ESTE PE PRIMUL LOC.Principalele avantaje ale modelului Meriva. Nu doar poziţia de şedere este la înălţime în cazul noului Meriva. Nivelul general de confort şi calitate este unul de excepţie, fiind şi printre principa-lele motive care garantează plăcerea de a deţine un autovehicul Meriva. În ciuda dimensiunilor sale exterioare compacte, ideale pentru traficul urban, interiorul versatil îţi oferă luxul unui spaţiu generos.

Modelul Meriva oferă un spaţiu amplu pentru cap, coate şi picioare. Tehnologiile Flex permit utilizarea la maxim a spaţiului oferit de plafonul înalt. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este sistemul FlexDoors®, care facilitează accesul la şi coborârea de pe scaunele din spate, adoptând o postură mai sănătoasă. În interiorul modelului Meriva, FlexSpace® îţi permite să modifici numărul scaunelor pentru pasageri şi să măreşti spaţiul pentru bagaje fără a fi necesară demontarea unor scaune. Sistemul opţional FlexFloor® modifică înălţimea podelei portbagajului pentru a se adapta diferitelor situaţii de încărcare şi forme ale obiectelor transportate. De exemplu, poţi ridica podeaua pentru a aduce portbagajul la acelaşi nivel cu bara de protecţie, adăugând un compartiment suplimentar de depozitare sub aceasta. Suportul opţional pentru biciclete FlexFix® este o altă bijuterie ascunsă, de această dată chiar în interiorul barei de protecţie. Este modul cel mai rapid şi mai simplu de a transporta biciclete în partea din spate a autovehiculului.

Confort remarcabil

18 |

Selection.Nivelul de echipare Selection este caracteristic modelului Meriva. Bineînţeles că sistemul de portiere cu balamale posterioare FlexDoors® şi sistemul versatil de dispunere a scaunelor FlexSpace® dezvoltate de Opel sunt incluse în dotarea standard, la fel ca o serie impresionantă de tehnologii şi funcţii inteligente. Cum ar fi ESP®Plus şi sistemul de asistare la pornirea în rampă, care îţi permite să porneşti de pe loc în siguranţă pe suprafeţe cu grad mare de înclinare. Pentru a asigura un nivel maxim de confort, varianta Selection este echipată cu un scaun al şoferului reglabil pe înălţime şi un volan cu reglare pe înălţime şi în adâncime.

Nivelul de echipare Selection

1.

2. 3.

| 19

1. Faruri LED cu lumini de zi integrate. Nu au doar un aspect atrăgător, ci şi un consum energetic mai redus şi o durată mai lungă de viaţă.

2. Frână de parcare electrică. Poţi demara sau opri autovehiculul prin simpla apăsare a unui buton. Frâna de parcare electrică este un mijloc elegant şi direct de a acţiona frâna de mână.

3. Geamuri faţă electrice. Varianta Selection este echipată cu funcţia confortabilă de ridicare sau coborâre automată a geamurilor, astfel încât poţi deschide sau închide complet geamurile prin simpla apăsare a unui buton.

Nivelul de echipare Selection

1.

2.

20 |

1. Sistem de depozitare reglabil FlexRail®. Dezordinea nu mai este o problemă datorită sistemul simplu de organizare pe şine, pe care îl poţi personaliza rapid în funcţie de forma obiectelor de care ai nevoie în timpul călătoriei. Montat chiar între cele două scaune din faţă, sistemul este iluminat pentru o utilizare mai uşoară în condiţii de întuneric.

2. Jante de 16˝ din oţel. Varianta Enjoy arată perfect cu jantele sale cu şapte spiţe şi un finisaj elegant, de înaltă calitate.

ENJOY.Varianta Meriva Enjoy cuprinde specificaţiile standard excelente ale nivelului de echipare Selection, la care se adaugă câteva detalii practice şi elegante. Pe lângă panoul de instrumente elegant, cu inele cromate şi jantele sale mai mari, varianta Enjoy este prevăzută cu sistemul de depozitare în consola centrală FlexRail®, plus şine pentru fixarea unor elemente de depozitare suplimentare în portbagaj. În plus, aceasta dispune de un sistem de climatizare şi radio CD 300 cu afişaj Triple Info Display. Varianta Enjoy pune mare accent pe siguranţă, fiind echipată cu tetiere active cu reglare în două direcţii pentru scaunele din faţă şi un sistem de atenţionare privind fixarea centurii de siguranţă pentru toate cele cinci scaune. Airbagurile pentru şofer, pasagerul din faţă şi cele tip cortină sunt incluse în dotarea standard.

Nivelul de echipare Enjoy

| 23

Stilul unic drive!. Acomodează-te pentru un parteneriat lung, confortabil şi plăcut cu farmecul exclusivist al tapiţeriei din material textil Wega/Atlantis sau alege scaunele faţă opţionale cu certificare AGR şi suport superior.

DRIVE!Meriva drive! este un model special, în ediţie limitată care îţi oferă un răsfăţ total. Aşadar nu te abţine atunci când emoţiile şi aşteptările tale se ridică pe măsură ce descoperi interiorul unic Wega/Atlantis. Aruncă o privire asupra exteriorului. Meriva drive! a fost conceput pentru a oferi o valoare de top şi un aspect extraordinar. Jantele opţionale din aliaj cu 5 spiţe conferă aspec-tului compact un plus de eleganţă, indiferent de destinaţie. Sistemele de asistenţă la conducere şi dotările de confort fac din modelul drive! ediţie specială o alegere demnă de lăudat. Drive! Este felul tau de a fi.

Nivelul de echipare drive!

24 |

COSMO.Gama Meriva se caracterizează prin specificaţii standard ex-celente şi un exponent de excepţie: varianta Cosmo. Nivelul de echipare Cosmo se distinge prin detalii speciale, mari şi mici. Volanul îmbrăcat în piele este prevăzut cu butoane de comandă pentru funcţii importante, cum ar fi tempomatul, iar pasagerii modelului Cosmo se vor bucura de lumina ambientală şi geamurile acţionate electric. La exterior, detaliile cromate atrăgătoare, pragurile laterale şi luminile de ceaţă îi conferă variantei Cosmo un aspect elegant.

Nivelul de echipare Cosmo

1.

2. 3.

| 25

1. Linia cromată de la baza geamurilor. Un design plăcut poate lua multe forme şi dimensiuni, inclusiv marginile cromate elegante care se întind la baza geamurilor variantei Cosmo.

2. Jante de 16˝. Meriva Cosmo este echipat cu un set de jante atrăgătoare din aliaj, cu şapte spiţe.

3. Bara cu logo. Bara expresivă în formă de aripă care traversează grila radiatorului scoate acest model Meriva în evidenţă.

Nivelul de echipare Cosmo

26 |

ERGONOMIA ÎNSEAMNĂ SĂ CUNOŞTI SITUAŢIILE UNDE CONFORTUL CONTEAZĂ.Opel Meriva se poate lăuda cu o premieră mondială. Conceptul său ergonomic a fost primul de acest gen care a primit certificarea1 din partea prestigioasei organizaţiei germane AGR, pentru capacitatea acestuia de a reduce solicitările asupra spatelui. De exemplu, prin intermediul portierelor FlexDoors®, ce facilitează accesul, al suportului pentru biciclete FlexFix® ce glisează din bara de protecţie spate sau al sistemului de scaune versatil FlexSpace®. Datorită acestor sisteme şi altor inovaţii, Meriva reduce în mod proactiv riscul unor mişcări forţate în situaţiile cotidiene aparent inofensive.

Sisteme ergonomice

1 AGR este o certificare a calităţii acordată de o comisie independentă de testare alcătuită din experţi cu diferite specializări din domeniul medicinii.

1. 3.

2. 4.

| 27Sisteme ergonomice

1. Portierele FlexDoors®. Balamalele posterioare ale portierelor Opel FlexDoors® permit deschiderea acestora într-un unghi mai larg decât în mod obişnuit, facilitând accesul la şi coborârea de pe locurile din spate. Chiar şi aşezarea unei sacoşe pe locurile din spate este acum mai simplă – şi mai sigură – decât în cazul portierelor obişnuite.

2. Suportul integrat pentru biciclete FlexFix®. Acest suport practic pentru biciclete glisează din bara de protecţie spate, facilitând montarea a până la două biciclete

în partea din spate a autovehiculului, fără a fi necesară utilizarea unor unelte. Atunci când nu mai ai nevoie de el, acesta glisează în bara de protecţie.

3 şi 4. Sistemul versatil de dispunere a scaunelor FlexSpace®. Sistemul Opel FlexSpace® îţi permite să transformi simplu şi rapid configuraţia cu trei scaune în spate într-una cu două, unul sau niciun scaun – totul fără a demonta vreun scaun. În versiunea cu două scaune, pe scaunul din mijloc poţi monta o cotieră confor-tabilă cu compartimente de depozitare suplimentare, disponibilă ca accesoriu.

1.

2.

28 |

CONFORT FĂRĂ COMPROMISURI.Nimic nu te întâmpină într-un mod mai plăcut decât o uşă larg deschisă, iar portierele din dotarea modelului Opel Meriva au cel mai mare unghi de deschidere văzut vreodată la un autoturism. Însă acest sentiment nu este asigurat numai de inovaţii de excepţie precum portierele FlexDoors®. Ci printr-o combinaţie de funcţii şi tehnologii mari şi mici, o întreagă gamă de idei inventive şi bine gândite care, luate împreună, îmbunătăţesc calitatea vieţii la bordul autovehiculului.

Confort general

3. 4.

5.

| 29Confort general

1. Trapă panoramică. De mari dimensiuni, luminoasă şi cu aspect plăcut, aceasta se întinde peste ambele rânduri de scaune. Pentru lumină mai puţină, trapa are un parasolar acţionat electric.

2. Sistemul de depozitare în consola centrală FlexRail®. Menţine obiectele personale la locul lor, ferite de priviri indiscrete şi la îndemână cu acest sistem de depozitare mobil, între cele două scaune faţă.

3. Sistem electronic de climatizare (ECC). Setările diferite pentru şofer şi pasagerul din faţă permit alegerea unor temperaturi diferite pentru fiecare parte a autovehiculului.

4. Volan încălzit. Încălzeşte-ţi mâinile în sezonul rece cu ajutorul acestui volan îmbrăcat în piele, cu priză excelentă.

5. Frână de parcare electrică. O frână de mână acţionată printr-un buton este o dotare practică, ce eliberează spaţiul dintre scaune, pentru mai mult spaţiu de depozitare FlexRail®.

30 |

MAI SIGUR DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.Modelul Meriva este echipat cu o serie de dotări de siguranţă avansate, cu tehnologie germană, pentru o protecţie optimă a ocupanţilor autovehiculului şi o călătorie lipsită de griji. Un exemplu în acest sens este sistemul opţional de iluminare frontală adaptivă (AFL), care reglează automat farurile în timpul virajelor pe timp de noapte. Sau tetierele active, care previn rănirile în zona cervicală în eventualitatea unui impact din spate. Dacă siguranţa este cel mai important lucru pentru tine, poţi să stai liniştit.

Sistemul opţional AFL sporeşte nivelul de vizibilitate şi siguranţă la conducerea pe timp de noapte, utilizând modificările vitezei de deplasare şi ale unghiului de rotire a volanului pentru a regla direcţia şi intensitatea luminoasă a farurilor. Funcţia de iluminare dinamică în curbe roteşte farurile în viraje, în timp ce funcţia de iluminare statică în viraje luminează suprafaţa de rulare până la 90° spre stânga sau spre dreapta, pentru o vizibilitate optimă în curbe. Pentru mai multe detalii privind sistemul AFL, accesaţi www.opel.ro

Siguranţă sporită

Siguranţă de 5 stele. Opel Meriva a primit din partea Euro NCAP punctajul maxim pentru siguranţă.

1.

2.

1. Cameră video pentru marşarier. Îţi asigură o perspectivă clară asupra zonei din spatele autovehiculului când schimbi în treapta de marşarier. Afişajul lat de 130° te ajută să apre-ciezi mai bine distanţele în partea din spate şi în părţile laterale.

2. Asistenţă la parcare. Senzorii montaţi în partea din faţă şi cea din spate a autovehiculului emit un semnal sonor de avertizare când distanţa faţă de un obstacol din apropiere se reduce. Sistemul de asistenţă la parcare este activat automat la selectarea treptei de marşarier.

Protecţia pasagerilor. Printre sistemele de siguranţă pasivă ale modelului Meriva se numără celula de siguranţă rigidă din oţel de înaltă rezistenţă şi protecţia completă asigurată de airbaguri.

32 |

CONECTAT LA STILUL TĂU DE VIAŢĂ.Nu trebuie să fii un expert în tehnologie pentru a aprecia opţiunile excelente de infotainment din dotarea modelului Opel Meriva. Fie că sincronizezi un smartphone, încerci să găseşti cel mai scurt drum către o destinaţie nouă sau asculţi muzică pe MP3 player, noul Meriva este echipat cu tehnologia Bluetooth®, un ecran de mari dimensiuni şi conexiunile de care ai nevoie1. În ceea ce priveşte opţiunile de divertisment, de informare şi de comunicare, te vei simţi ca acasă.

Sistemul opţional CD 600 IntelliLink utilizează tehnologie de ultimă generaţie pentru a asigura accesul rapid, intuitiv la toate fişierele multimedia pe ecranul de 7˝ de înaltă rezoluţie. CD 600 IntelliLink îţi permite să efectuezi apeluri şi streaming audio de pe smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive portabile prin Bluetooth®.

Conectată prin USB, baza de date integrată Gracenote® identifică artistul, albumul şi titlul piesei şi te ajută să îţi gestionezi colecţia de muzică. De asemenea, CD 600 IntelliLink redă vocal SMS-urile şi iti permite sa trimti un mesaj predefinit sau sa suni inapoi. Poţi personaliza ecranul de pornire – utilizat şi de camera video pentru marşarier – pentru a accesa rapid funcţiile tale preferate, de la muzică până la setările unui anumit dispozitiv.

Pentru o navigaţie simplă şi siguranţă maximă, sistemul de divertisment 3D Navi 950 IntelliLink (dreapta) este echipat cu o funcţie pentru comenzi vocale scurte pentru navigaţie, apeluri telefonice şi opţiuni audio.

Infotainment

2.

1.

| 33Infotainment

1. USB şi aux-in pentru conectarea dispozitivelor portabile. Portul USB şi mufa aux-in asigură accesul stabil în interiorul autovehiculului la numeroase dispozitive audio portabile Bluetooth® şi USB1, astfel încât poţi conecta simplu şi rapid smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive portabile. Poţi efectua apeluri telefonice şi accesa muzica şi fotografiile tale preferate, dar şi reîncărca dispozitivul portabil în timpul călătoriei.

2. FlexDock®. Acest suport inteligent, disponibil opţional, îţi permite să accesezi wireless conţinutul smartphone-ului sau al sistemului portabil de navigaţie prin satelit la bordul autovehiculului, păstrându-l întotdeauna la îndemână şi vizibil pe planşa de bord. FlexDock® este permanent conectat la sistemul audio al autovehiculului, astfel încât poţi prelua sau efectua apeluri şi reda fişiere media de pe playerul MP3 sau smartphone pe afişajul central.

1 Sistemele diferite funcţionează cu dispozitive diferite. Pentru a verifica compatibilitatea, accesează www.opel.ro sau contactează dealerul local Opel.

34 |

ACCESORII.Meriva este unul dintre cele mai practice autovehi-cule dezvoltate până în prezent de Opel, fiind dis-ponibil bineînţeles cu o gamă extinsă de accesorii pentru a-ţi personaliza autovehiculul în funcţie de stilul tău de viaţă. De exemplu, jaluzele de protecţie personalizate, iar pentru pasionaţii de caroserii sport este disponibil un kit de personalizare a caroseriei, care include un spoiler de acoperiş, spoilere spate şi praguri laterale. Pentru spaţiu de depozitare supli-mentar, optează pentru un portbagaj de acoperiş Thule şi eşti gata de drum.

Accesorii

Pentru mai multe detalii, informează-te online. Vizualizează gama completă de accesorii Opel la adresa www.opel.ro

1. 3.

2. 4.

| 35Accesorii

1.–2. FlexConnect. Păstrează-ţi autovehiculul mai curat, hainele mai aranjate, cumpărăturile protejate sau pasagerii din spate mai fericiţi. Un suport de bază universal separat ataşat la oricare dintre scaunele din faţă asigură o gamă largă de funcţii de confort pentru pasagerii din faţă şi spate. Un ume-raş are grijă de jacheta ta şi un cârlig universal1 îţi permite să depozitezi bagaje sau cumpărături mai mici în spatele scaunului. O masă pentru picnic pliabilă (1) cu suport pentru pahare integrat pentru pasagerii din spate asigură o depozitare stabilă în timpul călătoriei. Şi pentru mai mult divertis-ment, suporturile1 pentru iPad (2) sau iPad mini sunt o adăugire binevenită la acest pachet.

3. Suport pentru biciclete. Poţi transporta biciclete pe acest suport uşor de montat pe cârligul de remorcare opţional. Suportul poate transporta în siguranţă două biciclete, cu o extensie opţională pentru a treia bicicletă.

4. Tavă rigidă pentru portbagaj. Cu tava flexibilă şi lavabilă poţi menţine curăţenia şi ordinea în portbagaj. Suprafaţa anti-alunecare previne alunecarea încărcăturii, iar buza de la margine protejează portbagajul în cazul vărsării lichidelor.

1 Disponibil din toamna lui 2014.

36 |

Meriva asigură o călătorie dinamică datorită gamei de motoare Euro 6 care combină consumul redus de carburant şi nivelul scăzut de emisii poluante cu performanţele energice, cum ar fi unitatea pe benzină 1.4 MT-5 de 88 kW (120 cp).

MOTOARE ŞI TRANSMISIIMotoare 1.4 ECOTEC®

(74 kW/100 cp) cu sistem Start/Stop

1.4 Turbo ECOTEC®

(88 kW/120 cp) cu sistem Start/Stop

1.4 Turbo ECOTEC®

(103 kW/140 cp) cu sistem Start/Stop

1.4 ECOTEC®

(74 kW/100 cp)1.4 Turbo ECOTEC®

(88 kW/120 cp)1.4 Turbo ECOTEC®

(103 kW/140 cp)1.4 LPG ECOTEC®

(88 kW/120 cp)

Transmisie MT-5 MT-5 MT-6 MT-6 MT-5 MT-5 MT-6 AT-6 MT-6 AT-6 MT-5

Standard de emisii Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6

Tabelul indică valorile pentru consum şi emisii în funcţie de pneuri. Contactează dealerul Opel sau consultă lista de preţuri pentru informaţii specifice.

Carburant Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină Benzină GPL Benzină

Consum de carburant în l/100 km1

Urban 6.9 6.8– 6.7 7.9 7.9 7.6 7.8 8.4 9.5–9.3 8.4 9.5–9.3 9.8–9.7 7.8

Extra-urban 4.9 4.6–4.4 5.1 5.1 5.0 4.8 5.2 5.7–5.5 5.2 5.7–5.5 6.1–5.9 4.8–4.7

Mixt 5.6 5.4–5.3 6.1 6.1 6.0 5.9 6.3 7.1–6.9 6.3 7.1–6.9 7.4–7.3 5.9–5.8

Emisii de CO2 în regim mixt, în g/km1 132 127–124 144 144 140 139 149 166–163 149 166–163 121–119 139–137

Motoare şi transmisii

ETICHETAREA PNEURILORDimensiune 195/65 R 15 205/55 R 16 225/45 R 17 225/40 R 18

Rating de eficienţă pneuri carburant C E–B E–C E

Rating de aderenţă pneuri pe carosabil umed E–B E–B B B

Rating de zgomot pneuri (dB) 71 72–68 72–68 71

Clasă de sunet – –

MOTORIzARI.

| 37Motoare şi transmisii

MOTOARE ŞI TRANSMISIIMotoare 1.3 CDTI ECOTEC®

(70 kW/95 cp) cu sistem Start/Stop

1.6 CDTI ECOTEC® (70 kW/95 cp) cu sistem Start/Stop

1.6 CDTI ECOTEC® (81 kW/110 cp) ecoFLEX cu sistem Start/Stop

1.6 CDTI ECOTEC® (81 kW/110 cp) cu sistem Start/Stop

1.6 CDTI ECOTEC® (100 kW/136 cp) cu sistem Start/Stop

1.3 CDTI ECOTEC® (55 kW/75 cp)

1.3 CDTI ECOTEC® (70 kW/95 cp)

1.7 CDTI ECOTEC® (81 kW/110 cp)

Transmisie MT-5 MT-6 MT-6 MT-6 MT-6 MT-5 MT-5 AT-6

Standard de emisii Euro 5 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 5 Euro 5 Euro 5

Tabelul indică valorile pentru consum şi emisii în funcţie de pneuri. Contactează dealerul Opel sau consultă lista de preţuri pentru informaţii specifice.

Carburant Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel

Consum de carburant în l/100 km1

Urban 4.8 4.5 4.1 4.5 5.0–4.8 5.6 5.6 7.9

Extra-urban 3.7 3.7 3.6 3.7 4.1–3.9 4.2 3.9 5.0

Mixt 4.1 4.0 3.8 4.0 4.4–4.3 4.7 4.5 6.1

Emisii de CO2 în regim mixt, în g/km1 109 105 99 105 116–114 124 119 160

MT-5 = transmisie manuală cu 5 trepte de viteză, MT-6 = transmisie manuală cu 6 trepte de viteză, AT-6 = transmisie automată cu 6 trepte de viteză

Toate informaţiile erau corecte şi actualizate în momentul tipăririi. Compania îşi rezervă dreptul de a modifica în orice moment specificaţiile referitoare la motoare, ceea ce ar putea influenţa valorile indicate. Pentru informaţii actualizate, contactaţi distribuitorul Opel local. Toate valorile menţionate se referă la modelul de bază UE cu echipare standard. Datele privind consumul de carburant şi emisiile de2 sunt stabilite conform Regulamentului 715/2007/CE (în versiunea aflată în vigoare), luând în considerare masa autovehiculului în stare de funcţionare, conform prevederilor acestui Regulament. Montarea de echipamente suplimentare poate avea ca efect obţinerea unor valori mai ridicate decât cele menţionate pentru consum şi emisiile de CO2. Datele privind consumul de carburant şi emisiile de CO2 nu se referă la un autovehicul anume şi nu fac parte dintr-o ofertă. Acestea sunt furnizate exclusiv pentru o comparaţie între diferite variante de autovehicule. Echipamentele suplimentare pot creşte greutatea autovehiculului atunci când acesta este gol şi, în unele cazuri, sarcina admisă pe punţi, precum şi masa totală admisă a autovehiculului şi reduce masele admise de remorcare. Acest lucru ar putea duce la reducerea vitezei maxime şi la creşterea timpului de accelerare. Valorile referitoare la performanţele de conducere iau în considerare un şofer cu greutatea de 75 kg plus o încărcătură de 125 kg.

1 În conformitate cu regulamentul CE nr. 715/2007 (în versiunea în vigoare).

Motoarele ecoFLEX reduc, de asemenea, costurile pentru posesorii unui autovehicul Meriva, fiind caracterizate printr-un consum de carburant şi emisii poluante reduse. Unitatea diesel 1.6 CDTI ECOTEC dezvoltă o putere de până la 100 kW (136 cp) şi este prevăzută cu tehnologia Start/Stop, care reduce consumul de carburant oprind automat motorul atunci când autovehiculul staţionează şi repornindu-l când demarezi din nou.

JANTE ŞI PNEURI.

Jante din oţel cu capac, 6.5 J x 15˝, cu 7 spiţe, pneuri 195/65 R 15 (PA7).1 Sau 6.5 J x 16˝, pneuri 205/55 R 16 (PY3).2

Jante din aliaj, 7 J x 17˝, cu 5 spiţe, pneuri 225/45 R 17 (PWC).6

Deplasarea către destinaţie nu a arătat niciodată atât de bine – datorită, nu în ultimul rând, gamei de jante din oţel şi aliaj elegante disponibile pentru modelul Meriva.

Jante din aliaj, 7.5 J x 18˝, cu 10 spiţe în două culori, pneuri 225/40 R 18 (RQJ).9

| 39Jante şi pneuri

Jante din aliaj, 6.5 J x 16˝, cu 7 spiţe, pneuri 205/55 R 16 (PWB).4

Jante design, 6.5 J x 16˝, cu 5 spiţe, pneuri 205/55 R 16 (QN1).3

Jante din aliaj, 7.5 J x 18˝, cu 5 spiţe duble, pneuri 225/40 R 18 (PWD). Aliaj cu finisaj multistrat premium.7

Jante din aliaj, 7 J x 17˝, cu 10 spiţe, pneuri 225/45 R 17 (PWH).5

Jante din aliaj, 6.5 J x 16˝, cu 10 spiţe, pneuri 205/55 R 16 (RRZ).5

Jante din aliaj, 6.5 J x 16˝, cu 5 spiţe, pneuri 205/55 R 16 (S89).4

Jante din aliaj, 7 J x 17˝, design cu 5 spiţe duble, pneuri 225/45 R 17 (RCQ).4

Jante din aliaj OPC Line, 7.5 J x 18˝, cu 6 spiţe în V şi finisaj în două culori, pneuri 225/40 R 18 (RT1).8

1 Standard pentru Selection. 2 Standard pentru Enjoy şi drive!. Opţional pentru Selection. 3 Standard pentru Cosmo. Opţional pentru Selection, Enjoy şi drive!. 4 Opţional pentru toate nivelurile de echipare. 5 Opţional pentru Enjoy, drive! şi Cosmo. 6 Opţional pentru Enjoy, drive! şi Cosmo. 7 Nu este disponibil pentru Essentia. Opţional pentru toate nivelurile de echipare. 8 Opţional pentru Enjoy, drive! şi Cosmo. 9 Opţional doar pentru Cosmo.

INTERIOARE ŞI SUPRAFEŢE.

Inserţii din material textil Skyline pentru scaune în culoarea Negru Jet Suporturi Atlantis în culoarea Negru Jet

Locul în care îţi petreci o mare parte din timp trebuie să aibă mai mult decât un aspect plăcut şi un nivel ridicat de funcţionalitate. Trebuie să aibă şi o ambianţă primitoare. Meriva oferă toate aceste lucruri printr-o gamă extinsă de tapiţerii şi elemente de decor de înaltă calitate.

INTERIOR SKYLINE/ATLANTIS I1

Inserţii din material textil Astor în culoarea Dark Galvanised Suporturi Marrocana6 în culoarea Negru Jet

INTERIOR ASTOR DARK GALVANISED/MORROCANA4

| 41Interioare şi suprafeţe

Inserţii din material textil Skyline pentru scaune în culoarea Negru Jet Suporturi Atlantis în culoarea Negru Jet Inserţii cromate pe volan şi FlexRail®

1 Dotare standard pentru Selection. 2 Disponibile pentru Enjoy şi drive!. 3 Disponibile exclusiv pentru drive!. 4 Disponibile exclusiv pentru Cosmo. 5 Disponibile pentru Enjoy şi Cosmo.6 Piele ecologică.

Alege-ţi culorile preferate. Află cum va arăta autovehiculul tău Meriva la interior şi la exterior, utilizând configuratorul online de pe pagina www.opel.ro

INTERIOR SKYLINE/ATLANTIS II2

Inserţii din material textil Astor în culoarea Light GalvanisedSuporturi Marrocana6 în culoarea Cocoa

Scaune faţă și spate exterioare: spătar, șezut și interior suporţi laterali din piele Negru Jet; restul din Morrocana6 Negru Jet

INTERIOR ASTOR LIGHT GALVANISED/MORROCANA4 TAPIŢERIE DIN PIELE5

Inserţii din material textil Wega pentru scaune în culoarea Negru Jet Suporturi Atlantis în culoarea Negru Jet

INTERIOR WEGA/ATLANTIS3

42 |

VOPSELE ŞI CULORI.

Verde Limelight Alb Summit Albastru Royal Roşu Magma

CULORI MATE PENTRU CAROSERIE

Vopsele şi culori

Designul de excepţie este disponibil în multe culori. Pragmatice, elegante, energice sau moderne – vopselele atrăgătoare îi conferă autovehiculului tău un aspect adaptat personalităţii tale.

CULORI STRĂLUCITOARE CAROSERIE

Gri Asteroid Gri Shiny

VOPSELE CU EFECT SIDEFAT ÎN DOUĂ STRATURI

Verde Smarald Albastru Dark Sea

| 43Vopsele şi culori

Argintiu Sovereign Pepper Dust Carbon Flash

VOPSELE METALIZATE ÎN DOUĂ STRATURI

44 | Service şi garanţie Opel Service

Calitatea înseamnă pentru Opel mult mai mult decât automobile cu tehnologie de vârf. Prin programul nostru complet de service, garantăm clienţilor noştri standarde ridicate de calitate şi după cumpărarea autovehiculului.

Garanţie de 2 ani pentru autovehicule noi. Această garanţie este valabilă pentru orice autovehicul Opel nou pe o perioadă de 24 de luni, fără restricţii de kilometraj, începând de la data livrării la client de către dealerul Opel.

Serviciu piese şi accesorii. Piesele şi accesoriile Opel se găsesc la magazinul local Opel Shop, unde puteţi găsi tot ce aveţi nevoie pentru un autovehiculul mai confortabil sau pentru satisfacerea nevoilor individuale, precum şi consultanţă profesionistă.

12 ani garanţie împotriva coroziunii. Opel vă oferă o garanţie sigură pe termen lung împotriva perforării, cu condiţia să fie respectate reviziile şi intervalele de service cuprinse în broşura noastră de service.

3 ani garanţie pentru bateriile Opel. Garanţia de 3 ani pentru bateriile originale Opel vă scuteşte de probleme la pornire chiar şi în timpul celor mai geroase ierni.

Opel pe Internet. Aveţi nevoie urgent de infor-maţii? Puteţi accesa o mulţime de informaţii privind toate autovehiculele, serviciile şi acce-soriile Opel la www.opel.ro. Conectaţi-vă la Internet pentru noutăţi şi informaţii actualizate despre produsele Opel.

Reciclare. Informaţiile despre modelele reci-clabile, punctele de returnare a autovehiculului la sfârşitul duratei de viaţă (ELV) şi reciclarea autovehiculelor la sfârşitul duratei de viaţă pot fi găsite pe pagina de internet www.opel.ro

OPEL PE VIAŢĂ. Fiecare Opel este proiectat şi construit pentru a fi utilizat zilnic. Însă ca orice altă piesă de precizie, funcţionează cel mai bine atunci când este îngrijit de oameni care ştiu ce fac.

46 | Inovaţiile Opel

PREZENTARE GENERALĂ A INOVAŢIILOR.

Opel este specializat în dotări ce sporesc nivelul de siguranţă, versatilitatea şi caracterul intuitiv al autovehiculelor moderne - şi transformă condusul într-o activitate mai plăcută. De asemenea, inovaţiile noastre au deja un impact semnificativ, dat fiind că producătorii de pretutindeni caută să diminueze consumul de carburant. Iată doar câteva dintre inovaţiile care îi fac fericiţi pe proprietarii autovehiculelor Opel.

Iluminarea frontală adaptivă (AFL). Cu renumitul sistem AFL dezvoltat de Opel, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai puţin stresant prin reglarea automată a farurilor în virajele rapide, dar şi în cele strânse, abordate cu viteză mică.

Volan încălzit. O funcţie necesară pentru a te simţi în dimineţile reci la fel de confortabil la bordul Meriva ca în zilele calde. Un volan încălzit, îmbrăcat în piele nu are doar rolul de a-ţi încălzi mâinile. Acesta sporeşte nivelul de siguranţă, asigurând o priză bună.

Sistemul FlexFix®. Una din dotările preferate de şoferii autovehiculelor Opel. Un suport integrat pentru biciclete, care glisează din bara de protecţie spate pentru a putea monta rapid şi simplu până la două biciclete în partea din spate a autovehiculului. Când nu este utilizat, suportul FlexFix® este retractat prin glisare în bara de protecţie spate.

FlexDoors®. FlexDoors® facilitează fixarea în siguranţă a copiilor în scaunele speciale, aşezarea sacoşelor pe scaunele din spate sau accesul la locurile din spate. Aceste portiere largi cu balama posterioare se deschid la un unghi de 84°, permiţându-ţi să urci în şi să cobori uşor din autovehicul, fără a fi nevoit să îţi modifici poziţia.

Scaune AGR. Primele scaune reglabile certificate de organizaţia germană AGR pentru designul ergonomic şi capacitatea de a reduce solicitările asupra spatelui. AGR este o comisie independentă alcătuită din experţi cu diferite specializări din domeniul medicinii.

Sistemul FlexSpace®. Acest sistem versatil îţi permite să modifici rapid numărul de scaune în partea din spate a modelului Meriva, de la o configuraţiecu trei scaune launa cu două, unul sau niciun scaun. Adevărata frumuseţe a sistemului? Toate scaunele rămân fixate în elementele lor de ancorare, putând fi totuşi rabatate complet.

FlexRail®. O consolă modulară montată între cele două scaune din faţă, care oferă spaţiu de depozitare personalizabil şi poate fi utilizată, de asemenea, ca o cotieră. Poţi adăuga şi îndepărta o varietate de module, precum un suport pentru pahare sau un compartiment de depozitare pentru CD-uri. Aşa cum indică şi denumirea sistemului, poţi ajusta poziţia consolei glisând-o pe şine.

Depozitare inteligentă. Un autovehicul confortabil este un autovehicul bine organizat; de aceea, Meriva îţi oferă până la 30 de compartimente de depozi-tare separate pentru o varietate de obiecte, de la laptop la o sticlă de 1.5 litri. Pentru obiecte mai mari, rabatează complet cele trei scaune din spate şi vei mări volumul portbagajului noului Meriva până la 1 496 litri.

www.opel.roUnele ilustraţii din această broşură conţin dotări speciale care nu sunt incluse în livrarea standard. Informaţiile conţinute în această broşură erau corecte la momentul la care aceasta fost trimisă spre tipărire. Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări design-ului şi dotărilor. Culorile tipărite în broşură sunt doar aproximări ale culorilor reale. Dotările opţionale ilustrate sunt disponibile contra unor costuri suplimentare. Disponibilitatea, funcţiile tehnice şi dotările autovehiculelor noastre pot varia în afara Republicii Federale Germania. Informaţii despre Proiectarea orientată spre Reciclare, reţeaua de colectare a Vehiculelor Scoase din Uz (VSU) şi reciclarea VSU-urilor pot fi găsite pe pagina de internet www.opel.ro. Pentru mai multe informaţii în legătură cu dotările autovehiculelor vă recomandăm să contactaţi distribuitorul Opel local. Opel Southeast Europe LLC (2040 Budaörs, Szabadság út 117, Ungaria)

RO/M

Y15

18602150 Tipărit pe hârtie ecologică, fără conţinut de clor. Ediţia 03/14

top related