legea asistenţei sociale publicată În mo 905

Post on 01-Oct-2015

217 Views

Category:

Documents

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Legea Asistenţei sociale publicată în MO 905.doc

TRANSCRIPT

Legea Asistenei sociale publicat n MO 905/2011

Universitatea Ovidius Constana

Facultatea de Teologie

Specializarea Teologie Asisten Social

Pospai Constatin Cosmin, anul II

Legea Asistenei sociale nr. 292/2011 publicat n MO 905/2011

Art. 12. Beneficiile pentru susinerea copilului i a familiei au n vedere naterea, educaia i ntreinerea copiilor i cuprind urmtoarele categorii principale:a) alocaii pentru copii;b) alocaii pentru copiii lipsii, temporar sau permanent, de ocrotirea prinilor;c) indemnizaii pentru creterea copiilor;d) faciliti, n condiiile legii.

Fiecare copil n funcie de anumite criterii are dreptul s primeasc alocaia de stat pentru copii, aceasta se acorda copiilor de pn la vrsta de 18 ani i aparine copilului.

Dealocaia de stat pentru copiipot beneficia persoanele care se ncadreaz n una din urmtoarele categorii:

- copiii care urmeaz una dintre formele de nvmnt prevzute de lege beneficiaz dealocaiede stat pentru copii pn la mplinirea vrstei de 18 ani.

-copiii ncadrai n gradul I sau II de invaliditate, precum icopiii cu handicap beneficiaz de alocaie de stat pentru copii pn la mplinirea vrstei de 18 ani.

-tinerii n vrst de peste 18 ani beneficiaz de alocaie de stat pentru copii pana la terminarea cursurilor nvmntului liceal sau profesional, organizate n condiiile legii.

- tinerii n vrst de peste 18 ani, care repeta anul colarnu beneficiaz de alocaie de stat, cu excepia celor care repet din motive de sntate, dovedite cu certificat medical.

top related